|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)
Maallinkaaa ja również trzymam za Ciebie kciuki
Po opisach stwierdzam, że idzie Ci świetnie i jesteś w 100% zmobilizowana i trzymasz się ściśle swojego planu Super! tak trzymać! ![]() A ja wczoraj wreszcie miałam aerobik, choć spokojniejszy ze względu na naszą narodową tragedię Ale cieszę się z tego ruchu, brakowało mi tego, sama w domu nie jestem w stanie się zmęczyć tak jak pod okiem instruktorki W domu do pierwszego bólu i zmiana ćwiczenia Śniadanko: kromka wasy żytniej (z Biedronki, polecam ) z twarożkiem ze szczypiorkiem, plasterkiem chudej wędlinki i plasterkiem oscypka Na 2 śniadanko zjem serek wiejski 3% z pieprzem Jako przekąska 2-3 godz później: jogurt nat. + otręby owsiane,Na obiad: kotlety sojowe z cebulką i pieczarkami (miały być wczoraj, ale psiapsióła zaprosiła mnie do siebie na polędwiczki i sałatkę z pekińskiej, pomidora i cebuli ).Na kolację jeszcze nie wiem Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2010-04-16 o 06:45 |
|
|
|
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie
![]() Moje śniadanko : jajeczka ugotowane + kawka z mlekiem 0% Śniadanie do szkółki: twarożek z posiekanym ogórkiem pomidorami i rzodkiewką ![]() pogoda piekna życzę miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Dziękuje ;** Naprawde się cieszę, ze zdecydowalam sie na forum az sie chce odchudzac!![]() Tez chodzilam na aerobik ale ja musze z 3 h pocwiczyc zeby sie zmeczyc
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#394 |
|
BAN stały
|
malinka ja od dziś dukana zaczynam
![]() jak narazie na śniadanko mam dużyyyyyyy serek wiejski (lekki 3%) ponieważ jak jem nabiał to strasznie mnie syci ![]() no a na obiadek nie mam pojęcia.. jakaś pierś z kurczaka i nie wiem co do tego bo to 1 faza przecież a produkty są b.okrojone zaopatrzona jestem już w zgrzewke wody także mam nadzieje, że zapał mi nie spadnie :P na kolacje twarożek z jogurtem 0% i troszkę szczypiorku bo już mam od wczoraj ochote na niego:P |
|
|
|
|
#395 | |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
trzymam kciuki myślę, że dukan to fajna dietka ale pamiętaj, ze nie mozesz być głodna Pierwsza faza jest taka nijaka ale można sobie urozmaicić mówią, że otręby można od pierwszej (chociaż ja nie jadłam) wieć mozna zrobić placuszki otrębowe ![]() Jak masz sporą pierś to sie najesz przynajmiej mnie kawałek piersi zadowala![]() Możesz też zrobić rybkę z ziołami. 20 minut w piekarniku ![]() ja na etapie 2 śniadank
|
|
|
#396 |
|
BAN stały
|
Noo ok.10 zjadłam sobie taki duzy bo ok.500g serek wiejski i się najadłam dosyć
![]() na obiadek zjem jakąś sporą pierś to się najjem :P i mogę te wszystkie produkty z list jeść do woli ? szczerze to narazie nie mam pomysłu na śniadanka obiadki itd...:P ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- a ma któraś z was może jeszcze jakiś link do tego testu który oblicza ilość dni na poszczególnych fazach dukana?? bo ten z oryginalnej str. coś mi zamula i kod mi się nie wyswietla :/ niewiem czemu :/ |
|
|
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz to jeśc do woli im wiecej białka nisko tłuszczowego zjesz tym więcej chudniesz
|
|
|
#398 |
|
BAN stały
|
aha
tak pytam.. bo na jednym z wątków pisało, że max 1kg nabiału itd :P
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale chyba nie wyobrazasz sobie zjedzenia 1kg serka bo ja nie ![]() A własnie ma ktos ten test...tez bym sobie zrobila
|
|
|
#400 |
|
BAN stały
|
(z innego wątku)
test do obliczenia dlugosci poszczegolnych faz (po francusku) na oficjalnej stronie : http://www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html tlumaczenie 1,.Votre prénom* : IMIE 2. Vous etes* JESTES: Une Femme KOBIETA Un homme FACETEM 3. Quel est votre poids actuel ? TWOJA OBECNA WAGA 4. Quel poids souhaitez-vous peser ?* : WYMARZONA WAGA 5. Avez-vous déja suivi des régimes pour maigrir ?* CZY STOSOWALAS JAKAS DIETE?: Aucun ZADNA 1 2 3 Plus WIECEJ 6. adres email ETAPE SUIVANT 1. Quel poids maximum avez-vous pesé ? ILE NAJWIECEJ WAZYLAS? W KG 2. Quel poids minimum avez-vous pesé apres 18 ans, et en dehors de toute maladie ?* : ILE WAZYLAS NAJMNIEJ PO 18 ROKU ZYCIA, NIE LICZAC CHOROB W KG 3. Quel est votre poids de croisiEee ?* :Il s'agit du poids maintenu sans effort particulier avec une alimentation spontanée JAKA JEST TWOJA NORMALNA WAGA (JAKA WAGE UTRZYMUJESZ GDY NIE STOSUJESZ ZADNYCH DIET) W KG 4. Combien mesurez-vous ?WZROST 5. Etes-vous pressé(e) de maigrir :CHCESZ SZYBKO SCHUDNAC ETAPE SUIVANTE 1. Y-a-t-il une tendance a grossir dans votre famille ?* : Oui Non CZY W RODZINIE JEST TENDENCJA DO OTYLOSCI? 2. Quel est le nombre de vos grossesses ?ILE RAZY BYLAS W CIAZY * : Aucun 0 1 2 3 Plus WIECEJ 3. Lorsque vous surveillez votre alimentation, vous avez l'impression de maigrir : *CZY WYDAJE CI SIE ZE CHUDNIESZ Z LATWOSCIA JEZELI PILNUJESZ CO JESZ?: Plutôt facilement RACZEJ LATWO Difficilement TRUDNO 4. Manger moins vous fatigue-t-il ?* : Oui Non MECZY CIE JEDZENIE MNIEJ? 5. Apprécions votre ossature* : Ceinturez votre poignet gauche entre votre pouce et votre index droits OCEN GRUBOSC KOSCI, ZLAP NADGARSTEK PROBUJAC ZLACZYC KCIUK I PALEC WSKAZUJACY Ossature fine : vos bouts de doigts se chevauchent CIENKIE - Z LATWOSCIA LACZYSZ PALCE Ossature normale : vos bouts de doigts se touchent juste NORMALNE LEDWIE STYKASZ PALCE Ossature lourde : vos bouts de doigts sont éloignés CIEZKIE TWOJE PALCE NIE STYKAJA SIE ETAPE SUIVANTE 1. Date de naissance : DATA URODZENIA: DZIEN MIESIAC ROK 2. Choisissez votre pseudo* : WYBIERZ LOGIN 3. Votre mot de passe* : HASLO 4. zaznacz ten kwadracik (ale to nie konieczne) jezeli chcesz dostac znizke na konsultacje (haha i tak wychodza pieronsko drogie), wpisz kod jaki sie pojawia na obrazku i GO. Wyswietli ci sie plan chudniecia z datami itd i dostaniesz potwierdzenie na maila. VALIDE MON CALCUL zrób sobie może Ci się uda... bo mi kod już na samym końcu nie chce się wygenerować :/ |
|
|
|
|
#401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się udało spróbuj jeszcze raz moze cos zle wypelniasz![]() Mi wyszło, ze powinnam ważyć 61,5kg. I że za celsobie za duzo stawiam i w ogole. A jak sprawdzalam inne liczniki BMI czy cos to wychodzilo mi zawsze 54. Lub mniej.
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dzis tradycyjnie
ś: 2 plasterki sera light+ 3 plasterki poledwicy sopockiej+ warzywko o: 3 placki otrebowe + 100 ml kefirku 0% wieczorem bedzie piers z kurczaka z brokulami jest ok
|
|
#403 |
|
BAN stały
|
nie no wszystko jest ok.. nie wiem dlaczego :/
i nie wiem wkońcu ile dni mam byc na 1fazie.. jeżeli chce schudnąć 10 kg to faza1 -5 dni tak ?? |
|
|
|
|
#404 |
|
BAN stały
|
aaa ii przypraw typu papryka, vegeta,kostka ros.,piepż... można używać?
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Witam koleżanki
![]() Zwarzyłam się rano....no i 63kg czyli -1,5kg![]() Jestem z siebie dumna oby tak dalej.
|
|
|
#406 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
troszeczkę soli i pieprzu...i papryki ostrej ![]() a ja na obiadziak dzis piers z kurczaka w ziolach... a teraz jestem glodna i nie wiem co zjesc...chyba sobie placuszki otrębowe zrobie ale jestem leniwa i wole nie jesc niz isc sobie cos zrobic
|
|
|
#407 |
|
BAN stały
|
a jak robisz te paluszki otrębowe??
![]() no więc 1 dzień DUKANOWY już za mną :P sniadanko 500g potem półtora piersi gotowanej z kurczaka 2 jajka z jogurtem naturalnym 3 plasterki polędwicy sopockiej 2l wody wydaje mi się, że mało zjadłam dziś a jestem tak napchana, że teraz powinnam być głodna i zjeść jakiś twarożek a tu apetytu zero
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Placuszki kochana ![]() 3 łyżki otrąb (owsianych lub pszennych lub wymieszane) 1 łyżka serka naturalnego lub jogurtu naturalnego 1 jajko można dodać sobie słodzik jak ktoś woli słodkie no i proszek do pieczenia ale nie trzeba i taką mase na patelnie bez tłuszczu ![]() wiesz jak napchałas się wody to jesc sie nie chce potem dopiero zaczną się zachcianki to dopiero pierwszy dzień ![]() Ja na kolacyjkę porcja warzywek i placuszek z twarożkiem 0%
|
|
|
#409 | |
|
Raczkowanie
|
u mnie wyszlo zgodnie z planem. nic poza norme. ale zalamuje mnie to ze waga juz nie spada. 49,9 i ani grama mniej
![]() to nie jest fajne bo wydaje mi sie ze nie jem duzo. 3 male posilki dziennie od ponad tygodnia...z dnia na dzien coraz mniej. niedobra WAGA ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() I TO MI SIE PODOBA CZEKAMY NA KOLEJNE KG
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=azjniolek;18625469]u mnie wyszlo zgodnie z planem. nic poza norme. ale zalamuje mnie to ze waga juz nie spada. 49,9 i ani grama mniej
![]() to nie jest fajne bo wydaje mi sie ze nie jem duzo. 3 male posilki dziennie od ponad tygodnia...z dnia na dzien coraz mniej. niedobra WAGA ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Nie przejmuj sie waga moze stac nawet od kilku do kilkunastu dni czasem nawet pare tygodni...moja kuzynka zaczynała dietę i przez 3 tyg nie bylo zadnego efektu az tu w koncu trach i ma 20kg za sobą![]() Trzymam kciuki ruszy się!
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Olci_a jeśli chcesz zrzucić 10 kg, to może być, że do 5 dni I fazy, ale ja Ci radzę poprzestać na 3. Zresztą sama mozesz poczuć, że już masz dość ciągle tego samego jedzenia. Ale ogólnie jak przejdziesz w 4 dzień diety do 2 fazy, to będzie ok, waga nie będzie Ci moze lecieć tak jak w pierwszej, ale będzie spadać, o to się nie martw
Druga faza nadal jest bardzo zdrowa, bo to tylko białka i warzywka. Pomyśl sobie, ze wcześniej jadłaś i inne rzeczy Co do przypraw to oczywiście możesz je stosować, ja praktycznie wszystkich używałam, choć powinno się uważać z solą i przyprawami typu kucharek, które też są bardzo słone. A do placuszków otrębowych radziłabym używać albo samych otrębów owsianych albo wymieszanych z pszennymi. Samych pszennych lepiej nie. Dukan opiera swoją dietę przede wszystkim na owsianych i to je poleca do spożywania codziennie po 2-3 łyżki. Pszenne są raczej jako dodatek do niektórych przepisów, np. piernik
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2010-04-16 o 22:29 |
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
witajcie lasencje
![]() u mnie waga nadal stoi a raczej lata miedzy 64,0 a 64,9 wczoraj miałam bardzo chudy dzień ale i tak to nic nie dało od połowy stycznia jestem na diecie wg NCJ i waga jak dotąd pięknie spadała o 0,5 kg tygodniowo a jem ciągle tak samo z tą różnicą że wiecej ćwicze do tego doszły siłowe i wiecej spacerów ok 3 godz dziennie. później miałam problem z zejściem poniżej 65 kg prawie 2 tyg to trwało. a jak juz zeszłam do 64 to staneło na dobre to juz trwa tak długo że ciężko mi nawet doliczyc sie ile. a od tyg ta waga sie wacha o te ileś gram góra dół nie będe ukrywać że nie uśmiecha mi sie ten dukan. to co do tej pory jadłam to była dieta-przyjemność a dukan to by była dieta-masakra od dzisiaj bede sie pilnować aby jeść wiecej białka a troche ograniczyc te wegle. własnie robie owsiane dziś z serkiem wiejskim. a może mój organizm ma już dosc odchudzania bo w sumie chudne od 2,5 roku razem to już jakies 31kg bedzie na ten weekend robie tez przerwe od cwiczen może potrzebuje regeneracji. a ile z nads jest dukanowych bo ja juz sie pogubiłam ?
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo duzo juz schudlas, teraz bedziesz potrzebowala wiecej cierpliwosci ja zaczynalam 25 wrzesnia 2009 z waga 56,3 kg dzis waze 49,7 kg na poczatku kg ladnie lecialy... niecaly kg w tydzien teraz roznica to gramy przez 3 miesiace regulatnie uprawialam cwiczenia aerobowe i silowe na silowni. teraz nie chodze juz na silownie bo jest ladna pogoda i szkoda mi kasy na duszenie sie w zamknietym pomieszczeniu. przestalam za to jezdzic do szkoly autobusem. teraz sa dni ze robie 10-12 km ale nie poddaje sie.... chce pozbyc sie mojej oponki i tlustych ud do wakacji. :/ AHHHA JA JESTEM NA DUKANIE
uda się uda...12-03-2012 - dukam !!! START !!! Edytowane przez azjniolek Czas edycji: 2010-04-17 o 09:32 |
|
|
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Przede mną dziś wyzwanie ![]() Siostra ma urodziny i mam w domu tyle pyszności.... ALe nie dam się Dziś śniadanko : galaretka z kurczaka Z odrobiną octu inaczej nie zjem![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Tez jestem na dukanie ![]() Kobiety wy nie wiecie jak ja bym juz chciala ważyc tyle ile wy moja waga tez stoi...ale dopiero od kilku dni wiec staram się nie ważyc...zważe się za tydzien o!...ale nie wiem czy wytrzymam...Wiecie, ze waga rosnie w czasie zblizającej się @. A na dodatek jesli cwiczysz to spalasz tłuszcz ale przychodzi Ci tkanka mięśniowa. A to jest cięższe od tłuszczu.
|
|
#415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...a jak "przychodzi" tkanka miesniowa to w ciagu dnia spala sie wiecej kcal poniewa niesnie potrzebuja bardzo duzo energii do pracy, dlatego osoby otyle, ktorym ciezko jest wykonywac cwiczenia aerobowe powinny cwiczyc miesnie, czyli wykonywac cwiczenia silowe, ktore w polaczeniu z odpowiednia dieta dadza duzo wieksze efekty niz cwiczenia aerobowe.
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na obiad zjem sobie kotleciki sojowe minutki i fasolkę szparagową
![]() ![]() Potem długi spacerek
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kg-ramy od dawna przestały spadać, ale też nie ciągnę już diety. Staram się po prostu jeść mądrze, dlatego pozostawiłam niektóre nawyki z diety, m.in. ograniczam węglowodany
Waga mnie już nie martwi, byle nie wzrosła wyzej niż 54 kg. Ale moja oponka coś nie chce maleć.. Nie ćwiczę tak dużo jak niektóre z Was, raczej raz dziennie i albo jest to aerobik albo samodzielne ćwiczenia w domu. Wygląda na to, że to nadal za mało, a nie bardzo jestem w stanie dorzucić więcej ruchu, tymbardziej że 5 dni w tyg po 8 godz siedzę na czterech literach
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
można zrobić samemu za jakies 10-15 zł i kręcić po 10 minut można nawet...ja od razu zaczęłam od godziny i włączam muzykę i kręce to nawet sprawia mi przyjemnośc a wspaniale kształtuje talię ![]() Śniadanko: galaretka z kurczaczka II śniadanko: placuszek z otrębami owsianymi
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Takie zabawkowe można kupić za 5zł
Ja chyba tyle dałam za swoje z 3 lata temu, możliwe, że teraz zdrożało. No i jeszcze jakiś groch do wypełnienia, to dosłownie grosze ![]() A ja dzisiaj byłam na basenie Ale ogólnie, to wydaje mi się, że za mało się ruszam. Tylko ten stepper po pół godziny dziennie, po którym prawie w ogóle nie jestem zmęczona. Potrzebuję czegoś, co da mi wycisk! Teraz robi się ciepło, to trzeba wyjąć rower i na nim może pojeżdżę
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zależy jaki wzrost człowiek ma...bo ja np musiałam sobie zrobić bo naprawdę było okropne a teraz sobie mogę kręcić i kręcić tez uwielbiam basen...gdyby człowiek miał wiecej wolnego czasu to mógłby się ruszać wiecej a tak to na rower tez trzeba mieć czas
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

Po opisach stwierdzam, że idzie Ci świetnie i jesteś w 100% zmobilizowana i trzymasz się ściśle swojego planu
Ale cieszę się z tego ruchu, brakowało mi tego, sama w domu nie jestem w stanie się zmęczyć tak jak pod okiem instruktorki
) z twarożkiem ze szczypiorkiem, plasterkiem chudej wędlinki i plasterkiem oscypka 

uda się uda...
oby tak dalej
klask i: