|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
:https://www.youtube.com/watch?v=LFLCD12RKbw jesli nie masz metalowych tukanow, mozna podpiac plastikowymi zabkami, podobna technika, unosisz pasmo wlosow do gory i wpinasz zabke. Ja zazwyczaj stosuje classic clipping, i tylko grzywke podpinam z boku na plasko. Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2015-02-08 o 16:58 |
|
|
|
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Cytat:
u¿ywam na koñcówki ale na zmianê z GP i Marion orientalny.Cytat:
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Podcielam grzywke
.
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2015-02-08 o 16:57 |
|
|
|
#3604 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Cytat:
nakladam maskê czy od¿ywkê (przewa¿nie Alterra - ¶wietnie nawil¿a) przewa¿nie na okolo 1 godziny, krócej to na mnie nie dzia³a. Czasem nak³adam ¿el lniany albo Joanne mro¿±ca ale jako¶ siê to nie chce trzymaæ. Chocia¿ za to te¿ obwiniam stopieñ zniszczenia. Z wierzchu mam po prostu siano ale to mi ju¿ tak rosn± i tu nie ¿artujê mam zamiar sumienniej je olejowaæ i mo¿e wybiorê siê do lepszego fryzjera - w Rzeszowie podobno "U Basi" jest fajnie, zobaczymy
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten lupiez to aby na pewno klasyczny? Mi calkiem zniknal tzw. "lupiez" a wlasciwie przesuszenie skalpu po przejsciu na szampony bez SLES. Wrzuc fotke .
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Przyczajenie
|
Przy myciu H&S znikn±³ wiêc raczej nie jest to nic powa¿nego, ale nie znam sie na tym za bardzo
a fotkê postaram sie wrzuciæ jutro lub pojutrze, w ¶wietle dziennym, przed i po myciu I jeszcze chyba mój najwiêkszy grzech...w³osy schn± mi naturalnie ale...kiedy ¶piê
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dyfuzor do suszarki moze by pomogl? Ostatecznie mozesz i isc spac z lekko wilgotnymi, jesli nalozysz zel to moga zostac takie "sucharki" i moze mozna by je przerzucic przez poduszke do spania, powinny sie utrzymac. Rano tylko odniesc stylizator i wio .Moze i myj tym Head&Shoulders, jesli na wlosy kladziesz odzywke i tylko skalp tym traktujesz to powinno byc OK. |
|
|
|
|
#3608 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Cytat:
Takie zwyk³e czarne ¿abki nie za bardzo ogarnê³am w³osy siê w nie wpl±ta³y i lipa, jutro kupie te z tego filmiku co podes³a³a¶, donegal ma prawie takie same mo¿e te bêd± lepsze ![]() Co ten wiza¿ robi z lud¼mi zamiast bawe³niane bluzki zak³adaæ na siebie zak³adam na w³osy, banan, awokado zamiast je¶æ to na w³osy, cukier zamiast do napoi to te¿ na w³osy czasem nie dziwi mnie czemu ojciec i narzeczony patrz± na mnie z przera¿eniem i o ka¿dy produkt jaki bior± w rêce to pytaj± czy oby na pewno mog± i czy nie bêdzie mi potrzebny
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasem podpinam i zabami, ale wtedy sa mniej uniesione u nasady. Wlosomaniactwo jest uzalezniajace .
|
|
|
|
|
#3610 |
|
Przyczajenie
|
Mam dyfuzor ale w³osy ogólnie suszê ok 30 min, spróbujê siê przekonaæ ale bêdzie ciê¿ko. A w³osy przerzucam przez poduszkê ale i tak budzê siê inaczej
|
|
|
|
#3611 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 293
|
Przy moich falowanych w³osach dostaje nerwicy. Uczesze to siê spusza, nie uczesze wygladaja jak sklejone. Nie wiem, mo¿e powinam czesaæ innym grzebieniem/szczotk±? Wi±zaæ gumk± do spania? Nosiæ tylko spiête?
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3612 |
|
Przyczajenie
|
Czeszesz szczotk± czy grzebieniem?
ja tak normalnie czeszê siê grzebieniem z szerokimi zêbami a nawet palcami, a jak od czasu do czasu przeczeszê szczotk± to puch jest wiêkszy
|
|
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
.Mój m±¿ zanim zje jajka pyta czy nie bêdê czasem potrzebowa³a na w³osy .A ja jestem teraz w Na³êczowie w uzdrowisku i jutro wybieram siê na k±piel w bia³ej glince.Ciekawa jestem co na to moje w³osy bo zamierzam siê k±paæ w tym ca³a,a co .
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu staram siê nie k³a¶æ z takim prosto spod wody tylko tak po 2-3 h bo inaczej rano s± mokre. Je¶li s± ju¿ trochê przeschniête to na luzie Na weekendzie je¶li mam czas to idê spaæ z suchymi. Jedyny minus chodzenia spaæ z mokrymi jest ten ¿e skrêt mo¿e maj± nie ten i czasem z jednej strony s± bardziej krêcone ni¿ z drugiej ale mi to nie przeszkadza bo w ciagu dnia siê jako¶ to wyrównuje Poszewkê mam zwyk³± bawe³nian±, w³osy m±¿ mi przygniata na okr±g³o, nie zabezpieczam jako¶ ekstra specjalnie, staram siê przerzucaæ za poduszkê ale i tak budzê siê na w³osach i moje koñcówki s± w normalnym stanie, w³osy siê krêc± nie s± jako¶ super specjalnie spuszone. I od samego pocz±tku tak robiê wiêc wyluzuj To w³osy siê dostosowuj± do Ciebie nie ty do w³osów
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Wrr nie lubiê spaæ i chodziæ z mokrym w³osami bo mi wtedy zimno xd
|
#3617 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Curly: baw sie dobrze, brzmi super
![]() Magda: z calym szacunkiem, ale jeszcze jak zyje nie slyszalam, aby wlosy dostosowywaly sie do czlowieka i jego przyzwyczajen. Plus ja np. to jak niszczy mi spanie w wilgotnych zobaczylam dopiero jak tego zaprzestalam i zobaczylam jak wygladaja jak je wysusze rano, a nie do snu z mokrymi ;p |
|
|
|
#3618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
S³uchajcie, pijê tego gluta i ju¿ wiem czemu was cofa³o - a ja g³upia my¶la³am ¿e o smak chodzi
|
|
#3619 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Cytat:
mi³o wiedzieæ, ¿e nie tylko na mnie tak w domu patrzyli![]() Nigdy nie zapomnê miny tatusia jak po 23 wróci³ do domu a ja sta³am w oknie z czarn± glink± na twarzy i w³osach tak, ¿e tylko bia³e ga³ki oczne by³o widaæ i z ok³adami na udach, po¶ladkach i brzuchu z fusów z kawy które owinê³am foli± spo¿ywcz±, wtedy to siê nawet zacz±³ baæ do domu wracaæ ![]() Swoj± drog± lepszego peelingu do cia³a jak z fusów i do twarzy z ³y¿ki sody oczyszczonej i byle jakiego ¿elu do twarzy to nie ma polecam ![]() Jeszcze pamiêtam moment kiedy zobaczyli jak polewam w³osy piwem wtedy chyba zosta³am wrogiem wszystkich facetów na osiedlu
|
|
|
|
|
#3620 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
Sama sobie czasami tylko podpinam grzywkê po wysuszeniu dyfuzorem, ¿eby j± jeszcze bardziej podnie¶æ. Cytat:
|
||
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3622 |
|
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
S³uchajcie co mo¿e byæ przyczyn± rozprostowania siê w³osów? My¶la³am ¿e to ten krem do stylizacji tigi curly fox jest winien ale wczoraj stylizowa³am piank± t± co zawsze, i dzisiaj mam prawie proste w³osy O.o
Mo¿e olejek z sylikonami tak dzia³aæ? Bo to jedyne co zmieni³am ostatnio , no i jeszcze ziaja z kie³kami pszenicy b/s przysz³a. W³osy s± miêkkie jak nigdy . no ale rozprostowane , niektóre pasma to tak g³adkie jak z prostownicy
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie rzecz biorac sie odradza
bo podobno wlosy sie niszcza. Mokre sa bardziej podatne na urazy.Ja osobiscie nie chodze spac z mokrymi, nie cierpie tego, kilka razy w zyciu mi sie zdarzylo, z koniecznosci, musialam umyc glowe poznym wieczorem - nastepnego dnia rano jest bardziej niz potwornie .
|
|
|
|
#3624 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Wlosy mokre maja otwarte luski - sa dwa razy bardziej podatne na urazy. Wyobraz sobie ile razy sie w nocy obracasz i jak trzesz przy tym wlosami o poszewki.
|
|
|
|
#3625 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Cytat:
osobi¶cie winiê za to zimê, kaptury i czapki :P mam nadziejê, ¿e na wiosnê wszystko wróci do normy...
|
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to ¿eby nie przeginaæ - wstajesz o 5 do pracy na 8 bo musisz umyæ w³osy? to dla mnie pora¿ka. Moim zdaniem s± rzeczy wa¿ne i wa¿niejsze. Mo¿na zabezpieczyæ, ubraæ nawet t± poszewkê satynow± albo czepek, ale nie popadajmy w paranojê - w³osy nam nie wypadn± od spania na bawe³nianej poduszce w mokrych w³osach Mo¿e czasem problem tkwi w nieodpowiednim zabezpieczaniu, ¼le dobranym oleju albo za ma³o silikonów? |
|
|
|
|
#3627 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
U mnie pogoda piêkna, ciep³o, wiêc humektanty znowu zawita³y w pielêgnacji. I z dobrym skutkiem, w³osy przyci±gaj± wodê z powietrza
|
|
|
|
#3628 |
|
Przyczajenie
|
Ja jeszcze zobaczê dzisiaj jak bêdê wygl±daæ po suszarce ale podejrzewam ¿e z ogólnym wygl±dem w³osów nie bêdzie za dobrze ;-) a tak jak mówi³am u mnie z olejowaniem jest ciê¿ko, jako¶ tak sobie o tym przypominam 15 min przed myciem
a na silikonach to ju¿ siê nie znam totalnie, chocia¿...ja mam wra¿enie ¿e po masce z silikonami skrêt jest lu¼niejszy. Nieznacznie, ale jednak..
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
silikon to nic innego jak sztuczna substancja która nic nie robi dobrego oprócz zabezpieczania tworzy taka obronê wiec kumuluje siê na w³osie i dlatego mo¿e obci±¿aæ
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Cytat:
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

:
tp
.
.

jak wam siê udaje utrzymaæ ten skrêt?