|
|
#3601 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
cuciola a wy bierzecie prom czy jedziecie autem? jaki jest stan drog w Chorwacji? tez bym chciala tam kiedys pojechac
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Autem a potem 20 min promem. 2 lata temu bylismy na Krk-u bo polaczony jest mostem z ladem.
Drogi sa dobre, potem jedynie trzeba uwazac na zakrety. Ale nie jest zle, gorzej mamy w Pl Czekamy na potwierdzenie oby nam nikt kwatery nie sprzatnal spod nosa. Mozna znalesc 2 tyg za 500 euro tu takie ceny to tylko na kampingu we wlasnej przyczepie |
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cuciola a wjazd dla polakow na dowod czy paszport?
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Na dowód
|
|
|
|
#3605 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
no tak, w Polsce to tylko roboty drogowe non stop ale goraco!!! jak to bedzie wieczorem?
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Zapowiadaja ponad 40 stopni.
Czekam nadal na potwierdzenie, cos od wczoraj nie odpisuja. |
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Cuciola - oby potwierdzili!
Goraco! ![]() Wczoraj wieczorem bylismy na pizzy nad morzem ale taka duchota byla, zero wiaterku, ze nic nie odetchnelismy. No tyle tylko co w samochodzie kolegi z klima.
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
ciao ciao
i u nas upalll nawet nad morzem dzisiaj nie szlo wysiedziec ![]() jutro gory jedziemy jak narazie na jeden dzionek odetchnac cmokkk dla wszystkich |
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
czesc!
odpisali z apartamentu jeszcze tylko wplacic zaliczke ![]() wczoraj moi juz polecieli, a my przy okazji zwiedzilismy Bergamo Alta, zaparkowalismy auto i potem juz na nogach w gore, niezla silownia po tych schodach ale widok z gory i miasteczko piekne! fotki na fb!upal tu, znajomy zaprosil nas na basen
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez goraco!
Cuciola - no to teraz sie spakowac i jechac. ![]() Wczoraj o 22 wyszlismy sobie na spacer, weszlismy do nowej lodziarni - samoobslugowej i zjedlismy po lodzie. Dla ochlody. System fajnie pomyslany - bierze sie plastikowe pojemniczki, podchodzi do sciany z ktorej wystaja wajchy od automatow (jak w Polsce od tzw wloskich lodow) pociaga sie za raczke i lod plynie. Potem jest stol z dodatkami a na koncu facet z waga i kasa. Niezle nas kosztowaly te lody bo 8 euro za oba. Podczas gdy zazwyczaj kupujemy porcje 3 smakow za 2,50. I to jak sie chce ze smietana na wierzchu. Ale bylismy, nowosc obczailismy, pobawilismy sie w lodziarzy. Fajnie bylo. Kupilismy tez wreszcie drugi wentylator. Stojacy, wysoki. Cichszy niz stary wiec dzisiaj do 4 chodzil. Do tego moj maz zobaczyl w nowo otwartym sklepie zoologicznym chomiczki Roborowskiego. http://forum.e-chomik.pl/topic/4610-...o/page__st__20 I chodzi i mowi zeby kupic. Mam nadzieje ze mu przejdzie.
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Buongiorno! ale skwar i ponoc maja byc takie 2 tygodnie
evelinarav niestety to byly najsmutniejsze urodziny w calym moim zyciu, w piatek stracilam ciaze w 12 tygodniu, dzis wyszlam ze szpitala ![]() cuciola ale fanie, w zwiazku z tym ze tak potoczyly sie sprawy zobaczymy czy i nam sie uda poplynac w sierpniu do Chorwacji, popatrze dzis czy jest wolne miejsce na promie
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Princi bardzo mi przykro!
Jak sie czujesz teraz?
|
#3613 |
|
Konto usuniête
|
Princi bardzo mi przykro
biedulka. musi Ci byc bardzo smutno ....cuciola fajny apartament. nawet barbecure macie, a pies tez pojedzie?
|
|
|
|
#3614 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
princi bardzo Ci wspó³czujê ...
ja wróci³am do Mediolanu, stan mamy tz jest z³y ale stabilny... by³y to bardzo intensywne trzy dni... Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Princi, strasznie mi przykro
coraz czê¶ciej slysze o takich przypadkach moja s±siadka tez stracila ciaze.My nie Zamawiamy promu bo sa co godzinê ale boje sie ze bedzie kolejka bo to 1 weekend sierpnia. Evelina nie, pies jedzie z tesciami w gory bo ch³odnej. Zabralibysmy go ale meczy sie tym upalem i nie ma szczepienia na wscieklizne Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
princi - jak sie czujesz? Jak sie trzymasz? Strasznie mi przykro - a wiadomo co sie stalo? Z Flavciem byl Twoj maz gdy bylas w szpitalu?
Mmarcepan - Ty wrocilas, a Twoj Tz? Postanowil zostac czy wrocil? Tesciowa mowila cos do Ciebie, byla przytomna? ojej jakie smutne wiadomosci.. |
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
hej co za upal, a jeszcze nie tak dawno pisalysmy ze chyba ni ebedzie lata w tym roku
![]() bambi no humor srednio mi dopisuje, pozatym wszystko mnie boli po zabiegu, ale jak to mowia czas goi rany, a czemu tak sie stalo to nie wiadomo moze poprostu natura tak chciala, ale ginek kazal jeszcze raz skonsultowac tarczyce, pozatym przy konflikcie serologicznym druga i nastepne ciaze czesto sie roni, my taki konflikt mamy z mezem, po porodzie i teraz po zabiegu dostalam zastrzyk tak maz byl z synkiem, jakos musimy sobie radzic... dobra koniec smecenia, jak tam przygotowania do wielkiego dnia? cuciola no u nas prom jest co drugi dzien, musimy wykupic kabine plynie sie 8 godzin, kiedys kupowalismy miejsce siedzace tylko, ale teraz z dzieckiem to nie da rady
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
No to musicie zamowic. Dobrze ci zrobi troche odpocZynku bo my juz tu wiemy jak ty ciagle latasz na wysokich obrotach. Tez mam rh- a tz ma +.
U mnie padalo a teraz slonce a o 17 niby ma byc burza Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
cuciola wierz mi b. bysmy chcieli gdzies z mezem pojechac, mielismy zamowiona ta Chorwacje, ale odwolalismy, bo 9tego malam miec badania na przeziernosc
teraz maz tez kilka dni nie pracowal, ma mase zaleglosci, mam nadzieje jednak ze uda nam sie jeszcze cos znalezc, patrzylam wolne miejsce na prom jest, tylko trudno kwatere znalezcprzy pierwszej ciazy nie ma problemow z konfliktem, pojawia sie przy drugiej i kolejnych, pamietaj o zastrzyku! niestety gr krwi RH- dla kobiety to najgorsza jaka moze byc
|
#3620 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Hej!
Princi - ja jestem dobrej mysli, teraz sobie odpoczniecie, pozbieracie sily i do roku Flavio bedzie mial rodzenstwo! Jedziecie na Krk czy Hvar? Organizacja slubna – idzie powoli do przodu, ale znowu kolejna wtopa: zrobilam sobie pasemka! Jak to zwykle z babami jest – nigdy nie jest tak dobrze, zeby nie mozna bylo poprawic. Ja jestem szatynka – kiedys mialam blond ale mi sciemnialy– gdy bylam w liceum. Jasnieja mi na sloncu ale ja na sloncu malo przebywam. I co? I wyszedl kurczak – szczegolnie te z przodu. sczerze mowiac u fryzjera nawet tak zle nie wygladaly, potem w innym swietle zauwazylam ze sie zolte zrobily. Zaplacilam majatek – bo uznalam, ze wole isc do dobrego sprawdzonego fryzjera i byc zadowolona. I tak jestem zadowolona, ze chcialabym cofnac czas. Wiem ze sa takie szampony ktore eliminuja ta zolc – znacie moze takie godne polecenia ktore mpzna dostac we wloszech? Juz do slubu nic nie zrobie – bo mi oczywiscie nei odrosna a boje sie pogorszyc sprawe. A wiecie co, jak mnie drazi moja tesciowa! Ostatnio byla u nas – wiec chcialam cos jej opowiedziec o slubie, przynioslam skrzynke z butami slubnymi, chcialam sie pochwalic. Ona na nie nawet nie spojrzala. Po prostu mnie zignorowala. I tak ze wszystkim. Ostatnio przy niej tez cos steknelam, ze szkoda mi ze w tym roku nie jedziemy na wakacje a ona mi na to “jak chcialas wesele to teraz nie narzekaj!” Moja matka sie zyluje na wszystkie sposoby, zeby przyjac gosci, wyremontowala kuchnie, wymalowala wszystkie pokoje, co chwila przycina i zrasza trawnik zeby trawa lepiej rosla - a ta malpa tutaj nawet sie nie zapyta czy moze w czyms pomoc. Ma to serdecznie gdzies. Zlo konieczne. A dodam ze jest typowa meridionale – nie musze wam opowiadac jakie w jej stronach robia wesela i kto za nie placi. Ja oczywiscie od nikogo tego nie wymagam – wystarczyloby zaaangazowanie emocjonale. Moze jestem wredna – ale ja jej to kiedys wypomne. A jak tam nasz alcon??? W ogole sie nie odzywa! |
|
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mam A Rh- a maz + Cytat:
![]() Ale wiadomo ze bycie tesciowa jest wpisane w psychike mamus co syneczkow maja i kraj pochodzenia ani kultura nic tu nie zmienia. ![]() Wczoraj wieczorem bylismy nad morzem na lodach sie ochlodzic. Tesciu ze swoja donna przejezdzal to im pomachalismy. A dzisiaj po poludniu przyszly chmurki. Ale duszno jest jak bylo.
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
bambi dziekuje za dobre slowa, narazie musze uporac sie z moja psychika...
odnosnie wlosow to fryzjer zrobil ci rozjasniaczem, tak? i nie nalozyla pozniej takiej szamponetki zeby zneutralizowac zolc? jak kiedys robilam sobie balejaz i mowilam, ze chce taki delikatny a nie zolty, to zawsze mi tak robila...juz sama to Ty lepiej juz nic nie eksperymentuj tylko jutro czy pojutrze (kiedy robilas?) wroc do salonu i powiedz ze w swietle dziennym sa zolte i niech Ci zneutralizuje taka szamponetka czy co tam maja... a tesciowa tak, wiesz tak mysle czemu ona sie tak zachowuje, bo juz jej syn raz byl zonaty i ma dziecko...a skad oni dokladnie pochodza? sjoanna bedzie bedzie dziudzius i u Was niestety trezba byc cierpliwym a nie macie klimy w domu? ja wlasnie skonczylam prasowac pierwsza partie, wyobrazam sobie ile prady klima plus zelazko, ale nie da sie inaczej...
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Princi - pewnie tak z tymi lodami.
Ale ja naiwna na poczatku myslalam ze sie placi za kubeczek a nie za wage. Ale i tak juz tam nie pojde bo mi smakowal tylko jeden smak - nucciola. Mezowi - o dziwo - smakowaly. Klimy nie mamy. Pare lat temu tesc sobie zainstalowal. Wlaczyli ja chyba 2 razy i od tej pory nie uzywa. Bo sie po nocy z klima obudzili opuchnieci. Znaczy moj maz z tesciem mieli oczy podpuchniete. Mnie sie wydaje ze to raczej od zle oczyszczonej klimy niz od samego urzadzenia.
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a oprocz konfliktu co jeszcze zlego niesie rh-? bambi wroc i fryzjera zapytaj o taki szampon. A z Provosta nic nie ma? albo Biopoint, albo w capello point cos? a tesciowa sie nie przejmuj, dla jej syna jestes teraz na 1 miejscu to zazdrosna. Moja za to ostatnio poluzowala i da sie lubic
|
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
Mmarcepanku a Ty jak sie trzymasz? jak tam mama twojego Tza? Paulinka - lubisz chinaska restauracje? ...bleeeeeeeee ![]() a powiedz mi co niektorzy widza w chinskim jedzeniu? Wczoraj w PL byl tak straszny upal ,ze nie mozna bylo nosa caly dzien wystawic na zewnatrz, a w nocy spac sie nie dalo... nie bylo czym oddychac, zupelnie jakby ktos cale powietrze wypompowal, koszmar jakis ,ja cala noc nie spalam, poszlam spac o 8 rano ,bo w tym upale myslalam ,ze oszaleje.... ale dzis juz jest lepiej ,troszeczke sie ochlodzilo i jest fajny wiaterek ![]() przechodze kototerapie, ktora jest dobra na wszystko, moj kochany Manuel roztyl sie ,ze hej ![]() Spieklam sobie culo na sloncu tak ,ze nie moge siedziec, piecze jak diabli
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia - bo podobno wczoraj w Polsce byl najgoretszy dzien lata.
![]() Jak wrocisz do Rzymu to jeszcze pare takich cie czeka. Co ty tak tylnia czesc wystawiasz na slonce? Mnie sie zwykle ramiona spiekaja a nie to na czym siedze. ![]() Dziewczyny z polnocy - jak tam po wczorajszych burzach? Podobno tornado bylo w Mediolanie.
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi sie nie chce wraac do Rzymu wczoraj w nocy byla fajowa burza z piorunami i deszczyk lal, teraz sie troszke ochlodzilo i taki fajny wiaterek wieje , wczoraj moi znajomi mowili,ze w rzymie ktos ukradl powietrze.... teraz jest w PL ![]() No bo culo dawno slonca nie widzialo, to postanowilam je opalic, a ze to najbardziej wystajaca czesc ciala to sie spiekla nie moge spac na plecach bo tak pieczeeeee Tornado w Mediolanie? ...lubie tornado!
|
|
#3628 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez byla ulewa, ale fajnie sie oddychalo! a teraz znow upal.
Bylam w Tezenis, kupilam stroj, spodenki, 3 pary stringow, 2 paski do spodni- 30 euro. Fajne saldi byly
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4201897 9]Ty to chyba ciagle chodzisz z tym culo di fuori ze tak sie ciagle spieka
wczoraj byla u mnie burza i wkoncu wieczorem i dzis rano dalo sie pooddychac[/QUOTE] Musi sie dobrze opalic ![]() Cuciola - a ja teraz szaleje z kosmetykami w PL i ciuchami tez.... nie ma to co zakupy kosmetyczne w polsce
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

biedulka. musi Ci byc bardzo smutno ....
coraz czê¶ciej slysze o takich przypadkach