|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Naprawdę nie rozumiem, czemu ludzie na siłę pchają swoje dzieci do psów, mimo wyraźnego sprzeciwu właścicieli. |
|
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Nie wezwała, bo się bała-mój tato to były policjant i dobrze wiedziała, że jej się nie uda.
Mój psiak był mały i słodki, toteż dzieci brały go za zabawkę. A ona charakterna była... ![]() Kiedyś skarżyła się owa mamusia do mojej innej sąsiadki, bardzo dobrej znajomej, że jej synek się chciał tylko przytulić do mojego psa, a tu takie coś... Na co sąsiadka jej odparła-wiesz, to ja jej powiem, niech przyprowadzi swojego drugiego psa-do tego z pewnością będzie mógł się przytulić (a mój drugi pies do 60 kg żywej wagi) Sąsiadka odpuściła, synuś też i mieliśmy spokój ![]() Choć, według niej, na matkę to ja się nie nadaję...
|
#393 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
O jejku, takiej postawy nie jestem w stanie zdzierżyć tak bardzo, jak OZM. Podjeżdża policja i "ale właściciel kota kuzyna kota sąsiada ojca jest emerytowanym policjantem"
- takie są realia w małym mieście..... Wszyscy wszystkich znają...... Zawsze się zastanawiałam będąc z psem na spacerze, gdzie mam go wyprowadzać... Skoro często słyszy się od mam: ale place zabaw, trawniki, chodniki, stawy, lasy, łąki są po to, aby dzieci mogły się wybawić.....
|
#395 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#396 | |
|
sissy that walk
|
Mam tylko nadzieję, że nie wykorzystujesz tego w innych kwestiach. Niestety dzieciaki z grupy "mój tata jest policjantem/adwokatem/sędzią" często bezkarnie robią wszystko co chcą, łącznie z przestępstwami. Radzę się oduczyć podejścia "nic by nie wskórała, bo mój tata...". Przez takie akcje i takich ludzi nie mam zaufania do policji.
|
|
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do sytuacji opisanej przez Aduskę to moim zdaniem skandalem jest, że psy obrywają za głupotę ludzi. Ten akurat nie pogryzł, ale są sytuacje gdzie psa, który pogryzł człowieka, bo ten pchał do niego łapy usypia się. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Mnie zresztą kiedyś też pies skaleczył (miałam zszywaną głowę). Ciocia miała nowofunlanda, taki wielki puchaty czarny pies. Był łagodny, ale silny niesamowicie. I lubił stawać na tylnych łapach a przednie zawieszać na człowieku. Ze mną też się tak chciał pobawić jak miałam może 5 lat. Ja się przewróciłam a on niechcący pazurem przejechał mi po głowie. Nawet nam do głowy nie przyszło żeby robić cioci jakieś wyrzuty. To była moja wina, bo to ja się narzucałam żeby psa nie odstępować na krok i ciągle za nim chodziłam.
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
czasem mam ochotę w takiej sytuacji podejść do rodzica i się spytać, czy ma zamiar sprzątnąć po swoim dziecku, skoro po psie się sprząta
ale się boję, że na mnie z mordą wyleci
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś, gdy byłam wolontariuszką w schronisku, na wybiegu dla kotów podeszła do mnie mama z OZP i spytała, czy jej synuś może się tutaj gdzieś w kąciku wysiusiać.
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#403 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#404 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#405 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Konto usunięte
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43760009]To już zwierzęta chociaż zakopują
[/QUOTE]---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Nie tylko ty |
|
|
|
#407 |
|
jestę wieszczę
|
Taaa... są też pomysłowe mamusie, które pozwalają dzieciom robić kupy na plaży na piach...
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Obleśne
|
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę mieć małą prośbę o nieigranie kolorkami? Kiepsko się to czyta
![]() Sama nie jestem ani mamusią, ani nie zamierzam mieć dzieci. Ale zgadzam się z tym co pisze karolca. Nie chodzi o to by na środku zatłoczonej plaży, ale gdzieś w bardziej odludnym miejscu.. niektórzy ludzie biorą na plażę psy i też po nich czasem muszą sprzątać. Więc chyba ważniejsze by nie zostawiać śladów, co? Poza tym mnie nie gorszy bardziej wypróżniające się dziecko niż wypróżniający się pies. Ale oczywiście, tak samo nie chciałabym widzieć dwa metry ode mnie na plaży brzdąca i psa. 50 metrów od innych ludzi, pod warunkiem, że dokładnie się posprząta - dopuszczam. |
|
|
|
#414 | |
|
sissy that walk
|
Nie no, mnie robienie na piasku jakoś się nie widzi... W krzaczkach to inna sytuacja, bo nikt raczej po chaszczach nie spaceruje. Ale świadomość, że jedno dziecko zrobiło na piasku kupę (którą się nawet sprzątnęło - mimo wszystko ciężko zrobić to bez jakiegoś sprzętu na piaszczystym podłożu), a drugie potem lepi z niego zamek...
Chyba trudno się wypuścić na taką plażę, żeby z kupą u odpieluchowanego dziecka trudno było wytrzymać do jakichś krzaczków.
|
|
|
#415 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(byliśmy 'na górze' pod wydmami)z naszego zwrócenia uwagi mądra mamusia nic sobie nie zrobiła i zadowolona wróciła do siebie dodam, że jakieś 20m dalej była toaleta... |
|
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4376412 2]Serio? Link poprosze, bo nie wierze
Też nie wierzę!!! Też byłam świadkiem "wysadzania" dziecka (przy ulicy). Nie wiem, czy skorzystano z metody na liście - z daleka widziałam jedynie wirujące na wietrze chusteczki, których później nie sprzątnięto.
|
|
|
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez czokled Czas edycji: 2013-11-18 o 01:30 |
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4376412 2]Serio? Link poprosze, bo nie wierze
Nie rozumiem co tu jest nie do uwierzenia? Nie pamiętam, na którym to było wątku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

. Od zawsze w moim domu były zwierzęta i rodzice mnie uczyli, że czują tak samo, jak ja i mam uważać.

ale się boję, że na mnie z mordą wyleci

Chyba trudno się wypuścić na taką plażę, żeby z kupą u odpieluchowanego dziecka trudno było wytrzymać do jakichś krzaczków.
(byliśmy 'na górze' pod wydmami)