|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Podwojne witaminy to chyba nie jest dobre rozwiazanie
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Podwyższone leukocyty mogą być fizjologiczne dla ciąży
Mogą też wskazywać na infekcję.. Jakąkolwiek, nawet przeziębienie. Ja też bym podwójnych dawek witamin nie brała. Samo żelazo plus normalna dawka witamin. U mnie żelazo można bez recepty dostać, tak jak folik. Może jednak w Polsce też? A co do tego , ze my tak gadamy.. część z nas nie ma jeszcze dzieciaczków, a część już jest na zwolnieniu , więc czas jest ![]() Ja po moim listopadowym wyjeździe też na 100% nie nadrobię wątku Jakaś dobra dusza mi da skrót wiadomości..hehe.. Dopiero wstałam, kolejny szaro bury dzień za oknem. Jak w końcu nie posprzątam domu, to zarosnę brudem. Już mi nawet wada wzroku nie pomaga ![]() ![]() No i na zakupki muszę.. Te ciążowe spodnie bym chciała. Plus prezent na za tydzień no i żarełko
|
|
|
|
#363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adas juz 6 lat, wiec w dzien w zerowce a popoludniu to on jakos sam soba sie zajmuje duzo, a pozatym duzo gada i szczerzea to czasmai wystarczy co 5 min wtracic :tak adas, dobrze adas itd i jest git A czasami jak juz sie niezle zakreci to mu sie nawet pytam: adas o czym ty gadasz wogole??? A on mysli i mowi mi : wiesz, ja nie wiem No kochany ,ale gadane to on ma. Nawet ostatnio stwierdzil ze fajnie ze bedzie dzidzius to bedzie mial kogos nowego do kogo bedzie mogl gadac, a my tylko z TZ, no dzieki bogu za to
|
|
#364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
potem miałam już brać 2 tabletki Bioferu (2 x 9 mg) no i nawet żelazo wzrosło z 11,9 do 12,3 ale mój lekarz twierdzi, że to i tak za mało bo żelazo powinno być w granicach 13 - no i dostałam końską dawkę żelaza (ale to już na receptę) - Tardyferon 80 mg raz na 2 dni - nie polecam osobom wrażliwym na wymioty, mnie po nim tylko trochę mdli, no i zażywa się to albo na czczo godzinę przed śniadaniem, albo 3h po ostatnim posiłku i 1h przed następnym z ciekawości aż zrobię sobie morfologię przed samą wizytą, żeby zobaczyć ile urosło najlepsza była reakcja aptekarki jak zobaczyła receptę - proszę uważać na deszcz bo Pani zardzewieje
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
a zapomniałam - do żelaza trzeba odstawić mleko - w sensie jak bierzesz rano to mleko najwcześniej wieczorem może być, bo inaczej rewolucja
a tu macie ulotkę od Bioferu i opakowania: klik no i jak widać zalecana dawka dla kobiet w ciąży - 3-4 tabletki dziennie to może rzeczywiście nie zarosnę rdzą
|
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Mag większość osób żelazo tragicznie zatwardza( w tym mnie). I mleko i jogurty to dla mnie ratunek był.. Ale żeby jakąs rewolucję sprawiały. to absolutnie nie
![]() Ja powtórze badania krwi 25paźdz. i zobaczymy.. Przy porodzie jak przeglądam wyniki pacjentem to często Hb jest koło 9.0.. Więc jeszcze trochę w zapasie mamy. Rzadko kiedy jest >niż 11. Idę sie zważyć i na śniadanie.. Jak mi się nic nie chce... P.S. Desia, ten Twój mały musi być przezabawny... Jak ja uwielbiam gadatliwe i ruchliwe dzieci Takie małe wygadańce.. Oby moje dziecko wygadanie wzięło po mnie, a najlepiej po mojej młodszej siostrze![]() ![]() Bo tatuś to ogólnie spokojny , skryty i cichy.. dopóki się nie rozkręci
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzyłam na zdjęcia - cudne te Wasze dzieciaczki/siostrzeńcy
![]() Już się nie mogę doczekac mojego takiego Szkraba ![]() Kumkura jaki pokaźny tatuaż super fotki!
|
|
|
|
#369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale czego nie robi się dla maluszka, aby mógł wziąć sobie wszystko co potrzebuje no i do porodu to jeszcze trochę, więc pamiętajcie aby kontrolować hemoglobinę, bo maluchy wyssysają żelazo, aby same mogły zdrowo rosnąć Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-10-15 o 12:30 |
|
|
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za komplementa
to ostatnie zdjęcie to faktycznie w innym formacie i jak zamienię, to wrzucę już takie normalne Ja mam zawozdkę kulinarną dziś...tż zaprosił parę znajomą tylko jemu(właściwie tylko samiec jest mu znany) i będą ok. 20- "wpadną na drina" jak to określił kolega wszystko pięknie, ładnie, ale co ja mam na stół podać??? bo kolacji to już nie, bo oni będą wracać od babci z imprezy czy coś takiego, więc juz najedzeni
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() np. taką gyrosową - warstwową - z kapusty pekińskiej, piersi z kurczaka, cebuli, ananasa, kukurydzy, ogórków kiszonych, ketchupu i majonezu albo prostsza wersja, bardziej na słodko: ryż, seler marynowany, ananas, szyneczka drobiowa, orzechy włoskie lub kurki marynowane no i majonez Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-10-15 o 13:05 |
|
|
|
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
Kumkura, ja zawsze robię sałatkę z tuńczyka, większość lubi
![]() Ale jak oni już po jedzeniu, to może kanapeczki z bagietki takie malusie? Zrobisz ze 3 talerze, zje się nawet jak się jest najedzonym Plus chipsy i może jakieś owoce na stół postaw![]() Kurcze brakuje mi znajomych, którzy by mnie mogli odwiedzić.. Za tydzień jadę na urodziny Może rogaliki drożdżowe z powidłami bym zrobiła, tylko że musiałabym składniki wziąć ze sobą, bo ja nie mam piekarnika..grrrrZobaczę, bo to sporo roboty, a znając mojego przyjaciela, będzie miał piekarnik zajęty tak czy siak ![]() Już się nie mogę doczekać.. Wszystkiego prócz 3 godzin samotnej jazdy moim autem, które Irlandczycy przezywają' box with an engine' ![]() ![]() To nie auto na trasy;/ A duże auto wziął mąż.. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Aaa ważę tyle samo , co tydzień temu. Dokładnie tyle samo
|
|
|
|
#374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u mnie z czasem to kiepsko mały już skończył dwa lata na koniec lipca, a tu dalej mama najważniejsza i najlepiej to żebym ciągle przy nim była, chociaż siedzieć i patrzeć jak się bawi. A jak już ma gorszy humor i zabawa nie wychodzi to mama musi siedzieć na podłodze i zabawiać Mam nadzieję, że brat, ew.siostra już nie będa takimi marudkami, bo będa zapatrzeni w starszego braciszka :P No i do tego jestem sama, mąż pracuję w Warszawie, od 2 miesięcy pracował non stop i nie mógł przyjechać. Na szczęście za tydzień dostanie zasłużony wolny weekend i będzie siedzieć z synem a ja sobie trochę odetchnę ![]() Dobrze,że jeszcze śpi w dzień to wtedy mam czas zrobić coś w domu czy pomóc teściom, bo z nimi mieszkamy, a oni oboje to po operacjach kręgosłupa i trzeba pomóc... ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A anemia w obecnej chwili objawia się u mnie bladością na twarzy i gdy się za szybko podniosę np. z łóżka to potrafi mi się zakręcić w głowie, na szczęście tylko lekko
|
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
Jednak mnie tragicznie rozłożyło. Wczoraj rano byłam u lekarza, dała tylko psikacze do nosa, więcej nic nie chciała dać. No i ledwo ledwo dawałam radę z bólem skroni, w ogóle wszystko mnie bolało, i dziąsła, uszy, zęby, oczy - masakra. Mam nadzieję, że choroba nie zaszkodzi maluszkowi Dziś nieco lepiej i zaczęło mi się nudzić, więc Tż przyniósł mi lapka do sypialni, bo ja dalej pod kądrą. Ledwo nadrobiłam Was od 5 strony, nie macie litości na wiele tematów bym odpisała, ale wybaczcie nie mam siły..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co ja mam dobrego
![]() SOK zrobiłam sama! kilo pomarańczy, kilo gruszek i olbrzymie jabłko. Gruszek w ogóle nie czuć, za to pomarańcze (kwaśne) i jabłko (słodkie) jak najbardziej. !00% natury. Sok z miąższem. Wiem już na milion procent, że nie będę kupowała dziecku soków owocowych tylko sama będę robiła. O niebo smaczniejsze niż sklepowe. POLECAM kupić sobie sokowirówkę. Nawet używaną na all.
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No nie mam nijak ochoty na sok.. Ale brzmi pysznie i zdrowo![]() Ja nie kupuję urządzeń kuchennych typu miksery /sokowirówki, bo strasznie mi się marzy thermo_mix (kto nie zna można na allegro zobaczyć). To jest NAJREWELACYJNIEJSZE urządzenie pod słońcem i naprawdę warte swojej ceny.. Ale koszt to ok 3 tyś zł. Żałuję, ze nie kupiłam wcześniej , bo teraz każda gotówka w dom idzie.. A thermo_mix działa jako sokowirówka, mixer, kruszy lód, można ugotować budyń , kaszę, obiad 2 daniowy w tym samym czasie. Gotuje na parze i ogólnie jest chyba niezniszczalny. Moja mama posiada od chyba 10 lat i cały czas jej wiernie służy.. aaaa powidła i dżemy cuuudne z niego wychodzą. A zrobienie ciasta to rewelacja, ubijanie śmietany.. itd. itp. A zrobienie surówki to dosłownie 5 min, na obranie warzyw... KOCHAM ![]() Chyba kupię zanim dzidziuś się pojawi.. być może używany.. Ja jestem w nim bezzmiernie zakochana od lat. Nic nie przypala, i prawie myje się sam. Tylko opłukać pod wodą trzeba
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-15 o 14:49 |
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie brzmi fantastycznie. Ale... nie dałabym tyle pieniędzy. Mam już jednego robota wielofuncyjnego ale uzywam go głownie do tarcia ziemniaków na placki i buraków na wiórki. No i do soków ![]() Opiłam się tego soku tak, że chce mi się teraz spać :/
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj i dziś zrobiłam sok- koktajl blenderem. Banan + pomarańcza + kiwi. O rrrrany jake pyszne!!!
|
|
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdulki jestescie straszliwe....od wczoraj popoludniu nie bylo mnie a tu 2 godzi nadrabiania
![]() poczytalam i az nie wiem co mam komentowac.... wczoraj wieczorem zabralismy kolege do miasta obok, przeszlismy sie po slicznym ogrodzie i jak on biedny nie moze sie przyzwyczaic do lewostronnego ruchu, caly czas mu sie wydaje ze ktos na niego wjezdza czolowo i jedziemy sobie do pubu...zblizamy sie do skrzyzowania...a na nas jedzie samochod...pod prad....my w krzyk...facet zjechal, my zwolnilismy...nie wiemy co sie stalo z tym kierowca dlaczego tak zjechal, za nami byl sznurek samochodow. serce nam wszystkim podeszlo do gardla, kolega zwatpil....bo przeciez tak sie obawial ciagle czolowego zdarzenia, na szczescie predkosc i tego samochodu pod prad i nasza nie byla za szybka, bo to bylo praktycznie na skrzyzowaniu.pierwszy raz cos takiego nam sie zdarzylo.zjedlismy w pubie kolacje....za ciezka jak dla mnie, troche pieczonego indyka, ''yorkshire pudding'' sos gravy oczywiscie, troche warzyw ale wzdeciory mialam i tak jak nie wiem co, chlopaki mi troche wypili wiec mialam urwanie glowy a ja prowadzilam i tylko chcialam jak najszybciej dojechac do domu bo mi jak baby z tylu caly czas trajkotali. a dzis pojechalam do fryzjera, anagat to jaki to samochod box with an engine? ford Ka? ja dzis do miasta tez musialam jechac niezlym samochodem...Tz sluzbowym land roverem defenderem, nei kazdy nim moze jezdzic....on jest dobry...ale do jezdzenia po polu kolor wyszedl inny niz moja fryzjerka chciala, sciela mnie inaczej niz chcialam, ale po niej zawsze dobrze wlosy sie ukladaja..wiec sie nie wkurzam, bo to tylko wlosy i odrosna.a Tz z kolega pojechali do Cromer nad morze zjesc kraba na plazy...ale dzwonil i jedli fish&chips...moze za zimno juz na kraby...nie wiem, ale dzis o 8 rano bylo u mnie 2 stopnie. |
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam dziś 3 żółte kiwi
kiwis_gold.jpg Jak ja je uwielbiam . Smak bez porównania lepszy od tych zielonych.
|
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale bym sprobowala
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
Karolca, ta maszynka jest warta swojej ceny. Wiem , ze trudno w to uwierzyć. Jak moi rodzice kupowali, to się w głowę pukałam.. Jak ktoś dużo w kuchni lubi robić i w dodatku zdrowo, to jest idealne i bezawaryjne.
Ja już sobie mojej przyszłej kuchni bez niego nie wyobrażam i dlatego nie chcę kupować tysiąca innych urządzeń. Bo tu masz naprawdę wszystko w jednym.. Monia, niezłą historię miałaś wczoraj..Ja w zasadzie nigdy w Polsce nie jeździłam, więc ja się z kolei w Polsce dziwnie czuję. No i w polskim aucie ciągle walę lewą ręką w drzwi próbując zmienić biegi ![]() ![]() ![]() Monia, dawaj zdjęcie fryzurki.. Ja cały czas mam telefon do fryzjerki na stole. I się boję ![]() P.S. dopiero co się wykąpalam, na zakupach jeszcze nie byłam, a dom nadal brudem zarasta. |
|
|
|
#386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak Tz wroci 9bo zabral aparat ze soba, to cyknie mi fotke i wysle na maila. a swoja droga swietne te zdjecia Wasze dziewczyny....jaki Adas, Filipek i siostrzeniec to slodkie chlopaki i Aguska, Karolca i Kumkura wygladacie superdzisiaj u fryzjera czulam sie jak w Portugalii zaklad angielski, 3 dziewczyny Portugalki pracuja, 2 gosci Anglikow, klienci wszyscy mieszani, ale jacy wszyscy przesympatyczni sa naprawde.anagat chodze dosc czesto do fryzjera, srednio 1 na 2 miesiace, no teraz dluzej nie bylam bo ostatnio w czerwcu, nie chcialam isc w pierwszym trymestrze, i praktycznie tylko raz bylam mega zadowolona, w Warszawie scial mnie taki gosc jeden - fryzura byla super, swietnie sie w niej czulam, zero problemu z ukladaniem, jak poszlam drugi raz, to juz go nie bylo i nie chcieli mi na niego dac namiaru. a dzis Marlene mi zrobila ..ja to nazwala ''mum colour'' , dosc naturalny, troche nudny jak dla mnie...ale male prawdopodobienstwo bylo ze wyjdzie znacznie inny, niz np. rudy ostatnio, po pierwszym myciu poszedl w cholere
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-15 o 15:59 |
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Polsce też takich nie widziałam, ale są wspaniałe. Takie słodziusie
|
|
|
|
#388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan, możesz poszukać. Tu w Hiszpanii żółte kiwi są w każdym warzywniaku, a pisze że są z Nowej Zelandii jak na tym zdjęciu
.
|
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

No kochany ,ale gadane to on ma. 

Dziś nieco lepiej i zaczęło mi się nudzić, więc Tż przyniósł mi lapka do sypialni, bo ja dalej pod kądrą. Ledwo nadrobiłam Was od 5 strony, nie macie litości
. Smak bez porównania lepszy od tych zielonych.