|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
|
|
|
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
może ma poprostu dzień leniuszka
|
|
|
|
#3603 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluje zmywarki najważniejszy sprzęt w domu ślicznie ![]() Cytat:
![]() a jak dokładnie (w jakich proporcjach) tę "nutellę" robisz? Cytat:
![]() a ręczniki z Home&You masz sprawdzone? bo ja raz kupiłam i nigdy więcej, beznadziejne są aczkolwiek na jakąś złą partię może trafiłam ![]() Cytat:
![]() u nas domów nikt nie stroi jeszcze Cytat:
to i tak coś późno, zazwyczaj przed połową poprzedniego miesiąca już się rozpakowywanie zaczyna ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję ze u nas nie będzie ![]() Chyba sobie zamówię "po prostu piersią" i książkę Zawitkowskigo na All wprawdzie mam jeszcze do przeczytania "Pierwszy rok życia dziecka" nieruszone nawet, ale może jakoś uda mi sie przyspieszyć z czytaniem
|
|||||||
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam taką nadzieję
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia, juz wyszlam do baru zeby nie cierpiec na niewygodnym krzesle ale musze sie zjawiac bo nie wiem kiedy liste pusci
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia, ja to sie przymierzam nawet do podjechania do empiku dzis, bo dziewczyny motywuja do czytania
a co do recznikow to nie mam sprawdzonych, ale wypralam te dzieciece i nic sie z nimi nie stalo![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- I musze dokonczyc ksiazke W oczekiwaniu na dziecko,bo zatrzymalam sie na 6 miesiacu ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Zjedz cos dobrego :P |
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
no to oby szybko puścili żebyś sie mogła zwinąć na stałe Cytat:
) i mega sypią się z nich kłaczki. Zawsze mam całe ciało i całą łazienkę w tych kłakach. Już nie mam siły do tych ręczników, wielokrotne pranie nie pomogło ![]() a co do książek to w Empiku te książki które chciałam są o wiele droższe niż na All (np Zawitkowski 20 zł droższy) No wiec nie opłaca sie z domu wychodzić, lepiej kliknąć
|
||
|
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia, to moze klikne dzis tak jak mowisz
mam nadzieje, ze te dzieciowe reczniki sie inaczej beda zachowywac:p
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, ja na Bonito zamawiam z odbiorem osobistym
![]() Casaa, a TŻ sam nie może jechać? ![]() Ja się dzisiaj wyspałam, TŻ wstał o 8, umyl naczynia, coś tam porobił i wziął się za robotę koło domu, a ja wstałam o 9:30 Wszamałam właśnie śniadanie, zaraz kawa i biorę się za ogarnianie chaty, prasowanie. Nie rozkładam się z obiadem na razie, bo przed południem mają przyjechać podłączyć kuchenkę. Popołudniu zakupy + będę piekła szarlotkę na jutro, bo mama z dziadkiem przyjadą na obiad
|
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja spałam do 10 ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- No i jak Magdusia ( ) witam się w 8 miesiącu! |
||
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie w ogóle tych ręczników już nie używam bo się zniechęciłam dobrze wiedzieć ale porównałam ceny no i nadal na Allegro sporo taniej, nawet z przesyłką się bardziej opłaca, więc już kliknęłam Magdy gratuluję nowych tygodni i 8 miesiąca
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje 8mego miesiaca
ja skonczylam sprzatac kuchnie, teraz lazienka u Was start 8mego miesiaca, a tuz za rogiem czai sie 9ty u mnie.. Brzmi powaznie
|
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dzisiaj też spać nie mogłam. Młody się wiercił i czkał kilka razy. Od 4 do 7 zupełnie nie spałam i dopiero po 7 mi się oko przymknęło. Jestem nieprzytomna. Nie znoszę takich nocek. O kurcze! ![]() Cytat:
Ma dzień leniuszka jak mój ostatnio Ale już wrócił do normalności i rzuca się jak potłuczony.---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Gratki nowych tygodni |
|
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
No rozruszal sie troche po sniadaniu,ale i tak dzis jak na niego to malo.. Ja wczoraj nie dotrwalam nawet do polowy Obcego tylko zasnelam
i tylko raz na siku wstawalam, zawsze mam schizy jak mlody sie mniej rusza, ze pewnie go w nocy przygniotlam jakos |
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, miłe to,nie?
![]() Jak zadzwonił budzik o 8, to byłam nieprzytomna, no ale wczoraj wstałam o 4 ![]() Więc stwierdziłam, że nie wstaję ![]() Ja dzisiaj chyba wstawię kolejne dzieciowe pranie, bo poprzednie wyschło, to poskładam i poukładam rozmiarami. Najbardziej mnie wkurza, że muszę mierzyć wszystkie ciuszki do siebie, bo co mi z tego, że na metce jest 62, ja schowam do szuflady na 62, a to realnie jest 56
|
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, tez mnie to wkurza. Ta rozmiarowka
jedne polspiochy z coccodrillo na 68 mam ogromne wygladaja jak na roczne dziecko
|
|
|
|
#3619 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja już dziś zaliczyłam pół dnia otwartego w szpitalu, niestety nie wytrzymałam do końca bo było tak dużo ludzi i tak gorąco na tych oddziałach że prawie zemdlałam. W sumie nic z tego co mnie najbardziej interesowało nie zobaczyłam ![]() TZ stwierdził ze nie wie czy da radę przy mnie być bo na tej sali porodowej zaczął sobie wszystko wyobrażać i jemu też się ciemno przed oczami zrobiło nie chcę zostać sama - też zemdlejęCytat:
Cytat:
Któraś z dziewczyn pisała że dzieć się rusza tylko my tego nie czujemy i rzeczywiście tak jest wystarczy poobserwować jak brzuch żyje swoim życiem
Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-11-21 o 12:17 |
||
|
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
ahnessy Niby rozum wie, że nie można się martwić, bo przecież rusza się, ale nie wystarczająco dla mnie
Wymagająca jestem względem synka, bo to ruchliwe dziecko w brzuchu jest![]() magda Obejrzałam te dwa zdjęcia co wstawiłaś - zapowiada się piękna sesja Chyba bym się zsikała jakby pozował dlatego ograniczyliśmy się do zdjęć mnie i brzucha ![]() A planujecie sesje noworodkowe? Czy już jak maluszki ciut większe będą? |
|
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chyba sama napstrykam tyle zdjęć, że sesja nie będzie potrzebna |
||
|
|
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja własnie też mam dylemat z sesją, tym bardziej,że w domu dobra lustrzanka i pewnie będę zdjęcia robić non stop i sama Go będę stylizować
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
No my właśnie też mamy dobrą lustrzankę. Swego czasu siostra też się fotografią interesowała więc zdjęcia całkiem dobre robi, to myślę, że nie ma co sesji organizować i Młodego stresować. W telefonie też mam dobry aparat i lubię robić zdjęcia, także będzie miał ich pełno Oczywiście każdy strój będzie upamiętniony
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi wlasnie zawsze szkoda tych maluszkow kilkunastodniowych, bo mam wrazenie, ze taka sesja to dla nich za wczesnie.. No i wiadomo, ze kazda stylowe trzeba bedzie upamietnic
ja juz sie nie moge Go doczekac
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo. Jak pomyślę, że po roku trzeba będzie wrócić do pracy to aż mi się ciężko na sercu robi
|
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój wstał o 7 i zakupy zaliczył, ogarnął kuchnie i już się obiad dawno robi
Cytat:
magda , ahnessy gratulacje ![]() Cytat:
Ja pewnie też Z ciążową nie wyszło, to może się skusimy na noworodkową albo jak mała troszkę podrośnie do ładnych sukienuś ![]() Mnie najbardziej boli, że trzeba będzie obcym ludziom do żłobka takiego malucha dawać. |
||
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja się spotykam z rozmiarem czapki np. 36 i to by był właśnie obwód łebka noworodka |
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
Nawet jeśli poród boli bardziej to bóle przewlekłe są gorsze Cytat:
Gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
No i ja też jestem taki typ niedotykalski. A dotykania brzucha wręcz nie cierpię Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne Cytat:
Cytat:
Jeszcze trochę i kolej na nas ![]() Wróciłam wczoraj z tego szpitala i od razu położyłam się do łóżka. Wstałam dzisiaj rano Miałam parę przerw na ale dzisiaj czuję się jak nowo narodzona ![]() Wzięłam się za pranie ciuszków i sprzątanie |
|||||||
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam, że czapeczki czasem mają rozmiar na obwód główki a czasem jak rozmiarówka ciuszków. I HM ma chyba właśnie tak, bo też mam od nich czapeczkę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

ja nawet wyspana, mała się tłucze z całej siły, śnieg u nas sypnął

lubię jego żarty i to jak się wygłupia. Rozładowuje to moje napięcie.
najważniejszy sprzęt w domu

aczkolwiek na jakąś złą partię może trafiłam 

) i mega sypią się z nich kłaczki. Zawsze mam całe ciało i całą łazienkę w tych kłakach. Już nie mam siły do tych ręczników, wielokrotne pranie nie pomogło 

ale dzisiaj czuję się jak nowo narodzona