|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
I brawo za "tata" ![]() Cytat:
Karenina przecież dziecko odczuwa takie zmiany, a Andre to już duży chłopczyk Domi - Urodzinowa Polusia śliczna Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-05-23 o 10:26 |
||
|
|
|
#4052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
to wspaniałe chwile a mnie znowu się śniło, że Nili wyszedł ząb to już 3 razCytat:
ja to jestem na nie z sadzaniem dopóki mała sama nie siądzie. Teraz jeździmy w spacerówce ale w pozycji prawie leżącej. |
||
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
pewnie, super jest
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jezdzimy praktycznie na lezaco a w tym wozku mozna rozne katy oparcia ustawiac (akurat ten jest taki jak w lezaczku i stad takie zludzenie i na chwile, bo akurat Tz ustawial, zeby jej bylo dobrze) Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-05-23 o 10:52 |
||
|
|
|
#4054 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
A mama umyła głowę, zjadłą, śniadanie i pora na wizaż![]() Właśnie przypomniało mi się że ja z Wikim też ostatnio chwile grozy przeżyłam. Kupiłam mu takie pierwsze ciasteczka z Hippa. No i kilka razy już sobie je podjadał. Oczywiście pod moim nadzorem. I raz ugryzł taki większy kawałek. Te ciasteczka się całkiem fajnie rozpuszczają w buzi no ale mój cykor od razu zaczął chrząkać, kaszleć conajmniej jagby jakąś wielką pestke zjadł. Zastanawiałam się czy mu to wygrzebać z buzi ale dałam go głową w dół poklepałam no i wypluł. Kawałeczki były malutkie ale myślałam że zawału dostane przez tego panikarza. Normalnie druga mamusia panikara rośnie Cytat:
Cytat:
![]() A co karmienia to ja już sama nie wiem czy dać już sobie spokój, czy jeszcze troche to pociągnąć to karmienie. Moje wstępne założenie było że do maja tzn do 7 miesiąca. Włosy niby już przestały aż tak bardzo wypadać, ale znowu się strasznie suche i zniszczone zrobiły. A jak karmie to wiadomi nic nie moge brać żeby ich stan polepszyć. Tak sobie myślę czy nie poczekać z karmieniem aż WIkiemu wyjdzie ten ząbek bo wtedy to napewno ten złośnik mnie będzie gryz więc sobie chyba dam spokój. Cytat:
Tej oliwy dodaje łyżeczkę do każdego obiadku. Czyli raz dziennie. Oczywiście oliwa musi być bardzo dobrej firmy. Najlepiej kupić małą żeby nie stała tak długo. Oliwa ma też ważne tłuszcze i wydaje mi się że łyżeczka dziennie mu nie zaszkodzi a zawsze to troszkę kalori więcej A i soku samej marchewki CI nie polecam, najlepiej z innymi owocami wtedy wiadomo im więcej owoców tym różniejsze witaminy, no a ja też Wikiemu samej marchewki nie daje bo za dużo wit A też jest niedobrze. Wczoraj kupiłam WIkiemu misiowy sad: ten po 7 miesiącu i zjadł prawie cały a nie było marchewki także jestem przeszczęśliwa bo ostatnio jak mu tżt dawał jabłko i banan to zacis buzi i nie ma mowy o zjedzeniu nawet łyżeczki. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() oczywiście TZ po wczorajszej integracji umiera i śpi w drugim pokoju. Cały dzień do d..., a tyle się człowiek naczeka żeby spędzić razem chociaż dzień, (w tygodniu po pracy zaledwie 2 h przy dobrych wiatrach jesteśmy w trójkę) a tu taki ci pójdzie, napije sie piwa a teraz umiera ![]() to sie wygadałam ![]() mam na coś ochotę,coś bym zjadła i sama nie wiem co jakbyśmy pojechali do ciotki to pewnie byłyby jakieś pyszności, a tak to se mogę pomarzyć.
|
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Z tym zasypianiem wczoraj to u mnie było podobnie... Znowu chyba z 2 godziny się męczyliśmy, smoczek, rączki, cycek, kołysanki i tak w kółko. W końcu u kresu wytrzymałości wzięłam sobie jakąś gazetę i zaczęłam przeglądać, a młody tak się na mnie zapatrzył tymi swoimi oczkami, że jak go po 3 minutach pogłaskałam to od razu oczy zamknął
Simpatica Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy Brombi podwójne gratulacje ![]() Ela mój małż wczoraj był na finale Ligii Mistrzów i dzisiaj jest podobnie jak u Ciebie a umawialiśmy się, że ja wstaję wczoraj a on dzisiaj żebym miała jeden dzień kiedy mogę pospać dłużej i |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki prosze o kliczki...
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi gratuluję ząbusia!!!
Ale ten wybuch.... same tragedie ostatnio.... Domi bardzo ładny wózek a malutka jaka słodka. Super, że zadowolona jetseś z wózka! Ja ze swojego też megaaa i też worze maluszka lekko uniesionego, bo na płasko to on już ma w nosie i się drze . Chyba, że śpi wtedy mu opuszczam całkiem.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-05-23 o 19:52 |
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia właśnie (po raz trzeci dzisiaj) przewróciła się z plecków na brzuszek
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu gratuluję
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
zawsze miałam problem z usypianiem dzieci, ale z tym małym Księciuniem mam lepiej, jak widzę że śpiący kładę do łóżeczka i sam zasypia, jego starsze siostry były dużo więcej noszone i "lulane", mój kręgosłup jest bardzo z tego zadowolony jedzonko jak na razie mu smakuje bez wyjątku, nie wiem gdzie mu się to wszystko mieści, dziubek otwiera do każdej łyżeczki. wczoraj nabyłam kubek niekapek z aventa, starsze też takie miały, w takich kubkach ważne jest żeby ustnik można było łatwo domyć i można było kupić wymienne, teraz nawet są szczotki specjalnie do mycia tych kubków, nie wiem też jaka oprócz pojemności jest różnica między kubkiem +6 m a +12m wg mnie żadna, więc kupiłam większy, po co mam kupować większy za jakiś czas, wczoraj kubek wygotowałam, mało co by się przypalił... (heh... jak mały był maleńki, zdesperowana w nocy poszłam wygotować nowy smoczek, wróciłam do łóżka i obudził mnie dziwny zapach, smoczek już się rozpuścił na dnie garnka, na szczęście kupiłam dwupak i w dzień wygotowałam następny )dziś przed południem przepowadziłam próbę z niekapkiem, coś mu się udało pociągnąć, ale jeszcze nie opanował do końca nowej techniki, co dał mi do zrozumienia rozpaczliwym płaczem, więc przelałam soczek do zwykłej butelki i tak dokończył picie. żeby dziecku było łatwiej, to pociągnęłam troszkę soczku, żeby przelało się za zaworek i było w ustniku, wtedy jak synuś pociągnął od razu coś poleciało i ciągnął dalej, ale nie podobało mu się że to nie jest miękkie... poćwiczymy znowu za dwa dni dołączam dzisiejsze zdjęcie pozdrowienia
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Agnessja ja wlaśnie kupiłam niekapek z Tommee Tippee i właśnie doszłam do tego samego wniosku.... był 150 ml od 6+ i 260 ml od9+ i wziełam ten większy, bo dziubki takie same... i potem myślałam czy to dobrze czy źle:P Ale mnie uspokoiłaś i będę z większym próbowała. Butelek też nie kupowałam malych tylko te 250ml, bo szkoda mi kasy było. Mały pije już mleczko z kaszką ze smoczka do akszek z tą wielgachną dziurką to może z niekapka też już niedługo może spróbować....
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-05-23 o 21:59 |
|
|
|
#4065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem tego karmienia juz bedzie coraz mniej, wiec mozesz jeszcze troche pociagnac ![]() Cytat:
![]() klikam prawie codziennie Cytat:
a jaki Ty masz wózio? ![]() Cytat:
u nas narazie na boczki sie przewraca Polusia... z newsach to jak lezy na brzuszku i ja tak zostawie, to za jakis czas lezy prawie obok maty albo tam gdzie miala nózki ma głowke (i na odwrót) ![]() super
|
||||
|
|
|
#4066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak się wyspał to zmieniliśmy czapkę, zeby uszka były zakryte, ale za to z powodu bólu uszu młodszej córci szybko wracaliśmy do domu, oby się nie obudziła z płaczem w nocy
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Domi Tako Sportster o taki dokładnie:
http://allegro.pl/item1032028431_woz...m_sklepie.html kolor 6 Szukałam czegoś na ciężkie drogi wiejskie moje wymagania spełnił tak, że jestem happy, bo przedtem miałam 21 kg głęboko- spacerowy---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Maluszek słodziuchny
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gorzej jest z łapaniem włosów, jak się uczepi to targa z całej siły i radochy ma tyle, że nie mam siły się złościć; kiedy starsza córka była w jego wieku w desperacji złapałam maszynkę do włosów i... zrobiłam sobie jeżyka , na szczęście była zima, bo ona z marca, w sumie to wyszło włosom na zdrowie bo były osłabione, no teraz tego nie zrobię, dziewczyny też uważają z włosami bo lubi do nich łapki wyciągać
|
|
|
#4069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a oto mój pączulek na dzisiejszym długaśnym spacerze Załącznik 3132730 Załącznik 3132736 Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-05-23 o 23:58 |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zadomowienie
|
Czyżby pierwsza
Witam. Mój syn mi urządził pobudkę o 5.40 i nie chciał spać. Ale to nawet dobrze bo ja się za moją pracę mgr wezmę bo jutro znowu do promotorki po poprawki, mam nadzieje że ich dużo nie będzie![]() Ta promocja jest w auchanie i w carrefourze ale to jest raczej promocja od producenta bo te słoiczki są oryginalnie zapakowane po dwa. Cytat:
Tarasia Agnesja zdjęcia śliczne Ach te koronkowe cuda na głowy dziewczynek ![]() Domi ja też narazie panicznie zakrywam Wikiemu uszy i obawiam się że jeszcze dłuuuuuugo będę |
|
|
|
|
#4071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej...
U nas weekend przedłużony bo TŻ miał wolny piatek i było fajnie ![]() Nie wytrzymałam jednak i wybralam sie do fryzjera. Podciełam wlosy za ramiona. Od razu lepiej się czuję a one zdrowiej wygladają. Wypadanie słabnie na szczęscie. Szkoda ze Gucia sie nie pojawia bo chcialam zapytac czy mozna pic pokrzywę na wloski ![]() Cytat:
A wypadanie to niestety przez karmienie może sie przedłuzac, tak wyczytalam ostatnio. Ja podcięłam, teraz niech rosną zdrowo Dziewczynki, czy Wy po słoiczku nie podajecie juz mleka? Kurczę tez mam zamiar przejśc juz na mleczko rano i wieczorem, ale moj syneczek cały czas ze smakiem konczy jedzonko mleczkiem. Mam do syta podawac sloiczek? Na razie zjada poł duzego jednorazowo. No i po jedzonku herbatka? tez musze kupic niekapka chociaz podobno wcale nie sa dobre bo znowu maja dzióbek i lepiej byłoby od razu do kubeczka przejść a niekapki to tylko na spacerki np... Karenina chyba kiedys pokazywala jakiś kubek przejściowy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje tez dla Filusiowego ząbka, a Brombi niech uwaza na wkladki ![]() Fotki cudne - ach jakież mamy śliczne dzieci na wątku
|
|
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale słodko śpi
Cytat:
To w takim razie już niedługo, bo moja też tak "łaziła" ![]() Ja uszek szczelnie nie zakrywam a w ogóle to Polacy nagminnie przegrzewają dzieci i dlatego często dzieciaki chorują - ostatnio program oglądałam i sama byłam świadkiem - w Irlandi 4latka przyszła w grudniu na plac zabaw w samym sweterku i bez czapki ![]() Cytat:
konspi Do wieczora Mamusie - jedziemy dziś na usg bioderek (ponad 100km w obydwie strony )...
|
||
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasia jaka ślicznotka
Agnessja mój potworek też kocha włosy mamusi:P I jeszcze jak się bawimy i pochylam swoją twarz nad jego buzinką to mnie strasznie dotyka po buzi i usiłuje łapać oczy Proszę o radę Mój mały potworek miał drzemke więcej wczoraj i przespał kapiel o 18, i okąpałam go o 18.30. Zjadł i poszedł nyny.... i obudził się o 1-dostał z kaszką mleczka i spał do ok 6, bo obudziła go kupa. Jak myslicie... lepiej próbować mu zagęszczać to jedzonko po kąpieli? Bo tak zawsze to jadł ok 18.30 , 22-23, 3.30 i się budził po 6. Czyli miał jedną pobudke mniej... może tak spróbować oduczać go tylu jedzonek? Najwyrzej jesli się obudzi wceśniej dam herbatkę ale przestane karmić po kapieli... Chyba lepiej mieć jendo nocne niż późno wieczorne i nocne...
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz słyszę... w mojej rodzinie jest chłopczyk (ten co wsadził druciki do gniazdka) o długaśnych rzesach i na nic uczulenia nie ma. to jakaś bzdura jest ![]() pasuje jej ten kolor w tle dziekuję ![]() słodkości fajnie nas pozdrawia na drugiej fotce ![]() <><><> właśnie skończyłam karmic Olę kleikiem - idzie coraz lepiej ![]() a dziś stawiam wszystkim drinka mlecznego bo mam imieniny ![]() |
|
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
Pomóżcie szukam uzywanych zabawek dla niuni jakie polecacie grajace najlepiej bardzo prosze o rade mam do wydania 150zl
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Marta mój mały ma od niedawna od cioci takie go słonika- nawet nowy nie jest drogi a jego ulubiona zabawka. ŁAdne melodyjki i fajne gadki o słoniach. Sam się umie szająć nią.
http://www.allegro.pl/item984276256_...po_polsku.html Są też inne zwierzątka : http://www.bangla.babyonline.pl/zaba...rafa-p6510.htm Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-05-24 o 11:53 |
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może np. coś od tego użytkownika, polecam ślimaka, sorter kształtów tam jest, nie polecam niebieskiego słonia, ponieważ gdy dziecko ciągnie tam jest takie coś co powoduje że klocki podskakują i przy tym jest dużo hałasu, ale za to można ustawić muzyczkę ciszej i głośniej, my tą zabawkę trzymamy u babci, a w domu mamy spokój, w ogóle ważne żeby muzyka i dzwięki z zabawki można było puścić ciszej, bo czasem to można ogłuchnąć, wszelkie piramidki są godne polecenia, a także zabawki do kąpieli, dzieci chętniej się kąpią i w pewnym wieku nie mają oporów przy wchodzeniu do wanny, to tak na szybko co mogę doradzić
Edytowane przez agnessja Czas edycji: 2010-05-24 o 12:03 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochane Panie
mamy teraz smutna sytuację w rodzinie, pożalę się wam gdzie indziej... nie miałam weny na weekendowe pisanie bo ta sprawa zajmowała mi głowę ![]() Mała jest też teraz trudna do zniesienia, chyba zęby daja się we znaki, choć ja nic tam nie zauważyłam. za to jęki całe dnie, a że non stop z nią siedzę sama to już mam powoli dosć w dzień śpi po 15 minut czas karmienia piersią chyba też się skończył ![]() ja chcę dalej karmić !!!! |
|
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
prosze o kliczki, nie chce w ostatni dzien wyleciec
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
zaraz Cie doklikam Asiu
i resztę pań też a w domu mam bordello masakryczne, jestem taka podłąmana, ze nawet nie chce mi się tego ogarnąć, niech se rośnie. w ogole siedze jeszcze w piżamie ze sterczącymi włosami, a Mi też w piżamie z brudną buzią, a co tam Szybko zerknęłam tylko na zaległe zdjęcia - maluchy prześliczne i wszystkie to już takkei bobasy fajne mieliśmy też dłuższy weekend, Tż miał wolny piątek, nie poszedł wspaniałomyślnie na Ligę Mistrzów, oglądał w tv bo dzień wcześniej mnie wkurzył nie na żarty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

A mama umyła głowę, zjadłą, śniadanie i pora na wizaż

a umawialiśmy się, że ja wstaję wczoraj a on dzisiaj żebym miała jeden dzień kiedy mogę pospać dłużej i 

Mój mały potworek miał drzemke więcej wczoraj i przespał kapiel o 18, i okąpałam go o 18.30. Zjadł i poszedł nyny.... i obudził się o 1-dostał z kaszką mleczka i spał do ok 6, bo obudziła go kupa. Jak myslicie... lepiej próbować mu zagęszczać to jedzonko po kąpieli? Bo tak zawsze to jadł ok 18.30 , 22-23, 3.30 i się budził po 6. Czyli miał jedną pobudke mniej... może tak spróbować oduczać go tylu jedzonek? Najwyrzej jesli się obudzi wceśniej dam herbatkę ale przestane karmić po kapieli... Chyba lepiej mieć jendo nocne niż późno wieczorne i nocne...