Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-21, 14:37   #4261
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

haha, ja wyjmuję wkładki ze wszystkich biustonoszy, więc im raczej do push upow daleko...ale to dlatego że się z wkładkami nie mieszczę

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 14:55   #4262
Nusiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
albo źle widzę albo jedna pierś bułkuje na tym zdjęciu tak widzę. troszkę dziwny ten staniczek i chyba spłaszcza Ci piersi. On jest usztywniany prawda?
No tak jest usztywniany .
A czemu dziwny ?
Nusiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 15:07   #4263
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadameBovary Pokaż wiadomość
obwód dobry.
nie bardzo rozumiem tego nadmiaru fiszbiny nad piersią? Chodzi ci o to że sięga za wysoko pachy? moim zdaniem jak na pierwszy stanik mogloby sięgac nawet trochę wyżej. Na half-cupy przyjdzie czas

Jakim cudem fiszbiny prześwituja ?? fiszbiny to przeciez kawałek metalu

a i jeszcze miska. Jest na styk. Myślę ze przy regularnym wmasowywaniu juz wkrótce bedziesz potrzebować wiekszej miski.
Zamówiłam 65 DD i czekam, w tym tygodniu przyjdzie to wrzuce fotkę. Porównanam do tego 70C. Na stronie mileny rozmiar wyszedł mi 70B/65E ?!?! Głupieje i nie ogarniam, podziwiam was za wiedze.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 15:52   #4264
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Zamówiłam 65 DD i czekam, w tym tygodniu przyjdzie to wrzuce fotkę. Porównanam do tego 70C. Na stronie mileny rozmiar wyszedł mi 70B/65E ?!?! Głupieje i nie ogarniam, podziwiam was za wiedze.
Mielna ma polską rozmiarówkę mi wychodzi z kalkulatora ich 65F lub 60H. Generalnie zmniejszając obwód musisz zwiększyć miski o dwie w górę. Na kalkulatorze zwiększyło ci jakby o 3, ale może to dlatego, że oni nie mają podwójnych literek jak w brytyjczykach.

A jaki staniczek zamawiasz? Pewno pisałaś, ale nie doczytałam.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Nusiunia Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie ostatnio nowy biustonosz !
Powiedzcie mi czy dobrze leży ?
Jaki to rozmiar i firma? Czy mi się wydaje czy na 1. fotce fiszbina nie przylega do mostka? Zgadzam się z dziewczynami, że cię jakoś spłacza. No i nie ma dobrego zdjecia bokiem, ale chyba troszkę bułkuje.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-04-21 o 15:50
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 16:23   #4265
Nusiunia
Raczkowanie

Firma nie wiem, bo kupiłam go na bazarku A rozmiar to 65 i B chyba
Kurcze no ... nie umiem sobie zrobić dobrego foto
Trudno w sumie to kosztował tylko 12 zł
Stary 2009-04-21, 16:27   #4266
Maith
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adriana Lecouvreur Pokaż wiadomość
[/COLOR]Antii, ja miękkiego stanika żadnego nie posiadam... wszystkie mam raczej push-up (albo mocno usztywniane), nie lubię miękkich, nie cierpię...
oczywiście wszystkie dede, wszystkie pozwężane w obwodach (70,75,80 nawet jedno się trafiło), wszystkie za małe, no i właśnie chcę kupić jakiś porządny (jak mnie będzie stać), patrzę na milenę bo podoba mi się ich wzornictwo i ceny, dlatego pytam czy fajnie się nosi...
Hmm, no właśnie w tym problem. Że miękki w złym rozmiarze tylko pozwężany wygląda źle, bardzo źle. Puszap w złym rozmiarze udaje, że jest dobrze, chociaż pod spodem potrafi nieźle biustowi szkodzić. Ale czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal. Tylko potem żal, po zdjęciu stanika. Co tylko jeszcze bardziej uzależnia nas od puszapów.
Na szczęście miękki stanik w precyzyjnie dobranym rozmiarze, jeśli jeszcze jest dobrze skrojony i ma dobrze dopasowany do danej osoby model, to wygląda genialnie Bo takie staniki pokazują, czy wszystko jest dobrze. Zatem jak jest dobrze, czyli stanik naprawdę pasuje, to wygląda się w tym świetnie Właśnie dlatego dziewczyny, które tego spróbowały nie wracają już do puszapów
Maith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 18:52   #4267
Nusiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z dziewczynami, że cię jakoś spłacza.
Dlaczego mnie spłaszcza ?
Buuuuu ....

Stary 2009-04-21, 18:58   #4268
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusiunia Pokaż wiadomość
Dlaczego mnie spłaszcza ?
Buuuuu ....
Może mi się wydaje Tak z ciekawości zmierz ile ten stanik ma w obwodzie bez rozciagniecia i po maksymalnym rozciagnieciu...

I przestań się odchudzać!!!! Masz 13 lat tak? Dopiero zaczynasz się rozwijać, wiadomo wszystko ci się poszerza, nabierasz kobiecych kształtów. Pozwól rosnąc swojemu ciału. Całe życie chcesz mieć 70cm w biodrach?? Poza tym odchudzając się zmniejszą ci się piersi, które dopiero co zaczęły ci rosnąć.
Stary 2009-04-21, 19:06   #4269
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Cytat:
I przestań się odchudzać!!!! Masz 13 lat tak? Dopiero zaczynasz się rozwijać, wiadomo wszystko ci się poszerza, nabierasz kobiecych kształtów. Pozwól rosnąc swojemu ciału. Całe życie chcesz mieć 70cm w biodrach?? Poza tym odchudzając się zmniejszą ci się piersi, które dopiero co zaczęły ci rosnąć.

popieram!!! dziewczyno w Twoim wieku byłam jak mała kluska! Jeszcze w wieku 15 lat ważyłam przy wzroście 159 prawie 70 kg!!! a potem SAMO zeszło, serio, i to bez ćwiczeń, a jedyną dietą jaką stosowałam było jedzenie dosłownie wszystkiego na co miałam ochotę (co równało się jedzeniu tabliczki czekolady dziennie góra raz na dwa dni).
Teraz mam 19 lat, tyle samo wzrostu co miałam (159) i ważę 53 w porywach 55 kg, jem normalnie, wyglądam milion razy lepiej niż wyglądałam....
Wchodzisz w taki okres, że może Ci waga skakać, ale to jest normalne. Bardziej rozsądne będzie jeśli zadbasz o cerę, włosy, biust - pewnie, żeby tłuszczu nie hodować ale na miłość boską nie odchudzaj się!!!

edit: właśnie szukam ciasta jakie jutro upiekę, bo to, które piekłam wczoraj, już się zdematerializowało pozdrawiam znad czekolady

Edytowane przez Adriana Lecouvreur
Czas edycji: 2009-04-21 o 19:07
Stary 2009-04-21, 19:33   #4270
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Mam pytanie. Chciałam kupić Panache Sienna na dopasowanej. To mój pierwszy "nawrócony" i na wszelki wypadek chcę wziąć przedłużkę. Którą brać, żeby pasowała?

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 19:36   #4271
Nusiunia
Raczkowanie

Cytat:
Może mi się wydaje Tak z ciekawości zmierz ile ten stanik ma w obwodzie bez rozciagniecia i po maksymalnym rozciagnieciu...

Jeśli chodzi o ten staniczek to jak tak na siebie patrzę to wydaje mi się, że trochę powiększa mój biuścik A jak zmierzyłam to jest 78 cm

A jeśli chodzi o odchudzanie to dzięki za wyjaśnienie mi tego wszystkiego Jesteście kochane A poza tym ja się tak odchudzam że wieszz ...
To się tylko tak nazywa, bo ja jem wszystko normalnie tylko nie jem fast foodów, chipsów i ograniczam słodycze ! Piję więcej wody i staram się jeść więcej owoców
A oprócz tego to kręce codziennie Hula Hop, robię brzuszki, rowerek
I nie mam jakiejś obsesji na punkcie mojego brzuszka, tylko staram się pozbyć trochę tłuszczyku

Stary 2009-04-21, 20:21   #4272
nivalis
Raczkowanie

Cytat:
a ma ktoś ten?
http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=401
jest taki śliczny...
Cytat:
tylko, że to niestety push up Więc nie do codziennego noszenia.
Miałam ten stanik przez chwilę - jak już było pisane wkładki push up można było wyjąć, jak w większości staników tego typu. Osobiście nie rozumiem tego demonizowania pushupów, przeważnie są mniej zabudowane niż staniki miękkie, a wkładki można wyjąć i ma się normalny stanik usztywniany - a stanik usztywniany chyba już nie jest taki zły, biorąc pod uwagę jakim zainteresowaniem cieszą się maskaradki...

Jeśli chodzi o romanticę - niestety nie jestem w stanie nawet powiedzieć czy jest ścisła (choć z tego co pamiętam w 65tce było mi ciężko oddychać a normalnie powinnam nosić 60) ani czy miski wypadają standardowo i czy robią ładny kształt - wygląd stanika tak mnie zawiódł, że nie zwracałam uwagi na to jak leży, i tak stwierdziłam że go zwracam. W rzeczywistości to takie kremowe coś u góry miski jest szersze, bardziej wystaje i jakoś totalnie psuje efekt, a biustonosz mógłby być naprawde śliczny. Z drugiej strony, teraz po zapoznaniu się z ofertą staników w moim rozmiarze stwierdzam że może nie był taki zły...
Pamiętam że miała go też Pushit, w tym wątku kiedyś wklejała zdjęcia.
nivalis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 20:41   #4273
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nivalis Pokaż wiadomość
Osobiście nie rozumiem tego demonizowania pushupów, przeważnie są mniej zabudowane niż staniki miękkie, a wkładki można wyjąć i ma się normalny stanik usztywniany - a stanik usztywniany chyba już nie jest taki zły, biorąc pod uwagę jakim zainteresowaniem cieszą się maskaradki...
tu chodzi o to że np miękki stanik można wziąć z lekkim luzem i wtedy ładnie wszystko zgarniać , a np maskaradki bierze się na styk do dekoltów ... ogólnie ok jeżeli nie jest za maly, ale nie sprzyja migracji bo nie ma na to miejsca
poza tym w usztywnianym staniku gorzej widać czy dobrany jest prawidłowo czy nie
aczkolwiek przyznaję się bez bicia że sama posiadam 1 miękki stanik (silvestrine) na którym mi troche biust zmigrował, a reszte to mam usztywniane ze względu właśnie na stopień zabudowania (nie lubie stanków z golfem) Szukam teraz jakiegoś nowego miękkiego, który pomoże mi coś jeszcze zmigrować .. może coś z cleo .. podobno mają wąskie fiszbiny
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 20:55   #4274
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nivalis Pokaż wiadomość
Miałam ten stanik przez chwilę - jak już było pisane wkładki push up można było wyjąć, jak w większości staników tego typu. Osobiście nie rozumiem tego demonizowania pushupów, przeważnie są mniej zabudowane niż staniki miękkie, a wkładki można wyjąć i ma się normalny stanik usztywniany - a stanik usztywniany chyba już nie jest taki zły, biorąc pod uwagę jakim zainteresowaniem cieszą się maskaradki...

Jeśli chodzi o romanticę - niestety nie jestem w stanie nawet powiedzieć czy jest ścisła (choć z tego co pamiętam w 65tce było mi ciężko oddychać a normalnie powinnam nosić 60) ani czy miski wypadają standardowo i czy robią ładny kształt - wygląd stanika tak mnie zawiódł, że nie zwracałam uwagi na to jak leży, i tak stwierdziłam że go zwracam. W rzeczywistości to takie kremowe coś u góry miski jest szersze, bardziej wystaje i jakoś totalnie psuje efekt, a biustonosz mógłby być naprawde śliczny. Z drugiej strony, teraz po zapoznaniu się z ofertą staników w moim rozmiarze stwierdzam że może nie był taki zły...
Pamiętam że miała go też Pushit, w tym wątku kiedyś wklejała zdjęcia.
gruntownie przeszukałam sobie wątek, znalazłam zdjęcia Pushit, doczytałam co tam jescze piszecie... i nadal na niego choruję, na zdjęciach Pushit stanik wygląda podobnie bardzo jak na stronie mileny...

obawiam się że go w końcu zamówię, najwyżej im odeślę...

Stary 2009-04-21, 21:21   #4275
nivalis
Raczkowanie

Cytat:
gruntownie przeszukałam sobie wątek, znalazłam zdjęcia Pushit, doczytałam co tam jescze piszecie... i nadal na niego choruję, na zdjęciach Pushit stanik wygląda podobnie bardzo jak na stronie mileny...

obawiam się że go w końcu zamówię, najwyżej im odeślę...
bo ten stanik wygląda bardzo podobnie jak na stronie mileny - po prostu na modelce mi to kremowe coś nie przeszkadzało tak bardzo, a na mnie już tak. ale jak wspominałam wtedy byłam bardziej wybredna w kwestii staników bo nie wiedziałam że mam tak ograniczony wybór...
Stary 2009-04-21, 21:40   #4276
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

ha, no tylko jak się zmierzyłam dzisiaj to mi co innego wyszło niz trzy dni temu. ja się chyba nie umiem mierzyć... i nagle mam na milenie 70H, co wyklucza romanticę....i baroque.... pozostaje art deco... też bardzo ładny ale romantica bardziej w moim guście..

Stary 2009-04-21, 22:05   #4277
eLWhy
Zadomowienie

a ja skusiłam sie na Sporty z Mileny. 70D. Dziś go ponoć wysłali...
Tani był jak barszcz, więc przynajmniej jak coś będzie nie tak, to nie będzie żal takiej małej kasy A jak ponoszę i będzie ok, to zamówię sobie coś z tych droższych
walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo)

eLWhy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 22:10   #4278
margotek
Rozeznanie

a co myslicie o tym, może kacze dzioby robić? http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=348

margotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 22:57   #4279
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margotek Pokaż wiadomość
a co myslicie o tym, może kacze dzioby robić? http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=348
nei wydaje mi się a dlaczego pytasz?
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 00:01   #4280
margotek
Rozeznanie

podoba mi się, ale nie mam zaufania do półusztywnianych modeli, zawsze jakos ta sztywniejsza czesc w miejscu łączenia z koronką sterczy

a to mój dzisiejszy zakup cielisty Kostar 65G model 0217

powiem tak, miski wyglądają na miednice dosłownie, mogłby by być bardziej wykrojone pod pachą, ale jest miękki w dotyku, przyjemny dla skóry ramiączka ma odpinane, wiec ich grubość mi nie przeszkadza, wydaje mi sie też, że ładnie zaokrągla biust, ale obwód mógłby być nawet ściślejszy, bo 65tka z ceriso jest o wiele bardziej cisnąca, ale dla pocieszenia powiem, że z tego modelu są 60tki nawet
co myślicie?

i czekam na różowego debenhamsa 65FF http://www.allegro.pl/item610564611_...65ff_30ff.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5751.jpg (57,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5752.jpg (35,4 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5756.jpg (35,2 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5759.jpg (55,6 KB, 70 załadowań)

margotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 08:38   #4281
Konto usunięte

Cytat:
podoba mi się, ale nie mam zaufania do półusztywnianych modeli, zawsze jakos ta sztywniejsza czesc w miejscu łączenia z koronką sterczy

powiem tak, miski wyglądają na miednice dosłownie, mogłby by być bardziej wykrojone pod pachą, ale jest miękki w dotyku, przyjemny dla skóry ramiączka ma odpinane, wiec ich grubość mi nie przeszkadza, wydaje mi sie też, że ładnie zaokrągla biust, ale obwód mógłby być nawet ściślejszy, bo 65tka z ceriso jest o wiele bardziej cisnąca, ale dla pocieszenia powiem, że z tego modelu są 60tki nawet
co myślicie?

i czekam na różowego debenhamsa 65FF http://www.allegro.pl/item610564611_...65ff_30ff.html
naprawde fajnie się prezentuje (jestem w szoku :P) chociaż zapewne mnie by wkurzał obwód ... zresztą co ja się tam zastanawiam jak ja w ich 65H nie wchodzie :/
Stary 2009-04-22, 09:51   #4282
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

co myślicie?

Bardzo fajnie się prezentuje
A ile masz pod biustem? Bo zastanawiam się czy przy 71 nie wziąć 60tki?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 10:10   #4283
eweelina111
Raczkowanie

margotek ja obecnie mam ten biustonosz( w kolorze czarnym i białym) i wszystko z nim w porządku, fajnie się nosi, ładnie podnosi biust ale po pewnym czasie obwód tak niesamowicie się rozciąga że to koszmar!! Po kilku praniach z czarnym wszystko było w porządku ale biały rozdwoił się na dwie warstwy miseczkach i nie da rady go nosić bo w ogóle nie trzyma biustu. Bardzo uważam na pranie bielizny więc nie wiem od czego to może zależeć że z zarnym jest ok a biały właściwie do wyrzucenia..

zapuszczam włosy, biorę skrzyp+pokrzywa, pije czerwoną herbatę i dbam o ciało!

e-torebka.pl kod rabatowy - bc0b07c5

eweelina111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 10:37   #4284
kropka75
Zakorzenienie

Mam pytanko do osób znających markę La Senza...

Na sobie już sprawdziłam, że balkonikowe staniki La Senzy są dość małe. I teraz mam takie pytanie. Czy jeśli lekko gąbczasty balkonik 70DD jest dobry to zmniejszając obwód należy brać balkonik 65F?

I drugie pytanie. Podobno staniki typu Love Lace itp. są innego kroju i rozmiaru, tzn. są większe niż balkoniki.
Jaki ma wtedy brać ta sama osoba? 70 z miską D? A 65 z miską E?

Z balkonikowatych mam na myśli takie jak te dwa pierwsze. Ten trzeci to ten niby większy typ.

Pomocy, proszę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg la senza 1.jpg (28,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 617081692.jpg (47,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 612263935.jpg (48,0 KB, 28 załadowań)

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-04-22 o 10:43
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 11:23   #4285
olik04
Zakorzenienie

Cytat:

co myślicie?

prześlicznie
Stary 2009-04-22, 11:49   #4286
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Mam pytanie. Moje wymiary to 79/93 i wg
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
wychodzi mi średnio 32E. Na dopasowanej zamówiłam sobie dwa staniczki 32E i DD na wszelki wypadek, ale podoba mi się Flamenco na milenie. Jednak ich kalkulator pokazuje mi 80A Olać ten ich kalkulator i brać 70 D/E czy też ich rozmiarówka jest inna od brytyjskiej?

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 12:01   #4287
nivalis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Moje wymiary to 79/93 i wg
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
wychodzi mi średnio 32E. Na dopasowanej zamówiłam sobie dwa staniczki 32E i DD na wszelki wypadek, ale podoba mi się Flamenco na milenie. Jednak ich kalkulator pokazuje mi 80A Olać ten ich kalkulator i brać 70 D/E czy też ich rozmiarówka jest inna od brytyjskiej?
Kalkulator Mileny pokazuje przecież kilka rozmiarów w zależności od ściśliwości stanika...
Ich rozmiarówkka różni się tym od brytyjskiej że nie ma podwójnych literek, zasada zaniżania obwodu jest taka sama, choć flamenco jest akurat wyjątkowo ściśliwe, ja na moje 66cm pod biustem zamówiłam 65 a nie 60

No i właśnie, doszło moje flamenco Rzeczywiście bardzo ściśliwe, w 60 bym się na pewno nie zapięła. wzięłam 65G i 65H przestrzeżona o małomiseczkowości tego modelu. Na zdjeciach 65G - 65H jest duuużo bardziej zabudowany, wygląda okropnie więc nie ma po co pokazywać Wydaje mi się że dobrze leży - większa pierś jest troche na styk, ale buła się nie pojawiła, a jak już wcześniej pisałam migracja mi nie grozi. Koronka oczywiście odstaje jak to w tym modelu. Chyba mnie nie spłaszcza, a jeśli to minimalnie, wydaje mi się że nawet miejscami wypycha biust do przodu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (82,2 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (79,9 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (72,8 KB, 100 załadowań)

Edytowane przez nivalis
Czas edycji: 2009-04-22 o 20:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 12:29   #4288
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do osób znających markę La Senza...

Na sobie już sprawdziłam, że balkonikowe staniki La Senzy są dość małe. I teraz mam takie pytanie. Czy jeśli lekko gąbczasty balkonik 70DD jest dobry to zmniejszając obwód należy brać balkonik 65F?

I drugie pytanie. Podobno staniki typu Love Lace itp. są innego kroju i rozmiaru, tzn. są większe niż balkoniki.
Jaki ma wtedy brać ta sama osoba? 70 z miską D? A 65 z miską E?

Z balkonikowatych mam na myśli takie jak te dwa pierwsze. Ten trzeci to ten niby większy typ.

Pomocy, proszę!
moje wnioski z la senzy są trochę inne,
tzn. te balkoniki są zgodne z tabelką (ja miałam taki jak w załączniku), ja tak brałam i rozmiar był ok tylko niekompatybilny z moim biustem, natomiast typ love lace ma płytsze miseczki, np. w rozmiarze 70DD głębokość to 20cm, a z reguły to jest 22cm, ale to chyba przez to że one mają dawać efekt push-up

w każdym bądź razie ja bym radziła wziąć rozmiar większy z tych love lace
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czarny.jpg (35,4 KB, 28 załadowań)

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 12:45   #4289
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
moje wnioski z la senzy są trochę inne,
tzn. te balkoniki są zgodne z tabelką (ja miałam taki jak w załączniku), ja tak brałam i rozmiar był ok tylko niekompatybilny z moim biustem, natomiast typ love lace ma płytsze miseczki, np. w rozmiarze 70DD głębokość to 20cm, a z reguły to jest 22cm, ale to chyba przez to że one mają dawać efekt push-up

w każdym bądź razie ja bym radziła wziąć rozmiar większy z tych love lace
No to już nic nie kumam.

A z którą tabelką zgodne, z tą - http://www.lasenza.co.uk/customerser...cs=sizingguide ?

Jeśli z tą, to w moim przypadku nie są zgodne. Wg tej tabelki powinnam mieć balkonik 70DD, taki też kupiłam i był za mały.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 12:54   #4290
aniolusiek_
Zakorzenienie

moje wymiary to 76/91 i jak się wyprostuję i wszystko powygarniam to w tym love lace mam buły, a balkonik był ok, tylko niekompatybilny

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości