|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Tak mysle moze by ponastawiac w sypialni troche pułapek z serii co sie dzialo po połogu to moze wejdzie do malutka, zobaczy i zaraz wyjdzie???
![]()
|
|
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Kocie, a lekarz pierwszego kontaktu nie może Ci dać? Czy potrzebujesz także konsultację?
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak moj za bardzo szarpie to na równaniu wracamy do domu Z Ula szczerze mowiac wciąż bardziej przeszkadza mi w wiązaniu jej wiotkość i to ze leci gdzie wiatr zawieje jak sie troche odgina przy wiązaniu to dociągam jeszcze raz po prostu. Ale pamiętaj, ze ja mam inna perspektywę w wiązaniu, czytaj starszaka
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wcźoraj bylam sama z psica i wozkiem to odpielam jej smycz i szla przy nodze bo mialam dobre snacki inaczej by sie nie dalo bo ciagnie jak glupia, teraz jak jest Malutka to wlaczyl jej sie instynkt obroncy. Na szczescie smakolyki troche go hamuja Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Placek się piecze! Jestem bohaterem swojego domu
Kolezanki dziś wpadają,jedna w ciąży. Lece się ogarnąć pòki woombie działa, trzeba sexi mamuśke pokazać ![]() Iwonia co Ty tam planujesz?
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to co mi sie kotłuje w głowie to zaraz sama na siebie jakies sluzby naślę zawczasu haha co by do kryminału nie trafic. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Zabcia wskakuj w czerwoną szminke haha choc ja jak o niej zapominam to mały potem wszedzie ma poodciskane mamy całuski. Stad ograniczac ją zaczelam bo wole go wycalowac bezkarnie. Ale przy gosciach niech mysla jakam to ja na codzien łodpicowana ha ha |
|
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
U nas dzisiaj Woombie oberwało kupa i juz nie było wyjścia, trzeba było prac. Oczywiscie na dworze wilgotno, chyba będę je suszyć żelazkiem i suszarka, bo nie wyobrażam sobie nocy bez niego
|
|
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jak byly upaly nie mialam serca malej wsadzac w woombie ale o dziwo spi teraz elegancko. Chociaz zasypia glownie na brzuchu
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Ula przepłaciła upały potowkami, ale nie ma innej opcji niz w Woombie. Z Woombie zasypia koło 20, ja ja budzę kolo północy, potem sie budzi koło 4 i śpi do 8. Bez Woombie pobudki sa góra co godzinę, raczej cześciej. |
|
|
|
|
#3940 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Hehe...tesciowe. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#3941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój synek ją uwielbia, parzy w zwierzątka z szeroko otwartymi oczkami i wydaje okrzyki wytrzymuje 10 min i potem mu się nudzi i marudzi (jak wszystko zresztą) chwilę zajmę go czymś innym i zaraz z powrotem pod karuzelke na 10 min
|
|
|
|
|
#3942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zwykle wtedy rozwiązuję i motam do skutku, ale to się umie skończyć rykiem.Cytat:
a smakołyki nie są w stanie łajzy odciągnąć od rzucenia się za kotem albo pójścia w długą za bażantem
|
|||
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie teściowa też wpienila w weekend...zaczęła się przyglądać paluszkom u nóg i zastanawiać się, czy nie są zrosniete... później na oczka i zaczęła dopatrywac się zeza!!! Doszła do wniosku, że nauczy ją smoczka skoro nie soka jeszcze...że moja rodzina przyzwyczaiła ją do rąk...ledwo wysiedzialam..
Dziewczyny proszę o podpowiedź odnośnie witamin K i D...skoro moja mała jest z 18.05 to witaminy podaję do 18.08 włącznie? Zmylka dla mnie ten "koniec trzeciego miesiąca"...
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mam wombie air. Dziś na noc też ją zapakuje. U nas dziś chłodno i deszczyk.Tyle rzeczy zrobiłam, a ja to wommbie na tyle czasu odstawiłam ![]() Macie nianie? Muszę się rozglądnąć. Ale nie jakiś wypas zą pińcet monet. Jestem dziś troce w strachu, bo dokuczają mi mięśnie ktòre jak bolą kilka dni kończą się nie możliwością ruszania nogi\nogami. I tak myśle jakby tu działać jak lekòw brać się nie da. Maści można podczas kp? Musze pogooglać. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Mama- 'noo nie znòw ją w to wpakowałaś' ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Iwonia meliski się napij
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po pierwszej czesci wizyty teraz poszla do fryzjera i potem znowu przyjdzie.
Jak na razie zero rad. Moze za krotko byla a niuniek przespal wiekszosc wizyty. Potem ze grzeczny i nie placze i same ochy i achy. |
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wam się tesciowki trafiły... moja żadnych rad, nawet pytała czy może na ręce wziąć
)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3947 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Iwonia, brawo ty
|
|
|
|
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to, że większym wciska słodycze. Moja mama zresztą też. Ide odciagać mlyko, Mała w woombi szaleje i śpi juz 3 godz co sie nie zdarza. Oczywiscie poza klatą. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() Apropo, mówicie 'mamo'? Ja nie. Mama to mama. Chcialam po imieniu, przed slubem mąż zagadywał ale nie chciała. I zostało tak, ze mowie na Ty, ale jak zawołać to nie wiem
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-12 o 14:58 |
||
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Ej Ty" moze? Mi sie podoba okreslenie naszego kota "smoczyca" tylko tak bezposrednio do niej to chyba nie bardzo? ![]() a moze zaproponowac? Haha
|
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciła? A swoją drogą to ja bardziej rozmawiam z teściową niż z mamą jak się już spotkamy. Dla mnie najbliższa mi osoba (oczywiscie po mezu i smoku) to babcia. I zawsze z tatą sie bardziej dogadywałam, kwestia charakterów. Jak ktoś wierzy w takie coś to ja i mama bliźnięta i....Gabi teź ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Odciągam dziś i jutro pokarm. Internety mówią, ze w lodówce dobry przez 5 dni. Potrzebuje na piątek, bo idę do gina i na pobranie krwi. Tatus bierze wolne.
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu byłyśmy dzisiaj na spacerze.
I przeżyłam szok. Mała standardowo się rozpłakała na samym starcie, więc jej podałam smoczek, tak z przyzwyczajenia, nie licząc na sukces. A ona go wzięła![]() Ale zaraz jej wyleciał z buzi i oczywiście znowu ryk, bo smoczka nie ma. Ta moja sierotka mimo zaawansowanego wieku prawie 3 miesięcy nie umie ssać smoczka, no bo kiedy się miała nauczyć, jak do tej pory nigdy go nie chciała:P Ale matka pomysłowa - w wózku jakaś pielucha była, więc pokombinowałam i się udało. Mała wyglądała jak jakiś rozbójnik, bo pół twarzy miała zasłoniętą, ale smoczek był na miejscu. I tak na półtorej godziny spaceru przez 90%czasu była cisza - trochę spała, trochę leżała i ciumkała smoczek. Płacz był głównie wtedy gdy pielucha nie dała rady i smoczek wyskoczył.Mam nadzieję, że to nie był jednorazowy wybryk. Żabcia - a w lodówce to czasem nie 48 godzin? Edytowane przez kaylla Czas edycji: 2016-07-12 o 15:51 |
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas sie dzieje brak czasu na pisanie, czekam na milion przesylek bo nie kupilam w galerii nic co by sie nadalo. Zamowilam dwie sukienki dla siebie z nadzieja ze ktoras zostawie - tyle ze jedna bez dostepu do bufetu ale bylam juz zrozpaczona
![]() Dla malej nie mam bucikow kupilam najmniejsze i spadaja jej z nozek chyba nie produkuja takich bo najmniejsze sa na stope 10cm a moja ma 7.5 cm bedzie chyba w skarpetkach. A jak kupilam najmniejsze rajstopy to sa takie ze glowa jeszcze w nie wejdzie :p Wszystko zamowilam online jak nie bedzie pasowac to juz nie mam pomyslu Dziś ja jadę by nie zobaczyć dzidzi na USG tak strasznie mi dziwnie az sie wstydze doktorka ze tak sam na sam bedziemy ![]() Proszę o kciuki za moj przeglad. [QUOTE=Iwonia27;62918676]Ooo to co mi sie kotłuje w głowie to zaraz sama na siebie jakies sluzby naślę zawczasu haha co by do kryminału nie trafic. ![]() ![]() [COLOR="Silver"][QUOTE] Iwonia bo Cie zglosze do MOPS za znecanie sie nad mamusia ![]() Cytat:
Jedyny problem jaki mam to porownywanie bo u drugiego syna ma wnuka urodzonego w czerwcu wiec mala roznica...ostatnio Iga nie dala sie odlozyc i slysze" moze do fotelika wloz bo ten maly to wczoraj spal w foteliku 3 godz. podobno lubi jak sie go w nim buja Iga tez lubi?" to mowie ze u nas fotelik sluzy tylko w samochodzie nie lezy w nim w domu bo to nie dobre dla kregoslupa. Ona tylko potwierdzi ze rzeczywiscie lepszy bylby wozek. Potem Iga kombinuje przy jedzeniu slysze " ten maly wczoraj tez plakal w koncu dala mu butle i poszedl ladnie spac chyba ma mleko rzadkie" tu juz mysle ze zaraz uslysze ze jej zanika no i slysze" chyba jej pokarm zanika" ja mowie ze nie daje jej butli jak nie chce jesc niech nie je zje za godzine bo widocznie jest zmeczona albo nie jest juz glodna nie kazdy placz to glod. To tesciowa milczy. Potem maz mi daje wode gazowana ktorej ja sama nie lubie (tylko taka mieli) slysze " pijesz gazowane tamta nie pije " ja mowie ze tak i jem wszystko slysze " tamta nic nie je wczoraj musialam jej ugotowac kurczaka bo bylo mieso pieczone pewnie dlatego ma rzadkie mleko bo ona to tylko gotowane je i nic warzyw itd" to mowie ze nie ma czegos takiego jak rzadki pokarm. I tak ciagle czasem mnie to meczy ......ona jest dobra kobieta a najlepsze jest to ze ona nie komentuje mnie bo np. uwaza ze nie powinnan nic jesc tylko slucha tej drugiej synowej bo ona sama twierdzi ze ma nietresciwe mleko i inne takie ☠☠☠☠☠☠☠y i opowiada tesciowej a ta lyka jak mlody pelikan. Ostatnio u niej bylam to sok jablkowy rozrabiala z woda zeby malemu nie zasxkodxic bo wczoraj cos plakal w nocy... Ty jesz pomidory ? Ty jesz salatki? Ty jesz sernik? Nie boisz sie??? Nie kurde nie boje sie raczej nie spadnie mi sufit na glowe jak przelkne tego pomidora. Nozesz ....Dziewczyna w moim wieku a tesciowej sie dziwic. |
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na swoją mowie "ty gadzie" jak mnie zdenerwuje
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo za smoka! A swoja droga nie mogli zrobić takiego przyczepianego do uszu aby nie wypadał? ![]() Internety mówią 3-5 dni niektóre 2-5 dni ale od czego ten przedział zależy? Może lepiej zamrozić? Tylko kurde ja nie wiem ile Mała zjada z butelki na jedno karmienie. Chyba, ze dzis próbe zrobie. Ale to tez pewnie zalezy od chwili. A jak dlugo taki standardowy woreczek się rozmraza w lodówce? Noc? Hahahaha To teraz Ty wymśl coś nowego dla teściowej Iwoni
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
do kogo wasze dzieci są podobne? bo mój synek to 100% wykapany tatuś. Moi rodzice nie mogą tego przeżyć, że nie odziedziczył niczego po naszej rodzinie, za każdym razem gdy go widzą próbują się doszukać jakichś cech charakterystycznych naszej rodziny, no ale raczej nic nie znajdą. Powiedzieli nawet że on wygląda jak nie mój syn
![]() �� Jeszcze jednym mnie irytują. Ciągle powtarzają, że dziewczynki są grzeczniejsze, i jak mały płacze czy jest nerwowy to zamiast coś pomóc to mówią że chłopcy tacy są (w domyśle gorsi). I jak opowiadają o kimś w rodzinie czy ze znajomych że mają DZIEWCZYNKĘ to aż oczy im się błyszczą, tacy zachwyceni...zamiast się cieszyć że synek zdrowy oni sobie marzyli że będzie dziewczynka, podobna do mnie, a tu rozbrykany chłopiec i ani trochę do mnie nie podobny Edytowane przez synteleia Czas edycji: 2016-07-12 o 16:27 |
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ala też dziś miała pobudkę o 3.30, pojadła aż miło, już sobie przysypiała jak ją wzięłam do odbicia. Wszystko byłoby pięknie a tu kupa . Więc musiałam przewinąć a przy przewijaniu już na dobre się rozbudziła, oczy jak pinć złotych i zaczęła cieszyć się i nawijać po swojemu. Tatuniek też się obudził więc wzięłam ją między nas, pogadaliśmy wszyscy na poważne tematy, usnęłyśmy nawet nie wiem kiedy i nawet nie wiem kto z nas pierwszy ![]() Cytat:
![]() Smoczyca <3 uwielbiam to określenie! |
||||
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby kolor oczow prawie mój, ja mam zielone, mała jakieś takie ciemno niebieskie, bliżej do zielonych niż męża piwnych. Koleżanki córka miała niebieskie, obecnie ma piwne Mój mąż twierdzi, że jako niemowlę był blondynem, w co ciężko mi uwierzyć, bo obecnie włosy czarne ma ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Ja też intensywnie rozglądam się za mata, tylko te co mi się podobają kosztują $$$$. Eh trochę mi szkoda, bo pewnie z 2-3 miesiące przy dobrych wiatrach jej posłuży i jej się znudzi. Bujaczek juz poszedł w odstawke, dobrze że odkupilam, a nie inwestowalam w nowy.
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-12 o 16:32 |
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Elo mamity. A moje dziecię śpi z tatusiem. Ja wciągam lody calypso i piję popołudniową kawkę. Nuuudy.
Ogólnie to mamy gości, ale są samowystarczalni - pojechali nad morze, a mnie aż skręca, że nie mogę z nimi . Ogólnie jestem włóczydupa, a tak muszę się powstrzymywać z młodym.Kolejny raz lansowaliśmy się na wsi - czyt. ulicy w naszej chuście, szał pał i motyle w trampkach, sąsiadki w oknach, a najbardziej podniecony był pan dziadek elektryk, co latarnię montował - mówi ze mu się bardzo podoba takie nowoczesne podejscie do sprawy i że to dziecko jest normalnie ubrane, a nie w kombinezony ![]() A co do teściowych, to podobno najciekawsze historie zaczynają sie od hasła - TO NIE JEST ZŁA KOBIETA ... Ja mam moją piętro niżej, i to nie jest zła kobieta, ale czasami mam ochotę się wyprowadzić. Choć z dwojga złego - mamusia vs teściowa, to mamusia chyba gorsza.
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu. Spłakałam się jak głupia...
![]() Marysia z twarzy podoba zupełnie do nikogo ale jak już, to mówią że do mojego brata
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

Prawdę mówiąc tego szarpania nawet w chuście się boję, muszę się nauczyć mocno wiązać a z tym czasem ciężko, bo kociak już się strasznie odgina. Jak sobie radzisz z wiązaniem takiego sztywnego dziecka?
inaczej by sie nie dalo bo ciagnie jak glupia, teraz jak jest Malutka to wlaczyl jej sie instynkt obroncy. Na szczescie smakolyki troche go hamuja 

TEN dzień: 09.08.2014 
a moze zaproponowac? Haha

I przeżyłam szok. Mała standardowo się rozpłakała na samym starcie, więc jej podałam smoczek, tak z przyzwyczajenia, nie licząc na sukces. A ona go wzięła

. Ogólnie jestem włóczydupa, a tak muszę się powstrzymywać z młodym.