|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj papraczku! Nareszcie!
![]() Ilonko tez tak myslalam, ze sie zaraz poloze, bo padam. Wrocilam wlasnie ze spaceru z Miskiem, na spacerze dobrze sie czulam, za to teraz padam dwukrotnie. Rano po kawie cisnienie 95 na 72--i jak tu sie dobrze czuc.Chlebek wlasnie sie upiekl, zaraz cos chrupie i do lozeczka.
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilona wklajała do niej link wczoraj w poście 3896.Wygląda bardzo fajnie |
|
|
|
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do chlebka to ja niestety cały tydzień musiałam obyć się bez - w zeszły weekend mnie nie było i nie miałam jak upiec, a niestety w tygodniu ciężko znaleźć czasu i tak rozplanować zajęcia, żeby dało radę zrobić prawdziwy chlebek na zakwasie
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wlasnie zjadlam jeszcze ciepla duza dupke.. A z czym? z serem kozim
i kiszonymWczoraj mialam problem z zasnieciem, meczylam sie pare godzin. No a dzisiaj TZ szedl na rano do pracy, wiec ja tez od 5 nie spie..i jutro to samo. :/ Kawa tez bardziej podnosi puls anizeli cisnienie, ale cisnienie tez zawsze chociaz troszke. Teraz mam 107 na 72, puls 77, ide odpoczac, a pozniej kawke sobie zrobie.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-03-20 o 11:45 |
|
|
|
#3966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez niskocisnieniowiec, jak i mama i babcia..za zle samopoczucie winie raczej brak snu...kawka sie tylk ratuje, bo mi lepek peka..moze po poludniu bedzie lepiej.
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny niebo w gebie!!! raffaello plus orzechy laskowe zmieszane mniam!!!!!
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
dzieki Kochane!!!
![]() jednak zrobie pizze na ciescie twarogowym z farszem warzywnym i mozzarella
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3971 |
|
Rozeznanie
|
a wiecie co? bo tak na przyszlosc
![]() ta salatka... ona w sobie nie ma bialka... a wegle powinno sie jadac z bialkami wiec co dodac? np w taki piatek (dle mnie bezmiesny ) bo w normlany dzien to szyneczkei sprawa rozwiazana
|
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
ja tez nie mam pomyslu dzis na obiad
niemam ochity na mieso ani na rybe co innego moge zjesc by bylo syte...? na kolacje przewiduje wiesniaka z pomidorem i ogorkiem ale obiad to w ogole niewiem !! jak rolmopsy wciagne caly sloik to wystarczy?? bo kwasne sa to mooooge je ew zjesc...
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() skończysz z chorym żołądkiem ![]() kup sobie ciecierzycę albo fasolę w puszce i zmajstruj zapiekankę - jest łatwa, pyszna i sycąca, |
||
|
|
|
#3974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie dzis pstrag z sałatka ale z jadłodajni i boje sie co to bedzie
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
widzę, że super sobie radzicie niunie
tak Was podglądam czasami ![]() ninaad ja polecam razowe naleśniki z farszem z patelni: cebulka, marchewka, pieczarki, kapusta pokrojona w paseczki i przyprawa do dań chińskich ![]() kapusta jest mało tucząca, a jak pozwala się najeść! ja dzisiaj mam razowego naleśnika właśnie - jeden sie ostał - do tego kawałek kotleta wp, sałata lodowa, papryka, ogóras ![]() PriVativ ja na obiad polecam właśnie takie warzywa z patelni. naprawdę pożywne i sycące
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do znawczyń. Który ser jest lepszy?
Wartości podane na 100g produktu. 1. białko 19g, węglowodany 6g, tłuszcz 15g 2. białko 16g, węglowodany 2g, tłuszcz 27g Ten z mniejszą ilością tłuszczu ma więcej węgli.. i odwrotnie. Na co zwracac więc uwagę?
|
#3977 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale mi jest strasznie wstyd i po prostu źle
wy tu tak ładnie piszecie co jecie, same pyszne jedzonko i grzeszycie kostką gorzkiej czekolady, a ja dziś taki numer wykręciłam mój 24 dzień SB (3 II fazy) i nigdy tak nie miałam, żeby rzucać się na słodycze. owszem, ochota była, ale nie aż tak duża i hamowałam ją orzechami itp. a dziś musiałam, bo sytuacja wymagała i zjadłam 3 małe kostki czekolady z orzechami, 2 żelki i ciastko. byłoby okey, gdybym na tym zakończyła. ale ja nadal miałam tak wielką ochotę na słodycze, że kupiłam Kitkata Peanuta i małe opakowanie orzeszków ziemnych... ;/ wróciłam do domu, zrobiłam sobie kawkę bezkofeinową i jeszcze się zapchałam kilkoma sztukami wafelków kawowych i 3 sztukami Rafaello!!! (((( czuję się tak okropnie psychiczne, jak nigdy :/ teraz mi już na szczęście znikła ta diabelna ochota na słodycze i mam nadzieję, że już jej nie doświadczę, ale trzeba pomyśleć o konsekwencjach. jak myślicie, dużego bałaganu sobie narobiłam? ( głupia ja! |
|
|
|
#3978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() stało się i już, koniec dyskusji czy narobiłaś sobie bałaganu to zależy tylko od Ciebie - być może jadłaś zbyt mało i stąd ta reakcja, nie wiem, nie znam Twojego jadłospisu |
|||
|
|
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co porady to trzeba dalej dietkowac na II fazie(czasem nie przeskakiwac na I) tez miałam kiedys taki napad weglowy, potemz wyrzutów zrobila sobie pierwsza faze i potem głód weglowy znowu mnie napadł. drugi raz takiegi głupiego myslenia nie dopuszcze do siebie. teraz jestem na II ale za to staram sie jak najbardziej restrykcyjnie dietkowac (uwazam na sery, nabiał itd) i zaczynam chudnac ewlyn jesli miałabym wybierac z dwóch to ten tłusty wykluczyłabym z wyboru od razu. kupiłabym ten 15% i dalej szukała czegos z mniejszą iloscia weglia i niska zaw. tłuszczu
|
|
#3981 | ||
|
Zadomowienie
|
Uff przeczytalam, coscie naprodukowaly...
![]() Witam nowe plazowiczki i POWODZENIA!!! Ja zaginelam w akcji, w pracy mega kongo Ale juz na prosta wychodze.Urodzinowo milo, po poludniu i wieczorem zaszalalam. Lody, winogrona i niemal 20 wscieklych psow Balam sie nastepnego dnia, ale obok winogorn przeszlam obojetnie, grzecznie wrocilam na plaze i to bez zadnego problemu![]() Dygotko ja robie tak: farsz do omleta podsmazam, np. pieczarki z szynka i cebulka, i pomidorkami;sciagam z patelni i wlewam na kropli oliwy rozbeltane jajko ze szczypta sezamu, robi sie nalesnik na duzym ogniu czekam az sie zetenie, jak jest potrzeba zmniejszam ogien, jak sie prawie zetnie, to wrzucam na polowe farsz, dodaje ser i skladam na pol na patelni, przykrywam na chwilke, wylaczam ogien i czekam az ser sie rozpusci i wyciagam Kakofoniaa - ja bym jednak wprowadzila system 3+2, jezeli masz problem z waga. A ty jesz sn, II sn i tu przekaska. Moze sprobuj sn wieksze, przekaske, obiad, przekaske, kolacje. Moze tu tkwi problem ![]() Zeby nie bylo cukru, konserwantow i innych swinstw. Im krotszy sklad, tym lepiej. Cytat:
Cytat:
PAPRACZKU witaj Pychota. Wpadlam w ciag chlebowy![]() Kurcze u mnie flash podupadl, bo aparat w pracy zostawilam. Ale moze jutro sie juz uda. Jak mowilam, dieta ladnie, schudlam na bank w cm, nie wiem, jak na wadze. Troche mi smutno, bo moja randka z mezem jutro nie dojdzie do skutku bo on musi byc w pracy...A tak sie cieszylam, zwlaszcza, ze rzadko mamy okazje pobyc sami bez dzieci. Poza tym zasnelismy wczoraj i No, ale co tam, dobrze, ze choc w pracy sie prostuje. I slonce swieci peikne od trzech dni, choc jeszcze zimno - brrrrr. Telik piekne jedzonko ![]() Priv, a gdzie dokladnie mieszkasz, bo dzis spojrzalam dopiero I nie lam sie - cierpliwosci trzeba, wiem, ze ciezko, ale efekty przyjda.Przynam sie wam, ze gore nosze w rozmiarze 8... hihihihihi Mamooli specem sie robisz. SUPER ![]() Dobra lece do domku
|
|
|
#3982 |
|
Raczkowanie
|
czy Ty czytałas zasady które są umieszczone na 1 stronieprzyznaje bez bicia ze na wizaz.pl nie czytalam . na innej stronce. ale dziękuje teraz juz wszytsko jasne ![]() Mój przepis na pyszny obiadek :P pierś z kurczaka imbir papryka ostra(kamis) cebulka szpinak czosnek sól morska oliwa z oliwek pieprz. Pierś doprawiłam imbirem papryką łyżeczka mała oliwy i do piekrnika , a szpinak z czosnkiem i solą morską. szczególnie polecam pierś z kurczak z imbirem(mże być sproszkowany)- ma ostry smak ale pysznie i wspanile łagodzi go szipnak podny obok. xxJuicyxx Dot.: ..: ieta Plaż Południowych - część VII ::.. Dziewczyny, ale mi jest strasznie wstyd i po prostu źle wy tu tak ładnie piszecie co jecie, same pyszne jedzonko i grzeszycie kostką gorzkiej czekolady, a ja dziś taki numer wykręciłam mój 24 dzień SB (3 II fazy) i nigdy tak nie miałam, żeby rzucać się na słodycze. owszem, ochota była, ale nie aż tak duża i hamowałam ją orzechami itp. a dziś musiałam, bo sytuacja wymagała i zjadłam 3 małe kostki czekolady z orzechami, 2 żelki i ciastko. byłoby okey, gdybym na tym zakończyła. ale ja nadal miałam tak wielką ochotę na słodycze, że kupiłam Kitkata Peanuta i małe opakowanie orzeszków ziemnych... ;/ wróciłam do domu, zrobiłam sobie kawkę bezkofeinową i jeszcze się zapchałam kilkoma sztukami wafelków kawowych i 3 sztukami Rafaello!!! (((( czuję się tak okropnie psychiczne, jak nigdy :/ teraz mi już na szczęście znikła ta diabelna ochota na słodycze i mam nadzieję, że już jej nie doświadczę, ale trzeba pomyśleć o konsekwencjach. jak myślicie, dużego bałaganu sobie narobiłam? ( głupia ja!kochana pocieszę Cię , że ja te małam wczoraj taki wybryk. ale dzisij jk to łądnie mi zostło doradzone " wróciłam na kocyk" nie łam się dasz radę . ja dzisiaj bardzo grzecznie już jem i prezło mi poczucie winy, także ty też się nie prejmuj |
|
|
|
#3983 |
|
Przyczajenie
|
IlonaP
kawa to nie jest śniadanie potem zjadłaś wieśniaka z papryką, nie napisałaś ile tego sera kawałeczek piersi - tzn ile? warzyw powinno być 2 szklanki do obiadu no ja wiem że kawa to nie śniadanie ale tak jestem przyzwyczajona i ciężko mi to zmienić ale postaram się wieśniaka było 150g tego lekkiego a piersi 30 dag i szklanka warzyw i co mslicie kochane ??/kurcze wogóle nie wiem czy nie jem za dużo nabiału ? mój dzisiejszy jadłospis 1 wieśniak 150 g i papryki 1/2 2 kawa z mlekiem 0.5% 3 to pyszne rafaello czyli serek homo 150 g wiórki kokosowe ( kurde nie wiedziałam że nie wolno ale dziś wyczytałam olejek waniliowy i słodzik4 20 orzeszków ziemnych 5 rybka z warzywkami i jak dziewczyny? Z góry dziękuje , bardzo pomaga mi Wasza weryfikacja
|
|
#3984 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od kiedy w ogole jestem na SB zawsze dodawalaam ich nawet sporo ![]() oja, to od dzis nie bede ich dodawac albo raz na jakis czas!!! (kiedys tez nalogowo robilam z nimi deserki uwielbiam je )Cytat:
i szprotke z papryczka tiri tiri haha![]() Cytat:
do Świnoujscia mam z 250 km (cos kolo tego:P)Na kolacje dzis mam wieśniaka z jajkiem, 1/3 kostki twarogu, ogromna papryka -> nie za duzo?
|
|
#3985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Dziękuję za podpowiedź
|
|
#3986 |
|
Raczkowanie
|
Witam Plażowiczki
![]() Dziś mija mi 12 dzień I fazy. W 1 tyg ładnie stosowałam się do wszystkich zasad i schudłam 2kg.. no i od tego czasu waga stoi w miejscu ![]() ![]() przyznaję bez bicia, że w tym tygodniu trochę nagrzeszyłam, a mianowicie - w środę wypiłam małego sheka waniliowego i przez kilka dni spokojnie wcinałam na obiad filet rybny ze szpinakiem - w panierce zupełnie nieświadoma, że "grzeszę" ... w dodatku dziś skusiłam się na kilka... no dobra wiecęj niż kilka, kostek czekolady - ale bez cukru a tak w ogóle to niby coś schudłam,ale nie widzę tego ani po ciuchach ani po brzuchu.. ![]() I teraz tak się zastanawiam czy nie przedłużyć sobie I fazy o tydzień... co o tym myślicie? pozdrawiam
|
|
#3987 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo dziewczyny za pocieszenie, pomogło
od jutra już staram się całkowicie przestrzegać SB, bez żadnych wybryków, chyba, że malutkich tyci-tyci no bo prawda jest taka, że w końcu człowiek jest tylko człowiekiem i błędy się zdarzają, mimo pożywnego i sycącego śniadania, jakie zjadłam... od juterka dalej kontynuuję według zaleceń fazę II, bez powrotów na I dziękuję skarby za wielkie wsparcie z Waszej strony a dziś mimo grzesznego dnia, miałam pyyyszny obiadek. ryś basmati z warzywkami. jutro będą naleśniki z płatków owsianych, mam nadzieję, że równie pyszne
|
|
|
|
#3988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
troszkę wyżej telik pisze o przedłużaniu I fazy. nie warto i nie powinno się!
|
|
#3989 |
|
Raczkowanie
|
rainboow, właśnie. przeczytaj sobie kilka postów wyżej, w tym także mój. ja ze swojej strony nie polecam, bo sama widzisz. zrobiłam 3 tygodnie fazy i z tego powodu, jak pisze telik, miałam ten straszny głód węglowy. a poza tym, w sumie podczas tego 3 tygodnia praktycznie nic więcej nie schudłam. -3 kg osiągnełam w 2 tygodnie i trzeci tydzień nic nie dał. więc ja myślę, że nie warto...
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przedłużyłam I do 3 tygodni, ale akurat świetnie się czułam i nie miałam napadów na slodkie czy węglowe jedzonko. Więc dla mnie to nie był żaden problem.
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Wrocilam wlasnie ze spaceru z Miskiem, na spacerze dobrze sie czulam, za to teraz padam dwukrotnie. Rano po kawie cisnienie 95 na 72--i jak tu sie dobrze czuc.
Ilona wklajała do niej link wczoraj w poście 3896.Wygląda bardzo fajnie