|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)
Cytat:
A poza tym to nie marzenie, tylko cel, zrealizuję prędzej czy później, na razie nie mam napinki
|
|
#4202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)
Cytat:
Zaparzasz herbatkę i rozmawiacie jak przy wspolnym stole tak rodzinnie i w ogole hehhe a tak na poważnie..związek na odleglosc wymaga od nas o wiele wiecej niz w takim zwyklym zwiazku, gdy masz mozliwosc zobaczyc partnera kiedy tylo chcesz. Tu trzeba sie starac podwójnie, kombinowac, urozmaicać..no i uzbroić sie w ogromne poklady zaufania i cierpliwosci. Ja Wam życze powodzenia tylko dbajcie o to, co jest miedzy Wami, bo mieliscie w PL mało czasu, żeby stworzyc stabilny fundament.---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
mogłabys polecić jakies komnkretne pozycje Cejrowskiego(ksiazkowe of course:P)? napisz tez, jesli mozesz, cos wiecej o tych opowiadaniach Kinga. Co do tytułowania- myśle, ze dla prawdziwych profesorów to troszke smutne jest, jak takim samym tytulem obdarowujemy "zwykłych' magistrzaków:P ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
hihi
|
|||
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Hej baby! w sumie już poniedzialek. pisze z telefonu więc przepraszam z gory za jakieś błędy!
jestem zazdrosna! zazdroszczę mojej poduszce że tz może ja przytulac właśnie wyszłam od tzta i leze u brata w pokoju. chyba nigdy nie załatwie sprawy wspólnego spania u mnie w domu ![]() oglądaliśmy HOTEL ZŁA nawet fajny... jutro muszę wstać i pierwsza ruszyć na tzta z woda :-D witam nowa zazdrośnice! ![]() no nic to chyba spac ide. PUR marsz do mnie na gadu rano odczytam co się tam dzieje kochanie :-* |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej w avatarze je mam, bo na żywo to bieda
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiepska sprawa, aczkolwiek skoro rodzice wyznaja takie zasady, to moze warto to uszanowac. Sama nie wiem, czy jest sens wprowadzac ich w zakłopotanie takim wspolnym spaniem. No bo skoro nie pozwalaja wam na to, tzn ze jest to dla nich jakis problem. Nie wiem- kwestia wiary, czy tego co ludzie powiedza? Tak czy siak ja bym odpuscila. W koncu to nocowanie u Ciebie w domu nie zdarza sie tak czesto... ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Ale ten w avatarze to chyba silikonowy. nie ?
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet
ja tam nie wiem w sumie. żadnych zakazów wprost nie było tylko tak pobieznie i tak jest od samego początku. w sumie tragedii nie ma bo nad ranem się budze i Ide do niego i nic nie mówią. więc chyba pozostawie to tak jak jest choć nie ukrywam że z chęcią bym się potulila do niego ps. tz spi u mnie w każdy weekend ja u niego jak mam zjazd z soboty na niedzielę, w niedzielę odwozi mnie do domu i zostaje by w poniedzialek rano jechac do pracy. więc w sumie często :-D |
|
|
|
#4207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do opowiadań Kinga...Ja w ogóle jestem jego wielką fanką Moim zdaniem ma świetny styl. W powieściach jednak (jak sam przyznaje) ma tendencje do rozpisywania się, co zresztą widać potem po liczbie stron (przy okazji, polecam też najnowszą powieść czyli Duma Key). Opowiadania są dobre jeśli nie mam akurat wiele czasu na czytanie, a King moim zdaniem pisze lepsze opowiadania niż książki. Każde jest inne, każde rodzi napięcie od samego początku. Często nie ma w nich morderstw czy rozlewu krwi pod inną postacią, a i tak są przerażające, bardzo przemawiają do wyobraźni (np jedno z moich ulubionych , Edytor tekstu). W ogóle opowiadania są trochę zapomnianą formą literacką, uważane za bardziej ubogą, a niekoniecznie tak jest w rzeczywistości (na podstawie Mgły ze zbioru Szkieletowa załoga powstał nawet film). Co jeszcze jest dla mnie istotne-King pisze fajne wstępy do swoich zbiorów opowiadań, wyjaśnia skąd brał konkretne pomysły, przytacza anegdoty co jest arcyciekawe. Ogólnie pewnie jestem mocno nieobiektywna, ale polecam bardzo! Mogłabym pisać jeszcze ale TŻ czeka na mnie w łóżku i się niecierpliwi
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
http://astaldohil.wrzuta.pl/audio/a7...o_za_malo_2008 słucham tego chyba dziesiąty raz
A mój tata zażyczył sobie, żeby mu włączyć to: http://ebml.wrzuta.pl/audio/2FkSpwi9..._nasza_mlodosc i to: http://w402.wrzuta.pl/audio/9Ao2nYwD...i_-_dezyderata Tak więc u mnie dziś muzyczny wieczór
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłej nocy ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Na dobry sen klik Oglądnełam dzis Tak to leciało i przypomniał mi sie ten stary kawałek. Ma w sobie coś niezwyklego... Dobranoc
|
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego tŻ też nie mogliśmy spać razem, bo jego mama, że w jej domu nie ma mowy. Teraz już tak nie jest, może dlatego, że mieszkamy razem, jesteśmy zaręczeni, czy po prostu widzą, że to już na zawsze Hehe a wczoraj tŻ pożalił się , że nie chce z nim spać w jednym łóżku ( często śpie osobno bo on strasznie chrapie) a jego ojciec : To wy śpicie w jednym łóżku? a tŻ: no, ty nawet nie wiesz co my w tym łóżku robimy Witam nową Zazdrośnice Oo i przy okazji przeczytam jedną z książek , które polecałyście, bo ja też lubię czytać Obecnie męczę Emily Giffin takie kobiece, odmóżdżające, ale nie mam czasu skończyć .. Miłego dnia Wam życzę
|
|
#4211 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak nigdy, samych jajek okolo 15Cytat:
do tej pory tak czasem robie...a tak ogolnie to wlasnie maz jest na rybach![]() Cytat:
Cytat:
nic nas nie nauczyla![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ale naskrobalyscie duzo milego dnia |
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
U mnie TŻ został pierwszy raz na noc jak mieliśmy po 17 lat, zasiedział się po prostu i potem co jakiś czas się to zdarzało, ale nic sprośnego w tym łóżku nie robiliśmy przez baaaardzo długo i moja Mama nic w tym złego nie widziała, że sobie siedzimy i gadamy do nocy, albo śpimy grzecznie
![]() oczko nic nie pisałaś, że mieszkasz z TŻ, wynajęliście coś? Opowiadaj Ja właśnie kompletuję zamówienie, jakieś duperele, noże, szklanki, miseczki i wyszło prawie 300 zł
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Par mieszkamy razem już pół roku
Mieszkamy z moimi rodzicami, oni nie mają nic przeciwko, bardzo lubią mojego tŻ. Moglibyśmy coś wynająć, ale po co pakować komuś kasę , jak tak dalej pójdzie to za rok, półtora tŻ chce kupić działkę, potem pomyśli się o jakimś kredycie i postawieniu własnego domu. Tu mamy dwa pokoje dla siebie, także nie mamy co narzekać. ![]() Wczoraj jeszcze padła propozycja , że jak chcemy to u rodziców tŻ możemy sobie wyremontować poddasze, ale ani ja ani tŻ nie chcemy A co kompletowania to te duperele najwięcej kosztują i człowiek tylko myśli , na co tyle kasy wydał..
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
oczko aaa to rzeczywiście, coś pisałaś, że TŻ mieszka u Ciebie, ale gdzieś mi uciekło. Mieszkać z rodzicami też bym nie chciała, ale wiadomo, jak macie perspektywy na budowę własnego domu to jest to duża oszczędność i rozwiązanie tymczasowe
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Oczko, no mogłabym w końcu zapytać, ale jakoś się przełamać nie mogę. Z mamą to jeszcze może byłoby łatwiej, ale z tatą? Jedyna córeczka tatusia
Czyli już lepiej z relacjami między Wami a TŻta rodzicami? Bo pamiętam jak pisałaś, że było ostro... Ja w przyszłości też nie chcę mieszkać ani z moimi ani z TŻta rodzicami. Ale życie zweryfikuje jak będzie... |
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej bedziesz wiedziec jasno na czym stoisz...tez mam nadzieje, ze nie bede musiec mieszkac z zadnymi rodzicami
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro wiedza to moze faktycznie nie chca zeby to bylo pod ich dachem ale moze mama wam zaufa, przeciez mozecie tylko zasypiac ze soba (pamietam jak u mnie maz zostawal na noc i wtedy moglam sie nim wpelni nacieszyc )ja bym na Twoim miejscu zaczela rozmowe z sama mama zobaczysz na jej reakcje i wogole a jak bedzie za, to pomoze Ci przekonac tate, jak odmowi to nic sie nie stanie, przynajmniej bedziesz wiedziec, ze nie masz na co liczyc...
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że my też chcielibyśmy mieszkać sami, ale trzeba trochę poczekać. ![]() Gwiazdeczko mama będzie w dobrym humorze to zagadaj
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdka, ja też myślę, że nie zaszkodzi zapytać.
Chociaż wiadomo, niektórzy ludzie mają takie poglądy, że niby wiedzą co i jak, ale dopiero po zaręczynach / po ślubie się zgadzają na wspólne nocowanie i wtedy nic się nie zrobi. |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę obmyślić strategie hehe
ale już chyba czas najwyższy Oczko, jeśli nic złego sie nie dzieje, nie ma kłótni między Wami, to nawet spoko, że mieszkacie z rodzicami. Bo rzeczywiście po co tracic niepotrzebnie pieniądze
|
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
Chociaż też nie wiem jakie macie zdanie na ten temat, ale dla mnie mieszkanie z rodzicami równałoby się dokładaniem do rachunków, utrzymania domu, kupowaniem jedzenia itd. Chociaż tu gdzie mieszkam to w porównaniu z wynajęciem i tak byłby to spory zysk.
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładamy się, robimy swoje zakupy, jedynie obiady jemy mamy bo ja na uczelni, tŻ w pracy. Jak kończy się proszek czy coś z chemii to raz my kupujemy, raz rodzice. Dogadywać się dogadujemy
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
oczko, mam nadzieję, że nie zrozumiałaś, że ja twierdzę, że się nie dokładacie
|
|
|
|
#4226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no prooooszę cie ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
no ale przecież juz małą dziewczynką nie jesteś. Jestes w zwiazku już spory czas.. TŻ pomieszkuje u Ciebie czesto, to chyba głupi by sie domyslil, że łaczy was cos wiecej niz wspolne ogladanie tv czy jedzenie popcornu Nie musisz mówic rodzicom, że chodzi Ci o seks. Oni to doskonale qwiedza (lub sie domyślą). Powiedz tylko, że to troche głupie, że para kochajacych sie ludzi musi spac osobno.---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż też wolę czytać taką prawdziwą, 'papierową' książkę A Ty ściągasz z jakiejś konkretnej strony? Ja właśnie wróciłam z Tesco i tam spotkałam następną książke którą muszę mieć. Chyba nowa, bo nie ma jeszcze m-booka na necie.
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
mało zazdrości?
ja jestem cholernie zazdrosna. grrr i sama na siebie zla. TZ chce isc dzis z kumplami na impreze beze mnie ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Monika jak sciagasz te ksiazki na komórke?
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Sweet - ja też czytam Cejrowskiego, ale bardziej od 'Rio Anaconda' podobał mi się 'Gringo wśród dzikich plemion'. Zależy co kto woli, jak to mój TŻ powiedział, Rio bardziej opisuje przeżycia wewnętrzne, takie duchowe, nie wiem jak to nazwać
Za to w Gringo jest wiecej humoru
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

Niewielu juz na starcie ma samochod..no ale od czegoś trzeba zaczac i wypadałoby od kurs, a wspominałąs kiedys, ze ci sie marzy 

tak rodzinnie i w ogole hehhe
Chociaż fakt, z zazdrością mamy już niewiele wspólnego. Ze mnie to już całkiem wyparowało. 
4 no-spy nie pomogły

21. 04.2014