|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Hej Sierpnióweczki
Cytat:
mms- u mnie apetyt niestety duży. Zwłaszcza na słodycze Molise współczuje przeżyć |
|
|
|
|
#392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
U mnie apetyt w miarę ok. Na słodycze duży. No i chwilowo wróciły wymioty. Ale czuję, że to Fifi mnie kopie tak wysoko.
Czy u Was też tak zimno? U mnie pada i normalne szaro buro i do d.. |
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
mms jak to przeoczyłam foto
pisałam, przecież,że apetycznie wyglądasz to ja jestem 3 tyg za Tobą a mam większy niż asienka i Tykasperka no co Ty,że akurat taki sam wybraliście śliczny jest.. tylko ta cena![]() majka musze posuzkac linka bo wylączyłam jak zobaczylam cene ..samego ochraniacza 399zł szukać nadal tego link
|
#395 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łatwo dzieci zapiąć i rozpiąć, co więcej możesz sobie odpiąć tylko dół - szybka zmiana pieluchy - i zapiąć bez wyjmowania malucha. Po drugie, jak dzieć zaczyna się wiercić, kopać, a potem przekręcać na brzuch i pełzać po całym łóżeczku, nie latasz co chwilę nie okrywasz, bo co by nie zrobił ze śpiwora nie wylezie Dodatkowo masz gwarancje, że nie przykryje sobie główki i się nie poddusi. I wbrew pozorom, ma całkiem sporo miejsca do kopania wewnątrz (nie mylić z otulaczkiem, w którym miejsca nie ma).Śpiworki sa w różnych rozmiarach i grubościach, spokojnie więc dopasowujesz go do dziecka. Cytat:
Cytat:
![]() Śpiworek jest z miękkiego materiału - w sumie idealnie to co chcesz - Maluch śpi na jednej warstwie, drugą jest przykryty, a dodatkowo gwarancja, że się nie wykopie. Śpiworek to nie rożek - te bywają usztywniane - proponuję podejdź sobie do sklepu i pomacaj Cytat:
Są robione od tych najcieńszych (dosłownie warstewka materiału), do zimowych (często ocieplanych puchem) Są też śpiworki całoroczne. Wszystko zależy od tego, jaka temperaturę planujesz mieć w sypialni/pokoju dziecka - śpiworek dobiera się do rzeczywistej temperatury wnętrza, a nie tego co za oknem. Poza tym nie zawsze "stopień puchatości" jest równoznaczny ze "stopniem grzania" ![]() Dla mnie śpiworek to przede wszystkim kwestia bezpieczeństwa - i wygody jak się przekonałam, więc Mała na początku w rożek, a jak tylko się okaże, ze nie potrzebuje otulenia, to śpiworek. Apetyt niestety rośnie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
posuzkam zaraz linka to sobie zobaczysz
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
pogoda się coś psuje. Mms mój Bartek pierwsze 2 miesiące spał w rożku, później kocyk a potem już normalnie kołderka. Mam cienka na lato i grubsza na chłodniejsze dni. Mam śpiworek ale go nienawidził. Teraz kupuje mu już zwykła pościel a tą mała przejmie brat
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas kosztuje 109€, tylko nie daje mi spokoju, ze nie ma do niego np.śpiworka Przeciez nie dokupie do niego śpiworka czy kołderki w gwiazdki np ![]() Jaka Ty posciel dopadowalabys do niego??? |
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też planuje śpiworek kupić, tylko doradźcie mi w jakim rozmiarze kupujecie? I drugie pytanie - czy wszystkie od początku zakładacie ochraniacze na łóżeczko? Bo ja planuje kupić, ale myślałam aby maluchowi na początku więcej dostępu do powietrza dać, a dopiero potem założyć ochraniacze, jak bardziej się zacznie wiercić.
|
|
#401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko muszę znależć sklep bo nazwe zapomniałam..i nawet chyba była tańsza ( poszukam linka ale teraz chyba położę się spac,więc wieczorem ok? jestem dziś taka nieprzytomna,że az mama mi pocisneła .Mówiła,że jestem nie do życia.. no ale akurat jak człowiek zmeczony to rad też mi się nie chce słuchac jakiś bzdurnych
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze byc wieczorem My jedziemy zaraz na obiad, a wieczorkiem na urodziny do kolegi takze nie spieszy mi sie ![]() Ale bede Ci baaaardzo wdzieczna jak mi pokoszesz posciel do tego ![]() |
|
|
|
|
#403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba mnie przekonałaś
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
majka i kasperka Mam znalazłam
miłego oglądania ja zmykam na drzemkę bo nie ogarniam---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- kasperka znalażłam i pościel jaką zaproponowali do tego ochraniacza http://bavi.pl/products,show,912,1,P...346&qrtc_pos=1
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko ta pościel coś duża 100/140? hmmm
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieki ;* |
|
|
|
|
#408 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie
Ja pomału kompletuje wyprawkę.Większość na allegro bo nie chce mi się po sklepach biegać.Byłam wczoraj w rossmanie z myslą o kupnie hippa do kąpieli i nie tylko a tu pusto chyba wycofali bo laska powiedziała ze nie wie czy jeszcze bedzie..Będę musiała zamawiać przez internet i podczytałam ze majka dała fajną stronkę -dodomku i chyba tam to dorwę.Od razu kupię pampersy i wyjdzie troszkę taniej na przesylce![]() Lecę zjeść obiad i wracam do was
|
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spanie w rożku czy śpiworku może się okazać na początku niezbyt dobrym pomysłem jeśli będą upały (a wtedy nasze mieszkanie nagrzewa się do granic możliwości) więc wtedy może będziemy używać otulacza cieniutkiego i już.. a potem śpiworek ![]() Śpiworki są takie akurat, nie są mega grube, puchowe i nie są też zbyt cienkie. Wydaje mi się, że na domowe warunki zarówno wiosną czy zimą ok
|
|
#410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s nie wiesz jak tam w sejmie z tą kasą dla nas bo dziś mieli nad tym pracować tak jak pisałam już mam rozplanowane tę kasęZe spiworka będziesz na pewno zadowolona
|
|
#412 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
Chyba dziś miałam dzień odsypiania wczorajszych wrażeń. Po odprawieniu chłopaków...wróciłam zwyczajnie do wyrka. Gdyby nie telefon od teściowej(zapomniałam wyciszyć i myslałam,że padne jak mi zaczął dzwonić przy samym uchu-oczywiście rozłączyłam ) elegancko! szybko załatwiłaś. Cytat:
. Ja odkąd jem dużo owoców/warzyw nie mam totalnie tego problemu,a też wcześniej "walczyłam"Cytat:
Cytat:
. Bawcie się dobrze!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj na IP do porodu (w terminie) czekała kobietka,która miała brzuch mniej więcej wielkości mojego. W sumie myślałam,że Ona na wizytę, a tu się okazuje,że już 38 tc . Były też takie Panie,które miały naprawdę pokazne brzuszki.Nie wiem gdzie mi żeżarło cytowane fragmenty Niespodziewajka gratuluje udanej wizyty! i fajnie,że Zuzia nadal Zuzią pozostała . Z małego brzuszka nic tylko się cieszyć,bo pewnie łatwiej na co dzień. Tym bardziej jak się ma Malucha cały dzień.majka pytałaś jak bym chciała rodzić. Nie mam pojęcia. W tym szpitalu jeśli chciałabym planowaną cesarke(bo ponoć mogę chcieć) to muszę się zgłosić do jakiejś ich poradni najpózniej do 34tc i zapisać na termin- tyle mają chetnych. Ten lekarz z IP wczoraj doradzał,żeby poczekać na USG i zobaczyć jak sytuacja( waga małego,ułożenie) i wtedy podjąć decyzję. I jeśli byśmy się chcieli decydować np.na 3 dziecko to też powiedział,że wtedy lepiej SN jednak. Także trochę do przemyślenia jest
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||||
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczaki, zapomniałam o tym zasiłku! Tak mnie magisterka wciągnęła potem poszukam wieści ![]() bo też już sobie wyliczyłam ile to do kieszeni dostanę jak się Julcia urodzi
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
A co tam dzis zajadacie na obiadek?
Ja własnie skończyłam..Ryz z kurczakiem i warzywami Ale coś mi tu nie wyszło i jakoś gorzej smakowało niż zwykle![]() Ależ pięknie bez kwitnie teraz..Zerwałam sobie wczoraj na spacerze i wstawiłam do ażurkowej doniczki.No pięknie to wygląda |
|
|
|
#415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ochraniaczy nie kupuję póki co, bo mój maluch będzie leżał na LifeNest ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby tak, ale niektóre rożki mają dodatkowe "usztywnienie" (czy jak to się tam nazywa) na plecy, a tyle pisałyście o tym, że dziecko ma spać na płasko i wg, że sobie wzięłam to do serca i po 1. zrezygnowałam z poduszki, a po 2. chcę, żeby Mały miał faktycznie równo pod plecami i nie wiem czy kołderka się nadda... Boże... ilu ja rzeczy nie wiem.... ale pociesza mnie fakt, że przy drugim dziecku będzie łatwiej Cytat:
|
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też ochraniaczy nie planuje ![]() a znalaznałaś już jakieś miejsce skąd zamówisz LifeNest? bo też się czaje na to! co do śpiworków to tu VEA polecała GroBag i ja się skusze na to,bo właśnie opcja różnych grubości jest tam fajna coby dopasować. Jak będzie upalnie w sierpniu to wiadomo,że wtedy nakrycie minimum, w końcu nikt nie lubi jak jest za gorąco. Rob jest marcowy i na początku spał w rożku i zdecydowanie Mu to pasowało. Jednak myślę,że na upały się średnio rożek nadaje. ja już wciągnełam krupnik. Na drugie robię lasagne taką trochę uproszczoną (bo beszamelu nie mogę) z sosem pomidorowym i może jakąś cukinie zgriluje. Tak chodzi za mną ten smak. Za ciosem chyba zrobię gulasz na jutro coby mieć z głowy
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mów do mnie jeszcze ale tak szczerze (powiem nieskromnie) to sama nie wiem gdzie to się mieści... Tzn ludzie z mojego otoczenia (z którymi się często widzę) zauważają te 17 kg - bo i biodra mam szersze, cycki większe, du.ę wypiętą, ale i ramiona większe i nawet łydki)... Tylko jakoś tak mi się to równomiernie rozłożyło, że jak spotykam ludzi, którzy rzadko mnie widują, to też nie chcą mi uwierzyć, że tyle przytyłam a tak w ogóle to dzisiaj idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle nie wiem jak się odwdzięcze siostrze bo wszystko mam od niej, od wanienki, przewijaka po wszystkie ciuchy..zostały tylko kosmetyki, apteka i dla mnie gadzety..Ja to mam szczęscie
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że jest taka sytuacja tak jak u Ciebie, że znasz lekarza, który sam zaproponował w swoim szpitalu albo tak jak ja, że mam lekarkę, która wykona... Ale generalnie tak to "obcy" lekarz może to olać i kazać rodzić SN niestety...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

pisałam, przecież,że apetycznie wyglądasz
to ja jestem 3 tyg za Tobą a mam większy niż asienka i Ty