|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wymiankowy mineralny
wymienię :
koenzym Q10 - 6g Maseczka różana BU - ubytek 5 ml najchętniej na olej tamanu (BU , Mazidła) , pantenol
Edytowane przez grazkako Czas edycji: 2010-08-20 o 13:29 |
|
|
|
#4232 |
|
A cobra on my left...
|
Moja wymianka:
dokładka EDM: - nowa, nieużywana pomadka "Honey Mirage" - róż Short Cake -odsypka z Biga - róż Bollywood -odsypka z Biga - róż Come What May -odsypka z Biga - odsypki cieni z serii Diso Sensation Collection: Disco Roller Skating (winogronowy, z połyskiem), Tuesday Night Fever (brzoskwioniowy, z połyskiem), Feather My Hair (połyskliwa oliwka) - Shopping Spree -odsypka lub cały sampel (raz wypróbowany) - Rock Anthem - Volcano Blossom (czarny ze złotymki drobinkami) - odsypka cienia Jane Eyre , Shady Violets, Freckles, Lover’s Lane - odsypka Kaolin Powder Sunlight (z Biga) - odsypka Aussie Perk Me Up (z Biga) - odsypka Sunlight Corrector (z Biga) - sampel Ivory -Semi-Matte bez LL (95% zużycia) - sampel Multitasking Neutral -Matte bez LL (95%) - sampel Linen -Matte bez LL (90%) - sampel Sandy Fair -Intensive bez LL (90%) - sampel Medium Beige -Semi Matte bez LL (nieotwarty) - sampel Medium Beige Neutral -Matte bez LL (nieotwarty) LURE BEAUTY: mała kostka Soy Tart Melt Cube -Spiced Cranberry mała kostka Soy Tart Melt Cube - Cinnamon & Clove Buds http://lurebeauty.com/home/candles-melts.html?p=1 LUCY: -odsypka różu Afterglow Biochemia: -odlewka toniku kwasami BHA/AHA10% (BU) -rozpuszczalny kolagen z elastyną (Naturalis) - olej ze słodkich migdałów - olej z orzechów włoskich - olej kokosowy Buff'd: sample Concealing Foundation- Wool MEOW: sampel cienia do brwi Browbeater: Cool Gray sampel bronzera: Fahrenheit Light Joppa: podkład Lightest #2 formuła Soft Coverage (sampel w słoiczku, użyty 2 razy) podkład Light #2 formuła Soft Coverage (sampel w słoiczku, użyty 2 razy) sampel w woreczku Yellow Concealer sampel w woreczku Light Concealer Aromaleigh: - sample baggie (raz wypróbowana) pigment Pirouette EGM: odsypki cieni: -African Violet -Channel -Deep Royal Purple -Glimmer -Spring in Geneva - Spice Island - Larimar - Agadir Dunes odsypki różu: Emerald Bay (jasno różowy, lekko połyskliwy), Turret Arch (różowo-liliowy, lekko połyskliwy) brązery w słoiczkach: Tropic of Capricorn korektor Leena (jasny) Coastal Scents: Black on Black Sable Eyeshadow Brush Kolorówka: - tlenek pastelowy 3 g Silk Naturals: - odsypka 'Crystal' perfecting Glow - odsypka cienia Aubergine (czarno- fioletowy) - odsypka cienia Knack (szaro- khaki drobinkowy) - mała odsypka cienia Fool's Gold (mocno napigmentowana czerń ze złotymi drobinkami) Niemineralne: odsypki cieni Ultra Pearl Mania NYX: Green Grass, Nude, Pearl, Oro - odsypka maski algowej z aloesem z serii gabinetowej firmy Bielenda Szukam: kosmetyka naturalna: - serum flavo C - serum olejowe z vit. C - kwas hialuronowy 1,5% Naturalis -duże ilosci! - oleje naturalne: z nasion truskawki, malin, śliwki, arganowy, jojoba -można kusić ![]() - hydrolaty, np. lawendowy, nagietkowy, oczarowy - olejek myjący BU pomarańczowy - próbka balsamu copaiba z mazideł - kakaowe masło do ciała Oleje wymieniam raczej tylko na biochemię. EDM: - Rose Cardamon Lip Balm - większa ilosć Golden Fair Intensive INNE: - brązery/ rozświetlacze mineralne lub prasowane innych firm (nie-pomarańczowe) - odsypki pokładów mineralnych w odcieniu Linen/ Golden Fair EDM z firm: + LUMIERE (Fair Golden, Light Golden, Fair Beige, Light Beige -wszystkie formuły oprócz Cashmere) + LAURESS (Subtle Gold, Radiant Gold -seria Elemental i Eatheral) - odsypka 'Kick Start' Lauress - primer Equllibrum Balancing Powder MEOW - brązowy tusz do rzęs (świeży, najlepiej nieużywany). ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Coś u mnie?
ROZLICZENIE WSPÓLNYCH ZAMÓWIEŃ * Wiosenny wątek kosmetyczno-mineralny * * Wymiana ciuszków i różności Edytowane przez fluxus9 Czas edycji: 2010-09-02 o 10:12 |
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
|
#4234 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymiana:
1. Odsypka w woreczku strunowym cienia Live Austin Live, EDM 2. Odsypka w woreczku strunowym cienia Beach Towel, EDM 3. 2 próbki podkładu Light, Lucy minerals (1 po 7g, druga 4g razem 11g); wymienię np. na jasnego biga 4. Big Finishing Dust, 12g, EDM - zostało jakieś 8g (wymienię np. na innego biga, może być niepełny, ale można kusić czymś innym )5. Mydełko afrykańskie (kawałek odłamany, dla zainteresowanych mogę zrobić nowe zdjęcie) 6. Odsypka cienia Driftwood, EDM 7. Odsypka cienia Tide Pool, EDM 8. Próbka podkładu French Vanilla Sheer Satin Foundation, Blusche - nieużywana 9. Odsypka pudru bambusowego - do uzgodnienia 10.Odsypka skrobii Dry-Flo - do uzgodnienia 11. Odsypka podkładu, odcień Fair Intensive, EDM - wielkość sampla EDM 12. Malutka odsypka cienia Cliche, EDM - na spróbowanie 13. Hydrolat oczarowy, 100ml, Naturalis - użyty 2 razy 14. Hydrolat nagietkowy, 100ml, Naturalis - użyty 3 razy 15. Odsypka w strunie pudru bambusowego z jedwabiem 16. Spora odsypka w strunie podkładu Sandy Fair Matte, EDM 17. Odsypka w strunie cienia 12:01 PM, EDM 18. Sampel Green Tea & Tea Tree Lioton, Joppa - nowy, za coś wyjątkowego 19. Pędzel Flat Top, EDM - trochę starty napis, ale cała reszta w porządku SZUKAM: - Cienia podobnego do tego: http://4.bp.blogspot.com/_9ty9IklQI7...eotd2_0414.jpg - PILNE!! - już mam ![]() - W każdej ilości: podkład EDM odcień Fair Intensive, Ivory Intensive lub Matte, Linen Matte (najchętniej big, mogą być też sample i odsypki) - W każdej ilości (bigi, odsypki, sample): Podkład Meow formuła Flawless Feline, odcienie: Sphynx 1 (Sleek), Mau 1 (Sleek), Chausie 1 (Sleek); Podkład Lumiere formuła Veena Velvet, odcienie: Fair Cool i Fair Neutral - naturalnej pielęgnacji dla cery tłustej, trądzikowej, przesuszonej (BU, Mazidła) m.in: - peeling do twarzy - masło jojoba - Cieni mineralnych z EDM: - Spin Cycle, - On the Phone, - Baby Bath, - Pots and Pans, - Smokey Pink, - Anna Karenina, - Starlit - Pędzelka do cieni - Bibułek matujących Pełna lista czego szukam i tego co mam na wymianę w moim wątku w podpisie ![]() Edytowane przez RoOxAnKaA Czas edycji: 2010-08-13 o 18:09 |
|
|
|
#4235 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Czy casual friday szukasz tylko odsypki? Mam w wątku na wydaniu prawie cały sampel
|
#4236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znajdziesz coś u mnie? ![]() (link do mojej wymianki - w podpisie ).
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana, najbardziej podobają mi się rzeczy, które masz oznaczone: "tylko za coś extra", więc chyba niestety
|
|
|
|
#4238 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a się zastanowię ![]() .
|
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
- pędzel LHK (rzadko używany, stan bardzo dobry) - tylko za coś ekstra ![]() oraz jeszcze: - Aruban Coral Mica Powder (80% sampla) - frakcja sojowa (ok. 5g) - jaka data ważności? Edytowane przez RoOxAnKaA Czas edycji: 2010-08-16 o 11:03 |
|
|
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
wymienię podkłady mineralne:
1)Meow Cosmetics formuła flawless feline,2-frisky, próbki w strunie: -korat- 1 testowany -abyssinian- 1 testowany -ocicat-1 testowany -angora-1 testowany 2)Lucy minerals sample nowa formuła raz użyte: -Cream OCS -Cream OCC -Cream Light oraz odsypke z biga Cremy olive orginal nowa formuła -robiona próbka Creamy Bisque orginal z CB 3) Blusche Full cover matte Colombian i Capuccino- raz uzyte 4) Pixie Cover de luxe -Breena 1-raz użyta do testu paskowego -Ayperi 1-raz użyta do testu paskowego inne: 1)glukonolakton 50g wazne do 4.2011, lub odsypka; 2) galactoarabinan ważny do 3.2013 odsypka do 10ml; 3)mother of pearl ważny do 8.2013 odsypka do 5ml; 4)ekstrakt z chmielu wazny do 6.2011 odsypka do 5ml; 5)ekstrakt z ogórka wazny do 3.2011 odsypka do 10ml; 6)ekstrakt z lukrecji wazny do 6.2011 odsypka do 5ml; 7)ekstrakt z lotosu wazny do 1.2012 odsypka do 5ml; 8)ekstrakt z korzenia białej piwonii wazny do 9.2011 odsypka do 10ml; 9)ekstrakt z owoców róży wazny do 1.2011 odsypka do 5ml; 10) glinka Ghassoul wazna 12.2012 odsypka do 10ml. Szukam: -podkłady EDM odcien Sweet almond, Neutral (olive)formuła intensive -puder diamentowy -kofeinę, konserwant bez parabenów, ekstrakt mitochondrialny, flawanony mięty, kolagen i elastyna, kwas lipohydroksylowy, migdałowy, salicylowy, glikolowy; cynkPCA, glukonian magnezu , kompleks z kwasem R-liponowym i sylibiną, hydrolaty zainteresowane prosze o kontakt na PW |
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam cienia edm 11:59, lub inny zbliżony kolor, szary z drobinkami, bez niebieskości. Zapraszam do wątku mojego.
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
Szukam Blusche
SZUKAM
Dziewczyny ma któraś podkład blusche na wymianę ![]() Szukam formuły full matte foundation, odcienie: irish creme albo cappucino. Większe ilości, bardzo chętnie w nowym (w sensie w tym czarnym, nie tych wczesniejszych ) firmowym pudełeczku. (pewnie wymienię się też na te puste pudełko co by refilla samego zakupić Oddam to co w wątku, a że tam niewiele już zostało to proszę piszcie od razu czego szukacie w zamian, będę szukać poza wątkiem, mam: - róże, cienie głównie EDM, coś z tych rzeczy mam też EGM, Pure Luxe, Lauress - kilka próbek podkładów EDM, EGM, Lauress, Lumiere, AwGM, Lucy. - trochę naturalnej pielęgnacji z mazideł, ZSK - afrykańskie mydło z CS, jakieś mydełko z aubrey nicole (rozmarynowe chyba?) PS - piszcie proszę w moim wątku z podpisu EDIT: Szukam też próbek pixie, w formule cover de luxe, poziom jasności - raczej 2 (light medium) w naturalnych, beżowych kolorach Edytowane przez Kathja Czas edycji: 2010-08-15 o 11:51 |
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
Szukam Perfect EDM semi matte bez LL
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DOKŁADAM:
20. Pędzel Flat Top, EDM - używany, wyprany, zdezynfekowany (starł się napis trochę), mam z wymianki, wszystko z nim w porządku, ja nie używałam ani razu Szukam jeszcze: - frakcji sojowej - 2 in 1 Cleanser/Toner z Joppy - Acne Fighting Face Cleanser z Joppy - Tonik z kwasami AHA/BHA 10% Edytowane przez RoOxAnKaA Czas edycji: 2010-08-16 o 22:28 |
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
biedroneczko coś u mnie za lhk?
|
#4247 | |
|
Rozeznanie
|
nic nie znalazłam
Cytat:
Jeżeli jesteś zainteresowana, to chętnie wymienię wskazane przez Ciebie rzeczy na Twoje hydrolaty ![]() Jeżeli uważasz, że z mojej strony to trochę mało, to może coś jeszcze u mnie znajdziesz? ![]() ------------------------------------------------------------------------------------ Wymianka z RoOxAnKaA: ja: - pędzel LHK (rzadko używany, stan bardzo dobry) - cień Practically Perfect (sampel nieotwierany) - Aruban Coral Mica Powder (80% sampla) - frakcja sojowa (ok. 5g) RoOxAnKaA: - Hydrolat oczarowy, 100ml, Naturalis - użyty 2 razy - Hydrolat nagietkowy, 100ml, Naturalis - użyty 3 razy ![]() . ..
Edytowane przez biedronqa Czas edycji: 2010-08-16 o 22:22 Powód: wymianka z RoOxAnKaA |
|
|
|
|
#4248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Do wszystkiego dokładam: 21. Hydrolat oczarowy, 200ml, BU - nowy; oddam tylko za coś mega z mojej listy! 22. Hydrolat lawendowy, 100ml, Mazidła - nowy, w atomizerze; oddam tylko za coś mega z mojej listy! 23. Hydrolat oczarowy, ??ml, Mazidła - używany, nie wiem ile zostało :P informacja na nalepce zbiła mnie z tropu... 50ml.. a szklana buteleczka dużo większa. na moje oko było 100ml, zostało jakieś 80ml (zainteresowanym mogę zrobić zdjęcie oczywiście) 24. Hydrolat neroli, ??ml, Mazidła - tak jak powyżej z hydrolatem oczarowym, na moje oko zostało 60-70ml (zainteresowanym mogę zrobić zdjęcie oczywiście) Edytowane przez RoOxAnKaA Czas edycji: 2010-08-16 o 22:40 |
||
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy - Creamy Basique BIG zużycie minimalne kilka raz użyłam na całą twarz. formuła oryginal
Viki radiant creation - EDM ok 80% zostało Przypominam się
|
#4250 |
|
Jestem groszek... ;)
|
szukam mask of magnaminty z lush'a chociaż na jedno uzycie
|
#4252 |
|
Raczkowanie
|
Poniżej apdejt
![]() EDM Light semi matte probka Light Neutral matte probka Kaolin Sunlight 1/3 sampla Lavender odsypka z wymianki Zielony korektor Dawn w pudeleczku z sitkiem uzyty kilka razy Swimming Pool nowiutkie oryginalnie zapakowane pudeleczko z sitkiem, - wymienie tylko na New Car's Smell - wymienione Pumpkin Pie - spora odsypka - wymienione Lumiere próbki Sand VV Cherry Blossom EGM próbki - Cover me Lezley L/BN Sheena M/O Pearl Y/18 Carla O5 June BN16 Roselyn M/W Theoda LM/BN - Cover Glow Shannon L/Y - Super Oil Control Transparent Primer Lucy Minerals - probki w stunie, wersja z Coffeberry extract Medium OCC Golden Medium OCC Soft Beige OCC Medium Olive Creamy Olive Tan Olive Raisin Creamy Bisque Original bez coffeeberry big, zostalo 2/3, niestety Luska robi mi duze kuku ![]() CS Puder ryżowy dwie odsypki z wymianki Boron Nitride 16 mikronów odsypka z wymianki BU Puder bambusowy z jedwabiem - jakies 20% zuzyte. Mazidla Dry Flo odsypka z wymianki Lauress Radiant Petal probka Inne Probka bronzera Firebrick, chyba Blusche, ale pewna nie jestem Poszukuje: W zasadzie niewiele poszukuję, wiele już wypróbowałam i znalazłam swoje ulubione kosmetyki, ale chętnie zaopiekuję się: Pielęgnacją z Lure Beauty i Silk Naturals ![]() Lush, tak do popróbowania tylko ![]() Pixie Kiss of Sun - zawsze i w każdej ilości ![]() Luminazing Powder lub inny rozswietlacz New Car's Smell EDM Hydrolaty Nie zawsze zagladam na wymiankowy dlatego bardzo prosze o ewentualne PW ![]() ZAPRASZAM
Edytowane przez bociek1709 Czas edycji: 2010-09-05 o 20:44 |
|
|
|
#4253 |
|
Konto usunięte
|
WYMIENIĘ:
JANE IREDALE - podkład mineralny Amazing Base, odcień "warm silk", zostało 70% JANE IREDALE - pędzel do w.w. podkładu, Chisel Powder, stan bdb PIXIE - Prime me powder - ok połowa (może być trochę mniej niż 4,5g - ok 3,5-4) primera, w woreczku strunowym. Za primer Pixie najchętniej przygarnęłabym Pure Silk Powder z Silk Naturals. PRÓBKI: LUMIERE: SUNDEW- rozświetlacz (w woreczku strunowym) - jedynie sprawdzony na dłoni. DITTO 01- cień do powiek (w woreczku strunowym) - jedynie sprawdzony na dłoni. VEENA SILK VEIL Sand - puder wykończeniowy (w woreczku strunowym) - jedynie sprawdzony na dłoni. FAIR WARM Flawless Face - podkład ( w woreczku strunowym) - jedynie sprawdzony na dłoni. LIGHT WARM Flawless Face - podkład (w woreczku strunowym) - jedynie sprawdzony na dłoni. DITTO'O - róż (w woreczku strunowym) - jedynie sprawdzony na dłoni. CANDLELIGHT- cień (w takim plastikowym "czubku" ) - jedynie sprawdzony na dłoni.Za próbki Lumiere szukam próbki podkładu Light Golden w formule Cashmere i Luminesse. Ostatecznie może być Fair Golden, aby sprawdzić tylko efekt tych formuł. POZOSTAŁE: -Próbka peelingu ze skały wulkanicznej -Maski algowe, gabinetowe (owoce leśne, nawilżająca, pod oczy, z mlecznymi proteinami-dopiero ją dodam do wątku, rozjaśniająca, Acerola) -Peeling enzymatyczny Oriflame Radiance Energy ...i reszta rzeczy w wątku (podpis) Szukam: głównie produktów z Silk Naturals: -Splendid Perfecting Glow -Pure Silk Powder -Stardust - róż (chętnie sampla) -Cherub glow- rozświetlacz (chętnie sampla) -Rose serum Poza tym: -Lauress - korektor Vanilla Można kusić, ale te rzeczy są moimi priorytetami (NIE szukam hydrolatów ani produktów do samodzielnego robienia kosmetyków). pozdrawiam Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2010-08-18 o 12:27 |
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Wymianka z Loouisse
Ja wysyłam: -ok.30gr. maceratu z kasztanowca (mazidła) -ok15ml. olejku z róży rdzawej (EcoSpa) Za: Mydełko Aleppo |
|
|
|
#4255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze cos u mnie za: lucy sream lucy odsypke cream olive?
|
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
ODDAM PILNIE olejek myjący bezzapachowy z BU - zmieszany 8.07, użyty 3 razy, szkoda, żeby się zmarnował, przeleję do innej butelki, bo zakrętka sprawia wrażenie nieszczelnej.
A poza tym mam jeszcze: - puder Jadwiga, cera tłusta, trądzikowa - użyty parę razy, jest prawie cały - sampel EDM Natural Relfections Fair - w oryginalnym słoiczku z sitkiem, 1g, nowy, nieużywany - używany sampel 1g EDM, cień Casual Friday - próbka EDM (fiolka ok. 1ml) róż Swimming Pool - próbka EDM (fiolka ok. 1ml) korektor Aussie Perk Me Up - próbka EDM (fiolka ok. 1ml) korektor Pearl Beige - mała próbka w strunie Happiness Bronzer - mała próbka w strunie Viki's Radiant Creation - mała próbka w strunie Rhapsody in Peach - mała próbka cienia EDM 11.59 p.m.- próbka jakiegoś niebieskiego cienia ![]()
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Dolce jakiej wielkości masz próbkę raphsody in peach? I czy znalazła byś coś u mnie?
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
dokładam sample cieni:
she space - the best is yet to come - niebieskosrebrny opalizujący, cudny kolorek, jedna dla mnie za bardzo w niebieski wpada, jest to 1/2 pełnowymiarowego cienia, czyli dużo. Aromaleight - poison utopia - seria victorias revenge - bardzo ciemny fiolet z błyszczącymi drobinkami, dla mnie za czarny, sampel. zapraszam
|
#4260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam już nieaktualne - braworka da mi Jadzię na spróbowanie
NELSON-X Edytowane przez Astro Czas edycji: 2010-08-18 o 22:44 Powód: nieaktualne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)