|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Mi Panie w sobotę powiedziały, ze już dziś mogę mieć same wyliczenia bez opisu. Mogły wprowadzić mnie w błąd?
Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Ja teztez czekalam ok tygodnia. Opis? Tam najważniejsze jest prawdopodobieństwo wystapienia wad, nie wiem, nie pamietam czy tam był jeszcze jakis opis.
|
|
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
U mnie oprócz podanego prawdopodobieństwa był też pełen opis z usg na podstawie, którego były robione wyliczenia oraz wyniki z badania krwi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mam nadzieje ze zagoszcze już tu na grupie po dzisiejszej wizycie i gin... wizyta kontrolna po prawie 4 Miesiącach od T .. zobaczymy co mi dziś powie gin.. czy da już zielone światło... oby
|
|
|
|
#365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
Już po wizycie u doktorka. Fasolka jest, ma 4 tygodnie i narazie ma się dobrze. Dostałam profilaktycznie Duphaston, mam brać 2x dziennie i kolejna wizyta za 3 tygodnie...
|
#367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To na kiedy termin??Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
tak daleko w przyszłość to my jeszcze nie wybiegamy. Ja ostrożna i mój lekarz też. Jak dotrwamy szczęśliwie do kolejnej wizyty to wypytam o wszystko
|
#369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
Już po wizycie u lekarza
brak przeciwskazan medycznych do zajścia w ciaze czyli jest zielone światło !!!!![]() |
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Smutek witam i życzę owocnych starań 😁
Klebuszkowa kciuki za kolejne wizyty. Musi być dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Jak u Was było z objawami ciążowymi? Ja czekam i się doczekać nie mogę. Oprócz okropnych wzdęć i bólu piersi nic mi nie jest... I tak czasami człowiekowi głupie myśli do głowy przychodzą...
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Ja zanim zrobiłam test to ze dwa razy miałam mdłości, ale bez wymiotow. Potem, tak do 11-12 tyg przerazliwy głód. Ale taki ogromny, że w nocy musiałam jeść. Ze dwa razy zwymiotowałam z przejedzenia. A tak oprócz bólu piersi to mi nic. I Ty też się nie martw. Nie każda z nas musi mieć przyjemność przytulania toalety co rano😉
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
W sumie też ciągle głodna jestem, ale staram się jakoś to hamować. Przestałam w ogóle ćwiczyć a chodziłam na siłownie 4 razy w tygodniu i boję się że zaraz mi wpadnie kilka kilo
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
U mnie pierwszym objawem był ból piersi. Potem tak do 12tc non stop czułam zmęczenie, przychodziłam z pracy i poprostu kladlam się spać. Mdłości miałam pare razy, ale bez wymiotow.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kłębuszkowa, witaj w tym wątku, super, że dołączasz w takim szczęśliwym czasie - i ciąża, i ślub, same pozytywne wydarzenia! Ja podobnie jak Ty miałam synka z zespołem Patau, t. w podobnym czasie (17 t.c.). Potem pół roku odczekaliśmy i się udało! I będzie córka tym razem, już ją bardzo kocham U mnie zaczyna się 31 t.c. Ten czas b.szybko leci!!! Boże, dopiero co Tulipanek pisała, że jest w 34 t.c. i czeka na skierowanie na CC. A ja już niedługo też będę się do tego przygotowywać! Na szczęście podejrzenia łożyska wrośniętego się nie potwierdziły - hurra! Łożysko przesunęło się do góry - nie jest już przodujące i nie zachodzi na bliznę po CC. Tak się ucieszyłam, że nie ma już ryzyka i mogę wrócić do "normalnej" aktywności, że poszłam na basen po miesięcznej przerwie. No i w efekcie nabawiłam się neuralgii międzyżebrowej (chyba z przeciążenia, przewiania... być może jest jakiś nacisk na nerw ze strony kręgosłupa - jestem po operacji kręgosłupa, więc bałam się, że to może być coś gorszego). Boli strasznie, jakbym miała złamane żebro, a chciałam popływać, żeby sobie poprawić kondycję To podobno samo przejdzie (kiedyś), mam się oszczędzać i czekać na poprawę. Powiem Wam, że mój brzuch jest już tak ogromny, że zamiast chodzić, toczę się powoli albo dreptam mozolnie kaczym chodem A jeszcze 2 miesiące! W wyniku tej operacji mój kręgosłup jest usztywniony i ciąża powoduje, że mam zaburzony balans (kręgosłup nie wygina się i nie kompensuje przesuniętego środka ciężkości)... Czuję się teraz niepełnosprawna, stąd to moje parcie, żeby pływać i żeby jakoś temu zaradzić... No, ale nie da się. Oby po porodzie wszystko szybko wróciło do normy, bez powikłań. Jeszcze będę się konsultować z ortopedą.Jolu, co u Was? Stymulujesz Ignasia metodą krakowską? Czytałam już kiedyś o tej metodzie, gdy zamartwiałam się, że mój syn ma 2 lata i wciąż nie mówi i na pewno coś zaniedbałam. Ale zanim ją wtedy zastosowałam, sam z siebie zaczął mówić. Teraz wmawiam sobie, że mój syn ma zaburzenia integracji sensorycznej (wariant dziecka poszukującego stymulacji) - to takie "modne" teraz, gdy o tym czytam, wydaje mi się, że co drugie dziecko i dorosły to ma Można się mocno wkręcić. Ale to, co napisałaś o wyłączaniu tv, radia, muzyki itp. jest naprawdę sensowne. Dziecko czerpie wtedy przede wszystkim z kontaktu z rodzicem. Znasz książki Jespera Juula? B.lubię jego skandynawskie podejście (choć nie zawsze stosuję).Joasiala, kiedy masz termin porodu? Wydaje mi się, że możemy mieć podobnie... Ja mam wyliczony na 9 sierpnia (wg OM). Ale będzie wcześniej CC. Dziewczyny, może zrobimy takie zestawienie - ile nas tu jest i kiedy mamy termin porodu....? Co Wy na to? |
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam termin trochę późniejszy tak na 1.10 ☺, ale narazie mam wskazania do cc, więc pewnie rozpakuje się z dwa tygodnie wczesniej. Chociaż liczę, że będę mogła jednak rodzić naturalnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Tweeling ja ze starszą córka stosujemy metodę krakowska i m.in. terapię integracji sensorycznej, no ale u nas są wskazania z powodu afazji. Metoda krakowska jest fajna, bo jest interesujaca nawet już dla 3latla i jej zaleta jest to, że dziecko uczy się czytać. Moja córcia słabo mówi, za to potrafi czytać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
Tweeling a kiecy ja Ciebie tu eidzialam?😚Super, ze z Malenstwem wszystko dobrze. Tylko przykro mi, ze musisz tak cierpieć. Ale warto-prawda?😍😍
A ja mam już pełny opis wyników. Ryzyko ZD na podstawie usg i pappy to około 1:4000. A ZE i Pattau to ponad 1:10000. Z samej krwi ZD to ponad 1:1000, ale przecież usg też się liczy. Tak bardzo mi ulżyło. Moje Bąble sa zdrowe😍😍😊😊 Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe, czy to będą chłopcy, czy dziewczynki, czy może bliźnięta o różnej płci... Dziewczyno, oszczędzaj się, ciąża bliźniacza to dopiero maraton! Ja z jednym ledwo daję radę😉 Sama jestem z ciąży bliźniaczej. Urodziłyśmy się z siostrą po zakończonym 31 t.c., czyli jakbym miała sama rodzić za parę dni... Mimo wszystko nie wyobrażam sobie tego! ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Joasiala, w jakim wieku jest Twoja córka? To trochę niesamowite, że umie już czytać...! Mój syn ma prawie 3,5 roku. Może go zainteresuję tą metodą. Na razie widzę, że bardzo go ciekawią litery, gdy czytam mu książki 😊 |
|
|
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
Moja siostra w kwietniu urodziła bliznieta, dwóch chłopców. Przed końcem 32 tyg. I ja też podobno mam się szykować wcześniej. Zobaczymy jak wyjdzie. Oby tylko zdrowe były to już płeć zaakceptuje każdą 😉😍
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
tweeling cudnie cie znow widziec na forum! Bidulo, coraz ciezej ci bedzie bo maleństwo coraz wieksze! Najlepiej gdzies glebac na plazy i przelezec caly dzien, hehe, wiem ze przy malym szkrabie to niemozliwe - dzieci nad morzem to rodzice nie wypoczna! Zadbaj o siebie po porodzie, poki malenstwo jeszcze bedzie małe, bo potem bedziesz dzwigac takiego 7-kg malucha, plus fotelik, to baaardzo obciaza zdrowy kregoslup, nie mowiac juz o kregoslupie po przejsciach. Nam maly mocno ulewal i noszenie w pionie takiego klocka przez 15 min do odbicia samemu bedac odgietym na maxa, masakra!
Cwicze z malym metode krakowska - ona dla takich niemowlakow ma kladzie nacisk na kontakt wzrokowy i na rozwoj mowy - w skrocie gapisz sie na dziecko i gadasz samogloski, sylaby, wyrazy dzwiekonasladowcze - u nas po 3 tyg ma juz lepszy ze mna kontakt wzrokowy i wreszcie go slysze! Co prawda jeszcze nie gaworzy i nie smieje sie w glos, ale pilnie cwiczymy. Minusem tej metody jest to ze maly przyzwyczail sie ze non stop sie nim zajmuje, gadam, pokazuje, spiewam, tancze, wiec odlozenie go na mate by cos ogarnac po 5 minutach konczy sie sfrutrowanym jekiem 😀 Zastanawialam sie nawet nad chusta, nosidelkiem ale wtedy on juz bylby w ogole nieodkladalny, a przeciez musi cwiczyc obroty, pelzanie itp. A ja chwile oddechu! Z moja 5-letnia cora tez zaczynamy metoda krakowska nauke czytania, wg autorow mozna nauczyc czytac wlasnie juz trzylatkow! Polecana jest przez logopedow! To zupelnie inna metoda nauki czytania (czytanie sylabowe) niz my znamy ze szkoly (głoskowanie - niestety w szkolach nadal ucza ta metoda), widze to po swojej corce - zna literki alfabetu, umie przeliterowac napisany wyraz, ale nie potrafi go zlozyc do kupy. Ale najwazniejsze- metoda krak nie zaszkodzi zdrowemu dziecku, a pomoze nawet w jego rozwoju. Oska superasne wieści! To co, rozgladasz sie za wozkiem dla bliźniaków? Dwa łóżeczka?? UFF podwojna wyprawka! Jest co robic 😀 To teraz sobie spokojnie odpoczywajcie i rosnijcie 😀 |
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Moja córka w lutym skończyła 4 latka. Metodę krakowską zaczęliśmy stosować jak miała 2,5 roku z uwagi na to, że wogole nie mówiła. Mniej więcej jak miała 3,5 roku zaczęła mówić, a od kilku miesięcy potrafi przeczytać proste zdania jak są napisane drukowanymi literami.
U afatykow niestety jest to częste, że szybciej czytają niż samodzielnie mówią. Podejrzewa, że jak dziecko nie ma problemu z mowa, to nauka czytania przy tej metodzie idzie szybciej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki. Ja w szpitalu z podejrzeniem ostrej infekcji nerek. I właśnie poczułam pierwsze ruchy. Ludzie, jakie dziwne uczucie...😍😍😍 Moje Słoneczka 😍😍😍😍😆😆😆😆
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
Oska to życzę zdrówka.
No ty to podwójnie będziesz czuć kopniaki 😉 U mnie mała też już szaleje po śniadaniu 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szybko poczułaś ruchy maluchów, pewnie dwójka bardziej się rozpycha i walczy o miejsce Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
Już w domu😊 Dostałam urosept i mam brać. Sama jestem w szoku, że ruchy tak szybko. Dziś jest 15tyg i 1 dzień. Sprawdzałam i przepowiada to poród miedzi 32 a 36 tyg. Zresztą niczego innego przy bliznietach się nie spodziewam. Ale uczucie jest niesamowite😍😄😆
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Oska zdrówka Ci życzę 😉
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Wiem, że piszę z mega wielkim opóźnieniem, ale w mojej dobie brakuje teraz godzin odkąd Martusia jest na świecie Gratuluję wszystkim, ktorym spełniły się marzenia o Fasolkach i trzymam kciuki za te, które dopiero będą się starały no i oczywiście za te, które oczekują swoich Fasolek, aby zdrowo i bezproblemowo donosiły ciążę U nas mija jutro 5 tygodni odkąd Malutka jest z nami, strasznie szybko ten czas leci, a ja czasem chciałabym schować ja spowrotem do brzucha i nadal czekać i przeżywać ten cud narodzin jeszcze raz. Widzę jak z dnia na dzień się zmienia, jak nawiązuje z nami kontakt, jak zaczyna głużyć, chodzę cykam fotki i nagrywam ile wlezie, bo te chwile mijają strasznie szybko i bezpowrotnie. Niestety okazało się że Marta ma prawdopodobnie alergię na mleko w związku z czym musieliśmy zmienić mleko, to jest tragedia po 5 tygodniach, ale nie ma wyjścia, strasznie przez to ją wysypało na buzince. To tak trochę w telegraficznym skrócie, co u nas. Będę wpadać, czytać na bieżąco i coś tam od czasu do czasu skrobne jeśli czas pozwoli. Trzymajcie się ciepło i pozdrawiam! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Tulipanku super, ze do nas zajrzałaś. Ucałuj swój Skarb od nas😍
Dziewczyny, a ja po tych ruchach wczoraj dziś nic nie czuję. To normalne? Dziś jest 15 tydz i 2 dni Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

To na kiedy termin??