Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-21, 11:27   #4231
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Progesteron warto badać. Ja miałam dużo za niski. Ciąża mogła się nie utrzymać. Ale jak to mówił ginekolog "to że w krwi jedt tyle nie znaczy że i w macicy tak mało.."
Nie wiem jak to. Działa...
Co do całego panelu to chyba jak coś jest nie tak to warto badać całość.

Wystarczy że lekarz zaleci ruch i ZUS może sobie iść i kontrolować

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

A Ty masz bezproblemowa ciąże i ot tak Ci odradzil ćwiczeń? To dziwne.. Ja rozumiem ceossfit ale masa jest dla ciężarnych... Plus wiele wlasnie w szkole rodzenia )
Ostrożności nigdy za wiele ale jak nie ma ryzyka i szyjka jest długa to na gomnastyce się raczej nie urodzi

Miałam skurcze i twardniejąca macice, dlatego wylądowałam na L4

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 11:28   #4232
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martita_2012 Pokaż wiadomość
Wszystkie miałyście badane TSH w ciąży? Bo ja chodzę na NFZ i prywatnie i żadna z lekarek nie zaleciła tego badania. Przed ciążą wyniki TSH miałam idealne, ok 1. Ale czytałam, że sporo ciężarnych musi brać leki na tarczycę. Czy wszystkie powinny to zbadać, czy tylko te co przed zajściem miały problemy z tarczycą?
Ze 2 razy już chyba.
Zresztą od kardiologa też dostałam skierowanie na TSH.
Przed ciąża u rodzinnego i sama robiłam ft3 i ft4.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj rusza 23tc
Chyba dalej wyglądam jakbym się konkretniej najadła, widać tylko w obcisłych ciuchachA ja umieram z nudów i bliska depresji jestem po 1,5 miesiąca
Z tą gimnastyką uważaj, mój gin powiedział że absolutnie nie ze względu na wcześniejsze skurcze + L4 to L4, czas na odpoczynek, teraz są kontrole a ludzie potrafią być wredni...

ja chcę od lutego iść na zwolnienie.
I o ile kontroli z pracy się nie boję ani nic, co bardziej z zusu.
Co jak np na zwolnieniu pojadę na jakieś konsultacje do szkoły rodzenia, albo do innego lekarza ( mam kardiologa i chirurga np)
i taka kontrola z zusu by mnie nie zastała?
Zresztą muszę powiedzieć ginowi żeby mi adres zamieszkania wpisał, a nie zameldowania, bo tam mnie na pewno nie zastaną.
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 11:31   #4233
Lilly Greace
Dostojna peema.

Śliczne brzuszki dziewczyny *_*

Ja rano popracowałam, później byłam na zakupach i właśnie wróciłam, dalej będę pracować. No a potem do babć i dziadków moich i tż jedziemy.

Stałam dziś w kolejce w Biedrze jakieś 30 minut, brzuch mocno widoczny, rozpięta byłam. Każdy przyglądał mi się z zaciekawieniem ale nikt nie zaproponował, że przepuści w kolejce czy coś. Ja nie oczekuję rozkładania czerwonego dywanu, sama też się nie upominam w sklepie chociaż jest coraz ciężej. Ale niech ktoś mi jeszcze raz powie czy napisze w internecie, że kobiety w ciąży są roszczeniowe pod tym względem to go śmiechem zabiję :P bo widzę non stop kobiety w ciąży w długich kolejkach.
Stary 2019-01-21, 11:37   #4234
sysa09
Zakorzenienie

Przyszlo mi kolejne zamowienie ze Smyka Pieluszki babmbusowe maja na promocji po 13,99zl. Domowilismy jeszcze jedna IMG_20190121_113444.jpeg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 11:37   #4235
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za pochwały brzucha. Wiem, że jest ogromny. Nie bez powodu ludzie się dziwią jak im mówię, że poród dopiero w maju no ale co ja zrobię, taki jest i już

Olusia przytyłam 7 kg, więc nie mało, ale też bez dramatu. Ale start miałam dość wysoki, do szczuplaczków nie należę
Twój brzuś też pokaźny

Elsabel ja tłuszczyku nie widzę! Trochę zazdroszczę, że bejbik potrafi Ci się tak ładnie schować w brzuchu.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 11:40   #4236
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za pochwały brzucha. Wiem, że jest ogromny. Nie bez powodu ludzie się dziwią jak im mówię, że poród dopiero w maju no ale co ja zrobię, taki jest i już

Olusia przytyłam 7 kg, więc nie mało, ale też bez dramatu. Ale start miałam dość wysoki, do szczuplaczków nie należę
Twój brzuś też pokaźny

Elsabel ja tłuszczyku nie widzę! Trochę zazdroszczę, że bejbik potrafi Ci się tak ładnie schować w brzuchu.
Ja mam już 9 kg w plusie

Pomaranczowacytryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 11:44   #4237
sysa09
Zakorzenienie

I dresik z alli IMG_20190121_114049.jpeg

30.06.2018
Stary 2019-01-21, 11:44   #4238
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Grejpfrutowa gdzieś mi się przeczytało, ale nie wniknęłam do końca,że teraz właśnie trzeba na zwolnieniu koniecznie mieć adres gdzie się podczas niego przebywa. Właśnie w razie kontroli. Ale to by trzeba było jeszcze pogooglać.
Stary 2019-01-21, 11:49   #4239
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sysa, cudne ciuszki
Stary 2019-01-21, 11:53   #4240
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam skurcze i twardniejąca macice, dlatego wylądowałam na L4

A no to jak ja. To wiadomka. Ale jak l4 raczej z przyczyn ciąża to nie ma co. Warto wręcz ćwiczyć.
Ja dziś wizyta. Mam nadzieję że szyjka się trzyma. Mam fizjoterapie na plecy a przez szyjke nic nie mogę

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Ze 2 razy już chyba.
Zresztą od kardiologa też dostałam skierowanie na TSH.
Przed ciąża u rodzinnego i sama robiłam ft3 i ft4.

ja chcę od lutego iść na zwolnienie.
I o ile kontroli z pracy się nie boję ani nic, co bardziej z zusu.
Co jak np na zwolnieniu pojadę na jakieś konsultacje do szkoły rodzenia, albo do innego lekarza ( mam kardiologa i chirurga np)
i taka kontrola z zusu by mnie nie zastała?
Zresztą muszę powiedzieć ginowi żeby mi adres zamieszkania wpisał, a nie zameldowania, bo tam mnie na pewno nie zastaną.
ZUS interesuje gdzie byłaś pt "nie byłaś w peacy". Więc dajesz wyjaśnienie że na szkole rodzenia w te akich a takich godzinach. Alvo u innego lekarza w takicb godzinach. Alvo na zakupach (warto mieć paeagon)
Alvo na spacerze. Ale to wtedy warto mieć od lekarza zaświadczenie z zaleceniem spacerów
Musisz udowodnić co robiłaś żeby nie podejrzewali że byłaś w pracy

Od biedy można napisać że się brało kąpiel. Ale to bankowa kolejna kontrola za chwilę i już się trzeba pilnować

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Przyszlo mi kolejne zamowienie ze Smyka Pieluszki babmbusowe maja na promocji po 13,99zl. Domowilismy jeszcze jedna Załącznik 7659593

Piękna!! Dasz link do suknienki??

A pieluszki w składzie co mają? bambus jest faktycznie? I ile?

Stary 2019-01-21, 11:53   #4241
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzisiaj rusza 23tc
Chyba dalej wyglądam jakbym się konkretniej najadła, widać tylko w obcisłych ciuchachA ja umieram z nudów i bliska depresji jestem po 1,5 miesiąca
Z tą gimnastyką uważaj, mój gin powiedział że absolutnie nie ze względu na wcześniejsze skurcze + L4 to L4, czas na odpoczynek, teraz są kontrole a ludzie potrafią być wredni...

Cytat:
Wystarczy że lekarz zaleci ruch i ZUS może sobie iść i kontrolować

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

A Ty masz bezproblemowa ciąże i ot tak Ci odradzil ćwiczeń? To dziwne.. Ja rozumiem ceossfit ale masa jest dla ciężarnych... Plus wiele wlasnie w szkole rodzenia )
Ostrożności nigdy za wiele ale jak nie ma ryzyka i szyjka jest długa to na gomnastyce się raczej nie urodzi

Jeśli chodzi o tę gimnastykę, to lekarz mi zalecał ze względu na bóle pleców, zwolnienie też mam takie bez wskazania do leżenia, więc chyba mogę wyjść z domu? Nie jestem specjalnie zorientowana w tych ZUS-owych kontrolach, tyle wiem tylko, co w internecie wyczytałam, a wiadomo tu nie zawsze piszą prawdę
Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Śliczne brzuszki dziewczyny *_*

Ja rano popracowałam, później byłam na zakupach i właśnie wróciłam, dalej będę pracować. No a potem do babć i dziadków moich i tż jedziemy.

Stałam dziś w kolejce w Biedrze jakieś 30 minut, brzuch mocno widoczny, rozpięta byłam. Każdy przyglądał mi się z zaciekawieniem ale nikt nie zaproponował, że przepuści w kolejce czy coś. Ja nie oczekuję rozkładania czerwonego dywanu, sama też się nie upominam w sklepie chociaż jest coraz ciężej. Ale niech ktoś mi jeszcze raz powie czy napisze w internecie, że kobiety w ciąży są roszczeniowe pod tym względem to go śmiechem zabiję :P bo widzę non stop kobiety w ciąży w długich kolejkach.
Lilly, spróbuj może poprosić o przepuszczenie w kolejce? Bo to chyba na tym polega, a pozostali klienci nie muszą być ekspertami od rozpoznawania ciąży, ja w ten sposób kiedyś uraziłam kobietę w laboratorium, odpowiedziała mi z wyrzutem, że ona w żadnej ciąży nie jest i poczeka A jeśli ciężarna poprosi, to jeszcze nie byłam świadkiem żeby jej odmówiono, no chyba ze trafisz na jakieś babcie-pieniaczki, co to szukają pretekstu do afery, bo im się w domu nudzi
Cytat:
Przyszlo mi kolejne zamowienie ze Smyka Pieluszki babmbusowe maja na promocji po 13,99zl. Domowilismy jeszcze jedna Załącznik 7659593

Sysa, normalnie jesteś zakupoholiczką Ale za to Helenka będzie miała śliczną wyprawkę
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 11:57   #4242
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Grejpfrutowa gdzieś mi się przeczytało, ale nie wniknęłam do końca,że teraz właśnie trzeba na zwolnieniu koniecznie mieć adres gdzie się podczas niego przebywa. Właśnie w razie kontroli. Ale to by trzeba było jeszcze pogooglać.
Dokładnie. Tam ma być adrs gdzie nas zastana. Więc jak ktoś dostał l4 na miesiąc a 3 tyg u rodziców na siwera to warto dać ich adres

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o tę gimnastykę, to lekarz mi zalecał ze względu na bóle pleców, zwolnienie też mam takie bez wskazania do leżenia, więc chyba mogę wyjść z domu? Nie jestem specjalnie zorientowana w tych ZUS-owych kontrolach, tyle wiem tylko, co w internecie wyczytałam, a wiadomo tu nie zawsze piszą prawdę

Lilly, spróbuj może poprosić o przepuszczenie w kolejce? Bo to chyba na tym polega, a pozostali klienci nie muszą być ekspertami od rozpoznawania ciąży, ja w ten sposób kiedyś uraziłam kobietę w laboratorium, odpowiedziała mi z wyrzutem, że ona w żadnej ciąży nie jest i poczeka A jeśli ciężarna poprosi, to jeszcze nie byłam świadkiem żeby jej odmówiono, no chyba ze trafisz na jakieś babcie-pieniaczki, co to szukają pretekstu do afery, bo im się w domu nudzi

Sysa, normalnie jesteś zakupoholiczką Ale za to Helenka będzie miała śliczną wyprawkę
Pytanie co w swoich papierach napisał lekarz jako powód l4. Bo jak zaleca odpoczynek, twardnia macicy i coś jescze to nie da zaświadczenia na ćwiczenia bo by sobie przeczyl. ZUS kontroluje i nas i lekarza.

Ale jak wpisał że ból pleców itp to wręcz ćwiczenia wskazane.

Mój w 1 ciazy mi prowadził dokumentację tak że mam problem z plecami. Byłam na l4 w 3 miesiącu tydzieb i później to utrzymywał na kolejnych wizytach z komentarzem że pacjentka odmawia l4. Aż w. Końcu w 8 miesiącu właśnie na plecy dostałam.
Opowiadał mi historie że miał pacjentke od prawie testu dostała l4 z powodem ryzyko przedwczesnego porodu. Kontrola się uwziela. Po 37tc ZUS się u niej i u lekarza stawił że l4 jest niezasadne bo ciąża donoszona więc jakie ryzyko :/
Lekarz to musi mądrze też u siebie dokuemntowac

Stary 2019-01-21, 11:59   #4243
agadzie
Zakorzenienie

Sysa piękne ubrania ta sukienusia w króliki a dresik na jaki rozmiar zamawiałas? Też śliczny
Ja wczoraj na Ali 4 rzeczy zamówiłam, a na pat pat w promocjach mam kolejne 4, ale to się wstrzymam ...do rzeczonego marca

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 12:19   #4244
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
A no to jak ja. To wiadomka. Ale jak l4 raczej z przyczyn ciąża to nie ma co. Warto wręcz ćwiczyć.
Ja dziś wizyta. Mam nadzieję że szyjka się trzyma. Mam fizjoterapie na plecy a przez szyjke nic nie mogę

ZUS interesuje gdzie byłaś pt "nie byłaś w peacy". Więc dajesz wyjaśnienie że na szkole rodzenia w te akich a takich godzinach. Alvo u innego lekarza w takicb godzinach. Alvo na zakupach (warto mieć paeagon)
Alvo na spacerze. Ale to wtedy warto mieć od lekarza zaświadczenie z zaleceniem spacerów
Musisz udowodnić co robiłaś żeby nie podejrzewali że byłaś w pracy

Od biedy można napisać że się brało kąpiel. Ale to bankowa kolejna kontrola za chwilę i już się trzeba pilnować

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Piękna!! Dasz link do suknienki??

A pieluszki w składzie co mają? bambus jest faktycznie? I ile?

Nie ma juz Przeszukalam wszystkie strony ale nie znalazlam, musiala sie sprzedac. Ale od czasu do czasu (tj. prawie codziennie, haha) zagladam na strone smyka to jak sie pojawi znowu to Ci wrzuce. Sliczna jest i 15zl na wyprzedazy Pieluszka bambusowa ma w skladzie 100% bambusa Te po 13,99 maja stonowane kolory ale mysle, ze za taka cene warto. U Hubiego 5zl drozej te same.
Cytat:

Haha, dzięki ! Od razu gardlo mi przestalo przeszkadzac jak dostalam paczki wiec strach sie bac co bedzie jak odstawie zakupy, wole nie ryzykowac
Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Sysa piękne ubrania ta sukienusia w króliki a dresik na jaki rozmiar zamawiałas? Też śliczny
Ja wczoraj na Ali 4 rzeczy zamówiłam, a na pat pat w promocjach mam kolejne 4, ale to się wstrzymam ...do rzeczonego marca

Pokazuj co zamowialas ! Nam mega szybko doszedl, 2 tygodnie. A w mailu bylo, ze w polowie marca bedzie. Jaram sie bo to moja pierwsza zamowiona rzecz z alli Dresik, jesli sie nie myle, na 6m. Ale zapytam meza bo on klikal. Naprawde jestem w szoku bo wydaje sie super a kosztowal 21zl

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Aaaa, dziewczyny, wam wyplaca l4 Zus? Mi pracodawca. W maju zlamalam noge (na wlasnym panienskim, haha) i tez przez 3 msc wyplacal mi pracodawca. W Zusie powiedzieli mi, ze jesli zatrudnia wiecej niz 20 pracownikow, wtedy wlasnie on placi l4. W zwiazku z tym bez problemu moglismy jechac na tygodniowe wakacje, podczas gdy l4 trwalo w najlepsze. Szefowa wyrazila zgode i moglam leciec.

30.06.2018
Stary 2019-01-21, 12:24   #4245
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma juz Przeszukalam wszystkie strony ale nie znalazlam, musiala sie sprzedac. Ale od czasu do czasu (tj. prawie codziennie, haha) zagladam na strone smyka to jak sie pojawi znowu to Ci wrzuce. Sliczna jest i 15zl na wyprzedazy Pieluszka bambusowa ma w skladzie 100% bambusa Te po 13,99 maja stonowane kolory ale mysle, ze za taka cene warto. U Hubiego 5zl drozej te same.Haha, dzięki ! Od razu gardlo mi przestalo przeszkadzac jak dostalam paczki wiec strach sie bac co bedzie jak odstawie zakupy, wole nie ryzykowac Pokazuj co zamowialas ! Nam mega szybko doszedl, 2 tygodnie. A w mailu bylo, ze w polowie marca bedzie. Jaram sie bo to moja pierwsza zamowiona rzecz z alli Dresik, jesli sie nie myle, na 6m. Ale zapytam meza bo on klikal. Naprawde jestem w szoku bo wydaje sie super a kosztowal 21zl

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Aaaa, dziewczyny, wam wyplaca l4 Zus? Mi pracodawca. W maju zlamalam noge (na wlasnym panienskim, haha) i tez przez 3 msc wyplacal mi pracodawca. W Zusie powiedzieli mi, ze jesli zatrudnia wiecej niz 20 pracownikow, wtedy wlasnie on placi l4. W zwiazku z tym bez problemu moglismy jechac na tygodniowe wakacje, podczas gdy l4 trwalo w najlepsze. Szefowa wyrazila zgode i moglam leciec.

Mi w nocy wiadomość wysłali że już poszło, więc pewnie też szybko będzie

A kupiłam o takie cuda:

PLN 40.83 11%OFF | 2018 Wiosna Dziewczynek Dzieci Denim Jeans Ruffles Bez Rękawów Łuk Dot Polka Tank-Sukienki Księżniczki Niemowląt Tutu Sukienka Vestido S6214
https://s.click.aliexpress.com/e/bpsIKKcC

PLN 32.76 57%OFF | 3 części/partia 100% bawełna Body dla dziecka noworodka bawełna ciała dziecka bielizna z długim rękawem dla niemowląt chłopcy dziewczyny ubrania zestawy dla niemowląt
https://s.click.aliexpress.com/e/cFVkwZ7K

PLN 34.86 51%OFF | Dziecko dziewczyny 2019 kurtka dżinsowa Vintage Jeans kurtki dla dziewczyna maluch dziecko Denim kurtki dziewczyny Jean kurtka Rose Flower hafty
https://s.click.aliexpress.com/e/bs93k8li

PLN 27.63 34%OFF | Melario dziecko sukienka 2019 jesień zima dziewczynek ubrania z długim rękawem księżniczka dziewczyny ubierają dzieci ubrania dzieci księżniczka sukienki
https://s.click.aliexpress.com/e/b0M9deRI

Mam nadzieję że się linki pokażą

Stary 2019-01-21, 12:26   #4246
Martita_2012
Zadomowienie

Niestety nic nie widać

Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 12:27   #4247
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:

A kupiłam o takie cuda:

PLN 40.83 11%OFF | 2018 Wiosna Dziewczynek Dzieci Denim Jeans Ruffles Bez Rękawów Łuk Dot Polka Tank-Sukienki Księżniczki Niemowląt Tutu Sukienka Vestido S6214

PLN 32.76 57%OFF | 3 części/partia 100% bawełna Body dla dziecka noworodka bawełna ciała dziecka bielizna z długim rękawem dla niemowląt chłopcy dziewczyny ubrania zestawy dla niemowląt

PLN 34.86 51%OFF | Dziecko dziewczyny 2019 kurtka dżinsowa Vintage Jeans kurtki dla dziewczyna maluch dziecko Denim kurtki dziewczyny Jean kurtka Rose Flower hafty

PLN 27.63 34%OFF | Melario dziecko sukienka 2019 jesień zima dziewczynek ubrania z długim rękawem księżniczka dziewczyny ubierają dzieci ubrania dzieci księżniczka sukienki

Tyłek, nie pokazują się... Zaraz inaczej spróbuję mój telefon nie ma opcji zrzutu ekranu i to wiele utrudnia czasem

Stary 2019-01-21, 12:30   #4248
mysia1103
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nic nie widać

wystarczy wejść w linki
mysia1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 12:33   #4249
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Tam ma być adrs gdzie nas zastana. Więc jak ktoś dostał l4 na miesiąc a 3 tyg u rodziców na siwera to warto dać ich adres

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Pytanie co w swoich papierach napisał lekarz jako powód l4. Bo jak zaleca odpoczynek, twardnia macicy i coś jescze to nie da zaświadczenia na ćwiczenia bo by sobie przeczyl. ZUS kontroluje i nas i lekarza.

Ale jak wpisał że ból pleców itp to wręcz ćwiczenia wskazane.

Mój w 1 ciazy mi prowadził dokumentację tak że mam problem z plecami. Byłam na l4 w 3 miesiącu tydzieb i później to utrzymywał na kolejnych wizytach z komentarzem że pacjentka odmawia l4. Aż w. Końcu w 8 miesiącu właśnie na plecy dostałam.
Opowiadał mi historie że miał pacjentke od prawie testu dostała l4 z powodem ryzyko przedwczesnego porodu. Kontrola się uwziela. Po 37tc ZUS się u niej i u lekarza stawił że l4 jest niezasadne bo ciąża donoszona więc jakie ryzyko :/
Lekarz to musi mądrze też u siebie dokuemntowac

Rozmawialiśmy o tych plecach, ale co sobie tam wpisał w papiery to nie wiem i niestety do tego nie mamy wglądu, prawda? Mam nadzieję, ze nie skopał sprawy
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 12:41   #4250
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:

A kupiłam o takie cuda:

Cudne ubranka, a ta pierwsza sukienka, WSPANIAŁA a ktora kurteczke zamowilas? Bo tam sie pojawia w zakladkach kilka. Ja zamowilam te rozowe futerko z uszkami Jaki rozmiar kurtki wzielas?

30.06.2018
Stary 2019-01-21, 12:58   #4251
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma juz Przeszukalam wszystkie strony ale nie znalazlam, musiala sie sprzedac. Ale od czasu do czasu (tj. prawie codziennie, haha) zagladam na strone smyka to jak sie pojawi znowu to Ci wrzuce. Sliczna jest i 15zl na wyprzedazy Pieluszka bambusowa ma w skladzie 100% bambusa Te po 13,99 maja stonowane kolory ale mysle, ze za taka cene warto. U Hubiego 5zl drozej te same.Haha, dzięki ! Od razu gardlo mi przestalo przeszkadzac jak dostalam paczki wiec strach sie bac co bedzie jak odstawie zakupy, wole nie ryzykowac Pokazuj co zamowialas ! Nam mega szybko doszedl, 2 tygodnie. A w mailu bylo, ze w polowie marca bedzie. Jaram sie bo to moja pierwsza zamowiona rzecz z alli Dresik, jesli sie nie myle, na 6m. Ale zapytam meza bo on klikal. Naprawde jestem w szoku bo wydaje sie super a kosztowal 21zl

Płaci pracodawca ale z pieniędzy zusu.
Pracodawca w tym wypadku jest tylko płatnikiem. Przekazuję kasę która powinien dać Ci ZUS (a sam daje im mniej z tytułu składek za resztę pracownikow) "
Więc tak samo ZUS ma w interesie żebyś na l4 była na l4

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Rozmawialiśmy o tych plecach, ale co sobie tam wpisał w papiery to nie wiem i niestety do tego nie mamy wglądu, prawda? Mam nadzieję, ze nie skopał sprawy
A nie dostajesz od niego takiej kartki A4 i na dole masz zalecenia... To ja tam miałam zawsze napisane. Albo w sekcji opis pacjentki macicy itp itd

Możesz go zagadać. Zakładam że masz spoko lekarza. Zagadaj co Ci wpisał. Zapytaj o zaświadczenie na ćwiczenia i już

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Agadzie ja widzę i są super!!! Z 3ciego linku kurtka a la next jest kultowa na ALI
Ostatnia sukienka mi się najbardziej podoba!

Stary 2019-01-21, 12:59   #4252
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne ubranka, a ta pierwsza sukienka, WSPANIAŁA a ktora kurteczke zamowilas? Bo tam sie pojawia w zakladkach kilka. Ja zamowilam te rozowe futerko z uszkami Jaki rozmiar kurtki wzielas?

Kurteczkę na 9 miesięcy wzięłam ( u nas już tak luty-marzec jest dość ciepło)w.kotki i myszy, tą taką wzorzysta a nad futerkiem się zastanawiałam ale póki co kurteczka.
Fajnie że się podoba ) ja w ogóle nie wiem co mi się stało z tymi sukienkami w kropki, sama nie przepadam za takimi rzeczami a dla mojej małej kupuje 🤣

Stary 2019-01-21, 13:00   #4253
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Sysa, twój pracodawca jest tylko pośrednikiem w wypłacie zasiłku. ZUS i tak może zrobić kontrolę bez znaczenia czy szefowa Ci pozwoliła wyjechać czy nie. Byłaś o tyle bezpieczniejsza, że mogłaś mieć nadzieję, że szefowa osobiście nie powiadomi ZUSu, że wyjechałaś. Ale jakby sami z siebie chcieli cię sprawdzić to by oczywiście mogli. I wtedy lepiej nie wrzucać na fejsiunia publicznych fotek z wakacji

Sq wyprzedziłaś mnie

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2019-01-21 o 13:02
Stary 2019-01-21, 13:02   #4254
smerfetk_a
Żona Gargamel

Czyli teraz wypłatę dostane normalnie w terminie od pracodawcy? Bo zastanawiałam się czy to z ZUS poleci i w jakim czasie bo nie mam w tej kwestii doświadczenia

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 13:06   #4255
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Płaci pracodawca ale z pieniędzy zusu.
Pracodawca w tym wypadku jest tylko płatnikiem. Przekazuję kasę która powinien dać Ci ZUS (a sam daje im mniej z tytułu składek za resztę pracownikow) "
Więc tak samo ZUS ma w interesie żebyś na l4 była na l4

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

A nie dostajesz od niego takiej kartki A4 i na dole masz zalecenia... To ja tam miałam zawsze napisane. Albo w sekcji opis pacjentki macicy itp itd

Możesz go zagadać. Zakładam że masz spoko lekarza. Zagadaj co Ci wpisał. Zapytaj o zaświadczenie na ćwiczenia i już

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Agadzie ja widzę i są super!!! Z 3ciego linku kurtka a la next jest kultowa na ALI
Ostatnia sukienka mi się najbardziej podoba!

Dzięki no kurteczka to moja druga miłość zaraz po tej kolorowej sukience z pat pat

Jezu jaka ja dziś słaba jestem...nie wiem czy to dlatego że kiepsko spalam w nocy czy znowu wracają sensacje... Oby to pierwsze! Znów miałam tyyyyyle zrobić, a jedyne co zrobiłam to sprzatnelam sypialnie. Zaraz się za obiad zabieram i po młodzieńca do przedszkola.

Stary 2019-01-21, 13:13   #4256
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli teraz wypłatę dostane normalnie w terminie od pracodawcy? Bo zastanawiałam się czy to z ZUS poleci i w jakim czasie bo nie mam w tej kwestii doświadczenia

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Piereszy zawsze pracodawca. Później jak jest pow 20pracownikow to pracodawca jak mniej to zus

Poleciałam z pieluch ami bambusowymi. Komplet dla małej i komplet dla córeczki przyjaciółki dziękuję za cynk!!! Za 120zl mam 6 pieluch a ja miałam w koszyku na allegro jedna za 48zl!!!

Stary 2019-01-21, 13:16   #4257
Martita_2012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia1103 Pokaż wiadomość
wystarczy wejść w linki
Próbowałam Z aplikacji pokazuje stronę główną.
Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 13:27   #4258
butterfly20
Zakorzenienie

aleście popisały, a ja dzisiaj sama z dziewczynami na pełnych obrotach...

Co do kp to dodam jeszcze tylko,że naprawdę najważniejsze jest nastawienie. Ja przy obu dziewczynach byłam bardzo pozytywnie nastawiona, byłam pewna,że się uda. Nie analizowałam za bardzo czy jedzą dużo, czy mało-nie nakręcałam się i nie stresowałam, bo przecież stres też nie służy kp. I tak to wszystko mogło wyjść dopiero podczas ważenia. Nastawiłam się totalnie na zaspokajanie ich potrzeb i na to,że jak będzie trzeba to i cały dzień spędzimy w łóżku na karmieniu, ale właśnie przy jakiejś książce czy filmie. Nastawiłam się,że to ma być dobry czas i raczej nie płakałam,że jestem uwiązana, bo wiedziałam,że to minie.I naprawdę mija!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 13:36   #4259
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam Z aplikacji pokazuje stronę główną.
No wlasnie u mnie to samo... A nie mam jak wkleić obrazków 🤪

Stary 2019-01-21, 13:41   #4260
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A to mój bęben. Początek 25 tc
śliczny kształt

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Ale pędzicie!
Dzień dobry z rana! Ja w tym tyg jeszcze na urlopie.
Dziś szkoła rodzenia, jutro kardiolog, w środę jadę na plotki do koleżanki.
W czwartek tylko luz, a w piątek już do pracy. Do końca stycznia.

Wczoraj miałam mega zgagę. (Chyba to była zgaga, chociaż to nie uczucie pieczenia czy coś, tylko jakby mi ktoś przełyk rozpychał...).
A migdały w pracy zostały. Kupiłam w ciul dużo.

ja mam codziennie zgagę i mdłości znowu

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
anuhaaaaaaaaaa
prześliczny brzuszek,
ile przytyłaś w sumie?

Argentin-T spray do gardła
Isla porzeczkowa do ssania
płukanie szałwią/ wodą z solą
Oprócz domowych sposobów też mi dzisiaj babka w aptece dała tę Islę...no zobaczymy...oprócz zgagi i mdłości oczywiscie ból gardła się przypałętał...

Cytat:
Z allegro.. Takie ooooo
Po porodzie mam wrażenie że 90% bella mama stosuje Tandumverde możesz psikac zdrowia!!

hehe z tą Bellą to prawda Ja zawsze biorę z Hartmanna

Cytat:
Proszę, ale nie ma się czym chwalić
Załącznik 7659579

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

witaj w klubie Tydzień temu byliśmy na urodzinach mojej mamy i nadal się nikt nie zorientował

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
mój brzuch taki szpiczasty czasem (niby na chłopca )

24 tc i już + 6 kg
hmmm nie wiem, póki co nie mam spiczastego, w ogóle w to nie wierzę.

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Któryś 3-pak był za 13, 60 Załącznik 7659588

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
ooo a ten peirwszy komplet z lewej w jakim masz rozmiarze?ja dzisiaj byłam w tesco i też mi wpadł w oko, ale kurczaki tylko rozmiar 56 to ja nie chcę tak wkładanego przez głowę dla noworodzia ale dorwałam spodneki z bluzką na rozmiar 68 za 13,60

Cytat:
Wszystkie miałyście badane TSH w ciąży? Bo ja chodzę na NFZ i prywatnie i żadna z lekarek nie zaleciła tego badania. Przed ciążą wyniki TSH miałam idealne, ok 1. Ale czytałam, że sporo ciężarnych musi brać leki na tarczycę. Czy wszystkie powinny to zbadać, czy tylko te co przed zajściem miały problemy z tarczycą?
ja zawsze przed ciążą pełen panel hormonalny, teraz też co jakiś czas tsh i ft.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości