|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Witajcie ,
od ponad już roku staramy się z mężem o dziecko i póki co to nic ... Długość cyklu to 28 dni, krwawienie trwa około 3 . Normalnie wszystko jak w zegarku. Robię testy owulacyjne , sprawdzam śluz. No wszystko niby ok ale dzidziusia dalej nie ma... Wizytę u gin mam na 20 lipca.... zobaczymy co powie . zapomniałam dodać że jakiś rok temu wykryto u mnie nerkę podkowiastą. Urolog powiedział że jest za duże ryzyko żeby ją usuwać. że da się z nią żyć póki nie daje o sobie znać (pomijając to że boli od czasu do czasu w okresie, plus nieraz nie można ustać na nodze, bo drętwieje od nerki). I pani ginekolog zapytana przeze mnie czy nie będzie problemu z zajściem w ciążę z powodu tej nerki powiedziała że z zajściem nie ale z utrzymaniem tak. i tym o to zakończyła wizytę .... co myślicie? |
|
|
|
#4082 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
: brzydal:A co do meczu to juz na ostatnim stan przedzawałowy miałam Nie wiem co to dzisiaj będzie!!!!Cytat:
Hmm...no to trochę mało się przejęła :/ Idziesz do tej samej 20 lipca? Robiłaś juz jakiekolwiek badania pod kątem płodności? |
||
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cava trzymam kciuki, abyś zafundowała Maluchowi pierwsze wakacje na Ibizie
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,mozna dołączyć? Juz jestem na jednym watku staraczkowym ale chętnie tez dołącze do Was
wlasnie zaczęliśmy 9cs, dzis sobie juz troszkę popłakałam z tej okazji. Mamy juz córke 1,5 roczna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
|
Też proszę o zaproszenie do klubu. W końcu od września w miarę regularnie się udzielam
![]() Wstałam właśnie po nocce. Miałam 1 nocke ale w samym środku tygodnia i po długiej przerwie od pracy zmianowej, bo musieliśmy w pracy przeprowadzić akcję specjalną. Do tego jeszcze nie zmiescilismy się w 8 godzinach i oczywiście dłużej siedzieliśmy. Dobrze chociaż ze z okazji tej akcji dostaliśmy dodatkowy dzień wolny. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Megan, skoro Ci się nie spodobał ten lekarz to ja bym nie robiła na Twoim miejscu zleconych przez niego badań prywatnie, a przynajmniej nie tak drogich. Przecież Ty nie masz problemów z samym zajściem w ciążę - ten lekarz Cię nie słuchał?
|
|
#4086 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i o to chodzi wiadomo że nie każdy ma czas i możliwość wchodzić codziennie na wątek, nadrabiać i pisać z tego względu jeśli któraś poczuje się pominięta, to proszę o info sporo nas, więc tak będzie łatwiej i ok, wprowadźmy zasadę że po miesiącu
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-30 o 16:19 |
||||||
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje dwoch kresek i wspolczuje straty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Beta 1153
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i mówi ze jej kuzyn z żoną starali sie 6 lat, dwie nieudane próby in vitro po tym czasie i dopiero jak powiedzieli, że odpuszczają to zaszła w ciążę. W sumie to mnie wcale nie pocieszają takie historię, bo ja tak całkiem odpuścić nie umiem, a to wskazuje ewidentnie na blokadę w głowie... Cytat:
Jupiiii!!!
|
||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Sreberko gratulacje!
Cavagirl mnie takie historie rowniez nie pocieszają. Niby większość cyklu mam w głowie luz a jak widze ze 7dni to @ to juz zaczyna sie odliczanie i myślenie eh.. I to z każdym cyklem gorzej przechodzę jakos. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Ja mam na dokładkę hashimoto i niedoczynnosc tarczycy.. któraś staraczka rowniez z takim bonusem ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Dodam ze o córke staraliśmy sie 1cykl tylko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus PCOS
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
U mnie wczoraj test owulacyjny wyszedł pozytywny ![]() Problem tylko w tym, że mamy teraz nawał roboty wokół domu - wykańczamy ogród, jutro wchodzi ekipa montować taras, więc dzisiaj wszystko trzeba przygotować. Niestety nie sprzyja to naszym "staraniom" bo czuje, że dzisiaj padniemy i tyle z tego będzie A jutro wieczorem mam wyjazd integracyjny na cały weekend, więc też nic z tego... |
|
|
|
#4095 |
|
Raczkowanie
|
Ja z moim TŻ wybieram się w przyszły weekend na jakiś mały górski wypad i chciałabym tam testować. Jak się nie uda, to szybko zajmę się czymś innym, a jak się uda to fajnie poświętujemy ![]() Cava, zabieraj testy ze sobą!
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, to ja jestem na wątku już prawie 2 miesiące.
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem takie sytuacje sprzyjają na przykład mnie rodzice spłodzili w trakcie remontu, gdy całe mieszkanie było dosłownie rozwalone, malowanie, kurz, kucie płytek, nowe meble itd. śmieją się że jako księżniczka musiałam przyjść na gotowe i piękne mieszkanko
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę sama po sobie, że jest już lepiej ![]() Pięknie rośnie Ci ta beta! Trzymam kciuki za dalszy prawidłowy przyrost ![]() Cava - ja wybierając w styczniu apartament w Chorwacji patrzyłam tylko na te, które mają bezpłatne Wi-fi. Bo przecież jak to tak, dwa tygodnie bez forum? I też wtedy myślałam, że może zdarzy się tak że na te wakacje nie pojadę, bo będę w ciąży. No niestety.Ale, w takim razie tobie życzę, abyście na te wczasy pojechali już we trójkę, a sobie, abym we trójkę z tych wakacji wróciła Witam nowe staraczki
|
|
|
#4099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Super Sreberko!!!!
Cytat:
nie umiem nie myśleć, żyje nadzieja że się uda.... Kiedyś przecież musi! Prawda?
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe dziewczyny!
Sreberko super beta😀 Nieśmiało zaznaczę, że też chciałabym dołączyć do klubu 😳 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
sreberko4 gratuluje bety
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
a jak tż?badał nasienie?bo moze tu jest cos nad czym warto popracowac?Witam nowe kolezanki ![]() |
|
|
|
|
#4102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha to w takim razie jeszcze nie będę nic przekreślać gorzej jak Polska dzisiaj przegra to może się okazać, że nie mam na co liczyć |
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4105 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koniecznie znajdź nowego lekarza, bo jeżeli jest jakiś problem, a lekarz nie widzi żadnego rozwiązanie to nie ma co marnować na niego czasu. Może wcale nie jest tak źle, jak twierdził, może rozwiązanie jest proste tylko dobrego specjalisty potrzeba, bo na pewno da się coś zrobić, żebyście się doczekali zdrowego malucha![]() Cytat:
Ładnie rośnie, oby tak dalej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1:0 jeeee!!! Edytowane przez Niezlomna_89 Czas edycji: 2016-06-30 o 21:07 |
||||
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadżerkę już sto lat, odkąd chodzę do ginekologa. Bardzo dużo kobiet ma, o ile się nie powiększa, to nie ma się czym martwić. Nadżerka nie daje żadnych objawow, co najwyżej można lekko plamić po cytologii czy badaniach dowcipnych.
Cytat:
I córka też w pierwszym cyklu wystarana, ale wtedy prawdopodobnie hashi było uśpione, a co za tym idzie, tarczyca zdrowa.
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
Srebrko super przyrost
|
|
|
|
#4109 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tż był badany? Cytat:
i powodzenia życzę ![]() Super Cytat:
|
|||
|
|
|
#4110 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż ja jestem tym przypadkiem, który starał się 6 lat ![]() Cytat:
![]() hahaha dobre, dobre
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

Ja to do wszystkiego tak emocjonalnie podchodze, nie wiem jak dam rade na tym meczu
: brzydal:
Nie wiem co to dzisiaj będzie!!!!

któraś staraczka rowniez z takim bonusem ?