Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 14:12   #391
anoska
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam pierwszy raz z sesą. Zachwycona nie jestem. Nakładałam na suche włosy i dzisiaj mam jeden wielki puch
mam takie same odczucia..
stanowczo lepiej sprawdza się na samym skalpie
Stary 2012-05-20, 14:14   #392
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ale to nie jest wątek na takie pytania
zapytaj na biochemii urody, a nie w wątku o WŁOSACH
to chyba do mnie było. Z racji tego że znam dziewczyny tu piszące i piszę tutaj sama (ostatnio trochę mniej) więc pytam tutaj. Poza tym sporo dziewczyn robi takie offy i jest ok.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
mam takie same odczucia..
stanowczo lepiej sprawdza się na samym skalpie
no proszę a chciałam kupić sese.........
zastanawiam się nad kupnem indyjskiego olejku bo służą moim wlosom dobrze. Jak na razie wypróbowałam Hennare i Vatikę i jest super.
Kolejnym miała być sesa... może jednak amle wezme albo..... co jeszcze mozna?
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:33   #393
Hedonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
miałyscie szampon z bingo spa jajeczny z kolagenem?

Skład: Aqua, Sodium Laureth-2 Sulfate, Sodium Dodecylbenzenesulfonate, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Styrene Acrylates /Copolymer, Soluble Collagen, Passiflora Edulis Fruit Extract, Saccharum Officinarum Extract, Citrus Medica Limonum Extract, Ananas Sativus Extract, Vitis Vinifera Extract, Parfum, Citric Acid, DMDM-Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.

będzie zmywał oleje? (nie wiem czy skład jest aktulany)
Mam ten szampon. Jest całkiem fajny, ale ja nie zmywam nim olejów

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
to chyba do mnie było. Z racji tego że znam dziewczyny tu piszące i piszę tutaj sama (ostatnio trochę mniej) więc pytam tutaj. Poza tym sporo dziewczyn robi takie offy i jest ok.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

no proszę a chciałam kupić sese.........
zastanawiam się nad kupnem indyjskiego olejku bo służą moim wlosom dobrze. Jak na razie wypróbowałam Hennare i Vatikę i jest super.
Kolejnym miała być sesa... może jednak amle wezme albo..... co jeszcze mozna?
Khadi, Bhringraj
Stary 2012-05-20, 15:17   #394
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
nie wiem czy to do mnie było? bez przesady. Udzielam się tu dość długo, znamy się wszystkie i wiele dziewczyn dodaje aloes, gliceryne czy pantenol do masek więc uważam, że to pyt powinno być tutaj. Nie widzę w tym nic złego, zresztą wiele dziewczyn tu offtopuje i rzmawia o różnych rzeczach czy sprawach
przecież to nie było do Ciebie tylko odnośnie postu, który jest bezpośrednio nad moim
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:25   #395
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
przecież to nie było do Ciebie tylko odnośnie postu, który jest bezpośrednio nad moim
a to sorry, że naskoczyłam następnym razem cytuj bo myślałam, że do mnie

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/

Edytowane przez sylvi300
Czas edycji: 2012-05-20 o 15:27
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 17:38   #396
quench
Are you talking to me?!

Dziewczyny, mam problem Zauważyłam, że ogromna ilość moich włosów ma dziwną, pokarbowaną strukturę. Nie są one gładkie, ale jakby powyginane. I są takie nawet przy skórze! Znaczy, odrastają z taką nierówną strukturą. Wrzucam foto, by to wam zobrazować.
I dumam nad przyczyną. Włosy traktuję delikatnie, 'olejuję', myję odżywką, czeszę tylko po umyciu. Odżywiam się raczej ok, bez fast-foodów, jem sporo mięsa, owoców, warzyw. Od 3miesięcy biorę CP i vita b complex. Więc co z nimi jest nie tak? Kiedyś takie nie były
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_1554.jpg (33,1 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_1553.jpg (30,1 KB, 102 załadowań)
Stary 2012-05-20, 17:48   #397
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem Zauważyłam, że ogromna ilość moich włosów ma dziwną, pokarbowaną strukturę. Nie są one gładkie, ale jakby powyginane. I są takie nawet przy skórze! Znaczy, odrastają z taką nierówną strukturą. Wrzucam foto, by to wam zobrazować.
I dumam nad przyczyną. Włosy traktuję delikatnie, 'olejuję', myję odżywką, czeszę tylko po umyciu. Odżywiam się raczej ok, bez fast-foodów, jem sporo mięsa, owoców, warzyw. Od 3miesięcy biorę CP i vita b complex. Więc co z nimi jest nie tak? Kiedyś takie nie były
też takie mam i od pewnego czasu widzę takie same u mojego dwunastoletniego brata.
Jak się bierze takiego włosa między palce i przejeżdża po długości to aż czuć ich nieregularną strukturę. Najśmieszniejsze jest to, że (przynajmniej w moim przypadku) są ciemniejsze od reszty i bardzo błyszczące, ale takie.. powykręcane? Śmieszne, w każdym bądź razie.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 18:24   #398
sharron
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam takie babyhair.......
Stary 2012-05-20, 18:28   #399
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

Cytat:
ja mialam takie jak spinalam wlosy metalowa spinka,przestałam i cześc nowych wlosow juz jest normalna, stare sa jeszcze pokarbowane. ale sa tez takie ktore sa takie po prostu. dziwne nie mam pojecia od czego

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 18:31   #400
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez sharron Pokaż wiadomość
Ja mam takie babyhair.......
Bajbiki mogłyby takie sobie być. Najgorsze jest to, że one są takie na całej długości. Czyli mam z 30 cm takiego czegoś. Jak jest ich niewiele, to pół biedy, gorzej, że większość jest właśnie taka. Przez tę swoją dziwaczną strukturę strasznie się plączą, nie są gładkie w dotyku. Początkowo myślałam, że to skutek 'spalenia' farbą Marion (to co ta farba uczyniła moim włosom wołało o pomstę do nieba). No ale minęły lata, część zafarbowana poszła pod nóż (a raczej nożyczki), a 'karbowanie' zostało.
Stary 2012-05-20, 18:44   #401
karmazynka99
Zakorzenienie

ja u siebie od czau do czasu tez takie znajde, najsmieszniejszy był kiedys dawno jeden który był czerwony(!) i mega pokarbowany - nie mam pojecie skąd się takie coś wzięło

naszczescie to było tylko raz

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-05-20 o 18:46
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 19:28   #402
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Nie czuj się jak dla mnie to nie szaleństwo, tylko świetny pomysł, ja zapisywałam sobie w zeszycie co nakładam, ale jak zapisałam te 20 kartek to i tak nie wracałam do poprzednich stron więc nie pamiętałam co mi pomaga a co nie, teraz zgapię () pomysł i zrobię sobie zaraz tabeluchę
Cytat:
Bardzo fajny patent... Muszę przetestować u siebie
A jak mowa o olejach, to moje włosy mnie zdumiewają. Okazuje się, że pomimo wysokiej porowatości nie lubią oleju winogronowego! A brałam go za "pewniak". Za olejem arganowym też nie przepadają
Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysł

Ja Cię za wariatkę nie uważam
My tu wszystkie jesteśmy całkiem normalne, a wariaci, to Ci którzy nie potrafią tego zrozumieć i zaakceptować
To, że Nas jest mniej, to nie znaczy, że my jesteśmy jakieś dziwne, tylko reszta świata
Fajnie, ze podoba Wam sie pomysl tabelki, dziekuje

Hhehhe

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

pytanie za 100pktów czy naftę kosmetyczną mogę zmyć odżywką czy konieczny jest szampon z sls?
W jednej z analiz (napisanej bodajze przez Eloe) wyczytalam, ze powinno sie ją zmywac tylko szamponem z SLS/SLeS.

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
oj tam oj tam, każda włosomaniaczka to wariatka

powiedz mi, ile dodajesz ml lub kropli aloesu do maski?

mam jeszcze d pantenol i kwas hialuronowy i zastanawiam się ile ml/kropli dodawać by nie przesadzić? można te składniki mieszać ze sobą czy lepiej jak do maski dodaję d pantenol to kwasu już lepiej nie dawać?
Zazwyczaj daje zel aloesowy. Czasem aloes zatezony i daje go tak ok 5 kropli (nie wiem czy nie za malo).

Jesli chodzi o Twoje drugie pytanie, to ja czesto mieszam odzywke z roznymi polproduktami (np kwas hialuronowy z pantenolem lub pantenol z mocznikiem czy niacynamidem). Takze kombinuj
Najlepiej sprawdz sklad odzywki i dodawaj to, czego w niej nie ma

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:32   #403
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
W jednej z analiz (napisanej bodajze przez Eloe) wyczytalam, ze powinno sie ją zmywac tylko szamponem z SLS/SLeS.
ta analiza była na wizazu pisana czy na blogu? zaciekawiłaś mnie bo nie rozumiem do czego konieczny jest SLeS
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:48   #404
nafiyqa
Zakorzenienie

Alex, na pewno na wizazu.
Sprobuje jej poszukac, chociaz moze byc to trudne.

Stary 2012-05-20, 19:48   #405
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Też takie miewam, najwięcej takich z tyłu głowy. A najśmiejszniejsze jest to, że podczas nauki w czasie sesji siedząc na łóżku z notatkami i gładząc się po głowie (jak to brzmi ) je często znajduję i czasem wyrywam :x

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja u siebie od czau do czasu tez takie znajde, najsmieszniejszy był kiedys dawno jeden który był czerwony(!) i mega pokarbowany - nie mam pojecie skąd się takie coś wzięło

naszczescie to było tylko raz
Czerwony?! Może ktoś Ci psikusa zrobił w nocy przyklejając takiego brzydkiego włosa kropelką
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 20:03   #406
nafiyqa
Zakorzenienie

Alex, niemozliwe, a jednak udalo mi sie to znalezc: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2815 zdanie mniej wiecej w polowie analizy

Stary 2012-05-20, 20:10   #407
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Alex, niemozliwe, a jednak udalo mi sie to znalezc: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2815 zdanie mniej wiecej w polowie analizy
Bóg zapłać
chociaż i tak nie pisze dlaczego.
Ja i tak używam nafty tylko jako dodatek do maseczek nigdy solo, ale zastanawia mnie to bardzo...

Aż z tego wszystkiego musialam przelecieć wątek naftowy
Piszą że odżywką można ale ciężko się zmywa więc nie polecają ( chociaż ja jak kiedyś próbowałam to nie miałam problemu, ale u mnie wszystko się zmywa bez problemu), większość dziewczyn zmywa szamponami bez SLeSów najcześciej BD

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-05-20 o 20:24
Stary 2012-05-20, 20:28   #408
ejzii
Rozeznanie

A ja mam strasznie przesuszone włosy, najbardziej to to pasmo od karku... jak dzisiaj patrzylam na te wlosy to mialam ochote je wyrwac Stosuje szampon BD, raz w tygodniu jakis oczyszczajacy albo rzadziej, odżywki Isana z babassu i ta druga Isany taka beżowa oraz Garnier Avokado. Czasem olej z kokosa, badz alterra granat. Ostatnio tez kryzys mialam i musialam wykonczyc moj silikonowy szampon Syoss i maskę z Welli i odzywke. Ale trwalo to gdzies tydzien. Moje włosy to istne siano. Kazdy wlos jest tak wysuszony ze zamiast tworzyc kosmyk, to kazdy jest osobno ten włos:/ wlosy mam proste, czasem koncowki sie powywijaja. chciałabym gładkie sliczne

btw. chciałabym ufarbowac wlosy smakowitym jasnym kasztanem z Loreala, pianką. Tylko problem jest taki ze z opiń dziewczyn wychodzi on ciemniejszy( tak jak i z innych farb) i jeśli bym przytrzymała krócej to ten kolor byłby jaśniejszy i taki jak na opakowaniu ? zastanawiam sie nad farba, bo 2x farbowałam na rudy, teraz jest to wyprana miedź, a rudego mocnego już nie chce. Poza tym mysi odrost się odznacza :/ i szukam jakiegos ladnego jasnego brązu.

Edytowane przez ejzii
Czas edycji: 2012-05-20 o 20:30
ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 20:50   #409
riendo
Rozeznanie

Muszę się pochwalić dzisiejszymi zakupami, napadłam na Super Pharm i wyszłam z Biovaxem Latte, serum A+E, szamponetkami z Joanny i podkładem Bourjois.

Dzisiaj postanowiłam eksperymentować i do maski do włosów dodałam czubaaatą łyżeczkę miodu, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 20:54   #410
Kinga_Jana
Raczkowanie

Ja dbam o moje włosy jak mogę, a mam wrażenie, że wyglądają coraz gorzej
Chyba się zbuntuje i przestane tak bardzo się starać
Kinga_Jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 20:57   #411
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Bóg zapłać
chociaż i tak nie pisze dlaczego.
Ja i tak używam nafty tylko jako dodatek do maseczek nigdy solo, ale zastanawia mnie to bardzo...

Aż z tego wszystkiego musialam przelecieć wątek naftowy
Piszą że odżywką można ale ciężko się zmywa więc nie polecają ( chociaż ja jak kiedyś próbowałam to nie miałam problemu, ale u mnie wszystko się zmywa bez problemu), większość dziewczyn zmywa szamponami bez SLeSów najcześciej BD
Moze chodzi o taka "pewnosc" zmycia?

Ja bardzo nie lubie zmywac nafty szamponem Malwa czarna rzepa (ma SLeS), za cholere nie chce mi sie pienic...

Stary 2012-05-20, 21:00   #412
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość

btw. chciałabym ufarbowac wlosy smakowitym jasnym kasztanem z Loreala, pianką. Tylko problem jest taki ze z opiń dziewczyn wychodzi on ciemniejszy( tak jak i z innych farb) i jeśli bym przytrzymała krócej to ten kolor byłby jaśniejszy i taki jak na opakowaniu ? zastanawiam sie nad farba, bo 2x farbowałam na rudy, teraz jest to wyprana miedź, a rudego mocnego już nie chce. Poza tym mysi odrost się odznacza :/ i szukam jakiegos ladnego jasnego brązu.

Farbowałam czekoladą z tej serii i faktycznie wychodzi ciemniej, więc myślę, że kasztan nie będzie do końca kasztanem. Jednak mnie się kolor zmył do czekolady po ok dwóch tygodniach

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:14   #413
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam strasznie przesuszone włosy, najbardziej to to pasmo od karku... jak dzisiaj patrzylam na te wlosy to mialam ochote je wyrwac Stosuje szampon BD, raz w tygodniu jakis oczyszczajacy albo rzadziej, odżywki Isana z babassu i ta druga Isany taka beżowa oraz Garnier Avokado. Czasem olej z kokosa, badz alterra granat. Ostatnio tez kryzys mialam i musialam wykonczyc moj silikonowy szampon Syoss i maskę z Welli i odzywke. Ale trwalo to gdzies tydzien. Moje włosy to istne siano. Kazdy wlos jest tak wysuszony ze zamiast tworzyc kosmyk, to kazdy jest osobno ten włos:/ wlosy mam proste, czasem koncowki sie powywijaja. chciałabym gładkie sliczne

stosujesz psikadło pod olej? Moim włosom to strasznie pomogło i dzięki temu róznica w włosach była praktycznie natychmiastowa.

Farba zawsze wychodzi ciemniejsza! Jeśli chcesz jasny brąz to szukaj w odcieniach ciemnego blondu

Cytat:
Moze chodzi o taka "pewnosc" zmycia?

Ja bardzo nie lubie zmywac nafty szamponem Malwa czarna rzepa (ma SLeS), za cholere nie chce mi sie pienic...
Nie wiem może Już nie wnikam.... niech każdy zmywa czym mu najepiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 21:19   #414
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
stosujesz psikadło pod olej? Moim włosom to strasznie pomogło i dzięki temu róznica w włosach była praktycznie natychmiastowa.
nie. a jakie psikadło ?

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:50   #415
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
nie. a jakie psikadło ?
np. takie
psikadło pod olej z wody,łyżeczki aloesu,keratyny,d-pantenolu i gliceryny.

Było na wątku podanych parę przepisów, ale to musiałabyś poszukać
Moje psikadło nie ma aż tylu półproduktów bo widzę że moje włosy tego jak narazie aż tak nie potrzebują więc ja do psikadła wykorzystuje np. odżywki. Ale jeśli masz półprodukty w domu to śmiało ich użyj
Stary 2012-05-20, 21:54   #416
quench
Are you talking to me?!

No to cieszę się, że nie tylko ja mam takie karbowane.
BTW Ścięcie na prosto spowodowało, że moje kłaki słabo się kręcą. Jak trochę podrosną, to chyba je lekko wycieniuję.
I bonusik - moje włosy obecnie oraz 2 lata temu. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będą ładniejsze (chociaż ostatnio obserwuję tendencję odwrotną).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_1593.jpg (98,2 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (71,4 KB, 70 załadowań)
Stary 2012-05-20, 21:58   #417
riendo
Rozeznanie

Cytat:
No to cieszę się, że nie tylko ja mam takie karbowane.
BTW Ścięcie na prosto spowodowało, że moje kłaki słabo się kręcą. Jak trochę podrosną, to chyba je lekko wycieniuję.
I bonusik - moje włosy obecnie oraz 2 lata temu. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będą ładniejsze (chociaż ostatnio obserwuję tendencję odwrotną).
Jak ja zawsze chciałam mieć takie włosy, falowane i kręcone na końcówkach! Oddawaj!
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:58   #418
nafiyqa
Zakorzenienie

Uzywalyscie ktoregos z tych lotionow: http://www.bioarp.pl/pl/c/Lotiony/44 ?
Nie kojarze, zeby ktos o nich pisal. Podobno sa w drogerii niedaleko mnie i juz mnie korci, zeby sprawdzic

Stary 2012-05-20, 22:00   #419
Kinga_Jana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Jak ja zawsze chciałam mieć takie włosy, falowane i kręcone na końcówkach! Oddawaj!
Jezus, ja mam takie (falowano-kręcone) i mogę się wymienić

Quench : ogromna róznica - na plus oczywiście
Kinga_Jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 22:02   #420
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Ja zawsze marzyłam o prostych, gładkich, bez fal i zawijasów

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości