Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-23, 10:02   #4051
DiTu77
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Dziołchy znalazłam dzisiaj w Filusiowej buziuchnie ząbka
Jakaś 1/4 na razie na wierzchu i ostry jak żyletka

No i TŻ dzisiaj doczekał się w końcu "tata" a raczej "tatatata"

A z gorszych wiadomości, wieczorem koło 19 był wybuch w kamienicy w moim mieście, nawet to słyszałam, bo jakiś kilometr ode mnie
Tam mieszka ponad 20 osób
ząbek
I brawo za "tata"
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Przeżyliśmy dzisiaj chwile grozy...

Paulinka dostała przed 18 deserek - jabłuszka z banankiem Hippa, jadła je już wcześniej i bardzo lubi...
Zajadała sobie ze smakiem, wsunęła już ponad 1/3 słoiczka, a ja patrzę na nią i ta się w oczach robi całą czerwona...
Wokół oczu, policzki i na główce po bokach...
No masakra...
Byliśmy jeszcze u teściów, a tam jest takie zadupie, że z 40 minut do szpitala...
Jeszcze teściowa mówi, że ona chyba puchnie, to mnie się już w ogóle nogi ugięły...
Na szczęście jej się zdawało i nie puchła...
Na pewno się nie zadławiła, bo nie było żadnych oznak, nie miała za ciasnego śliniaka...
To musi być uczulenie na banany, ale przecież je już jadła wcześniej...
Podałam jej moje mleczko i zaczęła odzyskiwać kolory...
Po 25 minutach już wyglądała normalnie...
Nie dam jej już tego jedzonka, ale szkoda, bo to było jej ulubione...

Myślicie, że dziecko może tak reagować na uczulenie? Ja myślałam, że najczęściej dostaje wysypki... Ale co innego to mogło być?

..
.
Wspólczuję Kamyku, najważniejsze w takich przypadkach zachować zimną krew i przytomność umysłu...

Karenina przecież dziecko odczuwa takie zmiany, a Andre to już duży chłopczyk A Portugalią się chyba nie ma co martwić na zapas - będzie dobrze

Domi - Urodzinowa Polusia śliczna

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-05-23 o 10:26
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:09   #4052
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:

gratulacje!
to wspaniałe chwile
a mnie znowu się śniło, że Nili wyszedł ząb to już 3 raz
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

a to moja slicznotka ze spacerku dzisiejszego w nowej furce
Załącznik 3130068 Załącznik 3130069
wy tak na siedząco jeździcie?

ja to jestem na nie z sadzaniem dopóki mała sama nie siądzie.
Teraz jeździmy w spacerówce ale w pozycji prawie leżącej.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:50   #4053
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

Domi- śliczna Polinka zadowolona jesteś z wózka??
pewnie, super jest

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
najpierw zyczenia dla wczorajszych solenizantow

Polusiu
Grzesiu

Domi Polusia sliczna

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Domi - Urodzinowa Polusia śliczna

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ja to jestem na nie z sadzaniem dopóki mała sama nie siądzie.
Teraz jeździmy w spacerówce ale w pozycji prawie leżącej.
ale my nie jezdzimy na siedzaco, ja tez nie jestem za sadzaniem, tym bardziej, ze Pola nie rwie sie do siadania jeszcze!
jezdzimy praktycznie na lezaco
a w tym wozku mozna rozne katy oparcia ustawiac (akurat ten jest taki jak w lezaczku i stad takie zludzenie i na chwile, bo akurat Tz ustawial, zeby jej bylo dobrze)

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-05-23 o 10:52
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:00   #4054
katekatee
Zadomowienie

WitamSyn się obudził o 6 rano razem z mamą i o 9.00 zasnął. A teraz spi razem z tatą który zasnął o 22 i też jeszcze spi A mama umyła głowę, zjadłą, śniadanie i pora na wizaż

Właśnie przypomniało mi się że ja z Wikim też ostatnio chwile grozy przeżyłam. Kupiłam mu takie pierwsze ciasteczka z Hippa. No i kilka razy już sobie je podjadał. Oczywiście pod moim nadzorem. I raz ugryzł taki większy kawałek. Te ciasteczka się całkiem fajnie rozpuszczają w buzi no ale mój cykor od razu zaczął chrząkać, kaszleć conajmniej jagby jakąś wielką pestke zjadł. Zastanawiałam się czy mu to wygrzebać z buzi ale dałam go głową w dół poklepałam no i wypluł. Kawałeczki były malutkie ale myślałam że zawału dostane przez tego panikarza. Normalnie druga mamusia panikara rośnie

Cytat:

A z gorszych wiadomości, wieczorem koło 19 był wybuch w kamienicy w moim mieście, nawet to słyszałam, bo jakiś kilometr ode mnie
Tam mieszka ponad 20 osób
Brombi gratulujęU Nas już też ząbki idą. Czuje je pod palcami ale jeszcze nie widać. Czekam z niecierpiliwością. A co do taty to u Nas chyba będzie dużooooo później. Bo Wiki uparcie na wszystko gu odpowiada

Cytat:
Przeżyliśmy dzisiaj chwile grozy...

12 lipca wracam do pracy, to do tego czasu musimy opracować jakiś sposób picia przez Paulinę lepszy niż strzykawka... Chciałabym, żeby wtedy już piła modyfikowane... A najwyżej moje mleczko by dostawała rano o 7, jeszcze jakoś do 9 miesiąca...
Współćzuję przeżycia, ja też gdzieś czytałam że cyc dobry na wszystko. A co do alergii to ja mam uczulenie na różne składniki kremów to wtedy właśnie mi buzia bardzo puchnie. Raz sobie posmarowałam czoło takim kremem to miałam jeden ogień i strasznie napuchnięte. Myślę że to może być alergia ale też pogadaj z pediatrą. Z drugiej strony troche dziwne skoro już wcześniej banany jadła

A co karmienia to ja już sama nie wiem czy dać już sobie spokój, czy jeszcze troche to pociągnąć to karmienie. Moje wstępne założenie było że do maja tzn do 7 miesiąca. Włosy niby już przestały aż tak bardzo wypadać, ale znowu się strasznie suche i zniszczone zrobiły. A jak karmie to wiadomi nic nie moge brać żeby ich stan polepszyć. Tak sobie myślę czy nie poczekać z karmieniem aż WIkiemu wyjdzie ten ząbek bo wtedy to napewno ten złośnik mnie będzie gryz więc sobie chyba dam spokój.

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
To była właśnie marchewka z jabłkiem, sama marchewka też była beee... a właśnie może była??? bo to było z m-c temu, może już polubiła? Spróbuje jeszcze raz. A ta brzoskwinka-jabłko-marchewka (deserek) to z jakiej firmy jest? Dodajesz tej oliwy z oliwek do każdego obiadkowego słoiczka? Do zupki marchewka z ryżem też?
Te deserki o których Ci pisałam są z Bobovity. Jest teraz nawet taka promocja 2 w cenie 1,5 to ja ich chyba z 20 nakupiłam. WIktor uwielbia: Banan, brzoskwinia i marchewka i drugi to brzoskwinia, jabłko, marchewka. Deserki mają 75kcal w 100g więc jak na owoce to naprawde dużo. Same banany mają tylko więcej ale WIktor absolutnie nie zje samego banana. I te deserki o których pisałam mają tylko 10% marchewki a to ważne bo jak pisałam mój syn je i pije tylko to co z marchewką więc musze pilnować żeby tej marchewki nie było za dużo.
Tej oliwy dodaje łyżeczkę do każdego obiadku. Czyli raz dziennie. Oczywiście oliwa musi być bardzo dobrej firmy. Najlepiej kupić małą żeby nie stała tak długo. Oliwa ma też ważne tłuszcze i wydaje mi się że łyżeczka dziennie mu nie zaszkodzi a zawsze to troszkę kalori więcej
A i soku samej marchewki CI nie polecam, najlepiej z innymi owocami wtedy wiadomo im więcej owoców tym różniejsze witaminy, no a ja też Wikiemu samej marchewki nie daje bo za dużo wit A też jest niedobrze.
Wczoraj kupiłam WIkiemu misiowy sad: ten po 7 miesiącu i zjadł prawie cały a nie było marchewki także jestem przeszczęśliwa bo ostatnio jak mu tżt dawał jabłko i banan to zacis buzi i nie ma mowy o zjedzeniu nawet łyżeczki.

Cytat:
dziekuje za zyczenia w imieniu mojej Polusi
i dla Grzesia wszytskiego co najlepsze

Brombi gratuluje zabka

U nas ostatnia kupka w zeszla niedziele. Juz podaje Polusi ten syropek i zawiesinke

Załącznik 3130068 Załącznik 3130069
Nio pięknie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 13:11   #4055
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Te deserki o których Ci pisałam są z Bobovity. Jest teraz nawet taka promocja 2 w cenie 1,5 to ja ich chyba z 20 nakupiłam. WIktor uwielbia: Banan, brzoskwinia i marchewka i drugi to brzoskwinia, jabłko, marchewka. Deserki mają 75kcal w 100g więc jak na owoce to naprawde dużo. Same banany mają tylko więcej ale WIktor absolutnie nie zje samego banana. I te deserki o których pisałam mają tylko 10% marchewki a to ważne bo jak pisałam mój syn je i pije tylko to co z marchewką więc musze pilnować żeby tej marchewki nie było za dużo.
Tej oliwy dodaje łyżeczkę do każdego obiadku. Czyli raz dziennie. Oczywiście oliwa musi być bardzo dobrej firmy. Najlepiej kupić małą żeby nie stała tak długo. Oliwa ma też ważne tłuszcze i wydaje mi się że łyżeczka dziennie mu nie zaszkodzi a zawsze to troszkę kalori więcej
A i soku samej marchewki CI nie polecam, najlepiej z innymi owocami wtedy wiadomo im więcej owoców tym różniejsze witaminy, no a ja też Wikiemu samej marchewki nie daje bo za dużo wit A też jest niedobrze.
Wczoraj kupiłam WIkiemu misiowy sad: ten po 7 miesiącu i zjadł prawie cały a nie było marchewki także jestem przeszczęśliwa bo ostatnio jak mu tżt dawał jabłko i banan to zacis buzi i nie ma mowy o zjedzeniu nawet łyżeczki.

Nio pięknie
A gdzie taka promocja była?
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 17:34   #4056
elalank
Zadomowienie

cześć

oczywiście TZ po wczorajszej integracji umiera i śpi w drugim pokoju.
Cały dzień do d..., a tyle się człowiek naczeka żeby spędzić razem chociaż dzień, (w tygodniu po pracy zaledwie 2 h przy dobrych wiatrach jesteśmy w trójkę) a tu taki ci pójdzie, napije sie piwa a teraz umiera no zła jestem jak cholera. Mieliśmy też jechać na 17 do ciotki, bo dzisiaj jest spotkanie rodzinne, a on śpi. Wkurzona jestem na maxa .

to sie wygadałam

mam na coś ochotę,coś bym zjadła i sama nie wiem co jakbyśmy pojechali do ciotki to pewnie byłyby jakieś pyszności, a tak to se mogę pomarzyć.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 18:08   #4057
kamilla123
Rozeznanie

Z tym zasypianiem wczoraj to u mnie było podobnie... Znowu chyba z 2 godziny się męczyliśmy, smoczek, rączki, cycek, kołysanki i tak w kółko. W końcu u kresu wytrzymałości wzięłam sobie jakąś gazetę i zaczęłam przeglądać, a młody tak się na mnie zapatrzył tymi swoimi oczkami, że jak go po 3 minutach pogłaskałam to od razu oczy zamknął

Simpatica
Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy

Brombi podwójne gratulacje

Ela mój małż wczoraj był na finale Ligii Mistrzów i dzisiaj jest podobnie jak u Ciebie a umawialiśmy się, że ja wstaję wczoraj a on dzisiaj żebym miała jeden dzień kiedy mogę pospać dłużej i

kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 19:29   #4058
asioczka
Zadomowienie

dziewczynki prosze o kliczki...

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 19:51   #4059
zebra666
Zakorzenienie

Brombi gratuluję ząbusia!!!

Ale ten wybuch.... same tragedie ostatnio....

Domi bardzo ładny wózek a malutka jaka słodka. Super, że zadowolona jetseś z wózka! Ja ze swojego też megaaa i też worze maluszka lekko uniesionego, bo na płasko to on już ma w nosie i się drze . Chyba, że śpi wtedy mu opuszczam całkiem.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-05-23 o 19:52
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 20:00   #4060
DiTu77
Zakorzenienie

Magdusia właśnie (po raz trzeci dzisiaj) przewróciła się z plecków na brzuszek - chyba jej się to podoba
Stary 2010-05-23, 20:19   #4061
zebra666
Zakorzenienie

Ditu gratuluję

Stary 2010-05-23, 20:26   #4062
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ditu gratuluję
Stary 2010-05-23, 21:47   #4063
agnessja
Rozeznanie

Witajcie,

zawsze miałam problem z usypianiem dzieci, ale z tym małym Księciuniem mam lepiej, jak widzę że śpiący kładę do łóżeczka i sam zasypia, jego starsze siostry były dużo więcej noszone i "lulane", mój kręgosłup jest bardzo z tego zadowolony

jedzonko jak na razie mu smakuje bez wyjątku, nie wiem gdzie mu się to wszystko mieści, dziubek otwiera do każdej łyżeczki.

wczoraj nabyłam kubek niekapek z aventa, starsze też takie miały, w takich kubkach ważne jest żeby ustnik można było łatwo domyć i można było kupić wymienne, teraz nawet są szczotki specjalnie do mycia tych kubków, nie wiem też jaka oprócz pojemności jest różnica między kubkiem +6 m a +12m wg mnie żadna, więc kupiłam większy, po co mam kupować większy za jakiś czas, wczoraj kubek wygotowałam, mało co by się przypalił... (heh... jak mały był maleńki, zdesperowana w nocy poszłam wygotować nowy smoczek, wróciłam do łóżka i obudził mnie dziwny zapach, smoczek już się rozpuścił na dnie garnka, na szczęście kupiłam dwupak i w dzień wygotowałam następny )

dziś przed południem przepowadziłam próbę z niekapkiem, coś mu się udało pociągnąć, ale jeszcze nie opanował do końca nowej techniki, co dał mi do zrozumienia rozpaczliwym płaczem, więc przelałam soczek do zwykłej butelki i tak dokończył picie. żeby dziecku było łatwiej, to pociągnęłam troszkę soczku, żeby przelało się za zaworek i było w ustniku, wtedy jak synuś pociągnął od razu coś poleciało i ciągnął dalej, ale nie podobało mu się że to nie jest miękkie... poćwiczymy znowu za dwa dni

dołączam dzisiejsze zdjęcie
pozdrowienia

Blog o hobby - scrap i decou
agnessja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 21:57   #4064
zebra666
Zakorzenienie

Agnessja ja wlaśnie kupiłam niekapek z Tommee Tippee i właśnie doszłam do tego samego wniosku.... był 150 ml od 6+ i 260 ml od9+ i wziełam ten większy, bo dziubki takie same... i potem myślałam czy to dobrze czy źle:P Ale mnie uspokoiłaś i będę z większym próbowała. Butelek też nie kupowałam malych tylko te 250ml, bo szkoda mi kasy było. Mały pije już mleczko z kaszką ze smoczka do akszek z tą wielgachną dziurką to może z niekapka też już niedługo może spróbować....

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-05-23 o 21:59
Stary 2010-05-23, 22:05   #4065
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

A co karmienia to ja już sama nie wiem czy dać już sobie spokój, czy jeszcze troche to pociągnąć to karmienie. Moje wstępne założenie było że do maja tzn do 7 miesiąca. Włosy niby już przestały aż tak bardzo wypadać, ale znowu się strasznie suche i zniszczone zrobiły. A jak karmie to wiadomi nic nie moge brać żeby ich stan polepszyć. Tak sobie myślę czy nie poczekać z karmieniem aż WIkiemu wyjdzie ten ząbek bo wtedy to napewno ten złośnik mnie będzie gryz więc sobie chyba dam spokój.

Nio pięknie

Moim zdaniem tego karmienia juz bedzie coraz mniej, wiec mozesz jeszcze troche pociagnac
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
cześć

oczywiście TZ po wczorajszej integracji umiera i śpi w drugim pokoju.
Cały dzień do d..., a tyle się człowiek naczeka żeby spędzić razem chociaż dzień, (w tygodniu po pracy zaledwie 2 h przy dobrych wiatrach jesteśmy w trójkę) a tu taki ci pójdzie, napije sie piwa a teraz umiera no zła jestem jak cholera. Mieliśmy też jechać na 17 do ciotki, bo dzisiaj jest spotkanie rodzinne, a on śpi. Wkurzona jestem na maxa .

to sie wygadałam

mam na coś ochotę,coś bym zjadła i sama nie wiem co jakbyśmy pojechali do ciotki to pewnie byłyby jakieś pyszności, a tak to se mogę pomarzyć.
no czasem tak bywa choc ja bym sie pewnie fuczala cały dzien dzisiaj

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
dziewczynki prosze o kliczki...
klikam prawie codziennie

Cytat:
Domi bardzo ładny wózek a malutka jaka słodka. Super, że zadowolona jetseś z wózka! Ja ze swojego też megaaa i też worze maluszka lekko uniesionego, bo na płasko to on już ma w nosie i się drze . Chyba, że śpi wtedy mu opuszczam całkiem.

a jaki Ty masz wózio?
Cytat:
Magdusia właśnie (po raz trzeci dzisiaj) przewróciła się z plecków na brzuszek - chyba jej się to podoba
gratulacje
u nas narazie na boczki sie przewraca Polusia...

z newsach to jak lezy na brzuszku i ja tak zostawie, to za jakis czas lezy prawie obok maty albo tam gdzie miala nózki ma głowke (i na odwrót)
Cytat:
Napisane przez agnessja Pokaż wiadomość

pozdrowienia
super a ja sie boje tak uszka wystawiac narazie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 22:24   #4066
agnessja
Rozeznanie

Cytat:
Agnessja ja wlaśnie kupiłam niekapek z Tommee Tippee i właśnie doszłam do tego samego wniosku.... był 150 ml od 6+ i 260 ml od9+ i wziełam ten większy, bo dziubki takie same... i potem myślałam czy to dobrze czy źle:P Ale mnie uspokoiłaś i będę z większym próbowała. Butelek też nie kupowałam malych tylko te 250ml, bo szkoda mi kasy było. Mały pije już mleczko z kaszką ze smoczka do akszek z tą wielgachną dziurką to może z niekapka też już niedługo może spróbować....
ja na razie nawet butelek nie kupowałam, bo w paczce ze szpitala była i nie miałam problemu - małemu pasuje, ale jak mi się odwidzi karmienie piersią to kupię, jeśli mały zacznie mnie gryźć to się pożegnamy z cycem, młodsza córka tak sobie nagrabiła w papierach gdy miała 7 miesięcy, starsza miała więcej szczęścia bo karmiłam ją 16 m-cy. ale u mnie jak do tej pory względy ekonomiczne wygrywają i wygoda, nie chce mi się mleka przygotowywać bo dużo z tym zachodu

Cytat:

jak się wyspał to zmieniliśmy czapkę, zeby uszka były zakryte, ale za to z powodu bólu uszu młodszej córci szybko wracaliśmy do domu, oby się nie obudziła z płaczem w nocy

Stary 2010-05-23, 22:35   #4067
zebra666
Zakorzenienie

Domi Tako Sportster o taki dokładnie:

http://allegro.pl/item1032028431_woz...m_sklepie.html
kolor 6
Szukałam czegoś na ciężkie drogi wiejskie moje wymagania spełnił tak, że jestem happy, bo przedtem miałam 21 kg głęboko- spacerowy

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
ja na razie nawet butelek nie kupowałam, bo w paczce ze szpitala była i nie miałam problemu - małemu pasuje, ale jak mi się odwidzi karmienie piersią to kupię, jeśli mały zacznie mnie gryźć to się pożegnamy z cycem, młodsza córka tak sobie nagrabiła w papierach gdy miała 7 miesięcy, starsza miała więcej szczęścia bo karmiłam ją 16 m-cy. ale u mnie jak do tej pory względy ekonomiczne wygrywają i wygoda, nie chce mi się mleka przygotowywać bo dużo z tym zachodu
No ja niestety tylko 5 tygodni karmiłam ale chwaliłam sobie, mały jak się w końcu nauczył ssać to wogóle nigdy mnie nie kąsał a wiem, ze maluchy to potrafia nawet bez ząbków. Dziewczyna , z którą leżałam na sali to miała krwawiące brodawki, bo mały tak je bobrował, bo płytko łapał.

Maluszek słodziuchny

Stary 2010-05-23, 22:53   #4068
agnessja
Rozeznanie

Cytat:
No ja niestety tylko 5 tygodni karmiłam ale chwaliłam sobie, mały jak się w końcu nauczył ssać to wogóle nigdy mnie nie kąsał a wiem, ze maluchy to potrafia nawet bez ząbków. Dziewczyna , z którą leżałam na sali to miała krwawiące brodawki, bo mały tak je bobrował, bo płytko łapał.

Maluszek słodziuchny
mój na początku był trochę krwiożerczy, ale daliśmy radę, teraz jest delikatny, ale juz sie boję na zapas, bo ma ostre ząbki, na szczęście nie wypróbował ich przy wysysaniu mnie.

gorzej jest z łapaniem włosów, jak się uczepi to targa z całej siły i radochy ma tyle, że nie mam siły się złościć; kiedy starsza córka była w jego wieku w desperacji złapałam maszynkę do włosów i...
zrobiłam sobie jeżyka , na szczęście była zima, bo ona z marca, w sumie to wyszło włosom na zdrowie bo były osłabione, no teraz tego nie zrobię, dziewczyny też uważają z włosami bo lubi do nich łapki wyciągać

Stary 2010-05-23, 23:53   #4069
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
ale my nie jezdzimy na siedzaco, ja tez nie jestem za sadzaniem, tym bardziej, ze Pola nie rwie sie do siadania jeszcze!
jezdzimy praktycznie na lezaco
a w tym wozku mozna rozne katy oparcia ustawiac (akurat ten jest taki jak w lezaczku i stad takie zludzenie i na chwile, bo akurat Tz ustawial, zeby jej bylo dobrze)
to mnie uspokoiłaś!

a oto mój pączulek na dzisiejszym długaśnym spacerze
Załącznik 3132730
Załącznik 3132736

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-05-23 o 23:58
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 07:13   #4070
katekatee
Zadomowienie

Czyżby pierwsza Witam. Mój syn mi urządził pobudkę o 5.40 i nie chciał spać. Ale to nawet dobrze bo ja się za moją pracę mgr wezmę bo jutro znowu do promotorki po poprawki, mam nadzieje że ich dużo nie będzie

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
A gdzie taka promocja była?
Ta promocja jest w auchanie i w carrefourze ale to jest raczej promocja od producenta bo te słoiczki są oryginalnie zapakowane po dwa.

Cytat:
Nio gratuluję

Tarasia Agnesja zdjęcia śliczne

Ach te koronkowe cuda na głowy dziewczynek Czemu nie robią czegoś takiego dla chłopców

Domi ja też narazie panicznie zakrywam Wikiemu uszy i obawiam się że jeszcze dłuuuuuugo będę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 08:48   #4071
konspiracja
Zakorzenienie

Hej, hej...
U nas weekend przedłużony bo TŻ miał wolny piatek i było fajnie
Nie wytrzymałam jednak i wybralam sie do fryzjera. Podciełam wlosy za ramiona. Od razu lepiej się czuję a one zdrowiej wygladają. Wypadanie słabnie na szczęscie.
Szkoda ze Gucia sie nie pojawia bo chcialam zapytac czy mozna pic pokrzywę na wloski
Cytat:
Napisane przez katekatee;

No ja chciałam do poł roku a wygląda ze tez sie przedłuzy...
A wypadanie to niestety przez karmienie może sie przedłuzac, tak wyczytalam ostatnio. Ja podcięłam, teraz niech rosną zdrowo

Dziewczynki, czy Wy po słoiczku nie podajecie juz mleka? Kurczę tez mam zamiar przejśc juz na mleczko rano i wieczorem, ale moj syneczek cały czas ze smakiem konczy jedzonko mleczkiem. Mam do syta podawac sloiczek? Na razie zjada poł duzego jednorazowo.
No i po jedzonku herbatka?

tez musze kupic niekapka chociaz podobno wcale nie sa dobre bo znowu maja dzióbek i lepiej byłoby od razu do kubeczka przejść a niekapki to tylko na spacerki np... Karenina chyba kiedys pokazywala jakiś kubek przejściowy...

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Z tym zasypianiem wczoraj to u mnie było podobnie... Znowu chyba z 2 godziny się męczyliśmy, smoczek, rączki, cycek, kołysanki i tak w kółko. W końcu u kresu wytrzymałości wzięłam sobie jakąś gazetę i zaczęłam przeglądać, a młody tak się na mnie zapatrzył tymi swoimi oczkami, że jak go po 3 minutach pogłaskałam to od razu oczy zamknął

Cytat:

Gratulacje tez dla Filusiowego ząbka, a Brombi niech uwaza na wkladki

Fotki cudne - ach jakież mamy śliczne dzieci na wątku

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 08:54   #4072
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
...
pozdrowienia
Ale słodko śpi
Cytat:

...
gratulacje
u nas narazie na boczki sie przewraca Polusia...

z newsach to jak lezy na brzuszku i ja tak zostawie, to za jakis czas lezy prawie obok maty albo tam gdzie miala nózki ma głowke (i na odwrót)

To w takim razie już niedługo, bo moja też tak "łaziła"
Ja uszek szczelnie nie zakrywam
a w ogóle to Polacy nagminnie przegrzewają dzieci i dlatego często dzieciaki chorują - ostatnio program oglądałam i sama byłam świadkiem - w Irlandi 4latka przyszła w grudniu na plac zabaw w samym sweterku i bez czapki
Cytat:
...
Załącznik 3132730
Załącznik 3132736
Słodzinka
Cytat:
...

Nio gratuluję

...

konspi

Do wieczora Mamusie - jedziemy dziś na usg bioderek (ponad 100km w obydwie strony)...
Stary 2010-05-24, 10:04   #4073
zebra666
Zakorzenienie

Tarasia jaka ślicznotka

Agnessja mój potworek też kocha włosy mamusi:P I jeszcze jak się bawimy i pochylam swoją twarz nad jego buzinką to mnie strasznie dotyka po buzi i usiłuje łapać oczyPodobają mu się i normalnie chce mi je wyciagnąć.

Proszę o radę Mój mały potworek miał drzemke więcej wczoraj i przespał kapiel o 18, i okąpałam go o 18.30. Zjadł i poszedł nyny.... i obudził się o 1-dostał z kaszką mleczka i spał do ok 6, bo obudziła go kupa. Jak myslicie... lepiej próbować mu zagęszczać to jedzonko po kąpieli? Bo tak zawsze to jadł ok 18.30 , 22-23, 3.30 i się budził po 6. Czyli miał jedną pobudke mniej... może tak spróbować oduczać go tylu jedzonek? Najwyrzej jesli się obudzi wceśniej dam herbatkę ale przestane karmić po kapieli... Chyba lepiej mieć jendo nocne niż późno wieczorne i nocne...

Stary 2010-05-24, 11:09   #4074
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam właśnie jak poznać dziecko alergiczne...
I piszą tu, że jednym z objawów są długie rzęsy...
Ja przepraszam, ale co ma piernik do wiatraka...
pierwszy raz słyszę... w mojej rodzinie jest chłopczyk (ten co wsadził druciki do gniazdka) o długaśnych rzesach i na nic uczulenia nie ma. to jakaś bzdura jest
Cytat:
pasuje jej ten kolor w tle
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Simpatica
Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy
dziekuję
Cytat:
pozdrowienia
słodkości
Cytat:
fajnie nas pozdrawia na drugiej fotce
<><><>
właśnie skończyłam karmic Olę kleikiem - idzie coraz lepiej

a dziś stawiam wszystkim drinka mlecznego bo mam imieniny

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:42   #4075
martaN23
Zadomowienie

Pomóżcie szukam uzywanych zabawek dla niuni jakie polecacie grajace najlepiej bardzo prosze o rade mam do wydania 150zl
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:51   #4076
zebra666
Zakorzenienie

Marta mój mały ma od niedawna od cioci takie go słonika- nawet nowy nie jest drogi a jego ulubiona zabawka. ŁAdne melodyjki i fajne gadki o słoniach. Sam się umie szająć nią.

http://www.allegro.pl/item984276256_...po_polsku.html

Są też inne zwierzątka :
http://www.bangla.babyonline.pl/zaba...rafa-p6510.htm

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-05-24 o 11:53
Stary 2010-05-24, 12:02   #4077
agnessja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Pomóżcie szukam uzywanych zabawek dla niuni jakie polecacie grajace najlepiej bardzo prosze o rade mam do wydania 150zl
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5749555

może np. coś od tego użytkownika, polecam ślimaka, sorter kształtów tam jest, nie polecam niebieskiego słonia, ponieważ gdy dziecko ciągnie tam jest takie coś co powoduje że klocki podskakują i przy tym jest dużo hałasu, ale za to można ustawić muzyczkę ciszej i głośniej, my tą zabawkę trzymamy u babci, a w domu mamy spokój, w ogóle ważne żeby muzyka i dzwięki z zabawki można było puścić ciszej, bo czasem to można ogłuchnąć, wszelkie piramidki są godne polecenia, a także zabawki do kąpieli, dzieci chętniej się kąpią i w pewnym wieku nie mają oporów przy wchodzeniu do wanny, to tak na szybko co mogę doradzić

Edytowane przez agnessja
Czas edycji: 2010-05-24 o 12:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 12:22   #4078
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

Cześć Kochane Panie

mamy teraz smutna sytuację w rodzinie, pożalę się wam gdzie indziej...
nie miałam weny na weekendowe pisanie bo ta sprawa zajmowała mi głowę

Mała jest też teraz trudna do zniesienia, chyba zęby daja się we znaki, choć ja nic tam nie zauważyłam. za to jęki całe dnie, a że non stop z nią siedzę sama to już mam powoli dosć

w dzień śpi po 15 minut

czas karmienia piersią chyba też się skończył i jest mi bardzo źle z tego powodu, czuję się odrzucona jakby. daję pierś ale mała pociumka, pogłaszcze, nie ssa prawidłowo. raktycznie już nie wytwarza mi się mleko, jakieś marne krople
ja chcę dalej karmić !!!!
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 12:30   #4079
asioczka
Zadomowienie

prosze o kliczki, nie chce w ostatni dzien wyleciec

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 12:40   #4080
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

zaraz Cie doklikam Asiu
i resztę pań też

a w domu mam bordello masakryczne, jestem taka podłąmana, ze nawet nie chce mi się tego ogarnąć, niech se rośnie.

w ogole siedze jeszcze w piżamie ze sterczącymi włosami, a Mi też w piżamie z brudną buzią, a co tam

Szybko zerknęłam tylko na zaległe zdjęcia - maluchy prześliczne i wszystkie to już takkei bobasy fajne

mieliśmy też dłuższy weekend, Tż miał wolny piątek, nie poszedł wspaniałomyślnie na Ligę Mistrzów, oglądał w tv bo dzień wcześniej mnie wkurzył nie na żarty
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości