|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
stanowczo lepiej sprawdza się na samym skalpie
|
|
#392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
zastanawiam się nad kupnem indyjskiego olejku bo służą moim wlosom dobrze. Jak na razie wypróbowałam Hennare i Vatikę i jest super. Kolejnym miała być sesa... może jednak amle wezme albo..... co jeszcze mozna? |
||
|
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następnym razem cytuj bo myślałam, że do mnie
Edytowane przez sylvi300 Czas edycji: 2012-05-20 o 15:27 |
|
|
|
|
#396 |
|
Are you talking to me?!
|
Dziewczyny, mam problem
Zauważyłam, że ogromna ilość moich włosów ma dziwną, pokarbowaną strukturę. Nie są one gładkie, ale jakby powyginane. I są takie nawet przy skórze! Znaczy, odrastają z taką nierówną strukturą. Wrzucam foto, by to wam zobrazować.I dumam nad przyczyną. Włosy traktuję delikatnie, 'olejuję', myję odżywką, czeszę tylko po umyciu. Odżywiam się raczej ok, bez fast-foodów, jem sporo mięsa, owoców, warzyw. Od 3miesięcy biorę CP i vita b complex. Więc co z nimi jest nie tak? Kiedyś takie nie były
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się bierze takiego włosa między palce i przejeżdża po długości to aż czuć ich nieregularną strukturę. Najśmieszniejsze jest to, że (przynajmniej w moim przypadku) są ciemniejsze od reszty i bardzo błyszczące, ale takie.. powykręcane? Śmieszne, w każdym bądź razie.
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojecia od czego
|
|
|
|
|
#400 |
|
Are you talking to me?!
|
Bajbiki mogłyby takie sobie być. Najgorsze jest to, że one są takie na całej długości. Czyli mam z 30 cm takiego czegoś. Jak jest ich niewiele, to pół biedy, gorzej, że większość jest właśnie taka. Przez tę swoją dziwaczną strukturę strasznie się plączą, nie są gładkie w dotyku. Początkowo myślałam, że to skutek 'spalenia' farbą Marion (to co ta farba uczyniła moim włosom wołało o pomstę do nieba). No ale minęły lata, część zafarbowana poszła pod nóż (a raczej nożyczki), a 'karbowanie' zostało.
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
ja u siebie od czau do czasu tez takie znajde, najsmieszniejszy był kiedys dawno jeden który był czerwony(!) i mega pokarbowany - nie mam pojecie skąd się takie coś wzięło
![]() naszczescie to było tylko raz
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-05-20 o 18:46 |
|
|
|
#402 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hhehhe ![]() Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o Twoje drugie pytanie, to ja czesto mieszam odzywke z roznymi polproduktami (np kwas hialuronowy z pantenolem lub pantenol z mocznikiem czy niacynamidem). Takze kombinuj ![]() Najlepiej sprawdz sklad odzywki i dodawaj to, czego w niej nie ma
|
|||||
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) je często znajduję i czasem wyrywam :xCytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Alex, niemozliwe, a jednak udalo mi sie to znalezc: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2815 zdanie mniej wiecej w polowie analizy
|
|
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż i tak nie pisze dlaczego. ![]() Ja i tak używam nafty tylko jako dodatek do maseczek nigdy solo, ale zastanawia mnie to bardzo... ![]() Aż z tego wszystkiego musialam przelecieć wątek naftowy ![]() Piszą że odżywką można ale ciężko się zmywa więc nie polecają ( chociaż ja jak kiedyś próbowałam to nie miałam problemu, ale u mnie wszystko się zmywa bez problemu), większość dziewczyn zmywa szamponami bez SLeSów najcześciej BD
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-05-20 o 20:24 |
|
|
|
|
#408 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam strasznie przesuszone włosy, najbardziej to to pasmo od karku...
Stosuje szampon BD, raz w tygodniu jakis oczyszczajacy albo rzadziej, odżywki Isana z babassu i ta druga Isany taka beżowa oraz Garnier Avokado. Czasem olej z kokosa, badz alterra granat. Ostatnio tez kryzys mialam i musialam wykonczyc moj silikonowy szampon Syoss i maskę z Welli i odzywke. Ale trwalo to gdzies tydzien. Moje włosy to istne siano. Kazdy wlos jest tak wysuszony ze zamiast tworzyc kosmyk, to kazdy jest osobno ten włos:/ wlosy mam proste, czasem koncowki sie powywijaja. chciałabym gładkie sliczne ![]() btw. chciałabym ufarbowac wlosy smakowitym jasnym kasztanem z Loreala, pianką. Tylko problem jest taki ze z opiń dziewczyn wychodzi on ciemniejszy( tak jak i z innych farb) i jeśli bym przytrzymała krócej to ten kolor byłby jaśniejszy i taki jak na opakowaniu ? zastanawiam sie nad farba, bo 2x farbowałam na rudy, teraz jest to wyprana miedź, a rudego mocnego już nie chce. Poza tym mysi odrost się odznacza :/ i szukam jakiegos ladnego jasnego brązu.
Edytowane przez ejzii Czas edycji: 2012-05-20 o 20:30 |
|
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
Muszę się pochwalić dzisiejszymi zakupami, napadłam na Super Pharm i wyszłam z Biovaxem Latte, serum A+E, szamponetkami z Joanny i podkładem Bourjois.
Dzisiaj postanowiłam eksperymentować i do maski do włosów dodałam czubaaatą łyżeczkę miodu, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Ja dbam o moje włosy jak mogę, a mam wrażenie, że wyglądają coraz gorzej
Chyba się zbuntuje i przestane tak bardzo się starać
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo nie lubie zmywac nafty szamponem Malwa czarna rzepa (ma SLeS), za cholere nie chce mi sie pienic... |
|
|
|
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Farbowałam czekoladą z tej serii i faktycznie wychodzi ciemniej, więc myślę, że kasztan nie będzie do końca kasztanem. Jednak mnie się kolor zmył do czekolady po ok dwóch tygodniach |
|
|
|
|
#413 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Farba zawsze wychodzi ciemniejsza! Jeśli chcesz jasny brąz to szukaj w odcieniach ciemnego blondu ![]() Cytat:
Już nie wnikam.... niech każdy zmywa czym mu najepiej
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
nie. a jakie psikadło ?
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
np. takie
psikadło pod olej z wody,łyżeczki aloesu,keratyny,d-pantenolu i gliceryny. Było na wątku podanych parę przepisów, ale to musiałabyś poszukać ![]() Moje psikadło nie ma aż tylu półproduktów bo widzę że moje włosy tego jak narazie aż tak nie potrzebują więc ja do psikadła wykorzystuje np. odżywki. Ale jeśli masz półprodukty w domu to śmiało ich użyj
|
|
|
|
#416 |
|
Are you talking to me?!
|
No to cieszę się, że nie tylko ja mam takie karbowane.
BTW Ścięcie na prosto spowodowało, że moje kłaki słabo się kręcą. Jak trochę podrosną, to chyba je lekko wycieniuję. I bonusik - moje włosy obecnie oraz 2 lata temu . Mam nadzieję, że z dnia na dzień będą ładniejsze (chociaż ostatnio obserwuję tendencję odwrotną
|
#417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywalyscie ktoregos z tych lotionow: http://www.bioarp.pl/pl/c/Lotiony/44 ?
Nie kojarze, zeby ktos o nich pisal. Podobno sa w drogerii niedaleko mnie i juz mnie korci, zeby sprawdzic
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

INSTAGRAM: 

następnym razem cytuj bo myślałam, że do mnie
Zauważyłam, że ogromna ilość moich włosów ma dziwną, pokarbowaną strukturę. Nie są one gładkie, ale jakby powyginane. I są takie nawet przy skórze! Znaczy, odrastają z taką nierówną strukturą. Wrzucam foto, by to wam zobrazować.

) pomysł i zrobię sobie zaraz tabeluchę