|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra- cz 3
Ja też zauważyłam, że jak jestem w pracy, na zakupach, w sklepie to jest lepiej. Ale dziewczyny to mija i zobaczycie, że w domu leki też będą mniejsze. Poczekajcie
Ja np. nie wyobrażam sobie ciąży, a chciałabym mieć dziecko, lata lecą, ale tak bardzo się boję tego ... ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- W większości robót jak przynosisz zwolnienie od psychiatry lądujesz na bruku. Niestety takie czasy. Pozdrawiam No własnie nie w większości, znajoma pracuje w bibliotece i spokojnie przynosi zwolnienie od psychiatry i jest ok. A co do czasów...jeśli chodzi o choroby psychiczne to kiedyś uważam ( np. w takim średniowieczu) było duuużo gorzej... Pozdrawiam
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie, że znalazła wyrozumiałego pracodawcę. W średniowieczy trzymało powiązanych pacjentów, których mogły oglądać wycieczki ludzi
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Francuski pocałunek dlatego też mi się wydaje, że jakbym miała zajęcie nie myślałabym niemal cały czas o problemach. Zawsze lubiłam spotykać się ze znajomymi, a teraz strasznie dużo siedzę w domu. Latam najwięcej po lekarzach i w sprawie problemów z jakimi się zmagam. Postanowiłam sięgnąć po leki, bo mam dosyć siedzenia w skorupie. Ja wiem, że one cudownego ozdrowienia nie spowodują. Mam nadzieję, że zacznę mieć chęci do wychodzenia, poprawi mi sie samopoczucie, będe lepszą matką i żoną, stawie czoła problemom bez trzęsienia się. A dzięki temu uporam się ze źródłem problemów.
Elkiza ja staram się jakieś hobby mieć żeby się oderwać od myślenia w kółko. Nie poddam się i zrobię co się da żeby wyjść na prostą! do przedszkola pisałam odwołanie i byłam u pani dyrektor. Muszę czekać teraz do września. Monimyszek ja strasznie się cieszę, że w ciąże zaszłam nim zaczęłam mieć coraz większe problemy. Dziecko to najwspanialszy element mojego życia Także rozumiem, że myślisz o tym, a jednocześnie się boisz, bo ciężko się zdecydować kiedy nie ma się ustabilizowanej sytuacji emocjonalnej...
|
|
|
|
#3664 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dostałam od psychiatry Fluanxol 0,5 brałam go już trzy razy dziennie, czułam się po nim dziwnie - odstawiłam go po ponad 3 tygodniach. Dziś już nawet nie wiem ile czasu upłyneło od odstawienia, ale ja czuję takie zawroty głowy, takie mam wrażenie. Czy to przejdzie? Czy to może być od tego leku?
|
|
|
|
#3665 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przestarzalym? I sie teraz wystraszylam
|
|
|
#3667 |
|
Naczelna Nastolatka
|
francuski pocałunek, nie nakręcaj się tym co na forum przeczytasz tylko zaufaj lekarzowi. Co do mianseryny to efekt ścinania w końcu mija i można normalnie działać po zażyciu leku
|
#3668 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
Nie jestem. Przestalam chodzic po samowolnym przerwaniu leku. Ale zakonczylam brac ten lek nie az tak dawno. Podobno w takich malych dawkach nie powinnam miec takich objawow (maksymalnie bralam 1,5 mg) |
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie ta mala dawka chyba nie pomaga...
|
|
|
#3670 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ja biorę leki od prawie 3 lat, 4 tabletki mobemidu dziennie, ale dopiero od półtora roku czuję się dobrze przez większość czasu. te leki mają to do siebie, że trzeba poczekać na stałą poprawę zdrowia
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A te poltora roku mials lęki tez?Na lekach nawet?
|
|
|
#3672 |
|
Naczelna Nastolatka
|
nie wiem jak będzie przebiegać leczenie u ciebie. U mnie to wyglądało tak, że po kilku miesiącach brania leków miałam bardzo zmienne samopoczucie. Kilka dni było dobrych, a potem nagle dół uczucie lęku, odrealnienie itp. Dopiero po wielu miesiącach brania leków większość dni się czuję dobrze, ale nadal miewam nagłe zjazdy tylko bardzo rzadko-przeważnie w sytuacjach stresowych. Poza tym pamiętaj o tym, że leki można odstawić PÓŁ ROKU PO CAŁKOWITYM USTĄPIENIU OBJAWÓW, odstawione zbyt wcześnie mogą skutkować nawrotem choroby, który będzie cięższy i będzie trudniejszy do leczenia
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostalam wtedy triticco ktore pos zlo od razu po paru tabletkach bo nie bylam w stanie po nim chodzic a pozniej mianserynka . Po poltora miesiaca brania jej i ciaglego zlego samopoczucia wrocilam do hydry w dawce 20mg na noc i jakos sie to uspokoilo. Teraz natomiast jest jeszcze gorzej niz po smierci mamy, mam takie lęki ktorych nie mialam nigdy. Dlatego mysle ze bez tabletek i psychoterpaii nie obejdzie sie.
KLIK Edytowane przez francuski pocalunek Czas edycji: 2013-06-06 o 21:19 |
|
|
|
|
#3674 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Podstawowy błąd jaki zrobiłaś to odstawianie leków tak bez sensu, jak już się decydujesz na leczenie i jesteś w stanie znieść skutki uboczne to nie wolno tak majstrować przy leczeniu tylko słuchać się psychiatry. Niedoleczona nerwica/depresja wraca prędzej czy później i to z większą mocą
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja już straciłam na to nadzieje. Edytowane przez wiolka1115 Czas edycji: 2013-06-06 o 23:08 |
|
|
|
|
#3677 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie wiem czy się da wyleczyć, wiem, że wg mojej lekarki można odstawić leki przy określonych warunkach, ale nikt nie da gwarancji, że nawrotów nie będzie. Ja jestem psychicznie przygotowana na to, że będę leki brała jeszcze długo i wolę to niż stan w jakim byłam przed rozpoczęciem leczenia
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę mianserynę 6 miesięcy w dawce 15 mg ( połowa dawki terapeutycznej) dodatkowo chodzę na psychoterapię. Wcześniej chodziłam 7 miesięcy, a teraz 4 miech. Leczę zaburzenia lękowo - depresyjne. Czuję się naprawdę ok, choć było strasznie. Cóż, moja lekarka twierdzi, że te zaburzenia mają tendencję do nawrotów - niestety. Co do mianseryny, to naprawdę dobry lek, ja postanowiłam go jeszcze trochę pozażywać i spróbować odstawić, zobaczymy co będzie.
DZIEWCZYNY ŻYCZĘ NAM WSZYSTKIM ZDROWIA! Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-06-08 o 10:04 |
|
|
|
#3679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dostalam depresji lekowej po smierci taty. w lecie lepiej najgorzej jest w zimie.Ale nie ma sie co zalamywac glowa do gory
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Rozeznanie
|
Czy próbowała któraś z was bardziej niekonwencjonalnych metod jak medytacja? Ostatnio zaczęłam się troszkę interesować tematem i myślę że mogło to by być pomocne w nerwicy nie wiem jak do końca z depresją to tutaj są skrajne opinie. Czytałam co nie co o technice która nazywa się vipassana i nie jest związana z żadną religią.
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Psychiatra- cz 3
W Centrum Leczenia Nerwic w Mosznej soauja m.in.medytaxje. napisz cos o tej metodZIE
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-06-10 o 05:48 |
|
|
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanim zdecydowałam się na leczenie próbowałam i medytacji i jogi, ale bez większych rezultatów
może ktoś ma lepsze doświadczenia
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ta dawka Mobemidu na mnie nie dziala.Bede musiala ja zwiekszyc ale nie wiem czy dam rade zwiekszona brac bo probowalam i nie spalam po wiekszej wcale oraz bylo mi bardzo niedobrze. Wczoraj bylam na grillu ze znajomymi i pwoeim Wam ze sie czulam swietnie a jak tylko wrocilam do domu to znow ten sam stan lękowy. Miska dla mnie zima tez byla koszmarna, teraz jest troche lepiej pewnie dlatego ze predzej mozna wyjsc na spacer czy wiecej jest slonecznych dni...
|
|
|
#3685 |
|
Naczelna Nastolatka
|
musisz brać lek dłuższy czas żeby minęły skutki uboczne i żeby poczuć, że działa. Musisz się uzbroić w cierpliwość
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takim, że nie mogę sobie miejsca znaleźć. Mam ochotę krzyczeć, zrobić sobie krzywdę a już było taaak dobrze chyba za dobrze.
|
|
|
#3688 |
|
Naczelna Nastolatka
|
to normalne, że nerwica wzmaga się po południu/wieczorem/w nocy. To jest odwrotnie niż przy depresji. Poza tym naprawdę nagłe stany złego samopoczucia są czymś normalnym w trakcie leczenia. Ja biorę leki 3 lata, dopiero od półtora roku mogę powiedzieć, że jest dobrze prawie cały czas.
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3690 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam największy problem rano, kiedy dzwoni budzik rano, płakac mi się chce, jest niedobrze. Dostaje ataku paniki. Serce bije mi jak szalone. Dzisiaj przeszło mi przez myśl że dzwonić po karetkę żeby mi dali coś na uspokojenie. Ale ktoś może potrzebować jej bardziej niż ja.
Juz na prawdę myślałam że jestem zdrowa, czułam się świetnie. A teraz wszystko wraca. Nie mogę spać nie mogę jeść, uczyć się z sesja się zbliża. Juz dużo schudłam a to dopiero początek. Znowu biore leki od 3 dni, wiem że trzeba sie uzbroić w cierpliwość ale ja juz mam dosyć. Czy zrobiłam coś złego że mnie to spotkało? Myślicie ze sie sie z tego wyleczyć? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Pozdrawiam