|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Tak strasznie pozarlam sie z TZ
![]() Jeszcze jedna taka klotnia i koniec bedzie - ja nie wytrzymam z nim dluzej. Dzisiaj powiedzial mi, ze ondla mnie rzuca swietna prace i swoja szanse rozwoju - nie dla dziecka, ale dla mnie. A ja nie mam zadnych planow przeciez. m cjwluigbl vlugcruwinfucriwb aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A winka sie nie napije bo jest feee.. I własnie nie chciałam jechać żeby tam mnie nie trzymały w razie czego i wogole.. Ale chciałabym mieć taki poród jak moja mama 2 godziny i po wszystkim Może to rodzinne Noo a mi minęły skurczyki.. Zanim doszłam pod prysznic.. ![]() Noc spokojna.. Rano tylko mnie podobalo jak na @ teraz tam też trochę boli. I pachwiny bolą.. I wogole mała mi się dziś mało jeszcze ruszała ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Ooo.. jak by mi tak powiedział too... |
|||
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieraz kładłam też skórki po pomarańczach, czy mandarynkach, albo świeżą cebulę czy cytrynę - w zależności co mam pod ręką. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Faceci są inni nie możemy wszystkiego co mówią brać poważnie Niektórzy faceci nigdy nie dorośleją - np. mój jest wiecznym kawalerem. Myślisz, że przejmuje się mną i moją ciążą? A jestem z nim 14 lat, więc sporo od niego oczekuję - ale na nic to, bo on jest jak dziecko i mnie nie rozumie. Ale nauczyłam się tym nie przejmować. Ignoruję jego głupie odzywki czy zachowanie. Gdybym miała się przejmować wszystkim co on palnie, to bym zwariowała chyba. A że twój rzuca pracę dla ciebie - to świetnie! Widać, że chce być blisko ciebie, a nie na odległość, że mu na tobie zależy. Tyle narzekałaś, że się z nim nie widujesz, ze jest daleko itp. Teraz będziesz go miała tylko dla siebie, będziecie wreszcie razem. A pracę znajdzie. Głowa do góry |
||
|
|
|
#3904 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak się nad tym zastanawiałam bo te położne mówiły że etapy porodu godzinowo u każdej kobiety podobnie trwają pierwszy etap 6-8h a nawet dłużej i później ten etap parcia koło 1-2h. To jakim cudem ja się tak szybko urodziłam... Więc wywnioskowałam że może w pierwszym etapie miała mało odczuwalne te skórcze i jak już zaczęły być takie bolesne to ona myślała że to początek, hihi a w jej przypadku to była już końcówka. No bo szyja podobno nie jest w stanie skrócić się szybciej niż w te 6-8h, czyli innego wyjścia nie ma. Dlatego tak sobie myśle że jak się pojedzie do szpitala później to lepiej bo ma się szybki poród. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi bo strasznie zamotałam
|
|||
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się że przy porodzie szyjka powinna być już skrócona?! Że wtedy jest gotowa do porodu.. Tak mi gin mówił.. np na ostatniej wizycie.. 'szyjka bardzo skrócona, gotowa do porodu'.. Ja np nie mam już prawie wogole szyjki.. To co tam ma się jeszcze skracać ? Gorzej jak są skurcze a rozwarcia niimaa..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-05-05 o 13:09 |
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i mówiły jeszcze że jeśli kobieta jest "pobudzona" dużo mówi, ma dużo powera i wogóle to nie warto jej wieść jeszcze do szpitala, to taka przepowiednia porodu jakiś tam hormon się wydziela który na pobudza do działania, i jak już minie ten etap i zrobimy się cichce, spokojne to też podobno oznaka (głownie dla osób które nas obserwują ) że zaraz można jechać do szpitala
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
Najważniejsze żeby dziecko wyszło z brzuszka
|
|
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
ja to w ogóle tego wszystkiego na razie nie kumam, ale pewnie będziemy wiedzieć instynktownie co i jak. ja do szpitala mam 5 minut autem więc jeśli dam radę i nie spanikuję, a raczej nie mam skłonności do panikowania w sytuacjach kryzysowych
, to spróbuję pojechać na ostatnią hwilę. tak to obie wymyśliłam sprytnieWeronisiu i latkoo, dzięki za rady. popsikałam tym octem, okna pouchylane, wszystko pomyte, świeczka zapachowa zapalona i jest dobrze. weronisiu, mi chodzi tylko o neutralizację tego smrodu, bo zapobiegać mam nadzieję że już nie muszę, chyba jej przechodzi, to przez tą rujkę się zsikała biedna, bo tak to nigdy w życiu mi się nie posikała, mimo że była przygarniętym kotkiem to od takiego małego szkraba wiedziała, że sika się do kuwetki. ogólnie tak się ściorałam, że szok. ja to jestem głupia, że jak sprzątam to nie umiem sobie na raty porozkładać tylko wpadam w trans i koniec. muszę się ogarnąć dla dobra bejbika... |
|
|
|
#3910 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki... a brzuchatki ile tu napisały..... Dzisiaj taka ładna słoneczna pogoda, ale ogólnie to jest chłodno... byłam z Tż na zakupach i zmarzłam.. wrr...
Metropolitan - jakbym widziała siebie, jak wpadnę w trans sprzątania to nie mogę przestać.. a potem padam na twarz, boli brzusio... ostatnio Tż na mnie nakrzyczał, że przecież mogę rozłożyć sobie na raty... ale co tam, ja muszę, a potem mu marudzę , że się źle czuję...
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Metropolitan ja też własnie planuje jechac tak na ostatnią chwile
![]() A to sobie wezmę prysznic a to powoli się uszykuje.. Wole pomęczyć się w domu i mieć pewność ze to na pewo TO niz w szpitalu spędzić godziny Tylko gorzej bo ja do szpitala mam 30 km..
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki!!! beta 83,88 mlU/ml
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Natalko nareszcie Twoje marzenie sie spełniło! Bardzo sie cieszę kochana, uważaj i dbaj o siebie!!!!!!!!![]() Karolinko współczuję z powodu kici, masz przewalone z nią będziesz musiała wysterylizowac łobuza bo oszalejesz jak znowu będzie miała ruję
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
Ale mialam nadrabiania. Troszke sobie pospalismy z tz-em a potem usiadlam do lektury.
Carol dobrze ze podjeliscie decyzje o przeprowadzce. Zobaczysz ze bedziecie tam bardzo szczesliwi ![]() Anulka skarbku masz tego pecha nie ma co . Ja wierze w karme i zobaczysz ze ona ci to wszystko wynagrodzi Pamelka i motylek beta piekna no i jesli chcialybyscie wskoczyc na nasza liste brzuchatek to zapraszam. Wystarczy imie, wiek i termin porodu jakis przyblizony. Oczywiscie nie pamietam co komu napisac!!!! My z tz-em zjedlismy sobie 'sniadanko' ale oboje wogole nie mamy energii. Niby spalismy te 5 godzin po powrocie ale do jutra pewnie do siebie nie dojdziemy. Ja chyba sobie przedluze wolne i jutro zostane w domu zeby nas rozpakowac, zrobic pranie i ogarnac troszke w domu bo wtedy mielisbysmy wolny i spokojny weekend zeby sie relaksowac. Wogole musze skoczyc tez do miasta po prezent dla mojego tz-a na imieniny. Tak naprawde tutaj oczywiscie nie obchodza imienin ale u nas tak smiesznie sie zlozylo ze moje imieninki wypadaja centralnie w urodziny tz-a no i on zawsze daje mi prezent wiec ja zeby bylo sprawiedliwie powiedzialam mu ze jak beda moje urodzinki to on tez bedzie dostawal prezent na 'imieniy' . I tak 2 razy w roku wymieniamy sie prezentami . Teraz juz bede sie starala byc z wami na biezaco |
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośnie bąbel rośnie a co do mieszkanka, jutro się okaże co z tym mieszkaniem kuzynki, zdam Wam relacje![]() Troszke minie zanim dojdziesz do siebie, a takie spanie w dzień to jednak nie to samo co nocka, nie wiem czemu tak jest ![]() Kasieńko mogłabys mi zmienić tp na 15 lipiec? Mój wielki chłop się spieszy
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Jejku kardashi zapomnialam napisac ze czekam z niecierpliwoscia na akcje z udzialem Blanki . No cos czuje ze na dniach sie zacznie
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!!
![]() ![]() Cytat:
![]() Dużo osób mi mowi że w przeciągu tygodnia sie rozpakuje.. Nooo kuurde mogłabym juuż tak zaczynam się niecierpliwić i po nocach mi się sni już ta moja dziewuszka ![]() ![]() Ja tez bede musiala poddać sterylizacji.. ale mojego piessska miała teraz pierwszą cieczkę i już ciążę urojoną.. zrobiło jej sie zapalenie sutków.. I wet poradził nam sterylizacje.. I tak ciągle sie zastanawiam.. |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje koty mi nigdy nigdzie nie nasikały, więc nie musiałam zabijać smrodu. Ja stosowałam te cytrusowe zapachy jako odstraszać od doniczek z kwiatami, bo grzebały mi w ziemi, albo na stole rozkładałam te pachnidła, bo mi na stół właziły... Metropolitan pomyśl o sterylce. Szkoda twoich nerwów. Za 5 m-cy możesz mieć to samo, bo zastrzyk przestanie działać. A szkoda, żeby kicia dostała ropomacicze. Moje kotki załapały się rok temu na marcową akcję sterylek i zamiast 250 zł zapłaciłam 100 zł (za każdego), a więc 300 zaoszczędziłam. Motylek i Pamelka gratuluję ładnej Bety Dbajcie o siebie.A mnie potwornie boli prawy bok. Już od wczoraj jest nie do zniesienia. Myślałam, że to od siedzenia, bo czuję ból tuż pod żebrem. Ale byłam teraz na 2-godzinnym spacerze i nic nie przeszło. Aż się co chwilę łapię za ten bok i ściskam go, ale to nic nie daje. Nieraz aż kroku nie mogę zrobić. Co to może być? To nie możliwe, żeby dzieciątko mi uciskało, bo jest przecież maleńkie... Jutro o 15.00 mam wizytę u gina, ale nie wiem czy wytrzymam z bólu. No i czy on mi coś poradzi... Może uzna, że to normalne... Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-05-05 o 17:24 |
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Smutno mi eh i plakac mi sie chce roche, ale z bezsilnosci
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
irsin kochana nie zalamuj sie tylko walcz i szukaj jakiegos rozwiazania. Z tego co dotad wywnioskowalam oboje z tz-em maciie silne charaktery i jestescie dosc uparci. I zadne z was nie chce tak do konca drugiemu sie poddac i oddac a przeciez musicie sie spotkac w polowie drogi bo inaczej nie wtrwacie. Kochana rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa. To jest problem ze macie takie sprzeczki ale na moje oko to tylko i wylacznie brak pozadnej komunikacji...
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słuchaj, nie chcę być złym prorokiem, ale czy to nie nerka??? jeśli bok ale tak bardziej z tyłu, to mnie tak nerka napiernicza. |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
kasia_dublin po wizycie u gina bedziesz mogla mnie przeniesc na liste brzuchatek
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj miałam usg.Lekarz stwierdził, że dzidzia duzo większa niz na 29 tydzień i termin przesunięty z usg o 12 dni wcześniej, czyli na 8.07
.Waży ponad 1500 gram już!Ułożona głowką w dół .Tak sie cieszę, że wszystko dobrze!Poza tym nie ma mojego noska.Zupełnie taki sam ma jak mój Tż![]() Carol widzisz ja tez mam wielkoluda hehe Pamelko i motylku jeszcze raz gratulacje!!!!!!!!!!!!!! Weronisiu mnie tez tak pod żebrami boli czesto, az cięzko oddech złapać nieraz. Kardashi juz niedługo Blanka wyjdzie cos czuję Trzyamam za was kciuki
|
#3926 |
|
Rozeznanie
|
Pamela i Motylku - moje gratulacje, dbajcie o siebie brzuchatki
Gosiaro - super , że dzidzia się tak tak super rozwija!!!!! Weronisiu - oj kochana współczuję... nie mam pojęcia Co Tobie doradzić.. trzymaj się kochana, jutro koniecznie powiedz lekarzowi, a nie ma takiej możliwości, żeby Cię przyjął rano? A mnie coś dzisiaj brzucho pobolewa, ale to bardziej sprawa jelit... jeździ mi w nich jak cholerka, czuję , że zaraz mi je rozsadzi..
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-05-05 o 20:08 |
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj bylam offline caly dzien bo neistety net i siec i serwer wszystko padalo w pracy i bylismy odcieci od swiata, na szcescie milo mi sie pracowala i koncepcja projektu szkoly nad ktora pracuja sprawia mi taka frajde, mowie wam, naprawde, zrobilam sobei dodatkowo taka wizualizacje na szybko i tak sie spodobala plus ja czuje ogromna satysfakcje pracujac nad tym projektem. Jak nas jutro polacza ze swiatem to wam wysle wizualizacje ![]() a jak tam u was? Carol i Gosiu ale macie wielkie dzieciaki! az sie wierzyc nie chce ))))))))))) bedziecie mamusiami szybciej niz mi sie uda zafasolkowac cos sie musze chyba pospieszyc, niech ten los mi sie wreszcie odwroci Wysylajcie koniecznie zdjecia USG zebym sobie mogla na wasze dzieciaczki popatrzec A jak samopoczucie dzisiaj?Kardashi ja o tobie ciagle mysle, ciagle mam wrazenie ze otworze forum a tu juz Blanka jest na swiecie mam nadzieje, ze dasz nam jakos forumowo znac, cobysmy wiedzialy ze kolejne forumowe baby jest na swiecie![]() weronisiu moze cie dziecko choc male uciska gdzies na jakis nerw? albo na zebro? i dlatego boli? mam nadzieje, ze lekarz pomoze, daj znac koneicznie kasiu dublin co tam ciekawego kupilas TZtowi? moj ma urodziny co prawda w sierpniu ale juz mysle co mu kupic jutro natomiast musze kupic prezent znajomej konczy 37 lat, chcialabym jej kupic cos dla niej cos ladnego i takiego osobistego moze bo to moja bardzo dobra kolezanka.Irsin my sie na poczatku znajomosci z TZ bardzo klocilysmy, ale tak jak mowi Kasia, zaczelismy wiecej rozmawiac, bo trzeba sie po prostu dograc i nauczyc malych kompromisow dnia codziennego. zobaczysz na pewno bedzie dobrze i prosze nie denerwuj sie ani nie placz to neizdrowe dla dzidzi przeciez... A mnie masc i globulki minimalnie ale pomagaja, troche mniej piecze, mam nadzieje, ze przejdzie mi to szybko. poza tym mam nadzieje,z e dostane wreszcie normalny okres nie jakies skrzepy i poronne krwawienia tylko okres.. w zyciu nie przypuszczalam, z etak bede na niego czekac... ostatnie to wywolane hormonami krwawienie mialam 4 kwietnia wiec moze juz niedlugo bedzie wreszcie ten okres nooo... nawet nie wiem cyz mialam jakakolwiek owulacje. ale ale musze myslec pozytywnie, bo kto jak ne ja ![]() poza tym kupilismy nowego elektrycznego wielgachnego grilla na taras i pelno kwiatow, lawende, tuje i przesadzalam, rozszczepialam, rozstawialam kwiaty na tarasie, bo u nas niby wczoraj padal snieg ale dzisiaj zrobilo sie cieplusienko i wlasnie pieknie mnie razi slonce , bo teraz u nas do 22-giej jasnooooo...... )))))))) )))))uciekam i pozdrawiam goraaco
|
|
|
|
#3928 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam dziewczynki.. , trzymajcie się, buziaczki!!!!!!!!!!!
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki gratuluje po 1
motylQ!!!! TAM JEST 2 KRESKA!!! GRATULUJE Carol trzymam kciuki za mieszkanko, gratuluje remontow i w ogole...! my nadal meczymy sie z brzusziem stad moja dluuga nieobecnosc, jak mam czas to wpadam na mamusiowy o porady zapytac , was poczytac zapytac a nigdy nie mam czasu walac takiego posta na cala strone;/ Jak zwykle amnezja- nie pamietam co mialam napisac ale wiem co u was, dobrze ze wizyta u gin udana i nie wiem co jeszcze...ehhh dobranoc-zajrze i odpisze na pewno ! ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- aaaaa i Irsin wez nakop temu swojemu ostro do dupy! ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- dziewczynki zafasolkowane-ale fajnie! nie uciekam bo gnom sie budzi:P bedzie papusiała
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, ja na chwilke tylko bo pracuje pracuje pracuje, rozwija sie moj projekt i jeszcze bardziej satysfakcja z pracy nad nim, pozdrawiam was spiochy goraco i bede zagladac w ciagu dnia
![]() AAAA i wysylam jak obiecalam moje szkole )Załącznik 3084662 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:
nie możemy wszystkiego co mówią brać poważnie
? Gorzej jak są skurcze a rozwarcia niimaa..

nareszcie Twoje marzenie sie spełniło! Bardzo sie cieszę kochana, uważaj i dbaj o siebie!!!!!!!!