|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
na razie kilka razy użyłam tylko, ale wygodnie sie go używa, pieni się i w ogóle, nie to co Facelle, dzięki czemu domywa włosy, a włosy przy myciu nie "skrzypią" jak przy BD - póki co jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie właśnie Facelle nie kusi, bo ma rumianek w składzie
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtarzam : pierwsze próby . A że słońca u mnie nie za wiele, użyłam dopiero parę razy . Krzywdy niejakiej nie czyni . Udaję, że nie widzę w składzie alkoholu den. Psikam i po powrocie myję włosy . |
|
|
|
|
#3604 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja najbardziej lubię ćw z Ewa Chodakowską a propo silikonów ostatnio też użyłam szmponu i odzywki z silikonami i co prawda bo odżywce włosy były miękkie ale po szamponie tragedia poplątał mi włosy gorzej niż BD czy facelle ![]() a po odzywce silikonowej włosy mi świeciły jak psu... Cytat:
bo z takich źródeł to nigdy nie wiadomo ![]() Izuśdziekuję i przyda się na kolejnych ![]() już od jakiegos czasu zauważyłam że moje włosy można obciążyć zbyt dużą ilości odżywki b/s czy to znaczy że osiągnełam już jakiś wyższy poziom nawilżenia czy że coś się dzieje z moimi włosami
|
|
|
#3605 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ścinałam włosy 25, a już mam wrażenie, iż są dłuższe A "bejbiki" doprowadzają mnie do szału |
||
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, piszę tu pierwszy raz. Moje włosy od dłuższego czasu przeszły straszna metamorfozę. Ze spalonego "siana" mama w końcu pięknie błyszczące i mięciutkie włosy. Obecnie jestem na detoksie farbiarskim
Od ponad roku ich nie maluję, wcześniej miałam blond pasemka. Odstawiłam wszystkie chemiczne szampony, po których miałam okropny łupież i łuszczącą się skórę głowy. Najlepszy dla mnie okazał się Radical ze skrzypem. Jako odżywki używam Joanny z mlekiem i miodem oraz olejku Joico. Szczególnie ten ostatni produkt polecam wszystkim
|
|
|
|
#3607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się robi taki test?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3608 |
|
Spaceroholiczka
|
Teraz tak mnie olśniło
Mianowicie, myję włosy codziennie, czasami i dwa razy na dzień (z tym, że wieczorem do mycia używam tylko odżywki Isana z olejkiem z babassu), stosuję metodę OMO - Gloria lub Isana, do mycia BD bądź Facelle. Jestem zmuszona codziennie je myć, bowiem na drugi dzień u nasady już są nieświeże ![]() Co mogłabym stosować, aby ograniczyć mycie chociaż co 2-3 dni?
|
|
|
|
#3609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No spoko, że odżywka i w ogóle, ale to nie można jej nałożyć od razu rano?
|
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie rozumiem po co myć włosy wieczorem skoro rano znowu trzeba je myć
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
może wieczorem przed jakims wyjściem myje
dzięki Alex ![]() właśnie przypomniałyście mi o metodzie mycia odżywką... :-D robiłyście to kubeczkowo może? Czy tylko z szamponem się sprawdza ta metoda? |
|
|
|
#3612 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
I przez noc wyglądają na tyle źle, że musisz je myć znowu rano?
![]() Może coś nie tak z pielęgnacją, no nie wiem... ja miałam problemy z przetłuszczaniem, ale nie aż tak... i jakoś mi się uregulowało, teraz myję co dwa dni, mimo że mam gęstą grzywkę na 3/4 czoła, ale nawet ona się nie tłuści, przy tych upałach też nie.. Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-07-04 o 11:34 |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
![]() Nie miałam ostatnio czasu na siedzenie, bo musiałam papiery do pracy oddac ![]() Ale już jestem ![]() Z nowości włosowych nic nie kupiłam ![]() A wczoraj OSTATNI raz wyszłam w rozpuszczonych na taki upał ![]() Spociłam się niemiłosiernie ![]() Dziś fajne powietrze - jeszcze - po wczorajszej burzy
|
#3615 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Raczkowanie
|
Hej jestem nowa
Śledzę wasz wątek od pewnego czasu i doszłam do wniosku, że mogę się do czegoś przydać. Mianowicie też kiedyś miałam bardzo przetłuszczające się włosy, a wszystko to przez to, że sama je przyzwyczaiłam do częstego mycia. Myłam je codziennie, na początku dlatego, że lepiej się układały, a później niestety z przymusu. Również nie wiedziałam co z nimi zrobić. Później miałam operację przez co przez 10 dni nie mogłam umyć włosów (tak wiem, masakra). Ale po tym okresie moje włosy odżyły. Myje je co drugi dzień mimo to, że nie są tłuste Proponuję ci wytrzymać chociaż trzy dni bez mycia (zepnij je w koka lub w miarę możliwości nie wychodź z domu) i może także zobaczysz różnicę. Poza tym dużo dziewczyn pisze, że włosy przestają im się przetłuszczać dzięki olejowaniu.
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem "przetrzymywanie" włosów nie ma sensu
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny o jakim facelle mowicie
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
żel do higieny intymnej z rossmana sensitvie
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
o zesz
popatrzylam go sobie na KWC przyjemny sklad.
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
w rossie jest w opakowaniu bez pompki
na KWC jest nieco inny skład i inna butelka
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety też mam problem z przetłuszczaniem. kupiłam sobie kurację joanny rzepę i do tego szampon z tej samej serii. gdy przez cały dzień mam związane włosy, to czasem uda mi się je przetrzymać przez 48 godzin, ale bardzo rzadko tak się dzieje...
chyba obetnę włosy. są tak cienkie i rzadkie, że beznadziejnie wyglądają długie... - mam spadek włosowego humoru ..
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
no to kupiłam
![]()
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi na przetłuszczanie pomogło nakładanie na skalp masek, a dokładniej Bingo z masłem shea i Bingo z glinką ghassoul, poza tym wcierki z eliksiru ziołowego Green Pharmacy i Sesa. |
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najgorsze jest to, że nawet jeżeli uda mi się włosy przetrzymać bez mycia dwa dni, to są tak beznadziejnie przyklapnięte, że nic nie można z nimi zrobić. mam dziś dzień narzekania, wybaczcie.
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja robie jak wlosy wygladaja srednio swiezo. Sype je pudrem dla dzieci o najprostszym skladzie
ale bardzo mi to pomaga to dziala jak suchy szmapon, tylko bez zbednej chemii ktorej moj skalp nie lubi
|
|
|
|
#3627 |
|
Rozeznanie
|
Postanowiłam, że do końca sierpnia nie obetnę włosów. Nie są rozdwojone, ale krzywe
Ale i tak ciągle związuje, więc nie przeszkadza mi to bardzo. A tak to podrosną i wyrównam.
|
|
#3628 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hahaha, ja zawsze tworząc jakieś maski połowę produktów zjadam a nieraz zdarza się, że coś co miało robić za maskę zostało zjedzone wcześniej, jestem wielką wielbicielką owocow i warzyw ![]() Cytat:
![]() ja już mam powoli dość tej pogody w ciągu dnia gorąco i duszno, a wieczorami i po nocach burze krążą, szalona pogoda ![]() Cytat:
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie mam żadnego bobaska w domu, żeby wypróbować ![]() a co do przetrzymywania włosów- podczas choroby nie myję włosów, więc tak jakbym je przetrzymywała - ale nie zauważyłam żadnych plusów, jedynie wielki minus - wzmożone wypadanie. możliwe, że wypadają włosy, które normalnie wypadłyby podczas regularnych myć, ale wolę nie ryzykować
|
|
#3630 |
|
Raczkowanie
|
Ja u siebie jednak zauważyłam poprawę
Teraz nawilżam włosy i skalp maskami i olejami. Dzięki temu, że skóra jest dobrze nawilżona prawie wcale się nie przetłuszczają (spokojnie wytrzymuja 2-3 dni). Również polecam wizytę u dermatologa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

)
no ale były jeszcze mydełka, jakieś olejki do masażu