|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Test z maską - Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Super! My wybierzemy się w czerwcu albo lipcu na cały dzień z Gosią . Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja w tym czasie będę już myślami na porodówce .
|
|||||||
|
|
|
#3902 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.Chociaż trochę dłużej dała pospać .Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- ![]()
|
|||||
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusiu gratuluje zabka
![]() Ja długo jeszcze przed ciąża miałam tak, ze w okolicach okresu przez 3-4 dni bolała mnie głowa. Miałam nadzieje, ze po ciąży juz nie wrócą te bóle ale mylilam sie
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my dzis robimy kebaby z kurczaka. Kupilismy chleb naan na miejscu robiony tak pachnie mniam kurczak sie marynuje w tandorii sosie. Bedzie pysznie.
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dopiero dotarlam, zaraz nadrobię, wróciliśmy z zakupów, tych co teście stawiali było fajnie |
|
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia mi zżarła pół pomaranczy
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao, i co kupili wam ? Opowiadaj, ciekawam
![]() Ja jestem u rodziców, dzisiaj wracamy do domku. A od jutra młyn robota, dom, itd....... |
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
mały dostał 2 pary jeansów, koszule, sweterek i kurtkętaka cieniutką, a tesc sprawil mi prezent również
jeansy, tunike i buty
|
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
mamy takie odparzenia pachwin, że sama się zastanawiam czy to na pewno jest odparzenie (wg lekarza tak, chociaż jakoś mnie ta lekarka nie przekonała), czytałam że może to być coś grzybicznego, bakteryjnego... nic nie działa, bujamy się z tym już jakiś czas a jest coraz gorzej ....ani sudokrem, bpanten, panathen, maka ziemniaczana, oliatum do kąpieli, teraz jeszcze znalazłam próbkę nivea na odparzenia... ale juz nie wierze ze zadziała...
|
|
|
|
#3912 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Właśnie paruję dla małej łososia i brokuła a ona zasypia hmm... ![]() Dziś byłam na zakupach, zaszalałam, kupiłam masę rzeczy, ale dla siebie tylko czapkę i koszulę z Zary taką tu wygląda zupełnie nieciekawie, a w rzeczywistości fajna. Kupiłam masę pierdół do domu m.in. kawiarkę i spieniacz do mleka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w jakim wieku? bo moje: 1.5 roku, 3 lata i 5 gratuluję ząbków Cytat:
u mnie minęły bóle brzucha Cytat:
Cytat:
zrujnowaliście ich? ![]() edit; juz doczytałam pokaż ![]() a z kim zostanie malutka? jak się czuje? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-24 o 17:43 |
||||||
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
juz wrzucam
fajny dzien miałas mały tak zmeczony tą galerią że juz bedzie myty i spanie, zjadl dzis troche za mało niestety a juz nie chce mi jesc teraz |
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no no super
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
My wlasnie wracamy z basenu, super było, młody zadowolony
![]() Pózniej wstapilismy to to maxa i dostałam na zająca torebkę Phdwao super zakupy, tez chciałabym mieć takiego teścia
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ostatnio brakuje mi czasu , aby na bieżąco pisać . Nadia waży 8500 kg i jest już zdrowiutka. Małej ucieka oczko nadal i pediatra kazała iść do poradni leczenia zeza . Zębów brak , za to zaczęła raczkować nieporadnie |
|
|
|
#3917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powtórzę jeszcze raz, nie powinno się prowadzać dziecka pod paszki, nawet jak samo drepta przy meblach, a co dopiero wcześniej. Nam to nawet neurolog mówiła i zabraniała, chociaż Lu już chodzi przy meblach. Zresztą ja nawet nie próbowałam, bo wiem, że to nie jest dobre i może prowadzić do wad postawy właściwie to w żadnym momencie nie powinno się prowadzać dziecka ani pod paszki ani trzymając za rączki, dopiero jak dziecko umie iść ładnie trzymając się naszej ręki (ale to dziecko ma trzymać naszą rękę - kiedy ładnie trzyma pion, a nie my podtrzymywać dziecko w pionie za rękę) można zacząć prowadzać malucha ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- w sumie to trochę źle napisałam, smarować trzeba minimum 3 dni, jak zadziała kontynuować aż skóra się podgoi
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-24 o 18:38 |
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() Moje dziecko po chorobie nadrabia mleko w nocy ....o 20 pije około 200 ml , o 23 tyle samo ....a potem łobuz budzi się znowu o 2/3 i wypija ze 120 ml / Jak próbuje oszukać ja wodą w nocy to owszem wypija ze 100 ml , ale za godzinę znowu pobudka i płacz ..dam mleko i jest dobrze i idzie spać
|
||
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
Było wcześniej pytanie gdzieś o kp... Sara dalej głównie jest na cycku, a reszta jedzonka to w niedużych ilościach, w ogóle kiepsko ostatnio z jej apetytem, jedynie owoce jej super wchodzą. W dzień pije mleko często ale mało, dosłownie jakby popijała tylko jakby jej w gardle zaschło, a nie z głodu. Znacznie więcej ciągnie przed każdym spaniem więc tak z 3 razy dziennie.
Agunia, zrozumiałam za pierwszym razem My już długo się z tym bujamy i tak wszystko jakiś czas stosowaliśmy ale żadnej poprawy, a za każdym razem jest tego więcej i więcej i wygląda strasznie, aż mi jej szkoda bo musi piec ją.. dzisiaj tak ją wietrzyłam że osikała mnie, a później krzesełko do karmienia![]() Phdwao, super zakupy Kasik, super szkoda tylko tego oczka i Twoich nerwów. Moją jak złapie pod paszki to skacze jak zajączek zamiast przebierać nogami, no cóż babcia ją nauczyła "hopa hopa"
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusie, gratki dla Leo za zębole
u nas nadal bulwy i nic nowego...Wanilko co do kp ja karmię o 16 leci troche tego mleczka, o 19 leci niewiele, o 12 w nocy niewiele i o 4 rano prawie nic |
|
|
|
#3923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Balbinka1983 nie próbowałam, chociaż przed urodzeniem Sary myślałam o nich, ale okazało się że poszłam na łatwiznę
Pewnie coś w tym jest i jest to lepsza droga, ale szczerze mi się wydaje że te odparzenie nie jest z winy pieluch, bo ja ją baaardzo często przebieram, aż mi mama kiedyś zróciła uwagę że bez sensu robię, a teraz jak jej zaczęło się paprać to w ogóle... no i staram się wietrzyć. Tylko że ona ma takie papuśne te nóżki z takimi wałeczkami że powietrze nie dochodzi
|
|
|
|
#3925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3926 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2,5 roku, 4 lata, 7 i 7 lat (bliźnięta) ![]() fajne! Cytat:
dla Nadki. Do okulisty bym na razie nie szła. Leosiowi też czasem ucieka oczko, ale na razie się nie wybieramy do specjalisty.
|
|
#3927 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Mam sporo zaległości... Ja też potraktowałam to jako ciekawostkę Zdecydowanie nie jak poradnik ![]() Cytat:
No i gratki za ząbka ![]() Oby z kolejnymi łatwo poszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet daję mu czasem do zupki ![]() za ładne jedzenie ![]() Cytat:
![]() Jestem pod wrażeniem wszystkich postępów, więc jeszcze raz za sukcesy dzieciaczków
|
||||||
|
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() dziękuje za wszystkie odpowiedzi kupiłam kostkę którą polecała Olcia, jest świetna! dzięki za pomysł ![]() z zakupowych hitów zabawkowych mamy jeszcze takie kostki, świetna zabawka dla dwójki - jeden syn buduje drugi rozwala ![]() Kasik dla pierwszych raczków Prince ![]() Ewka współczuje natalka do 6 mówisz? to ja sie na drugi bok wtedy przewracam Iga pośpieszyła się ze zmianą czasu też pomyślałam że te starania to już w tym rokuSol kocham Zakopane, może gdzie się tam spotkamy mnie się marzy tamtejsze grzane wino mmmmm pstrąga tęczowego to sama bym zjadła to ja mu się nie dziwie że nie przepada za papkami jak takie dobre jedzonko dostaje ![]() viki szalejecie z odpieluchowaniem ![]() agunia też zaczęłam wprowadzać śniadania irmusia gratuluje ząbka i słuchaj męża - dobrze gada! Blu ma rację - patrzy sercemmamcia kebab domowej roboty ale bym zjadła!!!nicki współczuje malutkiej niestety nie mam pojęcia co to może byćphdwao super zakupy, fajny teść mój na bank by na to nie wpadł karolka dobrze że to tylko zadrapanie ![]() Linka fajna ta bluzka! Balbinka używasz pieluch wielorazowych? podziwiam! ktoś miał jeszcze używać, Linka? Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-24 o 22:00 |
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w ramach ciekawostki powiem Wam czego sie ostatnio dowiedzialam od rodzicow - otoz z racji tego ze w niemowlectwie mialam dysplazje bioderek, do 11 miesiaca zycia bylam w takiej specjalnej szynie - unieruchomiona. Czyli zero cwiczen, pelzania, lezenia na brzuchu, raczkowania. Jak mnie z niej wyjeli, to miesiac raczkowalam i stanelam na nogi
zaczelam chodzic 2 tyg po skonczeniu roczku.Chyba to krotkie raczkowanie i tym podobnen historie nie odbily sie negatywnie na moim rozwoju (a moze jednak? Sorry za brak polskich znakow pisze z tel. Wanillka tak ja uzywam wielorazowych. Nie wylacznie ale tak Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-24 o 22:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

wcześniej też rzucał ale teraz robi to z premedytacją - trzyma coś w ręce, patrzy w oczy i buch, na ziemię. Później jeszcze chwilę patrzy w oczy i przenosi wzrok na zabawkę na podłodze. I z zabawki na rodzica... i tak kilka razy dopóki nie podniesiemy
I śmieje się z siebie
.
żadne tabletki nie pomagają, juz nie mogę wytrzymać