|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam...
Z TŻem mieliśmy planowane już od dawna, że na kilka dni urlopu jedziemy do jego kuzyna na wieś. Wiedzieli o tym też jego rodzice, którzy sami nas poprosili "to zawieziecie mu kilka rzeczy od nas, bo my to pewnie prędko tam nie będziemy." Dziś przyjechali do nas, bo ojciez TŻa ma jutro komisję w ZUS we Wro z samego rana. I TŻ właśnie dzwoni z radosną informacją "rodzice powiedzieli, że jutro wieczorem jadą do kuzyna, jak chcemy to możemy się z nimi zabrać jednym autem". Odechciało mi się całkowicie jechać.... |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Kashmirka, chodzi Ci o budowę domu, czy tych teściów?
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe też bym nie zamieszkała z teściową
TŻ powiedział jej że mnie ciągle obraża a ona na to "no trudno, najwyżej będę znienawidzoną teściową" zamiast się zreflektować, przeprosić
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
dziz... skąd takie okropne baby się biorą
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee nie, moja teściowa, to jak u Agg - weź ciacho dla Dotki, bo przecież lubi drożdżowe
![]() Generalnie jest baardzo ciepłą i sympatyczną osobą. Jasne, że mnie czasem denerwuje, ale kto mnie nie denerwuje? Moja mama mnie denerwuje nieraz, tak samo TŻ, nawet ja sama siebie denerwuję No i wiadomo, to jest jest jednak starsza ode mnie kobieta, starsza od mojej mamy nawet, więc czasem są różnice poglądowe. Ale kompletnie nie wyobrażam sobie sytuacji, że mnie obraża, czy coś w tym stylu Zresztą siostra tżta z mężem, też mieszkali właśnie u moich teściów przez bodajże 1.5 roku, zanim sobie wyremontowali poddasze u drugich rodziców
|
|
|
|
#3667 | ||
|
Konto usunięte
|
budowy domu zazdroszczę ale mieszkania z teściami zdecydowanie nie
mimo, że mam naprawdę super przyszłych teściów i traktuję ich jak drugich rodziców po prostu wychodzę z założenia, że to nie jest dobra opcja żeby młodzi mieszkali z rodzicami (z moimi też bym nie chciała mieszkać ) natomiast wiem, że u Was to będzie tzw. "etap przejściowy" i pewnie się jakoś przemęczycie, coś kosztem czegoś jak to mówią ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Kashmirka, moim zdaniem to też nie jest dobre (mieszkanie z rodzicami), ale sorry, jak mi idzie teraz 1500-1600zł/m-c na wynajmowane mieszkanie, to hmmm, z czego mielibyśmy zaoszczędzić na jakikolwiek wkład własny do kredytu na dom, czy mieszkanie?
![]() No i u nas, jak zauważyłaś, to ma być opcja przejściowa. Nie wyobrażam sobie na stałe mieszkać z rodzicami, choć i takie przypadki są czasem, np. choroba, samotność itd. My chcemy ten dom postawić właśnie ze względu na mojego dziadka - żeby się nim zająć, być pod ręką itd., bo w tym momencie jedynym wyjściem jest jego przeprowadzka do mojej mamy (do bloku), a on nie chce |
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że z moimi rodzicami mam dobry kontakt ![]() W Poznaniu ma być w niedzielę 36 stopni w cieniu i to samo w przyszły weekend
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
heeej
![]() ale jestem perfekcyjna ![]() wczoraj mialam znowu wolne i siedzialam z młodą od 10 do 16 na ogrodzie z przerwą na zrobienie obiadu ale pozniej wzielam sie za dom i umyłam wszystkie okna ( to nic ze za godzine byla ulewa i burza ![]() A dzis już siedzę w sklepie i sie nudze :/ ale jeszcze troche tylko, bo skróciłam sobie godziny otwarcia taka bieda jest ;/ Dotka ja z moją tesciowa bym sie nawet roku nie przemeczyła
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2014-07-31 o 14:55 |
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie miła i pomocna z niej kobieta, ale... zawsze musi mieć racje, o wszystkim musi wiedzieć pierwsza a nawet jak nie wie to udaje, że wiedziała, u niej wszystko lepsze i oboje z teściem uwielbiają się chwalić i strasznie dużo gadają nie słuchając innych. A ile razy można słuchać jak to oni w Tunezji jedli sałatkę Szwedzką... |
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rodzinę TŻ bardzo lubię ale jego mama uwiera mi na odcisk
|
|
|
|
|
#3673 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podzielam zdanie Kash, wolę kredyt niż mieszkanie z teściami. Wiadomo że z moimi mamy wojnę, ale nawet rodzicami moimi którzy są super ciepli i pomocni też nie. Nie ma takiej opcji. Cytat:
Ja myślę co na obiad jutro zrobić. Kupiłam kurki ale TZ się zarzeka że nie zje bo podejrzanie wyglądają i grzyby to zło...
|
|||
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam przecież, że chcemy oszczędzić na wkład własny do kredytu. Jasne, łatwo powiedzieć 'wolałabym kredyt' - no kredyt będzie, ale trzeba mieć przecież wkład własny do niego
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zobaczcie jaki paradoks. Mamusie chcą, aby ich dzieci były szczęśliwe, a tymi ciągłymi kłótniami z synowymi sprawiają, że ich synowie wcale nie są szczęśliwi.
|
#3676 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
I teraz (zwłaszcza teść) mam wrażenie, że bardzo sobie chwalą, że mieszkają w końcu sami - niestety niektórzy młodzi ludzie (nie mówię o Was), zapominają, że może rodzice/teściowe też chcieliby w końcu się dzieci z domu pozbyć ![]() Spadam męczyć z mężem zaległe odcinki "Gry o tron" ;D
|
|
|
#3677 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my na szczęście potencjalny wkład własny już mamy, leży sobie na lokacie i czeka na swój czas
|
|
|
|
|
#3678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, nigdzie nie napisałam, że trzeba żyć tak czy tak. Wyraziłam jedynie swoją opinię na dany temat.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sami z TŻ tak poniekąd zrobiliśmy. W niecałe półtora roku zaoszczędziliśmy ponad 20 tyś. Uf, jak gorąco! U Was też? TŻ działa, wali, stuka, a ja wstawiłam pranie, jeszcze jedno czeka w kolejce. Zmyję zaraz naczynia i ogarnę trochę naszą kuchnię.. w salonie. ![]() Jutro intensywny dzień nas czeka. Zakupy przed wyjazdowe trzeba, do rodziców musimy podjechać, a wieczorem szykowanie i pakowanie. ![]() Obstawiam kompletne wyladowanie baterii wieczorem, zwłaszcza, że ten tydzień nie był lekki.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-07-31 o 20:43 |
||||||
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam coś w klubie odnośnie mieszkań
|
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą
|
#3681 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() u mnie znów kolejne nerwy ... w niedzielę pierwsze oficjalne spotkanie moich rodziców z rodzicami TŻ.. są tak różni od siebie, że aż się boję co to będzie ... |
|
|
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowie od dawna przewidywali taki obrót sprawy, mają 3 pokojowe spore mieszkanie, więc będzie okej. Głównym warunkiem jest, że każdy gotuje dla siebie, bo my jemy kompletnie inaczej niz oni ![]() To moja mama jest z tych, co się cieszy, ze się pozbyła dzieci z domu - dlatego nie wprowadzamy się do niej, choć wiadomo, że bym wolała ![]() Na ten moment 5-10% z kredytu. Cytat:
|
||
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno jakieś są !
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkaniu z rodzicami mowie nie.
Ja mieszkam z rodzicami a Tz pomieszkuje chyba ze wpada jego rodzenstwo albo ma ktores z nas wolne, to spi u rodzicow Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam teraz jakiś kocioł, raz ja jestem na wsi u dzieci, dzisiaj dzieci były u mnie. Jeszcze dodatkowo sobie wymyśliłam robienie zapasów leczo na zimę, bo dostałam sporo cukinii od babci. I tak schodzą dnie. Ale zauważyłam że jak jest taki kocioł to jestem w stanie więcej zrobić. Jak mam za dużo czasu to ciągle sobie myślę, że coś zrobię "później". |
|||
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie nie zapomnę sytuacji z zeszłego roku, nie dotyczyła bezpośrednio mnie, ale mojego ojca. Najpierw on miał imieniny- teściowie zaproszeni, mieli przyjechać, mama zrobiła imprezę tego samego dnia tel że jednak ich nie będzie. Później jakoś tata odwoził mnie do Rabki bo ja w ciąży, upały i nie chcieli, żebym prowadziła samochód bo zdarzało mi się słabnąć. Później wsiadł w busa i wrócił do Krakowa, bo miał coś załatwić. Teściowa z pretensjami do mnie, że czemu ojciec nie przyjechał (nie, nie było żadnego zaproszenia), że ona ciasto kupiła, ona jest starsza i jej się szacunek należy. TŻ ją wtedy ostro zrąbał, ze jak śmie mnie ciężarną denerwować, a ja jeszcze akurat faktycznie źle się czułam i poszłam do naszego pokoju spać, to jej TŻ jeszcze wmówił, że to z nerwów po kłótni i niech się wstydzi tak wnuka narażać. Później do końca ciąży była grzeczna jak trusia. Ale to mi pokazało że w jej mniemaniu szacunek do drugiej osoby działa tylko w jedną stronę - to były początki naszego wspólnego mieszkania... |
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
I nie mamy zamiaru. TŻ im powiedział, że on sobie nie wyobraża, że tam wszyscy się pomieścimy a oni na to "przeciez można spać na materacu".
On powiedział, ze chce tam jechać odpocząć a nie spać na materacu. Nic im nie dało to do myślenia. I jeszcze niby mielibyśmy spać z nimi w jednym pomieszczeniu... Byłam tak wkurzona, że wczoraj po pracy pojechałam do mamy (i tak byłam z nią umówiona i się ponad tydzień nie widziałyśmy), że moje odwiedziny u niej się przeciągnęły do późnych godzin (miałam wpasć na obiad i zobaczyć się z moim chomikiem, który teraz jest u niej). Do domu weszłam, powiedziałam im "dobry wieczór" i poszłam się myć i spać. W ogole to... zakładam nowy wątek dot. teściowych w naszym klubie. Zapraszam. |
|
|
|
#3689 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-- Z przyjemniejszych wiadomości dziś piąteczek! tylko czemu pogoda się zepsuła? |
|||||
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Rise, niby nie krytykujesz, ale 'każdy ma swoje priorytety', jest jednak delikatnym wbijaniem szpileczki
![]() Dobra dziewczyny, nieważne, żałuję szczerze mówiąc, że napisałam o tym mieszkaniu z rodzicami ![]() Racja, to nasza sprawa i to jak będzie, to też nasz problem Także już byłoby fajnie jakbyście zeszły z tematu mieszkania z rodzicami |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

TŻ powiedział jej że mnie ciągle obraża a ona na to "no trudno, najwyżej będę znienawidzoną teściową" zamiast się zreflektować, przeprosić
13.03.2008
po prostu wychodzę z założenia, że to nie jest dobra opcja żeby młodzi mieszkali z rodzicami (z moimi też bym nie chciała mieszkać 

i to samo w przyszły weekend

Ja rodzinę TŻ bardzo lubię ale jego mama uwiera mi na odcisk