|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
No co ty, nie ma za co przepraszać, jeśli ktokolwiek powinien orientować się w moim cyklu, to z całą pewnością jestem to ja
![]() A sukcesów gratuluję. I zazdroszczę...Cytat:
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie, bo osttanio mama faze na takie placuszki.
To są placuszki z chudego sera pomiesznaego z jajkiem i robione na takiej patelni 'z 4 okrągłymi dziurkami' ![]() I tak się zastanawiam..Je można jeść praktycznie na każdy posiłek prawda? Rano jem z owocami, na obiad z miesem i sałatką, na kolacje same łyse... ![]() czasem rano dodam łyżke mąki żeby było gęściejsze-łatwiej i szybciej się robi ![]() Tzn nie jem ich na każdy posiek, ale zastanawiam się czy one bezpieczne będa o każdej porze dnia?
|
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
Czy opis wstawiony w watku SB nr 1 przez Caffe-Latte jest ciagle aktualny?
ETAP PIERWSZY - jesz inaczej i tracisz kilogramy Trwa 2 tygodnie. Jest najtrudniejszy, bo organizm musi się przyzwyczaić do nowego (często znacznie różniącego się od obecnego) sposobu odżywiania. Zdarza się, że chęć na ulubione produkty jest trudna do pokonania. Na talerzu powinno się teraz znaleźć dużo białka, ale mało węglowodanów. Zjadasz trzy główne posiłki i dwie przekąski. Komponujesz je sama - nie liczysz kalorii ani nie ważysz produktów. Wskazane: chude mięsa i białe sery, ryby, jaja, orzechy, grzyby, serek tofu, warzywa o niskim indeksie glikemicznym (poniżej 60). Niedozwolone: pieczywo, ryż, ziemniaki, makaron, tłuste sery, masło, tłuste mleko, jogurt, ciasta i słodycze, alkohol, owoce i soki owocowe. 14 dni bez cukru i mąki normuje produkcję insuliny. Dzięki temu maleje ochota na słodycze. Po 2 tygodniach powinnaś ważyć kilka kilogramów mniej i mieć płaski brzuch. Przykładowy jadłospis Śniadanie: sok pomidorowy, omlet z pieczarkami, chudy ser, herbata ziołowa lub kawa z odtłuszczonym mlekiem Przekąska (godz. 10-11): chudy biały ser Obiad: sałatka z szynki, chudego sera, orzechów, doprawiona sosem z oliwy z oliwek i octu winnego Przekąska (ok. godz. 16): pomidory z mozzarellą. Kolacja: pierś kurczaka z grilla, gotowane na parze brokuły, seler i świeże pomidory, sałata Deser: 100 g chudego twarożku wymieszanego z łyżką kakao, esencją waniliową, łyżeczką kawy rozpuszczalnej i odrobiną słodziku ETAP DRUGI - wzbogacasz menu, a waga nadal spada Sama ustalasz, jak długo potrwa - najlepiej do uzyskania wymarzonej wagi. Kilogramy będziesz teraz tracić nieco wolniej, powinnaś jednak swój codzienny jadłospis wzbogacić o nowe produkty. Wskazane: razowe pieczywo, niełuskane kasze, brązowy ryż, niektóre owoce, gorzka czekolada. Niedozwolone nadal są: ziemniaki, pszenny chleb, buraki, marchewka, kukurydza, lody, dżemy, z owoców: arbuz, banany, brzoskwinie, ananas. Cały czas obserwuj swoją wagę. Jeśli dłuższy czas stoi w miejscu, zredukuj owoce do jednej sztuki dziennie, a chleb zastąp owsianką (1/2 filiżanki płatków owsianych gotuj w filiżance wody lub chudego mleka mniej więcej przez 4 minuty). Przykładowy jadłospis Śniadanie: jogurt z truskawkami lub jagodami oraz otrębami, herbata ziołowa lub kawa z odtłuszczonym mlekiem Przekąska (godz. 10-11): jajko na twardo lub chudy serek polany łyżeczką miodu Obiad: pieczony pstrąg, mieszanka warzyw (np. brokuły, papryka, zielony groszek) polana 2 łyżkami sosu sojowego, pół główki dużej sałaty, przyprawionej oliwą i octem winnym Przekąska (ok. godz. 16): gruszka, kawałek chudego sera Deser: 4 truskawki polane łyżeczką rozpuszczonej, gorzkiej czekolady Kolacja: filet z indyka, kasza kuskus, sałata z pomidorami ETAP TRZECI - trzymasz wagę, ale uważasz na to, co jesz Tak naprawdę ten etap nie jest żadną dietą. Znowu możesz jeść prawie wszystko. Ważysz już przecież tyle, ile chciałaś. Teraz najważniejsze, żebyś odżywiała się według zasad, których nauczyłaś się w pierwszym i drugim etapie. Dania główne mogą być bogatsze, nie trzeba również rezygnować z deseru - ważne jest tylko, abyś posiłki komponowała z produktów o IG poniżej 60. Od czasu do czasu możesz nawet sięgać po złe węglowodany, ale powinnaś nauczyć się je neutralizować. Jeśli masz ochotę np. na bagietkę czy marchewkę, jedz ją z dodatkiem sera lub oliwy z oliwek - to spowolni przetwarzanie cukrów. Jeśli jednak zbyt często będziesz ulegała pokusie i zauważysz, że waga niebezpiecznie idzie w górę - wróć na tydzień do pierwszego etapu, a po odzyskaniu dawnej wagi łagodnie przejdź do trzeciego. Dla regularnej pracy trzustki (wydzielającej insulinę) trzy posiłki dziennie wystarczają. Aby jednak nie ryzykować, że między posiłkami poczujesz nieznośne ssanie w żołądku, miej zawsze pod ręką coś na przekąskę, np. kilka orzeszków. Macie moze jakies bardziej dokladne wytyczne?
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pierwszej stronie kazdego watku sa dokladne wytyczne z lista rzeczy dozwolonych w poszczegolnych fazach.
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-22 o 15:44 Powód: lit. |
|
|
|
#4055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wydaje mi sie ze to nie jest dobry pomysl caly dzien jesc placuszki. malo tego jestem tego pewna. przeciez jestes na 2 fazie i gdzie sa wegle zlozone, dieta aby byla skuteczna musi byc zroznicowana. na sniadanie z owocami ok ale pozniej niestety powinnas wybrac cos innego. zoraj tak srednio dietetycznie fotki mam do 3 pierwszych posiłkow . wczoraj caly dzionekk na zakupkach. szukalismy lwy do salonu i kilku innych rzeczy do mieszkanka, a potem i ciuszki i kosmeyki(w sephorze jesze dzis 20% rabat na wszystko!). ale sie wyzylam ![]() a dzis na diecie lekkostrawnej, bo moje badanie juz w srode ![]() mode jesc:male porcje chudego miesa kuraka, rybe, klarowne zup i bialy chleb(zadnych warzyw, owoców, nabiału, tłuszczy) no i choc bym siebie o to nie podejrzewala na sniadanie zjadlam kajzerke bo jakos 2 plastrami lososia nie moglam sie najesc oki ale juz sie spowiadam(prosze sie nie wzorowac na tym jadłospisie) 1)owsianka-zytnianaka z jabłkiem i plastrwm ricotty 2)mala roladka z kuraka e szpinakiem] 3) grillowana chuda wolowina +rukola z pomidorkami 4) sernik z jog nat. z garscia owocow 5)2 zimne kawalki wolowiny(w sumie ok200gr) z sosem jog nat 6) 2 gałki lodów ![]() wklejam tez fotke tego sera acha waga spadła o ponad kg! dziwne
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-22 o 15:59 |
||
|
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
A to były te muffinki z siemieniem lnianym? bo jeśli tak to jak je trzeba dodać: zmielone czy w całości?
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
teliczku dziekuje
![]() Dzis odwazylam sie zrobic makaron na lazanki sama i okazal sie pyszny. Samo rozwalkowanie ciasta tak mnie zmeczylo, ze bylam cala mokra. Za to gotowy produkt super ![]() Dziewczyny nie cierpie rybek ale na kolacje pomyslalam, ze sie jakos zmusze i pieczonego lososia zjem. Mam mrozony filet. Moze macie pomysly jak go zapiec? |
|
|
|
#4058 |
|
Raczkowanie
|
moge dolaczyc? zamierzam od jutra
dzis zapchalam sie jajkiem na twardo w celu przygotowania sie
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też właśnie chciałam zacząć SB od jutra...
Ciarra mamy podobny cel (oczywiście, mam na myśli wagę).
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
nie pisze w przepisie coby siemię miało być zmielone. więc właściwie głębiej się nad tym nie zastanawiałam i dałam w całości.
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
Miałam zacząć w zeszłym tygodniu ale się nie udało... przebomblowałam cały... i efekty tego są... prawie 70kg
Więc zaczynam od jutra, po prostu ![]() Moim celem będzie wstępnie 65kg... później 60 i... ok 58kg chciałabym ważyć... nie pamiętam kiedy ostatni raz tyle ważyłam... najmniej udało mi się zejść do 62... Czy jest tu ktoś również kto będzie na samej diecie BEZ ćwiczeń? Nie ukrywam, że będzie mi strasznie ciężkoPunktem kulminacyjnym było hasło usłyszane od mojego brata... że jestem spaślakiem ![]() Tak więc ![]() Jutrzejszy jadłospis wstępnie: śniadanie: 2jaja na twardo, ogórek posiłek: twaróg chudy z ogórkiem obiad: 2 wołowe zrazy i kapusta kiszona kolacja: jeszcze nie wiem Ogółem może być? Z kcal muszę się ograniczyć do minimum... nie chce ich liczyć ale chyba znowu zacznę... ok 1000-1200kcal Pozdrawiam
|
#4062 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o Twój jadłospis to za mało warzyw i podwieczorka nie ma, możesz a nawet powinnaś zjeść wtedy orzechy bo nie ma u ciebie żadnych nnkt. Na kolację np.tuńczyk, albo jakaś sałatka z białkiem.
|
|
#4063 |
|
Przyczajenie
|
Witam... To mój pierwszy post tutaj, dużo czytałam o tej diecie i mam sporo do zrzucenia... jak zreszta widac po sygnaturce
![]() przygarniecie mnie do siebie? w grupie podobno raźniej ![]() Ja sama mam 60,8 kg żywej wagi , 152 cm wzrostu, niebieskie oczka i włosy w kolorze ciemnego szatyna (farbowane) latek 19, duży biust (65 F jest już troszke za mały - "urosło" mi się ostatnio ) Z ćwiczeń to jestem w 5 dniu A6W i mam zamiar zacząć jeździć na orbitreku- długo na niego zbierałam. To jak? mogę z wami?
|
|
|
|
#4064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do każdego posiłku będą warzywa, na kolacje tuńczyk z warzywami i może przecierem pomidorowym, lub coś a'la pomario?Z orzechami będzie problem, bo mam aparat i nie mogę aż tak gryźć Ale cos wymyślę Zmiele razem z chudym twarogiem czy coś...![]() Błekitneoczko, więc zaczynamy od jutra razem ![]()
Edytowane przez truskawaa Czas edycji: 2009-03-22 o 22:57 |
|
|
|
|
#4065 |
|
Przyczajenie
|
no to milutko
lece robić A6W i do jutra
|
#4066 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
albo owsiane spróbuję
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ci sie spi po takich poźnych ćwiczeniach? mnie to jakos rozudza i poźniej dlugo nie moge zasnac. |
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle zrozumiałaś...Nie chce jeść tylko placuszków![]() Chodzi mi o to czy bez problemu moge je jeść na każdy posiłek, tzn nie w sensie każdy że cały dzien ale każdy w sensie że dziś moge zjeść na sniadanie, jutro na kolacje... ![]() Bo np pieczywo na śniadanie spoko, ale już na kolacje to tak średnio ![]() W tym sensie..mam nadzieje ze to dobrze wytłumaczyłam teraz
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Witam z samego rana! dzis moj pierwszy dzien pierwszej fazy
![]() na sniadanie zjadlam jajecznice z 2 jajek na oliwie z oliwek, 2 szklanki soku warzywnego i kes chudego twarogu (okazal sie nieswiezy); popijam kubasem czerwonej herbatki... pasuje na sniadanie? mam problem, bo dzis mam zajecia od 8 do 17...i jak ja mam zjesc II sniadanie (10.00), obiad (13.00) i przekaske (16.00) ? co warto wziac ze soba ? - mam taki plastikowy pojemniczek Pomozcie ![]() moze byc tak? II sniadanie (10.30) --> twarozek wiejski obiad (13.25) --> 2 plastry chudej szynki, jajko na twardo, ogorek przekaska (16.00) --> sok warzywny z tymbarka (srodziemnomorski)
All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure. Edytowane przez Ciarra Czas edycji: 2009-03-23 o 06:40 |
|
|
|
#4070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra po prostuczesc
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Ja po sniadanku, dzien zapowiada sie pracowicie. Witam wszystkie nowe plazowiczki i zycze powodzenia ![]() Moje wczorajsze jedzonko: 1.Len mielony odtluszczony 2.Dwie kanapki z wlasnego chleba orkiszowego z salata, pomidorem, mloda cebulka, majonezem, twarożek chudy ze szczypiorkiem i ogorkiem, doppio z mlekiem skondensowanym 4% 3.Tarta jablkowa, pol gruszki, espresso z mlekiem 4% 4.Kasza jeczmienna, klops wolowy, sos z grzybow suszonych i pieczarek, mizeria 5.Orzechy laskowe 6.Lazanki z makaronem orkiszowym wlasnej produkcji 7.Galaretka drobiowa, dwie kromki chleba razowego, twarożek, na zdjęciu nie ma ale doszlo troche majonezu i dwa plasterki sera zoltego MIlego dnia
|
|
|
|
#4072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w takim przypadku mozesz jesc na kolacje jesli mówisz ze bez maki tez wychodzą słyszałam o takich placuszkach z ricotta, ciekawa jestem smaku no jestes w koncu. Mamy bic? Cytat:
jak zwykle zresztą miłego dzionka wszystkim
|
|
#4073 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miłego dnia Wizażanki |
|||
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że to jest zbyt dobre żeby można było jeść na diecie
Ale można jakby co?Ja dzisiaj odważyłam się stanąć na wadze, no i po 3 tygodniach fazy I, i tygodniu fazy 2 (węgle dodaję baaardzo powoli i w małych ilościach), waga ani drgnie... Dlaczego tak jest, ze w ciuchach zauważam róznice (spodnie ewidentnie lecą mi z tyłka-> nie nowe i nie rozciągliwe), a w wadze nic a nic?? Troche się podłamałam...
|
|
#4075 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() blekitneoczko jasne ze mozesz w grupie razniej no a teraz moja spowiedz co do wczorajszego dnia. snaidanko bylo ladne i spore bo niebylo przekaski... no a oboad byla panga i salatka Moj Tż sie tak na mnie dziwnie patrzyl jak z salatki wybieralam groszek w restauracji no ale tak calkiem SB niebylo bo panga byla w panierce;/ a w salatce bylo MALO ale byla marchewka starta... no ale malusko... niemialam niestety mozliwosci zjesc nic innego..... ALe moja silna wola chyba jest juz wielka bo jak wracalismy do domu bylismy w maku on wzial szejka a ja tylko kawe... no wlasnie kawa z cukrem byla no i pewnie to nieodtluszczone mleko.. ale wcoagu dnia zjadlam tylko te sniadanie i ten obiad... i to rybe tylko polowe.... Tż powiedzial ze lepiej mnie zywc niz ubierac juz od 17 wczoraj nie zjadlam nic... az do dzis. Dzis moj 8 dzien moje sniadanie wygladalo tak:2 jaja na miekko z majonezem,2 zwijaski z fita i szynki z kuraka,ogorek,ogorek kiszony,pol kostki sera bialego, czerwona herbata... p-jogurt naturalny,kawa o--piers z kurczaka zawijana z serem z grila,fasolka czerwona p-szprotki k=serek wiejski,papryka duza hmmmm to moj jadlospis ktory przewiduje na dzis. Juz potym sniadaniu czuje sie za***.... pełna...
|
|
#4076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
feline2 ćwiczysz? Bo jak tak to może tłuszczyk w mięśnie się zamienia- a te jak wiadomo są cięższe
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
ninaad ja tez strasznie sie najadlam tym... ale jak jem takie wieksze sniadania to potem nie chodze i nie podjadam
, a wiesz jak sie ma okres to ciagle sie chce cos skubnąć ...
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek wszystkim
![]() papraczku, zdrowiej co do łososia, to obowiązkowo go rozmroź, posmaruj delikatnie oliwą jeśli chcesz, posyp solą, pieprzem i ziołami, możesz położyć na patelni, smaż z jednej strony aż mięso do połowy grubości straci szklistość, przewróć i dosmaż jeszcze z minutę, dwie, skrop sokiem z cytryny i gotowe ewelyn, faktycznie w pierwszej książce taki był schemat przekąsek ale już w "Turbo" praktycznie zawsze jest połączenie: owoc + białko [truskawki i latte; jabłko/winogrona z cheddarem; kiwi/borówki z jogurtem; koktajl owocowo-mleczny...] białko + warzywa [jajko z papryką; mozzarella i zielenina; zwijasy; warzywa z hummusem...] ja nagrzeszyłam ostatnio to jestem na III![]() dziś grzecznie wracam i rozpiszę sobie jadłospis łącznie z kaloriami - tak z czystej ciekawości... |
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje ilonko
Co tam dobrego do przepisowego dalas? Smaczne te nalesniki? Ile wychodzi z porcji? Widze, ze nie pryzpominaja tradycyjnych, raczej takie grubsze placuszki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

musiałam źle zapamiętać z wcześniejszych wątków 
A sukcesów gratuluję. I zazdroszczę...
Ale trzeba swoj organizm przetestowac. Kazdy dziala po swojemu 

ciężko

zębole
masakra po prostu
wszak kula to kształt doskonały