|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chciałybyśmy wiedzieć ... cz. 5
Dla syna czy dla Ciebie? Bo dla dzieci to niezmiennie Stokke Tripp Trapp, ale jest dużo droższy niż 200 zł. Dla dorosłych to nie wiem czy w tej cenie znajdzie się sensowny wygodny fotel do biurka.
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
na fotelach sie nie znam ale synek Perse ma juz chyba 7 lat wiec na Stokke tripp trapp juz chyba sporo za duzy jest
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Perse z krzesłami jest tak, że trzeba sprawdzić samemu.
Te no name potrafią być bardzo dobrze wyprofilowane. Wczoraj przypadkowo miałam konsultację z fizjoterapeutą w zakresie prawidłowej postawy w ogóle i przy biurku. Zwykle krzesło okazało się świetne. Najlepiej unikać tych na kółkach, i zwyczajnie sprawdzać, (dobre podparcie odcinka lędźwiowego, komfortowe oparcie pleców, żeby oparcie nie wymuszało "opadnięcia" ciała w przód). Grunt to odpowiednio ustawić monitor, do wysokości oczu, stosować podstawkę do laptopa, żeby nie pochylać głowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3874 |
|
Konto usunięte
|
Dla syna, meblujemy mu pokój włącznie z biurkiem do odrabiania zadań (ale fakt, docelowo będzie tam też komputer, jednak jeszcze nie teraz).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jeszcze krzesełko do biurka Nomi https://www.nebule.pl/siedzi-prawidlowo-przy-biurku/ |
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to nie wiedzialam, dla mnie sa to poprostu krzeselka do karmienia malych dzieci i dla takich jest warto kupic bo posluza kilka lat ale kupowac siedmiolatkowi...
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Siedmiolatkowi tez długo posłużą. Moja ośmiolatka ze swojego korzysta wygodnie.
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Konto usunięte
|
A dla mnie zwyczajnie prawie tysiak za krzesło to cena zaporowa i nie do przeskoczenia.
Moje córki mają zwyklaki z ikei (nie, nie twierdzę, że są dobre). Przy czym one przy biurkach mało czasu spędzają. A teraz jeszcze jedno - o ile w klasach 1-3 dzieci mają dostosowane krzesła i stoliki wysokością (na informatyce nie), o tyle... Nie łudźcie się, że w klasach starszych ktokolwiek o tym pomyśli. Dzieci przenoszą się z klasy do klasy, z reguły meble są nieregulowane, a jeśli jakimś cudem są = to i tak nikt tego nie pilnuje, bo nie ma czasu. |
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88024155]A dla mnie zwyczajnie prawie tysiak za krzesło to cena zaporowa i nie do przeskoczenia.
Moje córki mają zwyklaki z ikei (nie, nie twierdzę, że są dobre). Przy czym one przy biurkach mało czasu spędzają. A teraz jeszcze jedno - o ile w klasach 1-3 dzieci mają dostosowane krzesła i stoliki wysokością (na informatyce nie), o tyle... Nie łudźcie się, że w klasach starszych ktokolwiek o tym pomyśli. Dzieci przenoszą się z klasy do klasy, z reguły meble są nieregulowane, a jeśli jakimś cudem są = to i tak nikt tego nie pilnuje, bo nie ma czasu.[/QUOTE]Dla mnie też cena z kosmosu, zwłaszcza że można spokojnie wybrać coś w o wiele niższej cenie i dobrego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3880 |
|
Konto usunięte
|
A w jakich sklepach polecacie obejrzeć? Najlepiej stacjonarnie, nie chcę się już bawić w kupowanie on-line. Już mi wystarczy, że na zamówione meble czekam z rozwalonym mieszkaniem długo..
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego unikać krzeseł na kółkach? Mnie się one wydawały właśnie przystosowane do wygodnego siedzenia, w przeciwieństwie do zwykłych krzeseł stołowych?
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mam takie. Niby wygodne jak się porządnie odchylę, ale do pracy przy biurku - dramat, bo nie daje żadnej podpory kręgosłupów i o wręcz wymusza pochylenie się w przód. Cieszę się, że spotkałam znajomą mamy - fizjo, bo cały czas tkwiłam w błędzie co do postawy, tzn. w starej szkole ściągania łopatek itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3883 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88024177]A w jakich sklepach polecacie obejrzeć? Najlepiej stacjonarnie, nie chcę się już bawić w kupowanie on-line. Już mi wystarczy, że na zamówione meble czekam z rozwalonym mieszkaniem długo..[/QUOTE]
Perse, ja niedawno dla siebie szukałam (kij, że to co mi się spodobało, to tylko online ), no to u nas w sumie ikea i brw :/ Ikea ma wg mnie słabiutki wybór, za to stacjonarnie w brw o wiele więcej, niż na stronie. U nas jest jedno z największych na Śląsku brw.A dla siebie takie wypatrzyłam Ale się wstrzymuję, bo nie wiem, jak z wygodą :/ ![]() I jeszcze z takiej serii:
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, weź Artka do sklepu, ja bym szukała zwykłych, ale też jakieś w stylu jysk i przymierzaj.
Jak usiądzie, wyprostuje się na zasadzie wyciągnięcia się w górę, (czubek głowy do góry) i jednocześnie będzie wygodnie oparty - popatrz z boku na kręgosłup i głowę, muszą być w jednej linii. I najważniejsze u dzieci, żeby stopy były oparte na podłodze, jeśli krzesło jest wysokie - można dorobić podpórkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2020-07-26 o 11:12 |
|
|
|
|
#3885 |
|
Konto usunięte
|
O widzisz, Jysk jeszcze, zapomniałam.
|
|
|
|
|
#3886 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie mam - która z was zdecydowała się na tornister, nie plecak, dla dziecka?
Młodsza do 1 klasy idzie i od dawna tylko tornister chce... |
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88024629]Pytanie mam - która z was zdecydowała się na tornister, nie plecak, dla dziecka?
Młodsza do 1 klasy idzie i od dawna tylko tornister chce...[/QUOTE]Masz na myśli taki klasyk np. herlitz? No, ja planuję dla moich, ale starsze chuchro, nie wiem czy plecak nie będzie lepszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3888 |
|
Konto usunięte
|
Tak, taki klasyk.
Dla chuchra zapewne odpadnie, po starszej wiem. Wystawał na szerokość i długość, nawet najmniejszy. |
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się te klasyki szalenie podobają, sama miałam taki z żółtą klapą granatowy nazywany czule "pudłem".
Jak da radę fizycznie, to bierz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3890 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88024629]Pytanie mam - która z was zdecydowała się na tornister, nie plecak, dla dziecka?
Młodsza do 1 klasy idzie i od dawna tylko tornister chce...[/QUOTE]Ja jednak plecak kupiłam, usztywniany stelażem. Poślę Ci na PW zdjęcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3891 |
|
Wtajemniczenie
|
szajajaba moja corka miala w klasie 1 i 2 tornister herlitz smart. bardzo zadowolona jestem, nic sie nie zniszczyl przez te 2 lata, spokojnie moglaby go i w 3 klasie uzytkowac, ale chce juz plecak, bo wiekszosc kolezanek zmuenilo tornistry na plecaki
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88022776]Jakie polecacie krzesła (fotele) do biurka?
Najlepiej do 200 zł, ale jak będą droższe, to rozważę.[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88024177]A w jakich sklepach polecacie obejrzeć? Najlepiej stacjonarnie, nie chcę się już bawić w kupowanie on-line. Już mi wystarczy, że na zamówione meble czekam z rozwalonym mieszkaniem długo..[/QUOTE] Ja polecam Vox Jungle https://www.vox.pl/produkt-fotel-obr...gle-16195.html Cena powyżej 200 zł, ale bardzo wygodne, gumki dopasowują się idealnie do ciała i co dla mnie najważniejsze to nie tylko krzesło do odrabiania lekcji przy biurku, ale też do czytania książek, grania itp. Zastępuję też fotel/siedzisko w pokoju dziewczyn, naprawde można w nim odpocząć Przeszliśmy przez wszystkie sklepy meblowe i żadne krzesło nie było tak wygodne. |
|
|
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88024177]A w jakich sklepach polecacie obejrzeć? Najlepiej stacjonarnie, nie chcę się już bawić w kupowanie on-line. Już mi wystarczy, że na zamówione meble czekam z rozwalonym mieszkaniem długo..[/QUOTE]
My przeszliśmy Ikea, Agata, BRW, Meblik, Vox, Jysk + małe prywatne sklepiki. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88024629]Pytanie mam - która z was zdecydowała się na tornister, nie plecak, dla dziecka? Młodsza do 1 klasy idzie i od dawna tylko tornister chce...[/QUOTE] Ja przy starszej córce, miała tylko w 1 klasie, bo wydawało mi się, że zdrowszy dla kręgosłupa plusy - sztywny tornister więc w środku większy porządek, książki i zeszyty się nie przesuwają, minusy - cięższy niż plecak, mniej pojemny niż plecak.Przy młodszej nawet nie brałam tornistra pod uwagę. |
|
|
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem prawie pewna, że nie kupię dobrego plecaka dla dziecka. Wszystko co przymierzała było na nią za duże. Na nią teraz pasuje plecaczek ze Skip Hop.
|
|
#3895 |
|
Konto usunięte
|
ninguelote, a teraz do 1 klasy idzie?
Najmniejsze co znalazłam (a w klasie 1 moja córka nosiła rozmiar 116/122) to była seria St. Right 3komorowa. |
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Są jeszcze tornistry tej marki
https://www.mamissima.pl/jeune_premi...ay_mode%5D=box Ale ceny bardzo wysokie. |
|
|
|
|
#3897 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za co? Same się noszą te tornistry/plecaki czy co? |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Są dizajnerskie
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Konto usunięte
|
Szczerze?
Pomijając cenę to nie, niespecjalnie mi się podobają. Dla pierwszaka może ok, może by się spodobało (chociaż nie widzę tam żadnego w stylu mojej młodszej), ale dla 2-3 klasy absolutnie. Ogólnie ten design taki bardziej przedszkolny. Popatrzyłam na ceny na stronie - czy ich pogięło? zestaw 6 ołówków 26 zl Pokazałam za to starszej plecak, który mi się spodobał - mówię, że nie namawiam, po prostu zwróciłam na niego uwagę - a ta zachwycona, dobrze wyczułam
|
|
|
|
|
#3900 |
|
Konto usunięte
|
My mamy ten https://www.topgal-plecaki.pl/plecak...-743/c---grey/
Młodemu jest nad pupę, nie wystaje mu też za bardzo po bokach, tak jak pisałam - usztywniany jest stelażem, przez co nie jest zbyt twardy. Zdecydowanie wygodniejszy dla mojego niż taki klasyczny tornister. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.

), no to u nas w sumie ikea i brw :/ Ikea ma wg mnie słabiutki wybór, za to stacjonarnie w brw o wiele więcej, niż na stronie. U nas jest jedno z największych na Śląsku brw.