|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
) ja według OM 5t2d...Nadal chodzę z dusza na ramieniu do toalety ale póki co nic niepokojącego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Teraz proszę żyć bez stresu no i i dmuchać i chuchać na siebie ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Ja też jestem już w II trymestrze, ale jakoś nie czuję się wyjątkowo dobrze niby wymioty ustąpiły, ale mam często bóle żołądka i jakoś dziwnie się czuję, ale czego się nie robi dla małego okruszka Dam radę
|
||
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Która teraz testuje??
gegee?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4054 |
|
Rozeznanie
|
Ach tam ten limit to pomysł mojego TŻ, którego jednak muszę przekonać do poprzedniego systemu
Ja za 10 dni kończę pierwszy trymestr. No właśnie kto na dniach testuję? Przyznawać się
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ma być to będzie i tego nie zmienisz, ale trzeba być dobrej myśli ![]() Cytat:
Robiłaś usg i przezierność karkową? Też czekam na testujące
|
||
|
|
|
#4056 |
|
Rozeznanie
|
hej
ja dziś testowałam bo mam 40dc i @ brak choć wiem ze było po pwu jak poszlam na monitoring ale dla swietego spokoju zrobiłam test i negatywny nawet już nie czułam rozczarowania bo jakos tak ostatnio mysle ze mi to chyba nie jest pisane ale za wszystkie mocno za Was trzymam kciuki Magdus serdecznie gratuluje i trzymam kciuki również za zafasolkowane aby było wszystko ok )
|
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Małgoś nie wiem co mu miał dać ten limit ale cóż...Sama chyba ten limit zniosę.
Usg miałam robione maluch miał już 41,1 mm a przezierność wyszła 1,4. Kolejną wizytę mam 13 sierpnia i od 14 sierpnia na L4 w porozumieniu z przełożonymi.
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie wiem jakie to miało znaczenie ale w tym cyklu zaczęłam brać wiesiołek- Oeparol Femina (rano 2 tabl- do 14dc, czyli owulacji) no i się udało. Już słyszałam wcześniej o takich przypadkach więc może faktycznie to działa!
ma polepszać śluz i mój był bardziej obfity...
|
#4059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli pragniesz dzidziusia to na pewno jest ci pisany, tam na górze trzymają go już zapakowanego dla was i czekają na odpowiedni czas żeby go wam podesłać Cytat:
super, że wyniki dobre... Cytat:
|
|||
|
|
|
#4060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No własnie staram się, każdy mi mówi to teraz uważaj na siebie.No tylko co to znaczy "uważaj na siebie"? Z czego mam zrezygnować, czego nie robić...?
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
To takie popularne powiedzenie, może ktoś myśli, że pójdziesz wrzucić tonę węgla do piwnicy
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdrowo się odzywać, jesc 4-5 posiłków dziennie w regularnych odstępach, przyjmować naturalne witaminki, nie rezygnować z życia towarzyskiego i niczego co robiłaś przed ciążą (no chyba, że skałaś że spadochronem )Patinka nie poddawaj się! Każdy dostanie to, na co czeka. Tylko niektórzy muszą być bardziej cierpliwi. Cały czas czekam na pozytywne wieści z waszej strony. I wierzę, że niedlugo, całkiem niespodziewanie, takie się pojawia więc głowa do góry![]() A na koniec dodam, że nie wiem jak i kiedy, ale jesteśmy już w II trymestrze. Tak to zleciało, że dopiero Malgos mi to uświadomiła, bo sama nawet jeszcze o tym nie myslalam
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrycja - z jednej strony leci, a z drugiej się wlecze
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że teraz to już z górki
Ale z drugiej strony jak widzę wszystkie małe bobasy to bym chciała już natychmiast
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Najszybciej to zleciał 1-wszy miesiąc hahah bo człowiek nawet dobrze nie wiedział, a już wchodził w 2-gi miesiąc
|
|
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
mnie dziś, tak jak przeczuwałam od kilku dni, obudził potężny ból brzucha i pleców - a więc @, wzięłam nospę i apap, ale przez 3 godziny nie przechodziło więc poczołgałam się do sklepu bo ibuprofen - na bóle miesiączkowe tylko to mi pomaga, chociaż w cyklu staram się tego nie brać na wszelki wypadek, także nawet nie miałam tego w domu.
a więc zaczęłam 8 cykl starań. Pomyśleć że gdyby się udało w styczniu myślałabym już o porodówce a jutro idę do endo...w tym tygodniu sporo podróżujemy z mężem po sklepach - głównie markety budowlane - i wszędzie widzimy brzuchy. Nie jeden, ale po kilka na każdy sklep, wszędzie jakiś brzuch, po kilkanaście dziennie. Zaczęliśmy się zastanawiać jak ci ludzie to robią, że się im udaje
|
|
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Eleo - łączę się z Tobą w bólu.... Do mnie też dzisiaj przylazła @ i zaczynam 8 cs
Boli mnie jak cholera i ledwo dzisiaj żyję... Z psychą nieco lepiej, ale mimo wszystko w dzień @ dołek przychodzi i ciężko nie myśleć Ale przyjdzie i na nas czas... zobaczysz...Pppatinka - Dziewczyny, za II trymestr. Gratulacje! A dopiero co testowałyście i zobaczyłyście II kreseczki... jak ten czas leci... Zmykam, bo przy tym bólu wolę leżeć i dogorywać. Chociaż weekend jest to mogę sobie na to pozwolić. Poza tym, nie mam już siły o tym wszystkim myśleć.... Jutro pewnie będzie lepiej
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Eleo, Geege - przykro mi dziewczyny, wiem jednak, że i na was przyjdzie czas
|
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam się, trzymam za Was kciuki! Może pomyślcie o tym oeparolu, hmm?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dzięki za wsparcie fajnie ze jesteście i ze się wspieramy
) dziś tez zakupiłam przez internet wiesiolka tylko powiedzcie mi czy musze go zacząć brac od 1 dc ? czy mogę brac teraz jak wiem ze nie jestem ciąży i czekam na okres? Tez mi się się wydaje ze nie dawno cieszylysmy się z Waszych II kresek a to już kolejne trymesty super ) w końcu przyjdzie na swiat maluszek z naszego forum )
|
|
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
Powinno się wziąć 1 dc pierwszą tabl więc zaczekaj do @
oby nie przyszła!Ja dostalam tyle pozytywnej energii z tego forum, że zostaję z Wami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4072 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
coprawda okres zakonczylam dzis :P ale moze pomoze chociaz te pozostale 7 dni;p---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
nie zalamuj sie a badania jakies robiliscie ?? nie ejstem od poczatku to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
moze my nie umiemy :d? moze ktos sie pochwali hehe jak to zrobic zeby bylo:P
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
ja też biorę wiesiołek bo ogólnie mam kłopot ze śluzem płodnym, na początku widziałam skutki, ale teraz albo się przyzwyczaiłam, albo ciągle nękające mnie infekcje tak zmieniają śluz, że ja już nic nie wiem
w każdym razie wiesiołek nie zaszkodzi, byle brany do owulacji - potem nie, bo wywołuje delikatne skurcze. pytacie czy go brać od 1 dc, ja biorę po @ bo w jej trakcie skurczów mam pod dostatkiem :/ mnie się cera poprawiła odkąd zaczęłam ten wiesiołek łykać. A na śluz podobnie działa siemię lniane.
|
|
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w poniedziałek
Ale dużo naskrobałyście przez weekend, ale nadrobiłam W weekend jechaliśmy do rodziny, spędziłam 6 godzin w samochodzie w jedną stronę i nie wymiotowałam . Chociaż czasem wydawało mi się, że jestem blisko ![]() Według kalkulatora internetowego zaczęłam już 9 tydzień. Mam nadzieję, że maleństwu podróż nie zaszkodziła. Cytat:
Cytat:
Ale śluz faktycznie po nim lepszy więc warto brać
|
||
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Kozie mleko - ty tutaj znów nie zaczynaj z tym panikowaniem
pewnie, że nie zaszkodziła bo niby czemu? teraz oby jak najszybciej do II trymestru
|
|
|
|
#4076 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 2dc
![]() Dziś już lepiej się czuję, w zasadzie nic mnie nie boli, więc jest spoko. Zaczynamy nową turę Rozmawiałam dzisiaj z moją gin, żeby się poumawiać w tym miesiącu na monitoring - też się zdziwiła, bo miała nadzieję, że nam się udało i że już na usg ciążowe się umówię a tu taki surprise Zabieram się zatem za pracę, żeby skończyć wszystkie rozpoczęte projekty i szybko zaciążyć ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Wpaula - my się już przebadaliśmy wszystko wychodzi w porządku i u mnie i u tż - przynajmniej z tych podstawowych rzeczy. Na lekko za wysoką prolaktynę biorę delikatne leki ziołowe, ale póki co nic nie wychodzi.
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w pracy w szpitalu więc z ciekawości sobie zrobiłam- beta 530
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4078 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Jak nic do pozazdroszczenia - oczywiście tak pozytywnie jak zajdę, to chyba będę do Ciebie do tego szpitala przychodzić na kłucia - nawet mam całkiem niedaleko A jeśli wolno spytać, to czym się zajmujesz? sprawami medycznymi czy bardziej administracja?
|
|
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem pielęgniarką
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy zaczynacie budowę?? To będzie dla Ciebie najlepsze zajęcie, przestaniesz myśleć o ciąży bo będziesz zajęta sprawami budowlanymi nie będziesz miała siły, żeby policzyć który to dzień cyklu ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Pani igła W pracy już ktoś wie o ciąży?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

za serduszko
wczoraj już mi nogi odmawiały posłuszeństwa 
niby wymioty ustąpiły, ale mam często bóle żołądka i jakoś dziwnie się czuję, ale czego się nie robi dla małego okruszka

Ale przyjdzie i na nas czas... zobaczysz...