|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Ale dzisiaj spokój u nas
pewnie wszystkie siedzicie z mężami tylko ja znowu sama z Mateuszkiem w domu siedze . Mój TŻ wybrał się na urodziny kumpla, a ja niestey mimo zaproszenia musiałam zostać w domu, bo nie mam nikogo kto by przypilnował mi mojego bąbla.Dzisiaj było tak ciepło i słonecznie, że kompletnie nie wiedziałam jak ubrać małego . Miał ubrane body na krótki rękaw, cienką bluzeczke i cienką bluze dresową i oczywiście dżinsowe spodnie. Nie przykrywałam go już kocem bo bałam się że będzie za gorąco i tak zstanawiam się czy za grubo nie był ubrany . Jak Wy dziewczyny ubieracie swoje maleństwa w tak ciepłe dni?Hm...mam jeszcze jedno pytanie, czy może Wasze dziecko też jak moje upodobało sobie tylko jedną pierś? Mati ssie lewą tylko jak jest bardzo głodny bo tak to nie chce jej i odpycha ją rączkami, natomiast prawą sobie upodobał. Nieraz szału dostaje, bo przecież z lewej też musi mi ściągnąć, bo ja dalej mam nadwyżke .Tiaaro ja czuje się już troche lepiej, męczy mnie tylko jeszcze katar i kaszel. |
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Płatku kochany nie pozwalaj Matiemu na ssanie tylko z jednej, bo później jedna będzie większa i będzie produkować więcej pokarmu niż druga. Tośka też próbowała takich eksperymentów ale jej na to nie pozwoliłam i zmieniła zdanie
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!
Dawno nie zaglądałam na to forum i dopiero teraz was znalazłam )Pragnę przyłączyć się do mam lutowo-marcowych ) Ja 8 marca urodziłam synka Miłka.Pozdrawiam wszyskie mamusie )Mój synek od początku wolał prawą pierś i cały czas z tej piersi jedzenie jakoś łatwiej mu przychodzi, natomiast przy lewej trochę się wierci (no chyba że jest bardzo głodny ). Ja karmię raz z prawej raz z lewej, chyba że coś pokręcę ) A czy wasze maluszki bardzo się ślinią, bo mój synek jak gada te swoje giiii, aaaa, giiii, geeee to produkuje wprost niewyobrażalne ilości śliny czasami nawet zakładam mu śliniaczek, inaczej ma całą bluzeczkę mokrą.
|
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
Aaaa i płatku nie jesteś sama!!! Ja też w domu tylko z synkiem, bo mój TŻ na wykładach a potem do pracy, teraz właśnie czekam na niego. Dziś też ma wykłady
( Jeszcze sesja zaraz. Oj coś czarno to widzę
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Millo
będziesz miała teraz podwójne święto . Miłek- bardzo orginalne imię może pokażesz nam synka na zdjęciach? Wiesz jak urodziłam to jego ulubioną piersią była włśnie lewa, której teraz nie chce , prawej nie potrafił złapać i strasznie się przy niej wściekał , później pił z obydwu i nie grymasił, choć lepiej mu się ssało prawą, a od jakiegoś czasu to najchętniej by tylko ją właśnie ssał. Też przystawiam go na zmianę, ale nie zawsze to nam wychodzi , ale jestem cierpliwa i jakoś go przyzwyczaje .Mówiłam Wam ostatnio, że mały leży na brzuszku i od tamtej pory jakby coś w niego wstąpiło i teraz mi płacze jak go tak położe, chyba za szybko się pochwaliłam . Niestety staram mu się nie ulegać za bardzo i dopóki nie zacznie płakać trzymam go w tej pozycji, wyrodna matka , ale za bardzo zaczyna nami żądzić .
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Millo Mati też się ślini i wcina rączki, ostatnio nawet mnie opluł
.
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka tez prycha tak ze az pluje
i slini sie jak diabli, juz myslałam ze to zęby idą, ale skoro Wasze dzieci tez tak robią to pewnie nie.Platku jak zdrówko? Ja niestety jestem dalej chora i ten stan sie poglębia, zamiast lepiej jest gorzej - kaszle jak gruzlik. A wczoraj zrobilam test truskawkowy i reakcja małej byłą pomyslna (tzn. reakcji w ogole nie bylo ), moge wiec wcinac truskawy, alegria nam niestraszna .Millo witaj w nasszym gronie - napisz cos o sobie i pokaż synusia |
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko ja czuje się już dzisiaj dużo lepiej. Jeszcze mnie troche męczy kaszel i katar, ale jest to do zniesiania
. Ja wczoraj skusiłam się na cały kubek truskawek ze śmietaną były pyszne , ale małemu po kapieli wypatrzyłam krostki na brzuszku i nie wiem od czego. Jak nie zejdą to chyba będe musiała zpomnieć o truskaweczkach no chyba, że okaże się to co innego być przyczyną. Z tym ślinieniem to mówią, że jest zapowiedzią ząbkowania, ale za jakieś dwa-trzy miesiące . Ja to bym chciała aby Mati z ząbkowaniem poczekał do 6 miesięcy.
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki kochane!
Chciałam się pochwalić ukochanymi bliźniakami mojej przyjaciólki. Ona nie ma ani komputera, ani tym bardziej netu, a one są takie kochane, że muszę to zrobić. Myśle, że nikt mnie za to nie zlinczuje. A gdyby któraś mama reflektowała na ewentualnego zięcia to bardzo proszę o oferty do mnie. A tak już na poważnie. Chłopcy mają na imię Aleksander i Maksymilian. Urodzili się 13 lutego. A wiec wklejam ich fotki. |
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Fajniukie dzieciaczki
, bliźniaki ja chyba bym nie dała rady z dwoma .
|
|
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Fajoskie chłopaczki
Matti -- witaj ![]() Nasz Muszek też się bardzo ślini i czasem puszcza takie śmieszne bąbelki ze śliny ![]() Ja już prawie zdrowa na szczęście bo pogoda superancka tylko na spacery ![]() Lecę na śniadanko. Pozdrawiam |
|
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że chłopcy są grzeczni!Dziewczyny a co powiecie na czworaczki!!! Jak mam zły humor to sobie puszczam ten filmik i od razu mi przechodzi Tylko trzeba poczekać aby sie załadował ![]() http://www.maxior.pl/?p=index&id=20938&0 Są ekstra!!!!
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Już kiedyś ten filmik widziałam
Super na poprawę nastroju ![]() A mój malutki zaczął się gapić w telewizor, może podobają mu się zmieniające obrazy... Pozdrawiam |
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny filmik, ale się uśmiałam
tyle śmieszków w domu to dopiero radocha .
|
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaz mojej koleżanki chłopaki raczej nie płaczą razem, no chyba że są po szczepieniu. A tak to z reguły na przemian. Ale pomimo że są grzeczne to i tak ciagle przy nich robota. A ona karmi je piersią, więc jedzą niemal non stop, raz jeden, raz drugi. |
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a widziałyscie to?
http://www.maxior.pl/?p=index&id=21513&8 A mnie sie wydawało ze Oliwka dużo ulewa |
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko dobre
mam nadzieje, że mi się nigdy nic takiego nie przytrafi .
|
|
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Czworaczki są boskie ) Uśmiałam się ![]() Jeśli chodzi o drugi filmik to już więcej nie będę uważała że Miłoszek dużo ulewa )Jak tylko uda mi się zawalczyć z aparatem prześlę zdjecia mojego synka, bo teraz jak sie okazuje zdjęcia są za duże wszystkie powyżej 120 kb a ja nie potrafię ich zmienić na mniejsze może któraś z was ma pomysł jak można sobie z tym poradzić???Jutro a raczej już prawie dziś mamy szczepienie... trzymajcie za nas kciuki, bo to ostatnie Miłek bardzo źle zniósł i bardzo płakał przy wkłuciu mimo że dostaje skojarzone, może ta pielęgniarka była za mało delikatna... A tak apropo czy wy też zdecydowałyście się na szczepionki skojarzone i ile u was kosztują?? Ja teraz muszę zapłacić... 160 ![]() ![]() (oniemiałam jak to usłyszałam) dodam że w państwowej przychodni. I o dziwo pani doktor z tejże przychodni odradzała mi skojarzone mówiąc że to wymysł, natomiast gdy teraz musiałam pójść z synkiem prywatnie do lekarza (państwowo czekałabym na wizytę prawie miesiąc a sprawa była nagła!!!) to ten lekarz powiedział mi że jest zasadnicza różnica na korzyść szczepionek skojarzonych tzn. są robione z tzw. martwych szczepów przez co są mniej dla dzieciaczków obciążające i nie dają odczynów poszczepiennych (Miłek nie miał rzeczywiście żadnych gorączek, złego nastroju czy czegoś takiego) i że na zachodzie nie stosuje sie takich szczepionek jak u nas tylko normalnie w ramach ubezpieczenia dostają te nowej generacji!!! O rany kiedy u nas tak będzie, szkoda że najbardziej tracą na tym maluszki
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Millo ja też wykupiłam skojarzone 6w1 dla Mateusza w przychodni. Za pierwsze szczepienie zapłaciłam 150zł. za kolejne trzy będe płacić po 120zł. za jedną. Mati dostał zastrzyk w nóżke i zapłakał przy wkłuciu igły jak tylko wziełam go na ręce to przestał i zaczął się uśmiechać
. Może rzeczywiście babka była niedelikatna lub za wolna, albo Miłek jest bardzo czuły na ból . Zaletą tych szczepionek jest jeszcze to że dziecko nie cierpi z powodu bólu bo jest tylko jedno kłucie i głównie ze względu na to zdecydowałam się na te szczepieniaMy to się dzisiaj wyspaliśmy . Kasiulko jak zdrówko, Ch_aga jak Ty się czujesz z Mateuszkiem? Pozdrowionka i dużo słonka |
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Mój malutki przespał dziś bez przerwy od 20.00 do 4.00
Ale jak już była ta 4.00 to przez sen tak ssał piąstkę, że szok Na śpiocha musiałam go przystawić bo myślałam, że mi cycuchy eksplodują, nigdy nie miałam takiej przerwy Na szczęście o 5.00 znów zasnął aż do 7.00 więc jestem wyspana jak mało kto Zaraz kolejne jedzonko i spanko.Gardło mnie już nie boli,mówię bez chrypki, został tylko katar i kaszel. A Muszek niestety dalej kaszle Oczywiście mniej niż na początku ale jeszcze mu nie przeszło. Ja za szczepionkę płacę 130zł. Z tym, że za pierwszą zapłaciłam aż 170zł bo w niej była również żółtaczka. A gdyby nie to, to na żółtaczkę dostałby drugie wkłucie a chciałam mu tego oszczędzić i było jedno maleńkie ukłucie w udko ![]() Troszkę przy tym zapłakał ale zaraz pielęgniarka pomachała grzechotką i pojawił się uśmiech na buziaku ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
Buźka dla Millo, nowej mamusi. Ciesze się że jakoś się kurujecie. Dla wszystkich opuszczonych przez TŻ - nie jesteście same ja też większość czasu jestem tylko z Julka. Miałam miły weekend. TŻ miał wolne więc byliśmy na zawodach konnych. Eh gdzie te czasy kiedy się jeździło... Ide z Julcią na spacer potem wam więcej napisze, ale wrzucam obiecane fotki.
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety![]() Pozdrawiam
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko jak Oliwka dzisiaj chyba kończy trzy miesiące
Joasiu fajnie wszyscy razem wyglądacie i ładna z Ciebie kobitka hmm....
|
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za komplementy. Płatku miałam i to sporo dłuższe ale obcięłam. Uskow tak jeździłam konno skończyło sie jak zaszłam w ciąże. Ciotka TŻ ma stadnine koło Lądka Zdrój, jeździliśmy też koło Kalisza. Teraz to trzeba schudnąć żeby konia nie zarwać.
![]() Ja też życze naszej Oliwce wszystkiego naj. A w środe Filip kończy 4 miesięce.
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulka moc życzeń dla Oliwki z okazji 3 miesiecy. Ale to juz pannica! Taki wiek! Wszystkiego najsłodszego!
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
... a na swoją 3 miesiecznice zgotowała mamie niespodzianke i urządzila dzien śpiocha i aniołka ... wczoraj poszła spac o 8:00 i spała do 6:00 rano bez przerwy , cycki to mi chcialy pęknąć, zjadła i poszła dalej spac na 3 godziny potem sie obudziła, zjadla i spala kolejne 2 godziny i tak dalej....juz sie zaczynałam zastanawiac czy aby nie chora .... teraz sobie leży grzecznie i sie smieje do mamy i taty i gada cos po swojemu , no aniol po prostu
|
|
|
|
#390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

pewnie wszystkie siedzicie z mężami tylko ja znowu sama z Mateuszkiem w domu siedze
. Mój TŻ wybrał się na urodziny kumpla, a ja niestey mimo zaproszenia musiałam zostać w domu, bo nie mam nikogo kto by przypilnował mi mojego bąbla.
. Miał ubrane body na krótki rękaw, cienką bluzeczke i cienką bluze dresową i oczywiście dżinsowe spodnie. Nie przykrywałam go już kocem bo bałam się że będzie za gorąco i tak zstanawiam się czy za grubo nie był ubrany
.
)
, później pił z obydwu i nie grymasił, choć lepiej mu się ssało prawą, a od jakiegoś czasu to najchętniej by tylko ją właśnie ssał. Też przystawiam go na zmianę, ale nie zawsze to nam wychodzi
.

, ale małemu po kapieli wypatrzyłam krostki na brzuszku
. Ja to bym chciała aby Mati z ząbkowaniem poczekał do 6 miesięcy.

może któraś z was ma pomysł jak można sobie z tym poradzić???