|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4083 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz, właśnie wczoraj musiałam poprosić mamę o pieniądze na wpisowe za egzamin (prawie 1000 zł), bo sama, przy wydatkach, które mam obecnie, nie byłabym w stanie tego zapłacić (wszystkie oszczędności zainwestowałam w kurs przygotowujący do egzaminu). Ja wiem, że to trochę inna sytuacja i cieszę się, że nie muszę prosić o podpaski, ale jednak po tych kilku latach nabywania naprawdę porządnego i wartościowego doświadczenia uważam, że mam prawo oczekiwać trochę więcej niż mam obecnie, a mój pracodawca, przecząc wszystkiemu, co wciskał mi przez 2 lata, chyba nagle stwierdził, że jednak nie zasłużyłam sobie na lepsze traktowanie.
|
|
|
|
#4084 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Oczywiście to nie znaczy, że masz obniżać poziom i swoje wymagania, jeśli czujesz się oszukana, szukaj czegoś innego, na pewno znajdziesz |
|
|
|
|
#4085 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będzie dobrze, pracodawcy wyzyskują, ale dasz radę, uda Ci się |
|
|
|
|
#4086 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pozwolicie, że się wbiję do Was. Mam pytanie. Dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do międzynarodowej korpo jako recepcjonistka. Dowiedziałam się, że będę miała rozmowę po angielsku, mam coś zrobić w Wordzie i przygotować spotkanie pod katem cateringu. Proszę powiedzcie, czego mogę się spodziewać na rozmowie po angielsku? Bo jak prywatnie nawet sprawnie i płynnie mówię, to pod wpływem stresu zacinam się i wszystko ulatuje mi z głowy
no i z tym wordem, czego mogą chcieć? Jakieś pismo? Nigdy nie byłam na takiej rozmowie więc tym bardziej się stresuje, mimo, że jednocześnie cieszę się, że ktoś się w końcu odezwał
|
|
|
|
#4087 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4088 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś nie poszłam na rozmowę do meblowego. Miałam inne obowiązki w domu. Poza tym stwierdziłam, że skoro sobie obiecała, że puki nie będę miała `noża na gardle` będę szukała pracy tylko w zawodzie. Pieniądze tam kusiły, ale gdzie ja do wciskania ludziom mebli.
![]() W piątek dzwonił do mnie pan, który twierdził, że jestem idealnym kandydatem dla niego (praca w zawodzie). Z tym, że musiałabym się przenieść do innego miasta. Miał zadzwonić do końca weekendu i nie zadzwonił. Podejrzewam, że skalkulował, że bardziej opłaca mu się znaleźć kogoś tańszego na miejscu, niż płacić tyle ile powiedziałam, że chcę. No trudno, ważne, że coś się ruszyło i ktoś się odzywa. |
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś się orientuje, czy jak jestem na stażu, i bym stała na kasie i zrobiła manko np na 5zł mam obowiązek płacić?(Pytam bo dziewczyny mają odpowiedzialnosc)
|
|
|
|
#4090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja otrzymałam informację, że dostałam pracę marzeń -po ponad miesięcznej rekrutacji, wykonywaniu zadań dostałam pracę w mojej wymarzonej firmie. To była pierwsza firma do której aplikowałam i jak widać udało się
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulację ![]() ja czekam do jutra na wyniki rekrutacji, na której byłam w piątek. powiedzieli mi, że jeśli nie odezwą się do środy to znaczy, że wybrali kogoś innego. ale jednak chciałabym dostać tą pracę. wtedy to by było moje najkrótsze bezrobocie
|
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;47492685]Ja dziś nie poszłam na rozmowę do meblowego. Miałam inne obowiązki w domu. Poza tym stwierdziłam, że skoro sobie obiecała, że puki nie będę miała `noża na gardle` będę szukała pracy tylko w zawodzie. Pieniądze tam kusiły, ale gdzie ja do wciskania ludziom mebli. ![]() W piątek dzwonił do mnie pan, który twierdził, że jestem idealnym kandydatem dla niego (praca w zawodzie). Z tym, że musiałabym się przenieść do innego miasta. Miał zadzwonić do końca weekendu i nie zadzwonił. Podejrzewam, że skalkulował, że bardziej opłaca mu się znaleźć kogoś tańszego na miejscu, niż płacić tyle ile powiedziałam, że chcę. No trudno, ważne, że coś się ruszyło i ktoś się odzywa.[/QUOTE] To jest dopiero wyzysk...jejku, ciężkie czasy. Ale masz rację - fajnie, że ktoś się odzywa! ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4093 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Właśnie nie wiem o co chodzi, tym bardziej, że rekrutacja przez Agencję HR, więc chyba nie powinni być tak nieprofesjonalni Dzięki za podrzucenie pomysłów, popatrzę sobie Cytat:
Wykrakałam - zadzwonili. Dobrze, że siedzę sama w pracy, bo by przypał był. Zestresowałam się, bo były też pytania po angielsku i merytoryczne, ale na wszystkie odpowiedziałam dobrze. Martwi mnie tylko, że na początku jest pół etatu i nie wiem czy dobrą stawkę podałam (wzięłam swoją aktualną i podzieliłam na pół, a to wychodzi ponad 1000 zł) Matko, ale tak mnie zaskoczyło pytanie z prawa pracy, że szok |
||
|
|
|
#4094 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będzie dobrze! |
|
|
|
|
#4095 |
|
Konto usunięte
|
Boże, ciągle mi się ręce trzęsą, wyobrażam sobie, że babki z hr pewnie miały mnie na głośniku i teraz siedzą i się śmieją z moich inteligentnych odpowiedzi
|
|
|
|
#4096 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może akurat się uda? ![]() Dobra, ja lecę poskakać, ćwiczyć trzeba, póki mam czas
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Konto usunięte
|
Jutro mam rozmowę na tego asystenta sędziego.
|
|
|
|
#4098 |
|
Raczkowanie
|
mnie też dopadło ostatnio zwątpienie. Niby mam pracę w zawodzie, na zarobki też nie mogę narzekać, ale jednak cały czas mam poczucie, że nie rozwijam się w obecnym miejscu pracy. Jestem tu już od 3 lat i poza kilkoma niestandardowymi sprawami, cały czas zajmuję się tym samym. Nie ma perspektyw awansu, szef nie docenia, a przez to wszystko nie mam motywacji, żeby się jakoś bardziej starać.
|
#4099 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak serio, każdy inaczej postrzega. Ja w tym wypadku zazdroszczę Ci, że pracujesz, że masz tę pracę. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- 3mam kciuki
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki, jak wpadnie mi coś jeszcze do głowy to podeśle
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, przed chwilą dostałam CV i LMgdzie osoba napisała, że "urodziła sie pod imieniem Jan Kowalski ale jest wcieleniem osoby takiej i takiej dlatego prosi o posługiwaniem się imieniem i nazwiskiem jej duszy i przodków"
|
|
|
|
|
#4101 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Konto usunięte
|
Napisałam kiedyś na tablicy do gościa, który poszukiwał robotników czy nie potrzebuje kogoś do nadzoru. Napisał, że tak i żeby dzwonić, zadzwoniłam wczoraj i okazało się, że jednak wolałby kogoś do nadzoru kto będzie też pracował fizycznie. Ale powiedział, żebym wysłała mu CV to spyta dyrektora. Wysłałam mu wczoraj to CV. Myślicie, że można dziś zadzwonić z zapytaniem czy doszło moje CV i czy coś się ruszyło?
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mozna sie dołączyć ? szukam pracy od m-ca.
Od czasu do czasu mogę sobie dorobić, ale szukam pracy od-do, bo daje to wiekszą stabilizację. Moje najważniejsze słabości: - nie mam konkretnego zawodu, ani specjalizacji - mam wbite do głowy, że jestem w wieku rozrodczym i że potencjalny pracodawcy ma wizje, że zaraz pójdę na macierzyński ![]() W tej chwili wiem, że jestem zakwalifikowana w jednym procesie rekrutacyjnym - wiem to od 22 lipca, ale cicho sza w sprawie jakiejkolwiek rozmowy ![]() lekko nie jest.
|
#4104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, co poradzić. Obecnie wiem, co chcę robić, ale ofert brak. |
|
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Konto usunięte
|
Sama sobie jakoś odblokowałam i jestem już po 1 teście, ale robiłam go w sobotę, a wyczytałam, że u nich długo się czeka na odpowiedź, więc jeszcze nie mam żadnych informacji.
Dostałam pocztą (!) odpowiedź z jednej kancelarii, że dziękują za zainteresowanie, zapisali mnie w bazie i skontaktują się kiedyś tam, czyli pewnie nigdy ale przynajmniej odpisali
|
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj też zwątpiłam.
Ale może, że prawie z dziewczynami się pokłóciłyśmy w pracy... o bzdury w sumie. Takie rozmowy-pogaduszki nie na temat pracy, oczywiście z innymi poglądami i... Generalnie mnie trochę to męczy, bo jedna cały czas wywleka różne tematy o których raczej się nei chce rozmawiać w trakcie pracy, a ona ciągnie i ciągnie i eh. Poza tym będąc na tym głupim stażu nagle się okazuje, że robię więcej niż ona i znacznie mniej zarabiam i to też mnie wkurza. Problem polega na tym, że chciałabym na już się przenieść do innego miasta, ale muszę poczekać na wypłatę, no i mieć trochę w zapasie, no i znaleźć inną pracę. Czasem życie bywa zbyt skomplikowane.
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4109 |
|
❤ bee happy ❤
|
Ech ja też mam ostatnio jakieś załamanie, ale codziennie staram się wysyłać kilka CV.
Na razie cisza, wiem, że niby dosyć krótko szukam pracy (bo niecały miesiąc), ale wkurzam się, bo nawet załatwienie stażu w mojej sytuacji nie jest proste. I już sama nie wiem co mam robić, czy szukać czegoś co bym chciała robić, czy wysyłać również CV do sklepów itp.? Wkurzające to jest, że człowiek kończy studia, chce pracować a nie siedzieć na du.pie i nie daje mu się tej szansy. Ale co jak co mam nadzieję cały czas, że coś ruszy i za miesiąc (góra dwa) będę miała już pracę
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, obserwuję wątek, ale na razie nie udzielałam się. Wiem, że muszę zacząć na poważnie rozglądać się na rynku pracy, bo idzie ostatni rok studiów i nie ma na co czekać.
Pomijam kwestię, że chciałam znaleźć coś na wakacje, ale w mojej mieścinie jedyne ogłoszenia o pracę dotyczą zatrudnienia w charakterze ślusarza i pracownika budowlanego. Żeby nie siedzieć bezczynnie, załatwiłam sobie praktyki z interesującego mnie zakresu, ale one już minęły, a dwa miesiące przede mną. Jak zawsze miałam problem z myśleniem o rynku pracy, miałam wrażenie, że do niczego się nie nadaję, tak teraz to wszystko się nasiliło, bo wiem, że teraz to już ostatni dzwonek, żeby nie zostać na lodzie po obronie w przyszłym roku. Mam nadzieję, że w otoczeniu tego wątku łatwiej mi będzie przełamać moją barierę strachu i pójdę w jakiś sposób do przodu. Edytowane przez ville Czas edycji: 2014-07-29 o 20:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Będzie dobrze, pracodawcy wyzyskują, ale dasz radę, uda Ci się
no i z tym wordem, czego mogą chcieć? Jakieś pismo? Nigdy nie byłam na takiej rozmowie więc tym bardziej się stresuje, mimo, że jednocześnie cieszę się, że ktoś się w końcu odezwał

gratulację