|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
spać nie mogłam z przejęcia i emocji. zarówno tych pozytywnych, że się udało tak fortunnie, jak i negatywnych - związanych z obawą, co gdyby moje dziecko się pępowiną owinęło...
witam się w tym "pięknym dniu". U nas takie mgły, że kazałam mężowi zadzwonić, gdy dojedzie do pracy. |
|
|
|
#4052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Rozeznanie
|
Mi też się dziwne sny śniły. .. chyba dotarło do mnie że w każdej chwili mogę zostać mamą. .. tak tak wiem 8 miesiąc czas najwyższy żeby się z tym oswoić
ale ciężko mi było sobie to wyobrazić jeszcze tak realnie jak zrobiła mi i chyba nam wszystkim to wczoraj Dotka w nocy też głowa pełna myśli , co jeszcze mi zostało do ogarnięcia .. a jeszcze mnie tak ćmi w podbrzuszu. .. mam nadzieje że to jelitowe bóle. .. Zbieram się do labu. A później na spacer zbierać jakieś elementy do dekoracji. .. potrzebuje parę gałęzi , szyszek i czerwonej ala jarzębiny. Będę szukać ![]() Miłego dzionka. |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Dotka tak sobie myślę, ze Witek owinal sie az 3 razy w tak krotkim czasie... a wydawaloby sie ze teraz to juz dzieciaczki mają tak malo miejsca zeby tego typu figle płatać...
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też straszna mgła.
Fajne wczoraj mieliśmy zajęcia na SR, o pielęgnacji noworodka. Położna "wyśmiała" płyny do prania dla niemowląt, bo rzekomo mają więcej chemii wybielajacej niż normalne - bo doprac ubranka po kupce czy dziecięcym jedzonku jest trudno. Poza tym mówiła że poleca używać emolientow tylko do skóry problematycznej, a jak nie ma problemów to raczej nie - wystarczy odrobina oliwki w wodzie. Żeby kąpać w dużej ilości wody, bo dziecku wtedy nie zimno i przypominają mi się warunki z brzuszka. I z kosmetyków odradzała Johnson a tak to reszta ok. Aha i ewentualnie zamiast bepanthenu można stosować masc witaminową. Mówiła też żeby nie prasować ubranek, że nie można zawsze wyparzać skoczków, etc. bo dziecko musi się oswoić z bakteriami. Ciekawą rzecz mówiła też o szczepionkach na rotawirusy - że są dwie szczepionki, jedna na 9 wirusów, druga na 13, a w powietrzu lata 360 rodzajów rotawirusów. I mówi - to już każdy musi podjąć decyzję. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Potem jeszcze warsztaty antykolkowe mieliśmy, z częścią praktyczną - owijanie lalek w "otulacze" (tak naprawdę pieluszki), i masowanie, pozycje ułatwiające perystaltyke. Była dziewczyna z 3tygodniowa córeczka i prowadząca pokazała nam na niej techniki podnoszenia i noszenia
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiaam na moment czupurka
![]() Dziewczyny nie martwcie sie na zapas samo owiniecie pepowina nie jest grozne, po prostu kwalifikuje do cc i tyle. U nas byl problem bo maly sobie pepowine zacisnal i byl brak tetna.---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Jednak nie wstawie bo cos nie moge z tel |
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Dotka czyli jednak coś prawdy tkwi w ludowych przesądach
fajnie że już dziś go poznasz Ja zbieram się do labu z TZ, pisałam Wam ostatnio że się cieszył że nie musi badać grupy krwi a tu niespodzianke mu lekarka zrobiła i kazałą zbadać bo gdyby cokolwiek się z dzieckiem działo to muszą wiedzieć jaką grupę ma ojciec, oby mi nie zemdlał i oby było gdzie zaparkować.....W ogóle robiłam tydzień temu ten wymaz na gbs i dalej na necie nie ma wyników ku..a muszę się dowiedzieć o co chodzi mam podejrzenie że to zgubili ![]() Miłego poranka |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-12-08 o 09:33 |
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Ja się na ostatni moment wybrałam do labu i zapomniałam skierowania
W ogóle pies sąsiadów znowu skuczy, piszczy, wyje... I tak od 8, jak domownicy wyszli. Jak będzie robił codziennie taki koncert od 8 do chyba 12 (muszę wyczaić kiedy wracają) to pozdro Sąsiadka pod nami ma malutkiego synka, on ma niecały rok i tak jak go nigdy u nas nie było słychać tak teraz słychać jak malutki płacze - nie wiem, może przez psa mamy cieńsze ściany ![]() Dotka
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-08 o 09:09 |
|
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
Dotka
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Wituś
I faktycznie nie wygląda na takiego wcześniaczka, tylko duży chłopczyk
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Witek
I pomyslec ze wczoraj o tej porze taki klocus byl jeszcze w brzuszku Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4064 |
|
Rozeznanie
|
jaki kochany
i faktycznie nie wygląda na kruszynke, ale to dobrze ![]() i czuprynka świetna |
|
|
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
Dotka jaki słodki robaczek. Jaka czuprynka urocza . I jaki duży już. Szok. Miałaś termin miej więcej jak ja. Szybko przekroczycie wagę wypisową i na święta do domku !
♡♡♡♡♡♡♡ |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Nie cierpię budzika Cytat:
![]() Cytat:
Bo z córką miałam właśnie taką sytuację Eh teraz to ja przerażona jestem... Trzymam za Was kciuki teraz będziesz już się coraz lepiej czuła a i Witek raz dwa dojdzie do siebie Kazali Ci już wstawać?
|
||
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Witek
tak się ze zgaga męczyłaś, ale zobacz jakie efekty teraz. Dobrze, że masz taką fajna dziewczynę na sali, zawsze można porozmawiać wesprzeć się. Już niedługo zobaczysz Witka na żywo, jeny co to musi być za przeżycie. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-08 o 09:24 |
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka sliczny synus
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
Dotka piekności maleństwo, a jaki włoski śliczne
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie zdążyłam zobaczyć
|
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
Dotka, slicznego masz synka, gratuluję.
Właśnie zaczęłam nadrabiać a tu takie informacje, jak dobrze że byłaś w szpitalu i ze Witek jest bezpieczny. Teraz chyba każda z nas złapała stresa.... Z wrażenia zapomniałam wszystko co wcześniej przeczytałam
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w życiu bym nie chciała zaręczyn przy świadkach pierścionek mąż sam wybierał i jest idealny, taki jak chciałam jaki śliczny ![]() nie wygląda na wcześniaczka, ma sporo ciałka Fajnie że masz towarzystwo w sali, jakoś czas szybciej zleci ![]() Widzę że sprawa Dotki poruszyła wątek i wszystkie się pakują ja mimo że jestem spakowana od zeszłego tygodnia tak na 100% już (muszę tylko dopakować rzeczy które noszę na co dzień, np okulary) to też jakiś niepokój większy czuję niby już mam wszystko gotowe, ale jednak liczę na to że jeszcze wszystkie ostatnie sprawy zdążę załatwić ![]() Dziś idę do endokrynologa
|
|
|
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze to, że mi się śniło dziś, że ktoś urodzi.. ![]() Cytat:
gdzie mogę go zobaczyć? bo nie widzę. Dzięki bogu mam dzisiaj wizytę, bo się aż przestraszyłam!
|
|
#4075 |
|
Rozeznanie
|
to kciuki dziewczyny za wizyty
![]() chyba też się spakuje bo mnie strach obleciał... i jeszcze mężowi powiem że ma składać łóżeczko bo jak nie to sama to zrobie
|
|
|
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zamiast od początku listy to zaczynamy rozpakowywanie od końca ![]() Cytat:
nie ma teraz co rozkminiać co by było gdyby ważne, że udało się wszystko nie zdążyłam zobaczyć małego przystojniaka Wiecie owinięcie pępowiną jest straszne.. ale tak naprawdę nigdy nie wiadomo kiedy to zrobi i w każdym momencie może to zrobić i zanim się zorientujemy, że brak ruchów to.. i jak tu nie zacząć świrować |
||
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
A tak jak opowiadałam wam o dziewczynie, która urodziła martwą córeczkę w 41 tygodniu ciąży, bo się owinęła pępowiną? W szpitalu dowiedziała się, że no.. niestety.
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo - no właśnie o to mi chodzi.. czy tak jak sytuacja Kruszynki.. Kurcze nigdy nie wiemy czy małe w brzuchu nic nie zmajstrowało.. i weź tu człowieku nie zeświruj w tej ciąży
Teraz czy się nie owinie, jak się urodzi to czy nie straci oddechu podczas spania, później czy czegoś nie połknie albo gdzieś się nie wywróci.. masakra.. |
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając do wczorajszych postów, bo w końcu wieczornych nie skomentowałam
Tak zaręczynowo się zrobiło, piękne i romantyczne co niektóre zaręczyny, zwłaszcza te w kotłowi ale to takie fajne z drugiej stronie widać że kocha Cię w każdym wcieleniu nawet przy piecu z łoaptą węgla i może jeszcze brudną buzią ![]() Ja pierścionek tez wybrałam sam,ponieważ nie lubię tych wystających, nie pasują do moich, krótkich grubiutkich palców, obrączki mamy klasyczne z żółtego złota, a boki tak jakby zcięte i jest białe złoto, w środku grawer i tyle. Zainspirowana wczorajszymi waszymi dekoracjami wziełam się do roboty i mogę się chwalić. Wianek na drzwi to zielone ze światełkami było gotową podstawą, resztę dokupiłam sama i przyczepiłam sama
|
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
ja tu czytam z rana takie wieści ![]() Dotka gratulacje Jak na ten tydzien to i tak Witek duzy chłopiec, co on tam wyczyniał i jak to zrobił ze sie owinął az 3 razy taki klocuś Na szczęście wszystko jest dobrze tylko się cieszyć że tak się potoczyło wszystko, na pewno dużo nerwów cię to kosztowało Dziś u mnie wizyta o 17:30 Jutro spakuje torbe do szpitala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

i nie wyglada na maluszka
ale ciężko mi było sobie to wyobrazić jeszcze tak realnie jak zrobiła mi i chyba nam wszystkim to wczoraj Dotka
samo owiniecie pepowina nie jest grozne, po prostu kwalifikuje do cc i tyle. U nas byl problem bo maly sobie pepowine zacisnal i byl brak tetna.
i oby było gdzie zaparkować.....

Nie cierpię budzika
teraz będziesz już się coraz lepiej czuła a i Witek raz dwa dojdzie do siebie
Kazali Ci już wstawać?
niby już mam wszystko gotowe, ale jednak liczę na to że jeszcze wszystkie ostatnie sprawy zdążę załatwić 
bo zamiast od początku listy to zaczynamy rozpakowywanie od końca