Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 11:40   #3961
lili1987
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
szkoda słów, szkoda nerwów, Lili Ty nawet o niej nie myśl, bo to też ciśnienie podnosi (wiem po sobie) jak przez tyle czasu nie dotarło to z wiekiem tym bardziej
no właśnie jak niekiedy pomyślę o tym wszystkim (choć staram się nie myśleć o tym) to czuję jaka wściekłość we mnie wzbiera

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj chorowita... Chyba mi si ę skórka od pomidora przyczepiła do żołądka, bo jak mnie w nocy zaczął boleć to myślałam, że umrę i tak do teraz... jak leżę to jest ok, ale jak się zaczynam ruszać to aż mi się płakać chce Tak myślę, że to ten pomidor, bo nie jadłam nic takiego co by mi mogło zaszkodzić...
ja zwykle obieram pomidora ze skórki, bo nieraz mi usiadła na żołądku i mnie męczyła
Cytat:

Lili jesteście niezależni! i do du*y włazić czarownicy nie musicie.
czarownicy
na szczęście jesteśmy niezależni. ja bym tego nie zamieniła za nic i bardzo się cieszę, że mieszkamy sami, ale chciałam ją podpuścić co nieco no i okazało się, że nic nie zrozumiałaa czyli głupia się urodziła głupia umrze

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
effie22, lili1987 - widze że wasze dzieci już starsze!
moja mała ma 6 miesięcy, dopiero za kilka dni będzie 7 miała
po prostu każde dziecko widocznie inaczej dorasta, jej wychodzi mówienie "nie, dada, mama, tata" i reszta to bełkot a to mama, tata to może umie, bo w kółko jej mówimy

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 11:40   #3962
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
no właśnie jak niekiedy pomyślę o tym wszystkim (choć staram się nie myśleć o tym) to czuję jaka wściekłość we mnie wzbiera

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

ja zwykle obieram pomidora ze skórki, bo nieraz mi usiadła na żołądku i mnie męczyła

czarownicy
na szczęście jesteśmy niezależni. ja bym tego nie zamieniła za nic i bardzo się cieszę, że mieszkamy sami, ale chciałam ją podpuścić co nieco no i okazało się, że nic nie zrozumiałaa czyli głupia się urodziła głupia umrze
no teraz to ja też będę obierać

doszłam jakoś do siebie i zrobiłam pranie. Ale nie wiem o czym ja myślałam wrzucając jasno żółty sweterek z czarnymi skarpetkami:/ i teraz wygląda jakby taki przybrudzony był... Macie jakieś sposoby żeby go odratować czy mam go spisać już na straty?
Stary 2010-09-18, 11:40   #3963
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
wczoraj "teściowa"po pieniądze przyjechała(daliśmy tyle co powinniśmy) i znowu się pokłóciliśmy. zapytała, czy może do mnie dzwonić, ja odpowiedziałam, że nie, bo za tą niesprawiedliwość wobec mojego Tż nie chcę z nią rozmawiać. ona szła w zaparte i to nasz wkurzyło. nie rozumie w ogóle jaka jest niesprawiedliwa uważa, że to jest w porządku, że mój Tż nic nie ma, a tamten ma wszystko. powiedziała, że skoro wynajmujemy to mamy na to kasę, a nie rozumie, że nie mamy wyjścia. jak powiedziałam, że pewnie naszym kosztem "tamta" sobie teraz meble za 10 tys. może kupić to ona powiedziała "może sobie kupić coś na raty za 1000 miesięcznie, oni będą mieć raty na meble, a Wy za wynajem "
Boże, czy ta baba musi być taka płytka i głupia? Do niej chyba naprawdę nic nie dotrze
ooo matko ona naprawdę jest taka głupia czy tylko tak udaje? chyba najlepiej będzie jak nie będziecie mieć żadnego kontaktu bo i tak nic do niej nie dociera, jak grochem o ścianę
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 11:41   #3964
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość
Sweet_jelly mój mały jest na etapie bajek, cały dzień musze oglądać mini mini, bo jak mu przełącze to sie wścieka :/ Ale takie dzieci po roczku, jak juz chodzą to jest już lżej. Ja ciągle powtarzam, że nie wyobrażam sobie mieć teraz takie maleństwo paro miesięczne Już się przyzwyczaiłam do całych nocy przespanych i do tego, że mały umie juz się sobą zająć. Ja uczę go mi pomagać : wyciaga mi pranie z pralki, podaje klamerki, ściera kurze z ławy itp. Muszę go nauczyc za teraz póki jest to dla niego zabawa, żeby mi potem nie powiedział : spadaj stara
Moja też chce robić ze mną wszystko. Pić z kubka (umie) , jeść kromkę chleba (zwykle wychodzi na to że robię jedną sobie a drugą Zosi i razem ciumkamy kanapeczkę) .. pisać na klawiaturze, obsługiwać pilot ..
No i większość czasu chce do mnie na rączki..Tak rozkosznie wyciąga do mnie ręce więc już nawet odkręcić butelkę umiem 1 ręką Ale staram się jej nie nosić bo Się przyzwyczai no i wszystkie domowe porządki mi zalegają

A ja nie wyobrażam sobie mieć 2 dzieci takich małych.Podziwiam te kobitki które mając takiego ledwo co odchowanego brzdąca ,decydują się na 2.i znowu nieprzespane noce, pieluchy, bujanie na rękach godzinami.

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 11:44   #3965
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś w 1 gazecie widziałam takie pomysły na szybki lifting kuchni..Np. pomalować krzesła na biało ..I jakiś romantyczny abażur na lampę...dodatki w stylu Prowansja .Poszukaj w bibliotece w starych gazetach typu Moje Mieszanie może znajdziesz jakiś pomysł?..Też muszę nad czymś takim pomyśleć.Ale najpierw chcę kupić sobie stół
kurcze, tylko, że ja nienawidzę starych wnętrz. meble wprawdzie mam w kuchni stare, ale to nie mój wybór, tylko takie były. zamierzam za jakiś czas zrobić sobie kącik w kuchni- stolik mały okrągły+ 2 krzesła, bo ze spokojem się zmieści

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ooo matko ona naprawdę jest taka głupia czy tylko tak udaje? chyba najlepiej będzie jak nie będziecie mieć żadnego kontaktu bo i tak nic do niej nie dociera, jak grochem o ścianę
właśnie też się zastanawiam, czy jest taka głupia, czy udaje i wydaje mi się, że wie co robi i pięknie udaje głupią pogratulować, bo można uwierzyć, że jest takim tępakiem

Stary 2010-09-18, 11:45   #3966
effie22
Wtajemniczenie

Mój tż ma dzisiaj pierwszą wolna sobote od nie pamietam kiedy, a cały czas żyje pracą. Wstał o 9 i pojechał na swój warsztat, żeby zrobić mi półki i wieszak do przedpokoju. Lustro już mi nowe zrobił, takie ładne, duże Potem mam mu pomóc robic dach w kojcu u psa. Mamy duzego psa na podwórku, zrobilismy mu mały kojec z budą, i do tego jeszcze duży ogrodzony wybieg, teraz jeszcze dach w małym kojcu, bo deszcze sie zaczynają.
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 11:55   #3967
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też chce robić ze mną wszystko. Pić z kubka (umie) , jeść kromkę chleba (zwykle wychodzi na to że robię jedną sobie a drugą Zosi i razem ciumkamy kanapeczkę) .. pisać na klawiaturze, obsługiwać pilot ..
No i większość czasu chce do mnie na rączki..
można spytać z ciekawości ile masz lat ? o pytanie nieaktualne, już widzę w profilu, że 24. to jesteś tylko rok starsza moja mała z końca lutego jest. możesz zobaczyć w albumie jej zdjęcia jak chcesz to swojej też wklej chętnie każda z nas obejrzy, bo jesteśmy ciekawskie

wkładasz małą w chodzik, czy raczej nie?

moja też obsługuje pilot, ostatnio tv wyłączyła i szafkę Tż'a z płytami otwiera, wyciąga płytę i idzie z łupemzawsze do Tż'a mówię: "zobacz, co Twoja córeczka niesie", a on oooo nie tylko nie tooo

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

w ogóle to muszę do sklepu zaraz iść po śniadanko. zjem chyba bułkę z pomidorem i później pojedziemy z Tż na spacer, bo teraz ostatni weekend lata, więc trzeba skorzystać z ładnej pogody, bo dziś u mnie świeci słonko piękne

jeszcze kawy nie piłam. w ogóle to mnie dziś głowa pobolewa coś

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Mój tż ma dzisiaj pierwszą wolna sobote od nie pamietam kiedy, a cały czas żyje pracą. Wstał o 9 i pojechał na swój warsztat, żeby zrobić mi półki i wieszak do przedpokoju. Lustro już mi nowe zrobił, takie ładne, duże
pracowity ten Twój Tż

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-09-18 o 11:52

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 12:10   #3968
201607211724
Konto usunięte

lili a ja już 2 kawy, sernik z wiśniami i ciacho z jabłkiem który małż szacowny przyniósł z piekarni to się źle skończy

właśnie się za porządki biorę - u mnie bajzel okrutny - ale znajomi przyjeżdżają więc muszę ogarnąć. Plan małżonka był z kolei taki - wszystkie porozwalane rzeczy wrzucamy do 1 szafy, resztę odkurzamy i włala tiaaaaaa
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 12:20   #3969
Nadia5
Zakorzenienie

to chyba ja tak wczesnie wstaje, od 7 na nogach, ale dzięki temu mam już wszystko wysprzątane, zakupy zrobione kupiłam sobie buty jesienne zamszowe ciemoszare i cieszę sie jak głupia. jak TŻ się lepiej poczuje to ubieram mój nowy nabytek i jedziemy za siatką do prania firan dałam 89,90 zł a takie same tylko inne wykończenie u góry 120 zł nie zastanawiałam się długo

teraz kawka i gazeta, dam jeszcze pospać małżowi

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 12:46   #3970
Haniula
Zakorzenienie

Nadia dawaj fotee !
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 12:46   #3971
kraven
Zakorzenienie

Dzień dobry!!! U nas dzisiaj błogie lenistwo od rana, a naczynia w zlewie leżą. TŻ ma dzisiaj urodziny więc pojedziemy gdzieś na obiad, a poźniej do rodziców TZ ( wolałabym tego uniknąć ).

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 12:56   #3972
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Nadia dawaj fotee !

Właśnie chwal się. Ja w zeszłym roku upolowałam w ccc botki z eko skóry za 80 zł i już drugą zimę w nich pochodze bo są niezniszczalne I jestem z siebie dumna, że takie fajne butki wyhaczyłam
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:04   #3973
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chwal się. Ja w zeszłym roku upolowałam w ccc botki z eko skóry za 80 zł i już drugą zimę w nich pochodze bo są niezniszczalne I jestem z siebie dumna, że takie fajne butki wyhaczyłam
w necie niestety nie znalazłam takich butów, więc cyknęłam fotke telefonem mam nadzieje że moje przetrwają długo

Stary 2010-09-18, 13:07   #3974
Nadia5
Zakorzenienie

w ogóle jaki nosicie rozmiar ? bo to jest 39, mierzyłam w cieniutkich podkolankach i są dobre, wyszłam z założenia że to buty przejściowe więc grubaśnej skarpety nie potrzebuje do nich mama mi kupiła ostatnio oficerki i wzięłam rozmiar 40 bo to są zimnowe i będzie pomyślałam że przyjdzie grubsza skarpetka więc 39 odpada...teraz myśle czy 39 nie byłoby lepsze bo w tej 40 jakoś śmiesznie się czuję takie dłuuugaśne jak klaun

Stary 2010-09-18, 13:14   #3975
kraven
Zakorzenienie

Mnie sie chyba ostatnio zmniejszyła stopa bo zawsze nosiał am 39-40 a teraz kupuje 38.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 13:17   #3976
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

U mnie różnie, ale zwykle od 40; 40,5; czasami 40,75.

Ja w czwartek przy okazji wizyty u orto pojade do Deichmana oddać buty, które się rozkleiły. Przepraszam tylko jeden się rozkleił. Chodziłam 3 miesiące. Mam nadzieje, że bez problemu oddadzą kase, albo każą wymienić

SPD co pichcicie dziś na obiadek?

Edytowane przez dodaja
Czas edycji: 2010-09-18 o 13:19
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:21   #3977
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Ja w czwartek przy okazji wizyty u orto pojade do Deichmana oddać buty, które się rozkleiły. Przepraszam tylko jeden się rozkleił. Chodziłam 3 miesiące. Mam nadzieje, że bez problemu oddadzą kase, albo każą wymienić

uff myślałam że tylko ja mam taką wielgaśną stopę dodaja a ile masz wzrostu ?

ja mam dziś rosół z kasza manna pietrucha i marchewką od wczoraj

Stary 2010-09-18, 13:24   #3978
kraven
Zakorzenienie

My gdzieś pójdziemy na obiad bo TŻ ma urodziny.
Ale cały tydzień chodzą za mną gołąbki bez zawijania więc pewnie jutro zrobie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2010-09-18, 13:26   #3979
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj zapiekankę makaronową

Dodaja, Ty studiujesz na AE w Katowicach?;> Mój TŻ właśnie skończył tą uczelnię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 13:29   #3980
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
uff myślałam że tylko ja mam taką wielgaśną stopę dodaja a ile masz wzrostu ?

ja mam dziś rosół z kasza manna pietrucha i marchewką od wczoraj
175 cm Także z mniejszą pewnie śmiesznie bym wyglądała, choć kiedyś to był mój ogromny kompleks

U mnie dziś sos pieczarkowy i fasolka szparagowa z ziemniakami

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Dobra Dusza studiuje w ośrodku zamiejscowym w Rybniku, ale pierwotnie to AE Katowice, sorry już Uniwersytet Ekonomiczny
Stary 2010-09-18, 13:33   #3981
Nadia5
Zakorzenienie

ja też 175 cm

ja jutro robię zapiekankę DobraDusza jak ją robisz ?

Stary 2010-09-18, 13:38   #3982
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
175 cm Także z mniejszą pewnie śmiesznie bym wyglądała, choć kiedyś to był mój ogromny kompleks

U mnie dziś sos pieczarkowy i fasolka szparagowa z ziemniakami

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Dobra Dusza studiuje w ośrodku zamiejscowym w Rybniku, ale pierwotnie to AE Katowice, sorry już Uniwersytet Ekonomiczny
Już?? To ciekawe z jaką nazwą TŻ dyplom dostanie... o ile w końcu się obroni Jakoś Uniwersytet mi nie pasuje tutaj

Nadia- tutaj masz przepis: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...3&ticaid=6ae85
Stary 2010-09-18, 13:40   #3983
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Już?? To ciekawe z jaką nazwą TŻ dyplom dostanie... o ile w końcu się obroni Jakoś Uniwersytet mi nie pasuje tutaj

Nadia- tutaj masz przepis: http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...3&ticaid=6ae85
Już już Po piwerszym października powinien dostać z Uniwerku już
Stary 2010-09-18, 13:42   #3984
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Już już Po piwerszym października powinien dostać z Uniwerku już
Oj to raczej nie będzie zadowolony
Stary 2010-09-18, 13:43   #3985
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Oj to raczej nie będzie zadowolony
Czemu? Chyba lepiej z Uniwersyetetu mieć dyplom?
Stary 2010-09-18, 13:46   #3986
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu? Chyba lepiej z Uniwersyetetu mieć dyplom?
No właśnie TŻ jest innego zdania
Stary 2010-09-18, 15:01   #3987
Martita88
Rozeznanie

Widzę, że młode Mamusie dominują, dopiero co po 20 Także praktycznie moje równolatki Myślałam na początku, że macie około 30 Osobiste pytanie - Planowałyście Macierzyństwo ?
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 15:30   #3988
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
Widzę, że młode Mamusie dominują, dopiero co po 20 Także praktycznie moje równolatki Myślałam na początku, że macie około 30 Osobiste pytanie - Planowałyście Macierzyństwo ?
planować to każda chyba planuje, ale kwestia czy plany są terminowe czy też nie
moim zdaniem przedział wiekowy 22-25 jest najodpowiedniejszy:brzyda l:

Stary 2010-09-18, 15:57   #3989
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
w necie niestety nie znalazłam takich butów, więc cyknęłam fotke telefonem mam nadzieje że moje przetrwają długo
śliczne są

ja noszę rozmiar 38, ale jak zimowe to nie wiem czy nie 39 mam nie pamiętam ja noszę zimą zawsze skarpetki+rajstopy, także chyba 39 są ok

potwoooornie mnie głowa boli dziś robię małej jedzenie, ubieram się i lecimy z Tż na spacer

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
planowałam, ale tak koło 30 może życie to zweryfikowało i bardzo dobrze ale teraz już świadomie nie planuję muszę wrócić do pracy i na studia iść

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

właśnie zaczęło lać:/
to pospacerowaliśmy

Stary 2010-09-18, 16:02   #3990
Martita88
Rozeznanie

Zadałam takie pytanie, bo ja kocham dzieci, ale śmieję się, że ślub to my weźmiemy chyba jak nas zmusi do tego sytuacja, czyli ciąża Choć już tyle lat jesteśmy ze sobą to nie zdecydowaliśmy się na ślub z powodów finansowych ...
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości