|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
, posiedze sobie do obiadku w biurze i porobie troche papierkowa robotke i z Wami popisze to troche odpoczne.dla Tz brakuje bardzo znajomych i zaprosil kolege z Pl za 2 tyg na weekend, zgodzilam sie, ale skakac kolo niego to mi sie chce srednio. balbinka mi tez bardzo brakuje mamy - i mimo ze mam 29lat, daj mi namiar na ta laske co Ci dociela na forum...to jej powiem co o niej mysle....bo dzisiaj jestem w bojowym nastroju
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Pobudka dzis 7 rano, placz ze katarek (ale katarek byl chyba od placzu, mam nadzieje ze nie z przeziebienia bo teraz jest ok), placz ze kupa i w miedzyczasie jezdzenie mi po glowie autkiem ![]() Wstalam, umylam, przebralam, dalam butle z mlekiem i polozylam sie jeszcze na chwile. Za jakies pol godz znow jezdzenie po mnie autkiem wiekszym tym razem, znow kupa i mokra bluzeczka (F. polal sie piciem, bo bawil sie w przelewanie )Czy ja kiedykolwiek zaznam jeszcze spokojnego poranka? Zaraz ide na targ, musze zrobic zakupy i dzis pieke nalesniczki bo wczoraj zrobilyscie mi smaka zolzy jedne
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Cziqua...mój też jak ma coś zrobić rano to zawsze zapomina, bo on rano chodzi nieprzytomny
. Dobrze, że masz mamę blisko, bo jakby mi moja miała kupić ziemniaki to musiałabym na nie czekać sporo czasu Balbinka oczywiście, że nie mogę się doczekać. Już chcę kwiecień !A co do imienia to każdy narzeka na swoje imię obojętnie jakie by miał. Dopiero jak już jest dorosły to się przyzwyczaja i jakoś jest . Zrobiłyście mi ochotę na placki ziemniaczane . Dawno nie robiłam. A na kolację zrobię sobie zapiekanki z pieczarkami ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Ja też mam od rana bojowy nastrój. Najpierw od 8.00 co 5 min dzwonił telefon domowy ![]() A teraz szwagierka łazi z pokoju do pokoju i trzaska drzwiami |
|
|
|
#3634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc tez może Ci ochota na nie wróci bo ja teraz jestem w 17 tc więc wszystko przed Tobą. No ale szczerze mówiąc mnie też to martwiło trochę ale jak się w zeszłym tygodniu okazało wyniki wszystkie mam w porządku więc się ten mięsny post nie odbił na mnie negatywnie na szczęście ![]() Cytat:
![]() ![]() Karolca, balbinka dobrze że się wszystko skończyło pozytywnie i oszczędzajcie się dziewczyny tak jak lekarze kazali ![]() ![]() ![]() No i karolce gratuluję wieści o dziewczynce, ja czekam na usg za 3 tygodnie, to będzie 20 tc więc liczę na to że też się dowiem co tam w brzuszku się schowało u mnie ![]() ![]() Emigra, Cytrynka, Desia mocno kciuki trzymam za usg. Dajcie koniecznie znac jak było ![]()
|
||
|
|
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka spokojnego poranka doznasz chyba za 5 lat jak ci drugi maluszek juz podrośnie
A ja mojego od 3 dni prosze zeby śmieci wyrzucił gadam przed samym jego wyjsciem a on i tak zapomni ja się zastanawiam czy do facetów cokolwiek dociera moj to mnie nie slucha moge gadac i gadac a on i tak tego nie zrobi albo zrobi ale nie tak jak trzeba albo nie do końca.
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bojowa dzisiaj jestem chyba pierwszy raz w tej ciazy
nie dosc ze druga noc nie moge spac, moich sluzbowych butow nie ma - pies chyba gdzies je zakopal w ogrodku...super, zmeczona jestem jak nie wiem co, a Tz przychodzi do mnie do biura i mowi do mnie ze manager powiedzial ze bedziemy scinaz zywoplot....ze ja bede operowac dzwigiem!!!! niegdy w zyciu tego nierobilam - niech sam sobie operuje, a Tz bedzie stal wtakiej klatce i scinal....chyba go pogielo, ja jestem odpowiedzialna za bezpieczenstwo w pracy a ten chce mnie na duzy dzwig wsadzac...szkoda ze jeszcze nie do tej klatki i z pila motorowa!!!! palant jeden...bez zadnych uprawnien nie bede operowac dzwigiem!!!!! dobrze ze go nie ma w biurze teraz - bo by zobaczyl moje pierwsze humorki ciazowe.zapodajcie cos na poprawe humoru
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan ja chyba też potrzebuję coś na uspokojenie nerwów, bo mnie trafia
Szwagierka zasmrodziła mi pół mieszkania cebulą |
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widze że nie jestem sama mój na haslo piwo od razu jest zdrowy i taki kochany że do rany przyłóż ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbym miała się tym kierować, to nic bym nie wybrała z mężem, bo te "spokojne" imiona nie pasowałyby do nazwiska. Znam wiele osób o jednym imieniu a tak różne charaktery mają. Nie wyspałam się. A muszę się zbierać i do tej pracy podjechać.
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wierzę w znaczenie imion a wybieram imiona takie, co ładnie brzmią...i też nie wymyślate.
|
|
|
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aga, tak. Za jakies 10 lat
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też z bólem bo z bólem, ale słucha. Czasami mu coś odwali (tak jak wczoraj) i się obraża, ale w większości przypadków słucha.
|
|
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
no to ja mam problem nie mam drzwi kuchennych
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
A szwagierka jest tu tylko na 10 dni więc jej nic nie będę mówić tylko tak chodzę i zamykam drzwi...może w końcu dotrze do niej o co mi chodzi
.
|
|
|
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
co do imion, to u nas bedzie Hanna (bo angole wymowia, zreszta tutaj tez jest Hannah a alternatywnie wlasnie Hanna, a jak chlopiec to egoistycznie po Tz Piotr - tutaj Peter (bo Piotr nie wymawiaja).
|
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Tikki a nie lepiej powiedziec?
Po co masz się jeszcze raz kiedyś męczyć jutro czy pojutrze? Powiedz że Cię trochę mdli od tego zapachu, przeciez masz prawo :P
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Cziqua...ja też nie miałam na starym mieszkaniu, ale miałam mocny okap, który chodził na full jak coś się smażyło i było po problemie. A tu mam drzwi i okno w kuchni więc można zamknąć drzwi i otworzyć okno, żeby nie waliło tą cebulą, ale po co?
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okapu też nie mam Ale jakoś sobie radzę jest okno
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Gosica...oni to wiedzą bardzo dobrze, bo już mówiłam parę razy. Oni już przynajmniej 3 razy w ciągu 4 dni smażyli tą cebulę (dla mnie chore...jak można jeść ciągle smażoną cebulę
), ale wiesz...szwagierka jeszcze w ciąży nie była więc nie wie jak to jest. Może kiedyś się przekona i sama będzie zamykać drzwi do każdego pokoju, żeby jej nie śmierdziało.
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam fajny układ mieszkania i zapachy z kuchni rozchodzą się bardzo powoli. Więc często jak już czuję coś z kuchni to znaczy, że pozostaje mi ratować garnki nie jedzenie
|
#3651 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie zapach smazonego nie denrwuje, wogole nie odrzuca mnie od niczego ani nic, ja to generlanie gdyby nie apetyt i zmeczenie (acha i waga w gore) to bym nie wiedziala ze w ciazy jestem
Widze ze nie tylko ja mam podly humor od rana, juz mnie rodzinka zdazyla wkurzyc prze skypa, wszyscy jacys zdolowani i na mnie sobie odbijaja chyba, nie chce mi sie wdawac w szczegoly teraz ale az sie poplakalam . A jak mam zaryczana na wizyte isc dzisiaj? najgorsze ze jak juz zacznie sie ryczec to ciezko skonczyc eh
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca
No ja mam niestety tak, że zaraz koło kuchni jest salon. A wiadomo, że później cała sofa i fotel będą śmierdzieć jedzeniem...czego nienawidzę. Dobrze, że w przedpokoju nie mamy wieszaka na ubrania, bo musiałabym jeszcze wszystkie ubrania prać. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Desia |
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
wylaczylam skypa i komorke, ha!
i za kare nie napisze im powizycie co i jak! Nie musieli mnie denerwowac biednej kobiety w ciazy!
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
także dzisiaj to u mnie będzie w całym moim małym mieszkanku czuc plackami ziemniaczanymi ze sporą ilością cebuli i czosnku
ale całe szczęście mamy balkon bo na mieszkaniu które wynajmowaliśmy do kwietnia mieliśmy piece kaflowe i nie było balkonu więc i smród z pieca i z naszych papierosów bo okna strach było otworzyc takie starocie podwójne drewniane jeszcze :/ to papierochy się paliło w kuchni albo w kibelku zresztąkibelek był zrobiony z części kuchni więc i smród trzymał się w jednym pomieszczeniu ![]() także balkon super sprawa jak ktoś chce zapalic to wypad na balkon i tyle bo teraz zapach dymu strasznie mnie drażni co nie zmienia faktu że czasami mam ochotę zapalic ale trzymam się i nie truję dzidzi
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie daję dużo cebuli, bo później się palą. A czosnku nie daję w ogóle
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zdaje sobie z tego sprawe ![]() dziewczyny! kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, nie stresowac sie bo dzidzia to czuje
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja juz po wizycie
niby wszystko ok ale dostałam L4 i mam sie oszczędzać ciekawe co na to w pracy
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w pracy no cóż jak mus to mus a ty odpoczywac i się oszczędzac jak lekarz przykazał![]()
|
|
|
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytrynka, jak fajnie!
Cziqua a jak mi sie chce palic jak sie zdenerwuje, jejkuuuuu
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
hahaha jak mozna jesc codziennie smażoną cebule?????????? Moze u nich nie ma
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

, posiedze sobie do obiadku w biurze i porobie troche papierkowa robotke i z Wami popisze to troche odpoczne.

)
. Dobrze, że masz mamę blisko, bo jakby mi moja miała kupić ziemniaki to musiałabym na nie czekać sporo czasu
. 

.
), ale wiesz...szwagierka jeszcze w ciąży nie była więc nie wie jak to jest. Może kiedyś się przekona i sama będzie zamykać drzwi do każdego pokoju, żeby jej nie śmierdziało.

eh
bo teraz zapach dymu strasznie mnie drażni co nie zmienia faktu że czasami mam ochotę zapalic