Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-06, 11:50   #3961
esti87
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Witajcie kochane mi ciagle ten wizaz swiruje..nie wyswietla mi wszystkich postow..od wczoraj napisalam chyba ze 3 elaboraty i wszystkie mi usunelo..nie wiem co jest grane..robilyscie jakas aktualizacje?

nie jestem w stanie odniesc sie do wszystkich postow bo ich nie widze..zycze tylko powodzenia na wizytach Wam mamuski i gratuluje dobrych wiesci..jesli tym razem mi sie uda i wiadomosc sie wyswietli to chce sie usprawiedliwic..przez pare dni moze mnie jeszcze nie byc..zadzwonilam do informatyka by przyszedl zobaczyc co z tymi moimi komputerami.. od wczoraj jestem strasznie zdenerwowana..moja tesciowa wyladowala w szpitalu..spadla z niezabezpieczonego balkonu 2.5 m na beton jest przy niej tz ..ponoc jest polamana,poszyta i czekaja na tomogrtaf glowy.. w pt mamy z tz 4 rocznice slubu i na jutro zaplanowalismy mala imprezke ..a jak tu imprezowac?jestem zdolowana..

jesli mi sie uda to wejde z kom tz wieczorem..3 majcie sie ..
Stary 2014-08-06, 11:52   #3962
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zobaczycie jak ten czas szybko zleci i będziemy sciskaly nasze Maluszki
nie mogę się doczekać

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 11:54   #3963
sloneczko_1201
Zadomowienie

Esti trzymaj się i zdrówka dla teściowej. I staraj się nie denerwować dla dobra maluszka.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 11:56   #3964
Zanet84
Zakorzenienie

Esti, wszystkiego dobrego dla Twojej teściowej i dla Was. Trzymaj się !
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 11:58   #3965
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Filmu nie oglądam bo nie ma FB w pracy ale to chyba lepiej jak czytam - ogladac nie będę

dziewczyny zdecydowałam sie juz na łóżeczko ale teraz myslę czy nie kupić czegos takiego..http://www.e-meblus.pl/pl/p/Kolyska,...FILIP-NOWOSC/9
mam niby miejsce w sypielni na łóżeczko ale ono i tak bedzie przylegało do naszego łózka bo nie ma więcej miejsca, jedno mnie tylko zastanawia na ile starczy taka kołyska?? 40x90 ? czy nie będę musiała za 4 miesiace kupowac lóżeczka??
Kostka, ja kupuję kołyskę o tych samych wymiarach, tylko tę: http://www.e-meblus.pl/pl/p/KOLYSKA-...ransparent/202 bo miejsca na łóżeczko w sypialni nie mam, a chcę przez pierwsze miesjące mieć Dzióba przy sobie; biorę tę na kółkach bo chcę żeby to było mobilne; na noc będę przysuwać w okolice łóżka, w dzień pewnie będzie jeździła ze mną po mieszkaniu albo będzie przesuwana w kąt.

w każdym razie widziałam kołyski o tych wymiarach na żywo no i one są sporawe.
po moich koleżankach krąży od kilku lat kosz wiklinowy, taki: http://allegro.pl/kosz-wiklinowy-pos...439257541.html i nawet mogłam go wziąć, ale się rozmyśliłam, bo gabarytowo on jest podobny, nawet szerszy, ale zwęża się ku dołowi i wymiary dna / materaca to tylko 70cm długości. dzieciaki w tym koszu spały po 3-4 miesiące (teraz jak wyliczyłyśmy już chyba ósme śpi...), a kołyski z meblusia są 20cm dłuższe, także myslę, że do pół roku spokojnie. po pół roku to już trochę strach bo dziecko zaczyna się podciągać / wspinać / siadać i kołyska fizycznie może się okazać za niska.
wiec potem i tak trzeba kupić zwykłe łóżeczko.

nie wiem jaka macie syt. mieskzaniową; ja chcę mieć małego przy sobie przez kilka miesięcy a potem wywędruje do pokoju Malwiśki. jeśli macie osobny pokój dla dziecka to bym na Twoim miesjcu brała kołyskę / dostawkę na teraz, żeby nie skakać przez łóżeczko do swojego łóżka, a po pół roku bym malucha przeniosła do swojego pokoju do większego łóżeczka. ale jeśli macie w perspektywie spanie z dzieckiem w sypialni przez najbliższe 2 lata to bym brała łóżeczko 120x90, bo prędzej czy później i tak trzeba je będzie do tej sypialni wcisnąć...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:02   #3966
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Kostka oczywiście ale i tak nie widze potrzeby bo to szybko wysycha...
Ale mamy dylematy

Jakie wkładki laktacyjne brałyście ??
ja kupie babydream z rossmanna poki co zobaczę czy się sprawdza, zawsze można inne dokupić
i ceny tez sa rozne i rozniste

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane mi ciagle ten wizaz swiruje..nie wyswietla mi wszystkich postow..od wczoraj napisalam chyba ze 3 elaboraty i wszystkie mi usunelo..nie wiem co jest grane..robilyscie jakas aktualizacje?

nie jestem w stanie odniesc sie do wszystkich postow bo ich nie widze..zycze tylko powodzenia na wizytach Wam mamuski i gratuluje dobrych wiesci..jesli tym razem mi sie uda i wiadomosc sie wyswietli to chce sie usprawiedliwic..przez pare dni moze mnie jeszcze nie byc..zadzwonilam do informatyka by przyszedl zobaczyc co z tymi moimi komputerami.. od wczoraj jestem strasznie zdenerwowana..moja tesciowa wyladowala w szpitalu..spadla z niezabezpieczonego balkonu 2.5 m na beton jest przy niej tz ..ponoc jest polamana,poszyta i czekaja na tomogrtaf glowy.. w pt mamy z tz 4 rocznice slubu i na jutro zaplanowalismy mala imprezke ..a jak tu imprezowac?jestem zdolowana..

esti nie denerwuj się i zdrowka dla Tesciowej! niech się trzyma!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:04   #3967
paulina119a
Zadomowienie

Dziewczyny czy któraś z Was przyjmuje Biofer??? Jeśli tak to czy ten zwykły czy z kwasem foliowym???

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-06 o 12:08
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:05   #3968
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Kostka oczywiście ale i tak nie widze potrzeby bo to szybko wysycha...
Ale mamy dylematy

Jakie wkładki laktacyjne brałyście ??
Ja chyba miałam róznych firm... początkowo i tak nocy nie wytrzymywały... tzn kilku godzin ;/ bo budziłam sie zawsze cała mokra ;/ wiec chyba obojetnie jakie, byle duzo albo w ogóle podkłady poporodowe w stanik ;p

Smarujecie sie dwa razy dziennie mazidłami?

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-06 o 12:08
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:09   #3969
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
ja kupie babydream z rossmanna poki co zobaczę czy się sprawdza, zawsze można inne dokupić

ja mam juz te z Rossmana i póki co przy nich zostanę. Zobaczymy jak się sprawdzą w praktyce.

Esti trzymaj się !!!!
Stary 2014-08-06, 12:10   #3970
aleska
Raczkowanie

Dziewczyny, czy polecacie lub polecono wam jakieś książki o opiece nad maluchami?

Przeczytałam właśnie "Dzieciozmagania" Kaz Cooke, ale chciałabym coś bardziej konkretnego, tylko nie wiem co warto.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:11   #3971
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:

esti nie denerwuj się i zdrowka dla Tesciowej! niech się trzyma!
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ja chyba miałam róznych firm... początkowo i tak nocy nie wytrzymywały... tzn kilku godzin ;/ bo budziłam sie zawsze cała mokra ;/ wiec chyba obojetnie jakie, byle duzo albo w ogóle podkłady poporodowe w stanik ;p

Tak, ja jadę dwa razy dziennie... aż się wyslizguję z ubrań
Stary 2014-08-06, 12:11   #3972
silesianna
Zakorzenienie

Esti trzymaj sie!!! staraj się nie zamartwiać za bardzo

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was przyjmuje Biofer??? Jeśli tak to czy ten zwykły z kwasem foliowym???
kup biofer folic kw. foliowy działa krwiotwórczo więc ten łączony jest skuteczniejszy, i ma dodatkowo też wit.C która wspomaga wchłanianie żelaza, więc już nie trzeba dodatkowo brać znaczy jest komplet
Stary 2014-08-06, 12:14   #3973
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Też się nad rozmiarem zastanawiałam

Co do Octeniseptu... wydaje mi się , ze przeciera ale niech sie wypowiedzą doświadczone mamusie
mozna popsikac i wytrzec patyczkiem ze zakamarki, ale pozniej znow popsikac i zostawic juz

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
i mówimy o pieluszkach nie do przewijania, a używanych do innych celów np. przykrycie, wytarcie, podłożenie itp. ?
tetrowe tez te wieksze polecam, moja musiala byc pieluszkowana do 5mca bo na bioderkach sie okazalo ze cos nie tak jest , to 2 pieluszki skladalam razem tak zeby szeroko miedzy nozki wkladac
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u tego HealthWorld to raz za przesylke placilyscie? Jaka wybieralyscie? Widze, ze ma sporo rzeczy, ktore moglabym zamowic. Ale mam totalny metlik od tych butelek, smoczkow i innych pieluch

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja dodawalam wszystko najpierw do koszyka a pozniej nacisnelam kup teraz i koszt wysylki byl jeden -placilam 21 zł kurierem

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

Esti zdrowka dla tesciowej i nie denerwuj sie dla zdrowia maluszka
ooo my tez mamy rocznice tylko 16.08

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:

ja tylko na wieczor

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:22   #3974
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy polecacie lub polecono wam jakieś książki o opiece nad maluchami?

Przeczytałam właśnie "Dzieciozmagania" Kaz Cooke, ale chciałabym coś bardziej konkretnego, tylko nie wiem co warto.

dzieciozmagania są boskie

"co nieco o rozwoju dziecka" albo "mamo tato co ty na to" Zawitkowskiego ("mamo tato" bardziej obszerne, kompletne) z filmem zwłaszcza (nie wiem czy film się powtarza w tych książkach; w każdym razie ja miałam ten z "co nieco o rozwoju" i on świetnie pokazywał jak się obchodzić z noworodkiem, jak podnosić, jak układać, ubierać, wszystko z perspektywy rehabilitanta; całość jest dużo bardziej właściwa niż to, co mi np. pokazywały położne w SR czy co prezentowały położne w szpitalu... w każdym razie film chyba krąży gdzieś po chomiku - warto pooglądać i poćwiczyć na misiu )

osobiście nie polecam "pierwszego roku z życia dziecka" bo tam są takie amerykańskie bzdury typu "czteromiesięczne dziecko posadź na kanapie i obłóż poduszkami żeby się nie przewracało, niech podziwia świat" - ja przestałam to czytać jak dotarłam do tego rozdziału

teraz zaczęłam czytać, a koleżanki bardzo chwalą - "W paryżu dzieci nie grymaszą" - dość sumpatycznie napisana książka o wychowaniu, ale w takim lajtowym schemacie, zupełnie innym niz hardkorowe pomysły np. Tracy Hogg.

Leszek Talko - "Dziecko dla odważnych", "..dla średniozaawansowanych", "...dla profesjonalistów" - ja nie czytałam (zbieram się!) ale podobno ekstra.
Stary 2014-08-06, 12:22   #3975
Kostka09
Zakorzenienie

esti trzymaj sie kochana i zdrowia dla teściowej
Cytat:
Ale mamy dylematy
życiowe...
Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
dostawkę na teraz, żeby nie skakać przez łóżeczko do swojego łóżka, a po pół roku bym malucha przeniosła do swojego pokoju do większego łóżeczka. ale jeśli macie w perspektywie spanie z dzieckiem w sypialni przez najbliższe 2 lata to bym brała łóżeczko 120x90, bo prędzej czy później i tak trzeba je będzie do tej sypialni wcisnąć...
no właśnie...chyba na dzień dzisiejszy perspektywa roku lub dwóch przed nami, mamy drugi pokój duużo wiekszy który robi za jadalnie, pokój komputerowy, salon itp..i teoretycznie moglibysmy sobie tam wydzielic miejsce na sypialnię a w reszcie mieć salon, a dziecia zostawić w sypialni ale na dzien dzisiejszy nie ma takiej potrzeby więc chyba wcisne to łóżeczko jednak do sypialni...szczególnie, ze znalazłam takie które potem można przerobić na niższe dobre dla starszaka, podobaja mi sie te kołyski ale myślałam, że starczą chociaż na rok a tak to bez sensu..
Cytat:

smaruję, rano lotion BD a wieczorem oliwka BD
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:24   #3976
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Esti trzymaj sie!!! staraj się nie zamartwiać za bardzo

kup biofer folic kw. foliowy działa krwiotwórczo więc ten łączony jest skuteczniejszy, i ma dodatkowo też wit.C która wspomaga wchłanianie żelaza, więc już nie trzeba dodatkowo brać znaczy jest komplet
Ok, dzięki za pomoc
Wczoraj złozyłam zamówienie na pampersy w aptece wystrzałowej. Pośpieszyłam się bo gin zalecił mi przyjmować magnez i Biofer. Dziś dostałam maila z apteki, że moje zamówienie jest przygotowane do wysyłki więc namisałam do nich czy moge cos jeszcze domówić o ile nie jest za późno.... bardzo miła Pani do mnie oddzwoniła i dołożyła to co chciałam. Taka współpraca to mi się podoba.
dla apteki wystrzałowej !

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mozna popsikac i wytrzec patyczkiem ze zakamarki, ale pozniej znow popsikac i zostawic juz

Stary 2014-08-06, 12:30   #3977
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-08-06, 12:36   #3978
manieczka1
Zakorzenienie

Esti zdrowka dla tesciowej
Anuszka, tak smaruje rano i wieczorem ale tylko brzuch i lekko piersi reszta to po kapieli tylko zwyklym balsamem
Czekoladka to zrobie tak ja Tyz tym koszykiem
Dziewczyny a ile tych pieluch tetrowych/ flanelowych? Po 10 kazdych styknie?

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:37   #3979
sloneczko_1201
Zadomowienie

Ja się smarowałam zawsze wieczorem, ale teraz jak leżę to jakoś mi to nie wychodzi. Staram się jak najkrócej stać, więc i w łazience spędzam niewiele czasu ze strachu.
Strasznie przygnębiające jest to ciągłe leżenie. Leże i patrze na bałagan w pokoju i mogę tylko czekać, aż wróci tż i posprząta, a i tak już ma dużo obowiązków. Obiady gotuje mama i mam takie poczucie bezsilności.
Chociaż dzisiaj wstałam umyłam sobie włosy i jakoś tak mi się humor trochę poprawił od razu.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:38   #3980
manieczka1
Zakorzenienie

Sloneczko no wytrzymaj jeszcze troszkę niedługo wizyta i może pozwoli na małe spacerki

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-06, 12:41   #3981
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, dzięki za pomoc
Wczoraj złozyłam zamówienie na pampersy w aptece wystrzałowej. Pośpieszyłam się bo gin zalecił mi przyjmować magnez i Biofer. Dziś dostałam maila z apteki, że moje zamówienie jest przygotowane do wysyłki więc namisałam do nich czy moge cos jeszcze domówić o ile nie jest za późno.... bardzo miła Pani do mnie oddzwoniła i dołożyła to co chciałam. Taka współpraca to mi się podoba.
dla apteki wystrzałowej !
a ile tych pampersów kupujecie ?
Stary 2014-08-06, 12:43   #3982
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to chyba jedno opakowanie 1 i z jedno czy dwa 2 na poczatek. Zawsze mozna dokupic a moze ktos z gosci przyniesie

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-06, 12:43   #3983
aleska
Raczkowanie

Silesianna - dzięki bardzo

Zastanawiałam się nad "pierwszym rokiem z życia dziecka", ale podczytuję podobne recenzje do twoich, o tych amerykańskich bzdurach.

Zawitowskiego i "Paryż" wpisałam sobie na listę. A Tracy Hogg tak ogólnie też warto?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:50   #3984
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Silesianna - dzięki bardzo

Zastanawiałam się nad "pierwszym rokiem z życia dziecka", ale podczytuję podobne recenzje do twoich, o tych amerykańskich bzdurach.

Zawitowskiego i "Paryż" wpisałam sobie na listę. A Tracy Hogg tak ogólnie też warto?
Tracy jest speccyficzna. Tzn bardzo barzo rygoryatyczna i taka, hmm, surowa. Wiele osob ja ubostwia ale chyba wiecej nienawidzi, twierdza ze ona tresuje dzieci, a nie wychowuje. Ja nie przeczytalam w calosci "jezyka niemowlat" ale mialam mieszane uczucia. Wiele jsst tam fajnych sugestii ale ja nie umialabym tego wcielic w zycie w calosci i chyba nawet nie chcialabym. Ale np.jej podstawowa zasada, ze dla dziecka najwazniejsza jest rutyna i staly rytm dnia - no uwazam ze jest rewelacyjna. Zreszta to nie tylko jej zasada
Mialam jeszcze gdzies na kompie taka fajna ksiazeczke "usnij wreszcie" - nie pamietam czy to byla TH, czy "w stylu tracy hogg" ale na wiele rzeczy mi otworzyla oczy i sporo sugestii z niej wcielilam w zycie; nie wiem czy to ich zasluga czy moze karmienia dziecka "na godziny" a nie "na zadanie"; albo polaczenia obu kwestii, ale moja Malwa noce zaczela przesypiac jak miala 9 tygodni, takze moze cos bylo na rzeczy. To "usnij wreszcie" chyba warto przeczytac nawet jakby sie mialo stwierdzic ze "to nie dla mnie i bzdura" - jakbys chciala moge sprawdzic czy jeszcze mam i mailem wyslac
Stary 2014-08-06, 12:56   #3985
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile tych pieluch tetrowych/ flanelowych? Po 10 kazdych styknie?

ja mam 10 tetrowych 80x80, 2 tetrowe kolorowe i 6 flanelowych

Cytat:
ja kupilam po jednej paczce 1- 43szt. i 2 -108szt.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 12:58   #3986
Aleaa_
Wtajemniczenie

Nadrobie Was z domu, bo telefon odebralam w drodze do gina.
ii pochwale sie, bedzie chlopak

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 13:01   #3987
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Nadrobie Was z domu, bo telefon odebralam w drodze do gina.
ii pochwale sie, bedzie chlopak

Aleaa no w koncu sie dowiedzialas gratulacje

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-06, 13:01   #3988
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja mam 10 tetrowych 80x80, 2 tetrowe kolorowe i 6 flanelowych

ja kupilam po jednej paczce 1- 43szt. i 2 -108szt.
ja póki co też zapisałam sobie 10 tetrowych i 5 flanelowych.

pampersów też chyba kupię po 1 paczce, aczkolwiek połozna mówiła, że tą pierwszą paczkę jak się przyniesie do szpitala, to jak coś z niej zostanie to zostawia się dla matek potrzebujących w szpitalu. a chyba w domu te małe by jeszcze się przydały ? czy to faktycznie jest tak na początek? ....wiem, że zależy też od tego jak duże dziecko się urodzi...
Stary 2014-08-06, 13:02   #3989
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
To "usnij wreszcie" chyba warto przeczytac nawet jakby sie mialo stwierdzic ze "to nie dla mnie i bzdura" - jakbys chciala moge sprawdzic czy jeszcze mam i mailem wyslac
tez słyszałam o niej skrajne opinie...ale poniekąd ciekawe jak znajdziesz to tez jestem chętna zerknąć
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 13:02   #3990
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
To nad czym się zastanawiasz? a TŻ mówi po szwedzku?

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

A ja proponuje zamiast zastanawiania się samego w sobie poczytanie na temat szczepień i dowiedzenie się czym są szczepionki.
Skończyłam studia medyczne więc co nieco wiem czym są szczepionki

Cytat:
zdziwił mnie trochę ton Twojej wypowiedzi....tak samo mozna powiedzieć do tej kobiety która nie chce karmic piersia - weź się zastanów lepiej robisz krzywde swojemu dziecku, albo tej która chce znieczulenie ZZO, albo tej która chce posłac dziecko do złobka...itd... można sie zapędzić, wszystkie decyzje kobiet należą tylko do nich samych i nic komuś do tego, a myślę, że tak poważne decyzje są przez każdego solidnie przeanalizowane a nie są kwestią widzimisię...
Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
teraz to chyba ja sie troche uniose
pisze z telefonu i nie mam jak zacytować.
denerwują mnie rady typu "dziewczyny z tymi szczepieniami to sie zasnatowcie":/
czy naprawdę ludzie myślą, ze jak ktoś nie szczepi dziecka to podjął to decyzje w ciągu 5 minut pod wplywem reklamy
Na litość boska!malo ktora matka lub przyszla matka podjelaby taka decyzje bez zastanowienia.
przeczytalam tony fachowej literatury, rozmawialam z lekarzami (zarowno zwolennikami szczepienia jak i tymi, którzy juz tacy chętni do szczepienia nie sa),ludzmi, którzy nie szczepia swoich dzieci jak również dotarlam do ludzi, którzy swoje dzieci zaszczepily a one i tak zachorowaly na dana chorobe!
przeanalizowalam sklady szczepionek, przegadalam godziny z Tz czy napewno podejmujemy dobra decyzję, nadal czytam, ogladam programy, jestem otwarta na dyskusje zwolennikow obydwóch opcji, wiec proszę jak juz ktoś dzisiaj tutaj napisal "żyjcie i dajcie żyć innym".

no to sie rozpisalam

a co do książek to ka wlasnie czytam "Cukierenie pod Amorem", mila lekka lektura do poduszki
rany, jakie wburzenie od razu. nie można było napisać "dobrze to przemyślałam i taka jest moja decyzja'? Ja się akurat spotkałam głównie z osobami które sobie tak o podjeły tą decyzje, bez większego zastanowienia, skąd mam wiedzieć jak jest w Waszym przypadku? a ludzie nie zorientowani, nie mający nic wspólnego ze słuzbą medyczna często sie poprostu nie orientują np co to jest w ogóle wzw B (a w mojej pracy spotkałam już kilkudziesięciu pacjentów, w tym niestety bardzo młode osoby - które urodziły sie już w czasach obowiązkowych szczepień na wzw B a zaszczepione nie były i stały się nosicielami -i już całe życie z tym gównem.) stąd moja odruchowa, zawodowa, potrzeba zaznaczenia tego problemu.

myśle że kwestia szczepić czy nie jest dużo poważniejsza niż karmienie piersią czy żłobki itp. no to skoro o tym rozmawiamy to czemu mamy nie tykać tematu szczepień w sposób normalny?

Cytat:
Filmu nie oglądam bo nie ma FB w pracy ale to chyba lepiej jak czytam - ogladac nie będę

dziewczyny zdecydowałam sie juz na łóżeczko ale teraz myslę czy nie kupić czegos takiego..http://www.e-meblus.pl/pl/p/Kolyska,...FILIP-NOWOSC/9
mam niby miejsce w sypielni na łóżeczko ale ono i tak bedzie przylegało do naszego łózka bo nie ma więcej miejsca, jedno mnie tylko zastanawia na ile starczy taka kołyska?? 40x90 ? czy nie będę musiała za 4 miesiace kupowac lóżeczka??
jestem prawie zdecydowana na taką kołyske ale zakładam że starczy własnie na jekieś 4 miesiące :-(

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości