|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
ale chyba przesadziłam z czosnkiem, bo taki zapach w całym domu, ze szok![]() no i jak tam brudasku dzidzia? Tantum Rosa - zanotowane a NIP własny i pracodawcy nie potrzeba bo ja kobieta niepracująca jestem (niestety) :P nie zdążyłam podjąć pracy po studiach bo puchnąć zaczęłam po tym jak mnie TŻ ukuł i teraz tak będę puchła aż do lutego, potem urodzę i mam nadzieję,że znajdę i pójdę do pracy jak mała będzie miała te ok 5 - 6 miesięcy :P[/QUOTE]![]() a czym wykoszone, ze aż na miesiąc spokój? jak ja wykoszę to mam spokój na 2 dni![]() uwaga uwaga!! przeżyłam dzisiaj glukozę i dwukrotne pobieranie krwi, co dla mnie jest nie lada wyczynem proszę o gratulacje ![]() ![]() oczywiście tępota ludzka mnie chyba nigdy nie przestanie zadziwiać, do pobierania kolejka z 20 osób, a oczywiście parę takich młodych widać "mądrych" dziewczyn się wpycha mówiąc, że one tylko na chwile, bo tylko na glukozę a ja do jednej, która się wpycha ze mną, ze reszta to niby na co czeka? no i hrabianka foch oj te ludziska...chyba idę się kimnąć, bo ja dla odmiany nie wyspałam się przez alarm z supermarketu wyjący pół nocy baj baj
![]() Edytowane przez bybella Czas edycji: 2011-10-26 o 15:14 |
|
|
|
|
#362 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Cytat:
Jak mnie uśpią to niech sobie wyjmują i naprawiają co chcą Mam nadzieję, ze przy okazji nie zniknie mi jedna nerka ![]() Cytat:
Na 17godz lecim z TŻ-em do szkoły rodzenia - dziś karmienie cycuchem
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#364 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciężko jest bardzo. Na kilka lat będę miała dość banków, urzędów i sądów. Te wszystkie: wnioski, zaświadczenia, formularze, druki.... zgłupieć można...Do tego 2 razy w tygodniu od 19.00 d 21.00 chodzimy na szkołę rodzenia. Jest bardzo fajnie: godzina wykładów i godzina ćwiczeń, ale jak wracamy to padam na twarz..... Na bieżąco to pewnie będę jak już podpiszę umowy przeniesienia własności ![]() Brak czasu kompletny a jak już jestem w domu to nie mam siły do neta zaglądać. Nie myślałam, że będzie aż tyle załatwiania z tym wszystkim. Nic to, jakoś muszę dać radę i mam nadzieję od grudnia już będziemy sąsiadkami ![]() Jak szkoła rodzenia u Ciebie? Ja jestem bardzo zadowolona. Widziałaś już sale porodowe? Ja widziałam i wyglądają bardzo dobrze. Są odnowione i kolorowe. ![]() Cytat:
AAaaaaaa.... i w piątek idę na GLUKOZĘ !? Zobaczymy jak ją przeżyję... ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Gratulacje! Mnie to czeka w piątek.... Już się "cieszę"
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-10-26 o 15:44 |
|||
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Zaraz Was z dzisiaj ponadrabiam, wczorajszy mam nadrobiony ale skończyłam czytać o 23 i już nie miałam siły odpisać ![]() Jeszcze po pracy piekłam ciasto drożdżowe bo dzisiaj rano miałam gości, siostra z koleżanką przyjechały, marudziłam ze mi nie wyszło a one cały talerz zjadły...chyba dobre ![]() Tylko się pochwalę że zaczęli mi w końcu wypłacać te pieniądze na które tak czekałam ![]() Z wczoraj pamiętam tylko ze u Sandry nieciekawie, oby te przypuszczane zatrucie ciażowe nie okazało się groźne. Trzymam kciuki Pisałyście o kołyskach i koszach Mojżesza, ja prawdopodobnie dostanę, tzn. zostanie mi pożyczony taki kosz. Nie miałam w planach kupować bo to wydatek na krótki czas ale skoro dostanę to superowo ![]() Co do bujaczków to mi się podobają takie cos na zasadzie 3w1 ze jest bujaczek, huśtawka a później jak dziecko podrośnie można zrobić z tego stoliczek. Raz gdzies kiedyś to widziałam ale muszę poszukać dokładniej. A co do gruszki czy aspiratora to aspirator mam w planie kupić. Tylko mam problem, na samą myśl o tym dzwiga mi sie...... nawet jak wczoraj o tym czytałam to było mi niedobrze. Mam nadzieję ze w tym przypadku też jest tak jak z kupką, że od "własnego dziecka tak nie śmierdzi" Pamiętam ze jak siostra odciągała dzieciom katarek to prawie wymiotowałam.....wrrr.... .Kurcze reszty nie pamiętam, lecę teraz poczytać co tam dzisiaj u Was. Tż mi pisał że wróci później z pracy to mam jeszcze godzinkę, bo później obiad idę robić....... ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- aaaa...... przypomniały mi się jeszcze dwie sprawy...... Na pępuszek zostały mi polecone gaziki jałowe nasączone 70% alkoholem izopropylenowym. Kupiłam w aptece firma Leko(sandoz) to jest 10 jednorazowych saszetek ![]() No i pozdrawiam wszystkie nieśmiałe mamuśki oraz te które nie mają czasu na częste udzielanie się, fajnie że się odezwałyście...może się przełamiecie i częściej coś szkrobniecie
|
#366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do kompania tez będe chciała żeby mąż kapał ,ale on ciagle mówi ,ze będzie sie bał takie maleństwo wziąć na ręce.Mojego chrezśniaka wział dopiero jak miał ze 3 miechy ,ale to nie za często i na siedząco. A na zelaznej rodziła teraz moja koleżanka,spotkała moja mamę i mówiła ,że jest bardzo zadowolona, wszystko super i nawet ,ze spodziewała sie ,ze będzie gorzej bolało.Pocieszyło mnie to nie powiem.
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dzisiaj na programie TLC o 20.30 jest program o porodach
|
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
napewno kupię katarek http://www.strefalekow.pl/product/de...dkurzacza.htmlZnajomi korzystali i sobie chwalą, dzieciaczkowi nic nie przeszkadzało. Piszą że to od 1 mca no i mam nadzieje ze wcześniej nie bedzie potrzebny... wciąz jestem przeziębiona, nie wychodzę z domu skończyły mi się wkładki ( a stosuje ciągle luteinę dowcipnie) no i męzuś miał dziś babskie zakupy kochany biedulec
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Bambusiek ja nie kupuję pościeli do wózka, na zimę właśnie śpiwór będę mieć a na wiosnę to w zależności od pogody cieńszy lub grubszy kocyk i jakaś płaska podusia ewentualnie.
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
Co do tyjących TŻtów.. mój chyba nie przytył ale miewa zachcianki :P hehe ale czytałam gdzieś że amerykańscy badacze (jakże by inaczej) udowodnili naukowo, że 80% mężczyzn mających żony/kobiety w ciąży odczuwa równierz różne symptomy ciążowe (zmiany nastrojów, tycie, smaczki) !! a jak dzidzia się juz urodzi i jest w domu to u faceta też wydziela się nowy hormon.. nie wiem jak się nazywa, ale "zmniejsza" wpływ testosteronu na łeb faceta i dlatego stają się wtedy łagodniejsi
... Poza tym dzwoniłam dziś do laboratorium w przychodni gdzie chodzę do pediatry z synusiem i tam mi pani podała cene za Toxo 32 zł, a w tym labie co ja robię wszystkie na receptę od mojego gina to mi pani krzyknęła 70 zł - zdzierstwo!!!
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój tez czasmi ma takie zakupy zlecone ,ale nigdy nie narzekał.
|
|
#372 | ||
|
Zadomowienie
|
byłam w szpitalu, zbadali mnie, ktg zrobili i co? i niby wszystko dobrze, skurczy nie ma, szyjka zamknięta i nie skróciła się, także z dzidkiem wszystko oki, znowu Majeczka walczyła ostro z słuchawkami od ktg
![]() natomiast okazuje się, ze te bóle, takie własnie niby na okres, moga być spowodowane przez nerki i zrobili usg nerek i z lewej strony tam gdzie mnie bardziej boli moja jedna nerka ma powiekszona miedniczkę i możliwe ze to tak promieniuje na brzucha i kręgosłup, także musze się szybciutko wybrać do urologa.... jak nie urok to sraczka.... Cytat:
także zmobilizuj tz-ta zeby jak najszybciej wykończył mieszkanko Cytat:
![]() Beybella gratki za przetrwanie glukozy
|
||
|
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:brzydal : a tak na poważnie, to można w odkurzaczu ssanie ustawić na mniejsze i jest git. moj też się nie skarżył, tylko by spróbował a co męskich zachcianek i tycia, to chyba wielu Tż tak ma mo mówi ze to dlatego żeby mi się razniej tyło
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski!!
Ja po wizycie Nie wiem,czy mam sie martwic,bo moj synek jest za duzy jak na 30 tydzien ciazy,wszystko ma wyksztalcone na 32,33 tydzien ciazy Wazy juz 1820 gram a jeszcze zostalo 10 tygodni.Ginka powiedziala,ze to nic zlego,dala mi skierowanie do innego lekarza zeby dokladnie pomierzyl Jak tak dalej pojdzie to czeka mnie cesasrka Byc moze to genetyczne,bo moj TZ mial ponad 4 kilo po urodzeniu.Niezly klocek z tego mojego synka. ![]() Dzisiaj po raz pierwszy mialam badanie KTG
|
#375 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie wiem czy coś byłoby widać, bo mój gin na ostatniej wizycie próbował nawet dowcipnie się dostać do mojego dzieciątka, ale się uparło i nie pokaże ![]() Cytat:
za glukozę A takich wpychających się to ja nie cierpię po prostu .. A teraz w tym laku, w którym robiłam nie ma takich hitów (prywatne centrum medyczne) i każdy grzecznie czeka na swoją kolejkę i dzięki temu szybko idzie Cytat:
Marta, za całość toxo powiedziała 32 zł? Bo u nas 35 kosztuje jedna cześć, a trzeba zrobić dwie .... Biore się za prasowanie (tzn. tylko część) ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale mam nadzieję, że nie będzie ważyć tyle co mój mąż (ponad 4 kilo ). Ja ważyłam 2700 i tyle byłoby w sam raz
|
|
|
#376 | ||||
|
Zadomowienie
|
Tantum rosa mam juz zakupione, bo słyszałam że najlepsze
Cytat:
Cytat:
Siostra kiedys robiła tutaj cytologie i właśnie u gp, pielęgniarka pobierała wymaz......i najlepsze że do badania to moja siostra sama to musiała wysłać pocztą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lece robić obiad(troche mam już przygotowane), dzisiaj pyzy z mięskiem z karkówki okraszone boczusiem i surówka z białej kapuchy
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski
przespalam siue chwile i mi lepiej![]() tzt kupil mi piccolo truskawkowe ale nie dobre;/i 10zl co do tego katarka z odkurzaczem przeraza mnie ![]() Agatek juz miala wizyte?? bo nie wiem czy przegapilam?? rano ogolila nogi na tym poprzestalam;p
|
#378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#379 |
|
Wtajemniczenie
|
kazikzaki ja mam tam samo. Brzydzę się strasznie. Nawet jak ktoś przy mnie dmucha w chusteczke to mi sie podnosi. Własnie nie wiem co by było najlepsze w tym przypadku dla dziecka..
|
|
|
|
#380 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no w wesołej jeszcze nie byłam jeszcze ![]() a położna to musisz podzwonić i popytac może uda się jeszcze gdzieś zapisać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i widzę, że bardzo ładnie pear wszystko wyjaśniłaś ![]() Cytat:
![]() a ta znieczulica ludzka jest dla mnie niepojęta !!! Cytat:
![]() i za glukozę ![]() Cytat:
Cytat:
a my się zaraz zbieramy do krakowa więc będę z doskoku jak mi sie uda dorwać do komputera ![]() odebrałam dzisiaj wyniki wszystko ok na szczęscie |
|||||||||
|
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuchy!
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
Agatka ni ma i odrazu cisza jak makiem zasial;p
|
#383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Ha!!!! Widzisz Agatku Gagatku nie jestem taka najgorsza ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Zaraz zacznę nadrabiać zaległości, wklejam tylko świeżutką dzisiejszą fotkę Juniora - dziś mija 24 tydz - waga ok 750 gr |
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sliczniasty![]() Dziewczynki przypominam o mojej prosbie w klubiku
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jak leżałam w szpitalu, to kobietki z sali wręcz piszczały jak miał je badac jeden doktor dowcipnie, a jak wracały z gabinetu to miały taki rozmarzony wzrok a jedna stwierdziła, że chcę żeby jej mąż miał takie dłonie ![]() Moja ginka mnie dobrze bada, w ogóle nie czuje jakiegoś dyskomfortu czy coś. a tak w ogóle to dzień dobry ![]() mam czas do 20.05 bo z mężem się kłócimy o komputer a mi sie nie chce laptopa odpalać i jeszcze przed chwilą zabrał mi moje winogronka ![]() jutro odbiór morfologii i wizyta u ginekologa mam nadzieje że nie położy mnie na oddział ![]() aaa ktos pytał ile kosztuje prywatnie badanie moczu. Ja dziś za morfologię i mocz płaciłam 13.20
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-26 o 18:57 |
|||
|
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Czubasku dobrze ze zabral bo winogronek w ciazy nie wskazany
sam cukier Gdzie ten Agatek??
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

ale chyba przesadziłam z czosnkiem, bo taki zapach w całym domu, ze szok
a NIP własny i pracodawcy nie potrzeba bo ja kobieta niepracująca jestem (niestety) :P nie zdążyłam podjąć pracy po studiach bo puchnąć zaczęłam po tym jak mnie TŻ ukuł
i teraz tak będę puchła aż do lutego, potem urodzę i mam nadzieję,że znajdę i pójdę do pracy jak mała będzie miała te ok 5 - 6 miesięcy :P[/QUOTE]

a na drugie danie sobie zrobiłam w parowarze pierś z kurczaka, ziemniaczka i marchewkę
zgłupieć można...
napewno kupię katarek
skończyły mi się wkładki ( a stosuje ciągle luteinę dowcipnie) no i męzuś miał dziś babskie zakupy 

). Ja ważyłam 2700 i tyle byłoby w sam raz 

Poczytaj sobie google tam tez tak pisza
ta glukoze