|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
szczęścia Wam życzę...
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego to robisz? Ja to przecież wszystko widzę. Odkąd znasz tego Jakuba, przyspieszasz, zwalniasz, tłuczesz się jak oszalałe, zalewasz mnie dopaminą, zatrzymujesz się, potykasz, kołaczesz. Budzisz mnie w nocy albo w ogóle nie dajesz mi spać. Tak jak dzisiaj na przykład. [ooo tak to by mój rozum dzisiaj mógł gadac bo cała noc w sumei nie spałam zasnełam na chwilke tylko a i tak juz od 5 nie spie
] Dlaczego to robissz, Serce? Dla przeżyć i wspomnień?Boisz się, że kiedyś bedziesz biło nad urodzinowym tortem tragicznie pełnym świeczek i pomyślisz, że Twój czas minął, a ty nic nie przezyłas? Żadnej prawdziwej arytmi...... Pozatym wyłącz już tę Geppert. Ile razy można słuchać tych samych smutków. "A gdy się zbudzę, westchnę cóż, to wszystko było, chyba zamiast". Nawet ja już to znam na pamięć. I nei płacz więcej, Serce, bo gdy to widzę, to tracę Rozsądek. Serce: Bo widzisz Rozum, ten Jakub jest tak daleko, ma tak mało szans aby konkurować z kimkolwiek, kto mógłby mnie przyspieszyć, będąc tutaj na wyciągnięcie ręki, a i tak tylko przy nim biję tak naprawdę. Na początku martwiłam się tym, jak jakąś wadą nabytą. Myślałam, że to przejdzie, że ty, Rozum, razem z Rozsądkiem pomożecie mi z tym sobie jakoś poradzić, że to tylko taka chwilowa nieregularnośc w rekacji na chłód, pustkę i obojętność dokoła. Ale teraz chcę, aby ta "nieregularnosc" trwała. Bardzo chcę. Ale ty, Rozum, tego nigdy nie zrozumiesz. Nalać Ci jeszcze jednego? Musisz wypić bez lodu. Roztopił się. Zuepłenie. Tak jak ja. ![]() ![]() ![]() ![]() Rozumek: Nalej, Serce. Nalej. "Samotność w sieci''
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
"Zapukałam tutaj przypadkiem.
Przez pomyłkę... Pomyliłam drzwi, adres. Lecz skoro trafiłam do Ciebie, to musi być przeznaczenie. Serce bije jak oszalałe... Stoję przed Tobą, trochę roztrzepana, bez makijażu, trochę zmęczona wędrówką... Zamiast pięknej sukienki, mam na sobie dres. Zamiast uśmiechu - zdziwienie, bo otworzyłeś Ty. Nie wyglądam tak, jak w Twoim wyobrażeniu. Nie jestem taka piękna, taka idealna. Ale to naprawdę ja ... "
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
Cytat:
śliczny text
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładny mi się spodobał...pozdrawiam
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Ale najważniejsze w przetrwaniu związku nie ustawać w zdobywaniu.
Kiedy starasz się o kobietę/faceta, rozpieszczasz ją, obsypujesz prezentami, pamiętasz o ważnych i nieważnych okazjach, rocznicach, miesięcznicach... Prowadzasz do kina, teatru, restauracji, na koncerty, pamiętasz jakiej muzyki słucha, co czyta, a nade wszystko – nie możesz się z nią nagadać. I co po pewnym czasie?. Przestajemy rozmawiać, przestajemy się starać, wydaje nam się, że znamy się jak łyse konie. Człowiek się zmienia. Musisz za tym nadążać. Musisz go poznawać. Rozmowy budują więź. Więź – to podstawa. Udany związek, miłość – to premia. Premia za starania. Czyli – znowu koncert, ulubione płyty, nowości wydawnicze, spacer do parku, wypad za miasto. Podobno nie trzeba mówić, że trawa jest zielona. Wszyscy to wiedzą. Jednak, gdy spadnie śnieg, przykryje trawę, dobrze jest przypomnieć sobie nawzajem: „Pamiętasz, jak trawa jest zielona?” Ot, tak, żeby nie wyjść z wprawy i poćwiczyć wyobraźnię. Trawę trzeba podlewać. Miłość trzeba pielęgnować dobrym słowem, gestem, czułością. gdzieś niedawno przeczytany text... 'Miłość trzeba pielęgnować dobrym słowem, gestem, czułością.' to prawda ;(
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
Dot.:
wszytskie teksty sa bardzo ladne
Monyczkaaa jestes zdolniacha. super ten tekst
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma.
Nie ma nic.
Nie ma Ciebie. Jestem ja. Jest noc. Jest pustka. Krople deszczu. Parapet. Puste dźwięki. Łzy. I tylko księżyc - naiwny, rozświetla ciemność. Myśli, że po nocy zawsze wschodzi słońce. Nieprawda. Nie wschodzi.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Spotkałam dzisiaj miłość ... " - czyli piękne opowiadania o miłości i nie tylk
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Spotkałam dzisiaj miłość ... " - czyli piękne opowiadania o miłości i nie tylk
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Bo to mój wiersz
|
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Dot.:
Przyszła...
nawet nie zapukała... wtargnęła w moje życie... robiąc przy tym wielki bałagan. Ukłuła mnie w serce... byłam następną jej ofiarą ofiarą miłości... Mojego autorstwa wiersz
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
Cytat:
oj przyszła...taka niezapowiedziana ![]() śliczny text..
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
u mnie nie przyszła...
ale wiersz i tak mi się podoba
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.:
Dziękuję bardzo za miłe słowa
![]() Mam jeszcze dwa: Nie bój się jej, ona nic złego nie zrobi, przychodzi w najmniej oczekiwanych momentach. Nie jest gorsza od mowy. Nie bój się jej, ona potrafi zdziałać cuda, czasem uchronić od niepotrzebnie wypowiedzianych słów. Nie bój się jej...to tylko cisza. Często wchodzi nieproszony, nawet, gdy nie chcę go widzieć, ogarnia mnie lękiem i bojaźnią. Krzyczę:"Odejdź!Zostaw mnie!" Nie rozumie. Płaczę i daję mu do zrozumienia, że nie chcę go widzieć. Nie rozumie. Próbując go przezwyciężyć, uśmiecham się. Odchodzi....smutek
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
Cytat:
I takie... nieprzewidywalne Brawo
|
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Dot.:
Dziękuję bardzo mi miło
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
Cytat:
z ktorej ksiazki?
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
magdaa_j tak tak.. ładne
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.:
To akurat nie wiem, ale jeśli chodzi o książki Coelho to można by je tu cytować w całości
![]()
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Dot.:
Zuzek dziękuję bardzo
Freedka, zgadzam się książki P. Coelha można przytaczać w nieskończoność
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Dot.:
Zamieszczam kilka swoich wierszy
![]() Zastanawia mnie co właściwie się stało? Nie potrafię tego wytłumaczyć. Na twarzy masz uśmiech, a w sercu? Co tak naprawdę czujesz? W końcu nadejdzie czas, że powiesz mi o wszystkim. Będę czekać na ten moment. Moje serce na myśl o Tobie raduje się. Gdy widzi Twój uśmiech, cieszy się. Gdy widzi smutek w Twoich oczach, martwi się. Marzy, aby znów Cię ujrzeć. Pragnie Twojego szczęścia. Czy to jest miłość? Pozdrawiam
|
|
#389 |
|
Przyczajenie
|
Choćbyś Się Rzucał
Wyrywając Z Rąk Moich I Łamiąc Je Przy Okazji Choćbyś Odciągając Od Siebie Wydarł Wszystkie Moje Włosy Z Głowy Z Nienawiścią Patrzył Na Mnie I Uciekał W Najciemniejsze Zakątki Świata Zawsze Pozostaniesz Tu Gdzie Twoje Miejsce Tu, W Środku Bo Z Serca Mego Nikt Nie Ucieknie I Jak ? |
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

Pozdrawiam Dziewczyny 

] Dlaczego to robissz, Serce? Dla przeżyć i wspomnień?