Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 15:14   #3631
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ja tez nic nie kupuję ... mamy jeansy, koszulę w kratkę i kamizelkę i myślę że będzie dobrze
no pewnie, że będzie dobrze Ja gdybym miała taki zestaw to też pewnie bym nic nie kupowała, ale jeansy i koszule, które kupiłam jeszcze będąc w ciąży są tak duże, że Szymek w nich pływa
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:17   #3632
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Motyl, zazdroszczę spaceru Ja nawet nie pamiętam, kiedy byliśmy z Julkiem Dziś nawet była pogoda, ale zanim on zjadł, jedzonko w brzuszku się ulokowało to pogoda się zaczęła psuć, ciemno się zrobiło i zrezygnowaliśmy, choć TŻ już wózio zniósł na dół Lipa, bo moje dziecko w ogóle nie dostaje świeżego powietrza

Mamy trzymiesięczniaków: czy przeszłyście już na samą witaminę D?
Tak w ogóle to mój mały dziś mi wypluł całą, więc chyba podam drugi raz

Wczoraj obejrzałam na VOD dzisiejszy odcinek Na Wspólnej i się poryczałam Jaka ta Julka Igora smutna, ale słodka dziewuszka
Tusia kończy w piątek 3 miechy i od soboty będzie dostawała samą D Kupiłam taką w psikaczu, koleżanki polecały. Zawsze się jednak trochę bałam tych kapsułek. Mam nadzieję,że apteka gemini się wyrobi z przesyłką
A o co chodzi z tym odcinem NW?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kilknelam jeszcze tryologie millenium dla rodzicow, beda mieli na spole

a tz chyba rozge dostanie no nie wiem totalnie co mu kupic koszulek nie kupie bo znow mi strzeli ze przy kazdej okazji mu je kupuje

nuuuuda co was tu tak malo
Hehe ja z kolei kupiłam tacie wszystkie części Indiany Jonesa na blu-ray.Co rku dostaje kolekcje jakichś filmów, np.w zeszłym roku Gwiezdne Wojny
A tą trylogią bym nie pogardziła Mam tylko 1 część.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Miało być "co łaska". Daliśmy 50zł w kopercie i 20zł na tacę.

W ogóle nie zazdroszczę

Oj biedna
Tż na pewno się otrząśnie. Skoro nigdy przedtem nie było takich akcji, to powinno mu przejść. Nie nastawiaj się na najgorsze

Raczej nie jest to jakiś oficjalny sposób, ale pomyślałam, że warto spróbować. Mój mały zaczął się wypróżniać raz na dzień więc teraz jak minęły 3 dni i zaczął się 4, to zaczęłam sobie wkręcać, że coś się dzieje. Strasznie się cieszę, że obyło się bez czopka.

Może moje mleko było jakieś gęstsze czy co

A ubranka cudowne! Ceny też! Niższe niż u nas W dodatku można kupować w sklepie internetowym. Marzenie...

Biedaku, dobrze, że już lepiej

Mój ma o rozmiar większą górę niż dół Szeroka klata i bary

Szczepisz tym samym co na początku. Tak więc zależy czy 5w1 czy 6w1.

Dżizas, ale mi humor siadł Wlazłabym pod kołdrę i poszłabym spać, ale raczej marne szanse Już się naryczałam tż do telefonu - w sumie nie wiem po co, bo on nie ogarnia moich emocji
No ale ty tylko kp tak?No to rpzecież to normalne,że kupka jest raz na kilka dni. Moja kiedys robiła 7-10 na dzień, a potem już raz na 3-5 dni.

Cytat:
tak apropo wozkow i spacerow kiedy to ostatnio byla mala dyskusja... ze niby ciezko wozek zniesc itp.
to ja w sumie nie rozumiem, dlaczego wybierajac wozek nie patrzylo sie na jego wage? chyba ma sie swiadomosc gdzie sie mieszka. no i teraz dziecko ma miec ograniczone spacery ze wzgledu na to ze mama nie daje rady zniesc i wniesc wozka?
nie pije tu do nikogo zeby nie bylo bo nawet nie pamietam kto mial taki problem

ja generalnie wozek trzymam w bagazniku, ale wczoraj jak tz pojechal i wozek mialam w domu to na luzaku Amelka w gondoli w jednej rece, a stelaz wozka w drugiej, do tego Blanka i sru na spacer, no ale ja wlasnie dlatego za glowne kryterium postawilam wage bo wiedzialam ze z wozkiem bede musiala radzic sobie sama.
Ja mieszkam w domu więc problemów nie mam z zostawieniem go, zawsze stoi na dole. Dlatego nie zależało mi na jego ciężarze,a mega ciężki jest skurczybyk No ale dostosowywałam go do moich górek, nierównych dróżek, kamyczków, błotka. Ostatnio jak wlazłam w błoto to jakaś babcia mnie mijała i tak mówi,że przecież cały wózek będzie na dole brudny. A ja fik przejechałam i tylko kółka brudne, ten kosz w ogóle nie tknięty, no ale mam wysokie koła Babcia się zdziwiła

Natomiast przed spacerem powstrzymują mnie: duży deszcz, śnieg na ulicach (nie sądzę,żeby komus chciało się brnąć przez takowy, tym bardziej z ciężkim wózkiem pod górkę, a u mnie są mega górki) i lód (pod górę i z góry to tak niezbyt, a jeszcze mam wizję,że ja się przewracam,puszczam wózek, a on z górki fiuuuu sobie jedzie-wizja tragiczna,masakryczna i skutecznie mnie powstrzymuje). O

Ogólnie to kocham mój wózek, wszystkie koleżanki mi go zazdroszczą jak im dam się "karnąć" Tym bardziej jestem zadowolona, że jednak nie był z tych droższych, a jakość naprawdę super

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
U nas też różnie jest z rozmiarami. Body i pajace Szymon nosi 62 lub 68, ale spodnie, koszule i sweterki w rozmiarze 62 są jeszcze za duże.

gratki Kciukam, żeby i na Wiki przyznali

ale fajna ta Twoja córcia!

Ja Szymka ubieram na dwór trochę cieplej niż Ty swojego synka, ale to dlatego że on ciepłolubny jest. Na Twoim miejscu otuliłabym go jeszcze kocykiem, tym bardziej że to nosidełko, a nie osłonięta gondola od wózka. Ja dziś np. ubrałam małemu body na długi rękaw, spodenki, skarpetki, kombinezon z 5 10 15 w łapki, ciepłą czapę i włożyłam go do "barana" w wózku. Pospał niecałą godzinkę na spacerze

Zaraz powinna być siostra TŻta z mężem i córeczką. Poprosimy ją na chrzestną I chwalę się, że był kurier - przyszedł komplet z C&A. Słodki jest Szymonek będzie miał na Wigilię
Ale mega cudne!!!!!

A ja też nie kupuję specjalnie nic na święta. Moja córka ma kilka sukienek i komplecików, coś z tego wybiorę. I nie jest to nic czerwonego ani zielonego
A nie, sorry-mam jedno body świąteczne,ale to na sesyję

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:19   #3633
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
I przedstawiam Wam Amelke, bo sie jeszcze zdjeciowo nia tutaj nie chwalilam
Piękna!
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:25   #3634
ladanseuse14
Zakorzenienie

nadrobiłam ponad 20 stron

Madzia a zmieniasz mu w nocy pampersa przed karmieniem? a może ma za małe?

kaśka a czy wy ten teges? w sensie celujecie w drugie?

misia synuś bardzo do Ciebie podobny

maharet gratuluję kasy ale wybacz, obu nazw nie pamiętam no i może zrób test?

wybaczcie, więcej nie pamiętam...

byłyśmy dziś na drugim szczepieniu, kolejne w Dzień Babci, 21.01

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
pisałam kilka dni temu - Magda umarła

w sobotę mam urodziny i zaprosiłam "kilku" znajomych i okazało się, że zrobiła się impreza na 16 osób
Stary 2013-12-10, 15:26   #3635
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Przyznano mi Elterdgeld na Janka. Do 1.01 ma wpłynąć 1200 eu na konto Mam jednak nadzieje, że bedzie wczesniej. Nie dali mi odpowiedzi o sprawie Wiki. Pewnie jeszcze rozmyslaja.
super z tego co mi sie wydaje to na Wiki juz nie dostaniesz bo to wyplacaja tylko kilka miesiecy wstecz... ale teraz mi sie przypomnialo ze powinnas dostac Geschwister bonus, to sie nalezy jesli w gospodarstwie domowym jest jedno dziecko ktore nie ukonczylo 3 roku zycia lub 2 dzieci do 6 roku zycia... i wtedy dostaje sie dodatkowo 10% wiecej Elterngeld, nie mniej niz 75 Euro miesiecznie...

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Wystawilam wczoraj Jasia na balkon na pol godzinki, dzisiaj tez spi juz pol godziny na balkonie bede go trzymac dopoki sie nie obudzi mialam isc na spacerek, ale jedyna okazja zebym cos zjadla... Na balkonie tez swieze powietrze jak i w wozku na spacerku

Wystawilam go w nosidelku ubranego w body krotki i dlugi rekaw, spodenki dresowe, skarpetki i na to gruby misiowy kombinezon, noi gruba welniana czapa.
Powinnan jeszcze go kocykiem otulic?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja bym otulila jeszcze kocykiem...

Cytat:
suuuper zakupy.ja jutro zajrzę do h&m. idę tacie poszukać prezentu dla mamy 9torebki) a on za to zajmuje sie Natką

my ten w łapki też mamy 62,ale on jest większy. w nogach już przykrótki,środek ok choć szeeeroooki, rękawy oczywiście długie

a czemu szwagierka się miesza?czyli robicie w rodzinnej miejscowości małża?.
tak robimy u meza, bo moja mama miala opory przed pojsciem do naszego proboszcza i zalatwianiem chrztu... no i tesciu zalatwial u ksiedza i mieli powiedziane ze dam im znac kiedy maja isc do restauracji podpisac umowe i zaplacic... no a siostra poszla se sama nieproszona potwierdzac termin... ona ogolnie ma z glowa...

Cytat:
tak apropo wozkow i spacerow kiedy to ostatnio byla mala dyskusja... ze niby ciezko wozek zniesc itp.
to ja w sumie nie rozumiem, dlaczego wybierajac wozek nie patrzylo sie na jego wage? chyba ma sie swiadomosc gdzie sie mieszka. no i teraz dziecko ma miec ograniczone spacery ze wzgledu na to ze mama nie daje rady zniesc i wniesc wozka?
nie pije tu do nikogo zeby nie bylo bo nawet nie pamietam kto mial taki problem

ja generalnie wozek trzymam w bagazniku, ale wczoraj jak tz pojechal i wozek mialam w domu to na luzaku Amelka w gondoli w jednej rece, a stelaz wozka w drugiej, do tego Blanka i sru na spacer, no ale ja wlasnie dlatego za glowne kryterium postawilam wage bo wiedzialam ze z wozkiem bede musiala radzic sobie sama.
ja kupilam niby jeden z lzejszych na rynku, ale dziekuje Bogu ze zdazylismy sie przeprowadzic i mam winde bo nie wyobrazam sobie nosic go z 2 pietra a my na spacerku jestesmy codziennie

A ty jestes Himen ze dajesz rade z 2 dzieciaczkami i wozkiem hahaha

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czy tylko ja taka nienormala ze nic dodatkowo dzeciom na swieta do ubrania nie kupuje?
Ty masz juz trojke to sie tak nie podniecasz ubrankami a dla nas mam 1 dziecka, 1 swieta z nimi to szał pał wiec pewnie dlatego kazda cos kupuje

jestem sierota... przebieralam malemu pampersa i zakupkany pampers upadl mi prosto na kapcia oczywiscie kupa do dolu takze jakbym miala malo roboty to jeszcze musialam prac kapcie...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:32   #3636
your Angel
czyli Endżi

Motylku, tak, tak, wiem, że przy kp kupy mogą być co parę dni. Po prostu nieco skonsternowała mnie taka zmiana z dnia na dzień

Specjalnego ubranka na święta też nie kupuję. Mam w spadku po koleżance bajerancki komplet Świętego Mikołaja, wczoraj wyszperałam w torbach z używkami A wtedy jak brałam, to mówiłam, że nie ma sensu, bo na pewno będzie w święta za duże. Będzie jak ulał
Stary 2013-12-10, 15:37   #3637
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, wynalazłam kolejny powód do zmartwienia
Dziś po kąpieli obejrzałam strupek po szczepieniu BCG (oglądam go raz na 2-3 dni) i się przeraziłam. W tym miejscu jest taka czerwona, jakby śliska skóra - robi się blizna - i to moim zdaniem jest ok. Pojawił się strupek (pielęgniarka mówiła, że tak będzie), no ale ten strupek jest czarny Pewnie to skrzepnięta krew, ale ja już schizuję.
Pomóżcie! Jak to u Was wygląda?
Moja Emi też ma nieładną rankę po szczepieniu BCG. Zrobił się przezroczysty bąbelek, a w środku jakby ropny wyciek. Lekarz pediatra oglądał to 2 razy i mówi że wszystko ok. Nawet jakby coś się sączyło, to jest to normalne. Na szczęście nic nie leci, a z dnia na dzień coraz mniejsze to jest.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Czy Wasze brzdące tez się tak wiercą leżąc w łóżeczku?Lilka juz spokojnie na plecach nie polezy...dorasta te moje dziecię...
Jakbym widziała swoją Emi (w chwili kiedy jej dobrze i nie marudzi ) Też tak głowkę przekręca na boki i twarz w podusię, chyba ćwiczy mięśnie
Stary 2013-12-10, 15:37   #3638
ladanseuse14
Zakorzenienie

a i ten płyn do kąpieli Hipp wysuszył skórę Julusi...
kupiłam dziś NIVEA płyn do kąpieli z oliwką
a jak nie pomoże to wracamy do Emolium...

idę robić rybę z warzywami w piekarniku

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-12-10 o 15:39
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:39   #3639
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Tusia kończy w piątek 3 miechy i od soboty będzie dostawała samą D Kupiłam taką w psikaczu, koleżanki polecały. Zawsze się jednak trochę bałam tych kapsułek. Mam nadzieję,że apteka gemini się wyrobi z przesyłką

Hehe ja z kolei kupiłam tacie wszystkie części Indiany Jonesa na blu-ray.Co rku dostaje kolekcje jakichś filmów, np.w zeszłym roku Gwiezdne Wojny
A tą trylogią bym nie pogardziła Mam tylko 1 część.

No ale ty tylko kp tak?No to rpzecież to normalne,że kupka jest raz na kilka dni. Moja kiedys robiła 7-10 na dzień, a potem już raz na 3-5 dni.

Ja mieszkam w domu więc problemów nie mam z zostawieniem go, zawsze stoi na dole. Dlatego nie zależało mi na jego ciężarze,a mega ciężki jest skurczybyk No ale dostosowywałam go do moich górek, nierównych dróżek, kamyczków, błotka. Ostatnio jak wlazłam w błoto to jakaś babcia mnie mijała i tak mówi,że przecież cały wózek będzie na dole brudny. A ja fik przejechałam i tylko kółka brudne, ten kosz w ogóle nie tknięty, no ale mam wysokie koła Babcia się zdziwiła

Natomiast przed spacerem powstrzymują mnie: duży deszcz, śnieg na ulicach (nie sądzę,żeby komus chciało się brnąć przez takowy, tym bardziej z ciężkim wózkiem pod górkę, a u mnie są mega górki) i lód (pod górę i z góry to tak niezbyt, a jeszcze mam wizję,że ja się przewracam,puszczam wózek, a on z górki fiuuuu sobie jedzie-wizja tragiczna,masakryczna i skutecznie mnie powstrzymuje). O

Ogólnie to kocham mój wózek, wszystkie koleżanki mi go zazdroszczą jak im dam się "karnąć" Tym bardziej jestem zadowolona, że jednak nie był z tych droższych, a jakość naprawdę super

Ale mega cudne!!!!!

A ja też nie kupuję specjalnie nic na święta. Moja córka ma kilka sukienek i komplecików, coś z tego wybiorę. I nie jest to nic czerwonego ani zielonego
A nie, sorry-mam jedno body świąteczne,ale to na sesyję
robisz sesje u fotografa?? dasz namiary?
Stary 2013-12-10, 15:39   #3640
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

sylwia1986szjeju bidulko tule mocno.

my uzywamy do noska nose frida w spreju i odciagamy fridą.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

o krasnal się dopiero obudziłdała mamie dzis pospac-kochana jest
A dobrze się ciągnie tą fridą? Ładnie oczyszcza nosek?
Stary 2013-12-10, 15:42   #3641
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej

Dziś rano byłam u gin ,pierwszy raz od porodu, wszystko ok, pozwoliła na przytulanki później wróciliśmy do domu ,karmienie,odbicie i na dwór, poczłapałam na rynek i kupiłam bluzkę dla teściowej na święta wiec najgorszy prezent za nami jutro kolejne prezenciory trzeba kupić

Samba pytałaś co będziemy sprzedawać - nowe ubrania męskie lub damskie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:43   #3642
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Ty masz juz trojke to sie tak nie podniecasz ubrankami a dla nas mam 1 dziecka, 1 swieta z nimi to szał pał wiec pewnie dlatego kazda cos kupuje
podniecam ale nie czuje potrzeby kupowaia. ba, przy pierwsym tez nie czulam. ja raczej czuje jak cos widze - najczesciej w lumpie - i wtedy na zas kupuje. stad natalka edzie miala czerwona kiecke welurowa, artur pewnie jakas koszule, a kinia tez pewnie jakas kiecke w szafie ma. no i ja

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:44   #3643
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

współczuje nocy
ja mam fride, poki co daje rade.

Chyba kupię też fridę. Dzięki za słowa pocieszenia Dzisiaj wysłałam męża na spacerek z małą, mimo że ma katarek. Byli 40min a teraz śpi już 2gą godzinę. A na noc przyjeżdża mama... Musi mi ktoś pomóc, bo gdyby to miało się powtórzyć to męża już nie puszczą do domu.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:

Moje dziecko spało - uwaga! - od 21.30 do 7

Wysłałam Ci priva
O jak pięknie!!!!!!!!!!
Mega zazdroszczę
Może moją też tak uśpisz?
Stary 2013-12-10, 15:45   #3644
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
A ja od czwartku
Dziś jednak podam jeszcze raz, no bo jak wypluł wszystko
A w dzisiejszym odcinku NW Igor powie córeczce, że mama nie żyje I ta scena mnie rozwala

Cytat:
jestem sierota... przebieralam malemu pampersa i zakupkany pampers upadl mi prosto na kapcia oczywiscie kupa do dolu takze jakbym miala malo roboty to jeszcze musialam prac kapcie...
O, ja kilka dni temu o 5 nad ranem prałam prześcieradło swoje, bo Julkowi pamp przeciekł

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:46   #3645
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a i ten płyn do kąpieli Hipp wysuszył skórę Julusi...
kupiłam dziś NIVEA płyn do kąpieli z oliwką
a jak nie pomoże to wracamy do Emolium...

idę robić rybę z warzywami w piekarniku
Ja używam tego, bardzo fajnie nawilża i jest delikatny.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 15:47   #3646
Aaamelkaa
Zakorzenienie

narobiłyście mi ochoty na jakieś super ubranko na święta
jutro będziemy w HM, bo kiedyś kupiłam tam body i zapomnieli klips zdjąć dobrze że mam paragon

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-12-10, 15:48   #3647
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja polecam katarek. Kiedyś się przed nim wzbraniałam, ale przy gęstym katarze, siedzącym gdzieś głęboko naprawdę się sprawdza.
Mhm, a łatwo się ciągnie?
Stary 2013-12-10, 15:53   #3648
Aaamelkaa
Zakorzenienie

kupiłam dziś na rynku obrus świąteczny ,właśnie położyłam na stole i od razu się zrobiło świątecznie i przytulnie

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
A ja od czwartku
Dziś jednak podam jeszcze raz, no bo jak wypluł wszystko
A w dzisiejszym odcinku NW Igor powie córeczce, że mama nie żyje I ta scena mnie rozwala
widziałam wczoraj zapowiedź
chyba nie będę oglądała ...

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

tydzień mnie nie było, od niedzieli jesteśmy w domku i jestem tu z doskoku
ale coś Matall nie widzę , co jest ?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-12-10, 15:53   #3649
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, u nas jakoś czasu brakuje na te spacery. Bo powiedzmy Julek je ok. 8 i czasem ma ochotę na dalszą drzemkę albo ja, jeśli się późno położę w nocy. Wstaje o 11, potem jedzenie, zanim się ułoży w brzuszku to kolejne 40 minut i nagle robi się 14 i chyba to za późno na wychodzenie
A dlaczego za późno?
Ja wychodzę codziennie i nie wyobrażam sobie nie wychodzić.

I w ogóle odnośnie wychodzenia z wózkiem. Teraz wózek zostawiam w klatce na dole ale z Zuzią targałam ten wózek na 4 piętro albo gondolę z nią i byłam po cesarce ale radzić sobie musiałam. Dziś nawet zaczepiła mnie jakaś kobieta przed klatką i mówi: "Pani dziecko pewnie już dobrze zahartowane, pani codziennie z nim wychodzi". Dla mnie to mus. Mogę obiadu nie zdążyć na czas zrobić ale na spacer pójdę.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 15:54   #3650
butterfly20
Zakorzenienie

Mam pycha obiadek Kurak ze szpinakiem w cieście francuskim.

Cytat:
nadrobiłam ponad 20 stron

Madzia a zmieniasz mu w nocy pampersa przed karmieniem? a może ma za małe?

kaśka a czy wy ten teges? w sensie celujecie w drugie?

misia synuś bardzo do Ciebie podobny

maharet gratuluję kasy ale wybacz, obu nazw nie pamiętam no i może zrób test?

wybaczcie, więcej nie pamiętam...

byłyśmy dziś na drugim szczepieniu, kolejne w Dzień Babci, 21.01

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

pisałam kilka dni temu - Magda umarła

w sobotę mam urodziny i zaprosiłam "kilku" znajomych i okazało się, że zrobiła się impreza na 16 osób
no to będzie super imprezka

Ach, oglądam raz za ruski rok, to nie wiedziałam. A jak umiera?

Cytat:
robisz sesje u fotografa?? dasz namiary?
Nie,sesja domowa, fotograf: mąż, stylista:ja

Stary 2013-12-10, 15:54   #3651
sylwia1986sz
Zadomowienie

nephelim89;44095867
Może to napięcie emocjonalne na niego tak wpływa...
A jeśli chodzi o spacerki to nie poddawaj się! Miałam tak samo, Emi ciągle płakała a ja wyjmowałam ją z wózka żeby ukołysać. A teraz ślicznie leży bądź śpi na spacerkach!
Stary 2013-12-10, 15:54   #3652
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

U HU HU HU
to się imprezka szykuje

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-12-10, 15:56   #3653
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego za późno?

I w ogóle odnośnie wychodzenia z wózkiem. Teraz wózek zostawiam w klatce na dole ale z Zuzią targałam ten wózek na 4 piętro albo gondolę z nią i byłam po cesarce ale radzić sobie musiałam. Dziś nawet zaczepiła mnie jakaś kobieta przed klatką i mówi: "Pani dziecko pewnie już dobrze zahartowane, pani codziennie z nim wychodzi". Dla mnie to mus. Mogę obiadu nie zdążyć na czas zrobić ale na spacer pójdę.
ale jak będzie lód albo dużo sniegu to też pójdziesz?

Stary 2013-12-10, 15:57   #3654
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego za późno?

u nas codzienny spacer jest obowiązkowy, chyba że pogoda nie sprzyja
wtedy odpuszczam,od urodzenia opuściliśmy może z 5-6 spacerów
w tym roku jesień była wyjątkowo pogodna i słoneczna

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-12-10 o 15:58
Stary 2013-12-10, 15:57   #3655
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Wkładasz do odkurzacza końcówkę Ty nie musisz nic ciągnąć
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:58   #3656
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pycha obiadek Kurak ze szpinakiem w cieście francuskim.

no to będzie super imprezka

Ach, oglądam raz za ruski rok, to nie wiedziałam. A jak umiera?

Nie,sesja domowa, fotograf: mąż, stylista:ja
aha takie sesje to my tez robimy ale chcialabym u fotografa tez cos machnac...
Stary 2013-12-10, 15:58   #3657
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Odkurzacz za Ciebie ciągnie
Fridą musisz sama, a ja nie mam tyle siły, żeby dobrze wyciągnąć te zalegające.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:59   #3658
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl ale masz pyszny obiadek

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-12-10, 15:59   #3659
ewacia85
Wtajemniczenie

dentysta załatwiony mam nadzieje ze wiecej adi nie bedzie musiał iść
kupiłam mu jeszcze kilka rzeczy w szmateksie i niestety teaz czekam już 2 odzinki az seba sie obudzi a moje cyce cca wybucnąć
btw dziekuje wam wszystkim za to ze jesteście bo gdyby nie wy to moja przyoda z kp już dawno by się zakończyła a tu juz mija 3 miesiąc i się karmimy tylko i wyłącznie piersia póki jest eto możliwe ze cyc bo dłuższej przerwie w kp mnie boli to wiem że troce tego pokarmu mam w sobiejeszcze raz dziekuje wam wszystkim za wsparcie jakiego wśród bliskic mi brakowało i za cenne rady
ale mnie na wyznania wzieło bede nadrabiac w nocy buziaki
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 16:00   #3660
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
aha takie sesje to my tez robimy ale chcialabym u fotografa tez cos machnac...

mieliśmy u fotografa kiedyś, Aneta Ciepielewska.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości