|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
Cytat:
uda się na pewno
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez całą ciążę mi ani razu moja lekarka nie zbadała. Nie miałam parcia bo chwilę wcześniej miałam usg. Ogólnie to mam asymetrię i raczej powinnam się częściej badać ale kurde ja się tak bardzo wstydzę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
myślałam że nie skończę ![]() a zwierzęta prosto akurat było dodać. Najgorsze ze zaznaczalismy działki czy coś a ten twierdził BLAD, robiliśmy to samo 30 razy i za 31 razem się udało. Dla mnie ten program to kompletna klapa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Drocia, czyli druga waga też ma swoje mocne strony
już widzę jak tłumaczyć mężowi np. - "to jest waga do ogórków, a ta jest do mąki" Honcia, mów mi jeszcze. Zrobię we wrześniu wyprzedaż garażową ![]() Nie bada mi cycków. Miałam robione USG cycków niecały rok temu ![]() Co do tabsów to ginka, która mi zlecała przedciążowe badania też mówiła, że organizm może do siebie dochodzić do roku i jak uda nam się zajść w ciągu tego roku w ciąże to będzie fart. Pamiętam, że wpadłam wtedy w doła, bo nie wiedziałam, że to świństwo ma aż taki wpływ na organizm. Nigdy więcej! Mój organizm dochodził do siebie 2 miesiące, ale przez te dwa miesiące przerobiłam bodaj wszystkie skutki uboczne odstawienia tabletek Ha, pochodzone, pojedzone, a mały w brzuchu wreszcie kima. Sukces
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostalo tylko zaznaczać uprawy. Ten program ma problem z pracą w przeglądarce Explorera i innych starszych wersjach. Specjalnie trzebabylo ściągać foxa. No i to obciążenie jeśli wypelnialiscie wczoraj z pewnością dało się odczuć.Sunshine a podobno wystarczy samobadanie piersi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Drocia, jak moja koleżanka, o której Ci pisałam, leżała w szpitalu to mimo dobrych wyników, nie puścili jej do domu (chociaż miała 150m do przejścia). Tłumaczyła mi, że chodzi o ... łóżko, które wychodząc do domu zwalnia, a którego może nie być, jak zadzieje się coś złego plus oczywiście to, że chcą ją mieć pod kontrolą.
Tak czy siak trzymam kciuki, żeby przeciek się zatkał i wypuścili Cię do domu
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
No u Droci sączące się wody to nie przelewki.
Dmuchaja na zimne ale to dobrze. Muszą mieć wszystko pod kontrolą. W takim przypadku nie jest łatwo stwierdzić czy stan pozwala na opuszczenie szpitala czy nie. Sytuacja może się zmienić z dnia na dzien. Ale co Drocia to masz nieszczelny pęcherz? Tak? Wtedy jest ryzyko zakażenia. Każą ci tam leżeć, czy możesz chodzić? Podobno przy uciekających wodach lepiej być w pionie bo na leżąco bardziej odpływają. A dzidziusia oprócz tych wód pobadali? Pomierzyli? Siedź tam choćbyś miała do rozwiązania pozostać! A który to już tydzień u Ciebie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do lezenia lub pionowo, to różnie to bywa. U mnie właśnie jest tak, ze często pocieknie akurat jak juz wstanie i usiade na wc. A przy lezeniu zdarza się w jakimś procencie przypadków, ze ta nieszczelność się zasklepia co byłoby bardzo wskazane, bo niestety, nie wiadomo czy to mała dziurka, czy duża. A boje się zespołu pasm owodniowych chyba najbardziej. Co do leżenia i chodzenia to sami lekarze sa chyba podzieleni. Mówią tylko ze mam dużo pic, jakieś 3 litry.. Masakra z tym piciem, bo ja nie przyzwyczajona do takich ilości. ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
Edytowane przez drocia Czas edycji: 2018-05-15 o 14:21 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3912 |
|
Przyczajenie
|
CiastkoveLove ja kilka lat temu chodziłam do super pani ginekolog, która zawsze piersi badała. Zależy chyba od podejścia lekarza.
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy przegladarke Chrome wiec może też jej nie akceptuje, albo po prostu się wieszalo bo nagle wszyscy zaczęli wypełniać ☺ tak to jet jak się czeka do ostatniego dnia.. Mam nadzieje ze w przyszłym roku już wszystko będzie dobrze i nic nie będzie trzeba poprawiać, chyba że nowe działki dodać czy zwierzynę ☺ Mam nadzieje ze niedługo minie, liczę na ten 12 tydzień jak na zbawienie naprawdę ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do lekarzy na NFZ, to niestety chory system wymusza też na nich wiele rzeczy. Tak samo ze szpitalami, pacjenta celowo się trzyma dłużej, bo dopiero od iluś dniach pobytu, zaczyna im się to opłacać. Obiło mi się o uszy, że mają się zmienić przepisy, ale chyba na razie nic z tego. |
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a to dobre. Wyobraziłam sobie ![]() Nie dobieraj sobie Drocia do głowy. Wszystko będzie dobrze ![]() Pij tylko 3 litry i będzie git! A propos wody - wiecie że można ją przedawkować? I zapić się na śmierć...wodą?! Podobno rozcieńczają się w nas jakieś jony i kaput.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Drocia współczuję Ci tego szpitala. Ale jeśli tam masz lepsza opiekę i w razie czego szybko zainterweniuja to łez i odpoczywaj.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak trzeba to trudno, byle Malutka jak najdluzej siedziala w brzuchu i zdrowo rosła Cytat:
Osobiscie wyznaję zasadę, że piję tyle ile mi się chce. Czasem to jest 1 herbata i 2 kawy przez caly dzień a czasem jeszcze 2 litry wody i litrowy dzban zielonej nie wmuszam w siebie wody tylko po to zeby wypic ileś tam na dzień.
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze 3,5h i do domku Wysłane z mojego TA-1032 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
A ja cały czas coś sączę w zasadzie. Mama się ze mnie śmieję, że piję z wiadra, bo mam takie kubki po 0,5 litra i większe
|
|
|
|
#3921 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem miałam mocne bóle jak na okres, dziś rano troche też a od paru godzin nic nie czuję... a @ nie ma![]() [1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;83583181]Czekam na @ i dołek z powodu nie udanego cyklu i pomyślałam sobie że miałam rodzić w listopadzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] byłby skorpion... a tak moze będzie strzelec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daj sobie chwilę ale nie myśl tak...
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Konto usunięte
|
Nie spotkałam się jeszcze z wersją, żeby wody z dodatkami aromatów i cukru czy słodzików oraz konserwantów były lepsze niż czysta woda mineralna
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o to, ze pot togez woda. Dużo pijesz w upały to szybko ta wodę wypocisz i organizm niż z tego nie ma. Choćby slodzik to jakas forma glukozy, która trzeba odfiltrowac, a nie tylko przepuścić.
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
byłam dziś w urzędzie pracy i dostałam skierowanie na staż. Jutro mam rozmowę o pracę więc zobaczymy.dziś chyba dorwę TŻ
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę że bardziej trzeba zwracać uwagę na zawartość minerałów w wodzie, bo woda wodzie nie równa. Smakowe wody to niestety raczej chemia, która korzyści zdrowotnych nie przyniesie
![]() Starość mnie dopada, od kilku miesięcy czuje ze mam coraz mniej sił i zmęczona jestem, taka fizyczna starość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam z zapaleniem krtani i tchawicy oraz l4 do piątku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Na betke się wybierasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kiepsko to pójdę w czwartek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

wasi lekarze badają wam piersi na wizycie?
uda się na pewno

przez całą ciążę mi ani razu moja lekarka nie zbadała. Nie miałam parcia bo chwilę wcześniej miałam usg. Ogólnie to mam asymetrię i raczej powinnam się częściej badać ale kurde ja się tak bardzo wstydzę 

grunt to nie porównywać się do koleżanek, które zachodzą w ciążę jak nakręcone 

już widzę jak tłumaczyć mężowi np. - "to jest waga do ogórków, a ta jest do mąki" 
na szczęście chodzilo mi tylko o cytologię i badanie piersi ( w tym akurat jest dobry, znajomej wyczuł mikroguzek). Mój prowadzacy gin troszkę inaczej traktuje prywatnie a inaczej w przychodni ale i tak jest ok. Czasem ma tylko kiepski humor ( jak kazdy) ale ja go znam i mi to nie przeszkadza. Jest super specjalistą a to dla mnie najwazniejsze

Podobno rozcieńczają się w nas jakieś jony i kaput.

26.08.2017

Daj sobie chwilę ale nie myśl tak...