Shih Tzu cz. II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-13, 09:44   #3601
san_D
Raczkowanie

Dot.: Shih Tzu cz. II

Cytat:
Napisane przez NESI123 Pokaż wiadomość
Drapie sie na pewno po tej karmie. Ja mojej na poczatku dawalam tez purine beneful dla szczeniaczkow, nesi ja uwielbiala ale drapala sie po niej jakby sie wsciekla. I potem jak bylam w sklepie zoologicznym to mi taka babka ktora jest od diet dla zwierzat powiedziala ze ta karma puriny zawiera rozne sztuczne dodatki i to jest karma z dolnej polki. A i wet mi powiedzial zebym jej nie karmila purina bo jest pelna tych dodatkow...

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Aha a sprzedawca ci polecil ta karme bo chce sie jej pozbyc wiadomo przeciez przeciez sprzedawca nie powie klientowi zeby nie kupowal bo dodaja do niej smieci
To wszystko nie jest takie proste zmienie karmę, poza tym niektore są bardzo drogie. Pojde do sklepu i zobacze czy to Chow dog czy pro plan dzięki.

`ale niektóre kwestie rozsądniej jest zapomnieć,
żeby się nie pogrążać i oprzytomnieć,
zacząć od nowa, nie zwariować.`

san_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:05   #3602
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Wiem że niektóre karmy są bardzo drogie, ale są też takie które są dobre i mają przystępną cenę i nie zawsze to co najdroższe to najlepsze np. tak Royal cena bardzo wygórowana a jakość już nie taka wysoka Ja karmię Acaną worek 7,5 kg kosztuje 110 -120 zł myślę że koszt jednostkowy nie jest duży a starcza na długo ( nam taki worek starczył na 4 m-ce biorąc pod uwagę że Tobi jest głównie na suchej i je sporo ) , przy naszych psach chyba karma jest najtańszą rzeczą, nawet ta najdroższa
Warto troszkę poczytać o karmach i nie sugerować się tym co mówi wet (często zachęcają do kupna karm które sami mają w sprzedaży ) a tym bardziej pracownik sklepu zoologicznego - oni to zwykle bladego pojecia nie mają o tym co sprzedają :

Swoją drogą , współczuję wam dzieczyny z tymi alergiami mi się trafił jakiś dobry 'egzemplarz' bo jak narazie większych problemów nie mieliśmy

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:00   #3603
eredia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do eredia

Ja dzisiaj mojemu Maksiowi karmę Profilum zamówiłam. W krakvecie jest teraz w promocji.

Wasze shih-tzaki też tak do wszystkich lgną czy tylko mój tak robi? On do wszystkich poleci, kiedyś jak mi się zerwał ze smyczy to nie mogłam go złapać, dobrze, że kolega szedł zna przeciwka, bo inaczej to bym trochę jeszcze za nim goniła.

eredia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:12   #3604
san_D
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Wiem że niektóre karmy są bardzo drogie, ale są też takie które są dobre i mają przystępną cenę i nie zawsze to co najdroższe to najlepsze np. tak Royal cena bardzo wygórowana a jakość już nie taka wysoka Ja karmię Acaną worek 7,5 kg kosztuje 110 -120 zł myślę że koszt jednostkowy nie jest duży a starcza na długo ( nam taki worek starczył na 4 m-ce biorąc pod uwagę że Tobi jest głównie na suchej i je sporo ) , przy naszych psach chyba karma jest najtańszą rzeczą, nawet ta najdroższa
Warto troszkę poczytać o karmach i nie sugerować się tym co mówi wet (często zachęcają do kupna karm które sami mają w sprzedaży ) a tym bardziej pracownik sklepu zoologicznego - oni to zwykle bladego pojecia nie mają o tym co sprzedają :

Swoją drogą , współczuję wam dzieczyny z tymi alergiami mi się trafił jakiś dobry 'egzemplarz' bo jak narazie większych problemów nie mieliśmy
Oczwyscie masz racje, trzeba zmienić karmę. Ale sklep zoologiczny w mieście mam tylko jeden. Zobaczymy. no i jeszcze muszę zmienić weta...

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez eredia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mojemu Maksiowi karmę Profilum zamówiłam. W krakvecie jest teraz w promocji.

Wasze shih-tzaki też tak do wszystkich lgną czy tylko mój tak robi? On do wszystkich poleci, kiedyś jak mi się zerwał ze smyczy to nie mogłam go złapać, dobrze, że kolega szedł zna przeciwka, bo inaczej to bym trochę jeszcze za nim goniła.
Do wszystkich ludzi i do wszystkich psów...za każdym samochodem przy okazj tez oczywiście.

Stary 2010-02-13, 12:21   #3605
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

san_D polecam Ci zakupy przez internet, np w Krakvecie za zakupy powyżej 99 zł jest przesyłka gratis internetowe sklepy mają większy asortyment i zwykle jest w nich taniej Naprawdę warto jeśli masz jakieś pytania dot. takich zakupów to pytaj śmiało :

Stary 2010-02-13, 13:52   #3606
san_D
Raczkowanie

Cytat:
san_D polecam Ci zakupy przez internet, np w Krakvecie za zakupy powyżej 99 zł jest przesyłka gratis internetowe sklepy mają większy asortyment i zwykle jest w nich taniej Naprawdę warto jeśli masz jakieś pytania dot. takich zakupów to pytaj śmiało :
Dziękuje, ale aktualnie nie jestem przy kasie ;P nie pracuje, nadal się uczę, więc to zależy od moich rodziców. Ale na pewno karmę zmienimy

Ps. pierwsza kiteczka Suzi

Edytowane przez san_D
Czas edycji: 2010-02-13 o 13:58
Stary 2010-02-13, 15:13   #3607
julitka89
Raczkowanie

san_D z jakiej Hodowli masz psiaka albo nie mogłam doczytac albo nie napisałaś śliczna psinka mi zawsze sie podobały Shih tzaki Ale narazie zakupiłam Hawańczyka on podbił moje serce ale z czasem shih tzu tez bedzie

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez serdusko Pokaż wiadomość
dobrze rozumiem ze pies ma prawo sie kiedys tam podrapac ale nie przez okres godziny 7 razy po ok5 min to juz jest przesada ;-/ pisalam wczesniej ze Jani miala najprawdopodbniej alergie na karme... karma zmieniona a tu wszystko po 7 dniach wrocilo
Ja bym zmieniła jeszcze szampon i odżywke np na Chris Christensen Day To Day Moisturizing Shampoo Szampon nawilżający i do tego odżywka super nawilża miałm przez jakiś czas a tez mój maluszek strasznie sie drapie myslałam ze po royalu zmieniłam karme a on to samo wiec szukałam dalej i do szłam do kosmetyków nawilżających
Teraz jestem na Vulpisie

Pozdrawiam
julitka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 15:41   #3608
san_D
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julitka89 Pokaż wiadomość
san_D z jakiej Hodowli masz psiaka albo nie mogłam doczytac albo nie napisałaś śliczna psinka mi zawsze sie podobały Shih tzaki Ale narazie zakupiłam Hawańczyka on podbił moje serce ale z czasem shih tzu tez bedzie
Hm, z żadnej hodowli. To nie jest czysty shih tzu, ale po tylko matce shih. Kupiłam ją od znajomego

Edytowane przez san_D
Czas edycji: 2010-02-13 o 15:43
Stary 2010-02-13, 16:18   #3609
julitka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez san_D Pokaż wiadomość
Hm, z żadnej hodowli. To nie jest czysty shih tzu, ale po tylko matce shih. Kupiłam ją od znajomego
Ale śliczny Psiak
Stary 2010-02-13, 17:47   #3610
san_D
Raczkowanie

A pokaz swojego

Stary 2010-02-13, 20:07   #3611
wroclawianka
Raczkowanie

GG do wroclawianka

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
kochane mam do was ogromna prośbę --- trzymajcie za moja kornelkę (mopsiczke) kciuki jutro od rana bo występuje na wystawie w bydgoszczy !! :d
powodzenia
wroclawianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 12:23   #3612
julitka89
Raczkowanie

Cytat:

A pokaz swojego
Ja mam Hawańczyki jeden jest uratowany jest to Mix hawańczyka a drugi rasowy z rodowodem coprawda nie ten dział ale moge sie pochwalić
Stary 2010-02-14, 13:37   #3613
san_D
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julitka89 Pokaż wiadomość
Ja mam Hawańczyki jeden jest uratowany jest to Mix hawańczyka a drugi rasowy z rodowodem coprawda nie ten dział ale moge sie pochwalić
Piekne!

Stary 2010-02-14, 15:04   #3614
julitka89
Raczkowanie

Cytat:
Piekne!
Dzięki
Stary 2010-02-14, 15:26   #3615
EmilyMily
Przyczajenie

piękne!!
EmilyMily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 11:19   #3616
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Monika jak Kornelii poszło??? Jak wrazenia z wystawy???
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 13:25   #3617
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Monika jak Kornelii poszło??? Jak wrazenia z wystawy???
Wrażenia straszne , niezorganizowanie , zaplątane , przeprowadzki grup z jednej hali do drugiej , nocna opuźniona o 4 h. Zmęczenie psów siedzących w stresie po halach przez ponad 12 h wpływa na to jak sie pokazuja i co osiągaja.
Walentynkowa -- 2 lokata , ocena bdb !!
Nocna -- 3 lokata , ocena doskonała !!
Konkuręcja w postaci 2 znanych i dośc czołowych hodowli !!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 13:45   #3618
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Wrażenia straszne , niezorganizowanie , zaplątane , przeprowadzki grup z jednej hali do drugiej , nocna opuźniona o 4 h. Zmęczenie psów siedzących w stresie po halach przez ponad 12 h wpływa na to jak sie pokazuja i co osiągaja.
Walentynkowa -- 2 lokata , ocena bdb !!
Nocna -- 3 lokata , ocena doskonała !!
Konkuręcja w postaci 2 znanych i dośc czołowych hodowli !!
Ojjj no to fakt. Nie ciekawie.
ale co do ocen SERDECZNIE GRATULUJEEEE!!!!!! Ona jest cudowna!!!klas ki:
Stary 2010-02-15, 19:09   #3619
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Royal po raz kolejny podnosi cene, a na przekór tego mój pies ma coraz większy apetyt. Postanowiłam ostatecznie. Zmieniamy karme. Pies nie ma alergii i nie jest niejadkiem wiec musze spróbować podawać mu karme z lepszym składem (mięsko) i przede wszystkim tańszą.
Strzałka czytam o tej Acanie i chyba jednak jest ona w składzie lepsza od Royala. Chce zmienić na porządna firme ale co chwila każdy chwali inną.

Ja za Royala canin shih tzu 1,5 kg płace :..... 54 zł !!! I nie wiem za co.?

Edytowane przez Ewkaaa8891
Czas edycji: 2010-02-15 o 19:20
Stary 2010-02-15, 20:07   #3620
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość

Ja za Royala canin shih tzu 1,5 kg płace :..... 54 zł !!! I nie wiem za co.?
O matko aż tyle?????
Nieźle ...
Ja z Acany jestem zadowolona, mamy tą dla małych ras a teraz zamówiłam Grasslands Dog ona jest bez zbóż no i w Krakvecie teraz zapłaciliśmy 120 zł za 7,5 kg
Na Dogomani jest cały dział poświęcony żywieniu i suchej karmie też , jest fajny podział na wszystkie firmy i można poczytać opinie osób które stosowały te karmy

Stary 2010-02-15, 20:46   #3621
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Na Dogomani jest cały dział poświęcony żywieniu i suchej karmie też , jest fajny podział na wszystkie firmy i można poczytać opinie osób które stosowały te karmy
o Fajnie
Dzięki za odp
Stary 2010-02-16, 10:56   #3622
monika733
BAN stały

GG do monika733

My chwalimy sobie tą :

http://www.e-karma.pl/product-pol-52...eders-Bag.html

Poczytajcie o innych wersjach !!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:30   #3623
serdusko
Raczkowanie

Witam kobietki dwa dni mnie nie bylo i duzo do nadrobienia nie mialam
a wiec tak
monika i kornelka bardzo wam gratuluje klask i:

Royal to nie dobrego.. drogie a szalu nie ma niestety... dziewczyny mam pytanie... tesc kupil karme do mojej Jani sa to takie male trojkaciki raczej jasne (za pol kg zaplacil 11.50) wiec droga ta karma.. cudownie pachnie dalalm Jani aby troszke na sprobe i uwielbia ja jednak nie daje wiecej gdyz nie wiem jak sie nazywa (tesc zapomnial) moze ktoras wie co to za karma nie chce jej dawac byle czego... bardzo prosze o odpowiedz

EMILMILY witam

julitka89
psiaki slodkie

a dziewczyny wy sie znacie wiec prsze o nazwe odzywki i szamponu dla mojej jani (najlepiej nawilazajacy) na to jej drapanie choc ustalo świezba nie ma ani nic w tym stylu...

http://www.przewodnikmp.pl/img-150820090310.png
serdusko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 19:53   #3624
glamourowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez serdusko Pokaż wiadomość
Royal to nie dobrego.. drogie a szalu nie ma niestety... dziewczyny mam pytanie... tesc kupil karme do mojej Jani sa to takie male trojkaciki raczej jasne (za pol kg zaplacil 11.50) wiec droga ta karma.. cudownie pachnie dalalm Jani aby troszke na sprobe i uwielbia ja jednak nie daje wiecej gdyz nie wiem jak sie nazywa (tesc zapomnial) moze ktoras wie co to za karma nie chce jej dawac byle czego... bardzo prosze o odpowiedz
moim zdaniem jest to właśnie royal dla juniorów..
moja Marcysia ją je.. ale chce zmienić na acane..
glamourowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:05   #3625
serdusko
Raczkowanie

Royal to nie jest napewno moja Jani caly czas jadla royala wiec wiem jak wyglada to jest duzo jasniejsze od royala pojechala bym zapytac ale to 40km wiec bez przesady ;-/

http://www.przewodnikmp.pl/img-150820090310.png
serdusko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 12:23   #3626
winogronek
Wtajemniczenie

W najnowszej gazecie Mój pies jest Żmuda Trzebiatowska ze swoją Shih tzu

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 18:02   #3627
EmilyMily
Przyczajenie

serdusko - cześć
EmilyMily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:22   #3628
san_D
Raczkowanie

Dziewczyny , dwie sprawy mam
Kupiłam mojej Suzi purine pro plan, tak jak mi radziłyście, dobrze zrobiłam? Dostała już ją i je, wiec chyba dobrze.
Po drugie, kupiłam jej szelki...i to moze głupie, ale nie wiem jak jej je dobrze założyć :/ nie wiem czy zakładam je dobrze. Są luźne , ale może dlatego, że za duże(bo mała podrośnie). Czy ma któraś z was zdjęcie waszego shihtaka w szelkach? Byłabym wdzęczna... nie byłam przy kupnie szelek, więc nie wiem jak sprzedawca zakładał jej te szelki...

Stary 2010-02-18, 20:51   #3629
gwiazdkadg
Zakorzenienie

mam nadzieję ze zmieniasz karmę stopniowo...

co do szelek to pewnie dobrze zakładasz ale nie wiem czy nie lepiej było kupić obrożę - moje zdanie

Pozdrawiam serdecznie
gwiazdkadg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:24   #3630
san_D
Raczkowanie

To znaczy przeszłam z chow dog na pro plan. Obroze tez mam, ale wydaje mi sie, ze jest dla niej niewygodna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości