|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Marzy mi sie taka jedna chwila relaksu na napięte nerwy.. Nalać cala wannę gorącej wody i leżeć godzinę... Niestety nie w tym stanie:/ musimy znaleźć inny sposob na rozluznienie
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak becikowe mizna załatwić kiedy chcesz. Max do ukończenia roku. Ale popytajcie u siebie jeszcze bo moze sie cos zmieniło. Ja w poprzednim roku zalatwialam
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Mykam obuad robic i kotlety tz smażyć na wyjazd. Nie piszcie za duzo bo w nocy do 1 bede siedziec i nadrabiac jak mloda zasnie |
|
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MÓJ SPOSÓB NA RELAX: idę do groty solnej dla dorosłych, uwielbiam leżeć, zawsze mam ze sobą zeszyt, długopis na zapisanie pomysłów i przemyśleń, oglądam kolory, mam też jakąś książkę i po prostu oddycham leżę i nawet śpię. Cytat:
Chyba, że któraś z was ma pewne info jak będzie w 2016?
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Dobra jadę do gina. Dziewczyny trzymajcie kciuki by wszystko było oki, bo ja już opadam z sił...
|
|
|
|
#395 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wierze w to ze na etacie nie ma becikowego. Ksiegowa w pracy może nie wiedziec bo ja to średnio obchodzi zazwyczaj. Pytajcie w gopsie albo mopsie tam gdzie to sie zalatwia.
|
|
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No irytujące. ![]() Kiedyś wszyscy dostawali becikowe i było dobrze, teraz jakies cuda, wianki wymyslają z tymi papierami
|
|
|
|
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
A ja z rana śmigałam do lekarza bo dostałam bólów w pachwinach i nad spojeniem łonowym nie wiadomego pochodzenia. Miałam zrobione usg i niby z bąblem z dyndającym cusiem wszystko ok, tak łożysko mam na przedniej ścianie z czymś tam do wewnątrz, niby mam się nie martwić i brać nospe, ale łożysko przodujące jakoś mnie nie cieszy
Jeszcze musiałam się ukuć i po południu po wyniki się zgłosić. Mam dużo leżeć i oszczędzać się. Kurde znowu pod górę się pakujemy, czyli standard. Nie chce kolejnych nerwów i stresu, ale czuje, że bez tego się nie obędzie. W ogóle dzieć ma 11cm i 121g wagi nie wiedziałam, że tak szybko rośnie i wg. usg termin mi sie przesunął na 22.04
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej, nie ogarne 14 tron
![]() Kąpiele ja biorę czesto kąpiele w wannie w gorącej wodzie, ale jajestem przyzwyczaj0na do takiej temp. Nic mi sie nie stalo ani w tej ciazy ani w poprzednich. Prysznic tez biore goracy, bo nie cierpie zimnej wody. NIeb ylo mi nigdy slabo, nie krwawie ani nic... przypomnijcie czym jeszcze "grozi" kąpiel w goracej wodzie? Bo chyba jak sie u mnie nic nie dzieje, to nie trzeba rezygnowac? Choroby/przeziebienia ciezko mi uwierzyc, ze jesszzce ANI razu nie bylam w tej ciąży chora... szok... z Kuba czy Hania juz mialam przynajmniej po 2 anginy w tym czasie. Pobolewa mnie czesto gardlo, wczoraj ucho, ale troszke poboli i przestanie jak boli gardlo to mam islę, cholinex ziolowy lub czarne hallsy. I tyle, choc boli glowa to nie biore tabletek, klade sie, czekam i przechodzi. Oby tak dalej Położna poszlam dzis do przychodni z zamiarem zapisania sie do lekarza internisty, bo tak mam w karcie ciazy ze mam miec wizyte (stonatolog, internista i okulista) a babki na recepcji do mnie, ze jak nie jestem chora to mnie nie umowia i mam isc do poloznej. No i poszlam, babka bardzo mila, umowila mnie na 24.11. Pytalam ja co bedziemy robic, bo ja w sumie nie bede rodzic SN, ona mowiła, ze to jak skzola rodzenia tylko indywidualnie, ze poswieci mi wiecej czasu niz lekarz :P Co sie robi na tej wizycie z polozna? Ona bada? Robi jakies usg..czy co chyba mi sie mlody rozpycha pod prawym zebrem... a moze to nie on... WIZYTA dzis mam.... jezu jak sie boje... okaze sie co z tymi torbielami... chyba padne do tej 19-tej... pierwszy raz bardzo zle spalam w nocy. Od 3 w nocy to pratycznie takie "czuwanie" tylko... jestem nieprzytomna i cyba musze sie zdrzemnac przed wizyta. Błagam, trzymajcie kciukay za mojego Antosia. Troche mnie maz wkurzyl w sobote, bylismy w footlocker i byly takie fajne mini zestzwy Jordana (maz gral w kosza kiedys) skarpetki, czapusia i body. Mowie mu ze takie fajne dla malego koszykarza a on "no, jak bedie zdrowy to kupie" |
|
|
|
#399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też mi to jakoś śmierdzi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Ale z wanny zrezygnowałam ze względu na infekcje - bo łatwo je łapie a kąpiele w wannie wspomagają u mnie heh. A mężuś walnął! Może on tak reaguje na tą sytuacje? Różnie ludzie reagują, nie koniecznie tak jak tego oczekujemy - na pewno się martwi i w taki sposób się broni by tych uczuć stresu nie poczuć. Wątpię by pomyślał jak Cię to zraniło. No ale ja będę myśleć dziś o Tobie i czekać na dobre wieści
|
|
|
#400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wchodzisz do kuchni patrzysz a ona sobie na stoe obiad je |
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzę na open space i po przeczytaniu Twojego komentarzu prychłam śmiechem ![]()
|
|
|
#402 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gosiaczek za Ciebie tez kciuki!! |
||
|
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnosnie becikowego i macierzynskiego 1 tys przez rok to nie podobaja mi sie zmiany. Na umowie zlecenie ok niech dziewczyny dostaja rok po tysiaku bo pracodawcy czesto nie chca dawac uop. Studiujace ok niech dostawaja. Ale zeby kase dostawali ci co siedza w domu i sie mnoza Nie. Takie przypadki powinnu buc rozpatruwane indywidualnie. Jeśli ktos pracowal a stracil prace lib umowa mu sie slonczyla to ok niech dostaje. Ale ci co pracuja na czarno zyja tylko z zasilkow i maja po kilka dzieci Nie powinni dostawac bo tej tysiac bedzie wlasnie patologie zachecal do mnozenia.
Dobra ide te kotlety klupac |
|
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
Kabriela i Gosiaczek mega kciuki za Wasze wizyty dzisiejsze, dajcie znać, wszystko będzie OK!
Poli co to są za stwory? biedronki azjatyckie? pierwsze slysze
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
Lekarz powiedział, że wzystko ok, a ja na opisie przeczytałam łożysko na przedniej ścianie pokrywa ujście wewnętrzne, więc w sumie to chyba chodzi o łożysko przodujące? Czy po prostu jest na przedniej ścianie? O co to może chodzić?
Dzisiaj jest 15t1d czyli początek 16 tygodnia
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2015-11-02 o 11:11 |
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Masz na przedniej ścianie, to właściwie nic groźnego, możesz później odczuwać ruchy maleństwa bo łożysko je amortyzuje. Łożysko przodujące to już gorsza sprawa, często całkiem blokuje ujście szyjki i nie pozwala rodzic naturalnie. Przy tym występują krwawienia i ogólnie jest to ciąża większego ryzyka. Tak w skrócie, ale poczytaj w internecie bo dużo jest o tym i fajnie są przedstawione różnice między przodującym a na przedniej ścianie.
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powodzenia na wizytach.
Gosiaczek, no mąż trochę poleciał ala:Załatwianie becikowego i wszystkich formalności mnie przeraża, chłop nie ogarnia często takich rzeczy. |
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do meża to nei dziwię się,ze zrobio się Tobie przykro, ale pewnie sam tak reaguje z nerwów
|
|
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
kolejny tydzień za nami. Ja dziś idę do gin ale tylko po zwolnienie bo od dziś nie pracuje gotuje dziś sobie zupkę buraczkową i wyruszam niedługo na basen ️
|
#411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mężowi podobają się moje krągłości jak stwierdził Na rozstępy na piersiach nawet nie zwraca uwagi Tylko tak jak pisała, od powrotu w szpitalu się hamuje bo nie chce nam czegoś złego zrobić
|
|
#412 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wczodzisz wieczorem do łązienki a tam w biedronka maseczkę na twarzy i pedicure sobie robi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu wspaniały opisik tych ciulków: "Harmonia axyridis jest biedronką średniej wielkości, o bardzo zmiennym ubarwieniu pokryw – od żółtego i pomarańczowego, przez czerwone aż do czarnego. Jej ciało jest owalne, wypukłe, o długości 5–8 mm, zbliżone wielkością do biedronki siedmiokropki (Coccinella septempunctata). Liczba kropek od 0 do 23.Jest spotykana w różnych środowiskach, głównie na krzewach i drzewach liściastych, także na terenach zurbanizowanych. Biedronka azjatycka skutecznie ogranicza populacje mszyc, które są jej podstawowym pokarmem. W okresie około 10-dniowego rozwoju larwa zjada od 90 do 370 mszyc. Owad dorosły zjada od 15 do 65 mszyc dziennie[4]. W okresie niedoboru mszyc dietę uzupełnia innymi stawonogami, ich jajami i larwami, w tym także innych biedronek. Zjada też pyłek kwiatowy i nektar, nadgryza dojrzałe owoce. W winogronach przegryza skórkę i wchodzi do owocu. Jesienią podejmuje długodystansowe loty w poszukiwaniu miejsc do przezimowania. Podobnie jak kilka innych gatunków biedronek występujących w Polsce H. axyridis zimuje w zacisznych, ciemnych miejscach w budynkach. Jej skupiska składają się nawet z tysięcy osobników.Możesz je znaleźć teraz jesieniom na blokach - masowo włażą do mieszkań, szczególnie się gromadzą przy oknach...... Po za tym zmniejszają populacje naszych ładnych biedroneczek :| a one są brzydkie bo mają takie nieregularne kropki i w ogóle kolory paskudne fuj fuj fuj...
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polinezyjka, u mnie już nie ma tych biedronek. Wcześniej było ich pełno, a teraz chyba już im za zimno
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Ja Apropos seksualnej się nie wypowiadam...juz prawie zapomniałam jak to jest
w czwartek 17tc i tule samo bez seksu...mamy nadal zakaz a mój mąż juz żartuje ze posmakuje znowu za jakiś rok ( czas do porodu plus po porodzie).Trzymam kciuki za wizyty ja czekam do przyszłego poniedzialku![]() Po aplikowania sobie tantum verde w sprayu gardło juz lepiej, zdectdowanie mniej boli, jeszcze mam głos brzydki i katar paskudny, troche mnie kaszle tym co tsm dplywa, smaram na sile żeby nie spływały i nie zalegały ale to nie unikniOne. ..a w dodatku jest brzydko zielonkawy i z żyłkami krwi, chyba zatok owy. Przepraszam ze tak dosadnie opisałam, ale przy tej ciąży nawet ☠☠☠☠☠☠☠y mnie stresują. U lekarza nie bylam bo czuję się lepiej, a nie mam samochodu dzisiaj, pojadę busem to załatwię się jeszcze bardziej w dodatku oczekiwanie kilku godzinne ze smarkajacymi mnie bardziej przeraza. Co sądzicie? |
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
no to ja jedna na wątku rządna sexu...opętało mnie
a tu mąż dzisiaj na noc
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
Zazdro dziewczyny :p korzystajcie póki brzuszki nie zaczną utrudniać figli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Jeszcze musiałam się ukuć i po południu po wyniki się zgłosić. Mam dużo leżeć i oszczędzać się. Kurde znowu pod górę się pakujemy, czyli standard. Nie chce kolejnych nerwów i stresu, ale czuje, że bez tego się nie obędzie.

siedzę na open space i po przeczytaniu Twojego komentarzu prychłam śmiechem

ala:
kolejny tydzień za nami. Ja dziś idę do gin ale tylko po zwolnienie bo od dziś nie pracuje
gotuje dziś sobie zupkę buraczkową i wyruszam niedługo na basen
️
Tylko tak jak pisała, od powrotu w szpitalu się hamuje bo nie chce nam czegoś złego zrobić