Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-13, 13:47   #4201
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Ufff...dobre wiadomsci przynioslas
Fajnie, ze bedziesz obserwowana czesciej. Nie bedziesz musiala sie zamartwiac
No i gratulacje,toz to juz kawal....dziecka (chcialoby sie napisac chlopa bo jakos mi sie tak widzi)
Chłopa, chłopa - tak coś czuję w moczu. Z każdym dniem coraz bardziej...

Cytat:
A ja zostalam wypuszczona do domu o godzinie 13 juz wrocilam z psem ze spaceru, chyba posprzatam troche i mam weekend. Ale sie ciesze.

Zrobilam kilka zimowych zdjec, poki jest jasno i jak znajde kabel do telefonu to przesle troche sniegu
Super się masz. Ja jeszcze godzinkę i też mykam.
Jeszcze przelewy wypiszę, trochę kasy firmowej rozdysponuję (szkoda, że nie dla siebie ) i zbieram zadek.

Dawaj śnieg.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 13:47   #4202
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Co Wy kobity myślicie o takich mocno kolorowych, wzorzystych, bajeranckich matach edukacyjnych? Przeglądam sobie allegro i ja sama dostaję ocznego pier.dol.ca... Dziecko w ogóle wie co widzi czy ma jeden wielki oczopląs?
Ta pierwsza którą wkleiłaś przypomina bezludną wyspę Oczyma wyobraźni zobaczyłam młodego siedzącego w leżaku z koktajlem (z parasolką) w ręku i okularach przeciwsłonecznych na oczach

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868]

Maks nie używał maty, jakoś na niego nie działała. Uwielbiał za to karuzelkę nad łóżeczkiem, albo kładłam go na brzuszku na podłodze na puzzlach piankowych a 20-30cm przed jego oczkami stawiałam mu sztywna kolorową książeczkę, No i u nas na topie był też leżaczek z pałąkiem. - przynajmniej inny punkt widzenia.

Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. Jak to fajnie dzidka zobaczyć. Wszystko jest w porządku, przezierność karkowa NT 0,6, dzidek od czubka główki do czubka pupci mierzy 55mm.
Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko.
No i według mnie to jest chłopak. (spójrzcie na druga fotkę, na której od spodu widać pupcię , nóżki i coś pomiędzy ). Ale lekarz mi powiedział, że mam się nie nakręcać, bo to równie dobrze może być pępowina, lub rączka gdzies tam migęła,.. ale ja swoje wiem- to jest cłopak.
Tylko ja nie mam pojęcia jak syna nazwię... wiem, że imię musi być długie- 3 sylabowe minimu... i pomysłu nie mam żadnego. [/QUOTE]

Lea super wieści.
Też obstawiam, że jedną z pierwszych zabawek u nas będzie karuzela.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
no tak. mam. wiele rzeczy im zawdzięczamy, ale niestety jest i druga strona medalu, bo teścia nie znoszę, a muszę się szczerzyć i być miła, właśnie dlatego, że tyle już dał i obiecał więcej. czasem mam ochotę coś mu przygadać, ale gryzę się w język.
Margo piękny jest salon, który pokazałaś. Ale to co piszesz jest bardzo smutne, nie chciałabym się znaleźć w sytuacji uzależnienia od człowieka, którego nie lubię...

Cytat:
No kurka, dajcie mi przebrnąć przez wątek.

Ufff... no jestem. Wysiedziałam się cholernie. Aż mnie zad boli do tego plastikowego krzesełka.

No więc tak... moja szyjka ku zaskoczeniu mojemu i gina jest długa. Jak na szyjkę po konizacji wyjątkowo długa, ma ponad 5cm. I jest zamknięta.

Ale macica jest blisko dołu, łożysko jest w dolnej jej części, więc jest ucisk. Stąd kłucia szyjki. I stąd siku pięć razy dziś w nocy. Mogę chodzić, siedzieć, ale mam więcej odpoczywać, nie nosić - żeby nie doprowadzić do skurczy bo to one skracają szyjkę. Albo niewydolność, ale moja na razie wydaje się być wydolna. W każdym razie, mimo zabiegu ma się dobrze. Na tę chwilę, bo to się może zmienić z tygodnia na tydzień. Wizyty co 3 tyg. Ale następna za tydzień, na wszelki wypadek.

To tyle.

Aha - przy okazji USG okazało się, że młody ma już 8cm. Wielkość odpowiada wiekowi ciąży, aczkolwiek wg USG mam znowu inny termin porodu - teraz to 13 maj.
Super wieści. Pewnie kamień spadł Ci z serca

Cytat:
Napisane przez Aneczka_K Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Melduje się na forum ciężarówek. Jak wszystko dobrze pójdzie to będe mamusią 27.06.2010.
Od razu mam pytanko Czy miałyście jakieś krwawienia w pierwszym trymestrze?
Cześć Aniu, ja nie miałam. Czemu pytasz? Jeśli wystąpiły u Ciebie to szoruj do lekarza i spróbuj zachować spokój. Wiele dziewczyn, miało delikatne plamienia dostały leki i ich maleństwa mają się dobrze

Cytat:
Poza tym, że się wkurzyłam po lekturze forum i znowu mam napięty brzuch :/ to dobrze.

Słusznie. Kajak też w sumie zbędny.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Owszem.

Dzięki wszystkim za kciuki.

Zdążysz, spokojnie.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

To już nie zazdroszczę.

Ja bym od nich w takim razie nic nie miała. Dla mnie nie ma opcji MUSZĘ, bo ktoś mi coś tam. Niech zabiera co dał i niech sp... Nie jestem miła dla ludzi, których nie lubię, nie umiem i nie chcę. A obietnice... no cóż... dziękuję, ale nie.
Kropuś spokojnie szkoda prądu ciesz się wizytą, kup sobie/małemu coś na allegro
Stary 2009-11-13, 13:48   #4203
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
wytepiłabym to czyms ale zamkneli by mnie
Widzę, że podejście masz jak mój mąż. Ja to zawsze mówię, że nie warto... zabijesz k.../sk... a pójdziesz siedzieć jak za człowieka.

Stary 2009-11-13, 13:49   #4204
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez Zieelonooka Pokaż wiadomość

Gratuluję Dafreen zdrowego chłopca!
w ktorym jesteś tygodniu,ze już znasz płeć??Mnie moja gin.powiedziała,że dowiero w 22 tyg. mi powie
jestem w 16 tyg, widać było już w 13 na usg prenatalnym, ale gin nie dawał gwarancji, powiedział żeby do 22 tyg zaczekać, ale Bruno postanowił wypiąc się na pana doktora przy standardowym wizytowym podglądzie i stad wiemy już że to chłopak na 99%

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15252301]Kobiety, mam nadzieję, że moja propozycja nie spotka się z odrzuceniem z Waszej strony. Otoż:
Założycielka naszego wspaniałego wątku enigma, musi o siebie i swoje dwie Fasolki nad wyraz dbać, w związku z czym nie możemy od niej wymagać ciągłej dbałości o listę mamusiek.
Z dnia na dzień jest nas coraz więcej, dlatego myślę, że dobrze byłoby stworzyć aktualna listę, którą można by wklejać co jakiś czas na wątku, a którą potem enigma umieściłaby na pierwszej stronie.
Jeśli sądzicie, że jest to dobry pomysł i nie macie nic przeciwko, to chętnie się tego podejmę.
Wypowiedzcie się, co o tym myślcie, a potem będziemy dalej działać.

Mi samej brakuje takiego odniesienia, czasem czytam czyjąś wypowiedź na wątku, i zastanawiam się, w którym tc ten ktoś jest, spodziewa się chłopca czy dziewczynki...? I nie ma gdzie spojrzeć...[/QUOTE]

jestem jak najbardziej za... też się zastanawiam czasem kto kiedy i dlaczego

Cytat:
Daf, czyli gratulujemy Bruna
Fajnie, bedziesz miala parke w domu

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Tylko widzę, że dalej Cię męczy biedaczko...
wielkościowo odpowiednio do wieku więc Bruno Standardowy
męczy, wczoraj prawie cały dzień wymiotowałam... dziś idziemy na ślub i takie małe przyjęcie dla znajomych i mam nadzieję, że mnie te przyjemności ominął z daleka....

[QUOTE=kropka75;15254692]Gratuluję wymarzonego zbója. I super wyników. Duże to Twoje małe.

Możesz sprawdzić na pudle i powiedzieć mi jaką dawkę Mg i K mają Twoje tabsy i ile ich dziennie bierzesz??

Ja czuję od tygodnia.

[QUOTE]

Cytat:
No kurka, dajcie mi przebrnąć przez wątek.

Ufff... no jestem. Wysiedziałam się cholernie. Aż mnie zad boli do tego plastikowego krzesełka.

No więc tak... moja szyjka ku zaskoczeniu mojemu i gina jest długa. Jak na szyjkę po konizacji wyjątkowo długa, ma ponad 5cm. I jest zamknięta.

Ale macica jest blisko dołu, łożysko jest w dolnej jej części, więc jest ucisk. Stąd kłucia szyjki. I stąd siku pięć razy dziś w nocy. Mogę chodzić, siedzieć, ale mam więcej odpoczywać, nie nosić - żeby nie doprowadzić do skurczy bo to one skracają szyjkę. Albo niewydolność, ale moja na razie wydaje się być wydolna. W każdym razie, mimo zabiegu ma się dobrze. Na tę chwilę, bo to się może zmienić z tygodnia na tydzień. Wizyty co 3 tyg. Ale następna za tydzień, na wszelki wypadek.

To tyle.

Aha - przy okazji USG okazało się, że młody ma już 8cm. Wielkość odpowiada wiekowi ciąży, aczkolwiek wg USG mam znowu inny termin porodu - teraz to 13 maj.
Kropuś mój
ja tam myślę że u Ciebie też siurasek bedzie

Mg mam 48 mg Mg2+ w tabletce biorę 3x2 tabletki
K mam 391 mg jonów postasu w tabletce biorę 2x1

cieszę się, że wszystko ok i jesteś spokojniejsza po wizycie
mnie brzuch dziś boli cały dzień, ale myślę, że to po prostu Junior się rozpycha... flaczki mi przewraca do góry nogami

Twój Maluch też już całkiem całkiem byczy

aaa i udało mi się w końcu przytyć 1 kg

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 13:52   #4205
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
To już nie zazdroszczę.

Ja bym od nich w takim razie nic nie miała. Dla mnie nie ma opcji MUSZĘ, bo ktoś mi coś tam. Niech zabiera co dał i niech sp... Nie jestem miła dla ludzi, których nie lubię, nie umiem i nie chcę. A obietnice... no cóż... dziękuję, ale nie.
Mój mąż ma to samo zresztą. Ledwie go powstrzymałam przed demontażem kuchenki, po kłótni z matką. Ta kuchenka to jedyne co od niej mamy. I to jeszcze sami po nią jechaliśmy masę km. Jak się pożarli to chciał rozbierać meble i wzywać DHL żeby jej ją oddać.
spoko. bywa źle, ale na szczęście nie mieszkają zbyt blisko, więc da się wytrzymać.
a czemu jest tak, a nie inaczej, to długa historia. niestety nie nadająca się, żeby ją bardziej upubliczniać.
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ale masz piekny salon taki jasnyyyyyyyyyyyy u mnie neistety pol mieszkania w totalnej ciemni ubikacja łazienka kuchnia pokoj i pokoj komputerowy tylko wychodza na strone jasna i ni jak nie da sie tego zamienic
dziękuję

właśnie zjadam obiadek, małz się pakuje. potem do gina, a stamtąd już prosto na Wrocław, do teściów właśnie (małz ma zjazd na uczelni). czeka mnie weekendowe szaleństwo zakupowe i rozpieszczanie podniebienia przez teściową. ona akurat jest bardzo w porządku, szkoda, że tak się dobrali...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 13:52   #4206
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Kropuś, to prawdziwa ulga, cieszę sie, że wszystko ok. Stosuj się do zaleceń lekarza, jak najwięcej odpoczywaj i nie dźwigaj a wszystko będzie super . Wiem, ze pewnie szlag będzie Cię trafiał, ale warto. Ja polegiwałam i nic nie dźwigałam przez 2 miesiące, byłam tym przytłoczona, bo nic prawie nie mogłam robic, ale ostatnia wizyta usg wszystko mi wynagrodziła - kosmówka się przykleiła, wszystko ładnie się zespoiło
Ja w ogóle ostatnio nie specjalnie się wysilam. No niosę coś tam ze sklepu, ale i tak wszystko co ciężkie targa mój chłop. Nawet wodę z butli 5L on leje do czajnika.
Zaczynam być cwana - przygotowuję do roboty.

Tak, czytałam i bardzo się cieszę - masz wynagrodzone to leżenie plackiem. Oby tak dalej.

Cytat:
A ja mam termin na 19 maja, 14 maja za to wypadają moje 30 urodziny - ciekawe jak to będzie, może już na urodziny dostanę najpiękniejszy prezent jaki można sobie wymarzyc
Albo będziesz właśnie tego dnia kwękać na sali porodowej - w prezencie.

Cytat:
Dziewczynki a co myślicie o przykładaniu słuchawek z muzyczką do brzuszka? Moja znajoma opowiadała mi, że w ciąży tak właśnie robiła - miała 2,3 ulubione kawałki i teraz po narodzinach puszcza maleństwu, gdy ma problemy z zaśnięciem itp. i dziecko natychmiast się uspokaja i błogo zasypia
A może macie jakieś ciekawe muzyczne propozycje? Ponoc super na rozwój płodu działa muzyka poważna, Mozart itd, ale w sumie to ja nigdy nie słuchałam takiej muzyki, może najlepiej słuchac tego, co się po prostu lubi?
Nie mam zdania.

Ale męczyć się jakąś muzą nie zamierzam. Słucham co lubię i mam nadzieję, że moje małe jakoś to znosi.

Stary 2009-11-13, 13:54   #4207
Zieelonooka
Raczkowanie

Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Ostatni raz proszę skończ kwestię. Nie zamierzam o tym z Tobą dłużej dyskutować. Albo skończysz, albo dodam Cię do osób przeze mnie ignorowanych. Nie zamierzam się denerwować, bo ktoś ma focha i jego musi być na wierzchu.

Amen. EOT.
Mnie również juz jest słabo od tej dyskusji i denerwować się nie powinnam.Jak się komuś coś wytyka to trzeba się liczyć,ze polecą argumenty z jego strony zwłaszcza jak są niesłuszne.Dobrze jest jak się przytakuje,słodzi i ma takie samo zdanie a jak inne to trzeba dogadywać byle na mądrzejszego i bardziej życiowego wyjść.
Ja również żegnam.
Zieelonooka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 13:55   #4208
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:

to się ciesze.
a młody duży chłopak już.

Cytat:
Napisane przez Aneczka_K Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Melduje się na forum ciężarówek. Jak wszystko dobrze pójdzie to będe mamusią 27.06.2010.
Od razu mam pytanko Czy miałyście jakieś krwawienia w pierwszym trymestrze?
witaj serdecznie.

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Rozumiem
Z dłuższych męskich może być jeszcze Dominik, Cezary, Marceli... Oczywiście podaję te, które mi się podobają lub są ostatnio "na topie"

Ja na razie mam chyba po 5 (lub więcej) imion dla chłopca i dla dziewczynki, nie mam pojęcia, co wybiorę
Dominik mi się podoba, ale tak dużo teraz w około chłopców z tym imieniem, tak samo Mateusz- bardzo mi się podoba, ale za dużo już dookoła.
Podaj nam swoje typy.
Ja tez jakieś typy mam, ale TŻ-owi się nie podobają. : najbardziej podoba mi się imię Nataniel, na drugim miejscu Tymoteusz, .
Ale TŻ się zaparł , że nie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 13:56   #4209
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Też obstawiam, że jedną z pierwszych zabawek u nas będzie karuzela.
Ja gdy zobaczyliśmy w sklepie karuzelę, pierwsze co pomyślałam: spodoba się mojemu kocurkowi.
Temat karuzeli trzeba mi mocno przemyśleć.

Cytat:
Super wieści. Pewnie kamień spadł Ci z serca

Kropuś spokojnie szkoda prądu ciesz się wizytą, kup sobie/małemu coś na allegro
A owszem, spadł.

A pewnie, że kupię. A tak w ogóle to znowu Wam coś zaprezentuję wieczorem. Mojemu mężowi wczoraj przyszły dwie pary sztruksiaków małych, a mnie dziś dwa sweterki, cudne.

Stary 2009-11-13, 13:57   #4210
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki a co myślicie o przykładaniu słuchawek z muzyczką do brzuszka? Moja znajoma opowiadała mi, że w ciąży tak właśnie robiła - miała 2,3 ulubione kawałki i teraz po narodzinach puszcza maleństwu, gdy ma problemy z zaśnięciem itp. i dziecko natychmiast się uspokaja i błogo zasypia
A może macie jakieś ciekawe muzyczne propozycje? Ponoc super na rozwój płodu działa muzyka poważna, Mozart itd, ale w sumie to ja nigdy nie słuchałam takiej muzyki, może najlepiej słuchac tego, co się po prostu lubi?
Ja myślę,że to świetny pomysł,czytałam gdzieś już o tym. Czytałam też,że w ostatnim trymestrze ciąży można latarkę do brzucha przystawiać i dziecko interesuje się tym światłem Będę się bawić z moim szkrabem

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 13:58   #4211
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zieelonooka Pokaż wiadomość
Mnie również juz jest słabo od tej dyskusji i denerwować się nie powinnam.Jak się komuś coś wytyka to trzeba się liczyć,ze polecą argumenty z jego strony zwłaszcza jak są niesłuszne.Dobrze jest jak się przytakuje,słodzi i ma takie samo zdanie a jak inne to trzeba dogadywać byle na mądrzejszego i bardziej życiowego wyjść.
Ja również żegnam.
I słoma z butów wylazła...

Nie wysilaj się z następnym postem do mnie - już go nie przeczytam.

Ps. Jak byś nie zauważyła to często mamy tu całkiem inne zdania. I jakoś każdy to kuma, bez problemu. Tylko Ty jesteś jakaś betonowa w tej kwestii.

Dodaję do ignorów. Koniec tematu.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-13 o 14:02

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 13:59   #4212
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

aaa zapomniałam Wam powiedzieć, ze wczoraj sie okazało, ze u taty mojej Olesi beda bliźniaki... tak więc moja córka na przełomie kwietnia i maja dostanie trójke rodzeństwa.... chyba sobie ciężarówkę kupimy na wyjazdy

Bruno już w domku
Stary 2009-11-13, 13:59   #4213
araczki
Zadomowienie

Dziewczyny zycze Wam milego weekendu!

i przesylam troche sniegu. Coraz go mniej ale dzisiaj mroz scisna i jeszcze sie trzyma.
3 foty w lesie robione, jedna przed domem a na jednym jest nasz pies

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 14:00   #4214
Konto usunięte

Cytat:
właśnie zjadam obiadek, małz się pakuje. potem do gina, a stamtąd już prosto na Wrocław, do teściów właśnie (małz ma zjazd na uczelni). czeka mnie weekendowe szaleństwo zakupowe i rozpieszczanie podniebienia przez teściową. ona akurat jest bardzo w porządku, szkoda, że tak się dobrali...
miłego weekendu. i udanej wizyty u gina.

Joal00, araczki, emerad sea, margo80, velluto, DAnia, Edzia400, dafreen poparły stworzenie listy nas- wątkowych zafasolkowanych, a jak reszta? Proszę, wypowiedzcie się, żeby nie było, że poproszę o dane do listy i ktoś się obuzry, że samowole forumową uprawiam.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 14:00   #4215
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Cytat:

Kees gdzieś o tym czytałam, że można w ten sposób przyzwyczajać dziecko np. do dźwięków pozytywki. Ciekawy pomysł, ale nic na siłę. Nie wyobrażam sobie (przynajmniej na razie) żebym wieczorami nakręcała sobie misia, albo włączała Mozarta

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
jestem w 16 tyg, widać było już w 13 na usg prenatalnym, ale gin nie dawał gwarancji, powiedział żeby do 22 tyg zaczekać, ale Bruno postanowił wypiąc się na pana doktora przy standardowym wizytowym podglądzie i stad wiemy już że to chłopak na 99%

Super, że udało się już podejrzeć. Ja też chcę chłopaka, może za tydzień będzie już coś widać...

A z tym kilogramem to mnie nie dobijaj. Ja też w 16 i 4kg do przodu... Kiedy powiedziałam mojemu że wyglądam jak waleń, stwierdził: "ale jaki seksowny waleń"
oj będę biegać po parku z wózkiem

Lea super że chcesz się podjąć opieki nad listą
Stary 2009-11-13, 14:00   #4216
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
aaa zapomniałam Wam powiedzieć, ze wczoraj sie okazało, ze u taty mojej Olesi beda bliźniaki... tak więc moja córka na przełomie kwietnia i maja dostanie trójke rodzeństwa.... chyba sobie ciężarówkę kupimy na wyjazdy
Ale jaja...

Nieźle. I jak młoda, w szoku?

Stary 2009-11-13, 14:01   #4217
margo80
Zakorzenienie

z tego wszystkiego zapomniałam napisać:

kropko - dobrze, że gin Cię uspokoił. stosuj się do zaleceń i może być tylko lepiej

miał być EOT, a widzę, że ciągle temat nie może się skończyć... niepotrzebna nam tu taka atmosfera

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-13, 14:02   #4218
Konto usunięte

Cytat:
to dopiero numer,

Cytat:
i przesylam troche sniegu. Coraz go mniej ale dzisiaj mroz scisna i jeszcze sie trzyma.
takie zimowe krajobrazy to lubię,
a psina ma urocze ubranko.
Stary 2009-11-13, 14:02   #4219
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Ja myślę,że to świetny pomysł,czytałam gdzieś już o tym. Czytałam też,że w ostatnim trymestrze ciąży można latarkę do brzucha przystawiać i dziecko interesuje się tym światłem Będę się bawić z moim szkrabem
podobno dziecko juz na przełomie trzeciego i czwartego miesiąca rozróżnia czy jest jasno czy ciemno nie wiem tylko w takim razie czemu dla Bruna ciemno oznacza skakanie po brzuchu mamy i dzikie harce

Bruno już w domku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 14:03   #4220
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo jaa cieeeeeee

Kiedy mogę przyjechać na Ferie?

Stary 2009-11-13, 14:04   #4221
Konto usunięte

Cytat:
A z tym kilogramem to mnie nie dobijaj. Ja też w 16 i 4kg do przodu... Kiedy powiedziałam mojemu że wyglądam jak waleń, stwierdził: "ale jaki seksowny waleń"

Lea super że chcesz się podjąć opieki nad listą
faceci potrafią podtrzymać na duchu.

czyli anna_paw też jest ZA listą.
jak reszta kobietek?
Stary 2009-11-13, 14:05   #4222
araczki
Zadomowienie

Cytat:

hahaha no chyba raczej bez ciezarowki albo mini vana sie nie obedzie

körö körö kirkkoon
Stary 2009-11-13, 14:06   #4223
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15256027]

Joal00, araczki, emerad sea, margo80, velluto, DAnia, Edzia400, dafreen poparły stworzenie listy nas- wątkowych zafasolkowanych, a jak reszta? Proszę, wypowiedzcie się, żeby nie było, że poproszę o dane do listy i ktoś się obuzry, że samowole forumową uprawiam. [/QUOTE]
Działaj i nie pytaj, milczenie oznacza zgodę.

A jak ktoś się potem nie zgodzi, to odeślij go do mnie.

Cytat:
z tego wszystkiego zapomniałam napisać:

kropko - dobrze, że gin Cię uspokoił. stosuj się do zaleceń i może być tylko lepiej

miał być EOT, a widzę, że ciągle temat nie może się skończyć... niepotrzebna nam tu taka atmosfera
Mam nadzieję.

A salon masz jak moje całe mieszkanie.

No niektórzy tak mają, że jak ich nie jest na końcu to im żal. Zaraz się samo uciszy, bo ja już nie widzę co ta pani pisze. A ona będzie miała radość, że jej wpis jest ostatni.

Stary 2009-11-13, 14:07   #4224
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15255920]
Dominik mi się podoba, ale tak dużo teraz w około chłopców z tym imieniem, tak samo Mateusz- bardzo mi się podoba, ale za dużo już dookoła.
Podaj nam swoje typy.
Ja tez jakieś typy mam, ale TŻ-owi się nie podobają. : najbardziej podoba mi się imię Nataniel, na drugim miejscu Tymoteusz, .
Ale TŻ się zaparł , że nie.[/QUOTE]
Tymek - fajne imię. znam jednego - super chłopak.
Cytat:
no ładnie
Cytat:
jakbym słyszała mojego - ten sam typ poczucia humoru. na szczęście jeszcze nie nazywa mnie waleniem, bo po mnie na razie nic nie widać. ostatnio byłam "kluską śląską"

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-13, 14:07   #4225
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

ja co raz bardziej zdecydowanie domagam się wycieczki zapoznawczej do Araczka kto się pisze? pięknie masz Słonko, jak w bajce...

Cytat:

ja jestem nazywana głównie szczupakiem ... nie wiem czy jest coś takiego jak seksowny szczupak...

Cytat:
Ale jaja...

Nieźle. I jak młoda, w szoku?
ona sama powiedziała że będę blixniaki... więc się ucieszyła że trafiła

Bruno już w domku
Stary 2009-11-13, 14:08   #4226
Zieelonooka
Raczkowanie

Cytat:
To mieliście szczęście,ze się wypiął i już wiecie..A przy okazji ładne imię dla chłopca.
My nie znamy płci ale jak ogladamy filmik z usg wygląda nam na chłopaka.Mój TŻ uważa,że to na 100% będzie chłopak,2 dni temu śniło mu się,że odbierał poród i urodził się chłopiec.Na usg fikołki robi i macha rączkami.Mnie też wygląda na chłopaka.Ciekawe czy się sprawdziChciała m mieć pierwszą dziewczynkę ale chyba nie tym razem...
Zieelonooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 14:08   #4227
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

dobra idę się upiększać bo zaraz wychodzimy na tego śluba... a ja w proszku... zajrzę do Was potem

Bruno już w domku
Stary 2009-11-13, 14:09   #4228
araczki
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15256078]
takie zimowe krajobrazy to lubię,
a psina ma urocze ubranko. [/QUOTE]

ha, to wersja zimowa ubranka, polarek na deszcz i slote ma ortalionik

Cytat:
Oooo jaa cieeeeeee

Kiedy mogę przyjechać na Ferie?
W kazdej chwili zapraszam, snieg do kwietnia gwarantowany

körö körö kirkkoon
Stary 2009-11-13, 14:10   #4229
Konto usunięte

oki, kobiety, robię listę!
Proszę przysyłajcie mi dane według wzoru:

nick (data naszych Urodzin)- data porodu- proponwane imiona.
np.

lea35 (17.03.83r)- tp. 28 maj- Zuzanna Maria lub ....

Posyłajcie na PW lub na gg: 5538839

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2009-11-13 o 14:12
Stary 2009-11-13, 14:17   #4230
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropuś mój
ja tam myślę że u Ciebie też siurasek bedzie

Mg mam 48 mg Mg2+ w tabletce biorę 3x2 tabletki
K mam 391 mg jonów postasu w tabletce biorę 2x1

cieszę się, że wszystko ok i jesteś spokojniejsza po wizycie
mnie brzuch dziś boli cały dzień, ale myślę, że to po prostu Junior się rozpycha... flaczki mi przewraca do góry nogami

Twój Maluch też już całkiem całkiem byczy

Brawo. A ja stanęłam na wadze. Od dwóch tyg. nic. Ale nie jem w nocy.

Dzięki za dawki - ja biorę podobne ilości Mg. DZiś mi znowu gin powiedział, żeby brać - przeciwdziała skurczom macicy.

Mój się chyba nie rozpycha jeszcze tak sam w sobie, ale chatę sobie powiększa i mnie ciśnie na pęcherz, że szok.

Cytat:
spoko. bywa źle, ale na szczęście nie mieszkają zbyt blisko, więc da się wytrzymać.
a czemu jest tak, a nie inaczej, to długa historia. niestety nie nadająca się, żeby ją bardziej upubliczniać.
Jak to zwykle ze sprawami rodzinnymi bywa. Norma.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości