|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężka praca popłaca! Czyli odchudzanie bez grzeszków.
Cytat:
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na siłowni to w klubie do którego chodzę jest dużo na ręce a ja mam już rozbudowane mięśnie :P Zumba Toning z ciężarkami 1kg każdy jestem z siebie mega dumna! zacznij może bez ciężarków, albo w połowie odłóż, zmień ważne żebyś Ty się dobrze czuła na tych zajęciach ![]() dziś dwie godziny Zumby!
|
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny , a gdzie jakaś informacja co dzisiaj robiłyście ? Czyżby było bez ćwiczeń
?
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam tylko na spacerze.
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Spacery super sprawa , jak miałam psa dużo chodziłam , niestety staruszek zdechł i chodzenie się skończyło . Już od roku chodzi za mną , żeby przygarnąć nowego .
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj nie ćwiczyłam i przyznaję się do tego bez bicia
Wróciłam z korków o 21 i już nie miałam w ogóle siły, jak myślałam o tym, żeby nawet przez 10 minut talią kręcić, to aż mi niedobrze było. W końcu stwierdziłam, że nie będę się zmuszać, bo ćwiczenia mają być dla mnie przyjemnością, a i tak ćwiczę codziennie przez godzinę lub więcej i nic się nie stanie, jak jeden dzień odpuszczony.
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Halo, halo, co tu tak cicho?
![]() Poćwiczyłam: 30 minut Jillian 10 minut talii z Tiff 6 minut tricepsy z Tiff 10 minut brzucha z Mel B |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ćwiczyłam ale klamka zapadła że po świętach wykupuje karnet (9 wejść) na zumbę i aerobik.
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj poszłam załatwić parę spraw na piechotę i zrobiłam 5 km z ciezarkami 2 kg na nogach , całkiem fajnie , bo jak je zdjelam to o mało co nie wybiłam sobie zębów kolanami
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zmierzyłam i jestem świetnym przykładem jakie ed jest głupie.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Jak to możliwe ?
Kiedy się mierzyłaś ? Może miałaś jakiś trefny centymetr albo w innych miejscach sprawdzałaś ? Może rozmiar ten sam , ale pomyśl o tym że TŻ będzie miała łatwiej jak Cię będzie nosił na rękach . W moim przypadku skończyło by się to najlepszych okolicznościach przepukliną No ale jak pojadę do Afryki objąć stanowisko ich bóstwa to pewnie kilka osób naraz będzie mnie nosić , w jakiejś lektyce najlepiej
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
a co to jest ed? A po jakim czasie sie mierzyłaś? Może to woda spadła dlatego kg tak a cm nie?
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
ed - zaburzenia odżywiania
Mam wyniki z tamtego roku z lipca gdzie ważyłam 68, teraz niby ważę ponad 3 kilo mniej, ale centymetry nie spadły, więc albo spadła tylko woda albo znowu leci z mięśni, ale co się dziwić jak ja nieprawidłowo jem. -.-' Niektóre cm nawet wzrosły (obwód talii), a większość jest bez zmian. Jedynie trochę pociągnęło po łydkach, ale to pewnie joga je wysmukliła, co zresztą też zauważyłam gołym okiem. Dlatego tak nie chcę się skupiać już na tej wadze. Na sfd znalazłam masę zdjęć kobiet, które schudły czasem raptem 2 kilo, ale np. poleciało aż 18cm w obwodzie i generalnie nie powinno być w ogóle widać, że schudły (no, bo 2 kilo, to co to jest), ale widać gołym okiem, że są szczuplejsze.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2013-03-20 o 08:09 |
|
|
|
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nadalka a ćwiczyłaś już Zumbę wcześniej?? ![]() ja wczoraj tylko godzina strechingu i Zumby, nie dałam rady więcej dziś już po śniadanku płatki owsiane z jogurtem, miodem i żurawiną aaa i ważyłam się po tygodniu diety: 81, 2 |
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny pomysł z tymi ciężarkami
Może też sobie takie kupię (widziałam w tesco za 20 zł) i będę chodzić albo jeździć na rowerze
|
|
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
A ja gdzieś kiedyś czytałam, że to nie jest zdrowe, szczególnie u osób z nadwagą, bo stawy i cała reszta i tak już obciążone tymi dodatkowymi kilogramami, więc po co jeszcze dokładać?
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale myślę, że to tyczy się osób z poważną nadwagą, gdzie BMI wynosi jakieś 30+ Myślę, że mi by te ciężarki nie zaszkodziły. Ale to prawda, osoby z dużą nadwagą muszą bardzo uważać na stawy, łatwo je uszkodzić ćwiczeniami
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
Ciężarki na nogi to jest świetna sprawa .
Nie wydaje mi się , żeby przy naszym BMI cokolwiek miały nam zaszkodzić , no i sam fakt , że jesteśmy młode i zdrowe mimo ,że z nadwagą . Może i osobą z chorobliwą otyłością nie powinny używać . Wiecie co to ciężarki mi przypominają ? O tym , że 4 kg są naprawdę ciężkie . A to uczucie jak je zdejmuje , o tyle lepiej też będę się czuła po każdych zgubionych 4 kg .
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj miałam ważenie, i jednak jak wtedy 1kg spadł tak więcej nie spadło. Tak więc 88kg. |
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie jest ważne (chyba) czy ma się 5 czy 15 kilo nadwagi, każda nadwaga jest zła.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
W sensie moim i Marysi , bo mamy podobne BMI , a obie myślimy o używaniu ciężarków na nogi w czasie chodzenia .
No jasne , że jest zła . Pewnie masz rację ze stawami , ale większość ćwiczeń w nadmiarze może być obciążających . W niedziele ważenie i mierzenie , zobaczymy ile zdziałałam w pozbywaniu się mojej nadwagi ![]() @ spóźnia mi się już 5 dni , jestem już tak zestresowana , że nie mogę nic jeść . Poczekam do soboty .
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Poćwiczyłam
![]() 30 minut Jillian 10 minut talii z Tiff 6 minut tricepsów z Tiff 10 minut pośladków z Mel B 10 minut brzucha z Mel B Przyznam Wam się do jednej rzeczy - strasznie boję się, że moje wysiłki z trzymaniem diety i uczciwym ćwiczeniem mogą pójść na marne Wiecie, od października 2011 do czerwca 2012 chodziłam codziennie na siłownię na aerobik, basen czy orbitreka, odżywiałam się zdrowo i nie schudłam nic. Trochę tylko spłaszczył mi się brzuch i znacznie poprawiła kondycja, ale z jakichś efektów w postaci luźniejszych ubrań, czy nawet kilograma na wadze nie było. Potem odkryłam że mam PCO i nie powinnam jeść za dużo węglowodanów, no i ok, trzymam się tego, chociaż powiem Wam, że czasami jest mi bardzo ciężko. Dlatego tym bardziej teraz się obawiam, że dam z siebie wszystko, a sylwetka pozostanie taka sama ![]() Ech, musiałam to z siebie wyrzucić. Sekretny jeśli chodzi o nadwagę, to fakt, każda jest zła. Jednak jeśli chodzi o obciążanie stawów to jednak bardziej obciążone są te u osób z 30 kg nadwagi, niż 10 Gdyby stawy były bardzo obciążone przy nawet małej nadwadze, to nadal nie mogłabym ćwiczyć
Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2013-03-20 o 20:34 |
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie ma
Dzisiaj się ważyłam i jest 69,4 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu cisza?
![]() Dzisiaj zaczęłam poziom 2 30 Day Shred i mało ducha nie wyzionęłam |
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ostatnio kiepsko z ćwiczeniami , tylko w domu jakieś wygibasy po 30 min . Ale będę miała mniej pracy w przyszłym tyg więc wracam na fitness
![]() Kiepska ta wiosna , a ja już tak bardzo potrzebuję słońca! |
|
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
Ta wiosna jest dołująca.... Tak to bym wyszła n dwór trochę pobiegała, a tk to człowiekowi się tylko spać chce i jeszcze codzienne bóle głowy... Po prostu znakomicie. marysienka a znasz może jakieś fajne ćwiczenia na pozbycie się tłuszczyku z ud?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

na siłowni to w klubie do którego chodzę jest dużo na ręce a ja mam już rozbudowane mięśnie :P
?
Wróciłam z korków o 21 i już nie miałam w ogóle siły, jak myślałam o tym, żeby nawet przez 10 minut talią kręcić, to aż mi niedobrze było. W końcu stwierdziłam, że nie będę się zmuszać, bo ćwiczenia mają być dla mnie przyjemnością, a i tak ćwiczę codziennie przez godzinę lub więcej i nic się nie stanie, jak jeden dzień odpuszczony.

? 
Może też sobie takie kupię (widziałam w tesco za 20 zł) i będę chodzić albo jeździć na rowerze