|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 idą na studia cz. VIII
Cytat:
Wiesz co kiedys jak stalam na przystanku SKMki to czytalam na tablicy przystankowej ceny wlasnie biletow miesiecznych. I to jest chyba tak ze cena liczona jest wedlug przedzialu odleglosci (np 7-10 km). Cos mi swita ze dla mojego przedzialu odleglosci bilet widzialam 3-miesieczny za 120 zl chyba (ulgowy oczywiscie) ale nie jestem na 100 % pewna ![]() Ok w porzadku
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuszki a może kupcie sobie metropolijny na zkm w Gdańsku, Gdyni, albo w Sopocie i na SKM ki w całym trójmieście? Ulgowy kosztuje chyba 86 zł o ile dobrze pamiętam
Chyba ze mieszkacie blisko uczelni to takowy bilet Wam nie potrzebny
|
#3633 |
|
Adwokat diabła
|
dobranoc niedobroty
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko na SKMke :PA Ty moze sie orientujesz czy takowy bilet trzeba wykupic do konca miesiaca czy mozna np w pierwszych dniach pazdziernika? ![]() Dobranoc Black |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wszystkie linie? ze bede mogła jeździć nie ważne gdzie i na całej długości skmki? ja tutaj widze właśnie, że są tylko odcinkowe - http://www.skm.pkp.pl/dali.php?aa=cennik_biletow choć mam nadzieje, że źle patrze i okaże się, że są też miesięczne na całą skmkę;P
|
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
Zetka, można jeździć tylko w granicach 3miasta i do Wejherowa chyba
Pretty można pod koniec, albo na samym początku, ale, o ile się nie mylę, nie można wykupywać w środku miesiąca. ![]() Najlepiej poszukajcie na http://www.skm.pkp.pl/ ![]() Dobranoc dziewuszki ![]() Zetka, ja się nie orientuje za bardzo nie kupowałam takowych :p
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dziwnie się czuje. te wszystkie walizy obok mnie. pamietam jak np rok temu pokłóciłam się z mamą i sobie mówiłam w złości - już tylko rok i się wyprowadze na studia;P i teraz nadszedł ten dzień wyprowadzki a wcale nie chce aż tak bardzo ![]() moi rodzice mieli zostać do środy w sopocie bo mieliśmy jeszcze na zakupy jechać ale okazało się, że mama nie może bo ma w środe jakieś mega ważne zebranie i nie może przełożyć. dziewczyny miały dopiero w środe przyjechać ale na szczęście nie będę musiała być tam sama bo jedna stwierdziła, że w sumie może sobie przyjechać wcześniej i będzie jutro po 19 pociągiem a w środe tata przywiezie jej rzeczy więc się ciesze, że chociaż nie będę sama tego pierwszego dnia ![]() dobranoc
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak ja bede sie czula narazie sie ciesza
3maj sie Zetus![]() Hula pokaze wieczorkiem;p Boze juz czje zime czy tam jesien ciemno za oknem prawie nie moge sie podniesc a w lecie normalnie wstawalam o tej porze!
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry ...
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() a tutaj znowu pada, znowu ciemno i zimno...
|
|
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() dziś pierwszy dzien jesieni.. a gdzie nasza slynna polska złota jesień????
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio była mowa o stopkach. Ja takie znalazłam. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=443756682 Chyba sobie zamówię, szczególlnie, że są też białe.
Ja chyba dzisiaj pojadę sobie po butki eleganckie na jesień
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Tesiaczek i czy ja dobrze rozumiem, że płacę tylko 16,20zł a przesyłka jest gratis?
![]() bo chyba też sobie zamówię ![]() edit. ok już doczytałam :P |
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
szaro-buro....
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
[Małgosia właśnie nie wiem, bo zauważyłam to dopiero jak napisałaś. bo tam niżej są niby podane koszty przesyłki. Zapytam sprzedającego
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec stażu!
Mam piękną opinię (bo sama pisałam, heh) oraz całe zapisane sprawozdanie. Niedługo pójdę do UP i napiszę oświadczenie. Amen ![]() A ja mam dziwną sytuację z mieszkaniem, mam dwie oferty do wyboru i nie wiem, co wybrać. Obie mają swoje minusy i plusy, a cenowo są podobne. I muszę zdecydować dzisiaj. Cholera :/ |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie są te plusy i minusy? Może pomożemy ci jakoś zdecydować
|
|
|
|
#3650 |
|
Adwokat diabła
|
hellow!
dziś miałam lenia do wstawania..
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze mieszkanie:
+ mieszkałabym sama - musiałabym dojeżdżać sześć przystanków mniej więcej, mieszkanie leży na skraju Kielc Drugie mieszkanie: + pięć minut od mojej uczelni - mieszkałabym na stancji z właścicielką, a w pokoju byłabym z moją kuzynką, która też tam mieszka. Nie wiem. |
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Jełśi masz dobry kontakt z kuzynką, to mogłoby być fajnie i nie traciłabyś pieniędzy na bilet, tylko, że słyszałam, że ludzie narzekają jak u kogoś wynajmują pokój, bo właściciel ma zawsze wonty, nie pozwala nikogo zapraszać itd.
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno właścicielka to fajna babka i więcej jej nie ma, niż jest, ale wiadomo, jak to jest mieszkać z właścicielką. Mniejsza swoboda.
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwsze mieszkanie na skraju kielc czyli gdzie? ja np nie chciałabym mieszkać sama, ale znowu mieszkanie z właścicielką.. a to pierwsze mieszkanie to kawalerka? może z kuzynką tam sie wprowadzcie?
|
|
|
#3655 |
|
Konto usunięte
|
ville - wolisz swobodę czy wygodnictwo? - ja wolę to pierwsze, zdecydowanie i na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się wcale, tylko brała pierwszą opcję. 6 przystanków to nie tragedia, jeździłam przez 3 lata LO przez całe Gliwice do szkoły, teraz dokładnie tę samą trasę będę przejeżdżać na uczelnię... jakoś mnie to nie martwi.
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Ancesia - na Dolomitowej. Tak, to kawalerka. Nie mogę mieć współlokatorów.
maue - chciałabym i wygodę, i swobodę. Ale że nie można mieć wszystkiego, można mieć jedno, ale nie umiem się zdecydować. Właśnie to jest najważniejsza kwestia: czy wolę mieć blisko na uczelnię, czy mieć swobodę, mieszkając sama. |
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
ville ja bym na pewno wybrała 1 opcję. 6 przystanków w Kielcach to jest bardzo blisko, bo ja w Krakowie będę jechała na uczelnię 5 przystanków, a to jest odległość 2 razy większa niż 6 przystanków w Kielcach.
ja dojeżdżałam do LO 4 przystanki jednym autobusem i 4 drugim czyli w sumie 8 przystanków+przesiadka i uważam, że szkołę miałam w miarę blisko |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
Trochę mnie tu nie było, bo net mi się psuje i nic nie mogę sprawdzić. Już wariuję momentami
![]() Ja też zawsze powtarzałam: jeszcze tylko rok, pół, 2 miesiące, a teraz nie chcę. Boję się i w ogóle Jeszcze brałam akademik specjalnie, żeby być z koleżanką, a tu pech, bo nie dostałyśmy tego samego i nie udało mi się zamienić, chociaż stałam w kolejce 5 godzin ![]() pogoda zabójcza. |
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
ja też wybrałabym pierwszą opcję, z tego prostego względu, że na dłuższą metę nie wytrzymałabym mieskzania z kimś w jednym pokoju
ja muszę tyle przejechać, żeby dostać się do centrum, na uczelnię mam jeszcze dalej, ale akurat tym się nie przejmuje.
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba tez pierwsza opcja ;x
tylko glupio troche mieszkac samej ![]() w ogole to znowu zmienili mi plan i prawie cale msg bedzie mialo prawie codziennie na 8 [sic!]
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

(ulgowy oczywiscie) ale nie jestem na 100 % pewna