Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-02-08, 16:51   #3601
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam je¶li to pytanie bêdzie brzmia³o infantylnie ale jak ma wygl±daæ to podpiêcie? te¿ dzisiaj o tym czyta³am i nie mam jakiego¶ takiego odzwierciedlenia jak to mo¿e wygl±daæ i jak to zrobiæ, z góry dziêkujê za odpowied¼

W³a¶nie dzisiaj u¶wiadomi³am sobie, ¿e ¼le je pielêgnuje od prawie roku ci±g³y puch mimo, ¿e przetestowa³am dziesi±tki kosmetyków nie wierze, ¿e ¿aden by³ nie trafiony mo¿e kiedy¶ do tego dojdê
Cus w tym stylu:
https://www.youtube.com/watch?v=LFLCD12RKbw
jesli nie masz metalowych tukanow, mozna podpiac plastikowymi zabkami, podobna technika, unosisz pasmo wlosow do gory i wpinasz zabke.
Ja zazwyczaj stosuje classic clipping, i tylko grzywke podpinam z boku na plasko.

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2015-02-08 o 16:58
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 16:51   #3602
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
kupi³am wczoraj https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oil-serum.html
uzywacie? dobre, czy dziadostwo?
Dobre u¿ywam na koñcówki ale na zmianê z GP i Marion orientalny.
Cytat:
Napisane przez macka Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie tylko cieniowane i to mocno. Bez cieniowania to Kleopatra i brak skrêtu na górze.
U mnie tylko i wy³±cznie podcinanie na prosto maszynk±

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 16:51   #3603
paulownia
Zakorzenienie

Podcielam grzywke.

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2015-02-08 o 16:57
Stary 2015-02-08, 17:36   #3604
szaza98
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28
Talking Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
To daj sobie spokoj z tym kucykiem. Zel naloz na mokre wlosy, po myciu i po odzywce, pougniataj, podepnij spinkami przy skalpie i niech schna rozpuszczone.
Puch sie bierze z wielu rzeczy, wilgotnosc powietrza, zle dobrane kosmetyki, dotykanie przy suszeniu itp.
Wrzucalas zdjecia wlosow? jak je pielegnujesz?
Skret latwo utrzymac przy odpowiedniej pielegnacji i jak sie prawidlowo z lokami obchodzisz.
Z cieniowaniem to roznie bywa mi na przyklad nie sluzy.
Przyznajê siê bez bicia, ¿e u mnie kiepsko z olejowaniem. W³osy myjê Head&Shoulders ale tylko skalp, mam problem z ³upie¿em i ka¿dy inny szampon to potêgowa³. Ale raczej mi nie szkodzi, tragedii nie ma nakladam maskê czy od¿ywkê (przewa¿nie Alterra - ¶wietnie nawil¿a) przewa¿nie na okolo 1 godziny, krócej to na mnie nie dzia³a. Czasem nak³adam ¿el lniany albo Joanne mro¿±ca ale jako¶ siê to nie chce trzymaæ. Chocia¿ za to te¿ obwiniam stopieñ zniszczenia. Z wierzchu mam po prostu siano ale to mi ju¿ tak rosn± i tu nie ¿artujê dos³ownie przy samej skórze takie s± - ja¶niejsze, jakby spalone. Jakby w ¶rodku w³osy s± do zniesienia, nie s± takie zniszczone i d³u¿ej siê utrzymuj± ale co z tego jak ich nie widaæ mam zamiar sumienniej je olejowaæ i mo¿e wybiorê siê do lepszego fryzjera - w Rzeszowie podobno "U Basi" jest fajnie, zobaczymy
szaza98 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:42   #3605
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szaza98 Poka¿ wiadomo¶æ
Przyznajê siê bez bicia, ¿e u mnie kiepsko z olejowaniem. W³osy myjê Head&Shoulders ale tylko skalp, mam problem z ³upie¿em i ka¿dy inny szampon to potêgowa³. Ale raczej mi nie szkodzi, tragedii nie ma nakladam maskê czy od¿ywkê (przewa¿nie Alterra - ¶wietnie nawil¿a) przewa¿nie na okolo 1 godziny, krócej to na mnie nie dzia³a. Czasem nak³adam ¿el lniany albo Joanne mro¿±ca ale jako¶ siê to nie chce trzymaæ. Chocia¿ za to te¿ obwiniam stopieñ zniszczenia. Z wierzchu mam po prostu siano ale to mi ju¿ tak rosn± i tu nie ¿artujê dos³ownie przy samej skórze takie s± - ja¶niejsze, jakby spalone. Jakby w ¶rodku w³osy s± do zniesienia, nie s± takie zniszczone i d³u¿ej siê utrzymuj± ale co z tego jak ich nie widaæ mam zamiar sumienniej je olejowaæ i mo¿e wybiorê siê do lepszego fryzjera - w Rzeszowie podobno "U Basi" jest fajnie, zobaczymy
Wierzchnia warstwa - tzw, canopy curls, jest najbardziej sucha i podatna na zniszczenie od dotykania i kontaktu z otoczeniem. Duzo olejow i nawilzanie powinno pomoc.
Ten lupiez to aby na pewno klasyczny? Mi calkiem zniknal tzw. "lupiez" a wlasciwie przesuszenie skalpu po przejsciu na szampony bez SLES.
Wrzuc fotke.
Stary 2015-02-08, 18:26   #3606
szaza98
Przyczajenie

Przy myciu H&S znikn±³ wiêc raczej nie jest to nic powa¿nego, ale nie znam sie na tym za bardzo a fotkê postaram sie wrzuciæ jutro lub pojutrze, w ¶wietle dziennym, przed i po myciu

I jeszcze chyba mój najwiêkszy grzech...w³osy schn± mi naturalnie ale...kiedy ¶piê chodzê do szko³y, wstajê o 5, wracam o 17 - chc±c je naolejowac, posiedziec w masce to albo muszê wysuszyæ suszark±, czego nie znoszê albo po prostu muszê i¶æ spaæ w mokrych bo schn± mi d³ugo, nieraz jeszcze rano s± wilgotne. Ale mam poszewkê satynow±, mo¿e niszcz± siê mniej..
Stary 2015-02-08, 18:37   #3607
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Przy myciu H&S znikn±³ wiêc raczej nie jest to nic powa¿nego, ale nie znam sie na tym za bardzo a fotkê postaram sie wrzuciæ jutro lub pojutrze, w ¶wietle dziennym, przed i po myciu

I jeszcze chyba mój najwiêkszy grzech...w³osy schn± mi naturalnie ale...kiedy ¶piê chodzê do szko³y, wstajê o 5, wracam o 17 - chc±c je naolejowac, posiedziec w masce to albo muszê wysuszyæ suszark±, czego nie znoszê albo po prostu muszê i¶æ spaæ w mokrych bo schn± mi d³ugo, nieraz jeszcze rano s± wilgotne. Ale mam poszewkê satynow±, mo¿e niszcz± siê mniej..
Uhm, to klopot z tym suszeniem.
A dyfuzor do suszarki moze by pomogl?
Ostatecznie mozesz i isc spac z lekko wilgotnymi, jesli nalozysz zel to moga zostac takie "sucharki" i moze mozna by je przerzucic przez poduszke do spania, powinny sie utrzymac. Rano tylko odniesc stylizator i wio.
Moze i myj tym Head&Shoulders, jesli na wlosy kladziesz odzywke i tylko skalp tym traktujesz to powinno byc OK.
Stary 2015-02-08, 19:14   #3608
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Cytat:
Cus w tym stylu:
jesli nie masz metalowych tukanow, mozna podpiac plastikowymi zabkami, podobna technika, unosisz pasmo wlosow do gory i wpinasz zabke.
Ja zazwyczaj stosuje classic clipping, i tylko grzywke podpinam z boku na plasko.

Takie zwyk³e czarne ¿abki nie za bardzo ogarnê³am w³osy siê w nie wpl±ta³y i lipa, jutro kupie te z tego filmiku co podes³a³a¶, donegal ma prawie takie same mo¿e te bêd± lepsze

Co ten wiza¿ robi z lud¼mi zamiast bawe³niane bluzki zak³adaæ na siebie zak³adam na w³osy, banan, awokado zamiast je¶æ to na w³osy, cukier zamiast do napoi to te¿ na w³osy czasem nie dziwi mnie czemu ojciec i narzeczony patrz± na mnie z przera¿eniem i o ka¿dy produkt jaki bior± w rêce to pytaj± czy oby na pewno mog± i czy nie bêdzie mi potrzebny
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 19:20   #3609
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Takie zwyk³e czarne ¿abki nie za bardzo ogarnê³am w³osy siê w nie wpl±ta³y i lipa, jutro kupie te z tego filmiku co podes³a³a¶, donegal ma prawie takie same mo¿e te bêd± lepsze

Co ten wiza¿ robi z lud¼mi zamiast bawe³niane bluzki zak³adaæ na siebie zak³adam na w³osy, banan, awokado zamiast je¶æ to na w³osy, cukier zamiast do napoi to te¿ na w³osy czasem nie dziwi mnie czemu ojciec i narzeczony patrz± na mnie z przera¿eniem i o ka¿dy produkt jaki bior± w rêce to pytaj± czy oby na pewno mog± i czy nie bêdzie mi potrzebny
Zabka troche inaczej, bo tukana wsuwasz od spodu a zabke mozesz wpiac tylko od gory ja czasem podpinam i zabami, ale wtedy sa mniej uniesione u nasady.
Wlosomaniactwo jest uzalezniajace.
Stary 2015-02-08, 19:44   #3610
szaza98
Przyczajenie

Mam dyfuzor ale w³osy ogólnie suszê ok 30 min, spróbujê siê przekonaæ ale bêdzie ciê¿ko. A w³osy przerzucam przez poduszkê ale i tak budzê siê inaczej
Stary 2015-02-08, 19:51   #3611
Merry2014
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 293

Przy moich falowanych w³osach dostaje nerwicy. Uczesze to siê spusza, nie uczesze wygladaja jak sklejone. Nie wiem, mo¿e powinam czesaæ innym grzebieniem/szczotk±? Wi±zaæ gumk± do spania? Nosiæ tylko spiête?
Merry2014 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:06   #3612
szaza98
Przyczajenie

Czeszesz szczotk± czy grzebieniem? ja tak normalnie czeszê siê grzebieniem z szerokimi zêbami a nawet palcami, a jak od czasu do czasu przeczeszê szczotk± to puch jest wiêkszy
Stary 2015-02-08, 22:15   #3613
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:

Robiê tak samo i nie uwa¿am siê za dziwaka.Mój m±¿ zanim zje jajka pyta czy nie bêdê czasem potrzebowa³a na w³osy.Moja mama patrzy³a na mnie pocz±tkowo jak na kosmitkê jak przywioz³am kilka butelek olejków ze sob± i jakie¶ maski krêci³am z produktów ,ktore by³y w lodówce ale ju¿ rozumie.

A ja jestem teraz w Na³êczowie w uzdrowisku i jutro wybieram siê na k±piel w bia³ej glince.Ciekawa jestem co na to moje w³osy bo zamierzam siê k±paæ w tym ca³a,a co.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 22:16   #3614
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja jestem teraz w Na³êczowie w uzdrowisku i jutro wybieram siê na k±piel w bia³ej glince.Ciekawa jestem co na to moje w³osy bo zamierzam siê k±paæ w tym ca³a,a co.
Ale fajnie
Stary 2015-02-08, 22:21   #3615
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:

Ja te¿ ¶piê z mokrymi i nijak mi nie szkodzi po prostu staram siê nie k³a¶æ z takim prosto spod wody tylko tak po 2-3 h bo inaczej rano s± mokre. Je¶li s± ju¿ trochê przeschniête to na luzie Na weekendzie je¶li mam czas to idê spaæ z suchymi. Jedyny minus chodzenia spaæ z mokrymi jest ten ¿e skrêt mo¿e maj± nie ten i czasem z jednej strony s± bardziej krêcone ni¿ z drugiej ale mi to nie przeszkadza bo w ciagu dnia siê jako¶ to wyrównuje
Poszewkê mam zwyk³± bawe³nian±, w³osy m±¿ mi przygniata na okr±g³o, nie zabezpieczam jako¶ ekstra specjalnie, staram siê przerzucaæ za poduszkê ale i tak budzê siê na w³osach i moje koñcówki s± w normalnym stanie, w³osy siê krêc± nie s± jako¶ super specjalnie spuszone. I od samego pocz±tku tak robiê wiêc wyluzuj To w³osy siê dostosowuj± do Ciebie nie ty do w³osów
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-08, 23:06   #3616
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Wrr nie lubiê spaæ i chodziæ z mokrym w³osami bo mi wtedy zimno xd

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 23:10   #3617
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Curly: baw sie dobrze, brzmi super

Magda: z calym szacunkiem, ale jeszcze jak zyje nie slyszalam, aby wlosy dostosowywaly sie do czlowieka i jego przyzwyczajen. Plus ja np. to jak niszczy mi spanie w wilgotnych zobaczylam dopiero jak tego zaprzestalam i zobaczylam jak wygladaja jak je wysusze rano, a nie do snu z mokrymi ;p
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 23:41   #3618
elunka88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 212
GG do elunka88

Cytat:
Ja ju¿ nie wiem co mam z tymi w³osami robiæ, schn± naturalnie (w kucyku) próbuje nak³adaæ Joannê mro¿±c± i w takim kucyku s± ok, skrêt jest ale jak rozpuszczê to zaraz puch jak wam siê udaje utrzymaæ ten skrêt?

Macie cieniowane w³osy? Bo mi fryzjerka powiedzia³a ¿e po cieniowanych bd mia³a jeszcze wiêksz±"szopê" tak¿e ju¿ nie wiem
U mnie dok³adnie jak u Handzi ni¿ej:

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
szaza98 ja np. ostatnio zdecydowa³am siê na cieniowanie , nie za mocne i przy moich falowanych to znacznie poprawi³o skrêt ( pisz±c znacznie mam na my¶li ZNACZNIE ) na tyle ¿e my¶lê o dalszym cieniowaniu.
ostatnio wycieniowa³am bardziwj ni¿ zwykle i chcê jeszcze.

Cytat:
Uhm, to klopot z tym suszeniem.
A dyfuzor do suszarki moze by pomogl?
Ostatecznie mozesz i isc spac z lekko wilgotnymi, jesli nalozysz zel to moga zostac takie "sucharki" i moze mozna by je przerzucic przez poduszke do spania, powinny sie utrzymac. Rano tylko odniesc stylizator i wio.
Moze i myj tym Head&Shoulders, jesli na wlosy kladziesz odzywke i tylko skalp tym traktujesz to powinno byc OK.
A nie wolno isæ spaæ z mokrymi?
Cytat:

Na mnie te¿ w domu dziwnie patrzyli na pocz±tku jak chodzi³am z bluzk± na g³owie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Zazdroszczê!!

S³uchajcie, pijê tego gluta i ju¿ wiem czemu was cofa³o - a ja g³upia my¶la³am ¿e o smak chodzi

Obudzi³ mnie trzepot skrzyde³
Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-09, 00:24   #3619
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Cytat:
Zabka troche inaczej, bo tukana wsuwasz od spodu a zabke mozesz wpiac tylko od gory ja czasem podpinam i zabami, ale wtedy sa mniej uniesione u nasady.
Wlosomaniactwo jest uzalezniajace.
Dok³adnie mi³o wiedzieæ, ¿e nie tylko na mnie tak w domu patrzyli
Nigdy nie zapomnê miny tatusia jak po 23 wróci³ do domu a ja sta³am w oknie z czarn± glink± na twarzy i w³osach tak, ¿e tylko bia³e ga³ki oczne by³o widaæ i z ok³adami na udach, po¶ladkach i brzuchu z fusów z kawy które owinê³am foli± spo¿ywcz±, wtedy to siê nawet zacz±³ baæ do domu wracaæ
Swoj± drog± lepszego peelingu do cia³a jak z fusów i do twarzy z ³y¿ki sody oczyszczonej i byle jakiego ¿elu do twarzy to nie ma polecam

Jeszcze pamiêtam moment kiedy zobaczyli jak polewam w³osy piwem wtedy chyba zosta³am wrogiem wszystkich facetów na osiedlu
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-09, 01:16   #3620
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Cus w tym stylu:
O proszê, na to jeszcze nie wpad³am. Sama sobie czasami tylko podpinam grzywkê po wysuszeniu dyfuzorem, ¿eby j± jeszcze bardziej podnie¶æ.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Poka¿ wiadomo¶æ
S³uchajcie, pijê tego gluta i ju¿ wiem czemu was cofa³o - a ja g³upia my¶la³am ¿e o smak chodzi
Dok³adnie, mam tak samo. Ja nie jestem w stanie wypiæ.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-09, 07:04   #3621
elunka88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 212
GG do elunka88

Cytat:
Dok³adnie mi³o wiedzieæ, ¿e nie tylko na mnie tak w domu patrzyli
Nigdy nie zapomnê miny tatusia jak po 23 wróci³ do domu a ja sta³am w oknie z czarn± glink± na twarzy i w³osach tak, ¿e tylko bia³e ga³ki oczne by³o widaæ i z ok³adami na udach, po¶ladkach i brzuchu z fusów z kawy które owinê³am foli± spo¿ywcz±, wtedy to siê nawet zacz±³ baæ do domu wracaæ
:

Obudzi³ mnie trzepot skrzyde³
Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-09, 08:21   #3622
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

S³uchajcie co mo¿e byæ przyczyn± rozprostowania siê w³osów? My¶la³am ¿e to ten krem do stylizacji tigi curly fox jest winien ale wczoraj stylizowa³am piank± t± co zawsze, i dzisiaj mam prawie proste w³osy O.o
Mo¿e olejek z sylikonami tak dzia³aæ? Bo to jedyne co zmieni³am ostatnio , no i jeszcze ziaja z kie³kami pszenicy b/s przysz³a. W³osy s± miêkkie jak nigdy . no ale rozprostowane , niektóre pasma to tak g³adkie jak z prostownicy
Stary 2015-02-09, 08:40   #3623
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Poka¿ wiadomo¶æ
A nie wolno isæ spaæ z mokrymi?
Ogolnie rzecz biorac sie odradza bo podobno wlosy sie niszcza. Mokre sa bardziej podatne na urazy.
Ja osobiscie nie chodze spac z mokrymi, nie cierpie tego, kilka razy w zyciu mi sie zdarzylo, z koniecznosci, musialam umyc glowe poznym wieczorem - nastepnego dnia rano jest bardziej niz potwornie.
Stary 2015-02-09, 09:04   #3624
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Wlosy mokre maja otwarte luski - sa dwa razy bardziej podatne na urazy. Wyobraz sobie ile razy sie w nocy obracasz i jak trzesz przy tym wlosami o poszewki.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:28   #3625
migotkaq
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
S³uchajcie co mo¿e byæ przyczyn± rozprostowania siê w³osów? My¶la³am ¿e to ten krem do stylizacji tigi curly fox jest winien ale wczoraj stylizowa³am piank± t± co zawsze, i dzisiaj mam prawie proste w³osy O.o
Mo¿e olejek z sylikonami tak dzia³aæ? Bo to jedyne co zmieni³am ostatnio , no i jeszcze ziaja z kie³kami pszenicy b/s przysz³a. W³osy s± miêkkie jak nigdy . no ale rozprostowane , niektóre pasma to tak g³adkie jak z prostownicy
Mam ten sam problem osobi¶cie winiê za to zimê, kaptury i czapki :P mam nadziejê, ¿e na wiosnê wszystko wróci do normy...

migotkaq jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:24   #3626
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Curly: baw sie dobrze, brzmi super

Magda: z calym szacunkiem, ale jeszcze jak zyje nie slyszalam, aby wlosy dostosowywaly sie do czlowieka i jego przyzwyczajen. Plus ja np. to jak niszczy mi spanie w wilgotnych zobaczylam dopiero jak tego zaprzestalam i zobaczylam jak wygladaja jak je wysusze rano, a nie do snu z mokrymi ;p
no dobrze mo¿e ujê³am to zbyt dos³ownie, ale nie mam zamiaru kupowaæ ekstra poszewki, czepków, spêdzaæ 10h z mokrymi w³osami i nie móc siê po³o¿yæ ani nic zrobiæ bo poduszka niszczy. Oczywi¶cie ¿e moje w³osy lepiej wygl±daj± jak same schn± (po suszarce nawet z dyfuzorem mam grzywê lwa)ale potrafi± mi schn±æ 7-10h, a ja zwyczajnie nie mam na to czasu. W lecie to jeszcze ok, ale w zimie wiêksz± krzywdê wyrz±dzê sobie i w³osom kiedy wyjdê z wilgotnymi ni¿ prze¶piê siê na poduszce Chodzi o to ¿eby nie przeginaæ - wstajesz o 5 do pracy na 8 bo musisz umyæ w³osy? to dla mnie pora¿ka. Moim zdaniem s± rzeczy wa¿ne i wa¿niejsze. Mo¿na zabezpieczyæ, ubraæ nawet t± poszewkê satynow± albo czepek, ale nie popadajmy w paranojê - w³osy nam nie wypadn± od spania na bawe³nianej poduszce w mokrych w³osach
Mo¿e czasem problem tkwi w nieodpowiednim zabezpieczaniu, ¼le dobranym oleju albo za ma³o silikonów?
Stary 2015-02-09, 16:06   #3627
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

U mnie pogoda piêkna, ciep³o, wiêc humektanty znowu zawita³y w pielêgnacji. I z dobrym skutkiem, w³osy przyci±gaj± wodê z powietrza
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:21   #3628
szaza98
Przyczajenie

Ja jeszcze zobaczê dzisiaj jak bêdê wygl±daæ po suszarce ale podejrzewam ¿e z ogólnym wygl±dem w³osów nie bêdzie za dobrze ;-) a tak jak mówi³am u mnie z olejowaniem jest ciê¿ko, jako¶ tak sobie o tym przypominam 15 min przed myciem a na silikonach to ju¿ siê nie znam totalnie, chocia¿...ja mam wra¿enie ¿e po masce z silikonami skrêt jest lu¼niejszy. Nieznacznie, ale jednak..
Stary 2015-02-09, 16:51   #3629
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ja jeszcze zobaczê dzisiaj jak bêdê wygl±daæ po suszarce ale podejrzewam ¿e z ogólnym wygl±dem w³osów nie bêdzie za dobrze ;-) a tak jak mówi³am u mnie z olejowaniem jest ciê¿ko, jako¶ tak sobie o tym przypominam 15 min przed myciem a na silikonach to ju¿ siê nie znam totalnie, chocia¿...ja mam wra¿enie ¿e po masce z silikonami skrêt jest lu¼niejszy. Nieznacznie, ale jednak..
Bo silikony mog± obci±¿aæ W nadmiarze silikon to nic innego jak sztuczna substancja która nic nie robi dobrego oprócz zabezpieczania tworzy taka obronê wiec kumuluje siê na w³osie i dlatego mo¿e obci±¿aæ
Stary 2015-02-09, 17:27   #3630
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 655

Cytat:
Ogolnie rzecz biorac sie odradza bo podobno wlosy sie niszcza. Mokre sa bardziej podatne na urazy.
Ja osobiscie nie chodze spac z mokrymi, nie cierpie tego, kilka razy w zyciu mi sie zdarzylo, z koniecznosci, musialam umyc glowe poznym wieczorem - nastepnego dnia rano jest bardziej niz potwornie.
A ja uwielbiam. Zawsze tak ¶piê. Jak je umy³am kiedy¶ rano to jak ju¿ by³y suche to by³y proste. A jak idê spaæ w mokrych to rano mam loki :-D

Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.