|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Lidka, furjatka ja nigdy nie siedziałam za kierownicą, a Tż powiedział, że uczyć mnie nie będzie, bo od tego jest szkoła.
Bardzo bym chciała się wcześniej poduczyć, ale na to nie mam szans. ![]() furjatko, na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała i brała ten prywatny szpital. Może 1000 zł to dużo, ale jeśli będziesz miała takie warunki i komfort, to warto wydać takie pieniądze. Gdybym miała taką szansę, to też bym z niej skorzystała.
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Pequenina tja moje dane z profil zmieniłam kiedyś w panice właśnie że ktoś z rodziny mnie wyczai
![]() Wow furjatka to taniutko tam ! W szpitalu medicover oboj mnie 10k poród... Cały czas rozważam za i przeciw, ale jednak w wielospecjalistycznym lepsza opieka " w razie czego" i nad małym i nad rodzącą. Z drugiej strony cena nie jest zaporowa, a to co przezyłam w państwowym szpitalu to moje... :/ Niebie ja bym zaczęła to prawko. Zrobisz ile dasz radę... A już coś będziesz miała za sobą ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2016-08-08 o 13:53 |
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja robilam prawko pare lat temu to zapisalam sie z kolezanka, ktora wlasnie zaszla w ciaze, a zdalam egzaminy tuz przed jej porodem. Ale ja to sie opierdzielalam
jedna lekcje w mies sobie ustalalam itp bo mi sie nie chcialo. Mimo to zdalam za pierwszym razem. Kolezanka natomiast poszla na egzaminy zaraz po porodzie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
No wiadomo że jak coś by się działo nie tak to polecę tam gdzie najbliżej bo jednak do katowic mamy 60 kilometrów. Hmmmm muszę przemyśleć i przede wszystkim zobaczyć ile kasy zostanie po wakacjach, po mini remoncie i zakupach dla dziecka...
z drugiej strony, 1000zł to jest becikowego a w ogóle o tym nie myślę.
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety czasami podanie oksytocyny jest wskazane. Ja np. przy porodzie miałam do wyboru oxytocyna albo cc. Wybrałam oxy bez tego byłoby cc, a chciałam rodzić sn.Jest coś takiego, jak plan porodu, w którym wpisujesz wszystkie wskazówki dot. swojego porodu, tylko pytanie czy w szpitalu je uszanują? Co do dokarmiania mm, jak moga dokarmiać, jak dziecko leży z matką? No chyba, że zabierają dziecko matce, ale w sumie nie widzę powodu, dlaczego mieliby zabierać? |
|
|
|
|
#4056 | |||
|
Przyczajenie
|
Jejku, nie udzielałam się tu od środy i już tyle postów, w życiu tego nie nadrobię...
![]() W czwartek byłam na porodówce, była super zmiana położnych - trafiły nam się 4 porody naturalne oraz jeszcze dwie Panie, u których okazało się, że jednak potrzebne będzie CC, jedne ze względu na wagę dziecka ok. 5 kg I ciąża, a u drugiej Pani był stan po CC i jednak naturalnie jej nie szło. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne! W piątek śpiewałam na weselu - ahh ta praca, muszę sobie załatwić jakieś krzesełko, bo już nie dam rady tak stać całą noc. Brzuszek pod koniec dawał o sobie znać. A wczoraj miałam wesele w rodzinie - bawiłam się super. A niedługo będę ich wszystkich zapraszać na swoje. ![]() Wydaje mi się, że w czwartek poczułam pierwsze delikatnie kopnięcia - jakby mi ktoś przyciskał palcem od środka. Od tej pory niestety cisza. :/ No ale 11.08 mam wizytę, zobaczymy, może w końcu uda się zobaczyć co nam rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Albo szybko albo wcale, nie? Jak robić to robić, a nie się patyczkować hahaaha ![]() Cytat:
|
|
#4057 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja od urodzenia mieszkam na wsi i nie wyobrazam sobie nie mieć prawka. Tym bardziej przy małym dziecku. Mieliśmy sąsiadów, którzy przeprowadzili się z Poznania do nas na wieś. Niedługo potem ta kobieta zaszła w ciążę i praktycznie cały czas siedziała tu z dzieckiem, bo mąż w delegacjach pracował. Do tego żadnej rodziny nie mają tutaj i chyba kiepsko się odnaleźli na wsi. Dopiero po latach ona zrobiła prawo jazdy i mogła pojechać po podstawowe zakupy... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4059 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
), ale za to na kursie (pare lat później) od razu mnie puścili na miasto.NiEBiE poszukaj może jakaś znajoma/znajomy/ktoś z rodziny by Cię ze 3 razy wziął, w sumie to trochę śmiechu przy tym jest, a pomaga potem ![]() Co do porodu - u mnie w mieście jest jeden z samymi pozytywnymi opiniami, normalny publiczny szpital. Jedyny "problem" - stawiają na naturę i nie dają znieczulenia. To tak oficjalnie. Tak serio to brakuje anestezjologów. Współczuję tym co nie mają wyboru i trafią na jakąś rzeźnię, ja bym nie dała rady... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63923691]
U mnie nikt tego planu nie czytał. Szkoda fatygi z jego wypelnianiem... A dziecko zabierają choćby na badania, kąpiel i wtedy choćby mogą podać mm...[/QUOTE] U nas trochę inaczej, dzieci kąpią w sali matki. I pytają się czy dokarmiać malucha ![]() A u nas nie zabierają, jak się rodzi sn. No chyba, że z dzidzią się coś dzieje. Moja np. cały tydzień leżała w inkubatorze i przynosili mi ją tylko do karmienia. |
|
|
|
#4061 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Trochę Was poczytałam ale nie wiem czy nadrobię wszystko, będę się starała Ja na końcówce 19tc, póki co nie znamy jeszcze płci, może będzie wiadomo 18.08
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4063 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny odpiszę Wam wspólnie, bo wszystkie macie identyczne zdanie
Teściowa jak zobaczyła moją minę to powiedziała, że coś można pozmieniać. To że usadziła gości z ich strony to spoko - ja przecież nie wiem kto ma z kim jakie relacje. Mi się jedynie zrobiło przykro, że rodzice osobno i dziadkowie. Wiecie u mnie jest taka sytuacja że ja się przeniosłam do Tż 460 km i np. moi dziadkowie już nigdy więcej do mnie nie przyjadą, nie spotkają się - dla nich to ogromna wyprawa. A ja jestem bardzo rodzinna i chciałabym żeby się poznali. Wiem, że się zmuszają żeby na ślub dać radę przyjechać (jedna babcia zostaje w domu). Na chrzest nie przyjadą. Nie martwcie się. Może odrazu jej nie powiedziałam, że mi to nie odp. ale i tak zrobie jak uważam. Tż jest kochany i zawsze staje po mojej stronie. Na początku machnęłam ręką - chcą tak, niech będzie, ale Tż zaczął myśleć nad moimi argumentami i powiedział że mam absolutną rację. ![]() Byłam u lekarza, mam L4 chodzące ale... przykaz jak najwięcej odpoczywać w łóżku leżąc!!!! wtf! ![]() A co do ruchów, wczoraj czułam już w ciągu całego dnia, a dziś jest ciszej. Gin mówi że to normalne i się nie stresować, raz mogą być a później nie, bo to maluszek i może mieć mniej siły czasem i potwierdzam dla tych które czekają- najszybciej wyczuć ruchy leżąc na plecach i kombinować z nogami
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do prawi jazdy, to przed kursem nigdy nie siedzialam za kierownica. Prosilam mojego tate, zeby jakis podstaw mnie nauczyl, ale odmawial i mowil, ze na kursie naucza mnie tak jak powinnam na egzaminie jezdzic, a jezeli cos podchwyce nie tak z jego lekcji, to pozniej instruktorowi bedzie ciezko mnie tego oduczyc.
Na pierwszej lekcji pan pokazal mi wszystkie swiatla, biegi, pedal itp. Po paru próbach ruszenia auta na placu pojechaliśmy na miasto ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4066 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
Dlugo mnie nie bylo przez naatlok obowiazkow, ale juz wracam i dziele sie zdjeciami ;-) ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
camilla21 ale masz przepiekny brzucholl <3
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#4068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle dobrze, że mój ginekolog tam pracuje, to może uda mi się na niego trafić. Jak już pisałam, chciałam rodzić w prywatnej klinice, ale chyba nie będę miała na to szans - upewnię się jeszcze u mojego lekarza. Brane jest pod uwagę kryterium dochodowe - w 2016 1922 zł netto/osoba, ale nie jestem pewna, czy wlicza się tutaj nowo narodzone dziecko, czy tylko dotychczasowi członkowie rodziny. Wydaje mi się, że dziecko też. Cytat:
Zostaniesz z nami na dłużej? Jeśli tak, to koniecznie napisz coś o sobie Do dziewczyn które mają te poduszki-kojce w kształcie litery C. Czy używając go nie korzysta się już ze zwykłej poduszki?
|
|
#4069 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nawet instruktor mi się pytał czy pierwszy raz jeżdżę. na następnych lekcjach było gorzej, bo zaczęłam się stresować ![]() Cytat:
ktory tc?
|
||
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
Jutro zaczynamy 19
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, wychodzi na to, że jestem jakimś dziwadłem bez prawka.
![]() Ale tak mi się nie chce go robić!!!
|
#4072 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale mam dzisiaj niechciaja. Przez te urodziny juniora narobilam się przez weekend i dzisiaj odpoczywam. o ile da się to zrobić z dzieckiem u boku :p Póki co lezakuje na hamaku
|
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Częstochowa
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
Jak leżę na lewym boku to kładę poduchę na dużej poduszce bo mam dosyć płaską. I już nie używam jaśka bo podkładam rekę pod rogala. A jak leże sobie na plecach w kojcu to czasam8 jeszcze biorę "jaśka" żeby np. coś czytać.
|
|
|
|
#4076 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli wszystko widzisz już od kuchni ![]() Cytat:
napisz coś więcej o sobie ![]() Cytat:
a tyle km to faktycznie wyprawa dla dziadków tym bardziej, to dzisiaj leżę na plecach ze zgiętymi nogami i może coś uda się wyczuć ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A ja zastanawiam sie jak bede spala jak bede miala taki brzuchol, bo jak narazie spie na brzuvhu i nie wyobrazam sobie inacxej zasnac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
No mnie już coraz mniej wygodnie nad czym ubolewam
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Candid, no bo się zastanawiam, co z poduszką przy tym kojcu. Nie chciałabym ze swojej rezygnować, bo sam super wygodną (z tych dostosowujących się kształtem) i jak sobie kojec dołożę, to będzie mi za wysoko.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- A na brzuchu nigdy nie spałam, przecież to niewygodnie w cycki! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4080 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam ten kojec z Motherhood i jest mi na nim ciut za wysoko, nie wyobrażam sobie jeszcze poduszki... Mam nadzieję, że albo trochę oklapnie, albo przy większym brzuchu będzie inaczej, bo na razie to tak średnio wygodnie, szczególnie, że jak wkładam pod niego rękę to mi cierpnie :P Muszę się przyzwyczaić, bo do tej pory spałam na bardzo niskiej poduszce, najczęściej na plecach...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

Bardzo bym chciała się wcześniej poduczyć, ale na to nie mam szans. 

z drugiej strony, 1000zł to jest becikowego a w ogóle o tym nie myślę.