|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Teraz do jedzonka to tylko kisiel, sucharki,chrupki kukurydziane, paluszki. Kupie kleik ryzowy Nestle dla dzieci i bede to szamac i moze jakis sloiczek gerbera.
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam płytszy pępek
Dotka super! |
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wiekszy i plytszy,tak jakby sie rozciagnal :-P i sie martwie bo ma blizne po laparoskopii i nie wiem co z nía haha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4234 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
no wiadomo, każdy patrzy pod swoje zarobki na co go stać
Cytat:
już masz wybrany? bo ja chyba też bym chciała, ale skłaniam się ku takiemu pod materac, podobno te przyczepiane do pieluszki często drażnią maluchy Cytat:
![]() śliczny masz brzuszek, zgrabniutki Cytat:
![]() mnie by było zwyczajnie wstyd tak mało komuś płacić za powierzanie mu życia i zdrowia własnego dziecka Cytat:
z tych dwóch brałabym holland ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
poza tym zaczyna mi się robić ciemna linia przez cały brzuch
|
|||||||
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcę mój pępek a nie jakieś sterczące coś !
chyba kupimy kolejny zestaw wódki Rządzę się kasą mamy
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Ewusia tak kupuję, ale po spędzeniu większe pół nocy na czytaniu, rano doszliśmy z mężem do wniosku, że jednak angelcare kupimy. Wcześniej czytałm o snuza tak z grubsza i jak czytałam, że ludzie zabierają do wózka czy do fotelik samochodowego, to mówię o super sprawa. Jednak się okazało, że wtedy snuza nie działa i działa tylko poprawnie w łóżeczku. A i z tym jest różnie na początku bo musi być dobrze założona na pampersa, pieluszka musi być idealnie dopasowana a u maluchów to czasami są za duże i za luźne więc wtedy nie działa, jak dziecko leży na boczku czy na brzuszku to też producent pisze, że może poprawnie nie działać. O matko się rozpisałam znowu. Dotka cieszę się, że u Ciebie już dużo lepiej. Alii5gratuluję chłopca Kasiulenkowo ja wybrałam Holland Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-15 o 12:06 |
|
|
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciuszki bobaskowe z wczoraj. Pajac i kapciuszki z lumpka za 6 zl w sumie, rajtki z Pepco za 7.99
i czapeczka.
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-15 o 12:20 |
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia jakie kapciuszki śliczne
My jeśli się zdecydujemy na monitor to właśnie w angelcare celujemy. |
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tesciowa kupi sama czy da Wam kasę? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak myslicie czy na porodowce mozna byc w soczewkach czy sa jakies przeciwwskazania? Wiecie cos na ten temat?
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam, żeby gondola miała tą dodatkową osłonę co się stawia na wiatr czy zimno, holland ją ma, nie wiem jak jest dokładnie jest w luca, ale holland spacerówka się składa ze stelażem nie trzeba jej osobno zdejmować, luca wydaje mi się że tego nie ma. I czytałam, że spacerówka w holland jest wygodniejsza, ale to już każda mama i dziecko musi sobie sama sprawdzić. I chyba tyle z najważniejszych już nie pamiętam dokładnie bo luce odrzuciłam dawno. Wizualnie mi się bardziej tez podoba
![]() Zapomniałam dopisać, że ta nowsza wersja Holland, bo jeżeli ktoś myśli nad używaną, to np. ta starsza wersja już ma gorsze opinie, więc trzeba zwrócić na to uwagę. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-15 o 12:26 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
My nie chcemy zeby tesciowa kupowała bo juz mamy dosyc dlugu wdziecznosci. Chce nam kupic taki jaki wybierzemy,ja powoli zaczynam na uzywane patrzeć ale tu nic ciekawego nie ma z uzywek
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
Dotka dobrze że już z Wami lepiej
![]() Baby jak teściówka chce kupić wózek to super, byle żebyście mogli zadecydować jaki a nie że weźmie pod swój gust. u nas na razie nikt się nie zadeklarował że coś kupi Magdusia super zakupy. u mnie w lumpku nie ma żadnych rarytasów. wczoraj kupiłam tylko jeden pajac i parę malutkich skarpetek. a właśnie: rozmiar 0-3 to jest 56 czy 62? czy jedno i drugie? ![]() mi pępek już dawno wystaje całe szczęście nie aż tak bardzo, na razie mam malutką góreczkęlinia też już pomału widoczna |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet mi do głowy nie przyszło, że soczewki mogą być jakimś przeciwwskazaniem ale jak któraś wie to też chętnie się dowiem czy można w nich rodzić... W sumie w okularach to może być niewygodnie, a bez nich to Dziecia mi pod nos chyba by musieliby podstawić, żebym go zobaczyła
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Polspiochy oba 56 choc szare sa delikatnie wieksze. I czapeczka tez 62 chociaz wydaje sie strasznie malunia
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też planuję rodzić w okularach.
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam na jakimś forum właśnie, że o soczewki można zapytać położną dla pewności, ale generalnie można w nich rodzić. Podobno z reguły położna mówi, że nie ma potrzeby, żeby soczewki ściągać. Ufff czyli może jednak będę w stanie rozpoznać kto gdzie stoi i zobaczyć jak wygląda moje dziecko
|
|
|
|
#4254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Niepozorna pytam bo wiesz przy parciu jest spory wysilek i moze nie powinno sie miec niczego. Tak samo jak ew wezma na cesarke to tez raczej nie bedzie czasu zeby bawic sie w zdejmowanie itd. A tak normalnie nawet nie mam kogo zapytac bo nikt z moich znajomych rodzacych soczewek nie nosi
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo mam już kilka sztuk różnych ciuszków i chciałam to jakoś w szafie posegregować ale widzę że co firma to inna numeracja i np rozmiar 56 może być mniejszy lub większy od innego 56 i takie np 0-3 to do czego przykleić?
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
0-3 moim zdaniem to przykleić do 56/62
W kazdym razie jedno 0-3 jest bardziej 0 niż 3, a drugie na odwrót więc jeśli chcesz się bawić to możesz sobie mierzyć wszystko i układać podobną wielkością W UK jest newborn i to jest bardziej 56, a 0-3 to 62. tak mi koleżanka tłumaczyła |
|
|
|
#4259 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna dziewczyna pisała, że ona CC miała w soczewkach bo po prostu nie było czasu na ściąganie, zresztą nikt nawet o soczewki nie zapytał i nic się nie stało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

Rządzę się kasą mamy