Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 19:06   #3661
martaj9
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

W załączniku mój ślubny bukiet i obrączki nasze
Bukiet piękny! W moim guście

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
no tak.. ale chuj tam! ważne, że mamy pracować do 67 r.ż
Dobrze powiedziane
Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Ja mam to szczęście, że wreszcie znalazłam odpowiedniego lekarza i idę bez czekania na wizytę on chyba jedyny po pięciu pacjentkach nie potrzebuje dwugodzinnej przerwy moja siostra raz u niego była, pod koniec ciąży, ale Maciuś był źle ułożony i groziła jej cesarka.. To doktorek obrócił Maciusia i mógł wyjść drogą naturalną dokładnie wymacał, jak dzidzia jest ułożona. I dokładnie wiedział, jak ma naciskać, żeby się obrócił

jestem z niego strasznie zadowolona każdą pacjentkę traktuje nie jak kolejną pacjentkę, tylko jak osobny przypadek któremu TRZEBA pomóc. Jak mam prywatny problem to też mi doradzi. Taki lekarz-przyjaciel. I nie zamienię go na żadnego innego

ok, zmykam dziewuszki do mamy do pracy, a potem szukamy jakiegoś banku który pożyczy jej trochę kaski na nasz ślub bo ten ślub spłukał już chyba całą rodzinę...
Taki lekarz to skarb. Pozazdrościc
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny będzie kolejne maleństwo u nas w rodzinie, moja kuzynka ma termin na koniec stycznia ale się cieszę
Super! U nas też będzie u "bratowej" mojego TŻ. My byliśmy w szoku jak się dowiedzielismy. Ona ma dwójkę dzieci z poprzedniego zwiazku, trzecie z aktualnego i teraz czwarte. W domu się nie przelewa. A mnie najbardziej szkoda teściowej bo teraz to dopiero będą doic
Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Noo jestem...

Wyniki mam dobre,spotkałam mojego lekarza i kazał jednak przyjechać dziś kontrolnie mimo dobrych wyników.
Mam nadzieje,że weźmie mnie dziś "do kina" i zobaczę drugą płeć.Niestety wizyta dopiero po godzinie 21 więc dopiero jutro Wam opowiem.

Teraz zmykam kończyć obiad bo zaraz tż wróci.
Miłego dnia Wam życzę
Kciuki za wizytę!
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Witam

Ja już jestem po wizycie. Wszystko jest w porządku
Dokładne wyniki będę mieć jak będę u lekarza za tydzień. Bo u mnie tak jest, że jak się robi badanie to wyniki odbiera się u lekarza prowadzącego. Chodzę na NFZ.
Niestety nie udało się zrobić przezierności, bo dzidziuś jest już za duży. Trochę szkoda, ale lekarz wymierzył co się dało i powiedział, że wszystko jest w porządku.
Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że pozostałe dziewczyny, które mają badania będą również zadowolone. Trzymam kciuki
Na pewno wszystko będzie dobrze. Nie przejmuj się. Gratuluję dobrych wieści
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Juz jestem w domku .. rozmawialam dzisiaj z moja '' szefową '' i jakos mi tak smutno . Rozstajemy sie pod koniec czerwca i dopiero to do mnie teraz dotarlo .. Pracowalam u nich 2 lata .. Dzieki nim poznalam TŻeta .. wszystko sie tam zaczęło .. oni są dla mnie bardziej jak znajomi niż pracodawcy ...do tego zżyłam sie z tymi dzieciakami ..żal jakos tak odchodzic ..
No i zdalam sobie sprawe ze moje zycie diametralnie sie zmienia .. w wakacje bede w domu .. potem na wrzesien wracam do Kielc i tylko bedzie wielkie oczekiwanie na rozwiązanie .. Lubie moje poukładane życie . szkoda mi je zostawiać ..
Kochaniutka! Wiem jak Ci jest żal. Ale będziesz z mamusią w domku i nim się obejrzysz wrócisz do Kielc. Masz nas niezależnie od miejsca zamieszkania. Trzyma za Ciebie kciuki- buziaki
Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Today_Tommorow,
Czujesz ze chłopiec, ale jeśli mogłabyś wybrać, to...?
Bo ja zdecydowanie sprobowalabym z chęcią jak to jest być mama dziewczynki

Dziewczęta, które jeszcze pracują- jaki macie stosunek do pracy odkąd jesteście w ciazy?
Mi sie już nie chce pracowac a dotychczas praca była dla mnie jedna z większych przyjemnosci i wyzwań...

Dobrze ze jutrzejsza środa jest jak piatek
Mój stosunek? Raczej olewczy Jak wchodzę do pracy to odpływa ze mnie cała energia

justa86
gratuluję wygranej i nowego pięknego mieszkanka

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:31   #3662
Pokrzywka19
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=w_f0WrvTIk8 ale się uśmiałam
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:35   #3663
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:36   #3664
madzius90
Zakorzenienie

Byłam dziś w Biedronie i nie ma już tych lodów wodnych
Za to wcinam żelki

Mamy problem z wódką, nie wiemy na jaką sie zdecydować
Dla mnie to wisi bo nawet łyka nie wezmę
Ale chciałabym, żeby gościom smakowałą

Cytat:
dokładnie w Avivie ubezpieczenia
Ja też w ubezpieczeniach pracuję
I już nie mogę się doczekać września, aż powiem im sajo nara

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Kochane!
Właśnie wróciłam od lekarza. Wszystko bardzo dobrze Serce biło jak dzwon ale niestety maluszek nie chciał sie tak ułożyc, żeby było widac co ma między nóżkami Słodziutki był, podłozył sobie rączkę pod buźkę i tak sobie leżał. Ogólnie dobrze się rozwija. Jutro juz bedzie 16 tydzień Zdjęcia niestety nie mam bo zapomniałam poprosic, ale następnym razem mam przynieśc płytkę to będę miec nagrane usg Moje badania też wyszły super. Przytyłam 1,3 kg od ostatniej wizyty ( z 58,8 na 60,1)
Suuper

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-06-05 o 19:40
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:37   #3665
ImmortalWoman
Zakorzenienie

ale Pascala uwielbiam Magde też
Stary 2012-06-05, 19:37   #3666
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha to jest piękne !! brawo dla Cezika, naszego Gliwiczanina
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:43   #3667
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
My mieliśmy Nemiroffa czarnego moja siostra rok później białego. Vódka bardzo smakowała(????) panom. Ponoc nie czuc takiej gorzały. Polecam choc vódki nie lubię

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:44   #3668
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
My mieliśmy Nemiroffa czarnego moja siostra rok później białego. Vódka bardzo smakowała(????) panom. Ponoc nie czuc takiej gorzały. Polecam choc vódki nie lubię
tak, mój Mati też się nim zachwyca. Ale na wesele mamy żubrówkę i bolsa
Stary 2012-06-05, 19:47   #3669
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Nie widziałam nigdzie takiej wódki, popytam
Ale dzięki
Stary 2012-06-05, 19:50   #3670
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
a mi się chce czeresni i nie ma nigdzie :beczy:
ja wczoraj zjadlam kupilam 20 deko na sprobe bo kilobylo za 9 zl
uwielbiam czeresnie

u nas wlasnie przyszedl pan ode remontu lazienki wiec nie wiem do ktorej bedzie siedzial..wanny nie mamy od soboty i juz zmeczona jestem myciem sie przy zlewie no ale przynajmniej lazienka bedzie piekna jak skoncza

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
tak, mój Mati też się nim zachwyca. Ale na wesele mamy żubrówkę i bolsa
lubilam zubrowkę z sokiem jablkowym
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:51   #3671
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

my mieliśmy maximusa, wszyscy chwalili

ostatnio popularna jest też żubrówka biała - piłam, spoko
u kuzyna i kolegi był z kolei Pan Tadeusz - też ok
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:52   #3672
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja wczoraj zjadlam kupilam 20 deko na sprobe bo kilobylo za 9 zl
uwielbiam czeresnie

u nas wlasnie przyszedl pan ode remontu lazienki wiec nie wiem do ktorej bedzie siedzial..wanny nie mamy od soboty i juz zmeczona jestem myciem sie przy zlewie no ale przynajmniej lazienka bedzie piekna jak skoncza
chodź wykąpać się do mnie

ja mam problem, bo jutro wymieniają nam wodomierze, i to ustalili że od 11 do 19 (!) ktoś ma być w domu. więc ani nie mogę wyjść na zakupy, ani nic
Stary 2012-06-05, 19:54   #3673
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Dziewczyny dzwoni ciągle do mnie baba z poprzednio wynajmowanego mieszkania i ciągle o coś się czepia jak nie to to tamto jak nie tamto to sramto po pół roku od wyprowadzkiz tamtąd sie jej przypomniało, że nie ma podkaszarki w garażu a co ja k***a wzięłam ją żeby trawe na balkonie kosić no wiecie co teraz jak dzwoni to albo odrzucam albo wyłączam tel. bo dosłownie sie nie da! jak widzę że dzwoni to aż się cała trzęsę, dodam, że tak mi tyłek obrobiła na wsi że szok a wieśniarze się dom utrzymywało i ogrzewało za free jeszcze za wynajem płaciliśmy jej AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-06-05, 19:56   #3674
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze
Dobrze, że nie jesteś w zaawansowanej ciąży, to troszkę łatwiej w takiej "spartańskich" warunkach.
Oby remont trwał jak najkrócej!

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
my mieliśmy maximusa, wszyscy chwalili

ostatnio popularna jest też żubrówka biała - piłam, spoko
u kuzyna i kolegi był z kolei Pan Tadeusz - też ok
Nam w sklepie pani polecała Stocka, Krupnik i Gorzką żołądkową de lux
Kolega z kolei, który sprzedaje alkohol i współpracuje z jedną hurtownią plecał vodka.pl ale z kolei o tej wódce to ja nic nie wiem, żadnych opinii, nic.
Stary 2012-06-05, 19:57   #3675
landi0909
Zakorzenienie

a nie miałaś takiego jakby protokołu zapisanego co daje na stanie mieszkania? Bo ja to mam cały komplet dokumentów. I jak będziemy chcieli się wyprowadzić, to ona sprawdza każdy talerzyk nawet...
Stary 2012-06-05, 19:58   #3676
muminek88
Zadomowienie

dzis na wizycie 17+4 tydz wyszlo ze male malją po 280g i 17 cm idealnie rowne sa co najbardziej mnie cieszy mimo ze nadal mam te problemy z zolodkiem i juz ledwo sie trzymam na nogach :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 20:00   #3677
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dzwoni ciągle do mnie baba z poprzednio wynajmowanego mieszkania i ciągle o coś się czepia jak nie to to tamto jak nie tamto to sramto po pół roku od wyprowadzkiz tamtąd sie jej przypomniało, że nie ma podkaszarki w garażu a co ja k***a wzięłam ją żeby trawe na balkonie kosić no wiecie co teraz jak dzwoni to albo odrzucam albo wyłączam tel. bo dosłownie sie nie da! jak widzę że dzwoni to aż się cała trzęsę, dodam, że tak mi tyłek obrobiła na wsi że szok a wieśniarze się dom utrzymywało i ogrzewało za free jeszcze za wynajem płaciliśmy jej AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!
Co za babsko okropne

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzis na wizycie 17+4 tydz wyszlo ze male malją po 280g i 17 cm idealnie rowne sa co najbardziej mnie cieszy mimo ze nadal mam te problemy z zolodkiem i juz ledwo sie trzymam na nogach :P
Jakie już duże córeczki

A problemów z żołądkiem nie zazdroszczę
Stary 2012-06-05, 20:05   #3678
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
a nie miałaś takiego jakby protokołu zapisanego co daje na stanie mieszkania? Bo ja to mam cały komplet dokumentów. I jak będziemy chcieli się wyprowadzić, to ona sprawdza każdy talerzyk nawet...
ona nawet nam umowy nie dała mieszkaliśmy tam bo potrzebowała naiwniaków żeby jej chałupsko opalać za free

Cytat:
jakie misiaczki juz duże suuuper

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
a teraz mam wszystko legalnie, wszystko spisane, chociaż duż tu ta kobieta nie zostawiła, ale uczciwa chociaż i nawet te grosze do skarbówki odprowadza! a tamta chytra na kasę...

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

normalnie meliskę sobie zaparzę za chwilę tak mnie wkurza...
Stary 2012-06-05, 20:06   #3679
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
super ze tak rosną!! a zoladkiem biedna jestem poc8iesze cie ze tez wymiotuje od rana choc to marna pociecha dla Ciebie

immortal ja tydzien przez wiadomoscią o ciązy zdawalam mieszkanie wczesniejsze gdzioe wlasciwie pr4zez ostatnie pol roku meiszkala sama moja siostra bo ja juz mieszkalam u tża , ale placilam za swoją czesc ...siostry przy zdaniu mieszkania nie bylo..a ja sie nasluchalam takich zreczy babka ktora nam wynajmowala byla b. mila za to mąz tak mnie zjechal ze wyszlam stamtad po dwoch godzinach cala zaryczana (inna psrawa ze juz w ciazy bylam wiec pewnie tez stad taka reakcja) facet byl tak cham..ski ze sprawdzal wszystko i czepial sie doslownie wszystkiego , dostalo mi sie za moja siostre ktora nie pospr4zatala pokoju no bardzo nielazdnie mnie p[otraktowal nazwal mnie syfiara chociaz przez zdaniem mieszkania wysprzatalam je przez caly tydzien (siostra nie kiwnela palcem), po tym zrsezta zdarzeniu przez ponad meisiac mailam wojne z siostra , bo na dodatek zostawila tam długi za ktore facet mnie zjechal.
ogolnie masakra jakby nie tż to tam bym wogole zemdlala chyba wtedy ale on byl w czesci , bo pozniej wyszedl bo tez juz nei wytrzymal stwierdzil ze takeigo gno..ja jeszcze w zyciu nei spotkal
Stary 2012-06-05, 20:07   #3680
landi0909
Zakorzenienie

no u mnie tez wszystko legalne. wlascicielka ma na tym punkcie fioła ale w sumie po znajomosci mamy, dlatego nie odwiedza nas za czesto bo wczesniej mieszkala na tym mieszkaniu moja kuzynka, to babka raz w miesiacu bez zapowiedzi przyjezdzala i sprawdzala porzadki, nawet w szafie
Stary 2012-06-05, 20:08   #3681
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie meliskę sobie zaparzę za chwilę tak mnie wkurza...
Szkoda Twoich nerwów Kochana
Nie masz obowiązku odbierać od niej telefonów.
Minęło już tyle czasu, poza tym nie mieliście podpisanej umowy, więc nic nie może wam zrobić.
Stary 2012-06-05, 20:10   #3682
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze
Dobrze, że nie jesteś w zaawansowanej ciąży, to troszkę łatwiej w takiej "spartańskich" warunkach.
Oby remont trwał jak najkrócej!

Nam w sklepie pani polecała Stocka, Krupnik i Gorzką żołądkową de lux
Kolega z kolei, który sprzedaje alkohol i współpracuje z jedną hurtownią plecał vodka.pl ale z kolei o tej wódce to ja nic nie wiem, żadnych opinii, nic.
mam nadz ze potrwa krotko

vodka.pl nie znam stocka piłam -dobra , krupnika nie pilam ale kiedys kupilismy na imieniny i gosciom smakowalo, (tz nie pije wódki , nie lubi)
Stary 2012-06-05, 20:12   #3683
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
super ze tak rosną!! a zoladkiem biedna jestem poc8iesze cie ze tez wymiotuje od rana choc to marna pociecha dla Ciebie

immortal ja tydzien przez wiadomoscią o ciązy zdawalam mieszkanie wczesniejsze gdzioe wlasciwie pr4zez ostatnie pol roku meiszkala sama moja siostra bo ja juz mieszkalam u tża , ale placilam za swoją czesc ...siostry przy zdaniu mieszkania nie bylo..a ja sie nasluchalam takich zreczy babka ktora nam wynajmowala byla b. mila za to mąz tak mnie zjechal ze wyszlam stamtad po dwoch godzinach cala zaryczana (inna psrawa ze juz w ciazy bylam wiec pewnie tez stad taka reakcja) facet byl tak cham..ski ze sprawdzal wszystko i czepial sie doslownie wszystkiego , dostalo mi sie za moja siostre ktora nie pospr4zatala pokoju no bardzo nielazdnie mnie p[otraktowal nazwal mnie syfiara chociaz przez zdaniem mieszkania wysprzatalam je przez caly tydzien (siostra nie kiwnela palcem), po tym zrsezta zdarzeniu przez ponad meisiac mailam wojne z siostra , bo na dodatek zostawila tam długi za ktore facet mnie zjechal.
ogolnie masakra jakby nie tż to tam bym wogole zemdlala chyba wtedy ale on byl w czesci , bo pozniej wyszedl bo tez juz nei wytrzymal stwierdzil ze takeigo gno..ja jeszcze w zyciu nei spotkal
kurde ludzie są podli... ja nie dosyć że jej wyremontowałam co nieco podłogi położyliśmy w przedpokoju i kuchni to ona ma czelnoś o cokolwiek mnie oskarżać?? fakt- moja też wina z tą umową ale doprosić się nie mogłam! zostawiłam jej wszystko wysprzątane na glanc a ona takie coś... no zlitujcie się... jeszcze gdybym nie była z tamtąd i była jakaś obca to ok niech się czepia ale tą babę mój tż znał już długo i nie wiedziałam, że okarze sie taką samolubną sz...ą!

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Szkoda Twoich nerwów Kochana
Nie masz obowiązku odbierać od niej telefonów.
Minęło już tyle czasu, poza tym nie mieliście podpisanej umowy, więc nic nie może wam zrobić.
ja wiem, ale jestem uczciwą osobą i nie lubię tak postępować jestem na tyle dobrze wychowana, że traktuję z szacunkiem starsze osoby....a ona wyczuła moje słabe punkty i teraz to wykorzystuje
Stary 2012-06-05, 20:12   #3684
madzius90
Zakorzenienie

Weronika to jak potraktował Cie tamten gościu to po prostu brak słów. Burak jeden no
Stary 2012-06-05, 20:12   #3685
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie tez wszystko legalne. wlascicielka ma na tym punkcie fioła ale w sumie po znajomosci mamy, dlatego nie odwiedza nas za czesto bo wczesniej mieszkala na tym mieszkaniu moja kuzynka, to babka raz w miesiacu bez zapowiedzi przyjezdzala i sprawdzala porzadki, nawet w szafie
o boże

my mamy ten komfort ze mamy mieskznia tzn wlasciwie tż ma ale tak jakbym ja mailam tez hehe, byl poltora roku w anglii kiedys i je kupil za zarobiona kase.mnie nie byloby stac na wlasnie , zawsze wynajmowalam
Stary 2012-06-05, 20:14   #3686
landi0909
Zakorzenienie

Wiesz co, ja na Twoim miejscu odrzuciłabym własne zasady. Skoro ona jest tak wredna, Ty też bądź jak widać z taką babką inaczej się nie da w końcu jej się znudzi
Stary 2012-06-05, 20:14   #3687
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
skądś to znam- ona potrafiła pod pretekstem, że zostawiła jakieś szmaty w szafie włazić mi na górę i inspekcję robić- bo wynajmowaliśmy piętro
Stary 2012-06-05, 20:14   #3688
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
oj mnie też głowa strasznie boli. ale mi skoczyło znowu ciśnienie - 150/102 po tym co ujrzałam w domu (dzieło psa ) to i tak dziwne, że ciśnienie nie jest wyższe
a to ciśnienie to jednorazowo bo ciśnienie powyżej 140 jest już niebezpieczne w ciąży, trzeba obniżać lekami
Stary 2012-06-05, 20:15   #3689
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Weronika to jak potraktował Cie tamten gościu to po prostu brak słów. Burak jeden no
to chyba mialo byc do mnie
Stary 2012-06-05, 20:17   #3690
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja na Twoim miejscu odrzuciłabym własne zasady. Skoro ona jest tak wredna, Ty też bądź jak widać z taką babką inaczej się nie da w końcu jej się znudzi
ale ja teraz mam straszne wyrzuty sumienia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości