Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 22:26   #4081
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

CZEŚĆ KOCHANE! DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA ŻYCzENIA URODZINKOWE! Taaaak, to już roczeki minął, ale wspomniuenia wróciły, ale szczerze to miałam dziś taki hard core przed imprezką, że nie miałąm za wiele czasu nba wspominki, no ale o 11.50 celebrowaliśmy z tżem moment przyjścia na świat Lilianki Lilcia padła, my świętujemy dalej, wpadłam tylko się przywitać

Bajeczko wszystkiego najlepszego kochana
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 22:27   #4082
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Hej

Przede wszystkim serdeczne, gorące
życzenia dla Lilci
Bajeczko dla ciebie srdeczne życzenia urodzinowe, spełnienia wszelkich marzeń, pociechy z dzieci i męża

Rusałko zdrówka dla Jasia
Pszczoua dobrze że z synusiem dobrze, aż się przeraziłam jak przeczytałam o bliskim spotkaniu z pszczołą
Isabel moje dziecko też prawie wypadło z gondoli więc doskonale cię rozumiem. Dobrze że nic się nie stało
Czarna widzę że nie jestem jedyna, która nienawidzi japonek. W całym swoim życiu miałam aż jedną parę i szybciej ją wywaliłam niż kupiłam
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Polecicie mi jakiś jeździk pchacz czy jak to się nazywa?? ma ktoś ten z FP z lwem? Leo już umie stanąć co już chyba mówiłam więc postanowiłam popatrzeć za tym wynalazkiem. jeszcze rozmyślam o stoliku edukacyjnym skoro teraz tylko na nogach mu pasi. nie wiem co najpierw się przyda??

w marcu tża siostra powiedziała ze może nam dać pchacza po córce ale potem stwierdziła że córka znowu zaczęła się nim bawić, więc chyba się nie doczekamy.

czarna zazdroszczę że możesz tam iść na wyprzedaże
ja mam zdobyczny (pożyczony) pchacz Fisher price i u nas to jest hit
Dziękujemy za życzenia dla Bartusia i sami również dla naszych miesięczniaków życzymy wszystkiego naj

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-07-18 o 22:31
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 22:39   #4083
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
U nas też upał nieziemski :/ Pewnie znowu w nocy będzie burza Julia cała mokra,a pokoju skwar :/

Jutro w Next WYPRZEDAŻE
Cieszy się micha ma
Mam zamiar na 7:00 już tam być
ale Ci fajnie
na Next Online polskim chyba wcale nie maa przecen, ciągle czaaję i jajo

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
CZEŚĆ KOCHANE! DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA ŻYCzENIA URODZINKOWE! Taaaak, to już roczeki minął, ale wspomniuenia wróciły, ale szczerze to miałam dziś taki hard core przed imprezką, że nie miałąm za wiele czasu nba wspominki, no ale o 11.50 celebrowaliśmy z tżem moment przyjścia na świat Lilianki Lilcia padła, my świętujemy dalej, wpadłam tylko się przywitać

Bajeczko wszystkiego najlepszego kochana
wzruszyłam się, jak ten czas leci

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 22:43   #4084
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
(...)
ja chętnie doradze wszak to moja branża. Jeśli chcesz tanio i szybko to polecam cos liściastego. No ale zimą bedziesz na widoku. Sa tez liściaste co nie gubią liści na zimę ale wolno rosna i sa drogie. Jeśli chodzi o tuje to nim trzeba ich formować ale jak weźmiesz szmaragdy to zeby bylo tanio to beda bardzo małe a wcale tak szybko nie rosna. Mozesz wziąć brabanty szybciej rosną i sa tańsze ale brzydsze. Ogólnie odchodzi sie juz od jednolitych żywopłotów. W zeszłym roku robiłam taki mix u klientów to mowia ze ludzie sie zlaza i chwalą. Tylko do upilnowania trudne każda roślina ma inne wymagania.

(...).
dzięki w sumie nie pomyślałam, że można pomieszać,a to dobry pomysł
dziś widziałam ogloszenie, że w pobliskiej szkółce krzewów robią wyprzedaż- krzewy od 5 zł, musimy z tż się wybrać i obczaić co to
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
(...)
Mam pytanie. Czy Wasze dzieci też zjadają książeczki? Zuza aż się trzęsie na widok papieru, kartonów, książeczek... Nasze ksiązki na szczęście schowane, ale nie wyobrażam sobie co by było gdybyśmy zostawili otwarte regały (mieliśmy 3). Dziś znalazłam kawałek (tak z 1x2cm) kartonu w kupce. Meble też nam gryzie, są już ślady zębów na komodach, normalnie wygryzione dziury... Wiem,wiem, że dzieci poznają świat buzią, ale czy aż tak?
żeby aż tak to nie, ale wszystko musi trafić do buzi do oblizania, dosłownie! ostatnio złapał pająka, zgniótł i próbował zjeść na szczęście tż zdążył mu go zabrać
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
(...)
Rusałko, dziękuję że pytasz. Opuchlizna praktycznie zeszła cała i humorek mojemu synusiowi powrócił Gratki dla Jasia za postępy

(...)
dobrze, że już w porządku
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
(...)

maskara normalnie... mieliśmy się dzisiaj szczepić, ale niestety Hubi w nocy zagorączkował i z tż byli u pani doktor, dostał syropek wykrztuśmy, inhalacje... po powrocie do domu znowu gorączka ponad 38 stopni i mega luźne kupki 4, nic nie chce jeść, albo jak już zje to w ilości mikroskopijnej, ale na szczęście pije... ale odkryłam winowajców: Hubiemu ida dwie dolne jedynki- jedna już się przebiła i jedynka na górze prawie prawie... to się biedulek namęczy...
biedny Hubi w ogóle dzieciaki biedne z tymi zębolami

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 22:53   #4085
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl,położna która odbierala mój poród to p Beata Matyj,extra babka.tak to ten od Szczyta
Jest tam ordynatorem,był na obchodzie u mnie,mega pogodny, żartowałam z nim,ze jak mi wypis da to przyniose pierogi od tesciwej na stronie szpitala było info ze będzie taki odcinek,chyba z cc bliźniaków tak?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-07-18 o 22:55
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 23:23   #4086
czaszka_
Zakorzenienie

hejka

nie mam niestety za bardzo czasu na wizaz bo prawie cale dnie spedzamy poza domem, glownie na ogrodzie na zewnatrz z Julia jest o wiele lepiej ale w tej kwestii ze caly dzien tylko chce sie po mnie wspinac nic sie nie zmienilo mąż ma juz urlop wiec mi pomaga i od razu czuje sie lepiej
jutro idziemy na wesele, a tak mi sie nie chce

lece poczytac co u Was

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 23:25   #4087
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dzięki w sumie nie pomyślałam, że można pomieszać,a to dobry pomysł
dziś widziałam ogloszenie, że w pobliskiej szkółce krzewów robią wyprzedaż- krzewy od 5 zł, musimy z tż się wybrać i obczaić co to

żeby aż tak to nie, ale wszystko musi trafić do buzi do oblizania, dosłownie! ostatnio złapał pająka, zgniótł i próbował zjeść na szczęście tż zdążył mu go zabrać

dobrze, że już w porządku

biedny Hubi w ogóle dzieciaki biedne z tymi zębolami
Tylko jeśli to maja byc iglaki jakies kolumnowe odmiany to patrz zeby miały jeden pień bo jak kupisz drugi gatunek to juz ich nie wyprowadzisz za rok czy dwa. Czyli jak masz tuję to zeby byl kijek z czubkiem tylko jeden hihi a nie 5, bo potem to sie rozlazi przy śniegach i w ogole masakra z tym.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-18, 23:34   #4088
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
ja pierdzielę czaszka, ale masz Meksyk, no ja wiem o co chodzi, bo Lila też miewa takie fazy, ale nie tak żeby 2 tyg i z taka częstotliwością! nie bardzo przychodzi mi do głowy jak temy zaradzić, może spróbować ją czymś tak zainteresować, co ją pochłonie chociaz trochę? jakaś manualna zabawka może, nie wiem co lubi, muzyczki jakieś może na wyluzowanie?cholera wie....
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
nie wiem co Ci doradzic Kochana
mam nadzieje, ze jak najszybciej przejdzie
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

czaszko- nie wiem co to może być. A może Julka ma jakieś pasożyty? Bakterie w moczu? Naprawdę nie wiem jaka może być przyczyna. Trzymam mocne kciuki za Twoją cierpliwość.
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

czaszka kochana ciężko masz, ale na prawdę nie wiem co poradzić, może faktycznie jak dziewczyny piszą zapytaj pediatry o radę, cierpliwości Ci życzę i siły duużo
Dziekuje dziewczyny za wsparcie
oczywiscie innym dziewczynom tez dziekuje bo mnie wspieralyscie i podtrzymalyscie na duchu przez ten ostatni czas
no bylo bardzo ciezko ale juz jest coraz lepiej bo maz ma wolne i mi duzo pomaga ,poza tym zajmuje Julce jak najwiecej czasu na powietrzu a to duuuzo pomaga
bylismy u pediatry i twierdzi ze to lęk separacyjny i ze niektore dzieci przechodzą to bardzo ciezko i tak naprawde moze jej to minąc ale rownie dobrze moze juz tak zostac przez dluugi czas tyle ze z mniejsza silą
jak narazie dalej nie da sie odlozyc i musze caly czas przy niej byc...ale jakos dajemy rade

a tak wogole to wszystkiego co najlepsze dla wszystkich wczorajszych i dzisiajszych solenizantow!

Stary 2014-07-19, 00:05   #4089
badzia987
Wtajemniczenie

Hejo

Wszystkiego Najlepszego dla Lilusi i innych solenizantów

teacherka- tak, Gosia uwielbia rozpracowywać książeczki- najlepiej rozczłonkować każdą stronę, zgnieść, ugryźć. Gazetki marketowe to jest ostatni hit bo przecież z malej gazetki można zrobić duży bałagan

Ja nie podaję teraz witaminy D- wrócę do niej na jesień.

Dużo dobrych fluidków dla dzieciaczków ząbkujących !!!

Opowiadałam wam kiedyś o koleżance co ma 5 dzieci- w niedzielę emigrują na stałe do Anglii bo tam im będzie z samych dodatków duże lepiej niż w Polsce. Tak mi przykro. Nie wiem kiedy zobaczę chrześnicę...Nie wiem jak ta koleżanka sobie sama poradzi bo tutaj sporo jej tesciowa pomagała.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 00:11   #4090
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a to u nas nazywanie Olę chłopczykiem jest na porządku dziennym, ostatnia sytuacja w markecie, wzięłam Oli piłkę dużą i sobie ją trzymała w wózku i obok nas szła pani z synkiem i też miał piłke i mówi do niego widzisz chłopczyk też ma piłeczkę mhm
Ola dziewczynkowo ubrana, wózek fioletowy, piłka czerwona z minnie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

ale to "a jest pani pewna" u Loli wymiata
u nas to samo Julka ubrana dziewczeco i wozek fioletowy ale zawsze ktos powie ze sliczny chlopczyk
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Umieram... u nas jest aktualnie 35 stopni.
wspolczuje
jak sobie radzisz z tymi upalami?

ja lubie jak jest cieplo ale upalow nienawidze

u nas jak jest goraco to ja mam ciemno w domu-zaluje pozaslaniane zeby mi sie nie nagrzewalo od slonca
Cytat:
Ja tak na szybko, mam nadzieję że dam radę dziś nadrobić bo Julek rano został użądlony przez osę Takiego płaczu jeszcze nie słyszałam, bawił się na podłodze wtem zaczął strasznie płakać, aż się drzeć momentami i wymachiwać rączką. Wzięłam go szybko na ręce no i spadła z niego ta wstręciucha Miałam serce w gardle, bo sama jestem śmiertelnie uczulona ale na jad pszczoły (różni się składem od jadu osy). Wiem, że to mało prawdopodobne żeby już niemowlę było uczulone (a może nawet niemożliwe) ale wiedząc co ja przeżyłam strasznie się bałam o jego życie Płakał prawie godzinę aż w końcu zasnął u mnie na rękach. Aż się boje co będzie jak się zbudzi
jejku bidulek mam nadzieje ze nic mu nie jest i nie ma uczulenia
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy najlepiej przenieść dziecko do jego sypialni?I kiedy powinno ono przestać jeść w nocy?Moje "mądre" koleżanki w pracy radzą mi,żeby ją przenieść do jej sypialni i przestać jak karmić w nocy,bo ona nie jest głodna,tylko się budzi,bo się budzi,a jak będzie płakać to mam przeczekać i poklepać ją po pleckach itd.ale nie karmić.Boję się,że ona nigdy nie przestanie się budzić na jedzenie i że nigdy się nie przyzwyczai do spania w swoim pokoju:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
kurcze Dodi wspolczuje ze nadal malutka sie budzi w nocy
na pewno i na nią przyjdzie czas ze nie bedzie sie budzic na jedzonko i w koncu bedziesz miala przespaną noc
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moj Bartek śpi u siebie już 3 miesiące a co do nocnego jedzenia to się nie wypowiem bo Mały sam przestał jeść w nocy.

My już po wizycie jest idealnie. Rozwija się wspaniale, hv stwierdziła że mam bardzo mądre dziecko,nie miała się do czego przyczepić. Jestem mega dumna powiedziała że jest bardzo pogodnym i kontaktowym dzieckiem i oby tak dalej waży 11,3 kg i ma 79,5 cm. Mam iść z nim de dentysty bo ma już 6 zębów na kontrolę. Także jestem bardzo zadowolona z wizyty. Aha i mówiła że za 2 miesiące mogę zacząć dawać mu krowie mleko i np zamiast kaszki na mm robić mu na krowim.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

A i pochwaliła mnie za to jakie buty mu ubieram
super ze mądry Bartus i za wage i za wzrost

a wogole to dla dzieci za nowe umiejetnosci

rusałko zdrowko dla Jasia

Stary 2014-07-19, 06:22   #4091
vea7
Zakorzenienie

Kurze mieliśmy jechać w poniedziałek, a jestesmy już w trasie:-D Trzy tygodnie z jeziorem, żaglami i komara, za to praktycznie bez netu :-/
Może Fejs będzie dzialal, to dam znak życia ;-)
A do tego czasu zdrowia maluchów, uśmiechu mamom i będę tęsknić za Wami :-*

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 07:50   #4092
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny kiedy najlepiej przenieść dziecko do jego sypialni?I kiedy powinno ono przestać jeść w nocy?Moje "mądre" koleżanki w pracy radzą mi,żeby ją przenieść do jej sypialni i przestać jak karmić w nocy,bo ona nie jest głodna,tylko się budzi,bo się budzi,a jak będzie płakać to mam przeczekać i poklepać ją po pleckach itd.ale nie karmić.Boję się,że ona nigdy nie przestanie się budzić na jedzenie i że nigdy się nie przyzwyczai do spania w swoim pokoju:banghead:

Adaś od dawna w swoim pokoju śpi. Podobno im wcześniej, tym lepiej. Po 6 miesiącu mogą pojawić się protesty. Jak skończył 3 miesiące, to przeważnie nie je w nocy. Ostatnio w nocy się budził, wczoraj wieczorem dałam mu kaszkę całkiem na gęsto i spał całą noc. Widocznie teraz ma większe zapotrzebowanie, duży chłopak. Wcześniej robiłam za rzadką tą kaszkę.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
No właśnie, przeniesienie jej pewnie nie sprawi wielkiej różnicy,tyle że nie będę słyszeć i budzić się za każdym razem jak się przekręca

My lepiej śpimy, jak Adaś jest u siebie w pokoju. Wcześniej właśnie co chwilę się budziłam, bo tak się przekręcał głośno. Wstawałam, a tu fałszywy alarm.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
W Polsce będę od 25 lipca,ale na Śląsku dopiero około 9 sierpnia
Gdzie na śląsku będziesz?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:20   #4093
ja-ika
Zakorzenienie

Dziś świętują:

Zuzia, która kończy 10 miesięcy
Amelka, Hubcio i Piotruś, którzy kończą 9 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla solenizantów

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Kurze mieliśmy jechać w poniedziałek, a jestesmy już w trasie:-D Trzy tygodnie z jeziorem, żaglami i komara, za to praktycznie bez netu :-/
a gdzie jedziecie? Mazury, czy gdzieś bliżej?
Stary 2014-07-19, 08:25   #4094
Isabell12
Zadomowienie

dzień dobry z rana
zapowiada się piękny dzień a my mammy tyle do zrobienia na działce, głównie to te "hektary" trawnika do wykoszenia, ale tż w domu to jakoś pójdzie
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś mamy ważny dzień, Pierwsze Urodziny na wątku

Lilcia Kończy dziś roczek

Antosia, Bartuś i Juluś kończą 10 miesięcy

bezpiecznej podróży i odpoczywajcie
Lilcia z okazji pierwszych urodzin

W dniu tak pięknym i wspaniałym
życzę Tobie sercem całym
zdrówka, szczęścia, pomyślności
i w nauce, i w miłości.
Bądź radosna, wesolutka,
uśmiechnięta i śliczniutka.
I dla taty i dla mamy bądź dzieciątkiem ukochanym
Sto lat Lilunia

sto lat ! dla Antosi, Bartusia, i Juleczka

Bajka - wszystkiego najlepszego, uśmiechu , zdrówka, radości
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo

a chcesz przodem czy tyłem do kierunku jazdy?
przestań, przestań Mysz też co chwilę ładuje, wczoraj u moich rodziców takprzytrynił w ławę szklaną, że aż dziwne że nie ma nawet zaczerwienienia
raczej będę woziła małego na tylnym siedzeniu , twarzą do kierunku jazdy, moi znajomi którzy kupili swojej córce fotelik i ona jeździ tyłem do kierunku jazdy ale "już nie ma miejsca na nogi" ciągle jeżdzi ze skulonymi,
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

przepraszam ale nie nadrobię

Jasiek w nocy dostal wysokiej goraczki i zaraz idziemy do lekarza
mam nadzieje ze to od ząbkow
- ida mu trzy naraz: dwie górne jedynki i górna dwojka

po]
zdrówka dla maluszka
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:26   #4095
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Macie sposób na szybką opaleniznę( opróćz solarium i samoopalacza)?
balsam brązujący, ale to nie jest tak szybko jak samoopalacz.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:28   #4096
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
super , udanego pobytu...
mnie tz dzisiaj tez ciagnie na jezioro, ale ja wiem jak to sie skonczy... wiec nie ma mowy...

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Adaś od dawna w swoim pokoju śpi. Podobno im wcześniej, tym lepiej. Po 6 miesiącu mogą pojawić się protesty. Jak skończył 3 miesiące, to przeważnie nie je w nocy. Ostatnio w nocy się budził, wczoraj wieczorem dałam mu kaszkę całkiem na gęsto i spał całą noc. Widocznie teraz ma większe zapotrzebowanie, duży chłopak. Wcześniej robiłam za rzadką tą kaszkę.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

My lepiej śpimy, jak Adaś jest u siebie w pokoju. Wcześniej właśnie co chwilę się budziłam, bo tak się przekręcał głośno. Wstawałam, a tu fałszywy alarm.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

tez musze robic swojej gestsza bo zaczyna wstawac coraz wczesniej, a mi przestaje sie to podobac

Cytat:
Dziś świętują:

najlepszego

obie wstalysmy lewa noga, do tego tz juz do mnie pisze, a mnie to irytuje. jak jest w pracy to niech pracuje na dworze juz grzeje, w domu sauna, Jula truje, no super sie dzien zaczyna, wszystko mnie dobija

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-07-19 o 08:32
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:32   #4097
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej,
wstałam bardziej zmęczona niż kładłam się spać

dobrze, że nic się nie stało
a jeśli można zapytać, to czemu jeszcze wozisz małego w gondoli?

:
no właśnie już dawno nie wożę małego w gondoli, nie wiem co mi odbiło że go włożyłam do tego durnego wóżka, moje usprawiedliwienie jest takie że boli mnie nadgarstek spacerówkę uprałam i nie chciałam go brac na ręce, a musiałam mu zrobić kaszkę, matko taka durna jestem, przecież mogłam go posadzić na ziemi, przenieść do stolika do karmienia pal licho ten nadgarstek, alee nie ja musiałam go wsadzić do tego cholernego wóżka, głupim
mi się podobają te drugie
Stary 2014-07-19, 08:34   #4098
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
udanego wypoczynku !!
Cytat:
Dziś świętują:

sto lat maluchy !!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:35   #4099
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

My po wakacjach też ja przeniesiemy.Co do kaszki,to kiedy podajesz ostatnią porcję i czy z butelki czy łyżeczką?Ja mojej daję łyżeczką na kolację a i tak się budzi po mniej więcej czterech godzinach:banghead: Ona chyba nigdy nie prześpi mi nocy:banghead::banghead:

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Dziś świętują:

Wszystkiego najlepszego dla maluszków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 08:42   #4100
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Jutro Mężul ma urodziny. Ponieważ wie jaki prezent dostanie więc pomyślałam że pójdę do kwiaciarni i zamówię bukiecik kwiatów od Stasia. Młodego trzymam na ręku, zamawiam kwiaty a pani w kwiaciarni do mnie: to z napisem "od córci?". Hę? Od syna proszę Pani
Stanisław miał ubrana niebieskie bodziaki i beżowe lniane spodenki. No pliss wyglądał na chłopaka

Dziękuję za życzenia
ło, matko!
ale mój klusek też jest często mylony z dziewczynką a to za sprawą , tak mi się wydaję, dużych czarnych oczu i dłuuugich rzęs wywiniętych do góry( to po mężu) i ma moje usta

tak się zastanawiam swoją drogą czy małemu wypadną te rzęsy, (tak jak włosy, choć tej już powoili odrastają tworząc gęstą czuprynę) ma takie od urodzenia,
?

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
z tych bardziej podobają mi się pierwsze bo ja lubię z dodatkami
ale te białe które w końcu kupiłaś też ładne, klasyczne

uwielbiam taką jakby ścianę z tui/tuji ? strasznie mi się to podoba
tak jak na zdjęciach
ja mam taką , tylko troszkę niższą

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Burza!!! [COLOR="Silver"]

[S
ja się boję burzy......

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Kasiu, no niestety, to trochę za dużo powiedziane. Udaje się ją odłożyć do łóżeczka bardzo rzadko, więc coraz rzadziej próbuję, bo wolę by miała porządną drzemkę na naszym łóżku, ale by budziła się wypoczęta a nie jeszcze bardziej marudna i płaczliwa bo budzi się przy przekładaniu.

Mam pytanie. Czy Wasze dzieci też zjadają książeczki?
Zuza aż się trzęsie na widok papieru, kartonów, książeczek... Nasze ksiązki na szczęście schowane, ale nie wyobrażam sobie co by było gdybyśmy zostawili otwarte regały (mieliśmy 3). Dziś znalazłam kawałek (tak z 1x2cm) kartonu w kupce. Meble też nam gryzie, są już ślady zębów na komodach, normalnie wygryzione dziury... Wiem,wiem, że dzieci poznają świat buzią, ale czy aż tak?
taaa.... uwielbia

Cytat:

U nas w chwili obecnej wygląda to tak: Julek posadzony siedzi stabilnie, potrafi obie rączki oderwać od podłogi i się bawić. Sam jeszcze nie siada, ale widzę że próbuje tylko słabo mu to wychodzi. Poza tym próbuje stawać na nóżki, póki co ładnie i stabilnie klęczy z wyprostowanymi pleckami trzymając się czegoś jedną rączką. No i ostatnio wspiął się u babci na podest po 2 schodkach Wizyta u neuro 1 sierpnia ale jakoś wyluzowałam ostatnio... Niby na samodzielne siadanie zostały Julkowi całe 2 dni, ale jeśli to zrobi 2 tygodnie później, to myślę, że nic złego się nie stanie
dla Julusia

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-07-19 o 08:43
Stary 2014-07-19, 08:42   #4101
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Witam się z kubkiem kawy w ręce

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 08:49   #4102
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Dziś świętują:

wszystkiego najlepszego

mój kluseczek kończy dziś 9 miesięcy , popatrzyłam na niego jak uśmiech się do mnie i mówi tata tata tatata, i się wzruszyłam kiedy to zleciało?
ja-ika dzięki za przypomnienie, bo pewnie bym się zorientowała w połowie dnia albo i później , taka zalatana jestem,

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

nadrobiłam po łepkach, przepraszam, ale praca wzywa-mamy mieć gości
miłego dnia Wam życzę laseczki

i dziękuję za słowa otuch, choć jeszcze czuję się beznadziejnie przez ten nieszczęsny wypadek kluska, dzięki Bogu że nic mu się nie stało
Stary 2014-07-19, 09:54   #4103
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
super , udanego pobytu...
mnie tz dzisiaj tez ciagnie na jezioro, ale ja wiem jak to sie skonczy... wiec nie ma mowy...

tez musze robic swojej gestsza bo zaczyna wstawac coraz wczesniej, a mi przestaje sie to podobac

najlepszego

obie wstalysmy lewa noga, do tego tz juz do mnie pisze, a mnie to irytuje. jak jest w pracy to niech pracuje na dworze juz grzeje, w domu sauna, Jula truje, no super sie dzien zaczyna, wszystko mnie dobija

Cytat:
Dziś świętują:

Dziękujemy za życzenia i życzymy Zuzi, Amelce i Piotrusiowi wiele radości
Stary 2014-07-19, 09:56   #4104
MsLullaby
Zakorzenienie

Witam u nas pogoda paskudna. Co chwilę pada, jest zimno, słońca zero Bartek nie w humorze. Ktoś mi powie jak wyglądają spuchnięte górne jedynki (dziąsła) bo ja już nie wiem czy one mu idą czy nie.
Isabel myślę że Piotrusiowi nie wypadną rzęsy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 10:10   #4105
ja-ika
Zakorzenienie

Dziewczyny, szukam butów do fitnessu. Mam nike rozm 38, ale w ciąży mi noga urosła i muszę mieć 38,5. Jakie polecacie? Myślę o nike, lub adidas
Stary 2014-07-19, 10:40   #4106
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, szukam butów do fitnessu. Mam nike rozm 38, ale w ciąży mi noga urosła i muszę mieć 38,5. Jakie polecacie? Myślę o nike, lub adidas
Nike Ja kupię jak zrobię 100 trening Aktualnie mam jakieś z allegro za 50zł Ale sprawdzają się idealnie http://www.enjoygram.com/m/758045428530169503_271737448

Mama foka
Stary 2014-07-19, 10:41   #4107
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam u nas pogoda paskudna. Co chwilę pada, jest zimno, słońca zero Bartek nie w humorze. Ktoś mi powie jak wyglądają spuchnięte górne jedynki (dziąsła) bo ja już nie wiem czy one mu idą czy nie.
Isabel myślę że Piotrusiowi nie wypadną rzęsy
chcesz to Ci dam troche slonca od nas dzisiaj ma byc 31 stopni
co do zabkow to nie pomoge bo u nas gornych jedynek brak i jak na razie nic tam nie widac

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-07-19 o 10:43
Stary 2014-07-19, 10:44   #4108
agusiamaskota
Wtajemniczenie

A miałam się pochwalić - mamy trzeciego zębola! Górna lewa jedynka Mamy już dwa górne i jeden u dołu Wychodzą teraz jak grzyby po deszczu

Mama foka
Stary 2014-07-19, 10:47   #4109
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Okolice Rybnika
Cytat:
Ja mam takie i polecam
http://www.sportsdirect.com/nike-cor...lcode=27302043

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Wróciłam z dwiema siatami

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 10:52   #4110
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
A miałam się pochwalić - mamy trzeciego zębola! Górna lewa jedynka Mamy już dwa górne i jeden u dołu Wychodzą teraz jak grzyby po deszczu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości