mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 10:11   #3901
witaminkaccc
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja ide 20.09 na Usg 3d\4d to będzie 27tc.Gin mówiła, że wszystko jest ok na zwykłym Usg,ale tamto jest lepsze i mozna przepływy posprawdzac.Pytałam o Roszkowskiego czy nie iść (guru Usg w Polsce).Ale powiedziała, ze jak ten co ide powie, że coś nie tak jest to dopiero.Nie jest drogo, bo chyba 150zł może 200zł z płyta.Moja siostra była i mówiła, że fajny lekarz.

zaprzeczam po stokroć temu stwierdzeniu !!!! to jest nieprawda, tylko wyciąganie kasy... jedyna różnica to to że widac w 3-4 d a nie 2d a przepływy itd widac na obu tak samo wiem bo i mnie moja gin "poradziła u znajomego" 3d, bo niby serce i przewpływy lepiej, ale po wielu konsultacjach z innymi położnymi i lekarzami wiem ze to MIT

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:11   #3902
Jagooda_
Raczkowanie

Heja, nadrabiam tak tylko pobieżnie, bo niestety nie mam weny

nikaa2 my zaraz po ślubie założyliśmy wspólne konto i na nie wpływają nasze pensje. Opłacamy z niego rachunki, jedzenie, kupujemy to co nam potrzebne, tyle tylko że wcześniej sobie mówimy, ze idę na jakieś ciuchowe szaleństwa, żeby było wiadomo ile kasy poszło. Jak coś zostanie to przerzucamy na konto oszczędnościowe. Cztery lata tak funkcjonujemy i na razie nie było jeszcze jakiś kłótni.

rudominka śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
glamourous tylko ten mój prototyp to czemu mimo,ze zwykle taki kochany to czasem taki bezmyślny...mimo,że wyraźnie wielkimi literami mówię że to co robi sprawia mi ból...to on chyba myśli,że ja żartuję...
znowu nie będę mogął przez niego jeść;/

aaa,nowa gazetka jest-pampersy tam chyba też są po 39.99??

kiedy najlpeij zrobic usg w III trymestrze??
ja robiła w 32tygodniu, a dokładnie 31,3hbd

Zmykam na spotkanie z siostrą, popołudniu się odezwę , może mi się humor polepszy

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:13   #3903
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
oj tam nie stresuj sie tylko jedz, dzidziulkowi potrzebna energia a moze ty sobie humorek czyms pyszniutkim poprawisz
a pani od geografii to jeszcze mowila ze chlopy to takie NIEGRAMOTNE wlasnie o to jej chodzilo ze sie mowi i mowi a nic nie dociera, jak groch o sciane
ale naprawde nie bierz do siebie, to tylko facet a oni maja zupelnie inne myslenie ( o ile to mozna mysleniem nazwac )
no własnie niby to kobietę uważa się za skomplikowaną osobę,ale facetowi czasem powei sie na prawdę wilekimi literami,a ten zero kontaktu...czasem to chyba ten przysłowiowy groch jest bardziej kumaty
a niby facet inteligentny,ba,nawet wykształcony,a potrafi się zachwoać jak głupi szczeniak i nie pomyśli
na szczęście mojemu zdarza się to coraz rzadziej.
Cytat:
dziewczyny wiecie co ja jakies schizy na punkcie zdrowego prawidlowego odzywiania mam...wchodze do sklepu i sobie mysle- zjadlabym drozdzowke z serem na sniadanie. a za chwile mnie lapie- no tak ale taka drozdzowka to puste kalorie z ktorych ani maluchy ani ja nie skorzystamy, bardziej nam na zdrowie wyjdzie jak zjem chlebek pelnoziarnisty czy tam grahamke z serkiem bo wapn i blonnik...i tak ze wszystkim, chce lody, a mi rozsadek nakazuje lepiej zjesc jogurt i az sama na siebie zla jestem za to rozsadne podejscie
też tak miewam-dlatego jakw chodze do sklepu to nie wiem co kupić co zjeść
a jak kupuję coś słodkiego to staram się by to było cos malutkiego jak już muszę.a zwykle i tak "muszę"

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:14
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:14   #3904
amarantas
Raczkowanie

Witam wszystkie mamiusie
Jak ktoś śledzi promocje to polecam stronę: www.ekoulotki.pl znajdują się tam wszystkie reklamy większych sklepów

My z mężem jesteśmy ponad rok po ślubie i mamy osobne konta i póki co się jakoś dogadujemy. Moja wypłata przychodzi 1 każdego miesiaca, a jego około 10. Ja moje wydaje na życie oraz odkładam część na oszczędnościowe konto, a on swoją na opłaty i raty do spłacenia. Jak moja się kończy, to przelewa mi jeszcze jakąś kwotę . niekiedy przy tym marudzi, że nie lubi mieć pustego konta, wiec wtedy ja mu mówię, nie ma sprawy od dziś robisz zakupy, dostaniesz listę potrzebnych rzeczy, a że u nas to ja jeżdżę samochodem, a do miasta mamy dosyć kawałek, szybko zmienia zdanie i wykonuje przelew Na początku martwiłam się jak to będzie z 2 osobnymi kontami, ale widzę, że całkiem nieźle się dogadaliśmy.
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:14   #3905
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam nie stresuj sie tylko jedz, dzidziulkowi potrzebna energia a moze ty sobie humorek czyms pyszniutkim poprawisz
a pani od geografii to jeszcze mowila ze chlopy to takie NIEGRAMOTNE wlasnie o to jej chodzilo ze sie mowi i mowi a nic nie dociera, jak groch o sciane
ale naprawde nie bierz do siebie, to tylko facet a oni maja zupelnie inne myslenie ( o ile to mozna mysleniem nazwac )

Myszeczko a jak wam dzis poszlo z odprowadzaniem do przedszkola? wczoraj spotkalam kolezanke, jej trzyletni synek tez od wrzesnia zaczal przedszkole no i tez poki co jest ciezko ...ale ona ma takie godziny pracy ze go moze juz po 12 odebrac

3 sztuki to wcale nie za duzo, powiem ci ze smoczki mja to do siebie ze uwielbiaja sie gubic, chowac i zapodziewac i dobrze miec 2 na uzytek (zeby je moc na zmiane sterylizowac) i trzeci w schowku na wszelki wypadek

dziewczyny wiecie co ja jakies schizy na punkcie zdrowego prawidlowego odzywiania mam...wchodze do sklepu i sobie mysle- zjadlabym drozdzowke z serem na sniadanie. a za chwile mnie lapie- no tak ale taka drozdzowka to puste kalorie z ktorych ani maluchy ani ja nie skorzystamy, bardziej nam na zdrowie wyjdzie jak zjem chlebek pelnoziarnisty czy tam grahamke z serkiem bo wapn i blonnik...i tak ze wszystkim, chce lody, a mi rozsadek nakazuje lepiej zjesc jogurt i az sama na siebie zla jestem za to rozsadne podejscie

Kochana dzisiaj było juz gorzej nie chciała zostać i nie pozwoliła mi isc do domu tylko z nią żebym szła (bo płakała troche) , ale po 30 minutach ja udobruchałam i została bez płaczu.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:15   #3906
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Siemacie Mamy,

Widzę, że nie tylko ja jestem beksą. U mnie wystarczy, że jestem zła i od razu łzy mi lecą do oczu i niestety nie panuje nad tym A mój tata ostatnio do mnie: Widzę, że już wkurzona jesteś, bo ci się górna warga zmarszczyła... ja pierdziele, nic się nie ukryje. Cóż... córeczka tatusia.

A propos $$$, to my z tż'etem mamy oddzielne konta, ale dysproporcja w zarobkach jest wielka. Wpływa na to 10 lat różnicy między nami, a co za tym idzie 10 lat doświadczenia w pracy. Także szykuje się do poważnej, niemiłej rozmowy, by połączyć nasze konta lub by tż udzielił mi dostępu do własnego, oczywiście do jakiejś tam kwoty. Gdy maluch przyjdzie na świat, a tż będzie cały dzień nie wyobrażam sobie prosić go codziennie o kasę, zwłaszcza gdy np. trafię w sklepie na okazję cenową, powiedzmy bucików i nie mogła ich kupić.

Mam mieszane uczucia co do znieczulenia zewnątrzoponowego. Z jednej strony chciałabym rodzić świadomie, z drugiej nie chcę wspominać porodu jako koszmaru. I nie wiem, co zrobię. Muszę pogadać z położna z mojego szpitala, nich mnie uświadomi we wszystkim. A może poród w wodzie?

Oglądam DD TVN, planujecie robić jakieś przetwory na zimę?
ja też estem beksa ostatnio co 2 dni... drobne rzeczy zdenerwują i lecą łezki

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:16   #3907
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
zaprzeczam po stokroć temu stwierdzeniu !!!! to jest nieprawda, tylko wyciąganie kasy... jedyna różnica to to że widac w 3-4 d a nie 2d a przepływy itd widac na obu tak samo wiem bo i mnie moja gin "poradziła u znajomego" 3d, bo niby serce i przewpływy lepiej, ale po wielu konsultacjach z innymi położnymi i lekarzami wiem ze to MIT
oczywiście,że to mit.lekarze chcą po prostu sobie kabzę zapęłnić..
ja idę prywatnie,ale płacę za jego wiedzę,doświadczenie,to,ż e usg będzie na dużo lepszym sprzęcie-na którym tez może być 3D,ale tak jak pisałam wolę 2D

Stary 2011-09-08, 10:17   #3908
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
..., to znaczy że dziecko jest główka w dół? Bo sama nie wiem
Pewnie, że możliwe Ja teraz czuje ruchy prawie w pachwinie (podejrzewam ze rączki) Po prawej strony pod piersią czesto robi mi się "guz" więc to pewnie pupa, jeżdzenie pod peirsiami, to zapewne majtanie nogami Podobno ma długie Na modelke się szykuje, czy co

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:18   #3909
marejta
Zadomowienie

Witam sie czwartkowo z nad biurka pełnego dokumentów, ciężki dzień się zapowiada, ale postaram sie Was podczytywać, żeby nie mieć później za dużych zaległości

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:20   #3910
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Siemacie Mamy,

Widzę, że nie tylko ja jestem beksą. U mnie wystarczy, że jestem zła i od razu łzy mi lecą do oczu i niestety nie panuje nad tym A mój tata ostatnio do mnie: Widzę, że już wkurzona jesteś, bo ci się górna warga zmarszczyła... ja pierdziele, nic się nie ukryje. Cóż... córeczka tatusia.

A propos $$$, to my z tż'etem mamy oddzielne konta, ale dysproporcja w zarobkach jest wielka. Wpływa na to 10 lat różnicy między nami, a co za tym idzie 10 lat doświadczenia w pracy. Także szykuje się do poważnej, niemiłej rozmowy, by połączyć nasze konta lub by tż udzielił mi dostępu do własnego, oczywiście do jakiejś tam kwoty. Gdy maluch przyjdzie na świat, a tż będzie cały dzień nie wyobrażam sobie prosić go codziennie o kasę, zwłaszcza gdy np. trafię w sklepie na okazję cenową, powiedzmy bucików i nie mogła ich kupić.

Mam mieszane uczucia co do znieczulenia zewnątrzoponowego. Z jednej strony chciałabym rodzić świadomie, z drugiej nie chcę wspominać porodu jako koszmaru. I nie wiem, co zrobię. Muszę pogadać z położna z mojego szpitala, nich mnie uświadomi we wszystkim. A może poród w wodzie?
moze uzgodnijcie ze on ci co miesiac przelewa jakas tam sume na twoje konto a ty nia dowolnie dysponujesz na potrzeby domu/towje/ dzidzi?
my mielismy z tztem wspolne konto na ktore wplywaly nasze pensje- a ja dodatkowo otworzylam swoje, ze wspolnego szly wydatki, rachunki itd a na moje przelewalalismy co miesiac jakas tam sume na "kieszonkowe" tylko dla mnie. a jak przestalam pracowac to nadal tak bylo, zebym sie nie czula glupio muszac co chwila prosic o kase. no i w razie potrzeby zawsze byl do dyspozycji kieszonkowy bankomat czyli portfel tzta- jak potrzebowalam to zawsze moglam brac.
w ogole ja mialam dosc duzego schiza jak stracilam prace ze bede na utrzymaniu meza ale on mi powiedzial ze przez to ze nie pracuje nic sie nie zmienia mam nadal takie same prawa i konto oczywiscie nadal wspolne

Rudominko a o czyms takim jak spinal to tam w ogole nie slyszalam... oferowali epidural, gaz, jakies zastrzyki przeciwbolowe i tensa.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kochana dzisiaj było juz gorzej nie chciała zostać i nie pozwoliła mi isc do domu tylko z nią żebym szła (bo płakała troche) , ale po 30 minutach ja udobruchałam i została bez płaczu.
to i tak dobrze ze mozesz z nia ta chwileczke zostac az sie troche "rozkreci"...ale juz niedlugo weekend, jeszcze tylko raz w tym tyg
Stary 2011-09-08, 10:21   #3911
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Rudomianka-dziewczyny wrzucały kody na pampersy-możesz poszukać to i z nich skorzystać o są wielokrotnego uzytku.
Wiecie co... te kody w ogole wg regulaminu, to jeden kod jest na 1 pake I w jednym rossmanie, to pani mi zabrala kod i cos podpisala i schwała.
No to pojechalam do drugiego Dobrze, ze sklepy nie są jakoś ze sobą "sprzężone". Mam w miescie jeszcze jednego rosssmana, to chyba tez pojade :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-08, 10:21   #3912
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Sozaa prawdopodobnie tak
Oby tak, i niech juz tak zostanie, łebkiem w dół dzieki Myszeczka!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:21   #3913
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Pewnie, że możliwe Ja teraz czuje ruchy prawie w pachwinie (podejrzewam ze rączki) Po prawej strony pod piersią czesto robi mi się "guz" więc to pewnie pupa, jeżdzenie pod peirsiami, to zapewne majtanie nogami Podobno ma długie Na modelke się szykuje, czy co

a moja niunia sie jeszcze kreci... czesto czuje ją tak jak mówisz, na wieczor najczesciej ... ale np w ciagu dnia jak chodze to bardziej poprzecznie, z obu stron brzucha

30t 1d - ?
Stary 2011-09-08, 10:23   #3914
owieczka86
Zadomowienie

rudominka - paczka pocztowa priorytetowa 15zlotych + 15,50 butelka. Opłaca się???
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:24   #3915
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co... te kody w ogole wg regulaminu, to jeden kod jest na 1 pake I w jednym rossmanie, to pani mi zabrala kod i cos podpisala i schwała.
No to pojechalam do drugiego Dobrze, ze sklepy nie są jakoś ze sobą "sprzężone". Mam w miescie jeszcze jednego rosssmana, to chyba tez pojade :P

kochana... u nas na forum 3 kody byly.... wiec mozna od razu wiednym kupic, na 3 różne kody :P

30t 1d - ?
Stary 2011-09-08, 10:24   #3916
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że nie tylko ja jestem beksą.

A może poród w wodzie?

Oglądam DD TVN, planujecie robić jakieś przetwory na zimę?
1. Jak coś jest nie tak, to też odrazu oczy łzami mi napływają...

2. Co do porodu w wodzie, to podzielone są opinie. Woda wygłusza skurcze, więc jeśli będą słabe to i tak zaproponują wyjście z wanny. A jesli nie, to troszku dłużej może potrwać i trzeba badania dodatkowe zrobić. Ja rozważam, że może w 1 fazie porodu posiedzę w wannie, a na 2gą wyjde na łóżko... (jeśli sala będzie wolna) Ew. sala z prysznicem... zobaczymy.

3.Ja zrobiłam ogórki kiszone, miałam jeszcze dorobić, ale nie było kiedy...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-08, 10:25   #3917
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
wiem,że są jednorazowe,ale dziewczyny pisały w wątku rossmanwskim,ze wykorzystuja je wielokrotnie.mi sie nie zdarzyła korzystać więcej niż 1 raz z kodu.

a u mnie moja Mała dzisiaj śmiga po caaałym brzuchu...

Stary 2011-09-08, 10:25   #3918
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
rudominka - paczka pocztowa priorytetowa 15zlotych + 15,50 butelka. Opłaca się???

wg mnie nie .... jestes pewna ze chcesz za 1 buteleczke 30 zł wydac, jak za zestaw zapłacisz 45+15= 60 a masz 4 butelki, smoka, cos do czyszczenia... jesli nawet nie wykorzystasz wszystkich butelek to mozesz potem oddac w prezencie znajomej "zaciążonej" lub nawet sprzedac pojedyńczo na all

30t 1d - ?
Stary 2011-09-08, 10:27   #3919
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
moja coreczka tez zawsze mowili ze ma dlugie nozki (tzn to FL czyli kosc udowa)- no i fakt, ma takie smieszne chudziutkie patyczki

teraz u chlopakow to samo wyszl0= obwod glowki i brzuszka, wiek ciazy- 26 tyg, nogi- 27+6
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0927.jpg (91,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-09-08, 10:27   #3920
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Ja mam cały zestaw TT nawet(butelki, podgrzewacz, sterylizator, laktator, smoczki) nastawiłam się na jedną firmę i mam nadzieję że się na niej nie zawiodę
Właśnie chciałam też zestaw, ale zrobiłam wywiad i często jest tak, że dzieci po prostu nie chcą jakiejś butelki-smoczka, i co... cały zestaw w odstawkę? :/ Więc chyba kupie dwie butelki a pozniej dokupie

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-08, 10:27   #3921
sozaa
Rozeznanie

co do 3-4D, to właśnie w Medicoverze mam robione, ale tylko żeby sobie zobaczyc, jak dzidzia wygląda, wszystkie pomiary są robione na 2D, ale musze przyznać, że to 2D jest duzo bardziej wyraźne niż 2D w gabinecie mojej lekarki prowadzącej.

Ja będę to USG miala robione 31 tygodniu i już sie ciesze, bo lekarz, który je wykonuje zawsze sie troche z nami droczy a na koniec daje 2 metry róznych zdjeć wydrukowanych, wiekszość własnie w 4D dla nas na pamiatkę, a w 2D tylko kilka dla lekarki prowadzacej ciążę. Ale ona i tak oglada wszystkie i zawsze jest pod wrażeniem jakości zdjęć
Stary 2011-09-08, 10:29   #3922
basiula19
Zadomowienie

Witam laseczki

my dzisiaj pospalismy do 9:00 nareszcie dzisiaj zakończymy wojne z remontem tylko czekamy jeszcze na materac jak kupowałam w czwartek na allegro to gość mi powiedział przez tel, że w poniedziłek przyjdzie tylko kuźwa którybo dziś mamy czwartek a materaca ani widu ani słychu a gość mnie zbywa jak do niego dzwonie najgorsze, że kase już wpłaciłam a wczoraj czytaliśmy o gościu to ma niby sklep w częstochowie ale ostżegaja przed nim to ja teraz jestem ciekawa ile sobie poczekamy na ten materac.............

łóżeczko chyba kupimy we wtorek.....dziewczyny mam pytanie ile potrzeba mniej wiecej pampków tych najmniejszych 2-3 paki??? bo teraz jak sa promocje stwierdziliśmy, że sie w te pierwsze zaopatrzymy........butelk i, laktator i smoczek 1 mam z Aventu i musze dokupić jeszcze 1 smoczek. Jutro jedzimy na weekend do moich rodziców

a co do Tż to jak czytam wasze posty to mi sie chyba mój trafił jak ślepej kurze ziarno.....niemoge na niego narzekać wiadomo czasami mnie wkurzy ale pozoszcze sie 5 minut i mi przechodzi bo my to wogóle nie umiemy sie gniewać na siebie moja siora z mężem potrafi sie i tydzień nie odzywać jak dla mnie to jest chore i wcale nie rozwiązuje problemów ja wole posadzić męża na przeciwko siebie i siąść i wyjaśnić wszytsko żeby nie było nie domówień bo właśnie raz przez takie niedomówienia sie za dużo naskładało (byliśmy narzeczeństwem wtedy) bardzo sie pokłóciliśmy myslałam, że już koniec będzie a beczałam przez tydzień......na szczęście wszystko sie rozeszło po kościach..........mój mąż ma 25,5 lat ale jest naprawde dojrzałym facetem opiekuńczym i wogóle....ostatnio mnie ściga ciągle do jedzenia a mi sie niechce tak ciągle jeść wogóle to chyba mało jem ale niechce sie zmuszać bo później mi nie dobrze......ale wam napitoliłam, że ho ho za te wszytskie ostatnie dni co sie mało udzielałam heehhehe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:30   #3923
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
aj tam to tylko facet, moja pani od geografii to mowila ze facet to prototyp wiec nie mozna oczekiwac zeby byl bez wad bedzie dobrze
i like it

a myślicie dziewczyny, że od kiedy najlepiej dawać smoczek-uspokajacz?

Dygotko, ja idę na USG w 29 tyg, czyli w następny pon. już się nie mogę doczekać
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:31   #3924
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
moze uzgodnijcie ze on ci co miesiac przelewa jakas tam sume na twoje konto a ty nia dowolnie dysponujesz na potrzeby domu/towje/ dzidzi?
my mielismy z tztem wspolne konto na ktore wplywaly nasze pensje- a ja dodatkowo otworzylam swoje, ze wspolnego szly wydatki, rachunki itd a na moje przelewalalismy co miesiac jakas tam sume na "kieszonkowe" tylko dla mnie. a jak przestalam pracowac to nadal tak bylo, zebym sie nie czula glupio muszac co chwila prosic o kase. no i w razie potrzeby zawsze byl do dyspozycji kieszonkowy bankomat czyli portfel tzta- jak potrzebowalam to zawsze moglam brac.
w ogole ja mialam dosc duzego schiza jak stracilam prace ze bede na utrzymaniu meza ale on mi powiedzial ze przez to ze nie pracuje nic sie nie zmienia mam nadal takie same prawa i konto oczywiscie nadal wspolne

Rudominko a o czyms takim jak spinal to tam w ogole nie slyszalam... oferowali epidural, gaz, jakies zastrzyki przeciwbolowe i tensa.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

to i tak dobrze ze mozesz z nia ta chwileczke zostac az sie troche "rozkreci"...ale juz niedlugo weekend, jeszcze tylko raz w tym tyg

To samo jej mówiłam dzis ze jeszcze tylko jutro i wolne ma 2 dni, ale niewiem czy to działa :/.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:

Tincia mi nie zabrała ale powiedziała ze mozna tylko raz z niego skorzystac

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-08, 10:31   #3925
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
kochana... u nas na forum 3 kody byly.... wiec mozna od razu wiednym kupic, na 3 różne kody :P

3????ja tylko 2 wyczaiłam

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:32   #3926
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Oby tak, i niech juz tak zostanie, łebkiem w dół dzieki Myszeczka!

Mój mały cały czas tak jest i też czuje tak ruchy jak Ty

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:

Tylko że musi wydać 3 paragony a nie 1 :P

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-08, 10:32   #3927
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
wg mnie nie .... jestes pewna ze chcesz za 1 buteleczke 30 zł wydac, jak za zestaw zapłacisz 45+15= 60 a masz 4 butelki, smoka, cos do czyszczenia... jesli nawet nie wykorzystasz wszystkich butelek to mozesz potem oddac w prezencie znajomej "zaciążonej" lub nawet sprzedac pojedyńczo na all

no właśnie ja się nie znam na cenach butelek dlatego pytam Was o radę Dziękuję za odpowiedz muszę poszukać zestawow
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:32   #3928
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
moja coreczka tez zawsze mowili ze ma dlugie nozki (tzn to FL czyli kosc udowa)- no i fakt, ma takie smieszne chudziutkie patyczki

teraz u chlopakow to samo wyszl0= obwod glowki i brzuszka, wiek ciazy- 26 tyg, nogi- 27+6

Śliczna niunia ta twoja córcia

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-08, 10:33   #3929
sozaa
Rozeznanie

GLAM, nie mogę sie napatrzec na Twoja córcie taka sliczna. to zdjecie, które wstawiłaś chyba dwa dni temu - BOSKIE!!!

ja uwielbiam ciemne oczka i mam nadzieje, że nasze bobo, jesli chodzi o oczka to wyda się za TZ, bo on tez ma takie dwa węgielki.

Wogóle, on ma ciemne oczy, czarne włose (z przeświatmi i lekką siwizną ) i lekko śniada cerę, a ja zupełne przeciwieństwo: jasniutka karnacja, oczy szaro-niebieskie i bardzo jasne włosy (zawsze słysze pytanie czy farbuję - a ja nigdy w życiu farby na włosach nie miałam) i wszyscy są ciekawi co wyjdzie z takiej estremalnej mieszanki
Stary 2011-09-08, 10:33   #3930
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe, nie pomyślałam

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości