|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
Z każdym dniem coraz bardziej... Cytat:
Jeszcze przelewy wypiszę, trochę kasy firmowej rozdysponuję (szkoda, że nie dla siebie ) i zbieram zadek. Dawaj śnieg. |
||
|
|
|
#4202 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczyma wyobraźni zobaczyłam młodego siedzącego w leżaku z koktajlem (z parasolką) w ręku i okularach przeciwsłonecznych na oczach ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868] Maks nie używał maty, jakoś na niego nie działała. Uwielbiał za to karuzelkę nad łóżeczkiem, albo kładłam go na brzuszku na podłodze na puzzlach piankowych a 20-30cm przed jego oczkami stawiałam mu sztywna kolorową książeczkę, Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. Jak to fajnie dzidka zobaczyć. Wszystko jest w porządku, przezierność karkowa NT 0,6, dzidek od czubka główki do czubka pupci mierzy 55mm. Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. No i według mnie to jest chłopak. ). Ale lekarz mi powiedział, że mam się nie nakręcać, bo to równie dobrze może być pępowina, lub rączka gdzies tam migęła,.. ale ja swoje wiem- to jest cłopak. ![]() Tylko ja nie mam pojęcia jak syna nazwię... wiem, że imię musi być długie- 3 sylabowe minimu... i pomysłu nie mam żadnego. [/QUOTE]Lea super wieści. Też obstawiam, że jedną z pierwszych zabawek u nas będzie karuzela. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciesz się wizytą, kup sobie/małemu coś na allegro
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że podejście masz jak mój mąż.
Ja to zawsze mówię, że nie warto... zabijesz k.../sk... a pójdziesz siedzieć jak za człowieka.
|
|
|
|
#4204 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15252301]Kobiety, mam nadzieję, że moja propozycja nie spotka się z odrzuceniem z Waszej strony. Otoż:Założycielka naszego wspaniałego wątku enigma, musi o siebie i swoje dwie Fasolki nad wyraz dbać, w związku z czym nie możemy od niej wymagać ciągłej dbałości o listę mamusiek. Z dnia na dzień jest nas coraz więcej, Jeśli sądzicie, że jest to dobry pomysł i nie macie nic przeciwko, to chętnie się tego podejmę. Wypowiedzcie się, co o tym myślcie, a potem będziemy dalej działać. ![]() Mi samej brakuje takiego odniesienia, czasem czytam czyjąś wypowiedź na wątku, i zastanawiam się, w którym tc ten ktoś jest, spodziewa się chłopca czy dziewczynki...? I nie ma gdzie spojrzeć...[/QUOTE] jestem jak najbardziej za... też się zastanawiam czasem kto kiedy i dlaczego ![]() wielkościowo odpowiednio do wieku więc Bruno Standardowy ![]() męczy, wczoraj prawie cały dzień wymiotowałam... dziś idziemy na ślub i takie małe przyjęcie dla znajomych i mam nadzieję, że mnie te przyjemności ominął z daleka.... [QUOTE=kropka75;15254692]Gratuluję wymarzonego zbója. I super wyników. Duże to Twoje małe. Możesz sprawdzić na pudle i powiedzieć mi jaką dawkę Mg i K mają Twoje tabsy i ile ich dziennie bierzesz?? Ja czuję od tygodnia. [QUOTE] Cytat:
ja tam myślę że u Ciebie też siurasek bedzie Mg mam 48 mg Mg2+ w tabletce biorę 3x2 tabletki K mam 391 mg jonów postasu w tabletce biorę 2x1 cieszę się, że wszystko ok i jesteś spokojniejsza po wizycie mnie brzuch dziś boli cały dzień, ale myślę, że to po prostu Junior się rozpycha... flaczki mi przewraca do góry nogami ![]() Twój Maluch też już całkiem całkiem byczy ![]() aaa i udało mi się w końcu przytyć 1 kg
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu jest tak, a nie inaczej, to długa historia. niestety nie nadająca się, żeby ją bardziej upubliczniać. Cytat:
właśnie zjadam obiadek, małz się pakuje. potem do gina, a stamtąd już prosto na Wrocław, do teściów właśnie (małz ma zjazd na uczelni). czeka mnie weekendowe szaleństwo zakupowe i rozpieszczanie podniebienia przez teściową. ona akurat jest bardzo w porządku, szkoda, że tak się dobrali... |
||
|
|
|
#4206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet wodę z butli 5L on leje do czajnika. Zaczynam być cwana - przygotowuję do roboty. Tak, czytałam i bardzo się cieszę - masz wynagrodzone to leżenie plackiem. Cytat:
![]() Cytat:
Ale męczyć się jakąś muzą nie zamierzam. Słucham co lubię i mam nadzieję, że moje małe jakoś to znosi.
|
|||
|
|
|
#4207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również żegnam. |
|
|
|
|
#4208 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
a młody duży chłopak już. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Podaj nam swoje typy. Ja tez jakieś typy mam, ale TŻ-owi się nie podobają. : najbardziej podoba mi się imię Nataniel, na drugim miejscu Tymoteusz, Ale TŻ się zaparł , że nie. |
|||
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja gdy zobaczyliśmy w sklepie karuzelę, pierwsze co pomyślałam: spodoba się mojemu kocurkowi.
Temat karuzeli trzeba mi mocno przemyśleć. Cytat:
![]() A pewnie, że kupię. A tak w ogóle to znowu Wam coś zaprezentuję wieczorem. Mojemu mężowi wczoraj przyszły dwie pary sztruksiaków małych, a mnie dziś dwa sweterki, cudne.
|
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę się bawić z moim szkrabem
|
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wysilaj się z następnym postem do mnie - już go nie przeczytam. Ps. Jak byś nie zauważyła to często mamy tu całkiem inne zdania. I jakoś każdy to kuma, bez problemu. Tylko Ty jesteś jakaś betonowa w tej kwestii. Dodaję do ignorów. Koniec tematu. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-13 o 14:02 |
|
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
aaa zapomniałam Wam powiedzieć, ze wczoraj sie okazało, ze u taty mojej Olesi beda bliźniaki...
tak więc moja córka na przełomie kwietnia i maja dostanie trójke rodzeństwa.... chyba sobie ciężarówkę kupimy na wyjazdy
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zycze Wam milego weekendu!
i przesylam troche sniegu. Coraz go mniej ale dzisiaj mroz scisna i jeszcze sie trzyma. 3 foty w lesie robione, jedna przed domem a na jednym jest nasz pies
|
#4214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Joal00, araczki, emerad sea, margo80, velluto, DAnia, Edzia400, dafreen poparły stworzenie listy nas- wątkowych zafasolkowanych,
|
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tym kilogramem to mnie nie dobijaj. Ja też w 16 i 4kg do przodu... Kiedy powiedziałam mojemu że wyglądam jak waleń, stwierdził: "ale jaki seksowny waleń" ![]() oj będę biegać po parku z wózkiem ![]() Lea super że chcesz się podjąć opieki nad listą
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle. I jak młoda, w szoku?
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
z tego wszystkiego zapomniałam napisać:
kropko - dobrze, że gin Cię uspokoił. stosuj się do zaleceń i może być tylko lepiej ![]() miał być EOT, a widzę, że ciągle temat nie może się skończyć... niepotrzebna nam tu taka atmosfera |
|
|
|
#4218 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a psina ma urocze ubranko.
|
||
|
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem tylko w takim razie czemu dla Bruna ciemno oznacza skakanie po brzuchu mamy i dzikie harce ![]()
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy mogę przyjechać na Ferie?
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czyli anna_paw też jest ZA listą. ![]() jak reszta kobietek?
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha no chyba raczej bez ciezarowki albo mini vana sie nie obedzie
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15256027]
Joal00, araczki, emerad sea, margo80, velluto, DAnia, Edzia400, dafreen poparły stworzenie listy nas- wątkowych zafasolkowanych, [/QUOTE] Działaj i nie pytaj, milczenie oznacza zgodę. A jak ktoś się potem nie zgodzi, to odeślij go do mnie. Cytat:
A salon masz jak moje całe mieszkanie. No niektórzy tak mają, że jak ich nie jest na końcu to im żal. Zaraz się samo uciszy, bo ja już nie widzę co ta pani pisze. A ona będzie miała radość, że jej wpis jest ostatni.
|
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15255920]
Dominik mi się podoba, ale tak dużo teraz w około chłopców z tym imieniem, tak samo Mateusz- bardzo mi się podoba, ale za dużo już dookoła. ![]() Podaj nam swoje typy. Ja tez jakieś typy mam, ale TŻ-owi się nie podobają. : najbardziej podoba mi się imię Nataniel, na drugim miejscu Tymoteusz, Ale TŻ się zaparł , że nie.[/QUOTE] Tymek - fajne imię. znam jednego - super chłopak. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
... nie wiem czy jest coś takiego jak seksowny szczupak... ona sama powiedziała że będę blixniaki... więc się ucieszyła że trafiła
|
|
#4226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My nie znamy płci ale jak ogladamy filmik z usg wygląda nam na chłopaka.Mój TŻ uważa,że to na 100% będzie chłopak,2 dni temu śniło mu się,że odbierał poród i urodził się chłopiec.Na usg fikołki robi i macha rączkami.Mnie też wygląda na chłopaka.Ciekawe czy się sprawdzi Chciała m mieć pierwszą dziewczynkę ale chyba nie tym razem...
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
dobra idę się upiększać bo zaraz wychodzimy na tego śluba... a ja w proszku... zajrzę do Was potem
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15256078]
takie zimowe krajobrazy to lubię, a psina ma urocze ubranko. [/QUOTE]ha, to wersja zimowa ubranka, polarek na deszcz i slote ma ortalionik ![]() W kazdej chwili zapraszam, snieg do kwietnia gwarantowany
|
#4229 |
|
Konto usunięte
|
oki, kobiety, robię listę!
Proszę przysyłajcie mi dane według wzoru: nick (data naszych Urodzin)- data porodu- proponwane imiona. np. lea35 (17.03.83r)- tp. 28 maj- Zuzanna Maria lub .... Posyłajcie na PW lub na gg: 5538839 Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2009-11-13 o 14:12 |
|
|
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za dawki - ja biorę podobne ilości Mg. DZiś mi znowu gin powiedział, żeby brać - przeciwdziała skurczom macicy. Mój się chyba nie rozpycha jeszcze tak sam w sobie, ale chatę sobie powiększa i mnie ciśnie na pęcherz, że szok. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

)
Z każdym dniem coraz bardziej... 

Dziecko w ogóle wie co widzi czy ma jeden wielki oczopląs? 
Otoż: