|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Dam mu w 5-6 mc
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
mąż dostał pracę
jako zastępca kierownika w firmie która zajmuje się naprawą przekaźników sieci play - będzie planował wyjazdy pracowników do napraw i zamawiał im hotele, itp - w sumie sama logistyka bo chodzi głównie o to żeby nie wyjeżdżali kilka razy w tyg do tego samego miasta tylko np. raz na cały tydzień ![]() praca od jutra ja nie wiem jak ja sobie dam radę z Młodym cały dzień - wiem że praktycznie wszystkie z Was siedzą z dziećmi same w domu ale z nami mąż był praktycznie od początku ![]() dziekujemy za kciuki magiczne wizażowe
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-29 o 15:19 |
|
|
|
#4234 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
gratulacje dla męża
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i odpadają dalekie dojazdy (teraz to jest połowa tego co było i wystarczy jeden bak na miesiąc), no i praca 8-16
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() vil- super, że mężu dostał pracę antoinette- współczuję...może ten lekarz Wam coś poradzi... kolki u dziecka są straszne, wiemy coś o tym... ale wszystko idzie przeżyć i z czasem jest coraz lepiej![]() anka- Mały ślicznie wygladał, przystojniaczek =-== My dzisiaj nie wyrabiamy z tego gorąca... ufff... Wy też? ![]() w chacie mamy 28 stopni... wentylator chodzi cały czas a mam wrażenie, że niewiele daje mnie boli głowa (już zapodałam sobie paracetamol:P) Młody też jakiś taki śnięty.. w samym pampku leży i jest gorący jak mały piecyk === kurcze nie wiem co zrobić z tym glutenem ![]() że niby już po skończonym 4 miechu mam mu coś dawać ? czemu wszędzie piszą inaczej? Myślałam, że 6miechów tylko na piersi... hmmm |
|
|
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
zważyłam dziś Emilka i waży6430 ostatnio miał 5700to było 24czerwca. Dziewczyny jak wy woą przepajacie bo ja zawsze daje herbatkę z kopru ale wybieram się do PL i maja być upały po 38stopni
|
|
|
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
sharp- ciekawe czy te plasterki zadziałają kiedy nakleję je na łóżeczku
:confus ed: szczerze mówiąc nie sądzę... to są wygłodniałe bestie![]() bo Młodego tylko w nocy gryzą jak śpi... |
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
i piekna sukienka! ja tez ostatnio zaatakowałam ciucholand...ale miałam zakaz kupowania kiecek sukieneczkami za zlotowke utwierdzilas mnie tylko w przekonaniu, ze nie warto niemowlakom kupować nowych ubran one i tak sa na chwile. jak będziemy miały w domu nastolatki to trzeba będzie wydac majatek a teraz można poszaleć za grosze
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Dasz rade ze mna naz vyl przez miesiac ijak szedl do pracy bylam zestrachana heee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() cudny Wiktorek! ekstra!
|
|
|
|
|
#4244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dasz rade!
|
|
#4245 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie martw się, że zostaniesz sama, na pewno sobie poradzicie- Przemuś to już duży i grzeczny chłopczyk Cytat:
![]() 2. no właśnie ja też nie wiem jak to ogarnąć.. zaczęłam dziś czytać o tym jak dziewczyny mrożą warzywka i planują rozszerzać dietę i znowu jestem przerażona jak się za to zabrać ![]() myślałam, że na razie ogarnęłam wszystkie wiaomości i zaczęłam radzić sobie z obsługą Bobasa a tu jakieś nowe schody ![]() Cytat:
ja Wiktorka przed komarami bronię jak Lwica ![]() ![]() ![]() raz tylko go ugryzł leżał sobie na macie, my jedliśmy śniadanie oczywiście kątem oka na niego patrzyłam i zauważyłam że komar siadł mu na policzku, zanim dobiegłam i ubiłam dziada już miał krostę
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
zrobimy im nalot? hehe. fajnie byłoby znow za miesiąc zobaczyć dwie kreski i wszystko od początku...---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
bo jeszcze nie nabyłam, a bardzo chce
|
|||
|
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...-dzwiekow.html |
|
|
|
|
#4249 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A zawsze miałam się pytać czy to prawda, że w Szczecinie (bo Ty tam mieszkasz?!) ludzie pytają się którędy do morza? ![]() ![]() Kupiliśmy ten na tych gumowych kołach, nie tych pompowanych i jak dla mnie każda dziura to przeszkoda. Fatalna amortyzacja. Gondola spada tam gdzie głowa w dół i nawet przy najmniejszym krawężniku trzeba podbijać wózek bo nie da się podjechac... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz kupiłam o czarownicy Matyldzie a w zanadrzu mam o krowie ![]() Cytat:
![]() Chyba, że tak jak sharp pisała o Martynce ![]() Cytat:
aaaaaa GRATULUJĘ!!!! Nie do mnie pytaniem ale to BLW to gotujesz dziecku jedzonko i dajesz do rączki by poznawało też przez dotyk i tyle ile uda mu się zjeść to jego. Czyli więcej rozpaćka To tak w skrócie
|
|
#4250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dopajam wodą z herbatką rumiankową. Po wodzie z herbatką koperkową mam wrażenie, że Młodą bardziej spina. Czasem też łyknie samej przegotowanej wody. Cytat:
![]() Cytat:
I też mnie kusi to BLW Ale to chyba tak dopiero właśnie dla 6miesięcznego dziecka jak już będzie siedzieć prawda?Cytat:
A Wy z Przemkiem dacie sami radę - ja ostatnio też sama bo mąż pracuje 6-19 bo mają jakiś zajazd w pracy obecnie.
|
|||||
|
|
|
#4251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heee Moze kiedys zatesknie hii
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno do pol roku dzieciom się oczy zmieniają. dzisiaj miałam spotkanie z dwoma innymi dzidziusiami i tamte miały błękitne i ciemniejsze niebieskie oczka, a Nelka przy nich miała jeszcze inne...wiec obstawiam, ze jej sciemnieja na wszystkich zdjęciach sa czarne jak wegiel hehe.http://www.swiatnauki.pl/8,733.html |
|
|
|
|
#4255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty serio z tym powrotem tam?!
|
|
#4256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
dzięki za tytuly, bo ja tez już "chomikuje" ![]() i wspolczuje przebojow zębowych. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
ciekawe gdzie pomieszcze owoce dynie można kupic w warzywniakach - jeszcze trochę i będzie się pojawiać.
|
|||
|
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
w taki gorąc nie było mowy o dodatkowych warstwach ![]() myślałam jeszcze o opcji "mucha plus pielucha" |
||
|
|
|
#4258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa znajoma mowila mi, ze nie wolno przy niemowlakach uzywac tych wtyczek, prawda to?---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
http://aros.pl/ksiazka/w-paryzu-dzieci-nie-grymasza
|
||
|
|
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
Z dniem dzisiejszym moje dziecię zaczęło przewracać się z brzuszka na plecki
![]() w końcu:P
|
|
|
|
#4260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daje mu przegotowaną albo z butelki taką:http://www.wodadladziecka.pl/catpages/informacje Cytat:
tzn przemyślę czy na pewno jej całkiem nie chcę bo myślałam jak kupowałam że to jest taka interaktywne że tam się coś rusza w środku, a tam tylko obrazki ![]() nie, są obrazki i można "czytać" dźwięki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

a dziecku, które ma 10m już bym nie dała takiej siatki
w ogóle chciałabym z Bartkiem popróbować metody BLW
ja nie wiem jak ja sobie dam radę z Młodym cały dzień - wiem że praktycznie wszystkie z Was siedzą z dziećmi same w domu ale z nami mąż był praktycznie od początku
magiczne wizażowe

leżał sobie na macie, my jedliśmy śniadanie oczywiście kątem oka na niego patrzyłam i zauważyłam że komar siadł mu na policzku, zanim dobiegłam i ubiłam dziada już miał krostę 
jedynie od chrzestnej Bartuś dostanie pudełko na pamiątki
i bedzie w nocy
, bo w listopadzie nie chcę