30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 21:17   #3601
Tigerr
Zadomowienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Bbrat , ja jestem wypłowiałą szatynką z widoczną siwizną ( pofarbowaną rzecz jasna) i szaro-niebieskimi oczami ....
Myślę , ze jestem zdecydowanie jaśniejsza niż Ty ....

A Ty , kochana , przecież kupiłaś kolor Golden (75) tego MF facefinity, a nie Bronze ....Czy ja coś popier....
NIC mi nie wysyłaj , używaj go !!!!!! Byłaś przecież zadowolona !!! Teraz, zimą, TRZEBA nakładać podkład na buzię !!! Sam krem nie ochroni cię przed mrozem , a silikon i insza chemia - owszem ...

mówcie co chcecie , ale w tamtym roku , na nartach , kiedy był siarczysty mróz - 10 i nawet niżej , to Estee Lauder Double Wear doskonale spełnił swoje wszystkie zadania : ładnie wyglądał na buzi i się nie ścierał oraz skutecznie zabezpieczył mi gębiszcze przed odmrożeniem ...Po zmyciu makijażu , po powrocie ze stoku, nawet buzia nie była czerwona ...

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Dżizassss , Lapi , doczytałam , że utopiłaś telefon ...

Ja namawiam Cię na dotykowy telefon , długo się opierałam , a teraz nie zamieniłabym na żaden inny ...
Moja koleżanka ma Iphona i powiem wam , że to świetny telefon , a właściwie urządzenie wielofunkcyjne jest ...
Zamierzam kiedyś sobie kupić ...4-kę , bo jak 5-tki weszły to 4-ki mocno staniały ...poczekam jeszcze chwilę ....
Mi zależy na dobrym aparacie fotograficznym w telefonie , a teraz mam b. słaby i utrudnia mi to życie ... I Iphone robi świetne zdjęcia ...
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 21:21   #3602
Kamlisa
Zakorzenienie

Tig, jako brązer wystarczy mi chanel - jeden to i tak o 3/4 za duzo U Ciebie predzej bedzie wykorzystany, u mnie był szufladnikiem.
http://a.tumblr.com/tumblr_ldo7ty06Fl1qfc035o1.mp3
Nie wiem, czy ten link ruszy, ale piosenka - jak wspomniałam - bardzo mi sie podoba I idealnie pasuje do zakupow - takich z rozmachem
Filorge, Lapi, kupiłam na all - za 192
Miszka, co ewentualnie chciałabys w douglasie...? ale bede w mniejszej galerii, bo chce do tk maxa zajsc, tz spodobały sie ( nareszcie!) kapcie, ktore mu tam kupilam i chce druga pare

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-22 o 21:27
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 21:26   #3603
Michell72
Zakorzenienie

Tig - jaki kolor uzywasz a EL?wiesz ,ze wyszły nowe?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Marcelinka -Sensilis nie ubiega Filordze ,a jest dużo tańszy...
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 21:33   #3604
marcelinka12
Rozeznanie

Tig ja uzywam 3 buteleczke ELDW jest super ale juz mi sie nudzi

Kama
a u kogo kupilas ???

Miszka
mialam krem na dzien i krem pod oczy i slabiutkie jak dla mnie
marcelinka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 21:38   #3605
kropeczka74
Zadomowienie

Tig, masz rację ja bez iPhone nie wyobrażam sobie życia, choć mój staruszek ma już prawie 3 lata to dzielnie mi służy
Ale niebawem idzie na zasłużoną emeryturę i witaj 5tko
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 21:38   #3606
marcelinka12
Rozeznanie

Wlasnie zrobilam sobie paznokcie i masz czerwony filc na paznokciach polecam fajnie wyglada

Tig ty jestes sniada widzialam ja to dopiero bladzioch jestem
Stary 2013-01-22, 21:38   #3607
Kamlisa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/filorga-nowosc-tim...950385536.html
Stary 2013-01-22, 21:39   #3608
marcelinka12
Rozeznanie

ja tez pragne IPhona 4S
Stary 2013-01-22, 21:53   #3609
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Tig - jaki kolor uzywasz a EL?wiesz ,ze wyszły nowe?
Ja używam TAWNY i jestdla mnie idealny ...
wiem , że są nowe , dorwałam nawet kiedyś taką tabelkę:

Double Wear
odcienie dostepne odcienie wycofane zmiana klasyfikacji

nowosc Ivory Nude 1N1 Ivory Creme 1N2

Ecru 1N2
nowosc Bone 1W1
nowosc Sand 1W2
nowosc Pure Beige 2C1
Pale Almond 2C2
Desert Beige 2N1
Fresco 2C3 Fresco zmiana z N na C
nowosc Rattan 2W2*
Pebble 3C2 Outdoor Beige 4C1
Ivory Beige 3N1
Tawny 3W1
nowosc Cashew 3W2*
Shell Beige 4N1 Shell Beige zmiana z W na N
nowosc Spiced Sand 4N2*
* 3 odcienie dostepne wylacznie w salonach firmowych Estee Lauder
Warszawa Galeria Mokotow i Poznan Stary Browar
Rattan 2W2 - Cashew 3W2 - Spiced Sand 4N2

I te, na które ewentualnie mogłabym popaczeć , czy nie będą jeszcze fajniejsze niż kolor Tawny, są dostępne tylko w Salonach firmowych EL. ( A właśnie mi się kończy )
Jak jestem w Poznaniu to nie jeżdzę już do Starego Browaru , tylko do Malty , bo tak jest TKmaxx ....ale może następnym razem się wybiorę ...

Jednak DW nie jest podkładem na co dzień ...wysusza i obciąża buzię ... ale jest to najlepiej poprawiający wygląd buzi ...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez marcelinka12 Pokaż wiadomość
Wlasnie zrobilam sobie paznokcie i masz czerwony filc na paznokciach polecam fajnie wyglada

Tig ty jestes sniada widzialam ja to dopiero bladzioch jestem
Coś gdzieś czytałam o tem ... Czyli o filcu na pazurkach ...
Daj link jakiś ...
To się kupuje jakieś coś i posypuje się pomalowane pazurki , czy jak ?
Szukam czegoś co utrzyma mi się na pazurach dłużej niż jeden dzień ... Moje paznokcie są wredne i WSZYSTKO wytrzymuje chwilę ...próbowałam już wszystkich podkładów , wysuszaczy , utwardzaczy itd .... i doopa ...

No i u mnie średnio sprawdziła się odżywka Herome Extra Strong ... Na targach znów kupię Gwoździa...
Stary 2013-01-22, 22:03   #3610
marcelinka12
Rozeznanie

http://allegro.pl/ck-velvet-manicure...961791425.html
ja mam czerwone

tylko ze to sie wyciera po 2 dniach moze hybrydowy sobie zrob

ja z EL uzywam Desert Beige 2N1 i wlasnie chce zmienic na cos innego kryjacego a zarazem nie takiego ciezkiego jak EL DW....myslalam o Armani albo Bobbi Brown sama nie wiem

Edytowane przez marcelinka12
Czas edycji: 2013-01-22 o 22:53
Stary 2013-01-22, 22:29   #3611
Tigerr
Zadomowienie

marcelinko , jak chcesz trochę lżejszy , to albo Bobika , albo Guerlaina Lumiere , ale w kremie, nie we fluidzie ..Tylko nie wiem czy z kolorem trafisz , bo 3 może być dla Ciebie ciut za ciemna , 2 za jasna ...

Ja jestem teraz b. zadowolona z efektu jaki daje YSL Touch Eclat , z tym , ze mam za jasny kolor B40 , dla Ciebie mógłby być idealny ... Jest lekki , a krycie ma niezłe ...Zobacz sobie ewentualnie jeszcze kolor BD40 , jest odrobinkę jaśniejszy niż B40 , ale i ładniejszy kolor ...
EL DW trzeba mieć zawsze w zapasie , ale nie używać go codziennie ...
Stary 2013-01-23, 00:57   #3612
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuertavertura Pokaż wiadomość
Księża...kontrowersyjny temat, ja mam bardzo zdefiniowaną opinię na ich temat.
ja tez

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
Już wiem co zamówiłam jeszcze na all właśnie dotarło
Olej kokosowy.
I jeszcze portfel
Więcej grzechów nie pamiętam ( to tak w temacie księży)
i jak olej kokosowy?
przypomnialas mi ze warto zebym sie w gorczycowy zaopatrzyla do wlosow jak i do masazu

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość

Ja namawiam Cię na dotykowy telefon , długo się opierałam , a teraz nie zamieniłabym na żaden inny ...
Moja koleżanka ma Iphona i powiem wam , że to świetny telefon , a właściwie urządzenie wielofunkcyjne jest ...
Zamierzam kiedyś sobie kupić ...4-kę , bo jak 5-tki weszły to 4-ki mocno staniały ...poczekam jeszcze chwilę ....
Mi zależy na dobrym aparacie fotograficznym w telefonie , a teraz mam b. słaby i utrudnia mi to życie ... I Iphone robi świetne zdjęcia ...
tez namawiam
kiedys myslalam ze dotykowy jakos inaczej bedzie , ze sie nie przyzwyczaje itd
ale mam swoj sony xperie i nie jest zle
oczywiscie wolalabym iphona ale jak kupowalam to chcialam na karte a iphony wtedy okolo 600euro byly to jakos nie mialam wolnych 600e
tz -a iphona jakis czas uzywalam i musze przyznac ze warto

Cytat:
Napisane przez marcelinka12 Pokaż wiadomość
ciekawie to wyglada
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 07:12   #3613
BBRAT
Zadomowienie

TIG, ja mam właśnie Bronze 80 od Maxa. Jeśli go w którymś momencie zechcesz, to moja propozycja jest aktualna, oczywiście gratis. Stoi w pudełku, w chłodnym miejscu i w ciemnościach, zamknięty na ten "klik", powietrze nie wpada do niego.
Przy mrozach moja cera nie odczuwa żadnej różnicy szczerze mówiąc. Odżywczy krem (ale nie bardzo odżywczy) i jest ok. Ostatnie mrozy, również te trochę większe, które były, typu minus 10 (żadne ektremum, ale mało też nie), przetrwałam spokojnie na kremach dla cer tłustych i trądzikowych, one też są napakowane silikonami, więc stworzyły pokrowiec na skórze. Więc podkład to tylko w kategoriach upiększających jak dla mnie, bo w potencjał pielęgnacyjny czy ochronny jakiegokolwiek podkładu to raczej nie wierzę. Nie wiem, jeśli ktoś ma cerę suchą lub normalną, to może odczuwa podkład jako ochronę, całkiem możliwe, że tak właśnie jest.

Myślę, że koloryt mamy w takim razie podobny, czyli taki w którym można pójść zarówno w lekkie rozjaśnianie, jak i w bronzery. Mi ostatnio jakoś niezręcznie z efektem słońca na twarzy, tzn. w sztucznym świetle jest ok, ale w dziennym (którego coraz więcej ostatnio) to już widzę wyraźnie, że niestety powinnam lekko zmienić trend w makijażu. Zaczęłam się czuć jakoś staro i skwarkowato w brązerach, mimo, że ludzie chwalą, że tak ładnie wyglądam na buzi. Oni (niektórzy) chwalą, a mi jakoś durnowato, nawet Terra Azzura Guerlain poszła w odstawkę. To puder doskonały ale gdyby były dwie wersje, jedna JAŚNIEJSZA niż ta (jedyna) którą wypuścili... Byłoby idealnie
Nawet jeśli ma się karnację niby pasującą do Terry, to mimo wszystko jest ona zdecydowanie opalająca i trzeba teraz w środku zimy dopasować do niej szyję, uszy, czyli jasna cholera umazać się tym po całości
Mam dość, nie chcę co rano przemalowywać się na kogoś, kim wcale nie jestem Na szczęście Terra kończy się nieubłaganie, bo w lecie była mocno eksploatowana do rozświetlania ramion i dekoltu, wtedy pasowało, bo dwa razy w tym roku nałapałam kalabryjskiego słońca i byłam cała brązowa. Ciało trzyma opaleniznę przez wiele miesięcy, a przynajmniej taki lekki odcień, ale twarz już nie, bo po pierwsze twarzy nie opalam, jest daszek i bloker, po drugie zużywam kilogramy pilingów, to i Murzyn by się odbarwił w końcu...

No, czyli obecnie jestem zniesmaczona bron(ą)zerami, dzielnie dopomogły mi w tym upiorne kulki Avonu i suma sumarum - jest faza na JASNOŚĆ i MAT
Przy czym w granicach mojego naturalnego kolorytu. O pół tonu, nie więcej.

Zbieram się, dzisiaj kolejny dzień jeżdżenia i załatwiania różnych rzeczy, na szczęście mam teraz samochód jeszcze większy i cięższy od poprzedniego, więc jeździ się dobrze, zresztą zima to moja ulubiona pora na jeżdżenie.
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:02   #3614
kropeczka74
Zadomowienie

Czyżbym była pierwsza?

Już po owsiance, siłownia niestety dalej w strefie marzeń
Jestem już taka zastana, a w zasadzie zasiedziana

Irenka, no olej jest Nie wiem kiedy go użyję, bo czekam z niecierpliwością na serię z bambusem do włosów.

Generalnie wyglądam jak Babka Kiepska, albo nawet jak sam Kiepski
Zero makijażu, dres, włosy w nieładzie
Stary 2013-01-23, 09:15   #3615
Tigerr
Zadomowienie

Bbbrat , czytam Cię i sikam ze śmiechu
Jeśli chcesz jasności , to może wyślę Ci próbkę tego jasnego YSL B40 , aczkolwiek ostrzegam , że on beżowy jest i trzeba odrobinkę do niego buzię wykonturować brązerem

Krop , długo Cię trzyma , franca jedna !!!!
Ale takie poleżenie też się przydaje

U nas zima pełną gębą ...Uwielbiam
A w sobotę jadę do lasu !!! Tam to dopiero będzie pięknie ....

Uciekam , bom spóźniona !!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 09:41   #3616
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BBRAT Pokaż wiadomość
Nie wiem, jeśli ktoś ma cerę suchą lub normalną, to może odczuwa podkład jako ochronę, całkiem możliwe, że tak właśnie jest..
Dokładnie tak właśnie jest Taka puchowa kołderka dla twarzy. Czyli podkład latem odpada, jedynie jakiś krem tonujący, jeśli w ogóle.
Stary 2013-01-23, 10:22   #3617
Kamlisa
Zakorzenienie

Krop, ja chora nie jestem, a tez nie wygladam wyjsciowo Zero makijazu po basenie, tylko pielegnacja. włosy - malownicza, skrecona szopa, bo po basenie maja same schnac i sie krecic, rozczesze dopiero po południu. Pewnie przed popołudniowymi pacjentami cos nałoze na twarz, ale brak mi w zaden sposób nie przeszkadza
Dalej dieta, najgorsze sa sniadania Jestem słodko i weglowodanolubna, a musze jesc jajka na odrobinie poledwicy i ze szpinakiem...Ale 2 kg w tydzien poszło, przy czym zalezy mi tez na przemianie czesci tej tkanki tłuszczowej w miesniowa. wczoraj przyszło bosu do brzuszków miotycznych i kettlebell. Tz bosu zrozumiał, sam chce testowac, ale na widok hantli 16 kg zuchwa mu opadła...Twierdzi, ze to dla mnie za duzo, nawet oburącz...No ale obietnice autora poradnika sa interesujace - minimalny wysilek, maksymalny efekt, tylko pare wybranych cwiczen, 3 razy w tygodniu...
Stary 2013-01-23, 12:25   #3618
Michell72
Zakorzenienie

Mrozno i śnieżnie..Dziś -dzień domowy...Zaplanowałam prasowanie i rozprawienie sie z roztoczami ,co oznacza,wyniesienie pościeli na mróz.Kupcie sobie serum i kremy oeparol z retinolem..http://allegro.pl/nowosc-oeparol-sti...958047140.html Wchłaniają się od razu,są tresciwe...Bardzo fajna seriano i bez parabenów! Żałuję,że nie wziełam kremu na noc.Też się odchudzam.4 kg zjechałamAdipex jest rewelacyjny.Raz po raz jak wezmę to boczki idą precz i włażę w moje obcisłe rurki,bez wytrzeszczu przy zapinaniu rozporkaMój mąz wczoraj zauważył efekty,mówiąc tak;jakaś mizerna Ci się pupa zrobiła.No niech będzie,że romantycznie Mnie słowo mizernie-zadowoliło..I obym tak zmizerniała jeszcze KAMA chciałabym,jesli możesz próbki tego nowego liftingującego RBR ..kolor 53 i 52..Byłam ostatnio na Bielanach we Wrocku,ucieszona ,że Douglas,a tu zong...ponownie...ta galeria nie prowadzi RBRKROP patrzyłas na ebayu?Status sprawy:Otwarta — Wymagane jest działanie drugiej strony Jeśli rozstrzygnięcie sprawy nie jest możliwe, możesz zgłosić w systemie PayPal roszczenie w ramach programu ochrony kupujących...Jak zmieni sie status na zamknięte -bedziemy monitować dalej

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2013-01-23 o 12:28
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 13:18   #3619
irenkaaa
Zakorzenienie

Krop rozumiem ze ten olej kokosowy do wlosow?
mi sie swietnie do gotowania sprawdzal , inne tez ciekawe na wlosy byly (gorczycowy-swietny do masazu ,glowy szczegolnie , jasminowy , i kilka innych ktorych teraz nie pamietam. oh Amla jeszcze .
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:54   #3620
fuertavertura
Rozeznanie

Hello,

Ja też lubię być sama w domumożna biegać w samych majtach, słuchać głośnej muzyki i nie przejmować się limitem czasu spędzonego toalecie
a muzyka właśnie relaksuje jak nic innego szczególnie w towarzystwie świeczek ja najczęściej do nocnych seansów wykorzystuję Sade a ostatnio ściągnęłam sobie ścieżkę z odgłosami natury...najlepszy jest deszcz z burzą i piorunami, wycisza

Z odcieniem skóry chyba jest tak jak z piersiami..ta, która jest śniada chce być blada, blada chce mieć oliwkowa skórę ja zawsze marzyłam o ciepłym brzoskwiniowo - cynamonowym kolorze ale jestem jasna...bladzioch wręcz, tym bardziej że w ogóle się nie opalam od lat.
Czasami tylko skóra na buzi "brązowieje" pod wpływem utleniającego się podkładu chociaż, nie ma tłustej skóry...
a sztucznych form opalenizny nie lubię, mało jest dziewczyn z wprawioną ręką i umiarem, które dodają uroku zamiast odejmować pudrami brązującymi etc.
Misz tak myślę nad tym pudrem...fajny jest i kolor ok tylko w chwili obecnej kilka pudrów ma...na all wystawiłaś>?

telefon....mi wiele razy wpadł do wc ale co gorsza wczoraj wypadł z kieszeni i ktoś sobie musiał przywłaszczyć....:ma d: właśnie iphone, a nie mogę go namierzyć poprzez aplikację bo net był wyłączony, zgłosiłam na policję ale co to da...przywłaszczenie a nie kradzież...
i teraz trzeba kupić nowy, składa się tak, że weszła 5-ka iphone ale ja za telefon 2500zł nie dam!
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 15:09   #3621
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, zobacze, czy ten liftingujacy podkład bedzie...i czy w ogole pojade, skoro strajk zapowiadaja na kolei
Dzis siedze po południu, czego nie lubie coraz bardziej Jak wiem, że będę tkwiła w gabinecie - to mnie niechęć ogarnia jeszcze przed...Cały dzień zawalony, bo przeciez rano tez tu byłam...I to oczekiwanie na księdza...
A z muzyki relaksujacej szum oceanu i pływanie z delfinami tez sa swietne
O telefonach nie piszę - mam zwykłą nokię i poki co nic wiecej nie będzie...2500?!

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-23 o 15:13
Stary 2013-01-23, 18:19   #3622
BBRAT
Zadomowienie

TIG, ja miałam YSL Touch Eclat, ale numer B30 i był wprawdzie minimalnie jaśniejszy od mojej cery, ale chyba tylko w momencie nakładania, potem bardzo ładnie się dopasowywał, wtapiał, super było. Próbowałam BD40 i było fatalne dla mnie, pomijam, że brudne jakieś, ale i za ciemne. Tym bardziej, że podkłady podobno ciemnieją na twarzy. Ja nie umiem uchwycić u siebie takiego zjawiska, ale może to dlatego, że kładę bardzo mało i raczej nie na cały dzień.
A solaryjnych "imidżów" nie trawię, teraz w zimę, gdy widzę durne panny lub stateczne kobiety lub wszelkie inne, w kolorze solarium (nazwa umowna, chodzi mi zarówno o solarę jak i o pudry) to mnie trochę odrzuca jednak... Strasznie to kontrastuje ze śniegiem i naszymi chłodnymi polskimi karnacjami. Co ciekawe, u nich to może nawet czasem mi się podoba, ale ja sama to jednak nie chciałabym tak wyglądać...

Kropeczko74, Twój entuzjazm że byłaś rano pierwsza, muszę trochę ostudzić
Bo pracowity BBRAT wysmażył długiego posta wcześniutko, już bladym świtem. Nawet nie bladym zresztą, było jeszcze ciemno
Stary 2013-01-23, 19:21   #3623
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Kropeczko74, Twój entuzjazm że byłaś rano pierwsza, muszę trochę ostudzić
Bo pracowity BBRAT wysmażył długiego posta wcześniutko, już bladym świtem. Nawet nie bladym zresztą, było jeszcze ciemno
Wybacz pracowity Bbracie

Zgadzam się z Tobą rzecz jasna co do solary na twarzy, kiedyś w szkole miałam taką uczennicę, na którą wszyscy mówili " tarzała się w koksie" ale dosłownie tak wyglądała, nie była brązowa, tylko taka właśnie jak koks. Klęska.
A ja, chyba dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu zachwyciłam się swoim widokiem w lusterku. Umyłam włosy zrobiłam delikatny make-up no make-up czyli jaśniutki podkład, blady róż, tusz i finito.
W białej futrzanej czapie wyglądałam jak Królewna Śnieżka
Stary 2013-01-23, 19:35   #3624
BBRAT
Zadomowienie

Ojejku, ale Ci fajnie Też mi się podoba taki look, śnieżno-polarny
U mnie ten niewyparzony pysk wiecznie jakiś beżowo-żółty
Ale to jeszcze nie powód żebym brnęła w opaleniznę. Służy mi ona (pudry brązujące) w lecie, ale generalnie wszystkie pudry brązujące to taki podstępny kosmetyk, którym można sobie zrobić niezłe kuku. Nawet w lecie. Dlatego odczuwam wielką ulgę że Terra kończy się, zakupu (podobnej) raczej nie powtórzę i póki co wzdryga mnie na widok wszelkich słonecznych malowideł. Na widok mojego różowo-koralowego różu Astor też mnie wzdryga zresztą.
Chyba tylko biała matowa mąka nie budzi obecnie mojej grozy.
Szczerze mówiąc to kulki Avonu zaimponowały mi - taki niepozorny kosmetyk, a takiego spustoszenia dokonał w moim makijażowym światopoglądzie

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

No i nagle dotarło do mnie, że chciałabym mieć MATOWY róż...
Jaki mam kupić?...
Stary 2013-01-23, 20:58   #3625
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Chyba tylko biała matowa mąka nie budzi obecnie mojej grozy.
Szczerze mówiąc to kulki Avonu zaimponowały mi - taki niepozorny kosmetyk, a takiego spustoszenia dokonał w moim makijażowym światopoglądzie
No i nagle dotarło do mnie, że chciałabym mieć MATOWY róż...
Jaki mam kupić?...
no i jak Cię tu nie kochać

Matowy róż powiadasz Ten mój Guerlain jest w zasadzie matowy, znaczy się nie ma na bank żadnych drobinek, żadnego brokatu, no cudny jest
Stary 2013-01-23, 21:04   #3626
BBRAT
Zadomowienie

Muszę poszperać w ofercie róży. Chyba jest jakaś firma, która ma rozróżnienie na róże matowe i niematowe?
Stary 2013-01-23, 21:13   #3627
kropeczka74
Zadomowienie

Zobacz tu
http://www.makeupbymaryland.com/2012...prodige-y.html
jest ten mój G, to numer o4
ale widzę, że Clarins ma też fajną ofertę
Stary 2013-01-23, 21:16   #3628
BBRAT
Zadomowienie

Wydają mi się satynowe, lub lekko opalizujące
Ale racja, skoro napaliłam się na pudry prasowane Clarinsa, to obejrzę też jego róże...
Stary 2013-01-24, 08:05   #3629
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, kusisz tym oeparolem i wpisałam go sobie w komputerowa wish listę, ale rozsadek mowi, ze musze nadgryzc zapasy
Jutro jednak nie pojade, bo utrzymuja idee strajku - dokładnie w godziach mojej podrózy Zreszta na logike - potem tez beda opoznienia, wynikajace z dwugodzinnego postoju...
Brati, ten roz guerlaina jest matowy. ale prosciej Ci bedzie isc do douglasa - i potestowac bobbi brown na przykład - od razu pełna opcja rozy z połyskiem i bez

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-01-24 o 08:07
Stary 2013-01-24, 08:27   #3630
kropeczka74
Zadomowienie

Halo, jest tu kto??
Mam dzisiaj iść do mojej kosmetyczki, namawia mnie ostro na jakiś mocny zabieg złuszczający, ale jak pomyślę o tym obłażeniu niczym leniący się wąż to dzięki, nie skorzystam. Wolę igły

Zajadam owsiankę, a wy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości