Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-10, 22:34   #361
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Ale dzisiaj spokój u nas pewnie wszystkie siedzicie z mężami tylko ja znowu sama z Mateuszkiem w domu siedze . Mój TŻ wybrał się na urodziny kumpla, a ja niestey mimo zaproszenia musiałam zostać w domu, bo nie mam nikogo kto by przypilnował mi mojego bąbla.
Dzisiaj było tak ciepło i słonecznie, że kompletnie nie wiedziałam jak ubrać małego . Miał ubrane body na krótki rękaw, cienką bluzeczke i cienką bluze dresową i oczywiście dżinsowe spodnie. Nie przykrywałam go już kocem bo bałam się że będzie za gorąco i tak zstanawiam się czy za grubo nie był ubrany . Jak Wy dziewczyny ubieracie swoje maleństwa w tak ciepłe dni?
Hm...mam jeszcze jedno pytanie, czy może Wasze dziecko też jak moje upodobało sobie tylko jedną pierś? Mati ssie lewą tylko jak jest bardzo głodny bo tak to nie chce jej i odpycha ją rączkami, natomiast prawą sobie upodobał. Nieraz szału dostaje, bo przecież z lewej też musi mi ściągnąć, bo ja dalej mam nadwyżke .

Tiaaro ja czuje się już troche lepiej, męczy mnie tylko jeszcze katar i kaszel.

buziaczki na dobranoc
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 22:36   #362
uskow
Zadomowienie

Płatku kochany nie pozwalaj Matiemu na ssanie tylko z jednej, bo później jedna będzie większa i będzie produkować więcej pokarmu niż druga. Tośka też próbowała takich eksperymentów ale jej na to nie pozwoliłam i zmieniła zdanie

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 22:39   #363
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez uskow
Płatku kochany nie pozwalaj Matiemu na ssanie tylko z jednej, bo później jedna będzie większa i będzie produkować więcej pokarmu niż druga. Tośka też próbowała takich eksperymentów ale jej na to nie pozwoliłam i zmieniła zdanie
Dziękuje Uskow za rade masz oczywiście racje, naprawde staram się go często przykładać do lewej, ale on nie zawsze się daje .
Stary 2006-06-11, 01:23   #364
Millo
Raczkowanie

Witajcie!!
Dawno nie zaglądałam na to forum i dopiero teraz was znalazłam )
Pragnę przyłączyć się do mam lutowo-marcowych ) Ja 8 marca urodziłam synka Miłka.
Pozdrawiam wszyskie mamusie)
Mój synek od początku wolał prawą pierś i cały czas z tej piersi jedzenie jakoś łatwiej mu przychodzi, natomiast przy lewej trochę się wierci (no chyba że jest bardzo głodny ). Ja karmię raz z prawej raz z lewej, chyba że coś pokręcę ) A czy wasze maluszki bardzo się ślinią, bo mój synek jak gada te swoje giiii, aaaa, giiii, geeee to produkuje wprost niewyobrażalne ilości śliny czasami nawet zakładam mu śliniaczek, inaczej ma całą bluzeczkę mokrą.
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-11, 01:31   #365
Millo
Raczkowanie

Aaaa i płatku nie jesteś sama!!! Ja też w domu tylko z synkiem, bo mój TŻ na wykładach a potem do pracy, teraz właśnie czekam na niego. Dziś też ma wykłady ( Jeszcze sesja zaraz. Oj coś czarno to widzę
Stary 2006-06-11, 07:00   #366
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Witaj Millo fajnie, że do nas dołączasz. Widze, że na dzień kobiet sama sobie zrobiłaś prezent będziesz miała teraz podwójne święto . Miłek- bardzo orginalne imię może pokażesz nam synka na zdjęciach? Wiesz jak urodziłam to jego ulubioną piersią była włśnie lewa, której teraz nie chce , prawej nie potrafił złapać i strasznie się przy niej wściekał , później pił z obydwu i nie grymasił, choć lepiej mu się ssało prawą, a od jakiegoś czasu to najchętniej by tylko ją właśnie ssał. Też przystawiam go na zmianę, ale nie zawsze to nam wychodzi , ale jestem cierpliwa i jakoś go przyzwyczaje .
Mówiłam Wam ostatnio, że mały leży na brzuszku i od tamtej pory jakby coś w niego wstąpiło i teraz mi płacze jak go tak położe, chyba za szybko się pochwaliłam . Niestety staram mu się nie ulegać za bardzo i dopóki nie zacznie płakać trzymam go w tej pozycji, wyrodna matka , ale za bardzo zaczyna nami żądzić .
Stary 2006-06-11, 07:35   #367
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Millo Mati też się ślini i wcina rączki, ostatnio nawet mnie opluł .
Stary 2006-06-11, 07:52   #368
kasiulka
Zakorzenienie

Oliwka tez prycha tak ze az pluje i slini sie jak diabli, juz myslałam ze to zęby idą, ale skoro Wasze dzieci tez tak robią to pewnie nie.
Platku jak zdrówko? Ja niestety jestem dalej chora i ten stan sie poglębia, zamiast lepiej jest gorzej - kaszle jak gruzlik.
A wczoraj zrobilam test truskawkowy i reakcja małej byłą pomyslna (tzn. reakcji w ogole nie bylo ), moge wiec wcinac truskawy, alegria nam niestraszna , szkoda tylko ze za bardzo nie czuje ich smaku przez ten cholerny katar .
Millo witaj w nasszym gronie - napisz cos o sobie i pokaż synusia

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-11, 08:07   #369
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko ja czuje się już dzisiaj dużo lepiej. Jeszcze mnie troche męczy kaszel i katar, ale jest to do zniesiania . Ja wczoraj skusiłam się na cały kubek truskawek ze śmietaną były pyszne , ale małemu po kapieli wypatrzyłam krostki na brzuszku i nie wiem od czego. Jak nie zejdą to chyba będe musiała zpomnieć o truskaweczkach no chyba, że okaże się to co innego być przyczyną.
Z tym ślinieniem to mówią, że jest zapowiedzią ząbkowania, ale za jakieś dwa-trzy miesiące . Ja to bym chciała aby Mati z ząbkowaniem poczekał do 6 miesięcy.
Stary 2006-06-11, 08:31   #370
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Dziewczynki kochane!
Chciałam się pochwalić ukochanymi bliźniakami mojej przyjaciólki. Ona nie ma ani komputera, ani tym bardziej netu, a one są takie kochane, że muszę to zrobić. Myśle, że nikt mnie za to nie zlinczuje. A gdyby któraś mama reflektowała na ewentualnego zięcia to bardzo proszę o oferty do mnie.
A tak już na poważnie. Chłopcy mają na imię Aleksander i Maksymilian. Urodzili się 13 lutego. A wiec wklejam ich fotki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ma2.JPG (75,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ma3.JPG (94,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ma4.JPG (102,5 KB, 39 załadowań)

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-11, 08:35   #371
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Fajniukie dzieciaczki , bliźniaki ja chyba bym nie dała rady z dwoma .
Stary 2006-06-11, 09:31   #372
ch_aga
Zadomowienie

Fajoskie chłopaczki
Matti -- witaj
Nasz Muszek też się bardzo ślini i czasem puszcza takie śmieszne bąbelki ze śliny
Ja już prawie zdrowa na szczęście bo pogoda superancka tylko na spacery
Lecę na śniadanko.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-11, 09:33   #373
uskow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza
Dziewczynki kochane!
Chciałam się pochwalić ukochanymi bliźniakami mojej przyjaciólki. Ona nie ma ani komputera, ani tym bardziej netu, a one są takie kochane, że muszę to zrobić. Myśle, że nikt mnie za to nie zlinczuje. A gdyby któraś mama reflektowała na ewentualnego zięcia to bardzo proszę o oferty do mnie.
A tak już na poważnie. Chłopcy mają na imię Aleksander i Maksymilian. Urodzili się 13 lutego. A wiec wklejam ich fotki.
Kurcze dwója ! Fajnie i cieżko Mam nadzieję że chłopcy są grzeczni!

Dziewczyny a co powiecie na czworaczki!!! Jak mam zły humor to sobie puszczam ten filmik i od razu mi przechodzi Tylko trzeba poczekać aby sie załadował

http://www.maxior.pl/?p=index&id=20938&0

Są ekstra!!!!

Stary 2006-06-11, 09:44   #374
ch_aga
Zadomowienie

Już kiedyś ten filmik widziałam Super na poprawę nastroju
A mój malutki zaczął się gapić w telewizor, może podobają mu się zmieniające obrazy...
Pozdrawiam
Stary 2006-06-11, 09:58   #375
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Świetny filmik, ale się uśmiałam tyle śmieszków w domu to dopiero radocha .
Stary 2006-06-11, 10:24   #376
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez płatek1
Świetny filmik, ale się uśmiałam tyle śmieszków w domu to dopiero radocha .
Ja też juz wcześniej widziałam te dzieciaki, są przecudne. Ciekawe czy jest tak samo fajnie jak wszystkie naraz zaczynają płakać?
Chociaz mojej koleżanki chłopaki raczej nie płaczą razem, no chyba że są po szczepieniu. A tak to z reguły na przemian. Ale pomimo że są grzeczne to i tak ciagle przy nich robota. A ona karmi je piersią, więc jedzą niemal non stop, raz jeden, raz drugi.

Stary 2006-06-11, 12:00   #377
kasiulka
Zakorzenienie

Uskow normlanie spłakalam sie ze smiechu

Oliwka
Stary 2006-06-11, 12:06   #378
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny a widziałyscie to?
http://www.maxior.pl/?p=index&id=21513&8
A mnie sie wydawało ze Oliwka dużo ulewa

Oliwka
Stary 2006-06-11, 13:42   #379
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko dobre mam nadzieje, że mi się nigdy nic takiego nie przytrafi .
Stary 2006-06-11, 14:54   #380
uskow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka
dziewczyny a widziałyscie to?
http://www.maxior.pl/?p=index&id=21513&8
A mnie sie wydawało ze Oliwka dużo ulewa
O matko!!!! Nie wiedziałam że dzieciaki pod takim ciśnieniem ulewają!!! Moja Tośka też bardzo ulewało! Ale nie aż tak....!!!!!

Stary 2006-06-11, 23:49   #381
Millo
Raczkowanie

Witajcie!
Czworaczki są boskie ) Uśmiałam się
Jeśli chodzi o drugi filmik to już więcej nie będę uważała że Miłoszek dużo ulewa )
Jak tylko uda mi się zawalczyć z aparatem prześlę zdjecia mojego synka, bo teraz jak sie okazuje zdjęcia są za duże wszystkie powyżej 120 kb a ja nie potrafię ich zmienić na mniejsze może któraś z was ma pomysł jak można sobie z tym poradzić???
Jutro a raczej już prawie dziś mamy szczepienie... trzymajcie za nas kciuki, bo to ostatnie Miłek bardzo źle zniósł i bardzo płakał przy wkłuciu mimo że dostaje skojarzone, może ta pielęgniarka była za mało delikatna... A tak apropo czy wy też zdecydowałyście się na szczepionki skojarzone i ile u was kosztują?? Ja teraz muszę zapłacić... 160 (oniemiałam jak to usłyszałam) dodam że w państwowej przychodni. I o dziwo pani doktor z tejże przychodni odradzała mi skojarzone mówiąc że to wymysł, natomiast gdy teraz musiałam pójść z synkiem prywatnie do lekarza (państwowo czekałabym na wizytę prawie miesiąc a sprawa była nagła!!!) to ten lekarz powiedział mi że jest zasadnicza różnica na korzyść szczepionek skojarzonych tzn. są robione z tzw. martwych szczepów przez co są mniej dla dzieciaczków obciążające i nie dają odczynów poszczepiennych (Miłek nie miał rzeczywiście żadnych gorączek, złego nastroju czy czegoś takiego) i że na zachodzie nie stosuje sie takich szczepionek jak u nas tylko normalnie w ramach ubezpieczenia dostają te nowej generacji!!! O rany kiedy u nas tak będzie, szkoda że najbardziej tracą na tym maluszki
Stary 2006-06-12, 08:26   #382
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Millo ja też wykupiłam skojarzone 6w1 dla Mateusza w przychodni. Za pierwsze szczepienie zapłaciłam 150zł. za kolejne trzy będe płacić po 120zł. za jedną. Mati dostał zastrzyk w nóżke i zapłakał przy wkłuciu igły jak tylko wziełam go na ręce to przestał i zaczął się uśmiechać . Może rzeczywiście babka była niedelikatna lub za wolna, albo Miłek jest bardzo czuły na ból . Zaletą tych szczepionek jest jeszcze to że dziecko nie cierpi z powodu bólu bo jest tylko jedno kłucie i głównie ze względu na to zdecydowałam się na te szczepienia .
My to się dzisiaj wyspaliśmy . Mały spał od 9.30 do 4.30, zasnął o 5.00 i do 6.30 spaliśmy. Dawno tak dobrze nie wypoczełam .

Kasiulko jak zdrówko, Ch_aga jak Ty się czujesz z Mateuszkiem?

Pozdrowionka i dużo słonka .
Stary 2006-06-12, 08:38   #383
ch_aga
Zadomowienie

Mój malutki przespał dziś bez przerwy od 20.00 do 4.00 Ale jak już była ta 4.00 to przez sen tak ssał piąstkę, że szok Na śpiocha musiałam go przystawić bo myślałam, że mi cycuchy eksplodują, nigdy nie miałam takiej przerwy Na szczęście o 5.00 znów zasnął aż do 7.00 więc jestem wyspana jak mało kto Zaraz kolejne jedzonko i spanko.
Gardło mnie już nie boli,mówię bez chrypki, został tylko katar i kaszel. A Muszek niestety dalej kaszle Oczywiście mniej niż na początku ale jeszcze mu nie przeszło.
Ja za szczepionkę płacę 130zł. Z tym, że za pierwszą zapłaciłam aż 170zł bo w niej była również żółtaczka. A gdyby nie to, to na żółtaczkę dostałby drugie wkłucie a chciałam mu tego oszczędzić i było jedno maleńkie ukłucie w udko
Troszkę przy tym zapłakał ale zaraz pielęgniarka pomachała grzechotką i pojawił się uśmiech na buziaku
Pozdrawiam
Stary 2006-06-12, 10:37   #384
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Witam dziewczyny

Buźka dla Millo, nowej mamusi. Ciesze się że jakoś się kurujecie.
Dla wszystkich opuszczonych przez TŻ - nie jesteście same ja też większość czasu jestem tylko z Julka.
Miałam miły weekend. TŻ miał wolne więc byliśmy na zawodach konnych. Eh gdzie te czasy kiedy się jeździło...
Ide z Julcią na spacer potem wam więcej napisze, ale wrzucam obiecane fotki.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-12, 10:39   #385
uskow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Witam dziewczyny

Buźka dla Millo, nowej mamusi. Ciesze się że jakoś się kurujecie.
Dla wszystkich opuszczonych przez TŻ - nie jesteście same ja też większość czasu jestem tylko z Julka.
Miałam miły weekend. TŻ miał wolne więc byliśmy na zawodach konnych. Eh gdzie te czasy kiedy się jeździło...
Ide z Julcią na spacer potem wam więcej napisze, ale wrzucam obiecane fotki.
Joasia fajniutka z Was rodzinka!!!! A Mała CUDNA!! Jeździłaś konno? Ale Ci zazdroszcze! Zawsze chciałam się nauczyć, ale nigdy nie miałam okazji niestety
Pozdrawiam

Stary 2006-06-12, 11:44   #386
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko jak Oliwka dzisiaj chyba kończy trzy miesiące dużo zdrówka i buziaczki .

Joasiu fajnie wszyscy razem wyglądacie i ładna z Ciebie kobitka , wydawało mi się że miałaś troszke dłuższe włosy hmm....
Stary 2006-06-12, 14:09   #387
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Dzięki dziewczyny za komplementy. Płatku miałam i to sporo dłuższe ale obcięłam. Uskow tak jeździłam konno skończyło sie jak zaszłam w ciąże. Ciotka TŻ ma stadnine koło Lądka Zdrój, jeździliśmy też koło Kalisza. Teraz to trzeba schudnąć żeby konia nie zarwać.
Ja też życze naszej Oliwce wszystkiego naj. A w środe Filip kończy 4 miesięce.

Stary 2006-06-12, 16:22   #388
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Kasiulka moc życzeń dla Oliwki z okazji 3 miesiecy. Ale to juz pannica! Taki wiek! Wszystkiego najsłodszego! .

Stary 2006-06-12, 16:46   #389
kasiulka
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny w imieniu Oliwki, wielka kobita juz z niej ... a na swoją 3 miesiecznice zgotowała mamie niespodzianke i urządzila dzien śpiocha i aniołka ... wczoraj poszła spac o 8:00 i spała do 6:00 rano bez przerwy , cycki to mi chcialy pęknąć, zjadła i poszła dalej spac na 3 godziny potem sie obudziła, zjadla i spala kolejne 2 godziny i tak dalej....juz sie zaczynałam zastanawiac czy aby nie chora .... teraz sobie leży grzecznie i sie smieje do mamy i taty i gada cos po swojemu , no aniol po prostu

Oliwka
Stary 2006-06-12, 16:47   #390
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez kasiulka
dzięki dziewczyny w imieniu Oliwki, wielka kobita juz z niej ... a na swoją 3 miesiecznice zgotowała mamie niespodzianke i urządzila dzien śpiocha i aniołka ... wczoraj poszła spac o 8:00 i spała do 6:00 rano bez przerwy , cycki to mi chcialy pęknąć, zjadła i poszła dalej spac na 3 godziny potem sie obudziła, zjadla i spala kolejne 2 godziny i tak dalej....juz sie zaczynałam zastanawiac czy aby nie chora .... teraz sobie leży grzecznie i sie smieje do mamy i taty i gada cos po swojemu , no aniol po prostu
Kasiulka to sie może wymienimy na kilka dni córciami??? Moja to diabeł i nic tego nie zmieni. Co spać będzie? Szkoda życia!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości