|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Hope, współczuję tego wieczoru... Chyba lepiej by było, gdyby ten kolega nie ciągnął żony ze sobą... ale może faktycznie, jak będziesz miała dość, to powiedz, że się źle czujesz i idź spać, a ona niech idzie do chłopców (szybciej skończą
)
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
santom ale pytalas lekarz czy moga byc jakies ew. wady rozwojowe po tym acardzie? a gdzie mieszkasz, nie chodzisz do ginka w tym kraju co przebywasz? przepraszam za wscibskosc
mi ginek powiedzial, ze aspirynke bede brac do ok.12 tyg...
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
mieszkam w Norwegii
tutaj chodze do lekarza, aczkolwiek wole skonsultowac 2x decyzje, ktore mam podejmowac w zwiazku z dzieckiem niz zalowac, ze sie z czyms wychylilam![]() a co do acardu to nawet nie rozwazam tego, ze moga byc jakies wady: znam mnostwo mamus, ktore acard braly i dzieciaczki rodzily sie zdrowe jak rybka a w moim przypadku byc moze nie branie aspiryny skonczyloby sie ponownie nieszczesliwie, wiec mysle, ze jesli aspiryna bylaby gwarantem chorob u plodu to lekarze by go nie przepisywali. najwyrazniej wady spowodowane tym lekiem nie sa czeste, a ja nie bede sie nakrecac niepotrzebnie, bo moj strach i stres bardziej zaszkodzilby dziecku, anizeli same leki, ktore defacto pomagaja utrzymac ciaze
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hope może nie będzie tak źle i jakoś se pogadacie z braku laku ![]() Kurcze ja mam stresa przed jutrzejsza wizytą....
|
|
#3965 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sukienka się nalezy, ja też znalazłam pierwszego Olsiowego i sukienkę z tego mam No sweterkową tunikę, ale Tż sie nei zna i uznał za sukienkę Mój Tż się strasznie obrusza jak kiedyś powedziałam ty cwelu Główka do góry, my tu wiemy, że jesteś strasznie silna kobitka, normalnie jesteś wzorcem myśle ze dla wielu z nas więc musi być dobrze Co do plamień to łożysko rośnie i poprostu te resztki starej krwi się obłuszczają i wypływają, coby było czysto i juz dobrze Nie martw się Jak koleżanka od kolegi będzie nudzić to serio zrzuc na ciąże i idź lulu Albo nawijaj jak nawiedzona na temat dzieci, sama odpadnie ![]() Swoją drogą co do Aniołków strasznie nie lubię jak sie tak mówi na małe dzieci. . . Cytat:
Teraz wracam na dobrą drogę ![]() U nas Olaf też za mały na pieczenie, ma 20 m-cy i niewiele kuma ale z pół godziny w tym cieście posiedział, bo wałek to b. ciekawe urządzenie Też mam wrazenie, że Tż je mniej ode mnie zwłaszcza na obiad ![]() Cytat:
Ale fajną zabawę będziecie mieli przy pieczeniu Cytat:
Staraj się nie zamartwiać, choć to trudne Cytat:
![]() Cytat:
Bo dzidzie są na samym dole, własciwe bardziej nie w brzuszku tylko... no wiesz No ja takie kopniaczki odczuwam, ale u Ciebie to by bardzo wcześnie było Najpierw odczuwałam motylka, kopniaczki to po dłuższym czasie ![]() No i zostawiliśmy Olafka pierwszy raz Śpi już od 19.30, ciekawe jak w nocy, ostatnio sie nie wybudzał... I ciekawe o której wstanie, założę sie że o 8 i nie zrobi babci pobudki Tż sie nabija, że będzie spał długo, bo co otworzy oczy to babcia, więc będzie chciał zasnąć i obudzić sie w domu głupol jeden ![]() Posiedzieliśmy troszkę u teściówki, bo Tż miał na jej osiedlu mecz, młody szalał bo nic dziś nie spał, wtedy ma energię za troje wróciliśmy i mnie naszło na sałatkę z fetą, już zrobina więc idę szamać
|
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
dopiero teraz zaglądam, cały dzień coś.. dopiero z mamą uporałyśmy się z rogalikami jutro Tż ma imieniny , więc specjalnie dla niego robiłyśmy bo uwielbia ![]() ilkas gratuluje ząbka nasza na razie ma tylko 4 janeczka 3mam kciuki za jutrzejszą wizytę, nic się nie stresuj będzie dobrze hope głowa do góry i co ty za głupoty gadasz o jakimś cwelu eh musi być dobrze przecież a ja dziś witam się w 11 tygodniu ![]() 20 listopada wizyta i już się doczekać nie mogę.. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie glupio mi z nią gadać, bo tak się zawiodłam że raczej już się nasze kontakty urwały, ale chłopaki jeszcze cośtam się odzywają a że małżonek zaprosił no to cóż. Też mam dobre chęci, ale mimo nich nie dam rady się już z nią spoufalać, a i wyjść mi nie wypada, więc postaram się znaleźć coś ciekawego w tv
ewentualnie podejmę tylko same ogólnikowe tematy. Z resztą, sama doprowadziła tę relację do takiego dna, to niech się nie dziwi i nie mierzy mnie swoją fałszywą miarą, że może będę się uśmiechać i udawać że poszło w niepamięć. Może chociaż małżonek jej zabłyśnie dobrym humorem i zapełnią z mym razem te niezręczne momenty ciszy uciekam, może będę Was tam z nudów podczytywać z tel Buziale
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie puknięcia jakby opuszkiem palca delikatnie o dłoń uderzyć
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
HOPE udanego wieczoru mimo wszystko
wtacamy wlasnie z krakowa. I juz mi sie nue chce siedziec w aucie posladki mi scierply:/Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- JANECZKA zobaczysz ze wizyta bedziee ok. 3 mam kciuki. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- SELENTI kurcze to moze byv pukanie twojego babla... zazdroszcze ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Santom Ja jak byłam sama to najczęściej jajecznica lub kiełbaski szły
![]() Gratuluję 17 tygodnia ![]() Principessina żaden lekarz nie umiał mi odpowiedzieć skąd się ten krwiak wziął. Był blisko pęcherzyka ciążowego więc stanowił duże zagrożenie. Dowiedziałam się o nim w 6tc kiedy zaczęłam krwawić a jakos w 9tc okazało się że krwiak się wchłonął. Będzie wszystko dobrze kochana trzymamy kciuki . Seleniti wydaje mi się że 12 tydzień to trochę za wcześnie , szczególnie dla pierwszej ciąży. Ja w pierwszej poczułam dopiero coś w 20tc takie już kopniaki bo „motylki” jakoś w 18tcHope ja bym się wściekła na męża bo nie lubię takich wizyt …. A jeszcze jak ostatnio Cię żona tego kumpla zawiodła to tym bardziej … Janeczka będzie dobrze ![]() Madziula a jak się czujesz w domu bez Olisia ?? U Nas Oskar jeszcze sam nigdzie nie spał poza domem i prędko to się nie stanie :P (sama wiesz dlaczego )Anulka to udanych urodzin
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam gule w gardle i mnie drapie ... czy sa jakies tabletki do ssania, ktorymi moge sie poratowac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
principessina jutro zaczynam 14 tc i to moje pierwsze
no i zgodzę się z Vampirką, że wszystko od budowy zależy hope współczuję Ci strasznie, mnie też krępują takie sytuacje, po takich akcjach, jakoś najchętniej zarzuciłabym totalnym ignorem wobec takiej osoby, ale tak się da zrobić niestety w większym gronie.. no ale cóż Ci mogę poradzić, mam nadzieję, że wytrzymasz, zawsze możesz powiedzieć, że się źle czujesz i opuścić towarzystwo
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
ASIA rob syrop z cebuli. Mi zawsze pomaga!
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
Oficjalnie stwierdzam - rodzinka się rozjechała Znowu błogi spokój i bałagan ![]() Dzisiaj byliśmy z TŻ u teściowej, i wiecie co ? Dzwoniła córunia do mamusi, i teściowa mówi, że " odwiedziła mnie synowa z synusiem" i wyobraźcie sobie, co tamta na to ? " To nie będę gadać, później zadzwonie" Pffff Okazało się, że też jest chora - na co stwierdziłam, niech idzie prywatnie do lekarza szybciej ją wyleczy Nie pożaliłam się teściowej bo była inna rodzinka TŻ, a nie chciałam teściowej na boczek brać.. Ja sobię to odbije, jak teściowa będzie dzwonić do mnie. Chciała wojnę - więc ją będzie miała.. No,ale mniejsza z tym, to tylko szczegóły mało istotne w moim życiu.. ![]() Dokończyliśmy robić zakupy, żebym miała wszystko jutro gotowe, żeby się spakować, ale co najbardziej mnie denerwuje to, że nie mogę kupić wody - która mi smakuje Piję nestle aquarel i w mojej "dziurze" nie mogę jej dostać.. Obskoczyłam WSZYSTKIE sklepy dzisiaj w mojej miejscowości i dostałam tylko dwie butelki Oby w tygodniu dowieźli Nie wiem, dlaczego - ale inna woda mi po prostu nie smakuje.. Uciekam teraz do TŻ - trzeba korzystać ze wspólnych ostatnich chwil.. ![]() Dobranoc |
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
gosius nie wiem czy masz w okolicy sklep lewiatan ale widzialam na aquarelkę promkę, po 1,09 była!
ja juz po wieczorku. bylo ok. Dopiero jak wyszli mąż mnie wkurzył, zamknelam sie w pokoju niech siedzi ignorant jeden sam nawet cala noc na dole. Wy pewnie juz spicie więc dobrej nocki życzę. |
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius super że już masz spokój
![]() Co do siostry TŻ nie przejmuj się nią aż tak. W końcu potrzebny Ci jest teraz spokój i jak najmniej stresów ;* Hope no to TŻ się Dzień dobry Weekend i widać ten spokój na wizażu ![]() Oskar ani wczoraj ani w nocy już nie gorączkował, ale antybiotyk podajemy do jutro i jutro na kontrolę. Będę musiała chyba znowu uśmiechnąć się do sasiadki o pożyczenie auta , bo musiałabym jechać z Oskarem na tą kontrolę i sama na badania toxo i TSH , bo w czwartek wizyta i muszę mieć wyniki. A TŻ w pracy rano , a teściowej nie chcę prosić , bo tym jak mi powiedziała po szpitalu „radź sobie sama”. Albo namówić męża na kupno drugiego auta ![]() ![]() No i co oczywiście TŻ wolne dziś i Oskar pobudka 5.45 , ale wziął go do drugiego pokoju a ja jeszcze z godzinę pospałam
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wolne a ja musiałam wstać, bo żołądek z głodu bolał.... mąż za ścianą chrapie. to sie nigdy nie zdarza. to ja zawsze śpię do oporu ![]() czuje się jakbym miała grypę, ale temperatury nie mam. wszystko mnie boli, łącznie z gardłem. syrop z cebuli na pewno skuteczny, ale jak go w pracy jeść i z klientami rozmawiać.... chyba że będzie gorzej o na l4 pójdę
|
#3979 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Przyznam się, że też szukam powodów do zmartwień (w sumie to nie szukam, ale same do głowy mi wpadają) mimo że nie plamię. I mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz jak widzisz te plamki, to pewnie dodatkowo nakręca głupie myśli, ale ... Pamiętasz/pamiętacie jak wszystkie liczyłysmy do II trymestru? Byle ten pierwszy trymestr przeżyć i dałyśmy radę. Hope, hallo jesteś już w II trymestrze. Do końca roku już większość z nas będzie w połowie - o ile dobrze liczę ....JUŻ POŁOWA!...a szybko minie, bo będziemy zajęte pieczeniem, gotowaniem i sprzątaniem i po świętach już będzie po połowie Cytat:
nie mam pojęcia czy można już coś więcej poczuć, ja 2 tygodnie temu miałam bąbelki, a teraz nic. Może to nawet wtedy nie było dziecko, ale ja czułam, że to ono- nigdy takiego czegoś nie czułam. czułam się też wtedy spokojniejsza, że coś tam się rusza lub próbuje ![]() tak, więc moim zdanie , jeśli czułaś coś dziwnego, innego i ucieszyło Cię to, to pewnie to było dziecko i trzymaj się tego, ale nie potrząsaj za często dzieciakiem, bo dostanie choroby morskiej ![]() Teraz to w moim brzuchu cisza. Jak oglądam tv to trzymam ręce na brzuchu i czekam na "znaki", ale jeszcze nic. Prawą stonę brzucha mam bardziej spuchnięta niż lewą. Mój tż się śmieje, że w tym miejscu małe ma głowę i uszy (tż ma trochę odstające uszy i myśli, że dziecko odziedziczy je po nim Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle pogoda paskudna, szaro - buro. Muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie, żeby za dużo nie myśleć. Idę obudzić i pomęczyć tż ![]() --- A Nikii to Ty tydzień temu odstawiałaś dumphaston?? Jakieś skutki uboczne?
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-11-11 o 08:39 |
||||
|
|
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() my dzis swietujemy imieniny TŻ a wczoraj w domu jego rodzicow zrobilismy imprezke zapoznawcza- moi rodzice + przyszli teściowie w sobotę bylismy na miejscu, zrobilismy jedzonko, upieklismy tort a wczoraj na 14sta pojechalismy posiedziec. Bylo super ![]() ![]() od razu przeszli na Ty i gadali jak starzy znajomi.Nie obylo sie bez niespodzianek- TŻ zostawil telefon wiec dzis czeka nas podroz 30 km i spowrotem, przy okazji wykonamy jakis spacer przynajmniej. A i oczywiscie wałówka zabrana- mamy bigos, rogale swietomarcinskie pieczone przez tesciowa, trochę tortu i salatki, mamy co jesc ![]() Milego dnia, wypoczywajcie! |
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Light
Duphaston odstawiłam w czwartek i nie widzę żadnych skutków ubocznych ![]() Seksta najlepszego dla TŻ z okazji imienin. Ale smaka narobiłaś szczególnie tym bigosem i tortem No ale ja wczoraj wysłałam TŻ na zakupy i kazałam kupić produkty na bigos Muszę dziś poodkurzać, bo przy dziecku to wszędzie coś na tej podłodze jest. TŻ miał odkurzać w sobotę – nie chciało mu się , wczoraj – nie miał czasu , dziś stwierdził że ma pilniejszą robotę więc ja to muszę zrobić … A powiem Wam że jakoś nie lubie odkurzać A jak pomyślę o porządkach na święta to mi się odechciewa :P szczególnie że robię wtedy mega generalne porządki, na szafach, w szafach itp. Ale w sumie się cieszę na te święta , szczególnie że Oskar już będzie bardziej kumaty niż w tamtym roku A święta spędzamy zawsze sami tzn . ja powiedziałam TŻ że Wigilię chcę zawsze spędzać w gronie najbliższej rodziny tzn . jego i Oskara / dzieci. A w pierwsze i drugie święto możemy po rodzinie jeździć . W sumie sniadanie Wielkanoc też tak spędzamy . Teściowa Nas zawsze zaprasza , ale ona nie chce się dostosować do pór jedzeniowych Oskara itp. wg niej ja mam go przeciągać aby on dostosował się do dorosłych
|
|
|
|
#3982 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() jak dobrze, że w weekend jest mniejszy ruch na forum, przynajmniej można szybko Was nadrobić hihi hope nie martw się, na pewno jest wszystko dobrze, a Ty tylko się nakręcasz... Jak sama napisałaś, trzeba pozytywnie myśleć a TŻNikiifajnie, że Oskar już zdrowszy, widać że antybiotyk działa ![]() A mi się dziś śniło, że syn będzie ciekawe czy się sprawdzi....
|
|
|
|
#3983 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś się nic nie chce, odpoczywam:-D |
||||||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
|
#3985 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś rano znowu miałam małe modły... ale takie bardzo suche... napiłam się w między zasie wody, by mi było łatwiej się modlić i mi przeszło Już jest ok.Cytat:
Co do l4, to ja bym jednak wzięła. Potrzebujesz teraz wyleżeć to choróbsko, a za siedzenie w pracy nikt medalu Ci nie da! Cytat:
No i ode mnie też dla mężą ![]() Cytat:
Light, mój TŻ też widzi podobieństwo u dzidzi! Po ostatnim USG upiera się, że dzidź ma Jego szczękę
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie porannie. Wlasnie wstalam i biegne robic sniadanko
ASIA ja syrop.z.cebuli uzywam tylko na wieczor zeby.klientom za bardzo nie smrodzic Po.sniadanku z lapka was moze nadrobie. Dzis idziemy na spacer i na urodziny chrzesniaka 15 latka. Milego.dnia brzuchatki ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#3988 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie większość dla dzieci tabletek do ssania możesz Tantum verde jeszcze.I dużo zdrówka Ja poza tym ratuję sie cukierkami takimi zielonymi z krzyżykiem albo teraz w Lidlu takie szwajcarskie ziołowe z prawoślazem są specyficzny smak ale działają antybakteryjnie No i płukanie garda wodą z solą Cytat:
A to krótko brał antybiotyk, to dobrze, nie zniszczy żółądka jak naszemu Kochana a co tak późno na toxo, macie szybko wyniki? Bo u nas do 5 dni ![]() Cytat:
![]() Co do problemów na siłę to ![]() Taaa ja czekałam do 13tc, teraz czekam do 20 tc a najlepiej 28 bo wtedy już dzidzi ratują ![]() Cytat:
Hihi no i zazdroszcze wałówki ![]() Cytat:
Akurat przed chwilą wspominaliśmy że za jakiś rok znów będę zmywała podłogi 3 razy dziennie jak Bobuś będzie pełzał/raczkował ![]() Ja też już marzę o świętach, właśnie, nasze chłopaki już bardziej świadome będą Noooo i jak myślałam - Olafek przespał całą noc do 8 rano!!! 12,5 godzin! W domu się nie zdarza Podobno tylko parę razy przez sen zawołał mama tata ale zaraz zasypiał więc oki Za to ja od 3 do 5 nie spałam, w końcu przyszłam do drugiego pokoju czytac książkę I o 8.30 już nie mogłam spać, poszłam sprzątać łazienkę W ogóle mamy tak czysto jakby dziecka nie było Ale dobrze, bo Tż zaprosił znajomych, takich strasznych krytyków co nic im się nie widzi i każdą krzywo pomalowaną ścianę wypomną Ale generalnie ich lubimy tylko tacy no specyficzni są
|
|
#3989 | ||
|
Rozeznanie
|
u mnie właśnie plany zazwyczaj na ostatnią chwilę a tu, w tej ciąży już wszytko chce miec na tip top
![]() Cytat:
Cytat:
od początku spędzamy z meżem wigilię sami |
||
|
|
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
Bedzie krótko, bo ja z telefonu. Taki len mnie zlapal, ze nawet mi się komputera nie chce włączyć :P Ogólnie caly weekend to spanie/obiady u rodziny/jakiś krótki spacer z czystej przyzwoitości ![]() Kilku z was należy się solidny bacik za niepotrEbne zamartwianie się!! Naprawdę dziewczyny, jesteśmy tak daleko, ze już najgorsze za nami Proszę o wiecej pozytywnego myślenia Ja tez jak każda z was chciałabym sobie codzinnie robić USG, ale niestety nie jest to do końca jeszcze zbadane jaki to ma wpływ na dzieciaczka, więc nie chce ryzykować :/ Raz na miesiąc musi mi wystarczyć.Tak w ramach ciekawostki: http://tvp.info/informacje/technolog...-plodu/4183283 http://www.papilot.pl/dziecko/3490/U...go-nowosc.html Milej końcówki weekendu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

)

mi ginek powiedzial, ze aspirynke bede brac do ok.12 tyg...

tutaj chodze do lekarza, aczkolwiek wole skonsultowac 2x decyzje, ktore mam podejmowac w zwiazku z dzieckiem niz zalowac, ze sie z czyms wychylilam

A widzisz..na to nie wpadłam. Podoba mi się ten pomysł 
Albo nawijaj jak nawiedzona na temat dzieci, sama odpadnie
Teraz wracam na dobrą drogę
Staraj się nie zamartwiać, choć to trudne
nasza na razie ma tylko 4

Okazało się, że też jest chora - na co stwierdziłam, niech idzie prywatnie do lekarza szybciej ją wyleczy