Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 23:51   #3661
szklaneczka25
Rozeznanie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
hihi a u nas jeszcze nie było oficjalnych zaręczyn w sumie

nikomu się nie chce i nikt nie ma czasu.
a ostatnią chętną osobą do tej całej szopki jest matka TŻ
U mnie też nie było i nie będzie żadnych oficjalnych zaręczyn...

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
a co oni sie tak pośpieszyli
Chyba tak chcieli po prostu... teraz dopiero się im w styczniu dziecko urodzilo...
Stary 2013-05-21, 23:51   #3662
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
u mnie też nie było i nie będzie- mój tż nie ma kogo prosic o moją rękę, chyba że moją mamę, ale on wie że ona dopłaci żeby sobie mnie wziął
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 23:52   #3663
ijaa
Zakorzenienie

A my powiedzieliśmy rodzicom TŻ i mojej Mamie następnego dnia: z czego Ci pierwsi się cieszyli niesamowiecie, wyściskali nas, wypiliśmy szampana, a moja Mama, jak to Moja mama zanim nas wyściskała (chodź nie tak entuzjastycznie) wypaliła coś na zasadzie: ale jak to tak sami? chyba w sensie dlaczego ona się dowiedziała po fakcie, albo czemu nie oficjalnie przy rodzicach? Cóż moja mama jest mocno starszej daty i wiele ma takich jak dla mnie lekko przedpotopowych poglądów.

Przyjaciołom powiedzieliśmy jakiś czas później, bo niestety nasze zaręczyny zbiegły się z przykrym wydarzeniem - śmiercią ojca naszej przyjaciółki, więc nie chcieliśmy w takich okolicznościach dzielić się radosną nowiną, ani po kryjomu mówić części, a jej nie.
Zrobiliśmy to przy okazji sylwestrowej posiadówki u nas w domu. Radości i gratulacjom nie było końca.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 23:53   #3664
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba tak chcieli po prostu... teraz dopiero się im w styczniu dziecko urodzilo...

no ale już mają fajnei, ja też chciałabym być już po ślubie

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 23:54   #3665
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Tycikata to nie róbcie takich oficjalnych jak nie chcecie
TŻ chciał zrobić już zaraz po powrocie z wakacji (ja też) ale wtedy mojej mamie nie pasowało "bo coo tak szyyybko?"
a później to moja mama proponowała kilka razy matce TŻ kiedy moglibyśmy się wszyscy spotkać to zaś tamta się za każdym razem wykręcała

No to kuźwa jak nie to nie. Teraz to już nikomu się nie chce.

ale nasi rodzice się już znają więc może dlatego też nikomu się nie spieszyło

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 23:55   #3666
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też nie.

Jednak mimo, że nasi rodzice znali się kupę czasu przed to pierwsze spotkanie po zaręczynach było super przyjazne. Mamuśki się wyściskały i stwierdziły, że w końcu.. będziemy rodziną.

Stary 2013-05-21, 23:58   #3667
kulbensikowa
Wtajemniczenie

O naszych zaręczynach rodzice dowiedzieli się 2 tyg po powrocie z Rzymu było oficjalne ogłoszenie i przemowa w wykonaniu tż

Lecę spać, dobranoc

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 23:58   #3668
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mamuśki się wyściskały i stwierdziły, że w końcu.. będziemy rodziną.
hahah ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji u nas

moja mama nie jest zbyt entuzjastycznie nastawiona do matki TŻ, zresztą ja również czuję do niej coraz większą niechęć, nie wiedzieć czemu

niby jest miła i zawsze ze mną pogada, a po zaręczynach się ucieszyła, że w końcu się doczekała "córki", ale.....jest w niej coś fałszywego...
i już.

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 00:02   #3669
cikulada
Zadomowienie

U nas też nie było oficjalnych zaręczyn przy rodzicach. TŻ oświadczył mi się podczas wycieczki, później poinformowaliśmy o tym fakcie naszych rodziców i kilka osób z rodziny ale to wszystko. A teraz już jest po pierwszym spotkaniu naszych rodziców więc nie sądzę, żeby oficjalne zaręczyny były jeszcze potrzebne tym bardziej, że nikt od nas tego nie oczekuje. Każdy cieszy się naszym szczęściem, wiedzą, że mamy już część rzeczy załatwionych więc po co teraz, po prawie roku jeszcze organizować coś takiego?

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 00:02   #3670
alloffkowa
Zakorzenienie

idę spać, bo jest już jutro dobranoc
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-22, 00:03   #3671
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
hahah ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji u nas

moja mama nie jest zbyt entuzjastycznie nastawiona do matki TŻ, zresztą ja również czuję do niej coraz większą niechęć, nie wiedzieć czemu

niby jest miła i zawsze ze mną pogada, a po zaręczynach się ucieszyła, że w końcu się doczekała "córki", ale.....jest w niej coś fałszywego...
i już.
Hm.. no jak chemia nie działa to nie przeskoczysz.

Ja lubię Mamę TŻa, podobno mocno z wzajemnością. Oczywiście widzę akceptację i sympatię w stosunku do mnie, ale.. bez przesady, chodź TŻ uważa, że za mną przepada. Cóż może po prostu nie jest wylewna i ma jakies taki dystans czy określona granicę 'przejawu uczuć'.
Podobnie moja Mama - nigdy super wylewna nie była, ale jakoś obie panie przypadły sobie do gustu i w związku z naszymi planami są mocno na tak.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 00:12   #3672
poznanianka1990
Zakorzenienie

karolinusia, głównie dlatego, że nie dadzą rady finansowo. Wiem, że będą odkładać pieniążki na prezent ślubny dla nas. Dają nam też wiele rad, tata dużo pomaga nam w załatwianiu spraw ślubnych (jest organistą) i bardzo to doceniamy

My zrobiliśmy takie jakby oficjalne. Tzn. dzień po zaręczynach pojechaliśmy do mojej mamy z szampanem. C. wręczył mojej mamie kwiaty i bombonierkę i tak oficjalnie zapytał o moją rękę A niecały tydzień po zaręczynach pojechaliśmy do mojego taty z alkoholem i C. również zapytał taty o moją rękę Ale to była w sumie tylko formalność

Ok, mykam spać. Do jutra

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 00:17   #3673
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ chciał zrobić już zaraz po powrocie z wakacji (ja też) ale wtedy mojej mamie nie pasowało "bo coo tak szyyybko?"
a później to moja mama proponowała kilka razy matce TŻ kiedy moglibyśmy się wszyscy spotkać to zaś tamta się za każdym razem wykręcała

No to kuźwa jak nie to nie. Teraz to już nikomu się nie chce.

ale nasi rodzice się już znają więc może dlatego też nikomu się nie spieszyło
hmm no to teraz bez sensu chyba robić 'przedstawienie zaręczyn', skoro już wszystko wiadomo ja nie widzę sensu w takich szopkach, ale wiem, że kiedyś była taka tradycja...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 06:53   #3674
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

U mnie było inaczej. Najpierw TŻ poprosił moich rodziców o rękę, potem mnie. Zaplanował to tak, że o niczym nie wiedziałam, a rodzice przez 2 tygodnie nie mogli puścić pary z ust bo mnie poprosił o rękę 2 tygodnie później.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-05-22 o 06:56
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:13   #3675
Ines3037200
Rozeznanie

A u nas nie było jeszcze w ogóle zaręczyn
Dziewczyny od wczoraj mi siedzi w głowie, że welon do mojej sukni kosztuje 400 zł, nie mogę sobie podarować, że kawałek materiału z grzebyczkiem za tyle kasy Jestem już chyba skłonna zrezygnować na rzecz jakiegoś kwiatu.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 07:17   #3676
moniczka_90
Zakorzenienie

dzień dobry
po wczorajszych 12h w pracy dzisiaj znowu mam 12h w pracy więc trzymajcie kciuki żebym to jakoś przetrwała
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:31   #3677
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
dawno nie wrzucałam żadnej perełki: http://allegro.pl/suknia-slubna-roz-...251592318.html

xd

Cytat:
Tak wspominacie to i ja
Wrzucam zdjęcie ale zrobi screen z kompa.. bo zaręczyny mam na kamerze nakręcone... a jest w full hd i na kompie mi nie chodzi ladnie wiec pixele widac :/
Ajjj znowu się poryczałam

1. Widok z gory
2. Eee masz to nieś bo ja nie mam siły... eee nie biorę tego
3. A to weźmiesz???? Pewnie ze tak!!!
4. Aż się poryczałam
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ja byłam w jakims dziwnym szoku i jakoś nie moge sobie przypomnieć co TŻ mówił i co ja powiedziałam po prostu nie wiem co sie wtedy działo
Ja też byłam w szoku, mam wrażenie, że nic nie pamiętam z tamtej chwili

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Uwielbiam tą piosenkę
Niestety mojemu C. się nie podoba Szkoda, bo byłaby fajna na pierwszy taniec.

Co do zaręczyn to moje odbyły się 6 sierpnia 2011 około godziny 20 na Moście Jordana w Poznaniu
Btw. Wy to jesteście świeżynki, pół roku, rok po zaręczynach. Tylko ja mam taki duży staż?
Ja zaręczona jestem od listopada 2011

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Była to sobota 6.08.2011r. Razem z moim C. i jego bratem T. wybraliśmy się nad poznańską Maltę (http://pl.wikipedia.org/wiki/Jezioro_Malta%C5%84skie ), ponieważ T. tam nigdy nie był. Najpierw poszliśmy do galerii handlowej , w międzyczasie brat mojego C. się ulotnił - myślałam, że się zgubił, a on poszedł kupić dla mnie kwiaty i zaniósł je do samochodu. Potem poszliśmy nad jezioro maltańskie, tam troszkę pospacerowaliśmy. T. porobił nam fotki (jest fotografem - amatorem, robi super zdjęcia! ). Po kilkugodzinnym spacerze pojechaliśmy w okolice Katedry - dokładnie na most Jordana (tam gdzie wiszą kłódki zakochanych par). T. zrobił nam tam sesję zdjęciową, po czym powiedział mojemu C. żeby skoczył do auta po obiektyw, bo ten nie łapie ostrości czy coś. W tym czasie T. kazał mi pozować przy filarze, a C. stanął z drugiej strony filaru. Kiedy T. powiedział, żebym się obróciła zobaczyłam C. z bukietem czerwonych róż. Zapytał czy zostanę jego żoną Oczywiście powiedziałam TAK! Potem przypomniał sobie, że powinien uklęknąć, więc to zrobił i włożył mi pierścionek na palec Jest śliczny Potem C. mocno mnie przytulił i pocałował, a T. cały czas pstrykał nam fotki. Dzięki temu mamy wspaniałą pamiątkę tego cudownego dnia

super!

Ja nie mam żadnych zdjęć, ledwo to wszystko pamiętam
Przeprowadzaliśmy się do domu tzn. Tż się przeprowadzał a ja to miałam zrobić później. Nosiliśmy rzeczy cały dzień, potem poszliśmy do siebie do góry i Tż uklęknął przede mną i zapytał czy zostanę jego żoną. Głos mu drżał, chyba mu łzy poleciały (nie pamiętam) mi też łzy poleciały i oczywiście się zgodziłam

Niedługo potem przyjechali jego rodzice, przekazaliśmy im nowiny a potem powiedziałam moim rodzicom

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:44   #3678
misia880
Zakorzenienie

Witam się z bólem brzucha ;|
dostałam @ i tak mnie napierdziela, że zaraz skonam ;/
a dziś jeszcze to bierzmowanie, a teraz praca do 15.30... umre

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:45   #3679
ParisParisienne
Rozeznanie

ale fajnie zareczynowo sie zrobilo

no my jestesmy juz 1.5 roku po Zareczyny udbywaly sie u niego ( tzn. ja wtey jeszcze mieszkalam w Polsce i widzielismy sie co 3 tygodnie, zycie na lotnisku :p to byla masakra, no i oczywiscie spedzalismy razem kazde dluzsze weekendy, swieta czy wakacje) i tak bylo tym razem to bylo drugiego dnia swiat, bylo dosc tradycyjnie, bylismy z rodzicacmi tz w restauracji ( co dziwne, byl jakas taka "specjalna", pierwszy raz tam bylismy ) no i po obiedzie, tz wyciagnal pierscionek i przy swoich rodzicach sie mi oswiadczyl ale i tak bylo slodko, byl mega przejety... potem to juz zadzwonilimy do wszystkich no rodzice byli zdziwienie i troche zawiedzeni, ze nie przy nich, ale b. sie cieszyli kilka dni pozniej tz przyjechal do polski i bylo juz oficjalne "proszenie o reke" z kwiatami i alko dla tatusia, kolacyjka. ahhhh.... wzruszajace....
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 07:46   #3680
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez Martika654 Pokaż wiadomość
A faktycznie :P Zapomniałam o tym :p i nawet jest jedna razem ze mną :p
Ja jestem wtedy co Ty I jeszcze anannke, ale coś ostatnio jej nie widuję

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 07:49   #3681
moniczka_90
Zakorzenienie

ja jestem po zaręczynach rok i prawie 4 miesiące zleciało nawet nie wiem kiedy
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:00   #3682
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość

Laski, to już kiedyś gdzieś było wstawiane, ale jak dla mnie to jest PEREŁKA !!!

http://www.youtube.com/watch?v=7wKbEFbcEmY
Martika654 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:03   #3683
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
20 września o 17 w kościele Wszystkich świętych :P :P :P
Browar z Panną młodą-Zawsze !!!
Ale super że będziemy ślubować tego samego dnia Tylko ja mam nadzieję być żoną godzinę wcześniej niż ty

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Jestem jestem jak miło że ktoś mnie pamięta podczytuję was cały czas ale jakoś nie mam weny na pisanie... użeram się z pracą magisterską

a z plusów to w piątek idziemy podpisać umowę z fotografem

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 08:08   #3684
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Ale super że będziemy ślubować tego samego dnia Tylko ja mam nadzieję być żoną godzinę wcześniej niż ty

Jestem jestem jak miło że ktoś mnie pamięta podczytuję was cały czas ale jakoś nie mam weny na pisanie... użeram się z pracą magisterską

a z plusów to w piątek idziemy podpisać umowę z fotografem
Osz Ty !!! Do mnie wtedy Tż dopiero do domu będzie jechał pewnie :P :P :P
Stary 2013-05-22, 08:14   #3685
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Osz Ty !!! Do mnie wtedy Tż dopiero do domu będzie jechał pewnie :P :P :P
Ale powiem ci że wybraliście piękną datę

Stary 2013-05-22, 08:18   #3686
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
Ale powiem ci że wybraliście piękną datę
No pewnie !!! ale to też dla nas data szczególna, Tż rodzice dokładnie tego samego dnia brali ślub, to będzie ich 29 rocznica ślubu
Stary 2013-05-22, 08:24   #3687
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie !!! ale to też dla nas data szczególna, Tż rodzice dokładnie tego samego dnia brali ślub, to będzie ich 29 rocznica ślubu
Ale fajnie szykujecie im jakąś niespodziankę?

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 08:31   #3688
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
Ale fajnie szykujecie im jakąś niespodziankę?
Jeszcze nie mamy konkretnego pomysłu, na podziękowanie rodzicom chcemy dać i jednym i drugim ich karykatury, zamówimy u rysownika, a że Tż rodzice zajmują się ulami i pszczołami to w takiej scenerii chcemy ich umieścić, nie wiemy co im dodatkowo zrobić za prezent
Stary 2013-05-22, 08:31   #3689
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Hej
Właśnie do pracy jadę... Gardło mnie boli Nie wiem jak dziś wytrzymam, mam nadzieję, że mi przejdzie... Woda utleniona nie pomogła, a tabletek żadnych nie mam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 08:48   #3690
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam się z bólem brzucha ;|
dostałam @ i tak mnie napierdziela, że zaraz skonam ;/
a dziś jeszcze to bierzmowanie, a teraz praca do 15.30... umre
ja też właśnie dzisiaj dostałam
Cytat:

Laski, to już kiedyś gdzieś było wstawiane, ale jak dla mnie to jest PEREŁKA !!!

http://www.youtube.com/watch?v=7wKbEFbcEmY
omg, faktycznie perełka

Dziewczyny, proszę o poradę zawsze miałam dłuższy cykl i patrząc na to umówiłam się do ginekologa, na 24 czerwca, wizytę już raz przekladałam bo miałam mieć 20, ale tego dnia nie dostanę wolnego w pracy, teraz wychodzi że podczas wizyty będę miała @
nie chcę znów dzwonić i przekładać wychodzić na głupią jakąś.
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-05-22 o 08:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości