|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
luskap, ale ja tylko mówię że ja bym nie mogła
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, a ja mówię, dlaczego ja mogę
|
#3873 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
uwielbiam takie klimaty, ale na razie nie wchodzi to w grę - może po urodzeniu zapiszę się, żeby szybciej wrócić do formy ![]() a ciasto wygląda smakowicie - chyba dziś takie ukulam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3874 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też mi się tak wydawało jak zaczęłam mieszkać ze swoim Ex. Właściwie to był początek końca związku. No i nie zazdroszczę "docierania" się pod dachem teściów.
|
|
#3875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Który tak lubisz ostatnio? Cytat:
Cytat:
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie ma jak się porządnie pokłócić i rzucić sobie talerzem
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pierwszy z MACa: Naked Lunch.
Uwielbiam też Phlooof!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem temu przeciwna, nie że niby „nie wypada” czy coś w tym rodzaju, ale … kurde co to za testy? Jak bym usłyszała od faceta, że chce mnie „przetestować” i „sprawdzić” jak się ze mną mieszka i później zdecydować to chyba by mnie już nie zobaczył Albo mnie chce taką jaka jestem albo niech spada. Poza tym łatwo poprzestać na tym etapie, bo tak wygodnie i decyzja o małżeństwie się oddala, bo przeciez „i tak mieszkamy razem”. I tu wychodzi kolejna sprawa – małżeństwo po X latach mieszkania razem (czy jakimkolwiek czasie, nawet krótszym niż rok) oprócz papierka i nazwiska mało co zmienia (nie chodzi mi tu o wspólność majątkową itp) bo i tak się mieszka razem. Po co przyspieszać sobie tą frajde ze wspólnego mieszkania? Wszystko ma swój czas i kolejność.Dawniej ludzie nie mieszkali ze sobą (a przynajmniej nie było tak to rozpowszechnione jak teraz) i jakoś całkiem nieźle żyją w małżeństwach Poza tym, w razie zerwania na pewno przeżyłabym to bardziej - po kilku latach mieszkania, mając 30+ na karku pakować manatki i wracać do rodziców A co w przypadku wspólnie kupionych rzeczy do mieszkania? Nie, nie, ja wolę być przezorna, a włosy w umywalce czy skarpetki na podłodze są kwestią dogadania się i kompromisów. W przypadku narzeczeństwa może bym rozważyła taką możliwość, choć nie powiem na 100% jaka bylaby moja decyzja. Podoba mi się jak to było u siostry TŻ: w trakcie narzeczeństaw siostra kupiła z narzeczonym mieszkanie, wyremontowali je, wyposażyli i sobie czekało a po weselu Ex odwiózł ich do gotowego gniazdka "Staromodna" jestem ![]() Inna sprawa, że mnie by było po prostu nie stać na wynajem mieszkania, a rodzice nie sponsorowaliby mi osobnego skoro mam gdzie mieszkać. A jeszcze inna ( ) że nie chcę się bawić w wynajmowanie mieszkania – płacić kilka stówek odstępnego, nie móc nic na gotowo zrobić w meiszkaniu i nie wiedząc czy w pewnym momencie nie trzeba będzie się wyprowadzic i szukać nowego.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-02 o 11:20 |
||||
|
|
|
#3879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą mama TŻta i jego ojciec mówią, że by prędzej synowi coś wynajęli niż pozwolili mieszkać we czwórkę, gdyż jest to wg nich zabójstwo dla seksualnej rozpusty która towarzyszy na początku :P |
||
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie chodzi mi o samo poznawanie się. Nie wiem czy ja się wyrażam jasno. Powiedzmy że znam kogoś 6 czy 7 lat, jestem z nim od 4 i całkiem nieźle się już znamy. On się oświadcza i jakby z automatu zaczynamy razem mieszkać. I teraz umotywuję może dlaczego. Gdyż codzienne życie, 24/7 razem przez dłuższy czas to zdecydowanie coś innego. I lepiej rozmyślić się przed niż po ślubie. A znam sporo ludzi, którym życie razem wszystko zmieniło i nagle okazało się, że miłość nie jest aż tak ogromną siłą napędową by to wszystko skleić. Za dużo zmian. Nagle po ślubie od wspaniałej mamy która gotowała, przygotowywała, prała, prasowała i jeszcze pracowała zawodowo trzeba się przeprowadzić do żony która wymaga by dużo pracowało się w domu, która wszystkiego nie robi za faceta. Dlatego wolałabym by kubeł zimnej wody trafił na głowę przed a nie po ślubie. Edytowane przez loverynka Czas edycji: 2010-02-02 o 11:33 |
|
|
|
|
#3882 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
A ja myślę, że jak ludzie się kochają i chcą ze sobą być to nie ma znaczenia kiedy, gdzie i z kim mieszkają.
Problemy widzą najczęściej Ci, którzy zazdroszczą
|
|
#3883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że będą spięcia, nawet teraz się jakieś zdarzają i zawsze będą, ale uważam, że to normalne. Cytat:
Co do TZta, to nie zawsze tak musi być, że zamieszkanie razem to początek konca. A Ty ile znałaś swojego Ex? Co do mieszkania, to jest jasne, że wolelibyśmy mieszkać od początku sami, ale nie ma tak łatwo, nie stać nas,żeby kupić od razu choć małe mieszkanie. A jak będziemy wynajmować, to nigdy nie skończymy swojego domu. A jego rodzice nie są z tych, którzy zawsze bronią synusia, a wręcz przeciwnie. Prędzej moi. Trudno, nie można mieć wszystkiego od razu, przemęczymy się te 3 lata, wykończymy sobie dół w domu i od razu uciekamy do swojego. Cytat:
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś rozmawialiśmy z TŻ i powiedział, że jak sie wyprowadzi od rodziców bedzie miał 2 psy (teraz u rodziców jest 1). Odpowiedziałam mu, że jeśli będzie miał wtedy tez mnie, to sam sobie bedzie z tymi psami wychodził i nimi zajmował, bo ja psów nie lubię. Kawa na ławę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-02 o 11:44 |
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, no coś w tym jest
![]() Ja się nie wypowiadam w temacie, bo TŻ nie mam a z exem nie mieszkałam nigdy. Tak czy inaczej nie mam nic przeciwko zamieszkaniu razem przed ślubem, ale pod warunkiem, że nie potrwa to zbyt długo (czyt. kilka lat). Myślę, że na pewien czas przed ślubem można razem zamieszkać, ale nie za długo jak napisałam
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
O, fajne. A czy ten drugi to taki beżyk imbirkowy?
Cytat:
![]() Co do mieszkania razem- nie jestem w sumei ani za ani przeciw, wszystko zalezy od indywidualnmej sytuacji. Osobiście myślę sobie czasem jakby było fajnie mieszkać z TŻ. Ale albo muszę najpierw skończyć studia i zacząć zarabiać (bo nie potrafiłabym tak żyć na utrzymaniu) albo TŻ musi mi się oświadczyć, to będzie takim symbolicznym scementowaniem związku. Cytat:
![]() Seksualnej rozpusty na początku czego? Zużyłam mgiełkę do włosów Dove Z ciekawość zrobię sobie listę i zobaczę po ilu zużutych opakowaniach coś wpadnie nowego- ale nie tak żeby pilnować min. 10 jak w projekcie tylko ytak na luzie, żeby poznać swoje możliwości ![]() Tak więc mam już 3 pozycje (ze smackersem i oddanym dezodorantem)
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
No tak tak, własnie o to mi chodzi, żeby mieszkać razem po zaręczynach, no
![]() I nie, nie jestem zazdrosna :P A luskap, życzę jak najlepiej, żeby te moje czarne myśli się u Ciebie nie sprawdziły i żeby było cudownie
|
|
|
|
#3889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ani trzasnąć drzwiami.
Cytat:
A nic na to nie wskazywało. Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3890 |
|
Rozeznanie
|
korzystając z całodniowego pobytu w domku upiekłam to ciasto Zebra. nawet łatwe jest, tylko więcej babrania z tym przelewaniem do formy niż samego wyrabiania masy...
wygląda naprawdę super i mam nadzieję, że tak samo będzie smakowało!! |
|
|
|
#3891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
róż z różnokolorowymi (najwięcej złotych) iskierkami oj tak, teściowie są w stanie zabić nawet najpiękniejszą miłość, a nawet ci najlepsi doszukują się w zięciu/synowej wad, dużo rzeczy im przeszkadza i dają tego wyraz.. ja mieszkaniu z teściami też mówię absolutne nie i nigdy bym się nie zgodziła na taki układ, chyba, że naprawdę byłabym zmuszona nawet nie chciałabym mieszkać z moimi rodzicami, choć wydaje mi się, że nie robiliby cyrków, jakie potrafią robić inni, ale wiem jak to wszystko się zmienia jak ktoś obcy pojawia się u kogoś w domu ![]() jeżeli już to układ dobry może na rok ![]() Cytat:
Cytat:
niestety rzeczywistość nie jest tak kolorowa
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mają przynajmniej jasną sytuację, ewentualnie w przyszłosci nie bedzie niespodzianki ![]() Cytat:
zaczynać od środka i wlewac formując takie kręgi?
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem smaku. Czy tą colę bardzo czuć?
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Nie wiem. Ja robiłam tylko z oranżadą.
|
|
#3896 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
chodzi przecież o miłość, a nie o to gdzie i jak i ile się ze sobą mieszka. Jeżeli wady człowieka czy jego sposób bycia są na tyle istotne, żeby zabić uczucie, to wyjdą na wierzch niezależnie od mieszkania ze sobą przed czy po ślubie, oświadczyn czy ich braku.Ja kiedyś (w poprzednim związku) byłam zdania, że ślub bez mieszkania razem wcześniej nie ma sensu. Za obecnego TŻ wyszłabym w ciemno i zamieszkałabym z nim bez obietnicy ślubu też bez wahania (na temat ślubu mamy zresztą dość rozbieżne zdanie ), chociaż może łatwo mi mówić, bo praktycznie (chociaż teoretycznie absolutnie nie ) mieszkamy ze sobą, bo cały właściwie czas spędzamy razem u niego, u mnie, a latem w naszym domku na działce, więc wszystkie jego codzienne obyczaje i zachowania znam już na wylot i od dawna mnie nic nie zaskakuje negatywnie.
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój też
Do tego wcale nie trzeba wspólnego mieszkania. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
Spodziewałam się raczej wypowiedzi o wielkiej miłości i niewyobrażaniu sobie ani jednej chwili bez drugiej osoby jeśli nie jest to absolutnie niezbedne. W imię wielkiej miłości to i ja się chetnie spakuję i zamieszkam z TŻ, nawet dziś, ale nie po to aby go "przetestować" Szkoda tylko, że miłość nie idzie w parze z pieniążkami
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-02 o 14:29 |
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
byłybyśmy bardzo bogate
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Niby tak ale ja po moich doświadczeniach wiem czego oczekiwać po takim wspólnym mieszkaniu i co ustalać bo wcześniej miałam baaaardzo idealistyczne podejście.
No i pomaga też to że TŻ sam sobie prowadzi gospodarstwo a wcześniej też "przerabiał" mieszkanie z kimś więc też nie ma złudzeń jak to wygląda.
|
#3900 | ||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Ale tak jak mówi luskap w ich przypadku to jest dobre rozwiązanie, teściowe nie wyglądają na zbytnio namolnych a czekać jeszcze 3 lata na wspólne życie... brzmi to strasznie. ![]() Cytat:
Czekam na tyle fajnych przesyłek, a listonosza ani widu ani słychu..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

I w ogole jestem zakochana w tym miescie.. No ale to wiadomo od dawna. 

No i nie zazdroszczę "docierania" się pod dachem teściów.
Uwielbiam też Phlooof!

A jha w ostatnim tygodniu codzień jadłam sałatę lodową polaną jogurtem bałkańskim wymieszanym z sosami sałatkowymi Kotanyi- pycha, najlepsza pikantna, tzatziki i Cezara